en ny favorit...

image841
Det har inte blivit någon vidare shopping till mig själv ja förutom dubbletter av hårprodukter, en kruka, presenter till diverse släkt och vänner och så detta underbara lilla Dior gloss.
Hur bra som helst "Dior Addict" färg 677 som ser väldigt rosa ut i hylsan men väl på blir det bara lite fruktigt mörkare.
Nu har jag i alla fall hittat mitt favoritgloss som jag alltid kommer att se till att jag har i handväskan, mest för att läpparna blir så mysigt mjuka. Lypsyl och liknande funkar inte för mig eftersom jag tycker att läpparna blir ännu mer skorpiga efter ett tag.
Nu ska jag försöka piggna till med hjälp av en kopp kaffe (och det går alldeles utmärkt att spilla kaffe på Gucci logos, syns inte det minsta fläckar på skorna) och sedan promenera till svägerskan...

Vad har ni för er?

en dag till i norr(crocs)land...

125198-840
Så självklart att det i Umeå finns en helt egen butik för de populära skorna som alla travar omkring i. Idag är sista dagen i Crocsland, i morgon åker vi och drar inte ut på det mera. Men det känns gott med en extra dag i alla fall. 

Ha en fin dag idag:)

nä men vi stannar...

125198-839
Sista natten i norrland trodde jag som till maken förmedlat att jag inte var det minsta sugen på att åka hem till Stockholm i morgon bitti. Och tur för mig för det hade inte mannen heller. En natt till i Umeå sedan åker vi verkligen hem, fredag blir bra, en bra dag att åka hem på.

Bild: Utsikt från hotellet och så jag då...

Och några kommentarer går inte att besvara via detta nät för det går alldeles för långsamt, annars vanligtvis brukar jag vilja svara er alla...

hotellet

image838
Helnöjd med rummet, enkelt, stort och fräscht. Rummet är perfekt för våra ändamål, vila, sömn och lite lek. Har en gammal vän som jobbar i receptionen så jag har passat på att surra med henne så mycket jag bara kunnat. Det enda som går att klaga på är internet, förvisso gratis men hotellet gör nog ingen förlust för ingen orkar nog vänta på att sidorna ska laddas eftersom det går så trögt. Så det blir korta inlägg, så det inte gör så mycket om det försvinner.

tjohoooooo vi blir kvar ytterligare två dar

Eller rättare sagt en dag till men jag tyckte att det rimmade lite bra och rubriker är väl till för att förvränga sanningen en aning, i alla fall om man läser i kvällsblaskorna.
Vi lyckades mot alla odds"smörja" in oss på  på ett helt fullbelagt hotell. Det är verkligen bra med kontakter och vi tackar dig "du vet vem du är" för att du hjälpte oss. Detta är vår Grand Finale på norrlamndsvistelsen, så avkopplande och skönt att få rå om oss själva lite och så ljuvligt att få skämma bort sig med hotellfrukost och roomservice.

I morgon ska det shoppas en liten present till lärarinnan (jag vet precis vad ni ska få och hoppas att det kompenserar att ni blir kattvakt ytterligare ett dygn) och så ska det hälsas på lite folk som vi inte hunnit med. Men framförallt ska vi bara ta det lite extra lugnt inför hemresan.

Go natt...

lite shopping i alla fall...

En smått förvirrande dag och vi kan inte riktigt bestämma oss om vi åker i morgon eller på torsdag. Snart ska vi i alla fall till sonens farmor och äta middag och så får vi ta och fatta beslut därefter. Som alltid när vi är här uppe så är tiden för knapp för att hinna hälsa på precis alla, samtidigt som vi vill hem så går tankarna "men bara en dag till för då hinner vi hälsa på den och den och den.

Jag har i alla fall idag äntligen lyckats köpa mig min första Cult Design kruka i mönstret Gracilis, hade så svårt att välja men började med en liten variant för att därefter fortsätta samla. Vill ha ljusa krukor i vardagsrummet och mörkgrå i sovrummet och så har de ju så trevliga prylar till köket. Hoppsan verkar mest som jag är besatt, men jag är nog lite kär i krukorna med oändliga variationsmöjligheter och jag tror aldrig att jag kommer att bli less på dem...
image836
Bild:
Cult Design och min egen variant fotar jag hemma på plats med blomma i...


imorgon drar vi till huvudstaden igen...

Inget hotellrum finns att tillgå i denna stad, en stor läkarkonferens pågår här vilket resulterat i att hotellen går på högvarv. Så i morgon bär det av hemåt igen. Och det blir alldeles toppen, hemma är verkligen bäst och vi är lite småless på att leva i en kappsäck även som semesterturen till Umeå har varit hur nice som helst.

Nu är det dags för en supersnabb uppfräschning och en tur ned till stan. Hoppas ni alla får en fin dag...

utmaning 7 fakta...

Bibii, Jenny & Jennie har utmanat mig så är det väl dags, några har 8 fakta och några 6, bara för det tar jag 7 då...

Utmaningen går ut på att man ska skriva 6-8 fakta/vanor om sig själv och så utmana vidare så klart. Jag utmanar er alla bloggare vidare och nyfiken som jag är får ni gärna meddela mig att just ni antagit utmaningen...

1. Jag är både socionom och damskräddare.

2. Jag lider av lättare bacillskräck och förfäras över hur dåliga folk är på att tvätta sina händer. Hua för allmänna toaletter 

3. Jag snusar portionssnus som en besatt.

4. Är helt galen i dyra väskor och skor men är dock så pass sansad att jag ej ruinerar familjen på grund av mitt kostsamma intresse.

5. Har en märklig humor som min egen mor förstår allra bäst eftersom hennes är lika egensinnig.

6. Jag är sämst på att hitta försvunna saker hemma och det är "aldrig mitt eget fel att de försvunnit".

7. Har ett lugn och tålamod som få men väck inte den björn som sover eller reta mig inte för länge  för jag har ett hiskeligt hett temperament när någon gör mig orätt. 

charmigt...

125198-835
Maken sitter på den gamla trälådan intill ladugårdsporten mittemot mammas stuga. På ladugårdsvinden hade han funnit min gamla gitarr som jag själv försökte plinka på som liten. Trots alla år som gått och efter att ha legat på en vind i isande kyla lyckades min man stämma instrumentet
På bilden lyssnar sonen fascinerat på sin far som spelar Bamsesången.

Helt ovetandes lyckades jag fånga dem båda på bild härom dagen och jag tyckte det hela var så charmigt att jag nästan svimmade.
De två på bilden är de som jag älskar mest och jag är så glad att jag hade möjligheten att tillbringa helgen som var tillsammans med dem i min mors stuga där jag spenderade så mycket tid som barn.

Charmig(t) är veckans
tisdagstema...

ett låååångt inlägg om mig, för den som orkar...

125198-834

Ni som känner mig på riktigt vet varför jag ibland sitter uppe och ugglar framför datorn om nätterna.  Inatt är en sådan natt, det går bra och datorn hjälper mig att hålla mig vaken. Ni andra som inte vet lika mycket om mig kanske undrar och för er förklarar jag inatt kortfattat men i bloggsammanhang med ett långt inlägg.
Allas våra liv är så olika och ibland så lika. Mitt liv har kommit att bli så annorlunda, frustrerande och energikrävande på många vis och alldeles underbart på andra vis.

 

Mitt livs största lycka och djupaste olycka skedde när mitt barn föddes för snart tre år sedan. Lycka över att han kom och olycka för att han föddes med ett funktionshinder som bla innebär att han har sämre andning än oss andra.

 

Jag är en stolt mamma till en son som otaliga gånger har kämpat sig upp från dödens rand. Jag kan inte förklara hur man klarar av att gång på gång se sitt barn vara på väg att lämna jordelivet. Det är så overkligt hemskt men det går, allting går och man klarar verkligen av mer än vad man någonsin trodde var möjligt.

 

Det är inte synd om oss, vi har lärt oss att leva med detta och tar vara på varje dag vi har tillsammans med vår lilla hjälte. Lyckan bor hos oss så länge han får leva tillsammans med oss, han är så envis och ger oss så mycket kraft och glädje. Skulle ni träffa honom så skulle ni direkt förstå att med en sådan liten livsnjutare i sin närhet så är det alldeles omöjligt att ge upp, han är underbar helt enkelt.


Då och då drabbas vi dock av bakslag, antingen på grund av att sonen drabbats av en enkel infektion som kan innebära akut fara eller på grund av att de människor vi tvingas ha kontakt med för att lösa allt praktiskt runt i kring allt för ofta besitter brist på empati och kompetens. Det är oftast då som jag terroriserar er alla med luddiga inlägg.

 

Jag tänker inte fördjupa mig vidare om den delen av sonens liv i detta bloggforum av den enkla anledningen att han själv är alldeles för liten för att meddela om han vill lämna ut just den delen av sig själv till alla er.
Men om ni någonsin slagits av tanken om varför jag är "hemmafru" med en son på tre så har ni nu fått svaret - han får helt enkelt inte gå på dagis pga infektionsrisken.  

 

Bloggen är mitt andningshål, mitt forum och här skriver om diverse "trams" eller luddiga suddiga inlägg bara för att det gör mig gott. Ibland visar jag bilder på mig själv, ibland som inatt delar jag med mig av mitt riktiga liv. Jag väljer dock att inte lämna ut hela mitt namn och precis allt i min vardag och det gör jag i tron om att skydda mina närmsta och mig själv.
Jag är glad över att jag hittade bloggvärlden och jag är glad över att ni hittade hit till mig. Era kommentarer stärker mig och ger mig så mycket hopp om att goda människor finns där ute. För jag har i alla fall haft turen att bara belönas med goa snälla kommentarer och det tackar jag er för allihopa...Bild: Ett försök att fånga gårdagens månsken men kameran vill inte riktigt.

BloggRegistret.se


tillbaka i stan...

Ines patchwork leather bag large viewSimple leather pumps large view
Så härligt att vara tillbaka i stan igen, vädret suger men vad gör väl det. Hela familjen fick sig en efterlängtad dusch och så har vi bjudit in oss själva till svägerskan med familj. Nice och min "hemliga" plan gick i lås eftersom det alldeles nyss bjöds på smarrig middag.
Ikväll ska det seriöst jagas hotellrum, ska sätta mig vid telefonen alldeles strax. I morgon blir det en shoppingdag och det ser jag verkligen fram mot.

Hoppas ni har det riktigt gott, det har vi...

Bild: MarcJacobs och Louboutin från
net-a-porter, inget jag kommer att shoppa i morgon direkt...

packning pågår...

Här packas det för fullt och vi åker in till stan igen i eftermiddag. Dessvärre är det verkligen fullbokat på varje hotell i hela Umeå, hur är det möjligt?
Nåja en natt till hos min mamma sedan får vi se.

Snart ska vi gå ut och andas in den friska luften. Ha en fin dag alla ni...

morgondusch? ja tack

125198-833
Även om jag njuter av att vara här på landet i mammas stuga så blir jag rastlös rätt så snart. Nu vill jag tillbaka in till stan (Umeå) igen. Behovet av en dusch och väldoftande rengöringsprodukter är ett faktum.
Vi är även sugna på att ta in på hotell de sista nätterna i norrland, men det är knökfullt på varenda hotell. Kanske att det blir några avbokningar, vi ska avakta och återkomma.
Hoppas...

Bild:
http://www.russinet.se/

lugn lördag och rutten fisk

125198-832

Vad gör man en lördag ute på landet, förutom att äta stinkande fisk? Jo man plockar bär från vinbärsbuskarna, en sysselsättning som visade sig vara helt OK och så fick jag som annars vägrar att plocka bär känna mig lite delaktig till kommande saftproduktion. Det springs omkring och spanas efter fynd uppe på ladugårdsvinden. En gitarr (min egen avlagda som legat där sedan urminnes tider) hittades och mannen spelade låtar och fick applåder av stora och små.

Man är utomhus hela tiden trots att vädret inte är det bästa och det är väl tur det för här äter man mest hela tiden tycker jag.
Igår var det surströmmingspremiär, den absolut första för maken och den första detta år för mig. En trevlig lördagskväll och vi planerar att stanna kvar ytterligare en dag. Tävlingen om vem som är skitigast blir nog oavgjord för här finns varken dusch eller vattentoalett.

Jo en dag till står jag ut sedan drar vi oss in mot stan igen. Själv längtar jag efter rena lakan, lyxig frukost och roomservice, hmmm vi får se hur det blir med den biten.


Vad har ni haft för er i helgen?

Bild: På fatet med surströmming på en bädd av enris, dekorerad med krasse, hon är trixig min lilla mor:)

lättlagad festmat...

125198-831
På landet ska det vara enkelt att laga käk och grillat passar då verkligen utmärkt och jo kolgrillat är det bästa, denna gång grillades det på kol...
Jag fixade maten så att min mamma skulle få sitta ned, få massor med service och bara kunna ta det lugnt en stund, detta uppskattades och maten blev väldigt lyckad.

På tallriken ser vi grillad entrecote, egenodlad sallad, saltkokt potatis och chévreostgratinerade rödbetor och en kall olivsås.

Rödbetor
Skala och halvera, smörj ugnsfast form lägg i halvorna med den skurna sidan upp, salta dem lite med flingsalt, baka i ugnen på 200 grader tills de nästan är klara (ca 40 minuter beroende på storlek). Ta ut dem ur ugnen, lägg på en skiva chevréost på varje beta och ringla över lite flytande honung. Slå på grillfunktionen och gratinera tills osten fått färg. En perfekt smakkombination enligt mig:)

Saltkokt potatis
Koka potatis med skal och tillsätt masor av salt, jag hade två nävar grovsalt i vattnet. Därefter ätes potatisen med skalet på, det blir en salt och lite knaprigare yta på pärorna, gott.

Olivsås
Världens enklaste, bara finhackade oliver och lite crème fraiche, och klart!

välkommen in i stugan

125198-828
Kom in! Här är alla välkomna, igår var det jag, sonen, mannen och min mamma som hade det mysigt i stugan. Idag har även min svärmor anlänt och kanske att morbror dyker upp i morgon.
 
Här i köket är det nästan som om tiden stått stilla, några få möbler har bytts ut eftersom vi är många som nyttjar stugan.  På väggen tickar den gamla klockan, precis som den gjorde när jag var liten och när min mamma var liten. Besökare brukar störa sig på tickandet men jag och min mamma är väldigt förtjusta i den och det första vi gör när vi anländer är att dra upp klockan och ställa in tiden.

ute på landet igen

125198-827
Vi är framme! Igår kom vi äntligen på plats, ute på landet i mammas stuga och barndomshem. Här lekte även jag hela somrarna som barn. Det finns inte mycket annat än vacker utsikt, ett rådande lugn, en magisk tystnad och massor av minnen här men mannen kunde äntligen direkt efter någon timme bara varva ned efter all stress på jobbet.
Hemvändare och nytillkomna har åter flyttat hit till byn igen som ligger ca 7-8 mil norr om Umeå, ett tag trodde jag faktiskt att det skulle bli alldeles öde här så det är verkligen roligt. 
Jag älskar att vara här några dagar och imponeras av dem som bor här året runt. Skulle dock inte vilja ha det så här lugnt för jämnan.

Lite senare får ni komma in i stugan och så kommer jag att bjuda på grillat, saltkokt potatis och gratinerade rödbetor med chévre och honung.

följ med på promenad i Umeå...

125198-823

1.
 2. 3.

4.  5.  6.

Det är underbart att promenera runt i Umeå, följ med mig på en runda.
På stora bilden blickar vi ut över älven och tittar bort mot Teg, där finns mest villor, ett lugnt område och en villa vid älven kostar en hel del.
1. Börkalleér överallt.
Bild 2 & 3. Vänortsparken vid kyrkan.
Bild 4. Stadskyrkan.
Bild 5. Parken vid rådhuset, bakom byggnaden ligger gågatan och alla butiker.
Bild nr 6. Älven där vi tittar bort från stan och med båt kan vi åka ut till havet...

nostalgitripp...

125198-816
En liten nostalgitripp var det allt att gå in i godisaffären Frukthörnan. Butiken har "alltid" funnits där och jag köpte ofta karameller hos de snälla tanterna som barn. De två tanterna som då ägde hörnan jobbade inte kvar men en underbart trevlig liten människa har nu tagit över och inriktat sortimentet mot fin choklad. Jag köpte en gobit och var naturligtvis tvungen att berömma henne för att hon bevarat originalinredningen som inbringade en massa minnen.
125198-817
Hagagården är ett minne blott, det gamla blekgröna trähuset finns inte längre kvar. På hagagården år 1985 köade tonåringarna länge om lördagskvällarna för att få dansa halvskumma discodanser. Jag minns att det var en speciell stil som gällde och alla skulle i princip röra sig på samma sätt, inga yviga rörelser, ett ben i taget ut åt sidan och armarna rördes bara lite, lite. Hur fånigt som helst men innan det var lördagskväll och dags för ett besök på Hagagården övades de "coola" movsen in...
125198-818
Ångestbyggnaden, en gymnastiksal, Vasaskolan, årkurs nio och en mardrömsgympalärare som tyckte att det var helt OK att vi skulle åka längdskidor runt i en liten ring på en minimal snöbeklädd fotbollsplan. Givande? Svar nej. Förnedrande? Svar ja för att bredvid byggnaden låg gymnasiet och för tonårsbrudar som trodde att allt kretsade kring dem fasades över tanken på att gymnasieleverna skullle stå och skratta åt oss.

2 mammor på party...

125198-815
Igår mötte jag upp lillebror inne i stan, han är så söt och go. Lite senare än planerat begav jag mig iväg och gårdagskvällen blev alldeles underbart trevlig med förrätt och gott att dricka hemma hos
svägerskan. Därefter bar det av till Tapasbar, mumsade på fantastiska små smakupplevelser och jag rekommenderar verkligen det stället vidare, otroligt god mat. Mätta och belåtna gick vi vidare till O´learys, hängde där ett tag, surrade i massor och sjasade bort lite gubbs som ville hänga med oss men sorry denna kväll var bara till för oss tjejer. En supernice kväll helt enkelt...

Idag har jag träffat gamla goa tjejkompisar, lunchat med en och hälsat på hemma hos en annan. Har promenerat längs med älven, hälsat på ytterligare en kompis och därefter ätit middag med familjen och mami.

I morgon bär det av ut på landet, ska försöka få in lite bilder från Umeå innan vi åker.

Ha en god natt alla ni:)

ut i solen...

125198-814
Sonen har haft en rekordsovmorgon, jag som inte är van vid detta hann smurfa vid datorn och dricka kaffe. Eftersom det inte finns så mycket att fixa med när man inte är hemma så roade jag mig med att lägga fram kvällens partyoutfit. Ikväll är det nämligen min tur att delta i Umeås nöjesliv kvällstid, det vankas en riktigt tjejkväll och det ska bli så najs.
 
Nu ska vi göra oss i ordning, promenera ut och besöka min lillebror. Han brukar visst vakna vi 10-tiden har han meddelat men jag ringer först så klart:)

Ha en härlig dag idag alla ni:)

Umeå i´m in love

image813
Vi har det verkligen helt underbart här i Umeå på vår semester, det är så mysigt här och alla människor är så härliga. Här syns man på så sätt att folk tittar med pigga ögon på dem man möter både i butiker och ute på gatan, här syns alla funktionshindrade och de är bara en del mitt ibland alla andra precis som det ska vara. Det går verkligen inte att klaga på vädret längre heller (att det är varmare söderöver). Igår var det jättevarmt med friska vindar och jag föredrar ju det istället för tung kvalmig luft.

Ja men vad trevligt då kan man ju tycka? Men nix för mig är detta inte alls bra, jag hade nämligen hoppats att mitt sug efter att flytta tillbaka hit igen skulle ha avtagit och trodde faktiskt det i 2 hela dagar. Men nu är allt som förr igen och jag vill verkligen bli åter bli hemvändande norrlänning, ett faktum som kvarstår och jag kommer att gråta blod när vi ska åka tillbaka igen...

Men nu är vi ju här så jag ska fortsätta ta tillvara på dagarna allt vad jag bara kan...

gårdagen...

125198-812
En super soft förmiddag och intensiv eftermiddag & kväll igår:
Långpromenad in till stan
Stötte på svägerskan, söta C och deras små bebisar
Åt Svergies godaste mjukglass på torget
Tittade in på
Mias Lustgård som är = en orgie av Cult Design prylar
Sonen vägrade dock vara där inne (så jag måste dit själv igen)
Långromenad tillbaka till mami
Fixade i ordning en cykel, i Umeå cyklar alla och det finns cykelbanor överallt
Jag och liten gosse cyklade till min mysmorbror på middag
Stannade lite för länge men tiden går fort när man har roligt
Cyklade hem till mami igen...

Väl hemma somnade sonen bums, jag kunde inte låta bli att färga håret fast jag egentligen borde skona det från den behandlingen. Även om det kanske bara är jag som ser de grå så vill jag inte känna mig som en gammal silverrygg, håret föll inte av och det blev ett OK resultat.

en liten bit av Umeå...

image811
Björkar finns det gott om i Umeå, pest för allergiker men jag som inte drabbats älskar dem och tycker det är vackert med alla alleér.
Idag på väg in till stan trotsade jag motljuset och försökte fånga en liten bit av Umeå på bild. På mittersta bilden blickar vi in mot centrum av stan och Rådhuset, till höger har vi ett typiskt område på Haga.
Haga var mitt drömområde, där ville jag gärna bo i en liten lägenhet i något av de gamla trähusen. Jag hann dock aldrig flytta till eget boende i Umeå utan flyttade direkt till Stockholm när jag var 19 år.
Haga är idag dessvärre också känt för området där "Hagamannen" härjade som mest, hua. Min mor bor idag i det området och det är henne som vi våldgästar för närvarande.

shoppa dubbelt...

image810
Trodde att jag hade glömt hudlotion och alla hårprodukter hemma i Stockholm så jag begav mig in till city (Umeå)och shoppade nytt . Naturligtvis hittades påsen direkt när jag kom tillbaka från stan, påsen med alla flaskor hade placerats i sonens ryggsäck. 
Nu har jag i alla fall vad jag behöver i hårväg för ett bra tag framöver.

Lärarinnan (min väninna) hade ett fruktigt orangerött nagelack sist när vi sågs, det var så fint och jag köpte ett liknande. Mavala nr 3 "Paris", jag gillar det och tycker det funkar bra med egna korta naglar. Till mannens förskräckelse har jag även målat tånaglarna, han blir lite lätt illamående av röda tånaglar men det kan inte hjälpas för jag vill att de ska lysa i sandalerna. 

tisdagstema...

125198-809
En grön hage, grönt gräs, en grön äng.
Kanske inte så märkvärdigt för andra, men för mig som har väntat och längtat efter denna sena semster, för en Stockholmsbo som äntligen kommit tillbaka till norr är denna utsikt alldeles bedårande underbar.

Så det är mitt bidrag till denna veckas
tisdagstema som ska innehålla färgen grön och som ni förstår är jag rätt så kär i Norrland.
Ha det gott alla ni. Snart ska vi in till stan och äta Sveriges godaste mjukglass...

Bilden: Togs härom dagen...

"hemma"

image808
Precis innan man kommer in till Umeå (city) åker man över Umeälven, på vänster sida finns härliga promenadstråk efter älven och på höger sida om bron ser man stan, stadskyrkan och cafébåtarna. En härligt pirrig känsla infinner sig precis när man åker över bron, nu är vi "hemma" och det var ett år sedan sist vi gjorde en liknande resa.

Bilden: Är tagen igår från bilen, precis vid ankomst till Umeå

mot stan...

Det är vackert i norrländska landsbygden men nu har vi lämnat landet och dragit in till stan. Det är underbart att få komma tillbaka till staden där jag växte upp, träffa ännu fler släktingar och vänner, shoppa, promenera vid älven och smurfa runt med svägerskan.
Jag gissar att det kommer att bli en hel del turnerande, massor med middagar hos vänner och bekanta. Jag vet med all säkerhet att jag och svägerskan kommer att ha en toppenkväll mitt i veckan. Det kommer att bli fyra intensiva dagar i stan för att därefter dra ännu längre norrut, till min mors hemtrakter och om det inte går att surfa därifrån så kommer jag att bombardera er med "ute på landet" bilder i efterhand.

På återseende go vänner, fortsätt gärna hänga med mig på semester, nu är vi  i Umeå...

förra veckan...

image807

Förra veckans:

Dagar jag helst vill glömma:
Måndagen och tisdagen, sega och tråkiga och bara jobbiga helt enkelt
Humör: Inget vidare i början på veckan för att i slutet på veckan hamna på supertopp
Firande: Semestern så klart
Bästa: Att vi är på plats i norrland tillsammans med vår familj
Jag visste det: Att det så klart inte är lika varmt här uppe vad än alla säger, skulle ha tagit med mig ylletröja att ha om kvällarna
Hurtigaste: Att jag på andra semesterdagen tog mig ut och joggade som jag planerat (4 rundor totalt denna vecka)
Frestelser jag inte kunnat låta bli: Alla välfyllda godisskålar, slå mig på fingrarna!
Bloggtjej(er):
Mira (igen) en riktig vän och vardagshjälte, det är häftigt att känna en sådan person, få förunnat. Och så Nettan vars blogg jag besöker titt som tätt.
Röstfiskeri:  BloggRegistret.se som fortsätter...


Bild: Förevigad igår...

"rågn"

125198-806
Det är faktiskt lite kul att ha er alla med på min semester, här bjuder jag på en suddig skymningsbild och "Rågn", inte dimma utan rågn har jag idag fått lära mig. Undrar om ordet finns i ordlistan, svärfar är säker ¨på att så är fallet jag tror dock inte det. Nåja svärfars matlagningskonster och förmåga att jaga vilt är imponerande i alla fall, denna kväll har vi bjudits på tjädergryta, riktigt smarrigt:)

Ha det gott och go natt...

lugnt...

image805
Idag har det varit soft, det är verkligen perfekt att starta sin semester på landet, lugnet infinner sig direkt. Umgås med släktingarna, klappa hästarna och heja på alla som nyfiket skaffar sig ärenden på gården när man går förbi. 
Men jag har inte bara slöat idag, sprang en underbar runda i omgivningen ni ser på bilderna (bro över Öre älv).

I morgon bär det av in till stan (Umeå) i några dagar...

gårdagens roadtripp...

  

  

125198-804
Bilder från gårdagens resa från söder till norr, en färd som gick alldeles utmärkt och som inte kändes så lång. Det är något magiskt med att vara på väg...
 
Bild 1: Frukost skulle intas på första bästa ställe men "Dragon Place var stängt och lika bra det, vilket märkligt ställe.
Bild 2 &3: Högakusten och bron.
Bild 4: Övik.
Bild 5: Oväder på gång i norr. 
Bild 6: Ösregn.
Bild 7: Framme, solen skiner, släkten, kramarna, kvällsljuset, dofterna, det goda vattnet och det är så härligt att komma bort men ändå hem...

framme!

image797
Nice, riktigt gott att vara framme i Norrland, på landet, in the middle of nowhere i närheten av Umeå. Resan upp med bil gick smidigare än förväntat. Det blev bara två kortare stopp på vår roadtripp men stannade enligt mitt önskemål en stund i Övik som annars bara är en plats man snabbt kör förbi. Där åt vi och småshoppade lite.

 

Väl framme hos släkten blev det kramkalas, god mat och presenter som bytte ägare. Det bästa av allt var väl ändå att makens alla bröder nu är på plats (trodde inte att den ene av dem skulle dyka upp förrän i morgon) tillsammans med bästissvägerskan och lilla söta goa Elicia.
Och så hopp och hej här fanns visst moderniteter så som internet om än väldigt långsamt men jag lyckades få med en bild i alla fall (utsikten från verandan).

Ha det gott, vi har det toppen:)


semester...

image796
Då så go vänner nu är det semester och i morgon bär det iväg till favoritstaden, staden där de vi har som kärast håller hus.
Mannen har kvällen till ära fått sig en riktigt god middag och det var inte bara semster vi firade utan även att gott arbete lönar sig eftersom han idag fått fast tjänst. Grattis mannen, du är bäst (fast jag visste med all säkerhet att det skulle bli så)!
Innan maten tog jag mig en "sista" joggingtur, har planerat att motionera uppe i friska luften men man vet inte hur det kommer att bli, jag hoppas dock att jag tar mig ut på en tur vid Umeälven i alla fall, jympaskorna åker med hur som haver (tänk hur det kan te sig för en soffpotatis).

Nu känns livet så himla gott. Har inte packat klart ännu men jag finner ett visst nöje i att packa så det bekommer mig inte. Jag är rätt så säker på att det blir en del semesterblogging dock beroende på nätuppkoppling. Vi kommer som oftast att befinna oss i byar som folk knappt har hört talas om, så blir det skralt med inlägg hoppas jag att ni hittar tillbaka hit när jag återkommer.

Jag gillar ju er allihopa och är så glad över att ni hittat hit, ha det gott och ta hand om er.
Jag kommer att ha det kalasgott:))))))))))

Bild: På fredagsmaten, citronmarinerade laxspett, het limesås, rostade morötter och potatis. Superenkelt att tillaga och jäääättegott...

Idag är jag så glad att jag bjuder på pussar till er alla (säg inget till mannen bara).

fint

image795
Förtjusande hos Cult Design, vill ha allt, mysigt, snyggt, stilrent med lite twist. Precis enligt min smak och så många andras förstås för jag är ju inte ensam och att digga denna formgivning.

och så tycker jag att maken kunde ha blivit hemsläppt från jobbet lite tidigare idag, vi längtar här hemma...

Bild:
Cult design...

laxspett och lyxiga bubblor

image794
Har inte varit någon vidare trevlig fru de senaste dagarna, men jag ska verkligen skärpa mig. Allt som påverkat mitt humör är ju verkligen inte makens fel. Ikväll bjuder jag på laxspett och ett glas med lyxiga bubblor till, vi firar makens semester, idag är sista arbetsdagen.

Bild:
Tasteline

hetast på campingen...

image793
En uppdatering för alla par som gillar att traska omkring i likadana kläder släpps den 25 augusti på NK. Istället för att mysa omkring i likadana husvagnsoveraller kan man nu med hjälp av Filippa K dela T-shirt.
Endast 10 exemplar, jag kommer dock inte att rusa för att införskaffa dessa Tees även om det vid rätt tillfälle skulle kunna vara en söt present.

Och nu är jag hur pigg som helst, det är bra att sova:)


Bild:
NK

gucci gucci gucci...

image792
Hos mig är det fortfarande sommar! Men hos Gucci har hösten och vintern anlänt, här är några av mina skofavoriter. Gucciskor är inte snälla mot plånboken men är en dröm för fötterna, jag lovar...

Bild:
Gucci

morrn morrn

Igår hade maken hand om sonens nattning, jag hörde dem en kort stund sedan somnade jag själv, vet inte vad klockan var men vid 19.30 kanske. För en nattsuddare som jag är detta väldigt ovanligt men det konstigaste av allt var att jag inte kände mig piggare i morse. Kanske har jag drabbats av någon slags tröttsjuka, jag tror dock starkt på att jag kommer att känna mig pigg idag och kommer varva tråkuppgifter (tvätt och städ) med lite roligt (shopping och packning).
En kopp kaffe till, därefter tvättstugan...
125198-791


i morgon är en annan dag...

image790
Mina misstankar besannades, denna dag rusade bara förbi utan att jag fått något "vettigt" gjort. Men jag har toklekt med sonen hela dagen och vi har haft så kul, ibland behöver man sådana dagar också. Men i morgon då blir det minst sagt stressigt...

Bild:
Hermès och Rebecka jag hjälper dig så gärna:)

snart...

Vi är på jakt efter en enorm resväska, ingen i denna priskategori utan en billig, som bara ska in och ut från bilen och går den sönder köper vi en ny. Allt sker i sista minuten men katt och lägenhetsvakt är fixad i alla fall.
Jag känner på mig att vi kommer att få det toppen och det ska bli så skönt med lite miljöombyte...
image789
Bilder: Kommer härifrån

prinsessa

OK efter några "MAMMA ÄR FIN, MAMMA ÄR EN PRINSESSA" så är det sura molnet som bortblåst denna morgon. Tack lilla sonen och jag undrar om det är din pappa som lärt dig smickra så, tror faktiskt det:)
image788

Bild: Chloé lyckas med det mesta, även
denna är hur tjusig som helst. Men priset ajajaj mindre lockande måste jag säga...
BloggRegistret.se

moln

Näe någe vidare humör är jag inte på idag heller, det hänger kvar som ett surt tungt moln, sviterna efter att ha krockat med glädjetjuvar, lyckosnattare och hopp-om-framtidenbanditer. Undrar vad polisen skulle säga om saken?
-Jag vill anmäla en stöld! En bit livsglädje stals av mig härom dagen, den biten fattas mig och jag vill ha den tillbaka! Stoppa tjuven nu! Jag vet vem den är!

Nåja kaffet smakar i alla fall mer och jag har en hel del att fixa med idag, så dagen lär väl rulla på i rasande fart. Och nu har mitt lilla solsken vaknat och då blir allt så mycket bättre.

Hur är läget för er?

Bild: Lillpolisens outfit går att köpa på
busigt.se

busigt tisdagstema...

125198-787
Det blev knäpptyst i sonens rum, jag blir då alltid genast misstänksam.
-Vad gör du? Frågar jag sonen.
- Gå härifrån! Säger han
- Nä men vaaad gör du? Säger jag igen när jag upptäcker att han plockat bort precis alla blad i blomkrukan.
-Plockar blommor! Säger han och ser salig ut.
Jag försöker bestämt säga till att man inte får göra så men det är svårt att vara bestämd mot någon som ser så lyckligt söt ut.
En busig liten kille, ett litet busigt tilltag och mitt bidrag till denna veckas
tisdagstema.

halv sallad och en kaloribomb

image786

Dagens lunch bestod av en köpsallad och en kaloribomb. Allt är som vanligt här hemma för nu finns det kaffe på plats.

Helt som vanligt är det ju dock inte efter som det ska packas inför semestern, ingen långvarig sådan men 3 dyrbara veckor.
Jag bjöds dock alldeles nyligen på en överraskning, svärmor följer visst med som ett litet Kinderägg efter vår norrlandsvistelse. Så nu har maken en hel del att pyssla med efter jobbet de kommande kvällarna. Så sugen på att putsa i skrymslen och vrår verkar han inte.
Jag har dock sagt det förr men nu menar jag det, struntar han i det så tar jag in på Hotell. Hmmmmm kanske skulle passa på att resa bort till en vacker plats alldeles själv och vila ut istället för att sköta markservice och lyssna på pikar om hur värdelös man är på att städa under sophinken och var än man nu kan finna kvarglömd smuts.


gratis gloss...

125198-785
Har varit ute på förmiddagen och passade även på att smita in på Apoteket. Jag har inte varit där sedan min
"stöld" men nu har jag gjort rätt för mig och betalat för den rosa burken även om personalen i kassan var tvungen att diskutera med sin kollega hur hon skulle slå in i kassan. Köpte även favoritrengöringsprodukterna och så en tidning från mataffären bara för läppglansets skull, ett läppglans jag aldrig kommer att använda, konstig konsistens, mer som ett läppstift och inte så bra helt enkelt. Hade inte så stora förväntningar på glosset men tidningen den ska jag läsa nu...

lugnt

Igår hade vi en minst sagt märklig eftermiddag, men det gick bra på den där sammankomsten. Nu kan vi pusta ut för ett ögonblick, samla krafter, ladda batterier och bara koncentrera oss på vår stundande semester.
125198-784
Att prata med vissa personer kan vara precis som att hugga i sten, inget förändras, men det är sommar i Stockholm idag. Vi ska snart gå ut och bara ha det gott...

Bild: Eget foto

rosa dröm och vinnaroutfit (förhoppningsvis)

125198-780
Denna ljuvligt rosa dryck ser inte bara god ut den är verkligen smarrig och enkel att göra. Miniyoghurt med smak av blodapelsin, ner med lite frysta hallon, några drag med mixern och så färdigt. Syrlig som en sur karamell.
Kanske att jag kan äta lite mer normal mat efter dagens möte, vi får se.

Höll inte på att hitta kjolen som jag bestämt mig för att ha, men till slut fann jag den i makens garderob prydligt upphängd bland kostymer och skjortor. Nu är det en enda röra i min egen men ikväll kommer jag att ha en välstädad garderob.

Innbillar mig att detta är en vinnar outfit, inte för stram men ändå stilfull och lite classy. Kjolen är rosa, bilderna är egna och några är från HM. Snart beger vi oss...
Mie gör det redan (tack) och snälla ni håll tummarna för mig idag nu...

dagens lista

Tänker:  Gå och handla
Känner: Ett lugn och samtidigt nervositet
Tycker: Att livet kunde vara lite lättare att leva ibland
Vill: Åka på semester nu
Ska:  Delta i ett urjobbigt arrangemang senare idag
Borde: Börja packa
Måste: Sortera ren tvätt
Hoppas: Att The painmöte går vägen
Längtar: Efter svägerskan å alla släktingar

Snodde listan hos den 
här underbara tjejen!

tjalla

image779
Dessa örhängen skulle sonen riva av mig på direkten, det finns mycket kul på
Tjallamalla, ta en titt om du inte redan gjort det. Bilden kommer så klart därifrån...

inatt var jag i London


Igår var jag så trött att jag somnade sittandes i soffan, har faktiskt aldrig hänt mig tidigare. Gick och lade mig supertidigt och så fort jag slöt ögonen reste jag till London, shoppade som en besatt tillsammans med
"Blogg Engla"!
Shit jag bloggar nog för mycket ändå, men det blir minimalt av den varan när vi drar iväg på semester och jag verkar behöva ett bloggbreak tror jag.
Men jag känner mig otroligt utvilad och det är inte så tokigt alls, härligt.

BloggRegistret.se

dagen som nästan försvann

Trist måndag med massa tidskrävande uppgifter, telefonsamtal och annat som helt enkelt stulit tid. Tid som aldrig kommer igen. Men jag ska sluta gnälla och "ta igen min dag", försöka känna mig pigg och stark istället för trött och förvirrad.
image778Bild: Marc Jacobs klocka från
Mrs H
Ha det gott idag:)

gott...

125198-777
Kan inte begripa att jag glömt bort att äta körsbär helt och hållet denna sommar. Godare än godis, mums, jag ska köpa hem en stor påse idag...

veckan som gått...

Veckans:

Sämsta: Måndagens vidriga besked som påverkat oss alla hela veckan
Luddigaste: Mina inlägg pga händelsen ovan
Tjat: Rösta på mig, rösta på, mig, rösta på mig, rösta på mig
BloggRegistret.se
Bästa: Familjen och alla fina vänner
Väder: Tropisk hetta
Bloggkompis: Jessica, nice blogg som jag läser ofta, skriver om familjelivet i Tyskland, om lite av varje
Skitigaste: Rörmokaren och våra rör
Mest använda: Bordsfläkten
Premiär: Kräftor
Födelsedagsbarn: Mannen
Joggingturer i antal: 3

lite söndag...


Grabbarna har varit ute på Outlet och shoppat idag, kom hem med en ny mobil och tröjor till sonen. Den utlovade skolväskan till vår goa gudson införskaffades (hoppas hans mor blev nöjd). Jag har sprungit en runda i hettan och det gick bra fastän jag legat lite lågt med motionerandet denna vecka.
Nu är vi (jag och maken) sugna på onyttigheter båda två och jag ska fortsätta min dejt med Persbrandt på 4:an.

Ha en mysig kväll och go natt...

vilse i pannkakan utan storpotät

image775
24 grader jo pyttsan, här är det en luftfuktighet som jag aldrig varit med om tidigare och hetare än hetast, tropiskt klimat. Kommer nog att få en chock och frysa ihjäl när vi åker upp till norrland.

Idag slog jag i alla fall till med att försöka laga
"Balipannkakorna" med ananas i. Gjorde som vanligt en egen variant, de blev jättegoda men inte speciellt lika de pannkakor som vi mumsade på i fjärran land för 8 år sedan.
Jag får fortsätta mitt letande efter pannkaka från Bali.

Men dessa kommer jag att göra fler ggr i alla fall, uppskattades av hela familjen.
Kokospannkaka (smakar inte mycket kokos)
3 dl mjöl
3 msk socker
lite salt
2 dl mjölk
400 ml kokosmjölk
3 ägg
3 msk flytande margarin

dejt med Persbrandt

image773
Persbrandt passar mig bäst enligt testet, perfekt det tycker jag ju själv också. Jaha ska vi gå på dejten nudå? Vill ni även ni gå på kändisdejt så kan ni göra det
här...

Uppdatering: Mannen ville inte sitta hemma grön av avundsjuka utan drar på dejt med Elena Paparizou. Då är det väl bara Mr Silver kvar, vem drar du ut på dejt med?

opp och ner

En helkonstig dag igår som började med att jag hade sovmorgon men inte kunde sova. Istället för att bada snurrade vi runt och hamnade till slut på IKEA och käkade lunch. Jag inbillade mig att alla stirrade på just mig, "skärp dig sade mannen". På eftermiddagen fick vi besök av en alldeles fantastiskt godhjärtad människa, en sådan som verkligen får en att tro på mänsklighet och värme. Å inte blir man så där jättesmart av att sitta uppe och lyssna på YouTube halva natten.

Opp och ner, ner och opp, grisen gal i granens topp
och en mus, i vårt hus, svär och tuggar snus.
Lammet skäller, värper karameller, hunden jamar,
lilla grisen gal.
Opp och ner, ner och opp, grisen gal i granens topp
och vår ko, må ni tro, hon ska ut och ro.
Geten dansar, tuppen har fem svansar, oxen kacklar,
lilla grisen gal.
Opp och ner, ner och opp, grisen gal i granens topp
och vår katt, han tror att, myssan är en hatt.
Hönan jagar, räv i våra hagar, kossan gnäggar, lilla grisen gal.
Opp och ner, ner och opp, grisen gal i granens topp
och vår stut, flyger ut.
Nu är visan slut.


glädje...

image772
De som aldrig upplevt riktig sorg kan aldrig uppleva äkta glädje...

Hmmm ja så kanske det är.
Glädjefullt är i alla fall att jag ska bege mig på konsert i oktober, Gwen, vackra Gwen, ska bli så kul...

Bild:
Gwen Stefani

ego


Uppdatering: F´låt men jag stod inte ut med att se så många bilder på mig själv så jag tog bort dom, för mycket Mia på en och samma plats:)

Jag gillar mig själv idag, ja som vanligt inte att se mig själv på bild men jag tycker om att se foton på er andra så det är enbart därför som jag delar med mig, plockar bort bilder på mig själv efter ett tag.
Känner mig på bra humör och så där lite lagomt självgod över vad jag åstadkommit, bara nöjd helt enkelt. Fakiskt inte så ofta som den känslan infinner sig så det är bara att hoppa på tåget
och bege sig ut i solen.

Ha bästa dagen idag

glädje mitt i allt elände

image771
Tidigare har jag skrivit om att "när livet känns pest så ställer jag till med fest" så gjorde jag ju igår utan att mannen visste om det.
Och det är verkligen något jag kan rekommendera vidare. Sitt inte hemma själva och deppa, ring en vän, 2 eller 3 och dra ihop något kul, det kan omöjligt bli värre.

Här är det en God Morgon, kaffet är gott och solen skiner.
Hoppas ni också har det nice.

Bild: Omlottklänningen hänger fortfarande kvar, jag gillar omlottklänningar och det verkar
Michael Kors även göra.

mission surpriseparty utfört...

image769
Varmt och klibbigt idag, håret vill aldrig riktigt torka, men jag klagar inte, jag lovar.

Det blev en riktigt trevlig kalaskväll och hemlisen var ett litet surpriseparty för mannen som precis fyllt år. Goda vänner på middag och det bästa av allt var mannens min när han kom hem, precis vad han behövde. Han blev glatt överraskad, jag blev glad, alla var glada och han tyckte att jag var bästa frun i hela världen, underbart.

Och så till
Too faced Wrinkle Injection som lovar att släta ut fina linjer. Har dragit på att meddela vad jag tycker om den lilla tuben. Anledningen till detta är att jag inte riktigt kommit underfund med om det blir någon skillnad eller inte. Först inbillade jag mig att det nog blev lite bättre men sedan så, njae kanske lite på sin höjd eller ändå inte.

För att få de "fiiiina linjerna" runt ögonen att försvinna så får jag nog antingen dra mig till Botoxdoktorn på riktigt eller lägga till med en konstant förvånad min med höjda ögonbryn.

Jag har inte lust med något av alternativen så det får vara som det är. Ha en go kväll:)

Nämen nu blev det ju genast lite roligare, vad snälla ni har varit som röstat på mig, kuligt...
BloggRegistret.se


njaaaaaaaaaaaha och hur var det här då?

image766
Dagens to dooooo:

Nu: Puh time...
Efter det: Handla mat
Lite senare: Förbereda mat, röja undan i röran och samtidigt försöka roa sonen
Ännu lite senare: Tvaga och piffa till mig
Precis innan: Kanske om jag hinner, bjuda på en bild och vad jag tycker om min "
Wrinkle injection"
Precis efter: Lite hemligt, inget spektakulärt, lite trevligt bara:)

Ha en underbar fredag alla ni och vad ska ni hitta på idag?

Bild: Chloéväska och Louboutinskor, Net-a-porter. (Vill bara meddela en viss person som håller på att vackla. Det är jätte, jätte, jätte, jättelätt att klicka hem det på bilden. Och jag lovar att jag gör det direkt om du åter börjar med det du slutat med;)


krydda...

125198-765Även jag gillar denna krydda, perfekt kryddblandning som funkar till det mesta. Jag använder min mest i salladen. Olivolja, citron och några varv med kryddkvarnen, mums...

devil inside...


Rapport till alla som känner oss: Var inte oroliga, vi fixar detta, kommer att ta tid men min lilla
"Devil inside" har äntligen vaknat till liv igen (tack och lov) och när det är på det viset då brukar det mesta lösa sig.
Alla släktingar och vänner, tack för att ni finns, vi vet och känner att ni står bakom oss:)

Bild: från Urban Outfitterskalas

image763
Lyckohalsbandet åkte på och igår hade vi bästa dagen i lekparken någonsin, vet inte riktigt varför det kändes bara så bra helt enkelt. Det började i och för sig regna men vi skulle ändå hem och käka då.
Senare kom en god vän och hälsade på. Mannen fick sig en kräftskiva i miniformat och en till present. Han som inte haft lust att fira något vidare verkade rätt nöjd ändå.

Snart har då jag börjat ledsna på att fiska röster, men tjatar lite till  
BloggRegistret.se på länken till vänster...

carpe diem

125198-762
Å nej, min lyckoamulett, mitt favoritsmycke, mitt handsmidda silverhalsband har legat i en låda i över en vecka. "Kanske därför som allt gått på tok". Nu är det på plats runt halsen och nu ska jag fortsätta med mitt för evigt livslånga projekt, att fånga dagen...

Carpe Diem

Ja må han leva...

image761
Min presentjakt gick ju inget vidare för några dagar sedan, därefter hamnade jag i ett  tillstånd där inget blev gjort där det bara handlade om att försöka fungera, klä på sig, äta mat osv. Presentköpen hamnade så till vida inte på priolistan.
Idag fyller han år den rara maken, nu på morgonen serverades det frukost på säng och så fick han de där 2 halvlama presenterna. Han visade uppskattning i alla fall och de var nog inte så tokiga ändå, men under dagen idag ska jag förbereda lite överaskningar, så vi kan fira ordentligt när han kommer  hem.

Helst hade jag velat låsa dörren med nyckel inifrån, gömma den och inte släppa iväg mannen till jobbet. Men jag tror inte att kidnappning av frugan är ett giltigt frånvaroskäl så jag lät honom åka ändå...

så lite kan betyda så mycket...

En god vän ringde igår, det var så skönt att höra en vettig människas röst. Att kort få berätta vad som felas och sedan bara få prata om vännens vardag och liv. Jag vill att min väninna ska veta att det betydde jättemycket, nu vet du det, tack Mira...

Ödesklivet har jag tagit
min resa har bara börjat, vägen kommer vara besvärlig, lång och krokig.
men jag är inte ensam, jag har med mig medresenärer på min färd.
Kloka och visa, nära och kära alla följer de med mig
och jag bara vet att det kommer att bli bra till slut.


skitiga rör och ribbade linnen...

Jag får en lättare ångest när rörmokaren kommer, dels för att jag tycker synd om dem som måste gräva i andras lortiga rör och sedan för vad de ska komma att hitta!
Nu har vår rörsnubbe precis varit här, rensat rör i köket medans jag vankat av och an med plågsam orolig min och "ojat" mig. Men det var inte vi hade gjort något som stoppade upp (lättnad).
På en riktig "rörmokarstockholmska" blev jag försäkrad om att det bara blir så här i kök och att det är deras jobb att rensa upp.
Nu rinner det finfint, vi ska få en ny blandare och jag måste röja runt en stund här hemma innan vi kan bege oss ut.
image760
Bild: På mina favoritlinnen från
HM, ribbade, billiga, perfekt längd, toppen att ha under och minst lika bra (nästan) som American Apparel...

jag gillar mina skabbiga naglar...

125198-759
I morse vaknade jag med ett ryck klockan 6. Kom på att mobilen låg i vagnen i trappen vars larm snart skulle sätta igång och eka i hela trapphuset. Hämtade den, somnade om som en sten och blev därefter bjuden på frukost av min hjälte (maken) som kämpar på lika hårt han. 

Ser ni de skabbiga naglarna, jag har kommit på att jag gillar dem bäst och ska sluta med både hemmabygge eller salongsbygge av naglar. Jag är väl säkert helkonstig men efter några dagar med fejknaglar så tycker jag att de börjar "luggas". Jag river och sliter tills de långa är ett minne blott.

Jag ska vårda mina egna som tagit stryk av "nagelbehandlingarna" framöver, ska börja med att ta bort gammalt lack i alla fall...

kärleken och sanningen kommer att segra till slut

Jag tror på kärleken och sanningen och jag är övertygad
om att sanningen kommer att segra till slut.

Att leva i Limbo, mellan himmel och helvete,
med ena foten i hopp och den andra i förtvivlan är påfrestande.

Jag måsta samla mig, hämta kraft i kärleken,
jag måste sansa mig, våga ta ödesklivet och kriga med mitt enda vapen
sanningen.

"Och så tror jag på röstfiskeri", rösta på länken här bredvid, jag tror Blogg Registret är någon slags tävling. Ju mer man trycker på länkknappen, desto högre upp kommer jag på listan. Rösta på mig så röstar jag på dej;)

Gomorron och kramar till er alla goa där ute...

 

sol och glass...

Solen gassar på, vi ska aldeles snart bege oss ut. Tillsammans med sonen ska jag för ett ögonblick låtsas som om inga bekymmer hotar vår väg till lycka. På en promenad i solen är det bara vi och inga andra. Sedan möter vi upp bästa vännerna i lekparken.
125198-758
Ha en fin dag idag all ni...

vi fixar även detta...

image757
Förlusten av egen reaktion vid ett obehagligt besked skrämde mig igår och jag begav mig ut på en joggingtur för att öka på adrenalinflödet.
Och igår sprang jag faktiskt på riktigt, ingen wogging eller jogging i slowmotion. Jag sprang uppför mördarbacken som om den var en liten kulle och jag sprang rundan 10 minuter fortare än jag brukar. Igår sprang jag och tänkte hela tiden att "jag ska klara det här".

Jag är glad att jag har börjat springa, trodde aldrig någonsin att jag skulle ta de orden i min mun. Ut med er alla soffliggare, första gångerna är hemskt plågsamma men sedan går det så mycket bättre. Kan jag, så kan ni, jag lovar...

Bild:
Diorglanset på bilden har inget med texten att göra, det är bara mysigaste lipglosset jag vet och jag ska snart se till att även jag har ett...

sött...

image756

Det är så sött när sonen leker med sina kottar i lilla pannan. Han bjuder då på kokta kottar å potatis, lite snål på att bjuda och han vill helst ha tillbaka dem efter en stund. Han är den sötaste jag vet, sötare än socker. Han är den som får mig att vilja stiga upp varje morgon, han är min kraft och ger mig mer energi än något annat sött någonsin skulle kunna ge?

Vill du också vara med i veckans
tisdagstema, klicka på länken...

Bild: På sonen som leker sött


Shit shit shit shit shit shit shit!

Antingen är jag illa omtyckt av någon där ovan,
eller så är det någon i det mörkaste svarta som är riktigt sugen på mig,
eller så är det bara så att mitt liv är att befinna sig Limbo omgiven av idioti och vansinne...
Och inte fan vet jag vad som är värst...

Och inte vet jag om jag ska skratta eller gråta eller bara ge upp. Det sista är ju inte min stil så jag drar ut och springer en runda i hettan.
Och kanske är jag lite klokare i morgon,  vi får se.
Kommer garanterat tillbaka hit till mitt andningshål och surrar lite trams i alla fall.

(Sorry det blir inte tydlligare än så)

Over and out...


inte så lyckad jakt...

Min presentjakt gick inget vidare idag dessvärre. Trodde att jag skulle få det avklarat men icke. Bara massa röriga reor i butikerna. Har inget emot att det är billigare men när allt ligger huller om buller blir jag bara förvirrad.
Det jag var ute efter fanns inte heller så nu får jag hitta på annat.
Det är mannen som blir ett år klokare så något speciellt vill jag allt hitta på.
Men det är sommar, det är varmt och ankorna i parken blev glada över att få kex...

Jo "bloggmästaren" här fick en fråga hur man röstar på Blogg registret och helt ärligt så vet jag inte. Någon som vet som har lust att förklara kanske?

Uppdatering,
vet inte om jag blivit så mycket klokare  men det är alltså på länken till vänster "Blogg registret rösta på mig" som man ska trycka på och jag verkar i nuläget ha plats 28. Tror att man  kan gå in där och ge betyg mm.
Hmmm vet inte riktigt om jag har lust att få mitt Bloggpladder betygsatt men jag avvaktar så får vi se. Tack
evans hur som haver och så ska jag rösta på dig med:)
  

hej hej sommar...

Det är augusti, det är sommar, vi har inte haft semester ännu. Jag tänker inte tänka på hösten, utan kommer att fortsätta bära färgglada klännningar och bara vara i sommaren för nu är den här.
Nu ska vi iväg på presentjakt, ha en fin dag alla ni...
image755
Bild: Klänningar från
Elissa Coleman, Leaves of Grass och By Malene Birger

Alla rutiner är bra utom de dåliga

125198-754En mindre bra rutin som dock har uppskattats av sonen de senaste dagarna har varit att få spana på FIFI på morgonen. Nu kan man ju inte bestämma tid för när man vill se sina favoritprogram på TV så i morse blev det ramaskri för att FIFI hade haft fräckheten att inte vänta tills sonen ätit frukost klart.
Men det gick bra att trösta sig med en kort variant på datorn.

veckan som gått...

Veckans...
Bästa:
Att sonen inte blev sjuk
Bloggkompis:
Jenny, en för mig ny stjärna som jag är glad att jag hittade
Roligaste: Partykvällen med lärarinnan, både synd och inte att det sker så sällan
Slöaste: En riktig slapparlördag helt ensam hela dagen
Erkännande: Jo vi har stökigt ibland vi med
Bloggfix: Hoppade på BloggRegistret.se vet inte riktigt varför men gjorde det iaf. Så rösta på om ni vill:)
Nattgäster: Inga faktiskt men det kommer till helgen tror jag
Joggingturer: 4 stycken men det var fredagsnattens dansande som gav träningsvärk
No no: Antirynk krämen ska inte vara i ögat
Äntligen: Sommaren som kom till slut

Jaja men nu är det en ny vecka med massor att göra. Som vanligt börjas morgonen med kaffe...

kalas och konstig katt

image753
Sonen har haft en guldhelg, med fest hos kompisar på fredagen, besök på Zoo hela lördagen (vad
är en stor tiger mot en nosbjörn) och så kalas idag.
Värre är det med katten, han var sig inte lik när vi kom hem. Han tvättade sig hysteriskt, kisade med ögonen, jamade och såg allmänt märklig ut. Jag kammade igenom honom, tog bort några fästingar och så fick han en ny dos med olja mot fästingarna. Så såg jag tassen som är alldeles upsvälld så antagligen har han fått sig en smäll.
Ska hålla honom inne nu så får vi hoppas att det blir bättre till i morgon.

Ja det var väl allt för idag, ha en trevlig söndagkväll och så lär vi väl ses imorgon...

primer

image752
Jag är riktigt förtjust i min nya primer och gillar den mycket bättre än Smashbox. Jag har jättetorr hud och MODEL CO FACE BASE fungerar mycket bättre. Sedan att den är 100 kronor billigare än
Smashboxprimern gör ju inte saken sämre.
En primer används innan fondation eller puder som en grund för att få make-up att fästa/sitta bättre och för att jämna ut huden (för den som undrar).

ananas i pannkakan, ja tack

Har länge varit på jakt efter ett recept på liknande pankkakor som serverades på diverse hotell till frukost när vi var på Bali. Man kunde då välja mellan banan och ananas och de var så goda. Jag gillade ananas pannkakorna bäst. Kanske att detta är rätt. Hittades här och bilden med ett annat recept kommer härifrån. Jag vill ha ananas pannkakor nu men vi har det torftigt i kylen och måste storhandla idag tror jag närmare bestämt...
image751
3 personer

2 ägg
400 ml kokosmjölk från Siagians LM
2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
3 dl vispgrädde
Bananer i sirap från Siagians LM
Florsocker

Vispa 2 ägg och 200 ml kokosmjölk. Tillsätt 2 dl vetemjöl och 1 dl socker. Rör ner ytterligare 200 ml kokosmjölk. Stek som pannkakor men bara ena sidan. Vispa 3 dl grädde. Lägg vispgrädde och banan i sirap på pannkakorna. Rulla ihop och strö över lite florsocker.

slutat

image750
Det har gått bra för den här personen som jag talade om som slutade med den här lasten som ingen tycker om. En hel vecka, jag är stolt och glad. Alla morötter för att sluta är ju bra men denna verkar verkligen fungera och jag lovar att jag inte går och hoppas felsteg för att jag då ska kunna shoppa något sanslöst dyrt och onödigt.

Helgens partyprinsessa var trött igår, åt en hel del skräp och idag har hon träningsvärk lite överallt efter att ha dansat hela fredagsnatten. Så det kan bli...

Bild: Eget foto

lista...

Aningens menlös lista som snoddes från Camilliondollar baby. Passar dock bra en dag som denna...

Skriver du dagbok?
Ytterst sällan

Vad är viktigast för dig?
Familjen

Skulle du kunna tänka dig att simma med hajar?    
Aldrig
  
Har du färglinser?
Nej bara vanliga

Suger det här?
Sådär

Kan du gå ner i spagat:
I så fall får ni ringa 112 för  jag lär inte komma upp igen

Är du polare med grannarna?
Vi hejar och lånar grejer men inget mer än så

Gay?
Nej

Har du varit kär i en kändis?
Ja i Hasse Carlsson för 1000 år sedan

Läser du på baksidan av mjölkpaketen?
Ja

Är du höjdrädd?
Nej tror inte det

Pratar du fortfarande med den du kysste senast?
Självklart

Har du sett din bästa vän gråta?
Ja

Har du fått någon komplimang idag?
"Mamma är vacker"

Är du mörkrädd?
Nix

Har en dröm gått i uppfyllelse?
Flera

Har du haft vattkoppor?
Ja

Har du någon gång testat karate?
Nej

Gillar du någon särskild lite extra mycket just nu?
Jadå

Äger du en iPod?
Nix 

Skulle du vilja hoppa fallskärm?
Nix

Gillar du allsång på Skansen?
Sådär, beroende på vilka artister som medverkar

Kan du vissla?
Ja faktiskt

Vilken radiokanal lyssnar du på?
Diverse

Rakar du benen?
Ja

Hur svarar du i telefonen?
Ja det är Mia, har försökt sluta med det men det sitter fast

Betalar du TV-licens?
Javisst

Vad har du i fickorna just nu?
Har aldrig något i fickorna

Vilken parfym använder du?
Calvin Klein, Euphoria är favoriten nu

Kan du kasta macka?
Yes

När var du riktigt sjuk senast?
I vintras

Har du blivit opererad?
Japp

Äger du en cykel?
Ja en röd med för många växlar som alltid krånglar

Vad har du alltid i handväskan?
Nycklar, mobil, plånbok, läppglans och snus

Får du dåligt samvete efter du ätit kött?
Nix

Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa?
5 tror jag

Läser du för skojs skull?
Ja

Äger du ett busskort?
Svaret är nej

partyprinsessan

Partyprinsessa igår och idag en småpatetisk efterklok person som insiktsfullt förstår varför jag går ut så sällan. Men det var sjukt roligt igår och vi (jag och bästa vännen lärarinnan) var verkligen ute hela natten, jag trampade folk på fötterna och tvingade italienare som var här pga Prideveckan att dansa med oss bara för att de såg ut att ha så tråkigt (typiskt mig).

Man och son har redan åkt iväg till Zoo, jag saknar dem båda redan. Jag ska vräka i mig onyttigheter och försöka vila lite en stund.
125198-749
Lärarinnan är bäst som har bokat biljetter till Gwen på Globen. Skulle dock inte betala en endaste krona för att se kråmande galande Ainbusk. De röjer runt på nyhetsmorgon och jag har fått min Ainbuskdos så det räcker för 5 år framöver.

Over n´ out...

kanonkväll

125198-748
Middag hos goda vänner, favoritdricka och därefter utgång för tjejerna. Tror det blir en toppenkväll, måste bara snabbt fixa till oredan till frisyr och vänta på att maken skall komma hem så vi kan gå iväg.

Ha en underbar fredag och vad har ni för er?

storleken har betydelse...

125198-747
Oj så liten, nästa gång jag beställer något måste jag komma ihåg att kolla antal ml. Essies hand & body lotion doftar gott och gör händerna mysigt lena. Men att använda den till hela kroppen? Näe då tar den ju slut på två röda. Närmast på tur står lite lunch och shopping inför partykvällen.

Ha det gott så länge...

sist...

image739
Känns som om vår familj är sist med allt denna sommar, sista att grilla, sista att bada, sist att ha semester och sist på att få balkongens blommor att blomma. Grannarna har redan plockat in sina, vilket i sig är oroväckande för visst har vi väl ändå sommar hela augusti också?
Nåja innehållet i lådorna har piggat på sig och jag är faktiskt lite mallig, speciellt med tanke på mina ogröna fingrar. Tror dock att det är regnet som ska ha sig ett tack för jag brukar vara snål med vatten. Oooops ska genast bege mig ut och bjuda dem på lite vätska, hmmm eller vänta en stund, verkar som om regnet sköter detta idag med.

Någon annan som har supersen semester?

inte i ögat...

Godmorgon alla ni, här är det verkligen en god morgon det är ju fredag, jag har sprungit en morgonrunda, som förvisso var tyngre än vanligt och jag ska nog låta benen vila resten av veckan. Nu tar jag en kopp härligt kaffe och ser fram mot en mysig dag men framförallt kvällen...
image746
Igårkväll testade jag ett prov från Blush, Freeze 24/7 anti-wrinkle cream och jag kan bara instämma i vad som står i instruktionen... Man ska inte ha krämen i ögonen, kändes som tigerbalsam i ögat, aj. Särdeles färre rynkor blev det inte på ett test men huden kändes fräsch och pigg efteråt (ja efter att jag fått bort det som hamnade i ögat).

Bild:
Blush

alla rynkor borta i ett nafs

image745
Blushpaketet är på plats, har inte testat något av dessa produkter tidigare så det ska bli lite spännande. Eller ja spännande är väl att ta i men ni förstår hur jag menar. Beställde igår och på plats idag, bravo Blush, det gillas!
Så i morgon kommer alla mina små rynkor runt ögonen vara puts väck, jag kommer kunna lägga den perfekta maken med primern som bas och få ljuvligt mysiga händer som doftar citron och vad det nu var. Shit vilken kalaskväll det kommer att bli *ironi*.

Nope nu ska det läggas liten gosse och ut och springa ett varv, hoppas ingen ful gubbe lurar i buskarna! Glasögon på och skulle det nu hoppa fram en fuling så sparkar jag ned honom med mina joggers.

Ha en riktigt härlig kväll å guh vad jag längtar till i morgon...

följ med mig i tvättstugan...

image740
  
Ja ni ser ju vad jag pysslar med idag. Här har vi nog sunkigaste sortens tvättstuga och det ska bli skönt att slippa den när vi flyttar och få egen maskin och tumlare i lägenheten. Men denna stuga funkar och det är lätt att få tid i alla fall.
Erbjudanden om tidningsprenumerationer, typ 4 nr nästan gratis har jag svårt att låta bli. Lika svårt är det att säga upp fortsatt prenumeration så även denna gång men uppskattade tidningens ankomst i alla fall.

Dagens lunch blev nästa identisk med gårdagens, dock utan hårstrå och tomater, lite melon istället. Näe nu måste jag springa ned igen så inte grannen morrar på mig. Och så ska Blushpaketet hämtas, än en gång har de lyckats med snabbaste leveransen.

stylad grusgrop

Hmmmm, byggjobbarna har slutat sin semester och börjat jobba igen. Men det har inte hänt mycket där huset och vår bostadsrätt skall komma att stå. I min iver och önskan att de skulle ha kommit lite längre så stylade jag till gropen lite istället. "Visst är den väl tjusig".
Tror inte att man kan utläsa en röd tråd i denna blogg utan innehåller diverse beroende på dagshumör. Framöver utlovas mina önskningar och ideér om boende och inredning, självklart mest med allt och ingenting som vanligt. Ha en fin dag:)
image738
Bild: Grusgropen igår...

ytligheter

image737
Nynoppade bryn, längtan efter en väska eller ett par skor och så nymålade naglar på en bild.
Hur ska jag motivera att det visst är OK att skriva om sådant trams?
För mig är det enkelt, för att det roar mig och får mig att tänka på annat för en stund. Jag lever i verkligheten och den med mig.
För det mesta är allt riktigt bra men ibland sjunker även jag ned i djupa svarta hål fyllda av stress, press och med en rädsla för död och simpla infektioner, medveten om att det kanske är den sista dagen som vi har tillsammans. Men det går inte att leva så i längden (tror mig jag har försökt), man orkar inte utan behöver lite tro och hopp om en framtid. Vad som orsakar detta är något jag får leva med hela livet, absolut inget jag skäms över eller försöker dölja. Men eftersom det finns andra att ta hänsyn till är det stört omöjligt att lämna ut alla mina tankar, allt i mitt liv i detta forum.

Så därför goa vänner och alla ni som uppröres för att man skriver om "trams" så meddelar jag er alla att det är precis vad tänker jag fortsätta med. Bara för att det roar mig.
Idag är en bra dag, sonen är fri från den konstiga endagarsförkylningen.

Igår fick jag ögonbrynen noppade hos frisören med sytråd, han försäkrade att det inte är någon fara att färga håret så det ska jag göra snart, kanske nästa vecka. Och så har jag alldeles nymålade naglar med rosa Essielack, ett varv till så blir det nog perfekt.

Carpe Diem...

läget, bloggfavoriter, nätshopping och lite lunch

125198-735
Så underbart, jag jublar för sonen har bara haft 37,3 hela dagen och jag hoppas att tvärsjukan han fick igår bara gjorde en snabbvisit och inte kommer tillbaka. Vi ska snart ta en soft promenad utomhus. Jag har nätshoppat lite och hoppas på en dundersnabb leverans, helst till fredagen då det vankas festligheter. Skulle nu paketet inte dyka upp så lär jag nog få precis lika roligt i alla fall.
Sedan måste jag säga att det är så kul att ni har kommenterat så pass här hos mig, jag uppskattar det verkligen och har hittat en hel del nya bloggfavoriter som jag lagt till på listan. Ska försöka bli bättre på att dela med mig av mina favoriter framöver...

Ha det nu så gott idag och vad ska ni hitta på ikväll?


Bild: På dagens lunch, grönsallad med skinka och keso, men urk på tomatbilden såg jag ett låååååååångt hårstrå. Mitt eget så klart eftersom jag fortsätter att tappa strån i rasande fart, men i maten! Näe inget vidare, hoppas att jag inte åt upp det...

tillfällig svacka, kusinen barbro och nätshoppingsug

image734
Igår var gossen så pass risig att vi åkte till vårdcentralen, prover visade inget, åkte hem och höll våra tummar. Idag är han mycket bättre och vi hoppas det bara var en tillfällig formsvacka. Med tanke på gårdagens febertopp så blir det lugna aktiviteter idag, med mycket ritande, filmtittande och så en lugn tur med vagnen.

Under köksbordet hörde jag en liten viskande röst, sonen låg där, lekte med något och mumlade om Barbro.
-Barbro, Barbro, Barbro. (Sonen)
-Vem är Barbro? (Jag)
-Nya bebisen, kusinen. (Sonen)
-Näää men hon heter ju Elicia. (Jag)
-Vad heter din kusin. (Jag)
-Barbrooooooo! (Sonen)
Han ger sig inte, har bara bestämt sig för att kusinen ska heta Barbro, men han skrattar så där riktigt lurigt så han vet nog att han är rolig när han håller på.

Själv är jag galet sugen på att nätshoppa, får se om jag kan låta bli. Skulle gärna vilja allt på bilden. Läppglansgalningen (jag) behöver egentligen inget nytt men är sugen att testa Lip Injection, någon som testat? Är det bra? Om det nu blir någon shopping så får jag begränsa mig lite i alla fall.

Bild: Too Faced Wrinkle Injection 249:-,Tweezerman pincett 249:-, Essie handcreme 69:-, Smashbox primer 395:-, Too Faced Lip Injection 198:-, Essie nagelack 4-pack 239:-, allt från
Blush

not always a mess

image733
Godmorgon, jag kan inte låta bli efter gårdagens motvilliga uppvisning av hur det inte ska se ut i köket. Så här ska det vara om jag själv får bestämma. Men nog hamnar där en skärbräda eller en mugg eller en burk med maskindiskmedel i titt som tätt.
Viktigare finns att bry sig i som till exempel igår när sonen blev sjuk, då stannar allt, den egna middagen försvann och fick intas sent på kvällen. Idag är han bättre så jag hoppas verkligen att det bara var en tillfällig svacka.

Ha en fin morgon alla ni
och idag ska jag försöka hinna med att ordentligt spana in vad ni har för stökigheter att bjuda på:)

Bild: På min diskbänk