Mysig Måndag?


Vi har tänt massor med ljus, mannen ser på urtråkiga TV-program, motorsport på 8:an. Jag ska snart krypa ned i sängen och ladda inför morgondagen.
I morgon är det lekis i vanlig ordning och så ett stormöte med sonens alla (nästan) läkare på eftermiddagen, framtid, prognos, diagnos? Jag tycker alltid att dessa stormöten är ytterst obehagliga, tur att min man följer med.

- Får jag också prata med doktorerna? (Sonen)
- Så klart att du får, det är ju dej dom vill träffa.
- Så då får jag också prata, haha, jag ska prata, blablablablabla och blablablabla bla bla blaaaaaaaaaaaaaa. (sonen)

Inte det minsta orolig, han han gillar att prata min lilla stora kille.

Plastiga prinsessor och blommande växter


Prinsessan Anneliese trivs inte här hos oss, ingen vill leka med henne, kamma håret på henne eller slita av och på kläderna tretusen gånger. Må tro att jag försökt få sonen att ta hand om henne en stund bara men han vägrar. Tur att det äntligen är dags för henne att flytta till ett mer värdigt hem. Grattis lilla J i eftermiddag exakt klockan 14.00 kommer hon...


Men blommorna trivs hos oss i alla fall, jag ska helt klart sluta slänga mina gamla orkideér när de slutat blomma eftersom de blommar igen, även om det dröjer...
Jag pysslar om mina blommor denna förmiddag och på balkongen pysslar en annan om sonens blomma.


Armband

Idag har sonen nästan varit overkligt rar och ljuvlig precis hela dagen, underbart med tanke på att gårdagen var rent rutten då sonens absolut värsta trotsmonster visade sig från morgon till kväll, helt slutkörd var jag när min kära man kom hem och fick ta över direkt han kom in genom dörren.

Äntligen har jag gett mig själv armbandet som jag suktat efter men aldrig köpt, ångrar att jag inte slog till då direkt efter som de svarta tagit slut, verkar vara fler än jag som gillar armbanden från
Tokyo Jane.

Nu ska jag fixa Fredagskrubb, bubblor i glasen, ljus ska tändas, mys, kramar, bus och lek och så hoppas jag att min man snart ska kika in genom ytterdörren.

Vad har ni för er?

Jag - den perfekta Hemmafrun


Jag tar min roll som hemmafru på största allvar, så självklart måste bakarhucklet matcha favoritskålen från IKEA när det är dags att baka.

Och när det bakas muffins så gör jag inte bara en laddning utan minst 40 stycken så att jag med en korg kan gå runt och bjuda mina grannar...

Nääää då än har jag inte spårat ur men jag och sonen har faktiskt bakat 40 blåbärsmuffins denna regniga dag.
Maken har bjuda-på-fika-vecka på sitt jobb och vill göra succé även på den fronten. Jag var snäll och lovade att göra
succémuffinsen och blev alldeles nyss utlovad en fin present, trevligt.
Får man presenter bara så där så kan jag faktiskt tänka mig att baka nästa gång det är hans tur att bjuda kollegor på fika.

Nu har det slutat att regna, kaoset i köket ska städas undan, klänningen full med blåbärsfläckar ska in i tvättmaskinen, det ska busas med sonen och hucklet som egentligen är sonens snusnäsduk tror jag att jag behåller på knoppen ett tag till...

Så här har vi det


Här hos oss öser regnet ned, hur är det hos er?

Sonen roar sig med Pippi på DVD en stund, själv läser jag senaste Femina, hänger här men snart ska vi sätta igång med att baka en enorm mängd blåbärsmuffins.

Ha det gott så länge...

Sol på balkongen


Den enda sol som lyser gult idag är sonens egenplanterade solros, oj vad det regnar, men det är varmt och i morgon ska det visst bli fint igen.

Hoppas ni har det gott alla ni...

Biljetter och framsteg

Simple Minds
Biljetterna är bokade och betalda, nu ska de bara hämtas och sedan kommer det att bli så trevligt att se Simple Minds senare i höst/vinter.

Annars har jag lärt mig att jag absolut ska tro på mitt barn. I Fredags när jag skulle hämta sonen från lekis stod han alldeles ensam nere vid trappen, lycklig och glad utbrast han,
-Jag har gått ned alldeles själv mamma!

Jag trodde inte riktigt på honom men såg samtidigt inte en enda fröken i närheten, till slut kom en som försäkrade att någon kollega säkert hade hjälp honom.

Igår testade jag den lille och visst kunde han gå ned för trappan själv.
-Ser du mamma jag kan visst!

Ett stort framsteg (för er som inte vet så är sonen funktionshindrad och tränar på att bli gångare) men samtidigt livsfarligt om ingen vuxen finns i närheten, fröknarna har lovat att passa honom bättre och jag ska tro på min gosse när han har något viktigt att berätta. När vi kom hem tog han kryckorna och gick sälv genom hela hallen, så visst går allt framåt om än lite sakta...

Favoriter

Vi har haft en toppenhelg hela familjen men speciellt 4-åringen som fått träffa sina favoriter, Pippi 1 och Pippi 2 som duktigt från morgon till kväll promenerade bland matsugna gäster på matmässan i Tantolunden. Mora Träsk röjde på Gröna Lund så vi gjorde även ett besök dit och trängdes bland alla barnfamiljer, sanslöst mycket folk, trodde att det skulle ha minskat men det verkar vara en hel del semesterfirare kvar här i huvudstaden.

Nu en ny vecka, full fart och rätt så späckat schema, ha det gott där ute...

Jag äter bara salladsblad


Ja men så har jag börjat matblogga...
Bara mat och recept hela tiden och "tada, det här åt jag", superintressant...
Så vassego detta är kvällens krubb: Lime/chili marinerad/snabbgravad lax i ugn med sparris, sirapsstekt kålrot och pressad potatis, inget recept som vanligt, det är roligast att cruiza i köket. Ibland går det vägen, ibland inte men denna gång blev det så pass att jag tror att självaste kocken Mr Silver (min väninna lärarinnans blivande make) som avskyr fisk tom skulle ha godkänt det.

Självgott så det förslår men så har även kilona poppat på efter fyra veckors semestermat  med "lördagskrubb" varenda dag. Deppar gör jag dock inte för nästa gör jag som Posh mfl, ett salladsblad om dan, det får räcka och så slutar jag matblogga.

Kram på er...

Häng med till Tanto


Sonen har varit pigg och glad idag så vi tog tunnelbanan till Hornstull och Tantolunden. Tält med maträtter från hela Sverige, både att köpa och smaka, massor med folk, djur av olika slag för barnen att spana på, bäst enligt sonen var att 2 stycken livs levande Pippi Långstrump promenerade runt området och pratade med barnen.

Vi valde Pitepalt till lunch, mumsigt, därefter köpte vi den godaste chokladbit jag någonsin smakat och sedan tyckte sonen att vi skulle jaga rätt på Pippi. Så blev det efter att jag shoppat mat & inredningstidningar för en billig penning. Tunnbrödet fanns det med och det ska visst finnas på "kåpp" (gissningsvis Coop).

Idag

Favoritdagen idag, sonen har varit på sitt älskade lekis på förmiddagen, strax ska vi till Tantolunden på matmässa och jag hoppas vi hitter något gott att äta till lunch.

Ikväll firar vi att första arbetsveckan är slut, blir det fisk till middag på balkongen, det är sol och varmt men blåser en hel del. Och blommorna på balkongen lever fortfarande.

Hur är läget hos er då?

Hemmafruns potatiskaka

Vi hade middagsgäster för en vecka sedan, himla trevligt och min egen variant av denna Italienska potatiskaka blev en succe för både stora och små, den minsta mest kräsmagade fyraåringen ville till och med ha mer och det ska ni veta är nog det bästa betyg jag någonsin fått vad gäller matlagning.
Nu bjuder jag i alla fall er på min variant, vi vuxna åt oxfilé med körsbärssås till och de mindre ville hellre ha korv (de fick välja).
Vi var 4 vuxna och tre barn och det var på håret att det räckte...

10-12 stora potatisar
200 g västerbottenost
1 msk maizena
färsk timjan ca en tsk, basilika ca 1 msk, salt och peppar
lite smör till pajformen


Slå på ugnen, 185°, skala och riv potatis och lägg den i durkslag, salta lite.
Riv ost och blanda med kryddor och maizena i en skål. Pressa ur vätskan från potatisen och blanda därefter allt, tryck blandningen i smord pajform, lägg ett smörpapper tätt över potatisblandningen och lägg på en ugnsfast tyngd, låt den stå på under gräddning.
Grädda i ca en timma och låt vila i rumstemperatur ca en halvtimma efteråt.

Foto: Mitt eget så klart

Nya skor...


Har jag berättat att jag gillar skor?
Här är i alla fall dagens reafynd, från VILA, borde väl egentligen satsa på höstskor men idag var det 27 grader i solen, bara sån sak, fortfarande sommar helt enkelt...

Mys på balkongen i alla fall


Andra dagen på lekis hade ju kunnat vara alldeles toppen om det inte vore för att den lille lekislängtande sonen blev tvungen att stanna hemma, lite feber, lite gnällig. Vi har segat oss igenom dagen hemmavid och utomhus en stund i solen. Lunch passade vi på att smaska i oss ute på balkongen.

I morgon hoppas jag att han åter är i form igen för en stund på dagis, därefter vill jag luncha i Tantolunden där en matmässa går av stapeln, har läst att "Småbränna" ska vara med på ett hörn och jag hoppas att de kommer att sälja godaste tunnbrödet (köper alltid med mig ett paket eller två när jag åker från Umeå) som håller på att ta slut här hemma...

Bokslut och boknytt


Har då och då genom åren som gått skrivit tankar i gammal hederlig dagbok. Härom dagen bläddrade jag i den gamla tjocka svarta med många tomma blad och blev alldeles deprimerad av läsningen. Jag har tydligen bara skrivit av mig när jag varit på sämre sortens humör.

Nu har jag köpt en ny, arkiverar den gamla långt bort och i den nya tänker jag helt i "Mia Törnblom" anda skriva positiva tankar och peppa mig själv... Rosa är den också.

Hemmakontoret

Jojo skulle fixa ordning alla papper som ligger i högar i "hemmakontoret" samt gästrummet, inte mycket har blivit gjort men jag har i alla fall shoppat fler "Kasset" mappar från IKEA så att det kan rensas i röran. Ikea har uppdaterat dem och numera är det bara att vika ihop dem, de är lite snyggare och små etikettlappar får man på köpet för 35:- (2 st), himla bra pris.

Så ser de ut ja, men jag har inte kommit mycket längre, har hellre suttit här...

ätit middag med familjen, tänt ljus, spanat på regnet och solen som inte riktigt kunnat komma överens idag. nu spanar jag med ett halvt öga på Möt Joe Black på trean.

I morgon börjar sonens lekis och jag har¨lite annat på gång, tror det kommer att dröja några dagar innan det blir ordning på papper och annat, men vad gör väl det...

Sensommar


Ny vecka, vardag igen, semestern är över för denna sommar, våra batterier är laddade. Själv hoppas jag på lite mer sommarvärme hela augusti, i morgon börjar sonen på lekis igen.
Jag försöker få ordning på det kaotiska gästrummet/kontoret, alla papper behöver få sig en egen plats så man hittar i röran.
Det känns helt OK att vardagen börjar trampa igång igen även om jag absolut inte alls ser fram mot alla förkylningar, influensor och annat som kommer på köpet med skol/dagisstart.

Bild: På trött sensommarhumla som blivit pigg av dunderkuren socker och vatten i liten sked. Sonen tycker att det är som trolleri när den efter några minuter orkar flyga iväg igen.

En födelsedag och komma ikapp

Mr Big passade på att fylla år när jag var bortrest, kan inte minnas att jag inte varit med på hans födelsedag sedan vi träffades för 17 år sedan. Men jag hade förberett med presenter i alla fall, sällskap hade han av vänner och av sonen förstås.

Grattis, grattis igen...

Nu börjar jag komma ikapp mina dagar här i bloggen, i förrgår, tända ljus på ett fat och mat på ett annat, lugn hemmakväll. Igår åkte vi till vänner i Hallstahammar, pratade, badade i badtunna i regnet, barnen lekte av sig och vi kom nyss hem denna afton.

Ni då, läget? Fredag och allt?

Inga synder att bekänna

Sista dagen i GBG (i Måndags) passade jag och vänninan på att åka runt staden med spårvagn, vi hade köpt ett tredagarskort men hade mest promenerat så det passade utmärkt att utnyttja kortet en aning eftersom vi hade tid över.

Även väninnan verkar gilla att spana in i fina kyrkor, vi tog oss en titt.

Så tjusig.

Satte oss ned en stund och funderade tysta, tände två ljus, ett för svärfar och ett för mormor, avlidna och saknade...
Därefter gick vi vidare och jag shoppade ytterligare ett till par skor, Italienska, billiga, foträta, präktiga och helt utan klackar, sjuuuukt sköna å lite fulsnygga...
Nästan inga synder att bekänna efter en helg med väninnan, förutom skorna då men ääh, jag behövde dem eftersom de jag hade med mig inte var vidare promenadvänliga...

En annan dag i Göteborg, me and Madonna


Söndag och dags för att se Madonna på Ullevi, vi hade laddat inför detta med att sova länge, relaxa i Spadelen på hotellet, bada bubbelpol och bastu, nice.

Massor av folk på Ullevi, vädret bjöd dessvärre på regn och jag och Lärarinnan drog självklart på oss våra Burkor, ett ypperligt jämlikt och icke kvinnoförnedrande plagg och dessutom så praktiskt när det regnar.





Jag är supernöjd över att ha sett Madonna live, lite väl långt ifrån satt vi även om det var så nära som det bara gick. Madonna skötte sig så klart, bjöd på en proffsig show, hon gjorde sitt jobb och drog direkt till Danmark när hon var klar och bjöd inte på några extranummer men två timmar med full fart är jag helt nöjd med.

En dag i Göteborg


Lördagen som var tillbringades med väninnan Lärarinnan, en lunch på Feskekörkan, räkor och svalkande dryck och  solen den sken ordentligt hela dagen.

Efteråt promenerade vi till Haga och tillbaka in till stan igen och en rad mysiga små butiker fick sig besök av oss, bland annat underbara butiken  
"Prickig Katt", där köpte jag några kort av Malin Leijonberg, supersöta.

Därefter fick trötta tassar vila en stund i hotellbaren och ögonen på lugnet utanför...

Efter en välbehövd dusch på hotellrummet drog vi iväg ut på en sen middag och därefter en liten krogrunda. Somnade gott på rummet gjorde vi efter en toppendag/kväll/natt i GBG.

Nya frisyren...

Nu så efter en himla massa dagar så showar jag med den nya snälla frippan (kan ju vara bra att se snäll i alla fall även om skenet visst kan bedra ibland).

Nu ska jag kika på bilderna från GBG trippen.

Nyklippt

Jag klippte mig idag, har varit på barnkalas och ska nu bli bjuden på en sen middag, inte så dumt att ha en kock på besök, har inte lagat många middagar sedan de anlände.

Och frisyren då? Mmmm jag känner mig väldigt snäll och det känns lite ovant att ha så kort, ovant men skönt i värmen (lägger upp en bild lite senare om jag får tillgång till datorn).

Shoppingrunda med tonåring och kortare hår

Igår sprang jag runt med kompisens 13-åriga dotter på shoppingrunda, jag är inte van att shoppa med tjejer i den åldern kan jag säga.
Egna pengar hade hon och borde ju egentligen ha shoppat hej vilt men eftersom hon frågade mig om råd så blev det några stopp från min sida, "näe för kort, för urringat, BH:n syns för mycket och nej det funkar verkligen inte utan".

Nåja jag var värsta torrisen, några fina grejer hittade hon och jag meddelade flickebarnet att hon snällt får vänta en vecka tills hennes mamma kommer till huvudstaden så får hon ta ansvaret över huruvida kläderna är för raffiga eller inte.

Idag ska jag klippa mig har jag bestämt, sned lugg och kort till axlarna, typ så
här, blir det skräp så är det ju bara att låta det växa ut igen.

Ha det...

Igår och förra veckan

Igår kom de, våra Norrlandsgäster "Meckar Micke" och hans två goa ungar som blivit så stora, trötta var de efter en hel natt på tåg. Dagen var lugn i värmen, jag försökte sola en stund, men det var för varmt, försökte mig även på att springa en runda men jag skyller på värmen där med (inte på att jag fläskat på mig efter all sommarmat och på tok för lite motion, nä nä)  och det blev mest att jag promenerade.

Nu en liten återblick från semsetern i norr från förra veckan..

Ny kamera med en "sminkfunktion", tja kanske att jag ser lite sminkad ut iaf.
På landet kan man slå till med de mest knasiga outfits, skotskrutigt och leopardmönstrat, wao, vilken hit. Maten på fatet, en sommmarfavorit, vitlöksbröd med västerbottenost, räkor och aioli.
Och så en bild på bästa svägerskan som sitter på REX och strax efter fotot bjöd kvinnan i bakgrunden  henne på en dusch med regnvatten då hon vevade in markisen (tror helt klart att hon gjorde det med flit, bra att du röt till).

Nu är det dags att slita upp gästerna, jag och sonen har hållt låda färdigt i hans rum nu...
.


Godmorgon solsken

Jag har sovit som en prinsessa i min egen säng inatt, skönt att vara hemma som sagt. Nu blir det en fortsatt lugn och händelselös semester, nej nej skulle inte tro det.
Mr Big är redan på tågstationen och hämtar våra gäster (mannens kompis och hans två kids som hunnit bli tonåringar båda två) från Norrland som stannar en vecka.
På Lördag flyger jag och en väninna ned till GBG, vi ska shoppa lite, äta gott, sussa sött på hotell och se Madonna. Full fart denna vecka med andra ord.

Vad har ni för er?

Bästa grannen har passat mina blommor som överlevt bra dessa två veckor, nu är det dags för mig att kila över och vattna hennes.

Tjohooo, hemma igen


Helt klart är det så att hemma är bäst och även om vi har haft en toppensemster i norr i två hela veckor så är det verkligen så skönt att vara hemma i huvustaden igen. Ska bli så gott att sova i den egna sängen igen.

Bilfärden hem gick smärtfritt och härligaste fikapausen gjorde vi nedanför Skuleberget, en plats där tiden står stilla för en stund.

Väl hemma i Stockholm blev det middag ute på balkongen, här är det varmt, solen skiner och luftballongerna glassar förbi, nice helt enkelt...