Jag vann

Så trevligt, jag vann detta och så kändes det även som om jag vann högsta vinsten när maken kom hem tidigt i alla fall:)Annars har jag idag hunnit med en hel del DH uppgifter och nu skall det spanas på de mer glamorösa på TV.

Ha det gosegott.

Sylt och TV-kväll

Den lille har hjälpt till med plättgräddning, samtidigt kokade jordgubbssylt. Nu är vi mätta och ska väl strax bänka oss framför Bollibompa.
Vi har klarat ännu en hel dag inomhus, mannen är sen från jobb igen, men vi har det bra i alla fall. Jag ser fram mot en TV-kväll, nagelfix och planering inför vår minitripp till Norrland.


Tisdagstema - inifrån och ut


Oj vad många som är med i Tisdagstema numera, förut försökte jag kika runt hos de flesta men nu är det ju stört omöjligt att hinna med så många. Nu är i alla fall jag också med och temat för veckan är inifrån och ut.

Jag tittar ut från mitt köksfönster som saknar persienner, panellängde i tunt tyg är fördragna, jag kan kika ut men grannarna ser inte in. Grannarnas persienner är som oftast fördragna och själv tycker jag att detta ser trevligare ut. Solen skiner och vi längtar ut jag och sonen, men får nöja oss med att kika inifrån och ut eftersom sonen blivit med vattkoppor...
 
Nåväl vi roar oss bäst vi kan och till alla er andra vill jag passa på att önska en riktigt fin dag.

Finaste lacket

Dagarna segar sig på här men jag ska inte klaga, sonens kliande koppor verkar ha lugnat ned sig och febern även den. Hemma blir vi hela veckan men snart är det efterlängtat påsklov, då åker vi och hälsar på släkt och vänner. Min egen mor och makens, min far (om han inte befinner sig i fjällen), min lillebror, makens plastpappa med fru, denna sköna donna och även denna.
Oj, oj som vanligt begriper jag inte hur vi ska hinna med allt på bara några dagar, men idag har jag inte längre dåligt samvete för att alla vi inte hinner besöka. Man kan ju alltid titta förbi oss i huvudstaden, vi har både gästrum och uthyrningsrum i huset.

Jaja nog om detta, favoritlacket har jag i alla fall hittat bland hyllorna fyllda med Essielack.

Väldigt rosa, men inte 80-talsneon, perfekt och lagomt skrikigt:) Nr. 647 "secret stash".

Favorittidning

Jag köper och läser mer än gärna tidningen Chic och nu hänger jag även här där man kan bläddra lite smått i senaste numret, läsa bloggar och annat. Jag följer Chefredaktörens och numera även Perellis.

Nya tider

God morgon, kom ni ihåg att ställa om klockan igår? Årets omställning har inte påverkat mig så mycket, annars brukar jag bli lite småtjurig eftersom det stör den "egna klockan".
Gårdagens snabba shopping bland nyavlönade lördagsshoppare innebar inget mer intressant är uppdateringar till badrummet.

Favoritläppbalsamet som jag aldrig lyckas hålla reda på var det är, Essielack i den rätta rosa färgen, billig körsbärsdoftande tvål och lite annat nödvändigt.
Ha en fin morgon där ute


Bloggdrottningen


Idag hade jag alldeles glömt bort både dator och blogg ända tills jag fick syn på pälsbeklädda Bloggdrottningen på HM denna eftermiddag.
Dagen har annars varit lite småseg, sonen har kliande prickar precis överallt och har ikväll fått feber, jag har lagat ett pärlhalsband, middag, telefonprat och nu är det Robinson.

Önskar er en trevlig kväll♥

Så tokigt ...

Så tokigt det blev, sonen har varit gnällig i två dagar på ett vis vi inte riktigt känt igen, men han har varit på lekis som vanligt och igår även på träningsbadet med alla andra barn. Idag påpekade dagisfröknarna att sonen hade misstänkta prickar på kroppen...
Vattkoppor! Själv mår han bra den lille även om det kliar, men jag har sådan ångest över alla som vi kan ha smittat. Åååå så jobbigt, lagomt till påsk dessutom,  förlåt, förlåt, förlåt gånger hundra miljoner...

Nåja, annars är det fint, mannen jobbar sent, jag passar på att hänga här en snabbis under bollibompa och ser ni vad man får när man önskar vår.
Jopp värsta snökaoset helt enkelt, kör försiktigt där ute och nu tänker jag inte snacka om våren förrän den verkligen är här.

Bild: En på när jag ber om ursäkt, men helt omöjligt att veta vattkoppors ankomst i förväg, f´låt. En på snökaoset i huvudstaden och så ett BMI-högt (blåljus, blåljus) dagens outfit foto och jag kan inte låta bli att undra varför vänsterhanden automatiskt drar sig upp mot midjan? Hmmm det kanske bor en modebloggare inom mig i alla fall, måste bara banta ned mig först innan jag publicerar fler bilder av det slaget...

Näe nu ska jag tillbaka till verkligheten, ha fina Fredagen där ute♥♥♥


Nagellacket

Köpte ett nagellack som jag hoppades skulle vara riktigt ljust knalligt cerisrosa. Inte alls den färgen som jag hade hoppats på och nästa gång jag ska köpa lack så får det bli på Åhléns City där de har en uppsjö av märken och favoritlacken från Essie.

Gick inte att fånga den färg det egentligen är, mörk cerise och inte alls korallfärgat som på denna bild. Annars flyter dagen på, inte alls som jag hade tänkt och det lär väl komma en bekännelse snart, ska bara maila sonens badkompis mamma först.


Mammamorr och hysteriska vinterskor

Heltrött dag igår men idag är det Fredag och vi ska väl bara mysa, se på TV och spela TV-spel när sonen lagt sig ikväll. Nu är det blåsigt värre i huvudstaden och i Umeå fortsätter min mamma morra på sjukhuset, på sina syskon och på mig. Jaja hon får morra på, snart kommer i alla fall ett paket från mig via hennes bror och så ska jag ringa lite senare idag, kanske att hon är på bättre humör då.

Bild: Här är det yllekofta och de varma, hysteriska vinterskorna som gäller, jag ska inte gnälla men jag längtar massor efter riktiga våren...

Läget hos er då?

Tackar för idag

Tänka sig att det blev en sådan där himla bra dag idag, hela dagen. Jag kände det redan när jag vaknade och när man vaknar med en sådan känsla så kan det bara inte bli på annat sätt. Önskar jag att jag skulle vakna så varje morgon.

Mammas operation gick bra också och jag är tacksam över det, mor själv verkar väl inte så där vidare tacksam och hon meddelade sin bror när han besökte henne att hon inte ville ha fler besök.
Jojo hon är som hon är, vill inte vara till besvär. Jag meddelade morbror att han ska fortsätta störa henne, köpa tidningspaket och möblera om så att alla tanter på salen kan se på TV samtidigt.
Han är bra min morbror, himla bra.

I morgon är en ny dag, jag ser fram mot den och vill samtidigt passa på att i detta forum att tacka //L för den fina kommentaren jag fick, tusen tack...

Skagenpanna

Strax skall det testas Skagenpanna för första gången. Därefter skall vi ned i husets fest/övernattningslokal för information, här ska det bokas direkt inför kommande festligheter.
På återseende kära bloggkompisar:)

Rosa lack

Essie Nail Polish Jam N' JellyJag är sugen på ett supercerisrosa lack, läckert med helsvart topp och så knalligt rosa naglar. Det blir helt klart nästa inköp, å ni ha en fin dag.

Bild: Essielack från Blush

Hallå där

God morgon Cyberfriends, hur har ni det? 
Här i Stockholm skiner solen energiskt utanför vardagsrumsfönstret och jag bara känner att dagen kommer att bli toppen. 
Ha en fin morgon ni med.

Lilla mamma

Har sett på DH, mer TV lär det väl bli men nu passar jag på att fundera för mig själv, jag passar alltid på att sitta och klura och flura när jag är utan vuxet sällskap här hemma ("mannen är ute på uppdrag").
Mest tänker jag på min mamma som lurat mig en aning, hon har mörkat att den operation hon ska genomgå i morgon är rätt så avancerad. Jag har pratat med min morbror ikväll, han har tidigare gjort en likadan operation och uppdaterat mig rätt så ordentligt.
Suck på lilla mamma som inte vill besvära, tänk om hon bara kunde ta in att hon aldrig besvärar mig. Hade jag vetat det jag vet nu hade jag inte ens tvekat utan bokat den där biljetten uppåt bara för att stötta henne. Jaja, nu är det som det är och hon kommer att stanna på sjukhus i en vecka (mhmm det hade hon inte heller meddelat), därefter är det nästan påsk och då kommer vi ju alla fall...

Lilla mamma, den bästa, vi pratar i telefon nästan varje dag ibland flera gånger samma dag. Vi ser ibland på TV-program "tillsammans" telefonledes. Vi pratar mest bara strunt och nu retar jag mig på att jag missat detta viktiga.

Men nu ska jag duscha och därefter dofta som
rosa socker.
I nuläget kan jag inget göra åt ovanstående men gissa om hennes teleon kommer att gå varm följande vecka, den kommer att ryka minst sagt och hennes mörkande av detta kommer jag att ta upp när hon är i toppform igen...

Favoritdoft

Min Aquolina "Pink sugar" tog slut för ett tag sedan och jag har saknat den så pass att jag införskaffat en ny. Blir på något konstigt vis glad av att känna doften som verkligen är speciell. En salig blandning av diverse doftnoter, tex godis/socker, röda bär och pyttelite musk. Det är viktigt med dofter, "Pink Sugar" tyckte jag var lite svår till en början men nu tycker jag att den är förtjusande...

Bilder: Eget foto

Lugnet före stormen...

Näe ni man ska inte ha keps i lekparken när man ska hämta envis son som inte vill komma ned från klätterställningen. Jisses vad jag har slagit mig, rakt på näsan i en järnbalk som skymdes av kepsskärmen när jag klättrade uppåt. Jag trodde faktiskt att jag skulle tuppa av men fick bita ihop eftersom det var rätt så högt upp. Inget blodspill dock men ont, ont.
Annars är det vinter och kyligt i huvudstaden, vi har det lugnt och stilla, vet inte riktigt om det bara är lugnet före stormen eller om det faktiskt är så att det kommer att råda frid ett tag framöver nu.
Hoppas på det senare.
Ska strax ladda in ett foto på en gammal favoritdoft som jag köpte härom dagen.

Ses...

Wiihii

Igår trängdes vi bland småtjejer, skrikandes efter EMD och Kevin Borg. Men mitt i röran blev det både TV och Wii-spel (inga skor med andra ord). Man och son här hemma blev så klart nöjda och jag ska erkänna att jag gärna spelar jag med, när de båda gått och lagt sig skulle jag bara prova lite och fastnade kvar så klart.
Vi åt middag på restaurang och hade en riktigt mysig Söndag.
Nu en ny vecka, en bra sådan har jag  bestämt.

Ha fina dagen där ute.

shopaholic-familjen

Strålande sol denna Söndag, härligt, nu måste det väl vara slut på snö och vinter i huvudstaden.
Mannen surrar om shopping igen denna dag, tror denna familjen fått fnatt, här ska pengarna tydligen rullas och inte läggas på hög.
Jag tycker att mannen ska ge upp sina gamla skor och köpa nya, han tycker dock att det är roligare med Wii och ny TV. Vi får väl se hur det blir i eftermiddag.
Ha en skön Söndag där ute...

Under huven

Jag har haft en riktigt bra dag, ensam utan familjen, shopping i city, lugnt och skönt men efter några timmar saknade jag mina killar så pass att jag önskade att jag istället hade hängt med till Västeråstrakten till goaste vännerna med familj. Men det blir fler turer tvärledes framöver, denna dag var precis vad jag behövde ändå:)

Bild: På goaste Ume-Ola (bästisvännen) i sitt esse under huven, tack för att du piffade till gamla Bettan. Nästa gång hänger jag med, kram, kram...


Dagens


Jag minns faktiskt inte när jag sist hade en heldag för mig själv på stan, idag händer det, man och son har dragit till vänner i Västerås och jag är alldeles ensam:)
Jag ska strax bege mig in till city, lite lunch först bara.

Bild: Ser helskum ut men det är i alla fall dagens jag via datorns webcam. Hej hej å ha en nice lördag.

Torsken


Joggade gjorde jag som planerat, fungerade väl sådär, tre rådjur mötte jag i alla fall och det blir en bättre runda i morgon.

En middag har vi ätit som var så god att jag blir så självgod att jag tror att självaste fiskhataren
Mr Silver till och med utan problem skulle kunna äta det ni ser på bilden.
Halstrad torsk med bacon, ugnsbakade rödbetor, potatis och en sås på lättcremefraiche, chevreost, honung, salt, peppar & paprikakrydda. Knasig blandning kan tyckas men smakerna gifter sig verkligen.

Nu Let´s Dance och jag vet inte vem jag hejar på, gillar alla tre paren lika mycket...

Ha en go kväll...

Lite ordning...


Så där, lite ordning på händerna, insmorda med Essie handlotion och nylackade naglar, rosa denna dag.

Sonen mumsar mellanmål, vi har en mysig eftermiddag, hoppas ni har det bra också.

Blommorna ser fina ut i alla fall.

Nu är mina blommor mycket gladare, de tog liksom ett glädjeskutt allihopa när de fick ny och fräsch jord igen. Något som fortfarande inte ser vidare läckert ut är min naglar, hemska, ska ta bort eländiga nagellacket nu direkt och inte bara prata om det...

Ha de gosegott så länge...

Wao tror det blir en toppenfredag

Jag visste att det skulle bli bättre till helgen. Familjens magstatus är åter i balans och jag har haft ett mycket hoppfullt samtal denna morgon.
Jag vågar nu starkt tro att
späckhuggarna till slut kommer att stranda.

Wao vilken start på Fredagen, ska fira detta med att springa en joggingrunda i eftermiddag och laga något smarrigt nu när vi kan äta som folk igen.

Ha det gosegott så länge...

Det blir ingen Pappelina med stjärnor


Min mamma är rolig, hon tycker att
Pappelinamattan jag vill ha är alldeles för dyr. I Elloskatalogen har hon hittat en som hon tycker är minst lika fin, jag kollade på nätet och meddelade att den var för kort. Men lilla mammi gav sig inte, med sin 50% rabatt på valfri vara ringde hon Ellos som meddelade att den visst fanns i den längd jag ville ha.

-Nu har jag beställt mattan till dig (mamma)
-Eeee jaha (jag)
-I papperskatalogen finns den i 250 cm och så fick jag den för halva priset och vill du inte ha den så kanske jag kan klämma in den i min egen hall.
-Tack, tack snälla mamma...

Ja så nu blir det ingen Pappelina med stjärnor utan en Ellos med prickar, så var det med det, mamma bestämmer.

Bild: Ellos

Men i kristider får man nöja sig med plast

Nja inte riktigt, men jag har i alla fall beställt och fått hem Halensskorna i äkta plast trots mitt motstånd mot att inte ha äkta skinn på tassarna. Aningens finare på bild i katalogen/på nätet, lite racklig i klacken och så rätt så plastiga förstås. Men för ynka 249:- så kan man inte begära så mycket tycker jag, de får helt klart stanna och jag kommer att använda dessa i sommar.

award


Kom på att jag nog glömt att tacka ordentligt för denna award som jag fick av
Rebecca. Jag blev så klart glad och bättre sent än aldrig, "Tack Rebecca". 
Nu skickar jag den vidare till min svägerska som har tjusigaste hemmet, är trixig och piffig till tusen, kram på dig.

Tidig morgon i södra Stockholm

Snusen var slut och det föll på mig att införskaffa sådant livsviktigt denna tidiga morgon, hela familjen är fortfarande hemma och mannen har visst blivit sämre igen.
Jag cyklade till macken där det var fullt av byggarbetare som medans de mumsade mackor övade på att säga Onsdag och Torsdag.

-Joooonsdjag
-Nej! Tjooooorsdjag!
-Jajajaja! Joooonsdjag och Tjoooorsdjag!


Helt underbart tycker jag, drog mig kvar en stund och lyssnade, de var glada, åt sin frukost ståendes vid mackens två bord, de skrattade och verkade ha det bra. Undrar om de har det lika bra på byggarbetsplatsen, tveksamt men man kan ju alltid hoppas.

Det är kyligt i luften men det känns att våren är på väg. Till helgen är jag på topp igen, då har jag bett om en heldag för mig själv, min bättre hälft knorrade en aning vilket resulterar i att jag inte kommer att be, nej på Löööödjag kräver jag en heldag bara för mig själv...

På benen igen

Jag har en dag borta, i morse meddelade jag sonen att det var Tisdag.
-Näääe mamma det kan väl inte vara Måndag, Tisdag och Tisdag heller...

Han är så klurig den lille och självklart hade han rätt i att det är Onsdag idag och jag är på benen igen i alla fall, familjen har sett sina piggare dagar men till helgen tror jag att vi alla är på topp igen.

Hur har ni det då?


Kunde ha varit toppen

Vilken bra idé, läppglans och lypsyl i ett tänkte jag som var i akut behov av läppvalla. Smetigt och kletigt blev det en liten stund och så försvann det lika fort och lämnade kvar trötta spår av rött på munnen. Ingen vidare kombo på mina torra läppar i alla fall.

Tävling


Ibland då och då är jag med och tävlar, denna gång är vinsten en Popcorn krydda.
Stargirl är verkligen förtjust i denna och jag hoppas att jag vinner så att även jag får smaka:) Alla kan vara med.

Dagsläget...

Jag var ju tvärsäker på att denna vecka skulle bli lite muntrare än den förra, än så länge är här väl inget vidare eftersom hela familjen drabbats av magsjuka (så håll er undan).
Men jag hoppas på ett riktigt nice veckoslut för detta kan ju inte hålla i sig hur länge som helst. Utvecklar inte detta vidare, men ska strax visa skorna som kommit hem...

Bubblor i ett glas...


Tänk att vatten blir så mycket godare med lite bubblor i. Jag är dålig på att dricka vatten men finns det kolsyrat hemma ja då slinker det ned utan problem.
 
Oj jag måste visst göra något åt mina naglar, får bli ikväll framför TV-burken...

Ögongodis


Wao, som karameller är dessa skor från
Gucci...
Dock inga Karamellkungenpriser direkt.

Måndag igen

Jag är glad över att förra veckan är över, ingen höjdarvecka direkt som dessutom avslutades med att sonen fick någon form av magsjuka.
Olyckor kommer verkligen sällan ensamma, nu är bara frågan om det ska bli ännu sämre eller bättre. Jag tror och hoppas starkt på det senare i alla fall och sonen verkar hur som helst vara på bättringsvägen men stannar hemma från lekis idag.

Jaja nu håller vi tummarna för en bra vecka...

Jaha det var det

Fick höra Måns röst i telefonen iaf och inte blev det snällgnäll men njae, opera är inte riktigt min melodi. Tja ja, festivalen är inte så viktig för mig ikväll, väntar på läkarsamtal, sonen är risig...

Kram/ Mia

Jag har röstat...

Måns eller Alcazar... Jag röstade på Måns, vill inte ha något Snälla, snälla gnäll i Moskva inte. Sorry Ugglas, men min son gillar dig, fast det beror nog mest på det fina efternamnet, han gillar Ugglor:)

Men snälla

Men snälla, snälla, snälla...
Skicka nu inte
denna kvinna till Moskva, jag lovar låten kommer att spelas dygnet runt ända fram till sommaren, eller resten av året i alla fall...

Uäk

Näe men fy vilken kovändning, precis när vi skulle bege oss iväg tidigare idag blev den lille mannen i huset tvärdålig i kistan, strax där på den store. Jag verkar ha klarat mig men kommer så klart inte undan allt runt i kring, ja den store klarar sig så klart själv men den lille måste jag så snällt följa med till toan.

Uäk och rätt så omysigt faktiskt, tur att vi inte hann åka iväg i alla fall...

Välkommen in i vardagsrummet...

Jag har bjudit in mig till favoritsvägerskan till påsk och lovat bjuda in henne till vårt vardagsrum, ni andra får följa med en sväng in i TV-rummet ni också...

Tapet från Midbec "Extravagance", Gardinlängder från Jotex, "Bestå" TV-bänk från IKEA, billig ryamatta även den från samma varuhus och så ett kistbord (vill ha ett ljust bord nu men det får vänta) och så arvegodset i form av kristallkrona i taket.

TV-bänken är tre stycken hyllor och plats för kablar fick man snickra till själv, vi valde högblanka luckor och lådor i mitten.

Och så rummet från andra hållet, mera från IKEA, ramar med familj och minnen i och en spegel. Och så gamla skåpet från Indiska.

Och så gardinerna som kom upp till slut med hjälp från bästa Mr Silver som hade en hel gömma med de krokar jag var ute efter. Har lånat dem och det blir väl problem när dem ska tillbaka men det löser vi framöver:)
Jag gillar att guldränderna inte syns på dagen och att de framträder när det börjar mörkna, jag har två längder på varje sida och sydde om dem eftersom det ursprungligen var öljetter upptill.

Så där ja, det var det hela, nu ska vi ut en sväng.
Ha det gosegott...

Härligt med helg

Tack alla ni det värmer så att få kommentarer från er, kram på er:)

Skönt med helg som sagt och under detta veckoslut försöker vi tränga undan allt trist.
Igår hade vi en riktigt mysig Fredag, go mat, tända ljus, en gosig son och en rar man och så jag då som mellan myset fixade och donade.
Gardiner hängdes upp och så slängde jag till och med ihop en deg för jäsning i kylen över natten (jag brukar aldrig baka annars) så denna morgon har vi ätit nybakade frallor, varma från ugnen.

Vi får se vad vi hittar på idag, mannen hade visst någon hemlig idé, annars är det korvgrillning utomhus med familjen som står på agendan för dagen och så lördagsgodis förstås.

Vad hittar ni på då?

strandad

Det är lite jobbigt nu, jag hade en dröm som rätt så tydligt beskriver hur jag känner det just nu.

Jag befinner mig i en liten båt på öppet hav, försöker komma in till land men en flock med späckhuggare attackerar hela tiden båten. Jag får ideligen försöka kryssa mellan späckhuggarna för att komma närmare land, de stöter till båten gång på gång. Båten gungar till men inte så pass att den välter. Jag är rädd, känner mig ensam, jag är trött och har sår på händer och armar men vet att jag till slut kommer att  klara mig.
Jag vet också att
späckhuggare ofta strandar om de kommer för nära land...

Verklighetens späckhuggare är några helt andra. Jag kan inte gå in på vad det handlar om men ni som känner oss väl vet. Vi kämpar vidare tillsammans jag och mannen, sonen mår bra. Och även om jag själv kommit i fysisk obalans och inte mår vidare så tycker jag att det ska bli skönt med helg.

Ha en trevlig helg alla ni...



Efterlysning på Glid


Dessa små rackare, krokar till gardinstången kvartal från IKEA är jag på jakt efter. De är slut i hela Stockholm, går inte att beställa hem, kommer att utgå och inga andra krokar passar till stång H-vetet.
Vi har redan borrat upp stången i taket, men kan inte sätta upp gardinerna, grymt irriterande.

Bild: Från IKEA vars kundservice icke heller kunde hjälpa till...

Kvällen

Suck och suck, nuär det aningens tungrott här igen, samma gamla skit, upprepningar i mail, onödiga diskussioner som tar kraft och ork. 
I morgon ska jag stänga av de flesta inkanaler mailbox/telefon och bara mysa och pyssla med sonen som behöver tränas, min energi och ork behövs till det, inget annat...

Nu fortsättning på TV-kvällen, först en liten bloggrunda bara...

Läget hos er då?

Gå ned 30 kilo snabbt utan att banta!

Behöver ni snabbt gå ned i storlek, komma i form till bikinisäsongen eller bara behöver förlora en si så där 30 kilo så kan ni enkelt och snabbt göra det.

Kom hem till mig bara och ställ er i min smalspegel och vips är ni en size 0 med det obligatoriska storhuvudet till, smidigt va?
Armarna får ni dock gå till gymet med...


De guldiga har anlänt

Och så har gardinerna kommit äntligen, nu är det bara ett mindre projekt att få upp dem, lite krokar som  saknas (helt slut på IKEA) till gardinstången men jag tror att det kommer att bli bra till slut.

Tjoho snö i backen

Jag som var laddad till tusen igår inför nystarten på veckan, blev fram mot kvällen klubbad som en säl. Ord har stor betydelse och bemödar man sig att skriva personlig information till en tredje person så får där inte finnas utrymme för utsvävande tolkningar. Man kan helt enkelt inte skriva ned en sak på ett papper och säga en annan. Så mycket om detta och det känns trots allt lite bättre idag, men bara lite...
 
Och titta ut, se vad som mötte mig denna morgon, här får jag verkligen igen för att jag gnällt om den bristande snön i Stockholm vintertid...

Måndag

Måndag igen, jag har kommit att gilla Måndagar (konstigt nog). Ny vecka, ny start och även om vissa saker är inplanerade för veckan så vet man aldrig riktigt vad som kommer att ske.

Ha en härlig veckostart där ute...

Bild: Senaste tulpanbuketten

Gosigt avslut på helgen...

Men nu är denna helg snart slut och det är strax dax för bingen. Sonen somnade med armarna runt min hals, så gosigt, lillprinsen.

Mer kärlek till folket och nu ska mannen få sig en kram med.

Nattinatti...

Helgen är inte slut ännu

Sko
Helgen har varit toppen, igår spanade jag lite slött på melodifestivalen och tyckte mest att det var en tjatig upprepning av alla låtarna, blir väl bättre nästa helg. Men än är helgen inte riktigt slut, egentligen är vi bortbjudna på midddag ikväll men var tvungen att avboka eftersom självaste plastsvärmor kommer hela vägen från norr och nu ska hon besöka oss för första gången, himla trevligt.

Bild: Jag gillar också
dessa billiga skor, söta som socker och de rosa skulle sitta fint i sommar, men så var det detta med plast på tassarna...

På språng

Tandläkarbesöket är avklarat, det var den redan lagade tanden som inte blev bra och fick göras om, ingen kostnad bara obehagligt.
I eftermiddag får vi middagsbesök av mästerkocken och efter middagen ska jag möta upp väninnan Lärarinnan. Rätt så udda tror jag men alltid när mästerkocken kommer till oss så lagar han maten själv, han vill göra så och jag säger inte emot. Det är inte så lite trevligt att bara sätta sig och vänta på att den mest fantastiska måltid ska bli klar.
Fullt upp av trevligheter denna eftermiddag och kväll som  sagt.
Hur har ni det då?

Å så får ni se köksbänken som mannen så duktigt putsat, nu ska jag bara hinna "putsa" resten...


Jag säger bara...

Tandläkaren...

Hörs senare...

Alltid välsminkad i bloggen?

Ja men puh, jag kom levandes hem i alla fall men det tog sin lilla tid den där milen, är inte i vidare form som sagt.

Fick en fråga om jag alltid måste sminka och fixa mig innan jag lägger in bilder i bloggen. Titta på bilden ovan så får du svaret på det.
Svettig, nyinkommen från joggingturen, drickadndes citronvatten ur en kanna och "tada", inget smink...

Funderar

Jag funderar på att hoppa i joggingstassen och springa från Solna och hem medans sonen och mannen badar. Det är en mil si så där. Nu var det länge sedan jag sprang en mil så det känns väl inte så där troligt att det kommer att gå bra...

Hmmm jopp så får det bli, jag springer hem genom stan, omväxling förnöjer kanske, eller så får maken hämta upp mig längs vägen.
Jag återkommer efteråt om jag tar mig levandes hem vill säga.

Tjing så länge.

Jag följer med skräck...

Med spänning och skräck följer jag detta och minns när vi själva tillsammans med vårt spädbarn befann oss på samma sjukhus och till en början med sonen i respirator. Vår son låg inte länge i respiratorn men behövde stöd för sin andning och innan han fick rätt vård hade vi långa och många diskussioner kring sonens fortsatta existens. Inför varje helg hade vi ett samtal med avdelningsläkaren om huruvida som läkaren sade ifall "alla insatser skulle sättas in under helgen", alltså om läkarkåren skulle hjälpa barnet om han slutade att andas eller låta honom avlida. Vi diskuterade huruvida barnet (vårt barn) skulle komma att få ett värdigt liv, eventuella hjärnskador osv. Jag kan inte beskriva hur overkligt och psykiskt ansträngande dessa samtal var och jag talar inte gärna om den tiden idag.

Vi hade många läkare runt i kring vårt barn, några uttryckte försiktigt att de inte hyste så goda framtidsförhoppningar gällande vår son medans andra ingav hopp och tro.
Vår egen känsla för att vårt barn hade mycket att ge sviktade aldrig och jag tog fasta på vad en mycket begåvad överläkare sade till oss.
-Man kan aldrig veta hur begåvat ett barn kan komma att bli oavsett om det är helt friskt till en början eller inte, er son kan komma att bli lika smart som dig eller mig, eller så inte men ingen kan förutspå hur det kan komma att bli, ingen.

Vi stod på oss, vårt barn klarade helg efter helg, till slut (svårt med tidsperspektivet här men tror att det handlade om några månader) fick han rätt vård, fick tillräckligt med luft och började vara mer lik andra bebisar. Vi stod på oss och idag är vår son 4 år, han har kunnat alfabetet länge, kan läsa lite smått, kan räkna, är intresserad av plus och minus, kan flera fågelsorter speciellt ugglor, är intresserad av bilar och kan precis vartenda bilmärke som finns, känslig när andra blir ledsna, han är envis, turig och trotsig, är social och alldeles, alldeles underbar.

Jag blir varm i hela kroppen när jag ser den läkare som ingav oss så mycket hopp och som trodde på vårt barn, jag blir kall och får skräckliknande känslor när jag ser den/de andra som inte var lika positiva. Och jag bara hoppas att ingen på Astrid Lindgrens Barnsjukhus har tagit bestämmanderätten över ett spädbarns liv utan föräldrarnas vetskap.
Fortsättning följer...

Bilden är lånad från Metro utanför det aktuella sjukhuset

Dagens

Inte så bra: Att det är aningens kaos kring vissa viktiga praktiska detaljer som måste lösas. Detta oroar mig så pass att jag haft svårt att sova denna natt. 
Inte så bra 2: Att jag i morgon måste laga om tanden som fixades i januari, suck.
Himla bra: Att sonen mår som den prins han är och att han ska börja badträna denna eftermiddag.
Himla bra 2: Att sonen så smått har börjat ta några steg med hjälp av käppar istl för rullator, tjohooooo och bravo grabben.
Ser fram  mot: Helgen och att träffa Lärarinnan, Meckarmicke och plastsvärmor.

God morgon på er där ute, vi ses:)

Skor

Delinda tipsade om dessa, mums säger jag och vill gärna slå till, jättesnygga, superbilliga men så undrar jag vad
PU-läder är?Nelly  Shoes - Finella 2
Sätter gärna inte syntetskinn på mina tassar, någon som vet? Med tanke på priset så gissar jag att skinnet inte är äkta i denna sko.

Fruarna är tillbaka


Ikväll 21.00 struntar jag i tjurig gubbe och spanar på dessa fruar istället.
Kommer ni att titta?


10 dagar

Snart har tio dagar gått och i morgon är det dags för min mamma att åka hem, synd att det är en sådan lång bit mellan oss, om det var närmare skulle vi kunna träffas oftare men inte så länge på en och samma gång. Sonen har varit helnöjd, inte släppt henne många minuter och jag gissar att hon kommer att pusta ut en aning när hon kommer hem.

Men till påsken kommer vi nog att ses igen...

Hemliga uppdraget slutfört

Lördagens hemliga uppdrag i form av möhippa för väninnan som snart ska gifta sig lyckades. En helt galen dag/kväll/natt med allt från makeup fix, utspökning, studiosång, middag, karaoke, dans och drinkar i massor.
En klassisk möhippa men inte allt för elak, blivande bruden var nöjd och rörd till tårar och vi alla andra hade en rolig kväll.

Nu är festligheterna över för ett tag framöver, sonens mormor är kvar några dagar till och han släpper henne inte gärna många minuter (gissar att hon kommer att vila upp sig när hon kommer hem).
Allt är bara bra här på södra sidan om Stockholm, hur är läget hos er då?