Tvätta eller inte tvätta?


Ja det kan man ju fråga sig, jag har i alla fall precis slängt in mina en gång så vita Converse i maskinen och hoppas på att det ska fungera.

Favoriter i badrummet


Doftljusens ljus från Yankee candle, dyrt men räcker länge och doftar ljuvligt. Smyckesträdet hjälper till att hålla reda på favoritsmyckena.

Billiga handdukarna från IKEA gillar jag verkligen och hinken med tvättmedel som jag letade så länge fick jag av min mamma i julklapp. Små grejer som piffar upp badrummet en aning, sedan gäller det bara att skuffa undan all tvätt och annat skrot som gärna vill samla sig på hög där...


Fullmåne


Helt omöjligt att fota en fullmåne med min lilla kamera, men jag gjorde ett tappert försök i alla fall. Min mormor avskydde fullmånen, själv gillar jag den, tycker det är mysigt när den lyser upp i natten.

Annars är det mesta OK, min mamma har åkt hem (igår), våren har kommit till huvudstaden och snart är det påsk. Livet rullar på som vanligt men vad i hela friden hände med Desperate Housewives? Inget program alls, jaja ingen katastrof men ändå.

Bubbles

Men herregud vilka bloggdramor som utspelat sig här och var när jag under en vecka inte surfat runt.
Hos oss är det bara lugnt som vanligt, nu ska jag testa nya locktången igen, hämta lillen från dagis och kanske vågar jag mig på en biltur med min mor till IKEA, inte helt säkert dock, känns inte helt riskfritt att åka med morsan.

Och mannen du är så välkommen hem, sonen kommer att bli så glad han med även om han just nu vägrar att prata med dig, speciellt orättvist är det att bara du får äta hotellfrukost och inte han.


Vi har det bra

Min man är på jobbresa men vi har det det bara bra här hemma eftersom sonens mormor kommit på besök. Det bakas och myses en hel del och så igår lurade jag mor att köra in mot stan, hon har sedan länge bestämt att aldrig någonsin köra bil i huvudstaden men nu blev det så i alla fall. Mitt fel tydligen, jag var visst för långsam på att guida rätt, själv tycker jag nog att chauffören hade svårigheter att lyssna. Men vi överlevde turen tack och lov, hittade tillbaka igen och framöver står jag dock helst över att färdas med bil in mot stan med min mor som förare igen.

Har ni det bra?

Impulsköp


Poppiskuddarna från HM som snabbt tog slut på nätet och i butik impulsköpte jag för några dagar sedan, slog till på de sista två. Inte riktigt min stil men jag gillar dem, sonen också, maken svarade med tystnad. Jag vet precis vad han tänker, tantigt och värdo med kuddar man bara får titta på.
Själv börjar jag känna mig som kudd-puff-fluffande Montazami (dock med egna pengar och betydligt billigare kuddar) och funderar på att köpa mig en locktång också, toffsar blir det dock inga i detta hem.

Shame on me

Tiden går och livet i familjebubblan består, vi har det bra nu, vardag, rutiner, livet pockar på. Dagar blir veckor, månader osv och helt plötsligt kommer jag jag på att jag varit ruttet urusel på att höra av mig till mina finaste vänner. Shame on me som lovat att jag aldrig skulle bli sådan...

Några SMS senare denna kväll och så en dejt med goaste väninnan nu på Fredag, så svårt var det. 

My lovely BFF vi ses på Fredag, jag bara längtar efter att få höra dig berätta om allt som jag missat under denna såpbubble tid, sorry och shit vad kul det kommer att bli.

Ny vecka

Har haft en härligt soft helg, nu toppen med måndag och strålande sol, ser fram mot en skön vecka, våren ligger i luften även om det är lite småkyligt och isigt på backen. Längtar efter att få arkivera Uggs & vinterkläder och plocka fram våriga klänningar, ballerinas och högklackat.

Läget hos er då?

Fredagsmeny

Jo men idag vill jag verkligen äta middag hemma hos mig, bara att sätta igång, detta står på menyn & jag tror att det blir smaskens:

Förrätt
Pilgrimsmussla på toast med vitlök och persilja

Varmrätt
Oxfilé med rostad mandelpotatis, murkelsås och palsternackspuré

Efterrätt
En bit mörk choklad och kaffe

Fina kuddar


Letade rätt på mina gamla joggingskor och vindjackan (som blivit rätt så tight) igår och begav mig ut på en runda på isigt underlag. Det gick om än så sakta och jisses vilken träningsvärk jag har idag. Bara mitt gamla skrotknä håller nu så ska joggingrundorna bli en vana igen.

Nu ut i solen, handla lite till kvällsmaten och besöka sonens sjukgymnast. Ikväll struntar jag i Let´s Dance, favoriterna har rykt och jag har tappat intresset helt enkelt. Men de svartvita kuddarna från HM är fina, rätt så sugen på att slå till.
Ha fína Fredagen.
Bild:
HM
 

Jag har blivit nyrik

Wao jag har gått och blivit dunderrik, en miljon pund närmare bestämt. Ett nytt liv väntar med andra ord, så spännande, här ska köpas hus, resa, shoppas mm. Å inte har jag gjort det minsta, ett mail fick jag bara, tack Barr terry woodgate jag ska genast lämna in alla uppgifter ni önskar-NOT.


Underbart veckoslut

Nu är vi hemma igen efter några alldeles underbara dagar i Norrland. Våra fantastiska släktingar har skämt bort oss ordentligt.

Efter en lyckad och för sonen extremt spännande flygtur landade vi hos sonens mormor. Jag och maken kunde bege oss på en shoppingrunda på tu man hand, händer inte ofta kan jag lova, avslutade gjorde vi på gubbiga Lottas innan det var dags för middag.

Helgen bjöd på strålande sol, vinterpromenad till Harpsjön, korvgrillning och skoterfärd. Så fint fixat, tack goaste svägerskan och svågern för allt.

Bästa vännernas bröllopsfest var hur rolig som helst, timmarna försvann, allt var perfekt fixat, maten god och livemusiken toppen. Mannen bredvid mig är inte min egen, dock en mycket kär vän som lixom jag inte uppskaddade alla renar som envisades med att stå kvar på vägen de 8 mil vi åkte för att komma till festen.

Nu hemma igen, sonen vill flytta till Umeå, tycker det är roligare där. Ett veckoslut att minnas, bästa på länge.

Illgrön matta


Mamma får sig en överraskning ikväll, mattan hon pratat om är nu på väg till Umeå, hon kommer att bli så förvånad och glad och vill hon nu ha en illgrön matta så ska hon få det. 
Skulle om jag kunde måla hela världen för hennes skull. Som hon kämpar med dessa extremt orättvisa nya regler för sjukpenníngen. En alldeles för lång historia för att snabbt dra igenom här men det gör ont i mitt hjärta när ens mor tvingas tacka nej till livsnödvändig operation pga att hon är utförsäkrad från försäkringskassans sjukpenning. Men hon kämpar på som sagt och jag är förvånad över hur lite debatt det är kring dessa regler, nåja vansinne straffar sig och jag tror starkt på att alliansen ryker vid valet.

Godmorgon förresten och mattan kommer från
IKEA.

The dress


Supersvårt att ta helbilder på sig själv men här är i alla fall det färdiga resultatet. Puderrosa linneklänning, massor av sydda veck, svarta band vid ärmslut, spets i nederkant och skärpet köpte jag på Gina (var omöjligt att hitta material till det skärp jag hade tänkt fixa själv.
Tycker den blev rätt OK och så som jag hade tänkt
innan, tror att jag kommer att trivas i den på bröllopsfesten på Lördag.

Morberg


Köpte
Per Morbergs kokbok på rea och testade hans nötkaka här om dagen, supergod och enkel. Sonen gjorde en egen i lilla barnformen från IKEA.
Det är en hel del långkok i Morbergs bok men hans texter/reflektioner om lite av varje gillar jag verkligen. Hade tänkt ge bort boken till min mamma (vi gillar samma gubbs hon och jag) men tror att jag behåller den själv istället, mest av allt önskar hon sig en illgrön matta till vardagsrummet men jag har lite svårt att släpa med den på flyget bara .

Sportlov

Sportlovsveckan började väl sådär med lite feber och inomhusvistelse för sonens del, men jag är optimistisk och tror att det är övergående. Lika bra att det sker nu och inte mot veckoslutet då vi planerar en minitripp till Norrland.

Hoppas ni har det bra idag.