Hem

Nu åker jag hem, hem till Norrland, familjen får stanna kvar och jag är tillbaka i huvudstaden på söndag igen. Ha det gott alla ni.


Sysselsatt

Idag har femåringen varit så duktig, en förmiddag själv (nästan) på skolan med nya klasskamraterna inför 6-årsverksamheten som startar till hösten. Han var så fin, lyssnade snällt och verkade riktigt bekväm i den nya situationen.

Annars är det fullt upp, föräldramöte igen på nya skolan, ikväll ska jag på styrelsemöte och nu brottas jag med tvätthög och annan oreda, jag jobbar på helt enkelt inför morgondagen. Jag tycker själv att jag gjort mig förtjänt av en slapp helg i hemstaden på egen hand tillsammans med släkt och vänner.

I morgon åker jag, sätter mig på flyget mot Umeå, springer vårruset och planerar därefter en tripp till landet, och barhäng med bästa svägerskan (champagne ska vi ha). Kommer att bli så nice.

Bild: På balkongen är det ordning i alla fall, gubbarna har börjat bli röda, balkonlådorna är inget att skryta över än så länge men syrenträdet som planterades förra året är full med knoppar.

Liljekonvaljer


Svårt att lyckas få in några blogginlägg, vi passar mest på att ha trevligt utomhus när vädret visar sig från sin bästa sida. Idag har det varit avslutning på sonens habiliteringsbad, han har blivit så duktig även om han mest trotsade denna eftermiddag och bara ville dyka under vattnet.

Efteråt blev det en snabb middag på IKEA och jag blev några värmeljus rikare, ros och liljekonvaljdoft. Jag har gillat doften av liljekonvaljer sedan jag var liten, tänker på mormor, minns när vi plockade dem varje vår i den branta sluttningen ovanför gamla huset där mormor bodde som liten. Saknar både mormor och morfar och har  har rätt så svårt att riktigt känna att de inte finns kvar längre. Men som jag sade till min mamma för någon dag sedan, de finns alltid med, i alla möjliga minnen, som till exempel ikväll bland liljekonvaljdoftande värmeljus i ett varuhus som ingen av mina morföräldrar någonsin besökt.

Ha fina kvällen gott folk.

Solsting

Sol i massor, mor på besök, plantering och uppröjning på balkongen, första besöket i sonens skola (tänk att han blivit så stor), lek och spel ute i sommarvärmen. Vi har det bra nu, fullt upp, härligt, ikväll tar jag mig en bloggrunda och bloggar lite till tror jag, vi kanske ses:)

Nu fick vi oss precis en liiiiten åskskur, ha det lovely där ute.

Guldgult hår?


Färgade håret här om dagen, mörk guldblond, såg väldigt ljust ut. Och tada...

Nope ingen guldgul kaluffs på mig inte, borta med de grå bara. Och förresten, jag som lider av lättare graden åldersnoja ska nog börja med att bara se mig själv genom snyggkamerans (lilla kameran) lins (bilden till vänster). Nya kameran (bilden till höger) är inte lika "snäll", alla rynkor och skavanker syns.

Idag är det inte alls lika bra väder, men nu ska vi ut en stund i alla fall.

Cirkus


Sonens första cirkus är avklarad, personligen är jag inte vidare förtjust i cirkus, djuren känns aningens trötta och äh jag vet inte, inte min grej helt enkelt. Men sonen var nöjd i alla fall och då känner jag mig nöjd också och några nummer roade mig med ska jag erkänna.

Nu trötta efter massor av sol, en härlig dag, hoppas ni haft det gott ni med.

Tid för sol

Vi har haft en riktigt mysig morgon sonen och jag, på nyhetsmorgon har Kalle spelat sonens favoritlåt. Nu är det dags att slappa i solen en stund, få några fler fräknar, kanske väcka några morgontrötta grannar med halvhög musik på stereon.
Snoriga grabbarna ska ut och cykla, mot cirkustältet, oron är stor att de inte hinner bygga upp det i tid.
I eftermiddag blir det cirkus för hela familjen, för sonen blir det första besöket bland clowner och kameler. 5-åringen har redan bestämt vad han ska ha på sig, skjorta och byxa, han ska vara snygg säger han.

Ha en go dag gott folk...

Nedkopplad

Internet har inte fungerat sedan igår kväll, ett stort mysterium och det visade sig till slut att någon (läs jag) hade lyckats pilla på en knapp och kopplat ur hela systemet. Nu fungerar det i alla fall igen.

Annars är det väl som vanligt förutom att vi har haft sol och värme och så har jag lyckats bli med massor av fräknar. Idag har varit en mysig ledig dag och förra helgens bukett med liljor flyttas runt i hela våningen, inte för att den är så fin utan för att det doftar så starkt att ingen i familjen riktigt klarar av det trots att ingen av oss har någon allergi.
Något annat nytt och intressant? Hmm jo just det jag har alldeles själv rensat avloppet i duschen idag (min rara man har alltid lyckats få den uppgiften tidigare) det gick bra i alla fall, tack JM för ett bra system, gick mycket smidigt.

I morgon har jag och lilleman en ledig dag, ser fram mot det. Ha det fint alla ni. Kraaaaaam.


Dagens skotips


Fina skorna jag nätspanade på Nelly har blivit mina, de är höga men sköna och så varmt som det är idag så kanske det blir en premiärwalk. Dagens skotips är alltså nellyskorna i denim, de är inte stora i storleken så har du en mellanstorlek som jag, ta en större.

Nu ska jag sätta mig på "däck" en stund i solen, lyssna på musik och slappa, sippa kaffe och bara vara ett litet tag. Sedan börjar dagen med full fart som vanligt.


Varmare

Jag hade faktiskt aningens feber igår i kylan, men idag är den borta och jag känner mig piggare. Vädret har dessutom bjudit på både sol och värme, är så glad och tacksam över det. Nu får det gärna bli ännu varmare, jag har en massa trevliga vår och sommarskor som måste användas. Jag vill gärna vistas utomhus utan att huttra som en skallra, ja tack till klänningar och bara ben, kom igen nu riktiga vårvärmen, vi är många som längtar nu...


Kyligt


Idag har jag frusit och känt mig aningens tom på energi, funderar på om jag ska behöva plocka fram vinterjackan för tredje/fjärde gången denna vår?
Eller så kanske jag fått en släng av grabbarnas förkylning, vi får väl se. Värmen är på väg i alla fall men inte förrän till helgen.

En grapefrukt och en kopp kaffe efteråt kanske piggar upp. Hmm, njae det blir inte roligare än så idag.

Ha de gosegott.

Fina


Tjoho jag lyckades smita undan soprummet idag och vet med säkerhet att jag kommer att lyckas nästa gång också eftersom Mr Big kände sig så pass förkyld att han inte mäktade med att röja runt på gården. Jag fick jaga fläckar i egna trapphuset, en helt OK uppgift. Hade dock svårt att låta bli att pika grannarna på ettan som smet undan, dels för att jag mötte dem i trapphuset två gånger och dels för att de hade slabbat ned väggen grymt mycket. Jaja efter min omgång på deras våning tog de in leriga hundprylarna i alla fall.

Nu ska vi se på film.

Bild: Fina, enkla skinnheels med inbygd platå. Från
Don Donna. Me like.

Hoppas slippa vistas i soprummet

Igår hade vi en mycket trevlig afton med goa vänner på besök.

Snart, om en timme och två minuter beger jag mig ut på gården till bostadsföreningens stora städardag, inte så muntert i detta regntunga väder. Vattendropparna från himlen fruktar jag dock ej, däremot soprummet, är verkligen inte sugen på att svabba i stinkande sopbehållare, blä.
Förutom soprummet så tycker jag att våra fixardagar är rätt så trevliga, kul att umgås med grannarna och höjdpunkten för barnen (och vissa vuxna) är så klart korvgrillningen.

Ha det gott där ute...

Lovely Lördag (förutom städningen förstås)


Har mumsat på grapefrukt i morse, åt ofta det till frukost när jag var liten men har på senare tid glömt bort hur mycket jag tycker om frukten.

Här hemma börjar dagarna tidigt som vanligt, lilleman är snuvig men annars frisk och gästerna får mer än gärna dyka upp i eftermiddag. Nu ska jag försöka vara snabb och effektiv, städa så fort jag bara kan så vi får tid över till roligare aktiviteter. Undrar var jag ska börja? I vardagsrummet tror jag.

Vad hittar ni på idag?

Trött å nöjd

Trött och nöjd efter en finfin dag. Lillen piggade på sig, om än snuvig och lite hostig men ingen feber och så pass pigg att han fick bege sig till lekis idag. En chansning eftersom febern vanligtvis brukar poppa på om eftermiddagen eller kvällen men denna dag gick det bra. Fantastiskt med tanke på vilka dramor som tidigare utspelat sig när han var liten vid enklaste förkylningsinfektion. Det går framåt helt enkelt.

Nu sover han fint och jag längtar efter detsamma, i morgon får vi middagsgäster. Skärgårdsfolket och goa vänninan med dotter, fullt hus, så himla trevligt. Riktigt trevligt, längtar.

Go natt där ute...

Mrs handyman

Jag funderade en stund tidigare idag, hade ingen vidare lust men tog tag i projektet att sätta upp lister för gömma alla ljudkablar i vardagsrummet (fy, ve och fasa för sladdtroll längs efter väggarna). Medans jag svor ramsor tyst i mitt huvud så kom jag fram till att jag inte alls är mer händig en maken min, jag svär bara tyst medans det låter vääääääääldigt mycket när han är i fixartagen.

Nu är det nästan klart i alla fall och självklart blev det ett bra resultat. Och mannen nästa gång du fixar, gör som jag, mumla ramsorna tyst för dig själv så verkar även du vara bästa hantverkar'n.


Fina


Himla fina skor tycker jag, från
Nelly.

Hemma idag också

Snuva, hosta å lite feber idag med så vi blev hemmavid. Urtist för 5-åringen som vill röja runt på lekis.  Själv tycker jag att det är rätt så segt också, nu smiter vi i alla fall ut en snabbis och köper hem lite glass.

Lite krasslig

Idag blir det film, spel, inomhuslek och blåbärspaj med glass. Lillen var aningens snuvig och hade lite feber i morse,
han har inte varit krasslig sedan före jul så det var väl hans tur nu gissar jag. Gårdagens vägran att ha koftan på och att jag inte stod på mig om detta kanske kan vara orsaken. Tror det går över snabbt iaf.

Kram på er där ute.

Men kan ni koppla era hundar?


2 år i rad har
herr and blivit av med sin fru, nu hoppas jag verkligen att fru nummer tre får klara sig. Lär nog bli svårt, vi mötte genast en lös fågelhund vid ankomsten till grodskogen. Jag kan inte begripa varför det ska vara så svårt för er hundägare att hålla era hundar kopplade under våren när fåglarna häckar?

Grodorna är på G i alla fall, tusentals ägg och grodyngel, om några veckor beger vi oss dit igen och hoppas att vi får syn dem innan de börjar sin vandring ned för berget. Och så mötte vi två rådjur, en trevlig dagstur i skogen. Det är rätt så fantastiskt med vår huvudstad ändå, djur och natur så nära inpå citykärnan.

Slutrapport från Grodskogen, ha det gott, kram/ Mia.


En till

Gillade klänningen så pass att jag beställde en till likadan, fyndpris bara 149:-. Nu beger vi oss till grodskogen.

Torrt


Försöker få ordning på mina torra händer med hjälp av
denna handkräm, kanske kan det fungera, ska testa en vecka till så får vi se.

Ska strax bege mig ut på en powerwalk. Ha en fin dag där ute.


Älskade väninnor

Måndagar brukar, ja bara vara Måndag helt enkelt. Idag har dock varit en bra sådan som avslutades med en riktigt tuff powerwalk med finaste väninnan. Viktiga samtal hade vi under tiden och vi kom fram till att livet helt enkelt är jävligt orättvist men att man bara måste gilla läget, gå vidare och se framåt för att inte bli eländig, självömkande och bitter.
Jag måste verkligen vara mer rädd om mina närmaste väninnor, ni är inte många, 3-4 stycken bara, ni vet vilka ni är och ni är bäst helt enkelt. Förlåt för att jag ibland är alldeles omöjlig och bara befinner mig i min egen lilla bubbla, förlåt...

Häng med till Lida


Idag begav vi oss ut på utflykt till Lidaskogen, jag har aldrig varit där förut.

Jag blev helt fascinerad av den skogen, så vackert precis överallt.

Vitsippor i mängder.

Lång brygga ut till fågelskådarehuset.

Finaste skogen, hit vill jag åka snart igen. Och så har jag blivit världsförälder idag. En fantastisk dag.

Bättre idag


Ny dag nya tag var det och så blev det. En ursäkt riktigt från hjärtat vände hela denna dag. Det är jätte viktigt för mig, alla gör vi fel, alla kan vi vara trötta men om man inte vill be om ursäkt på riktigt utan bara för att "okej då en ursäkt för att det ska bli lugnt på torpet" ja då blir det sällan positivt.

Nu en toppenafton, fin solnedgång, en repris av fingodaste sparrisen, finaste maken och ja bara toppen helt enkelt . 

Ha det finast där ute ni med.

Ny månad


Grillade maten igår var extremt god och så var det så varmt ute att vi flyttade middagen ut på balkongen, trevligt. Brasan var, tja en majbrasa och sena kvällen ingen vidare höjdpunkt, aningens besviken faktiskt... 
Men idag är det en ny dag, ny månad, nya tag. 

När jag var liten var det obligatoriskt 1 majtåg denna dag om jag vistades hos mormor & morfar, nu för tiden struntar jag i det.
Demonstrerar ni idag?