Svart blir vit och lite grå

Hade tänkt mig en riktig byggjobbarlördag igår, men så efter att färg mm hade införskaffats så svängde vi lägligt omkring middagstid förbi bästa vännerna.
Så lägligt var det ja för vi blev nämligen bjudna på middag (igen), mumsigt och trevligt men jag blev en aningens försenad med mitt projekt. Om än sent så hann jag med att slipa och måla första varvet, publik hade jag med, 2 negativa herrar som gnällde och tyckte att jag lika gärna hade kunnat köpa en ny vit istället för att jobba på.


LACK HyllaLackhyllan i svart har blivit en bänk med ben, den kommer att bli vit och få en bilväg i grått ovanpå. Själv är jag optimistisk och tror att det kommer att bli bra. Bild. IKEA

Surpuppan och Snygg-Grannen

I Stockholm tar det tid (i vårt fall 4 år) att lära känna sina grannar och precis när vi lärt känna våra så flyttar vi. Igår när jag skvallrade med snygg-grannen så kom jag på att det just är våra goa grannar som jag kommer att sakna en aning.

Jag kommer att sakna att surra med sjuksköterskan längst upp. Glada Cykelnisse ovanför som alltid hjälper till om man har trubbel med sin cykel och morgonrocksmannen som till och med har vit sytråd till hands en midsommarafton och som ler med hela ansiktet varje morgon kommer jag nog att sakna lite. Söta familjen längst upp som alltid är så rara och så slutligen ögonkaramellen S-G, "Snygg-Grannen" blir nog lite saknade med.

-Ja men det är en himla bra trappuppgång vi har, trevliga grannar allihopa och vi kommer nog att sakna er lite när vi flyttar. (jag)
-Ja alla är bra förutom surpuppan längst upp (S-G)
-Va, menar du sjuksköterskan? Hon är ju bara hur trevlig som helst. (jag)
-Nääääe hon hälsar ju aldrig på mig, tittar bara ned i backen, en riktig surpuppa. (S-G)
-Jag lovar hon är verligen inte sur och vet du, dig kallar hon för Snygg-Grannen. (jag)


Snygg-Grannen blev så glad över denna information, tolkade själv in att surpuppan nog egentligen mest var blyg. Vi fortsatte att skvallra, kom in på sommarens
skådespel och så berättade han även att vår underbara son väcker honom varje lördag och söndag klockan sju med sin legolåda som vänds upp och ned, men att det inte gör något.
Näe nu finns det ingen tid att skvallra mer, ska iväg och köpa målarfärg bland annat, ha fina dagen där ute.
Bild: På en annan ögonkaramell och favoritdoft.


Fina Fredagen

Godmorgon, här är snön borta, solen skiner och jag har fullt upp. Hoppas ni har det bra där ute:)

Nope detta är inte vad jag struttar omkring i idag utan jag vill bara tipsa om
HM blusen som jag beställde, jag blev ju lite kär i den när jag såg den och jag gillar den mycket. 
Jaja ha fina fredagen nu.


Drar till söderhavet

-Nu drar vi till söder (jag)
-Jag vill hellre åka till Söderhavet (sonen)
-Jag med men tunnelbanan går inte dit (jag)
-Men hur tar man sig dit då? (sonen)

Å du mannen, det är bara att göra dig redo att pyssla tomtar och annat med sonen denna kväll, mitt huvud pallar inte.

Läget

Morrn morrn, här har vi haft en riktigt trevlig morgon och så kom vi fram till banken (blev ju stoppade till förra mötet pga att det snöade i storstan) med så nu är alla papper och lån klara, skönt.
Förkylningen är väl aningens bättre den med även om jag blir helt matt av minsta uppförsbacke när jag beger mig ut. Nässpray är min bästa vän och snart blir det bättre på alla plan tror jag.

Hur är läget hos er då?

The dress


Hade ju lovat att visa det färdiga resultatet, so here we go...
Helsiden, tvådelad (vilket jag gillar så kan man använda kjol och topp var för sig), kostade ett antal timmar och materialet ca 450:-.
Egentligen borde man väl ha haft lite tunnare armar för denna klänningsmodell men what the heck, det struntar jag helt enkelt i.

Jag hade en toppenkväll klänningen och kommer garanterat att få fler.

Nästa fixarprojekt som står på tur är ett par hissgardiner samt makover av en hylla...

Välkommen hem till mig

Under mitt bloggande på is så har jag inte bara legat i sängen och snorat. Nope i lördags var vi på en helt fantastisk 40-årsfest och vi hade övernattningsgäster hos oss från "gnällbältet".
Jag har snickrat ihop en hemsída i bloggform till födelsedagsbarnet där jag bla gått igenom 150 bilder från festligheterna.
I måndags försökte vi åka till banken för att skriva på lånen men då hade vintern kommit till Stockholm och precis som varje år ter sig detta som en enda stor överraskning. Va? Snö på vintern? Sååååå konstigt och vi kom inte fram till banken? Försökte två vägar men vi kom oss inte ut på E4:an, helt sanslöst, fick ändra tid och hoppas att snöröjningen kommit bättre igång framöver.
Igår var jag inte vidare pigg.

Och så idag, titt på lägenheten igen, denna gång var kameran med. Utan vidvinkelsystem ser allt så litet ut, men vi är nöjda och ni får hälsa på lite, välkommen in.
  
Hallen                               Sonens rum & toalett      Vårt badrum
   
Sovrum & gästrum         Vardagsrum & balkong   Och så köket, än så länge utan vitvaror. Och så kommer det att komma lite mer färg på väggarna i form av tapeter/fondväggar.

På is

Lördagens festligheter var toppen & jag lovar att uppdatera med bilder när jag åter är på banan igen. Nu ligger bloggandet på is, jag är dunderförkyld och ligger nedbäddad i säng.

Hoppas ni har det bra.
Kram/ Mia


Idag, dan före dopparedan

I morgon smäller det, vår bästa vän firar sin förtioårsdag, vänner från hela landet kommer, ett helt hus har hyrts för middag och fest, överraskningar och happenings väntas under hela morgondagen och helt klart är det inte bara själva födelsedagsbarnet som är nipprig.
Näe jag småler och känner att ikväll är det precis som om det vore dan för dopparedan.
Jag ler åt min bättre hälft här hemma, som är i sista minuten med det som planers skall, jag ler igen men får då och då en impulsiv tanke om ett enkronorsbud på Tradera.

Jaja nu är det lugnt, mannen har susat ut och iväg en snabbis hem till morgondagens födelsedagsbarn. Under tiden målar jag naglarna och filar på en liten överraskning till självaste Mr Silver jag med.

En trevlig pratstund

Idag pratade jag med en pappa på dagis, rakt på, rakt fram, inga krumelurer och inlindade frågor som kräver att tankebanan får gå två eller tre varv innan man svarar.
Jag gillar det, den där raka kommunikationen som faktiskt just pappor (några av dem jag har talat med iaf) har. Jag gillar så klart de andra mammorna med men det är något enkelt och simpelt i dialogen med vissa män.

-Ahaaa du är mamma till han som sitter i rullstol?
-Vad har han för sjukdom egentligen?
-Hur tar han det?
-Hur funkar det här på lekis?
-Går det bra att lämna?
-Är han ledsen för att han inte kan göra allt som alla andra?

Enkelt att svara på och tillsammans kom vi fram till att det viktigaste är att själv inte vara bitter, att så många egentligen kan vara bittra för precis ingenting, att det bara är att kämpa på och leva så vanligt man bara kan oavsett vad man har för förutsättningar.

Jaja nu måste vi rusa vidare, utan att ta livet av oss i nedförsbackar, nu är det halt ute också.

Ha en fin dag där ute...

Fredagsmorgon


Solen skiner, det är Fredag, jag har hunnit med mycket denna vecka men jag känner mig gammal, trött och sliten. Känns som om jag snart och mycket nära kommer att förvandlas till mitt bloggalias "Den Desperata hemmafrun". Tar för lång tid att utveckla det personliga skräckscenariot, en annan gång kanske. Näe får råda bot på detta från och med...

Tja det får väl bli efter flytten då. Nu är det bara att ta tag i dagen och önska er alla andra en angenäm sådan.
Kram på er.

Bild: Fredag, morgonsol och sliten Desperat hemmafru.

Desperata hemmafrun fixar

En skabbig, plastig sackosäck i mintgrönt (fråga mig inte varför jag en gång valde den färgen) som ingen vill sitta i har fått sig en makeover. Nytt överdrag i marint och vita stjärnor, förvånansvärt snabbt gick det att fixa denna. Jag började sent igårkväll och nu är den färdig. Enda kruxet var att jag fick tömma ur en hel del frigolitkulor för att få på den nya säcken och dessa kulor har nu smitit lite här och var, men dammsugaren får fixa det jobbet alldeles strax.

Före:
 och efter:


Nya lampan

Godmorgon, vi (eller rättare sagt jag) har väl återhämtat oss efter gårdagen. En overklig upplevelse (info i inlägget innan detta) och jag säger bara att man helt klart kan slå ihjäl sig för mindre, fy men det slutade ju mer än bra och nu ska jag försöka släppa detta.

Igår shoppade jag en mysig lampa till sonens rum, inte ofta jag handlar till ordinarie pris på Hemtex (de har ju rea för jämnan) men både jag och lillprinsen blev så förtjusta i den röda stjärnan att jag slog till direkt. Är väl egentligen en adventsstjärna men jag kommer att låta den stå framme hela året, nya rummets inredning kommer att gå i blått, vitt och rött och med ett stjärntema.

Ha en fin morgon, här skiner solen idag.

2 sekunder bara

Vilken dag, hektisk och dramatisk, minst sagt.
Sonen är orädd, oförsiktig, trotsig och busig, ingen vidare bra kombo när man skall tränas att köra rullstolen själv nedför backar. Men vi kämpar på med detta, så även idag i en lätt sluttande backe, längst ned fanns en tom fontän med en hög kullerstenskant runt om.

- Mamma får jag köra själv ned för backen?
-Ja visst men kom ihåg att styra och bromsa.

Snabbt rotade jag fram tunnelbaneremsan från fickan och på dessa sekunder hade sonen redan laddat för att smita, han tittar inte framåt, styr inte, bromsar inte, utan tittar bara illmarigt på mig.
Jag ser farten, den tomma fontänen, den höga stenkanten och att det bär iväg rakt mot den. Jag springer efter och skriker.
-NEJ, BROMSA, STYR, NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!

Det här är slutet, tänkte jag när jag ser på sonen som med sin rullstol brakar in i fontänens kant, ser sonens huvud knicka bakåt av kraften, rullstolen som flyger upp i luften och som gör en halvvolt och som landar på sidan precis vid stenbumlingkanten.

Chockad släpper jag loss lillprinsen som ligger på sidan fastspänd i rullstolen med pannan mot en av de stora stenarna. Jag vet inte riktigt vad jag själv sa men barnet som först ser lite tagen ut, ler mot mig och säger.

-Det här gick bra mamma, jag slog mig inte.

Och tänka sig, inte en skråma, ingen bula, inte ett märke, ingenting. Mössan togs av, jag kollade och frågade tusen gånger tills sonen blev urless på mig och tvingade mig att komma till sans och gå där ifrån. Jag tror att mina händer skakade en timme efter detta, jag blir smått tagen bara nu när jag tänker på det.

Puh vilken dag, och att mina 2 sekunders rotande i fickan skulle resultera i detta kunde jag verkligen inte förutse. Tur eller änglavakt, kanske både och, vad vet jag, jag är dock så tacksam för att det hela dramatiska ögonblicket slutade så fantastiskt, otroligt bra.

Det var det, på återseende...

Färdig


Sonen är feberfri, jag har sytt färdigt mitt klänningsprojekt (ni får se den mer ordentligt på lördag) och packat fler lådor. Nu önskar jag bara att det skulle sluta regna och blåsa så vi kunde bege oss ut. 

Ha det gott alla ni...

Dagens

Snålt med blogging här så härmed avges en kort rapport om dagens:

Humör: Sådär
Sjukling: Sonen på väg att bli frisk, hallelulia.
Läge i hemmet: Välstädat.
Middag: Currykyckling med bananpengar
Klänningsrapport: Snart klart, tror det blir bra
Statement: Ge f*n i mina lådor!
Kvällsplaner: Nu närmast, låsa in mig i badrummet ta ett långt bad och bli på bättre humör
Tankar: Flytt, flytta, packa, inreda, gardiner, städa, tapeter och så lite partyplanering inför lördagen.
Ni då? Läget hos er?


Lurad igen?

Denna dagen har bara susat förbi, mannen har smörat ordentligt, lagat mat (sker inte så ofta men ska enligt honom bli en helgtradition) och köpt mitt favoritgodis. Komplimanger har haglat och nu sitter jag här en lördagskväll och undrar om blivit mutat och lurad igen, för jag är alldeles ensam (förutom sovande son). Mannen smet nämligen iväg på trevligheter, det var visst en fab fest på en båt.

Men det gör faktiskt inget, även om jag blev lurad på hemmamyskvällen, jag gillar att bara umgås med mig själv ibland också, fundera lite och bara vara. Pigg kommer jag troligtvis att vara i morgon med, i alla fall piggare än maken. 

Hoppas ni har det gott där ute.
Kram kram...

Fin

Röd barnportmonnä i filt med ugglamotiv
Detta är en barnportmonnä men jag skulle gärna vilja ha den själv så söt, perfekt att kasta mynten i.

Natten har väl varit sådär, lillprinsen är verkligen en nattfeberkille, ingen feber på dagen och så skyhög på natten. Så jag har pysslat en del med febernedsättande fram mot småtimmarna. Växlat med detta har jag drömt mardrömmar och nu är jag lite mosig men kaffe brukar hjälpa. 
Nu ser sonen på Nicke nyfiken och är på ett strålande humör.

God morgon där ute...


Bild:
Country Style

juveler och helsidenklänning

Fredag, fredag, härligt som vanligt. Har varit en OK dag trots att vi bara varit inomhus, än så länge går det bra med sonens vad det nu är, förkylning och feber och jag hoppas att detta bara blir något kortvarigt.

Igår fick jag ett nytt halsband av sonen, jag blir så obeskrivligt glad när lillprinsen kämpat på med sina små korvfingrar och  pysslat till mig. Fast han gillar inte att jag har det på armen för det är ju ett halsband och inget annat.
Ikväll ska jag lite snabbt sy ihop klänningen, alla delar är utklippta, man vet aldrig med slutresultatet men tanken är att det ska bli något i stil med skissen. Därefter TV och häng i soffan.

Vad gör ni ikväll?

Lite kär


Det vär länge sedan jag beställde hem något från
HM. Den här blusen blev jag lite kär i, ska kanske bege mig ut i shoppingvimlet i morgon och spana på den. Jag ser mig i alla fall i denna tillsammans med en svart kjol och höga klackar, hmmmmmmmm, verkar vara fler som gillar den eftersom storlekarna börjar ta slut.

Bokstäver

träbokstav - vit
Jag är sugen på att köpa hem bokstäver, "GOD JUL",  vita i hallen vill jag ha. Dessa kommer från
Anskus kammare. Någon som har tips på stora bokstäver till ett bra pris, jag blir lite småsnål och tycker inte riktigt att "GOD JUL" i trä är värt 600:-.

Lillprinsen

Lillprinsen får vara hemma från lekis idag, han har varit frisk länge och nu var det dags igen, feber och förkyld, men än så länge har han klarat sig från magsjukan som går på dagis i alla fall.

Blir en lugn hemmadag, med alvedon, film och massa lek. Alvedonet gick strålande att få i den lille denna morgon, annars brukar det vara en svettig kamp. Denna gång förberedde jag honom, talade om att det strax var dags, 10 minuter senare slog jag till och då hade han själv kommit på att han ville ha mormors goda sylt till och "tada" ingen Alvedonstrid alls, så befriande.

Gömma sig i lådor

När mamman i den här familjen har packat i lådor har resten av familjen använt lådorna till annat. Sonen byggde en lådkoja, gömde sig där, lekte affär och bilförsäljare. Katten Klovis passade på att vila i en av pappboxarna och mannen, den äkta mannen måste ha lyckats gömma sig i en av dem han med eftersom han varit osynlig sedan hemkomsten från jobbet. När han tittade fram igen tvingade jag honom att åka och köpa popcorn till mig. Så kan det gå...

Nu paus från lådor, bara TV och snart lite popcorn.

Hur är läget hos er då?

Tävling


Hannah har en
tävling till, alla kan vara med.

Vad ska det bli


Jag fnular på med både packning, rensning, städning och röjning inför kommande flyttlass. Men jag pillar även på klänningen, eller rättare sagt en tvådelad sådan, en kjol och topp kommer det att bli. Jag ritar nålar syr och tråcklar och än så länge håller jag "tidsplanen".

Bild: Den stora, en kjolfåll som så tjusigt har pärlor på insidan från Chanel. Lilla bilden, en klänning på G.


Skapa nya minnen


Bild på två dagar gammalt minne, storm i luften, gult sken och låga moln som seglade förbi i rasande fart. Jag var då glad att vi var inomhus, strax därefter begav vi oss ut, mot den nya bostadsrätten, fyllda av förväntningar om hur vår nya boplats skulle komma att se ut.

"Jag ska bege mig ut i livet och dagen och skapa, nya minnen"... (
lallis)

Ungefär som Carpe Diem fast på svenska, det  gillar jag.

God morgon på er.

kom ihåg att anteckna

Här och nu förmedlas sådan information som kräver att ni plockar fram era almanackor... Så där ja, vad bra, då kan vi börja.
Tisdagen bjuder inte på några överraskningar som vanligt men jag gillar det, min lilla "stör mig inte TV-kväll", först DH, därefter bloggrunda och sedan Brothers and Sisters som förmodligen är i senaste laget för att vara pigg dagen efter men det låtsas jag inte om.
Och så lackning av naglar under tiden, denna kväll i rosa billigt nagellack och än så länge håller det så det stärkande lacket från Snowcrystal hjälper nog tror jag.

Bild: På kvällens lack

Frasigt siden

Som om jag inte hade något alls att göra med mitt flyttlådekaos och den rådande planeringshets inför flytten om en månad så har jag sett till att få lite mer att pilla med.
Nästa helg är det stora festen, folk kommer från hela landet för att fira vår vän som fyller jämt. Jag hade tänkt ha på mig det på bilden, nu bara två tygstycken i silke, men det är tänkt att det skall komma att bli en stilfull klänning. Jag är helt säker på att hinna packa, fixa och designa, rita och sy en klänning samtidigt.

Mer än nöjd

Har nyss kommit hem från nya bostaden, är mer än nöjd, nu bara längtar vi till inflytt om som sker om exakt en månad. Kameran hade jag laddat så bra, men kvar i laddaren fick den vara dessvärre, så inga bilder blev det, så typiskt mig. Några grannar hann vi hälsa på, alla var glada och nöjda, kul kul.

Hur är läget hos er då?

härlig morgon


Godmorgon där ute, jag har för ovanlighetens skull sprungit en joggingtur denna morgon. Jag har slarvat en hel del min motion den senaste tiden och efter att tillsammans med vågen konstaterat att detta inte fungerar längre så var det bara att bege sig iväg.
Så nu blir det som vanligt igen, springa 2 vila 1 dag, inga överraskningar och de senaste icke välkomna plusskilona på vågen ryker nog snart igen.

Annars är det mest flyttlådor och tapetprover som snurrar i mitt huvud, fick gjort en hel del igår och vet ni eftermiddag ska vi få se lägenheten för första gången med väggar och allt. Sååååå spännande, äntligen. Kameran tar jag med mig, ska genast se till att ladda den.

Nu kaffe och så hoppas jag att ni får en bra dag idag.

Bild:
Måleributiken

7 sanningar

Zäta har utmanat mig.
Regler: Länka till den som utmanat dig, dela med dig av 7 sanningar om dig själv, utmana ytterligare 7 personer och meddela dem. 

1. Är smått besatt av Chanel, går igång ordentligt när jag ser visningarna på nätet, kläderna, modellerna, musiken, miljön. Vet faktiskt inte hur många gånger jag klickat mig in på Chanelsidan bara för att väcka liv i den gamla skräddaren inom mig och drömma mig bort bland frasigt tyg och perfektionism.

2. Gubbar har alltid gillat mig, när jag var yngre retade jag mig på att femtiotaggare allt som oftast trodde att de hade en chans. Men även jag blir äldre, gubbsen likaså och häromdagen flörtade en pensionär med mig på ett konditori, tipsade om godaste bakverket och påpekade att jag var snygg i min mössa, blink blink. Inget jag är stolt över men väl ett faktum.

3. Jag verkligen avskyr när folk slaffsar med tuggummi, blir rent ut av förbannad.

4. Jag är supertjenis med brevbäraren (också en gubbs) och får alla stora privatpaket levererade till dörren.

5. Har fortfarande inte hittat "hem" ännu, har bott 17 år i huvudstaden, tivs men känner mig inte hemma.

6. Jag minns sanslöst mycket från det jag var riktigt liten, allt från hur saker såg ut, vad som sades, vilka som var med, och vad som hände. Min mamma tycker inte alltid att det är så där jättekul.

7. Jag söker jämt efter den perfekta, ja inte mannen men hårfärgen, väskan, lipplumpern, hudkrämen mm. Är rätt säkert på att detta beror på att mitt liv för övrigt inte kan ses som perfekt så jag tar det med ro och ser inget problem i det eftersom det roar mig.

Biibii, Mira, Delinda, Jessica, Cin, Bettan och Ajaxen nu är även ni utmanade.

grattis alla pappor

Maken här hemma har redan firats med presenter och fika på sängen, min egen far skall få sig en pling lite senare idag. Nu softar vi en stund sedan får vi se vad vi hittar på.

Vad hittar ni på idag?

Lovely lördag

Hela familjen är på toppenhumör. Nu strax beger oss ut i det smått trista Stockholmsvädret, men vad gör väl gråmulet väder när solen skiner i hjärtat (ja sanslöst käckt men kan inte låta bli).

Har i sista sekunden avbokat en happening denna kväll, jag brukar inte vara den som hoppar av på detta snöpliga vis men ibland blir det för mycket bara och det går inte att vara med på allt. Tråkigt men sant, nu över till familystuff, fika ska vi visst, koseligt värre.

Ha det toppen där ute...

Wao

Mitt sura morgonhumör blåstes bort lite senare och nu är det minst sagt Fredags-på-topp här hemma.

Sonen har gjort framsteg igen denna dag. Jag började tjuta av lycka, sonen tittade förskräckt på mig och förstod inte alls vad han hade gjort som var så himla bra att mamma började böla.

För ett ögonblick glömde han idag bort att han enbart kan och vill gå med stöd (rullator eller någon som håller i båda armarna eller händerna).
Idag tog han min ena hand och bara gick. 
Först två-tre meter, halkade omkull, upp igen och så 5-6 meter till. Jag bara gapade, har hoppats så på detta men ändå inte vågat tro att det verkligen skulle ske. Jag försökte skärpa mig men kunde så klart inte hejda tårkanalerna från att flöda. 

-Du gjorde det! Älskling du gick ju, du gjorde det!

Kanske förstod han det stora i detta, för när jag ville visa sjukgymnasten lite senare och bad honom att gå på samma vis igen så var det helt omöjligt.
Men vi vet nu, både jag och min lille kämpe till son att han idag tog sina första egna kliv med bara en hand hårt hållandes i min.

Svårt att beskriva hur detta verkligen känns, men ögonblicket kändes som om att det vara han och jag, solnedgång, strand, palmer, doft av hav, vågornas sus, hand i hand tillsammans, hand i hand klarar vi allt.

Jajaja ha goa kvällen där ute, i morgon spanar jag in kommentarer, surfar runt och ser vad ni har haft för er.

Bild: Glad jag i köket denna afton.


God morgon

Jag hoppas att Fredagshumöret snart ska infinna sig, vaknade visst på avigsidan idag. Almanackan är fulltecknad denna dag. Måste rusa, är allt bra med er?

Hasbeens

Jag har alltid gillat träskor, när jag var liten hade vi tjejer på gården likadana vita eller svarta, under en mycket kort period hade vi även platåsula men vrickade fötterna som oftast så de fick ge vika för de vanliga klapprande skorna i trä och skinn. De tuffare, större tjejerna hade bruna som de lite nonchalant släpade efter asfalten.
Nu äger jag dessa som har bra många år på nacken.

År 2009 vill jag gärna ha ett par "slip in super high", gissar att fler kommer att hoppa på träpjucksen med högre klack vars tillverkare även fått pris (läste om det i gratistidningen City igår)

Bild: Hasbeens


Det rosa smyger sig på

Matta Rasta Rund, KaramellMatta Rasta Rund, CyklamenMatta Rasta Rund, Sorbet Lilja
Mitt liv är som sagt inget rosa prinsessliv men jag verkar ha fått dille på färgen rosa och smyger in detaljer i den färgen lite här och var. Nu vill jag verkligen ha rosa i nya badrummet vars kakel är grått, undrar vad maken skulle säga om en fluffig rosa badrumsmatta?
Bäst att inte fråga utan bara placera den där, han gillar inte rosa alls påstår han. Hmmm fast han använder ju den där rosa skjortan jag köpte, det blir nog bra med en matta med.

Bild: Mattor från Inreda

Fina

Miu Miu Strapless tiered dress Jonathan Saunders Odessa asymmetric dress
Inte långt kvar till stora festen, lärarinnan hur fint klädd ska man vara? Jaja om någon har lust att kasta en klänning eller två på mig skulle jag inte tacka nej till någon av dessa tu, fin-fina.

Bild: Net-a-porter

Krama hela världen


Just nu är jag bara så hoppfull, allt går så bra och sonen med sin infektionskänslighet har klarat sig riktigt bra på dagis (peppar, peppar). Han är där 3 futtiga timmar bara, men har blivit så stor och duktig sedan han började och har kommit in i barngruppen och både jag och fröknarna ser alla framsteg han gör varje dag.
Snart är höstterminen och den värsta infektionstiden över, snart flyttar vi till ny bostadsrätt, snart är det jul, ett nytt år och sedan kommer vårterminen.
Idag skiner solen, idag känns allt så bra bara. Kramar till er alla där ute:)

Bild: Varsågoda, ta en bit av min
favoritchoklad just nu...

Någon som kan förklara?


Då så har jag spanat på Grey's med ett halvt öga (försökte samtidigt vara social med den vuxna manhalvan här hemma) och jag måste bekänna att jag tycker att Meredith är jätteirriterande. Förstår inte vad hennes problem är och varför hon hela tiden är så svår? Det är väl bara att grabba tag i den där läkarläckerbiten, leva livet och bara njuta? Eller har jag missat något? Något Greyfan som kan förklara för mig?

Och förresten vad underbara ni är allihopa som har kommenterat på inlägget innan, puss på er och jag ska försöka hinna med att svara er alla innan mannen anländer till soffhörnan. Om jag inte hinner ses vi i morgon. Oooops jag hinner inte nu kommer han.

Ha det riktigt gott i höstmörkret, eller tja det är väl vinter nu...

Bild: Från femman

Stirrar ni på människor i rullstol?

Ibland och vissa dagar kan jag bara inte vänja mig vid att folk (absolut inte alla) stirrar ögonen av sig på mitt barn som sitter i rullstol när han är utomhus (inne tränar han och går med rullator). Jag kan rent ut av bli provocerad och fastnar i tankar om hur detta ska kännas för min lilla älskling.
Men så idag rådde han själv bot på mina egna funderingar och har helt enkelt börjat hälsa på alla dem som låser sig fast med blicken.

-Hej, hej på dej. Sade sonen hurtigt och glatt till tjejen som stirrade något så fasligt när hon gick bredvid och förbi oss. Hon svarade dock inte på hälsningen.
-Jättebra min älskling, hälsa på alla dem som tittar så där länge, dom gör nog bara det för att du är så himla bra. Jag ska också börja hälsa på dem. Sade jag högt och tydligt och tänker verkligen börja med det jag med. Han är bara så cool min lilla guldklimp.

Bild: På mig och min underbara goskille


Naglar

Ojoj, det var tugnt att bege sig ut på joggingturen igår, idag känns det att det var ett tag sedan sist. Nu när det blivit mörkt och kyligare har jag lite svårare att motivera mig, men det är bara att bita ihop för när jag väl kommit igång och är ute så känns det inte alls så ruggigt och muggigt att jogga. Känslan efteråt när man kommer in, när jag dricker det där välförtjänta glaset vatten och känner att jag varit bra som begav mig ut är det bästa.

Naglarna blev i sedvanlig tisdagsordning lackade igår, inte av någon nageltjej utan bara av mig själv med TV:n som sällskap. Fransk manekyr med vitt Mavala och rosa Essielack. Jag har grundat sedan en tid tillbaka med
detta lack och än så länge håller naglarna (bara för att jag skriver detta nu så går de väl av senare idag), de har inte skivat sig så det stärkande lacket verkar i nuläget fungera bra i alla fall.

Nog om detta, ha fina dagen där ute...

tre favoriter

För ca en timma sedan lade jag ned "housewifeuppgifterna" här hemma, mannen försökte smita iväg på trevligheter men jag hann stoppa honom och meddelade:
-Nope, jag har stämplat ut, kommer inte att finnas tillgänglig, sorry.
Så nu har jag precis kommit in från joggingrundan, ska duscha, spana runt i cyber, lacka naglar och spana på favoritserien.
Vad har ni för er????

Bild: På favoritdoft från
Victoria's Secret, nagellacksfavorit Essie och favoritserien

Läppglans och annat viktigt

Ojoj har alldeles fullt upp nu, dagarna susar förbi i ett naffs och det känns som om jag inte hinner med hälften av vad jag önskar. Men klagar gör jag inte, känner mig pigg och rik på energi och gillar att det är drag i dagarna, att det inte är segt och långsamt. Och så över till något hel annat...
Essie Erbjudande -  Gloss-e + Nail Polish = LoveBlush har ett erbjudande, ett Gloss och matchande nagellack på köpet för 159:-, rätt bra pris med tanke på att enbart lacken kostar 110:-. Ingen shopping för mig dock, befinner mig i slutspurten på spararhetsen här hemma. Läppglanset har jag inte testat men lacken är bara bäst tycker jag.

Ha en toppendag där ute.
Bild:
Blush

Måndagsmorgon

Godmorgon, hur är läget hos er? Här är det på topp trots att jag sovit minimalt lite denna natt. Jag känner mig så nöjd bara, sonen mår prima och är nyfriserad och söt. Helgen har varit OK trots att jag känt mig hängig och vi har fått en hel del bortröjt inför flytten så det känns som det flyter på lite nu.

Hoppas ni har en bra måndagsmorgon.

utmärkelse till moi


Denna superfina utmärkelse fick jag av goaste
Mira för några dagar sedan, ja vad säger man, blir nästan lite generad när jag läser (se texten nedan) allt det fina hon skrivit om mig. Jag ska så klart dela utmärkelsen vidare, ska bara klura ett litet tag till på vem som ska ha den...

"För det första, så har hon hängt med i alla mina svängar, byten av bloggar mm. Att följa denna kvinnas vardag, med allt vad det innebär, gör att man inte kan göra annat än att se upp till henne.

Styrka, skönhet, intelligens, föräldraskap, smak för färg och form, fantastisk med sin mat, träning, inredning och kreationerna hon syr själv (!!!)... ja rubbet. En kvinna att se upp till och att inte kunna låta bli att älska.

Efter att vi träffats i början av 2007 på bloggträffen, kom hon att få en mycket speciell plats i mitt hjärta. Söstaste "Mona-Lisa" ;)

Only for U, Mia Dh!

Tusen tack för att Du är Du!"

Japp så skriver hon, tack, tack, tack för alla dessa vackra ord om mig.


Lugn helg

Vi fick inga ägg inkastade genom fönstret som förra året. Denna Halloweenhelg har inte firats på något speciellt vis. Jag har dessutom varit hängig hela lördagen och har passat på att sova så fort jag kommit åt. Hade planerat att titta på min present under gårdagskvällen, blev så glad att jag fick filmen men orkade inte ens se den utan somnade sanslöst tidigt.
Sex and the City: The Movie (1 disc)
Idag inbillar jag mig att jag är lite piggare, har precis ätit gofrukost med tända ljus. Nu lite mer kaffe, solen skiner och det är väl bara att rycka upp sig helt enkelt.

Vad har ni hittat på under helgen?

Bild:
CDON ikväll skall det spanas på filmen som jag sett på Bio men bara måste ha hemma, tack mannen...