retur


Jag brukar för det mesta ha väldigt tur när jag beställer från HM. Inte denna gång dock, skorna var i storlek 40, stod förvisso 39 på påsen men vad hjälper det. Skärpet funkar, tröjan var genomskinlig, bikinitrosorna för stora men överdelen funkar nog i alla fall. Lite surt att bikinin nu kostar hälften så mycket men jaja, Nu ska jag se till att returnera skorna och så ska jag hålla mig borta från att beställa hem grejer ett tag framöver.

inte ropa hej

Sonen har haft det lite struligt med sin andning när han sover, i bilen sover han alltid så en resa mot Västerås hade inneburit en hel del stress och oro. Igår meddelade vi att vi inte kommer till dopet.

Och nu känns det faktiskt skönt att vi tog det beslutet, känns inte som att planen att hinna med allt och alla gått i kras utan bara en insikt om att man inte kan hinna vara överallt på samma gång. Idag blir en lugnare dag, sonen ska få premiärcykla på nya cykeln. Jag själv tänkte passa på och vila en stund (är rätt så uppjagad efter en vecka med krasslig gosse), senare är det mingelmiddag hos våra bästa vänner.

Det är riktigt kalasväder i huvudstaden, läget hos er då?

vi vill inte missa något eller någon

Idag är det Fredag och som vanligt är det härligt att det är helg igen. Denna helg är dock väldigt speciell för allt roligt händer på samma gång. Mannens bror kommer i eftermiddag och ska bo hos oss i helgen, mannens bästa vän från norrland befinner sig redan i huvudstaden och kommer också att stanna i stan tom nästa vecka. I morgon är det dop hos vännerna i Västeråstrakten och här hemma kör grannarna och våra bästa vänner igång ett stoooort inflyttningsfirande för släkt och vänner.

Allt under samma helg och vår plan är att hinna med allt och hinna träffa alla, vi får väl se om vi kommer att lyckas med planen. En fullspäckad och rolig helg lär det i alla fall bli...

Ni då, vad hittar ni på?


pannkaksfest


Kaos i köket, sviterna efter pannkaksfesten måste röjas bort. Knäckt ägg som hamnat på golvet, pannkaksbitar och annat najs.
Treåringen gillar att hjälpa till och jag tycker pannkakorna blir allra bäst i gamla gjutjärnspannan.

Oj nu är det visst en bilutställning på gång i barnrummet, städa undan får jag göra om en liten stund.

Ha det fint i mellanmjölkeland...

klänningen


Klänningen är ihoptråcklad och jag har lyckats rita ett mönster som passade. Om jag riktigt gillar klänningen är en annan femma,
lite för ljuv och mesig för min smak, men vi får se. Finjusterar lite och syr ihop den ikväll, får se om jag gillar den när den blir klar.

Ha de gott idag.

Bild: På tråcklad klänning

pustar ut

Här är det en riktigt god morgon, sonen har verkligen blivit av med sin feber, medicinen fick han i precis rätt tid så detta blir nog inget långdraget, Idag ska vi våga oss på en längre tur utomhus, skönt. Man kanske inte ska vara så glad åt att barnet får penicillin, men jag är faktiskt det. Amimoxkuren visade sig vara värsta dunderhonungen.
Heja, heja...
Läget borta hos er då?

på g


Sonen är fortfarande feberfri, lycka.
Klänningen är på gång, alla delarna är utklippta och jag hinner nog sy det mesta ikväll. Blir den bra kommer jag att ha den på lördag då det är dags för vännernas dop. Var lite tveksam om vi skulle komma oss iväg men nu tror jag faktiskt att lille gossen hinner pigga på sig fram till helgens festligheter.

Ha de fint där ute...

några gamla favoriter


"Klarar mig inte" utan favorit-läppbalsamet, har letat och letat men inte hittat det här hemma så igår köpte jag ett nytt, likadant. Favoritshampot införskaffades på Kicks och varför jag visar denna mindre roliga shopping vet jag inte, delar med mig av lite favoriter idag bara.

Japp så får det bli, lite favoriter och annat jag gillar...


morning


Underbar morgon, sonen är piggare och då blir även jag på strålande humör. Hade en nice liten runda i city igår, shoppade diverse nödvändigheter till mig själv, en bil till gossen och fick en smärre "chock" på Apoteket när några ampuller med andningsmedicin till sonen skulle betalas.

-689 kronor tack!
-Oj...Shit det är dyrt att få luft.

Jaja, får hoppas att den nya medicinen är riktigt bra nu.

Bild: Morning, morning, billiga joggingbraller från HM, den mindre smickrande bilden på mig bjuder jag på, tjing...

gucciwalk


Snabb sväng ut, ut bland folk och affärer, en liten stund bara, alldeles för mig själv.
Skönt...

segt

Sonen vilar och sover förhoppningsvis bort sin envisa feber. Ute gassar solen och själv är jag sjuuuuuukt uttråkad.
Måtte han bli frisk snart.
Jag ska se till att åka ut en sväng när mannen dyker upp efter jobb, måste få se lite annat än dessa väggar.
Essie Nail Polish Mini How HighKanske investerar jag ett nytt Essielack, helt klart det bästa nagellack jag testat. Sitter bra och håller länge.

Hur är läget hos er?

Bild: Blush

luft

Här hemma är inte mycket skoj på gång, massa grejs med sonen som är risig i sina lungor, men som sagt medicinen borde börja verka snart.
På dagarna grejar jag med lilla sjuklingen och på kvällen drar jag ut på en joggingrunda. Den långa rundan har kommit att bli den korta iaf, att anmäla sig till tjejmilen var helt klart en sporre som fungerade. Det är bara att köra på så kommer jag att fixa milen med.

Nu är fokus på min lille prins, och så ventilationen. Var fjärde lägenhet skall kontrolleras denna dag, jag vill att vår ska vara en av dessa, tänker hänga på dörren och utbrista:
-Hallåååå där ventilationskontrollanten, nu räknade vi visst till fyra, välkommen in.
Ventilationen i vår lägenhet suger verkligen, värden bryr sig föga. Men om si så där ett halvår slipper vi denna eländeslägenhet och värden som så ofta slänger på luren i örat innan man ens hunnit prata klart, som suckar och stönar och menar att man ska duscha med öppen dörr för att undvika fukt i badrum.

Jaja ha det nice där ute...

Det fungerar bra också på barnsjukhuset


Har ju tidigare berättat om när det fungerar riktigt dåligt på barnsjukhuset, idag var ingen sådan dag. Enbart superproffsigt, snabb service och otroligt duktiga läkare och sköterskor.
Bara att besöka barnakuten, träffa en läkare, ta prover och därefter få vidare vård/medicin kan annars ta ett halvt dygn beroende på när man kommer in. Denna morgon tog allt bara en timma, vi är hemma nu igen med diverse medicamenter och allt kommer säkert att vara fint om några dagar igen.

Bravo barnsjukhuset:))))

Bild: På goaste
sjukhusclownerna


hemmafrun försöker spela

Näe men jag ska inte spela på något som har med hästar att göra. "Investerade" i en "Harrys superpåse" igår. Trallala så bra men så meddelade min man mig om att hälften i påsen saknades. Inget V75, det var puts väck, jag gick tillbaka och kioskägaren kunde inte förstå hur det gått till.

Kanske har jag en vinst på dryga 54-tusen, kanske inte och för att få veta det måste jag anmäla till ATG.
Kommer inte orka, vann nog ändå inget i alla fall.

Men spela det tänker jag inte göra mer, jag kan ju inte ens lyckas komma hem med spelkupongerna jag betalat för.

grattis alla mammor


Ingen
"deppmorsdag" detta år. Jag har fått present av mannen, en väldoftande sådan, Biotherms Eau Pure Bodymilk med en liten medföljande Body Mist. Inget jag själv önskat men han är bra på att köpa presenter mannen min. Jag gillar verkligen doften, så tack tack.
Senare blir det rosa prinsesstårta, nu firar jag mig själv genom att slappa på balkongen, läsa blaskor och dricker bubbelvatten.
Bästa presenten vore dock om sonen fick slippa sin feber, aningens bättre idag men ändå fortfarande hög feber.

Firar ni idag och i så fall vad hittar ni på?

Bilderna har jag lånat här och här

schlager spektakel

Nästa år ställer jag och svägerskan upp i falsksjungande duett, vi tänker inte banta innan, skiter i Botox, vi drar till med en riktigt rutten engelska och ser till att ha två lättklädda konståkare med oss på scenen som susar så snabbt runt och förbi oss att vårt hår blåser lika bra som Carolas. Vi tror stenhårt på konceptet, undrar bara om Björkman nappar.

Med förvåning spanade vi, jag och svägerskan och diskuterade på Msn om röstningen, sågningen och de urusla poängen för vårt bidrag till schlagerfestivalen. Men vad hände? Varför gick det så snett, till och med Spaniens urusla bidrag och konstiga pirater fick fler poäng. Näe vi begrep ingenting igår, själv har jag inte riktigt varit förtjust i början av Perellis låt, kan det vara fler som tycker så? Eller är det bara en mobbing mot Sverige, 18:e plats, "hmpf", näe bra många snäpp högre upp tycker jag allt att hon skulle ha hamnat. Som hon kämpat den nätta lilla damen och jag håller med stackars Perelli.

Vad tycker ni?

bild: Expressen

kvällen


Har mumsat middag, nu ut å springa, lite senare fortsätta hålla ned sonens feber, vinka adjö till mannen som ska iväg en liten stund, heja på Perelli klockan 21.00 och samtidigt rita om mönstret på klänningen eftersom en mönsterdel så surt bara försvunnit, kanske hinna klippa ut klänningen, äta lite salta skruvar och kanske msn:a med någon som är on-line. Så ser min kväll ut,
ni då vad har ni för er och kommer ni att spana på melodifestivalen ikväll?

Bild:
Aftonbladet

lördag

Lillen har hög feber idag, har faktiskt väntat att det skulle komma snart eftersom han varit frisk så länge. Planerna för dagen ställs in men det spelar ingen roll, bara lillprinsen blir bra snart igen.
Nu har vi projektet att försöka få den febriga sonen att vila, inte alldeles enkelt.

Annars skiner solen, det är dock lite småkyligt. Spelsugna hästintresserade har anlänt till staden från hela Sverige. Själv har jag slagit till på att spela hemifrån, en Harry Boy och räknar som vanligt inte med att vinna ett endaste korvöre. Vinner någon verkligen på dessa maskinprogrammerade spelkuponger? Jaja vinner jag så lovar jag att bjuda på något riktigt smaskigt? 

Ha en fin dag idag, själv ska jag slå mig ned på balkongen en stund...

tävling


Hanna har en tävling innan hon reser bort till varmare breddgrader, kika in
här du med om du vill tävla.

anmäld!


Hej!
Din betalning är nu genomförd!
Nedan finner du en kvittens.
Tack för att du använde vår betaltjänst. Nummerlapp, tävlingsinfo med mera skickas eller delas ut senast en vecka före loppet.
Välkommen till Tjejmilen!

Japp, tjockisen skall ut och springa offentligt. Tidtagning blev det visst också, hmmmmm. Har slarvat med joggandet hela denna vecka men nu är det bara att bege sig ut och träna, inga ursäkter godtages om jag ska ta mig levandes igenom en hel mil.

Rycka upp sig var det ja...
Ha bästa kvällen där ute.

uppryckning

125198-483
Har varit overkligt trött denna vecka och sovit sanslöst många timmar om nätterna de senaste dagarna. Skulle jag gå till en doktor skulle jag garanterat få diagnosen "på god väg mot utbrändhet".  I min värld så fungerar det inte ens att ligga halvdöd med feber så att gå till en läkare för extra stort sömnbehov är helt uteslutet. I min värld rycker man upp sig, biter ihop och skärper till sig, tar några extra varv med YSL-concealern under ögonen och kör på bara. Helt klart ett släktdrag, min morfar har tydligt genom alla år kört det racet och för honom har det funkat ypperligt, dock utan YSL-concealer förstås.

Och nu ska jag göra precis det, rycka tag i allt som behöver ryckas tag i, inklusive mig själv, det är ju fredag för 17.

Vad hittar ni på ikväll?

kattsnacket fortsätter


Igår letade jag upp pensionärsparet som utan att fråga i tid och otid varje dag beslutat sig för att adoptera min katt. Jag var beredd på att mötas av trubbel eftersom en granne till paret verkade högst bekymrad över att jag skulle tala med dem.
-Oj jaha är det du som äger den grå katten, snälla säg inte att det var jag som talade om att de bor där och släppte in dig (bad hon).

Inget bråk, inget alls hände annat än att de nu meddelade att de aldrig släppte in katten till sig, mat fick den utanför porten. De lovade att sluta mata den och gav mig ett foto på min egen katt, skrattade och verkade sååå nöjda.

-Vänta lite så ska ni få. (pensionären)
-Men inte behöver ni ge mig ett foto på katten, behåll det själva ni. (jag)
-Ta det ni, vi har ett helt album. (pensionären)

Och så visade pensionären sitt album, på min katt som modell, rakad, inte speciellt vacker men tydligen en alldeles speciell och märkvärdig katt.

Min katt som varit försvunnen hela dagen, som alltid kommer när jag lockar på honom dök upp ca 10 minuter efter att jag talat med pensionären. Vilket sammanträffande,
jag gissar att fortsättning följer...

favoritskorna finns inne igen...


De svarta skorna hade kommit in på HM-shopen igen. Nät-shopen är bra, jag har inte tid att springa runt i butiker och jaga det jag vill ha. Toppen, toppen.

Nu är det gå ut dags igen...

Bilder: På beställningen från HM.

diverse


Ojoj dagen har ju redan börjat, mitt i allt virvarr är det ju massa kul som ska inplaneras, semester, lägenheten, ett dop, en inflyttningsfest, kortare resor, norrlänningar som kommer på besök mm.

Den gamla favorittunikan från Bondelid hade jag inte tänkt ha på mig vid de festligare tillställningarna. Balkongen i mitten kommer att bli våran.

Ha goa dagen alla ni...

ironi funkar inte på pensionärerna på min gata

Idag fick jag svar på bra många frågor när jag mötte en glad pensinär som tillsammans med min katt kom ut från grannhuset. Ska försöka redivisa vår dialog, tänk er mig med en rätt så ironisk ton och så pensionären som kvittrade som en fågel.

-Nämen hej och hallå, det där är min katt, har han varit inne hos dig? (jag)
-Jaaaaaaaa han kommer in till oss varje morgon klockan 7. (pensionären)
-Jaha men då förstår jag varför han skriker och jamar från 5-6 på morgonen tills jag släpper ut honom, hmmm han går alltså direkt in till dig. (jag)
-Jaaa han får mat hos oss varje morgon, han är ju så smal katten. (pensionären)
-Ja du hos oss får han ett superdyrt specialfoder rekommenderat av veterinär just för att han ska gå upp i vikt. Inte konstigt att vi tycker att han äter lite då. (jag)
-Av oss får han finaste köttbitar från Whiskas, något annat tycker han inte om förstår du. (pensionären)
-Eftersom katten får specialkost har jag sagt till en annan granne att sluta mata MIN katt med korv. (jag)
-Jahaaa, hahaha vad roligt att träffa dig och så rooooooligt att vi får låna din katt. (pensionären)
-Om det är så roligt kanske du kan ta hand om katten i sommar när vi ska på semester?(Jag)
-Oooooooo nej det går inte, vi reser bort om somrarna. Men ni måste allt sköta pälsen bättre, jag har tagit hand om den och kammat. (pensionären)
-Det har jag också gjort tills en dag när han helt plötsligt vägrade låta mig borsta honom. (jag)
-Jahaaa hahahahaaaa, nu ska vi gå in i garaget. (pensionären)

Och så går den glada pensionären och min katt in i gubbens garage. Själv står jag kvar som en fågelholk och undrar vad det är för fel på människorna som bor på denna gata.

alla visar rumpan...


Nu tror jag inte att kjollängden kan bli så mycket kortare, eller kanske blir nästa steg att helt enkelt strunta i kjolen/klänningen och likt Kajsa Anka strutta omkring med rumpan bar.

Jag ser små tjej/flick/damrumpor överallt, på stan, i butiken och bland restaurangpersonalen. Svart miniklänning och vita trosor är ingen bra kombo (enligt mig) när man jobbar med att duka av bord på restaurang. Vi var väl en 10 matgäster som inte kunde låta bli att stirra på den servitris som helt ogenerat flaschade sin bakdel för alla som tittade åt hennes håll.

Alla minikjolsälskare begriper något som jag ej gör för jag tycker helt enkelt inte att det är snyggt...


själv gillar jag dem men...


Mannen avskyr dem, tycker de är riktigt stygga men blev lättad när jag meddelade priset, 149:- på HM. Egentligen ville jag ha svarta men de verkar vara väldigt poppis, gissar att några modebloggare varit i farten igen för det var verkligen urplockat. jag knep sista paret i rosa i alla fall.
Första gången jag shoppar skor på HM, riktigt sköna och perfekta för en höga klackar galning som jag.

Morrn morrn därute...

...som en blomma på en äng


God natt mina vänner, jag önskar er det verkligen eftersom jag själv har haft två mindre bra sådana. Jag har skruvat, vänt på mig och inte kommit till ro.
Inatt kommer jag i ro, inatt somnar jag in. Det svåraste blev idag helt plötsligt så enkelt, att inte hålla tillbaka, att inte förställa, att bara vara jag fungerade helt plötsligt alldeles utmärkt.
Luddigt jag vet, sorry...
Nu ska jag bara lyssna på
Gwensan en eller 18 gånger till,
sedan ska jag sluta mysa och bara lägga mig och sova.

Sussa sött därute...

vip och grannspaning


Igår var vi på VIP inbjudan för visning av lägenheten, fortfarande inte vår egen utan en likadan i grannhuset. Jag som redan sett den var mest nyfiken på de nya grannarna och det var dem jag spanade på.
Nya ansikten men även gamla bekanta, de nuvarande grannparet hade också slagit till och kommer att fortsätta vara grannar med oss. Festligt tycker jag, de är lika nöjda och förväntansfulla inför kommande flytt som vi, de har också förträngt vad de ska göra av katten och hoppas att allt ska lösa sig, de mätte också balkongen och planerar säkert också vad som skall vara där, även de ser fram mot att slippa nuvarande hyresvärd och få vara mer sin egen.

De är precis som vi fast typ 25 år äldre och våra katter är bästisar. Kul kul...

Bild: Lånad från
ICA

tack bloggkompisar

Vill tacka er för era kommentarer (och även mail) gällande inlägget nedan,det betyder massor . Ni är helt underbara allihopa.
Ibland är det inte lätt att vara stark och modig, speciellt inte när man tappat bort sig själv, glömt bort vem man är och vad man står för. Och jo jag tappade visst bort mig för ett ögonblick, det händer då och då.

Men så var hon där igen den där människan som är jag, som inte tillåter sig själv att bli trampad på, som förmedlar sin ståndpunkt även om den inte är den bekvämaste för alla, som står upp för sin familj, sitt barn. Den där kvinnan som bara vill få leva sitt liv i all enkelhet, som bara vill få lite lugn och ro.

Hos
Knasiga Mamman läste jag något klokt:
En varm påminnelse om mod att följa ditt hjärta
och det som är sant för dig.
Styrka, att stå upp för och vara den du verkligen är.
Mod att ta steg i den riktningen där du känner värme,
passion, meningsfullhet och glädje!

Nu är det dags att njuta av denna dag, av allt som fungerar bra och lägga allt annat åt sidan.
Ha goaste dagen ni med.


era förhoppningar om framtiden är inte orealistiska

Att få sig själv på bra humör och att peppa mig själv brukar jag som oftast vara ganska bra på. I morse tog det dock tvärslut, ett enda samtal, ett bemötande som för mig är helt främmande fick mig för en kort stund hamna på djupaste botten. Jag kunde inte riktigt samla mig trots att solen skiner och att vi har roliga åtaganden denna dag.

Då ringde jag sonens läkare som är en av de klokaste människor jag vet. Samma läkare räddade vårt barns liv när han var bebis och hon är anledningen till att vi har vår son hos oss idag.
Med henne talade jag denna morgon om tro, hopp och realistiska förväntningar om framtiden.

Min inre outtalade önskan var att läkaren skulle ge mig i alla fall någon liten ljusglimt om framtiden. Det gjorde hon på många vis och så mycket mer än jag alls hade förväntat mig.

-Ni behöver hopp och tro om framtiden, barnets utveckling är enbart positiv nu, ni kan resa med flygplan, han ska börja på dagis, allt ser ljust ut och det har för hans del blivit så mycket bättre på många vis. Fortsätt hoppas och tro, era förhoppningar om framtiden är inte orealistiska.

"Fortsätt hoppas och tro, era förhoppningar om framtiden är inte orealistiska."
Den meningen ska jag upprepa många gånger för mig själv, för när hon, superhjälten och superläkaren säger så,
ja då måste jag bara tro henne.

Ha det gott där ute...


nylackat


Jag slarvar med att ta bort lacket, men igår fixade jag till naglarna. Bort med röda Mavala "PARIS 3" och på med fransk manikyr och Essielack "real Simple 566".
Jag måste uppdatera mig på nagelacksfronten, har du någon favorit på lack och färg?

å jag tänker på Mira när jag badar


Har roat mig med hemmaspa denna afton, allt slängdes i badet. Badkonfetti, blåbärsbadkulor, rosendoftande hjärtan, ljusen tändes. Det väldoftande hemmaspat har jag
Mira att tacka för. Så mysig present, tackelitack igen.

Tasssarna är filade, naglarna fixade skulle dock ljuga om jag påstod att jag doftade karamell eftersom jag inte kunde låta bli BUS-krämen efteråt.

Ha det nice där ute...

färdigätet för denna dag

Jo men nu ska vi inte äta mer denna dag. Till slut fick vi i alla fall upp det som skulle borras upp, sedan åt vi, igen. Men nu är det färdigätet för denna dag.

Lime/citronmarinerad lax i ugnen, parmesan och "dillkluttar" och en jättegod
dillrostad potatis.

ätardagen


Byggjobbarlunch och rabarber/jordgubbspaj till eftermiddagsfika. Rabarber och jordgubbar tillsammans är en förförisk kombination.
Vi bara äter idag, inte vidare mycket fixande här hemma.
Men nu är det visst dags att borra upp lite prylar,
innan det är dags att äta igen.

Ha det gott ni med...

nu ska grillen hem


Nu ska grillen få komma hem till oss igen. Den har varit och hälsat på våra vänner eftersom de inte äger någon grill. Vännerna är underbara men vägrar skaffa en egen grill till uteplatsen. Det ser inte estetiskt bra ut tycker de, själv tycker jag att den nästan ser vacker ut där bakom blomsterställningen. Jaja, jag gissar att vi får dra med den dit fler gånger, men nu ska den hem och hade det varit bättre väder idag hade jag grillat laxen som legat i limemarinad hela natten. Det blir nog lax i ugnen istället.

hemmafix och glans

Sådan tur att vi igår laddade upp för pyssel och fix här hemma igår, ute är det nämligen grått, kallt och småtrist. Nu ska det ätas en riktig "byggjobbarelunch", sedan kör vi igång.

Och Hm:s eget läppglans är det inget fel på alls, 29:- nästan gratis. Jag köpte det igår och är rikigt nöjd över fyndet.

Nope nu är det lunchtajm...

Vad gör ni som mest idag?

Bild:
HM

vem vill hänga på ikea en fredagskväll

Telianätet fungerade inte denna eftermiddag, jag försökte hitta min man i Skärholmens Centrum, utan mobil var det inte så lätt kan jag upplysa. Köpcentrumet är enormt, för stor enligt mig, men vi hittade varandra till slut med hjälp av sega fördröjda SMS.
Sonen använde sin nya ILLGRÖNA rullator, han ville gå och han ville välja sin bil själv i leksaksaffären. Så fick det bli och så blev det, gullungen är så cool.
Avslutningsvis skulle vi snabbt inhandla småfixgrejer på IKEA, konstigt nog ville ovanligt många också tillbringa sin fredagskväll där. Längsta kön till maten (sonen måste ju få sina köttbullar) och så världens längsta kö för att betala, 40 minuter. Vi behöll dock lugnet i kön, men kom hem sanslöst sent. Varför i hela friden vill man tillbringa en fredagskväll på IKEA? Vi var ju där men jag kan inte riktigt svara på varför.

Pladder, pladder, nu ska det faktiskt mysas med mannen, så det så.

Ha det gosegott...


aningens misstänksam

Sonen var duktig idag, heljobbigt prov att ta och det värsta är att man måste hålla fast honom med våld för att vara stilla med lilla armen som är så obeskrivligt stark.
Jobbigt även för mammahjärtat men det gick så bra som det kunde i alla fall och leksak utlovades efteråt. En ny lastbli eller en glassbil behöver han visst. Snart beger vi oss till ett köpcentrum och och köper leksak.

Jag känner på mig att det åter igen vankas trubbel, jag är på min vakt och väger mina ord noga, inte hetsa upp och inte ge uttryck för sina känslor.
Men nu är det helg och den tänker jag njuta av.
Så skönt att det är fredag. Vad hittar ni på i helgen?

nya tag

Ny dag, nya tag och idag känns det lite bättre, igår drabbades jag även av någon magåkomma varpå jag var alldeles matt hela kvällen. Ingen mat, ingen ork och ingen shopping på Top-shop och veckorevyns klänningsmingel blev det därav. Sorry min vän lärarinnan, men vi får hitta på något annat en annan gång.

Äntligen snart helg, guh så skönt. Nu iväg, tvinga sonen att stickas för att ta prover samt hämta nya rullatorn som vi väntat på så länge, flera månader tror jag.
Jaja ha de gott där ute...

Uppdatering: Inlägget är från i morse, men publicerade ej av ngn anledning.

drömmar


Tittade igenom mina beskrivningar gällande bloggen. "Drömmar om glamour och lyx" hade jag redovisat att jag sitter och fantiserar om, vilket trams för inte sitter jag och drömmer om sådant. Är det något jag verkligen vill ha så köper jag det och det jag drömmer om handlar om helt annat.
Mina drömmar handlar om helt vardagliga och praktiska ting, sådant som de flesta andra tar för givet.
En dröm jag hade var att kunna resa med flygplan med mitt barn, Efter tre och ett halvt år kan vi nu det, "ping", en dröm/önskan som slagit in.
Det är skönt att förverkliga sina drömmar lite då och då.

Jag är en enkel människa som försöker vända svårigheter och hinder till lösningar och möjligheter. Oftast kan man mer än man tror, orkar lite till och nästan alltid kan man göra det mesta men på olika/annorlunda sätt.
Jag älskar skor och väskor, gärna logoväskor trots att de enligt "de som vet" inte är speciellt "heta". Jag är på ständig jakt efter det perfekta läppglanset, varför kan jag inte riktigt svara på men allt behöver faktiskt inte ha en djupare mening eller betydelse. Glamourösa partyn, överflöd av materiella ting lockar mig dock inte det minsta.

Om de männskor jag möter kunde vara en aningens gladare, snällare och ödmjukare skulle jag bli lite lyckligare tror jag. Men man kan inte få allt, igår fick vi möta både och vid möte 1 och möte 2. Jag ska försöka hålla vid minne det senare, där vänlighet och optimism hägrade.

Heja livet, heja lyckan, heja friden, heja, heja, heja. Hej på er också...


Bild:
Gucci (Tips till svägerskan kanske, själv har jag redan det jag vill ha i Guccilogo väg)

med mössan i hand skola vi bocka och buga


Tur att allt har varit så bra den senaste tiden tillsammans med treåringen här hemma, tur för att det till mig ingivit så mycket hopp och glädje, tur för mig eftersom jag då lättare kan hantera den typen av möte som vi hade igår.

Vi för sonens talan, vad vi och experter anser vara bäst för honom, han har specifika behov som vi inte kan bortse från, vi måste acceptera att ha det på visst vis här hemma.
Än så länge i alla fall, men jag ska börja be varje dag, kanske knyta ett kabbalahband, tända rökelser och tänka karma, be maken fixa korkskruveskägg, slänga fram en bönematta och kanske att någon hör oss.
Kanske att någon hör min bön om att en dag få slippa den specifika insats vi måste ha idag, hör min bön om att vi ska få vara bara vi. Och framförallt hör min bön om att sonen skall behöva slippa dessa möten i framtiden och att vi ska slippa stå med mössan i hand, för att be om att det vi redan fått rätt till bara ska fungera. 

Jag är ledsen idag, men det kommer att gå över, för han är så fin min lilla gosse, så stark och det går så bra för honom nu. Nu ska jag leka med min goa unge och bara göra sånt som han vill göra idag...
Ha det gott därute...

Hur kul kan man ha med en gammal gardin


Känner mig lite surmulen idag, men snart går det väl över. Snart ska vi iväg på möte och därefter till ett besök på nya förskolan. Ikväll tänkte jag roa mig med en gammal gardin som inte sett dagen ljus på många år. Att skapa något själv skingrar tankarna från allt annat runt i kring, som någon slags terapi tror jag.
Som gardin kommer den dock inte upp igen, nej det blir något helt annat.

Hur kul kan man ha med en gammal gardin, vad tror ni att jag tänker skapa av det blommiga tyget? Fritt fram att gissa. Önskar er en fin dag också.

gårdagen


Grönt och somrigt har det blivit men igår var det riktigt kallt. Efter min och sonens långpromenad var vi iskalla trots mkt kläder.

Hungriga ankor fick bröd och fågeln på bild var så pass brödsugen att han till sonens skräckblandade förtjusning naffsade direkt från händerna.
Jag är nog inte ensam men jag älskar verkligen att gå från Hornstull, Tanto och längst efter strandpromenaden fram till parken vid Eriksdalsbadet. Där känner jag mig liksom lite hemma, förstod inte varför förrän igår.

När jag var liten och bodde i Umeå vistades jag mycket vid älven där, jag hade hund och tog många och långa promenader längs älvens strandpromenad. Så det är inte så konstigt att jag finner strandstråket mellan Tanto och Eriksdalbadet så rogivande och bekant, det påminner nämligen en hel del platsen där jag strosade förr. Jaja lite mer av allt är det ju här i Stockholm, mer blommor, fler och större träd, fler människor människor, större båtar etc, men ändå så bekant.

Charmigaste bänken ...


Charmigaste bänken jag sett, en bänk man blir glad av helt enkelt. Klicka på lilla bilden så ser du den rara texten med.
Gick förbi bänken denna dag, på vår långpromenad genom Tanto.

klänningsmingel

Någon på VR verkar gilla mitt lilla krypin (bloggen) trots att jag ingen stor bloggare är eller är det  minsta nischad. Jag gillar Veckorevyn i alla fall och blev glad när en inbjudan till Top Shop damp ned i mailboxen. Modeshow med självaste Ebba, 25% rabatt på rubbet i butiken och en del av försäljningen går till Stadsmissionen. Nice...

Lärarinnan! Du kanske vill följa med på Torsdag? Om så är fallet får du sluta smyga här inne, rota fram en klänning i garderoben och hojta till.

Bild: www.veckorevyn.com

orange

Äger inte ett enda plagg i orange, det vill jag ha. Shoppingen för den desperata hemmafrun ligger dock lågt, ruskigt lågt fram tills inflytt i december. Här ska sparas, men bara nåt litet orange bara. HM borde väl ha kanske, eller vänta har jag inte en orange tygbit i garderoben...
Kanske vore något, att rensa ut bland tygerna i garderoberna och slänga ihop lite nytt. Billigare kan det ju inte bli, lite tidskrävande bara. 
Klänningen nedan kommer i alla fall från
Asos.
Lipsy Silk Colour Block Dress

godmorgon

Jag är frukostsugen, väntar dock tills lillprinsen vaknar, vi äter alltid frukosten tillsammans. Inte vanligt att han sussar länge på morgonen så han får sova på.
Lillprinsen var så duktig igår när rullen skulle provas ut, greppade direkt hjulen och rullade iväg.

-Vet du vännen vad det bästa är, nu om du tycker att det är tråkigt så kan du smita iväg från mamma alldeles själv.
-Jaaaaaa till leksaksaffären.

Rullstolen är beställd, hoppas det inte dröjer allt för länge tills den kommer.

tisdagstema - baksida


Näe men vad är nu detta för en baksida? Vänta lite jag lovar att det inte är alldeles långsökt...

Klicka på bilden,
så ser ni nog vad det är för en baksida jag vill visa. Tisdagstemat denna vecka är baksida

slappt...


Spanar halvt så där på Cashmere Mafia, serien har inte förtjusat mig men i brist på SATC så får det duga. Har piskat iväg mannen att köpa nötter.
I morgon ska jag köra igång igen, med springandet, har inte orkat på många dagar. Har sprungit med annat, städat, fixat, grejat och tränat sonen så jag har värk i armarna.

Jaja, ha goa kvällen där ute...


ho ho, var är dom

Helt osynliga är de, jag letar och letar, var i hela friden är städerskan, kocken, organiseringsplaneraren, barnpassaren, upppassaren och lektanten? Var har de tagit vägen?

Smått schizofrent faktiskt, men alla dessa typer det är ju jag, alla på en och samma gång. Mamma är jag ju av bara farten, och så var det detta med att vara en bra fru också...
Lite sämre på det i nuläget, men det kommer väl tillbaka förhoppningsvis. 
Kanske kan vi hyra in någon av ovanstående, ja inte frugan och mamman förstås. Men resten, någon som är intresserad? 


livsfarlig cykeltur



Nya skor blir man glad av, i alla fall jag och aldrig kan jag få för många. Tvärsur blev jag idag när cykelturen höll på att sluta alldeles på tok. Inga växlar fungerade, fästena till stänkskärmen höll på att hamna i hjulen och kedjan hoppade av varpå det blev tvärstopp. Hade inte blivit så upprörd om jag varit ensam men nu hade en liten son bak på cykeln och det kändes inget vidare säkert, livsfarligt faktiskt.

Jaja, jag tar med mig cykelskrället och beger mig till verkstaden så allt blir ordentligt fixat.

Bild: Fina glädjespridare från
Steve Madden

lägenheten

Web_Lgh_261361mfl_07-02-08_3DVi har varit på första lägenhetsvisningen i helgen, spännande och allt blir nog bara bra till slut. Sonens blivande rum var dock lite mindre än vad jag hade "fantiserat" om, men med god planering blir det nog bra det med.
Har haft en riktigt bra vecka, fullt upp till en början med en hel del måsten. Veckoslutet har varit intensivt det med men bara med diverse roligheter och hett, varmt, soligt väder.

Nu en ny vecka, ut i lite kyligare men soligt väder, cykeltur till hjälpmedelcentralen och provning av rullstol. Sonen kan inte sitta i vagn hur länge som helst och med en rullstol kan han enklare resa sig upp när vi är ute och promenerar. Så alla som känner oss, bli inte rädda, det är fortfarande menat att barnet skall komma att gå själv i framtiden, det tar lite tid att bygga muskler och träna balans bara.

Ha finaste dagen alla ni...

Bilden: Har jag snott från JM, en seniorbostad men med samma planlösning som vår blivande bostadsrätt.

snabbläst


Boken "Brunstkalendern" lästes ut snabbt, jag gillar Emma Hamberg men denna bok hoppar jag inga glädjeskutt för. Jag hade svårt för huvudpersonerna, tre systrar som jag tyckte var rätt så osympatiska alla tre. 
En OK bok, inget mer. 

nice


Har haft fullt upp denna helg, födelsedagsmiddag på
Sahara (skriver mer om den senare, en upplevelse i sig), lek och bus i sandlådan, cykeltur, träff med för oss helt nya familjer. Underbara människor, nya ansikten, men med så mycket gemensamt, våra härliga barn så olika men alla med samma diagnos.
Vilka starka ungar, vilka coola föräldrar, häftiga hela bunten.
Jag är glad att jag hittade till dem alla, tror vi har fått ett gäng nya vänner, vänner för livet.

Ha en mysig kväll

Bild: Egobilder på mig själv, inte för att jag njuter av min egen bild men för att visa klänningen från Asos som jag tidigare malt på om, favoritnagellacket och så bara jag, lugnare, mer harmonisk och lite gladare i ögat tror jag.

lättad


Jag måste ju dela med mig av något riktigt positivt eftersom jag tidigare bubblat om när det varit som sämst.
Jag har gruvat mig för att kontakta dagiset som det är planerat att sonen skall börja på till hösten. Oron har handlat om att jag tycker det är obeskrivligt jobbigt att ses som ett problem, att mötas av märkliga frågor, suckar och stön vilket inte är helt ovanligt.

Samtalet med förskolans ansvarige blev precis tvärtemot mina farhågor, har nog aldrig upplevt ett så positivt samtal med någon som inte känner oss sedan innan. De som känner oss vet redan vet att vår son är så mycket mer än bara andningproblem och funktionshinder.

Kvinnan jag pratade med kvittrade som en fågel, att hon dessutom talade norska gjorde det inte mindre glatt direkt.
Vi var så välkomna, personalen hade god kännedom om andningssvårigheter, var inte det minsta bekymrade utan skulle bli så glada om vi valde deras förskola. Någon extra resurs behövde vi inte ens ordna själva, förskolan ville gärna bistå med detta eftersom barngruppen till hösten visat sig bli så liten att de hade överskott om personal och ville gärna vika en personal enbart för mitt barn.
Helt underbart!

Efter samtalet var jag rörd, lättad och lycklig. Det finns så många härliga människor i alla fall, tänk att jag så ofta glömmer bort det.

Bild: Träden i parken för två dagar sedan, nu har de slagit ut ännu mer, det går fort nu, sommaren är redan här.

yesterday


Guldkantad gårdag, sol, sandlåda, ett helt fantastiskt positivt telefonsamtal,lyckad mat, tjälknöl (eller knul) och potatisgratäng helt efter min mammas instruktioner. Nu vet jag varför hennes potatisgratäng är så god, 3 dl grädde i formen är svaret. På kvällen träffade vi några kompisar.
Toppendag, toppenkväll och dagen idag lär inte bli sämre trots att det verkar som om jag inte kommer undan med att gå på cirkus.

Hur är läget hos er.

det börjar likna ett hus nu

image738

Å bygget går fortfarande framåt, förra sommaren var där bara en grusgrop. Snart är det dags att få gå och titta på första visningslägenheten, förvisso i grannhuset men spännande i alla fall.
Taket börjar vara på plats och snart är det dags för fasaden, vitt och grönt kommer huset att bli.

Nu ska det fredagspiffas och därefter blir det en utlovad tur till sandlådan.
Ha goa dagen, vad hittar ni på i helgen?

"solsemester på tub"


Vad: Å-serien, Brun utan sol kräm.
Butik: Åhléns.
Hur: Lätt färgad kräm, smörjes på torr nytvättad hud, skall även fungera i ansiktet men det har jag inte vågat mig på att testa.
Orange handflator: Ja visst blir dom det, men det går att skrubba bort hyffsat med en svamp.
Problemområden: Klassiska sådana som torrare områden vid knän, fotknölar etc.
Doft: Ingenting till en början men slår till som en bomb efter någon timme eller två, gräslig markant BUS-lukt. Måste dock erkänna att jag vande mig vid obehagliga lukten dag 2.
Resultat: Helt klart brunare, inte blir det precis jämt men ändå bättre än de skrämmande blå/vita ben jag hade tidigare. Lite glitter/skimmer får man på köpet. På armarna som redan hade egen lätt "solbränna" blev resultatet jämnare.
Pris: Åhléns har en kampanj nu och du får krämen gratis om de glömmer att erbjuda dig den vid kassan (i alla fall på Åhléns vid Fridhemsplan). Annars ca 60:- (eller 65:- minns inte riktigt, ordinarie pris 80-90:-).
Kommer jag att köpa den igen: Tveksamt, men jag kommer att skrämma omgivningen med BUS-lukt och lite flammiga ben nu under våren.

livsnjutaren


Sanna
livsnjutaren bjöd nyligen på massor med "nu ska vi vara lite gladare tips" i en kommentar här hos mig. Jag delar med mig av hennes tips. Och så bjuder jag Sanna på Stockholmsbilder, hon gillar det.
Kram på goa Sanna.

- Ring någon som GER energi och inte bara tar.
- Unna dig nått gott att dricka, en god Juice, Läsk med isbitar i, ett glas vin, en öl, i VINGLAS såklart!
- Planera för närmsta resa, spelar ingen roll om det är 1 mil eller 1000 mil bort.
- Titta på sommarkort från när man var brun och galet snygg och såklart hade skitkul (man fotar mest när man gapskrattar).
- Hyr en bra och rolig film, eller en vacker kostymfilm, varför inte titta ännu en gång på SATC.
- Strunta i att läsa tidingen och nyheterna för en dag, låtsas som om krig inte existerar just idag.
- Ta en BAD!
- Ta på dig favvoklänningen och festsminka dig!!
Osv, osv osv!!!
- Skicka sms till alla du älskar och säg att du älskar dom! Eller ring och säg det!

Bilder: På Staden, vet inte varför de blev så blå, det var strålande sol i alla fall...

gubbar i solen


Vi har ätit gubbar i solen denna dag, sonen ville prata med gubbarna lite längre bort för att de hade en vespa. Jag ville inte surra med gubbar som tittade djupt i sina ölkassar, så vi snurrade runt i gräset istället.

I morgon är det fredag, jag har förberett en middag jag aldrig tidigare gjort men ofta blivit bjuden på i norrland, tjälknöl eller tjälknul. I kokboken står det senare, min mamma skrattar åt mig när jag säger på det viset. Ovanan att fixa denna rätt som tar många timmar resulterade i att jag nu måste ställa klockan på 5 i morgon, tur att jag har lätt för att somna om. Och smakar det skit kommer jag faktiskt att bli aningens irriterad.

Känner mig riktigt hemmafruaktig när jag pysslar med maträtter från"1400-talet", jaja. Tror att även morgondagen kommer att bli strålande,
ha det gott därute å gonatt.

lugna dagen


Å så lite mat, dagens goda lunch. Nu ska vi ut igen, leka, jag ska försöka vinkla ansiktet mot solen, vi ska äta jordgubbar och bara mysa.

Ha fina dagen ni med...

vi rockade


-Emmmmmmmmmmmmm. Aaaaaaaaaaaaaa. Teeeeeeeee. Mat står det där mamma!

Ja visst stod det så på den där skylten på restaurangen, helt själv läste han den lilla människan som bara är tre år. Men det bästa igår var ändå att han dansade. Han har med sina ostadiga ben tidigare vägrat. Vill inte, kan inte, men sluta dansa har han sagt.
Med hårdrock på rätt så hög volym kunde han igår inte motstå längre, tillsammans dansade vi.
Eller rockade är nog en bättre beskrivning, ja hela eftermiddagen och kvällen rockade.

Nu en ny dag, inget inplanerat i kalendern. Några samtal, några mail bara, lite kaffe och sedan ut i solen.

Bild: Träd från ovan vid Långholmen


vad är problemet


Men vad är det för problem, folk är ju sura, tjuriga eller bara allmänt skitnödiga överallt. Är det bara jag och sonen som är på strålande humör eller? Jag är superless på alla med tjuriga blickar, miner och kommentarer. Skulle kunna slänga upp hur många exempel som helst från dagen idag men orkar inte.
Nope skaka av, skaka av likt en nybadad hund, skaka lite till.

Jag är i alla fall glad trots att jag själv stinker idag, HUVALIGEN vad jag stinker BUS (brun utan sol). Rätt vidrigt faktiskt, men vad gör man inte för att de stackars blåvita benen skall få traska omkring i solen. Fåfäng, javisst och värre lär det bli. Men bra mår jag, lite härligt lagomt självgod känner jag mig. Ååååååååå vad bra jag är idag, en supermänniska, glad och bra.
Och om min bättre hälft kommer hem och är sur säljer jag honom på Tradera, billigt dessutom...

Snabbtips för småtjuriga:
Lyssna på
106,7 på hög volym, rock blir man glad av.
Ut och kuta, spring av värsta tjurigheten.
Låtsas att det är fredag, det tänker jag göra idag.
Köp nåt, jo lite gladare blir man av att köpa en present till sig själv.

Kanske har ni fler "nu ska vi vara glada tips"?

stockhlolm är inte grått


De tre hetsiga dagarna är nu förbi och vi kan ta det lite lugnare. Har haft massor med möten, återbesök, habilitering mm, allt inbokat under 3 dagar. Nåja sonen som är huvudpersonen i det hela har inte lidit utan varit så duktig och tapper, själv känner jag mig smått slut.

Idag på väg hem så tog vi en lång promenad genom Stockholms södra delar. Man glömmer lätt bort att Stockholm inte är det minsta grått och trist. Husen vid Hornstull lyser upp i sina pastellfärger, det är gott med färg och jag tror inte att någon blir glad av grå betong. Näe mera färg åt folket.

Hur har ni det då?

så där ja


Så där ja, då var bloggen flyttad. Verkar inte vara någon större skillnad, än så länge i alla fall. Dagen har varit fullspäckad med diverse återbesök som fungerat bra men varit energislukande för mig. Nu ut och kuta, därefter sedvanlig dusch, DH och sedan ska det BUS-testas.

På återseende och hoppas er dag varit bra.


full fart



Oooo vilken dag, full rulle. Men motion i form av så kallade powerwalks och nyttig mat har det hunnits med, jag fortsätter i den stilen denna dag och tar mig en joggingrunda ikväll också.

Snart kommer mannen hem och jag ska försöka få hemmet att se någorlunda beboeligt ut.

Läget hos er då?

Bild: Wedges från
Steve Madden

ny vecka och hallonmuffins

image1434
Godmorgon, ny fullspeckad vecka på gång. Känns bra, lite bråttom in i duschen och sedan iväg. Solen verkar tveka idag, hoppas den väljer att kika fram. 
Denna vecka ska jag motionera lite mer och äta lite mindre onyttigt, alltså tvärtom i jämförelse med förra veckan, det blir bra det med

Ha en bra måndag.

Bild: På helgens fikabjudning, hallonmuffins

en annan favorit


Har hittat en för mig ny och billig favorit, en facial scrub från Gunry. Mjuk, doftar mumsig jordgubbe, en riktigt mysig produkt om nu en skrubbkräm för ansiktet kan vara det.
Jo det kan den, jag ska gå å tvätta mig nu. Sedan se film med mannen som varit lite extra go denna dag, det uppskattas.

Ha goa kvällen därute.

Bild:
Gunry

konstigt

image1433
Vissa personer slutar visst aldrig spöka för en. Jag har en väninna som bor en bit söder om Stockholm, kollade upp hennes adress och jämförde den med mitt evigt återkommande hjärnspöke. Naturligtvis bor de hur nära varandra som helst, vilket betyder att jag aldrig kommer att hälsa på henne någonsin. 
Den olustiga typen jag talar om har alltså flyttat 70 mil och lyckats bosätta sig precis bredvid min vän. Hua vad obehagligt och konstigt, sådana sammanträffanden gillar jag inte det minsta. ..

Jaja men strunt i det, vi får träffas här istället helt enkelt. Det är vår igen på riktigt, repriser jag aldrig tröttnar på är det rosa trädens återkomst, de fascinerar mig, bara för att de är så fina mot klarblå himmel.

söndag igen


Lite trött och rastlös på samma gång, vill göra något men vet inte vad. Igår kom en gammal vän förbi och brände av några trevliga timmar. En lugn lördagskväll ensam hemma och film, senaste Huss, inte lika bra som de två tidigare men sevärd dock lite förutsägbar.

Hittar ni på något kul idag?

Bild: Klicka på bilden

smöriga presenten

image1432
Gårdagen var så trevlig och jag delar med mig av min "Martha Stewart aktiga" present. Är det inte präktigt att leverera en egenhändig fixad gåbortpresent så säg.

Västerbottensmör blev det i alla fall, gott till bakad potatis och gratinerad tomat.

200 g smör (rumsvarmt)
1,5 dl riven västerbottenost
1 msk dijonsenap


Receptet hittade jag
här.

halli hallå till grannarna vi gå...

image1431
Nu så travar vi iväg hela familjen till vännerna som bor nästgårds. Vi fortsätter att vara fräcka och bjuder in oss själva över till dem, men vi tar med oss grillen i alla fall, något att dricka och så en smörig liten gåva i Martha Stewart anda. Vi kommer att ha en trevlig kväll, önskar er alla detsamma.

Vad hittar ni på ikväll?

ny jacka

image1430
I morse snuvades jag på min sovmorgon, upp i ottan, iväg och byta däck. Inte riktigt vad jag var sugen på men det blev en supernice förmiddag med fika, matinköp, en ny grill och så en jacka på Lindex som jag blev smått kär i.

-Visst ser du att detta verkligen är en "Miajacka". Sade jag till mannen, snurrade runt och gjorde några nördiga dansmoves i butiken.
Vet inte om det var den konstiga butiksdansen eller om det var själva jackan men mannen protesterade inte i alla fall. Billig var den också.
Nu ut å springa en runda i snålblåsten.

Ha de gott...

Bild:
Lindex och eget foto.

summerfeelings

image1429
Sommarkänslorna har kommit igång efter denna eftermiddag och kväll. Soligt och varmt utomhus, träskor på tassarna och så premiärgrillning utomhus med allt som hör till. Engångsgrillen skötte sig som sig bör, det vill säga lite mindra bra. Och så 300 rundor upp till lägenheten och ned på gården, en gaffel, drickan och så var det brödet, alltid glömmer man något. Sådana där små ting som hör till när det börjar bli grillsäsong.
Maten smakade toppen i kvällssolen och resten av kvällen tillbringades i områdets lekparker, lycka och glädje ända tills det var dags att gå in igen, mindre skoj för liten gosse.

I morgon en ny dag, nya äventyr, ha en go kväll därute.

plättar och krokobiler

image1428
Å vilken mysig dag. Grahamsplättar till brunch smakade riktigt smaskens tillsammans med kaffet och nya boken. Så ljuvligt att lugnt sitta och läsa, njuta av ledigheten...
Näe nu ljuger jag lite, men visst hade det varit trevligt att läsa en stund på förmiddagen.

Vid vårt köksbord är det dock alldeles omöjligt. Plättar ska skäras, det ska pratas om ugglan vi hörde tidigt på morgonen, oooops en tom äggkartong flög visst över mamman i köket. Strax därpå förvandlades äggkartongen till en barnhandsslukande KROKOBIL. Visst vet vi att det egentligen heter krokodil men sonen är så söt när han envisas med sitt "krokobil".
Full fart, massor med skratt och bus, precis som det ska vara och boken den kan jag läsa ikväll.

Solen skiner, fåglar kvittrar och i eftermiddag ska vi grilla.

Hur har ni det idag?

busjakt

Too Faced Tanning Bed in a Tube
Solsemester på tub låter ju hur bra som helst, speciellt med tanke på att det inte vankas en resa till varmare breddgrader, hmm man kanske skulle slå till.
Näe men seriöst så ska jag köpa BUS-kräm till benen som i nuläget är skrämmande vita, känns som ett måste om nylonisarna skall åka av.
Har inte lyckats hitta någon brun utan solkräm som jag verkligen gillar, tycker inte om lukten och så blir det alltid flammigt, randigt eller en kraftig ton av orange.

Kanske att jag lyckas hitta någon bra denna säsong, fortsättning följer en annan dag...

Har ni någon BUS-favorit?

Bild: från
eleven

godmorgon världen

Det har blivit ljusare, våren är här och då börjar även suget efter att läsa böcker komma igång igen. Konstigt för egentligen är det ju på vintern när man är inne så mycket som det är läge att plöja böcker, men då orkar jag inte. Nu ska jag i alla fall börja läsa Emma Hambergs Brunstkalendern.
Korkat av mig att köpa den på ICA när det är så billigt att beställa böcker, Adlibris har dessutom fri frakt, det gillar jag.

Godmorgon där ute:)

Bild:
Adlibris