Tant gredelin

Igår hade jag en riktig höjdardag tillsammans med bästa svägerskan, vi shoppade och åt lunch i Sickla Köpkvarter, ett smart drag eftersom det där var lite folk trots löningshelg.
Jag fyndade ett par skor, en klänning och ett skärp i den för mig helt otippade färgen lila.

Efter shoppingen stoppade vi till på Gondolens uteservering, åkte hem till mig, åt en sen middag, bytte kläder, jag i nya skorna men tillsammans med en svart klänning och fortsatte vidare till en travfest. Själv har jag noll koll på vare sig hästar eller kuskar men jag måste helt ärligt säga att denna festsammankomst var en något udda tillställning. Självklart tackar jag för biljetten som en snäll man gav bort till mig i kön (man kom visst inte in utan förköp), tack tack.

Inne i festklokalen var det svettigt, krossat glas på golvet, överflöd av paljettglittrande tjejer, drinkförbud på uteserveringen och så riktigt gammaldags gubbig stämning med tjuvnyp i baken och slit i urringningen. Tur att jag inte är vidare känslig och jag hade rätt så roligt men jag tror att jag står över fester av detta slaget framöver...

Igår och just nu


Igår var det full fart, shopping på eftermiddagen och på kvällen träff med goaste släktingarna. Nu har jag massor som jag borde, jag borde städa lite, sola mer men mest göra mig klar så jag kan dra iväg med the svägerska.

Tvätten är upphängd i alla fall, nu är det ett snabbryck som gäller och jag gissar att jag inte hinner vare sig kika in här eller hos er andra bloggers mer idag.

Vernissage

Gårdagens vernissage på sonens dagis var verkligen en höjdpunkt, inte bara allt fint som han hade gjort utan även fröknarnas flitiga dokumenterande med kameran. Helt underbart att, lilla lilleman som vägrar rita hade teckat av hela sin familj, visserligen huvudfotingar utan fötter men man ska absolut inte klaga, bravo lillen.

Idag ska vi vara ute i solen, köpa en utlovad leksak, äta god middag och därefter träffa käraste
svägerskan, ja mannens bror är go han med men det är något speciellt med svägerskan, hon är som den syster jag aldrig haft, en alldeles underbar liten människa...

Dödsdom?


Jag har en läkarskräck som yttrar sig så att jag struntar i diverse åkommor, (tror att jag pladdrat om detta tidigare) jag struntar i dem helt enkelt eftersom jag helt säkert tror att jag kommer att få en dödsdom om jag undersöker problemen närmare bland vitklädda rockar och stickande nålar.

-Man blir aldrig så sjuk som när man besöker läkaren, sade min morfar och detta synsätt har även präglat mig.

Vad jag nu i all fall vill berätta är att jag äntligen bokat tid hos farbror doktorn (två år tog det bara), så nu har jag exakt 12 dagar på mig att leva ett friskt lyckligt liv ovetandes om sjukdomar och annat elände, därefter kan det vara kört, man vet aldrig vad doktorn har att säga.

Ha det gott...

Copycat

Bläddrar i senaste Chic och blev alldeles kär i Camerons klänning på omslaget, så fin, en skapelse av Michael Kors. Jag har blivit besatt av den klänningen och kommer eventuellt att bege mig på tygjakt och kopiera rakt av, dock i ett bomullstyg, så nu vet ni det:)

Släktdrama

Biotherm Eau Pure Invigorating Cool Mist 100 ml
Jag har accepterat att jag som oftast år efter år ligger på minus hos en kär släkting, jag tycker det är sorgligt men har med tiden accepterat att det kommit att bli så med en förtröstan om att det faktiskt inte beror på mig och att jag ensam utan öppen dialog inte kan påverka till förändring hur mycket jag än vill.
Men så idag ringde kära släktingen från Taxfreen på väg till utlandet och köpte den parfym som Mr Big i förbifarten sagt att jag önskat beställa.

-Hohohohooo, jag ligger visst på plus igen (jag)
-Ja jag tror det (Mr Big)
-Hon kanske till och med kommer och hälsar på igen (jag)

Tror inte att jag fick något svar där men visst jag ska inte ropa hej och verkligen inte gotta mig åt att favoritsläktingarna som utan föraning alldeles nyligen hamnat på negativa sidan. Till er raringar så kan jag försäkra om allt snart kommer att återgå till det normala igen, min plats är minus, er är plus, jag har vant mig med tiden så jag tar hellre den platsen än att ni ska det.
Men bara för en vecka eller tre så kan jag väl i alla fall få inbilla mig att jag ligger liiiite på pluskanten i alla fall. 

Blod är tjockare än vatten och så vidare, varför kan man inte bara vara sams, glädjas över andras lycka, trösta när det blir jobbigt, ta hand om varandra, reda ut det som felas och därefter bara vara sams, herregud man kan dö i morgon och vad spelar då alla petitesser för roll...

Bild: Från
Beauty Planet, min favoritparfym som bara doftar sommar och semester.

Kom nu sommaren


Nu blåser det och solen kämpar om att få företräde bland grå och vita moln, men jag och mina flip flops är redo för sommaren.
Redo att i sol promenera tillsammans, pigga på att dela med oss av ett sådant där lagomt irriterande klapprande, floppande ljud som meddelar att nu är det summertime, 
kom nu sommaren, vi väntar...

Bild: På årets Flip flops som bara kostar ynka 50:-

Favoritväxten levererar


Favoritväxten "hjärtan på tråd" växer och frodas och levererar riktigt stygga små blommor, hade inte en aning om att den blommade innan jag skaffade den, märkliga är de och jag tänker inte dela med mig av vad jag tycker att de ser ut som. Jag har tre krukor med denna växt men det är bara denna som några gånger/ år blommar.



Mamas

Too Faced Lip InjectionBoots No7 Protect & Perfect Day Cream SPF 15
Morsdag närmar sig, jag önskar mig en rosa morgonrock eller sådant som tagit slut i badrumsskåpet som läppglans från Too Faced och dagcreme från Boots nr 7.
Förutom att bara önska sig saker till sig själv så ska jag passa på att hjälpa en mamma eller 2 som har det betydligt värre än jag. Många bloggar har kampanj för detta nu, exempelvis Hannah, hjälp till du med...

Bild: 11

Homecoming Queen...

Om en vecka återvänder jag till hemstaden i norr några dagar, dock inte som någon homecoming queen direkt, nej tvärtom faktiskt.

Förra året var jag i betydligt bättre form och laddade för att springa en mil, nu orkar jag med nöd och näppe drygt en halv men ger inte upp, skäms inte och deppar gör jag inte heller utan kämpar på, tar med mig mina gamla gympadojjor och urblekta joggingoutfiten till hemstaden.  Vårruset skall springas tillsammans med ärtiga svägerskan, sedan firar vi nog lite tror jag.

Nu ska jag duscha efter en lång dag och en 6 kilometer lång joggingrunda som gick sådär halvsegt. På återseende go vänner...

Små monster

Syrenen doftar ljuvligt på balkongen men nu har dom kommit med besked de små gul/svarta otäckingarna, hade tänkt hänga i solen med sonen och ha fruktstund men en ilsken jättegeting verkade leta boplats så det var bara att kila in igen. Humlor har jag inga problem med men getingar avskyr jag. Jaja det var dagens verklighetsproblem, sonen är ledig från lekis idag, i em ska han få nya gåskenor.
Livet pockar på och vi har det bra just nu.

Godmorgon på er, hoppas ni har det bra?

Vardag

Efter en fullspäckad och trevlig långhelg känns det faktiskt riktigt skönt med vardag igen, nu en snabbis till sandlådan sedan vankas det föreningsstämma med bostadsrättföreningen, inte så kul men det känns rätt bra att kolla läget i alla fall.

Festfixaren

Oh my, jag är overkligt trött denna morgon, spåren av gårdagen visar sig på så vis. Och så hade jag fel igår, hemmafestfixarn nummer 1 hade komponerat en salig blandning av gäster, bara trevliga sådana, roligaste festen på mycket länge och den enda som saknades var väninnan Lärarinnan...

Men det är redan full fart här hemma nu på morgonkvisten, äntligen har det blivit lite varmare i huvudstaden, solen skiner och idag ska det bakas rabarberpaj som ska mumsas i govädret på filt på gräsmattan. Idag väljer jag att vara glad och nöjd även om jag är trött..

Läget borta hos er då?

Silikonparty?

Vädret har inte varit något vidare idag, vi drog till Nacka-Forum, åt god lunch och sonen gick sig svettig med sin rullator i nästan tre timmar, helt underbart och han var så söt och duktig.

Nu ska visst mannen dra med mig på fest, jag har försökt göra mig snygg men känner mig mest bara ugly, gammal och korpulent. Lärarinnan vet varför jag får prestationsångest om jag säger att gamla fruar och respektive brukar vanligtvis inte vara medbjudna och senare på festkvällen kommer alltid silikonfyllda, välsvarvade 20-plusare med glatt humör inminglandes. Varför ska jag nu dit? Tja jag blev ju äntligen bjuden så varför inte och så har Mr Big bara bestämt att jag ska följa med, jaja vi ska visst iväg nu i alla fall...


Årets plantering på balkongen

Har man ingen egen trädgård och bara längtar efter en sådan får man helt enkelt trixa så gott man bara kan. Nu är planteringen nästan klar, fattas bara en tomatplanta och sonens solros som får vara inne ett litet tag till.

I den ena balkonghörnan har jag balkonglådor, kruka med sammetssyren på stam och plats för att ligga och sola. I den andra hörnan sittplatser och på bordet min lilla "kryddträdgård" med basilika, citrontimjan och rosmarin.
 
I balkonglådorna har jag planterat snöflinga, lavendel, limegrön bladväxt (osäker på namnet men kanske Ipomoea), mörk bladväxt (också den förmodligen en Ipomoea, rätta mig gärna om jag har fel) och så rosa pelargoner.
I krukan med stammade syrénträdet har jag även en liten ros och en Campanula/blåklocka.

Sonens egenplanterade solros får stanna inne ett tag till, här i Stockholm är det fortfarande småkyligt vårväder.

Kväll

Nu är min balkonginredning och odling i princip klar, kvällen blir lugn, har spanat på Carina Berg som huserade hos Runar, haha så roligt, Carina är rolig och Runar med.
Bilder från mitt soldäck visar jag i morgon,
kram och ta hand om er...

Planer?

Jahapp och vad hittar man på idag då? Inget som kommer att toppa gårdagen som var helt suverän från morgon till kväll, men något lite trevligt måste vi allt komma på. Inköp av fästen till balkonglådorna är dagens enda måste, därefter är inget inplanerat. Nu ska jag ta en ordentlig bloggrunda, var ett tag sedan...

Vad gör ni idag?

Bild: Morgonruffs denna morgon med webbkameran.

Vart tog ni vägen?

Detta inlägg tillägnas familjen/gästerna som försvann och som ej lyckades slita sig från landet till oss i hufvudstaden. Hade ni kommit till oss idag hade vi förmodligen shoppat någonstans (vi shoppade blommor på morgonkvisten).

Sedan skulle vi ha åkt till Gröna Lund (det gjorde vi, dock inte med er utan med familjen Silvers), därefter skulle vi kanske ha ätit det ni ser på bilden nedan, lagt ungarna och hängt på vår sjuuuuuukt trevliga balkong. Ingen egen tomt men vi har numera både syrenträd, kryddväxter och andra blommande saker som växer i jord om än bara i kruka, men jag tror ändå att ni skulle ha överlevt ett dygn här utan både trädgård och vita knutar. Kram på er och vi saknade er idag...

Fairytale

Jag är på ett kriminellt bra humör idag, utvilad, solen skiner, mannen är ledig och skjutsar nu 60-åringen (min mamma) till Arlanda. Helst hade hon önskat stanna längre men eftersom vi skulle få efterlängtade gäster denna dag gick det inte att boka om. Hon blev dock rätt så tjurig när gästerna avbokade alldeles nyss eftersom det då var alldeles för sent att boka om flyget.
Själva hade vi redan en plan B inför denna dag och vi kommer att fira Jesus himmelsfärd genom att shoppa mer blommor till balkongen och bege oss till Gröna Lund med Mr Silvers.

Till gästerna som avbokade denna dag så kan jag bara meddela att ni missar massor av kul, lyssna på
denna favoritlåt från ESC, några vändor  så kanske ni blir på bättre humör. Själv tycker jag att låten är alldeles ljuvlig, som en fairytale i sig, en riktig humörhöjare. 

Vad hittar ni andra på idag då?

Bild: På egendekorerad födelsedagstårta från förra helgen...


Kidnappad på kryssning?


Nope vi blev inte kidnappade under helgens kryssning, vi hade det toppen, sol på däck, bad i pool, bubbeldricka, bubbelpool, konstgjord sol och äkta, shopping, trevlig hytt, god mat och inte så många apfulla drägg.
En supertrevlig "mor & dotter-kryssning helt enkelt och min mamma var så nöjd efteråt. Åldrarna på båten var blandade och jag kan verkligen rekommendera ett dygn ombord på Birka Cruises.

Nu drar vi

Vi är klara, sonen är sur (vill följa med på båten), mannen är trött, nu morsan, nu åker vi...

Och ha en toppenkväll alla ni...

Brunett oavsett...

Och så har jag färgat håret igen, som vanligt ingen större skillnad, förra gången slog jag till på en blond nyans, igår en röd variant. 
Pyttelite, lite rött blev det nog, men jag är fortfarande brunett oavsett kulör i burken, men de grå är borta och håret känns så där härligt fräscht efter färgning.

Födelsedagsbarnet (min mamma) ska gå och klippa sig, jag ska fixa krubb, fixa till mig själv en aning och bestämma vad jag ska ha på mig...


Grattis

Ingen sovmorgon för nybliven 60-åringen (barnbarnet bestämmer tiderna här hemma). 07.00 gick hela ligan (familjen) in sjungandes med present, ballonger, partysmällare, ljus och frukost. Min kära mor blev så glad och ser fram mot kvällens happening ombord på Birka.

Grattis kära Mammi...

Underbar dag

Härliga Fredag, sonens mormor är på plats, hon kom igår. Jag hann väl det mesta som skulle fixas igår men har lite kvar idag. Kära mor fyller år i morgon och vi ska fira henne hela dagen, kvällen och natten. Så roligt.

Ha en toppen Fredag där ute.
Kram/ Mia

Morning...

Godmorgon, jag har såååååååååååååååå mycket jag ska hinna fixa med idag, så här har jag inte tid att sitta. Vill bara önska en fin morgon till er alla bloggers och smygkikare som vägrar lämna kommentarer (till exempel Ume Olas blivande bara för att nämna någon).

Ha fina dagen nu.

Nu pinuppar jag mig i baddräkten


En galet intensiv första dag som pigg och kry igen. När Mr Big kom hem hade jag exakt 40 minuter på mig att hitta en passande baddräkt inför bubblandet ombord på Lördag. Passande vet i 17 men jag fick tag på en i alla fall och den får duga helt enkelt & guh vad menlös jag känner mig när baddräkt ska provas i provhytt.

-Vill du ha någon hjälp?
-Nej tack, helst inte, men tack ändå...

Nu ser jag med ett halvt öga på Grey´s, jag har på senaste tiden fått svårt att följa serien, det är så extremt sorgligt hela tiden och jag behöver lite mer feelgood efter 21.00. Får se om det lättar upp en aning annars lägger jag ned spanandet på den. Jaja, svammel slut för denna kväll, ha en go kväll alla ni.

Bild: Självklart kommer ni aldrig få se mig i baddräkt här inte, hua hemska tanke...



På väg

Tiden tickar på i rasande fart, nu är vi på väg till sonens Ögondoktor och vi håller tummarna för att synen blivit bättre.

Ha fina dagen alla ni...

Godmorgon Sverige

Sent igåt meddelade jag Mr Big att vabbandet var över för hans del och att han lugnt kunde bege sig till jobbet igen. Tidigt i morse smög han sig näst intill ljudlöst ut genom ytterdörren och jag hade inte en chans att kraxa om att han skulle stanna hemma och passa upp på familjen.

Men här finns nästan inte ett spår av sjuka kvar, förutom pecillinintag och snytbehov, jag mår riktigt gott för första gången på en hel vecka, en underbar feeling. 

Och solen skiner igen, på riktigt, blommorna i fönstret är förtjusta, jag med och nu ska jag bjuda dem på lite vatten, öppna balkongdörren och andas in friska våren...

I´m back

Jojo nu börjar det kännas riktigt bra igen efter misströstan sängliggandes med feber och hosta, men pencillinet har verkligen satt igång nu.
Hmmm man kanske skulle fejka i morgon, ligga på rygg och gny i Malmsängen vars ram jag alltid slår smalbenen i och låta Mr Big (äkta maken) fortsätta med pysslandet och markservicen här hemma...
Näääe så kan man ju bara inte göra, full fart framåt istället. I morgon är det superstädning (mamsen kommer ju på Torsdag), återbesök (sonens ögon skall kollas upp igen) och planering i massor. Shit jag är verkligen glad över att jag är pigg och mig själv igen.

Kram på er alla goa där ute...

Ljuset i tunneln

, 611046, 609313

, 127977

Äntligen har pencillinet börjat verka, igår kändes allt bara så hopplöst. Men idag börjar jag åter se ljuset i tunneln, sonen har varit feberfri hela dageb och jag själv börjar känna mig som en människa igen.

Jag lär väl inte göra några stora utsvävningar denna dag men till helgen lär jag garanterat vara på topp igen när min mamma ska firas med spa och kryssning.
En baddräkt skulle jag behöva införskaffa, kanske att jag orkar bege mig ut i morgon en kortis, vi får se...

Bilder: Från Kappahl & Åhléns


Dagens cocktailblandning

Igår bet jag ihop och gick på teater (tusen tack Lärarinnan), soppteatern "Himmel över Nybroplan" var toppen och efteråt hade jag tänkt hänga med min väninna på shoppingrunda men kände mig så pass risig trots att jag proppat i mig Alvedon att jag avbröt och vände hemåt. Väl hemma letade jag reda på och fann den bortappade febertermometern och tada, 38,5 trots medicin.

Idag begav vi oss (sonen och jag) till närakuten och nu ska vi väl ändå bli friska och fria från Bronkit och annan skit. Medicinskåpet är uppdaterat med Ipren, Kåvepenin och Mollipect.

Har jag sagt att mannen är bortrest? Har jag berättatat att jag tycker lite synd om oss?
Doktorn tyckte inte alls att det var en bra idé att tjuvproppa i mig extra Ipren för att orka, om två tre dagar skulle jag visst vara på banan igen så tills dess my Love (mannen) är det du som vabbar...

Bild: Halvdöing (om än inte dagsfärsk bild) och dagens härliga mediciner...

Inte lätt

Förra veckan kände jag mig inte riktigt i form, frusen, det gick urdåligt att jogga och så kände jag mig allmänt låg.
Nu har jag fått svaret på den gåtan - dunderförkyld från och med igår. Sonen är förkyld och febrig han med men mannen klarar sig som vanligt.

Nåja på Lördag måste vi i alla fall vara friska, för då är det fullspäckat schema av trevligheter igen. Jag ska på Teater, hänga på stan, mannen han ska roa sig i hembyn 65 mil från huvudstaden på klassfest och har eftersom det krockade med mina planer ordnat specialbarnvakt åt sonen.
Blir vi inte friska så skiter sig allt, men jag tror starkt på att vi hinner krya på oss.

Hur är det hos er då?


Färjan 3

Men vad nu då? Jag har surfat runt idag och det verkar som om folk alldeles har fått "färjan-fnatt", själv hade jag inte en aning om att det var så poppis att partykryssa på helgerna.

Siljas båt på kvällsturen det datum jag hade tänkt åka med min mamma är specialbokad, helt ofattbart, hela båten. Och Viking Lines Cinderella kändes inte OK, sorry Baren Håkan och Party Per, inte min grej alls och så fanns det bara sämsta B-hytterna kvar.

Så nu drar jag med morsan på pensionärskryss, nice hytt, lite shopping och trevligt spa, jag tror det blir bra...

Våra fartyg - Paradise Birka Paradise

Bilder: Birka

...

Äääh, jag är bara småseg, snuvig och lite tjurig så jag håller mig borta härifrån denna dag.

Hoppas ni andra är lite muntrare, ha de...

Inte bara höga klackar

Billigskorna från Laredoute har kommit, hämtade dem idag och de var fina, aningens platta framtill
men går nog ut sig lite i alla fall trots att de inte är i äkta skinn.

Grått

Ooooooooo vilken grå måndag, regn, deklaration och diverse telefonsamtal. Men jag deppar inte för det, drar ut lite på det hela bara och återkommer väl när jag utfört mina uppgifter.
Nelly  Shoes - FinellaSteve Madden - Melissa
Nelly  Shoes - MariNelly  Shoes - Higher
Bild: På några snyggingar från
Nelly

Nybadade tassar

Vill inte att denna underbara helg ska ta slut, har ätit en smarrig brunch, tagit ett fotbad på balkongen, och nu ska vi iväg ut.

Bild: På nybadade tassar på en solig balkong och självklart korta tånaglar, eller hur Åsa...

Heja Blomman

Jag var helsnurrig igår, avbröt ett samtal för att jag gladeligen skulle gå och se Robinson. Ikväll har det verkligen varit Lördagsprogrammet och hela familjen har spanat och jag säger bara.

Haha Christian så går det när man är en lismande, gnällig, falsk hal ål. Bye bye, trist bara att han snodde plats av folk som verkligen önskat sig enplats där.
Foto: Daniel Ohlsson/TV4
och så heja, heja Blomman, så nice med en genomgo och snäll människa, hoppas han vinner hela skiten.

Bild:
TV4


Sol på burk...

Varje vår/sommarsäsong testar jag ny variant av "sol på burk", brun utan sol, eller så kallad BUS. Med tanke på att jag avskyr BUS-doften, har skräck för att bli Lindsey Lohan orange och att det är svårt att få en jämn färg så kan man ju verkligen undra varför jag så envinst fortsätter testa.

Jag gillar att vara brun men inte att ligga i solen och pressa i timmar (har inte tid och så är det ju numera inte så hälsosamt), benen är största problemområdet eftersom de envisas med att behålla vinterns blågrå ton, så därför plågar jag mig med BUS-krämer.
Nu har jag testat Biotherms Bus Gelé för benen, det doftar som en blandning av lätt BUS och sol, ganska lätt att få jämn färg och hysteriskt orange blir det inte heller, så en OK BUS. Nu en dusch, BUS och därefter sol på TV i form av Robinson.

Har ni någon favorit BUS får ni gärna meddela sort:)

Gårdagspromenad genom stan...


Hade en heldag ute i solen igår, spanade på Slottet, högvakten, demonstrationståget mm.


Gamla Stan...

Slussen


Vidare mot söder, en kall i solen och sedan hem för att äta mat på balkongen, toppendag helt enkelt.

Ledig dag

På balkongen är det riktigt hett, solen skiner och i bakgrunden lyssnar jag på Countrygalan på ettan (jag diggar Country i smyg). Snart ska familjen promenera ut och köpa glass. Vi har inte alls planerat vad vi ska hitta på denna röda, lediga dag, vi får se helt enkelt.

Ha det fint där ute, vad hittar ni på idag?

Bästa vännerna vid brasan...


Mycket trevlig Valborg tillsammans med bästa vännerna, jag var av någon anledning stressad (ingen aning om varför) i början av kvällen men lugnade ned mig efter ett tag.
Vid brasan var det proppat med folk och mest vuxna faktiskt, konstigt tycker jag som själv inte är så road av att titta på elden, men sonen tyckte att det var skojigt.

Bild: På Mr Silver och Lärarinnan, bästa vännerna (visst är ni tjusiga) och så på gårdagens Majbrasa...