Underbar kväll...


F*n vad gott det är att vara tillsammans med de bästa av vänner, fina ni. Kram å tack...

Helg igen

Vilken vecka, tycker det nyss var helg och så är det redan helg igen. Det går fort när man har roligt och blir så mycket lättare när man mot alla odds lyckas hålla huvudet ovan ytan...

Förra helgen besökte vi
Tom Tits, uppskattat av liten och stor och när lillkusinen kommer och hälsar på är det hit som storkusinen vill ta med henne.

Därefter blev det gomiddag uppe på höjden tillsammans med skärgårdsfolket och söder-om-söder-vänner. Lite för trevligt bara, vi var de första som lämnade festen men det var ändå toksent, en kväll att minnas.

Sedan har det kört på, kört ihop sig och fortsatt som vanligt igen, full fart hela veckan, nu Fredag. Jag och sonen lade beslag på skärgårdsCilla hela eftermiddagen, maken är på kick off med jobbet.

I morgon kväll är vi bortbjudna på middag igen, så nice...

Tjing
 

Bara lite avis

Ikväll känner jag mig lite avis på snyggsvägerskan som dragit till Åre, observera lite avis, absolut inte missunsam för är det någon som är värd guldkant i livet så är det hon.

Själv sysselsätter jag mig med att färga håret, ja igen men vad göra när man inte står ut med att se de grå. Näe nu ska jag ringa min älskade mamma medans färgen jobbar bort det som jag inte vill kännas vid.

Ha det gott alla ni.

Poppismössan


Poppismössan från HPI of sweden är på väg till min mamma i Norrland, jag och sonen hade en minst sagt rolig stund när vi shoppade loss på
Amoress här om dagen.

Sonen tycker nämligen att det vackraste som finns är tjejer klädda i päls. Väl i pälsbutiken fick blonda butiksbiträdet reda på detta, tog på sig en svallande aprikos päls och sonen blev för första gången helt tyst.
Han backade med rullstolen mot utgången och blev till och med blyg (något som inte heller hör till vanligheterna) och sade inte ett ord under hela vistelsen i butiken.

Efteråt konstaterade han att pälstjejen var den vackraste han någonsin sett men att jag inte fick skvallra om detta, jag kan dock inte låta bli att skvallra bara för att jag finner denna något märkliga hang up riktigt rolig speciellt med tanke på att barnet bara är 6 år.

Ha det gott där ute

Härliga morgon

Å vilken härlig morgon, gårdagen med flertalet tunga möten är över och idag skiner solen till och med här i södra Stockholm.
Sonen fick starta sin dag med ett besök hos skolsköterskan, en vaccination stod på agendan och till och med det gick smidigt och utan det minsta dramautspel, bravo sonen.

Nu fortsätter dagens to do och jag vill passa på att önska er en toppendag, en speciell hälsning till goa Lotta, tusen tack, jag hör av mig om de är tvärslut i pälsbutiken.

Kram/ Mia

Lågbegåvad

Oj vilken obeskrivligt lågbegåvad människa hon är ibland denna Katrin Zytomierska.

Själv är jag är så tjock och lat att jag inte ens orkar länka till hennes inlägg om "ska tjockisar få anställning".
Ni som är smala och pigga på energi får leta er fram själva, alla ni andra lata tjockisar, strunta i ansträngningen.

I morgon blir allt bara bättre

Phu, dagens möte med skolan gick rätt så friktionsfritt, ett riktigt bra möte. Framöver får vi se hur det som nu dokumenterats fungerar i praktiken, men jag är optimistisk som vanligt. Bättre att vara försiktigt optimistisk och kanske bli en smula besviken framöver än att hela tiden gruva, oroa sig och tro det värsta.

Guldstjärna till maken som även han var med på mötet. Han gör att jag känner mig lugn, sansad och trygg i situationer där jag annars skulle vara stressad, stirrig och spretig i min dialog.

Mission "tunga uppförsbacken" är utplananad, men bara lite, nu tar jag tag i nästa myndighet som strular, en olycka kommer verkligen aldrig ensam.
Och ikväll är det ett superlångt styrelsemöte, denna dag får gärna vara över faktiskt. I morgon kommer allt att kännas bättre.

Å tack mannen, du är bäst...

Pälsmössan

Så lustigt det blev igår när jag i all enkelhet skulle köpa en mössa till min mamma. Det visade sig vara mindre enkelt att få tag i denna attraktiva huvudbonad.
"Östermalmsmössan" är slut överallt och man skriver upp sig på en lista för att få tag i de mest attraktiva färgerna, fick jag berättat för mig av personalen på NK.

Min mamma blev ännu mer triggad av detta och är numera uppskriven på listan för poppismössan i brunt med ljus pälsboll, som tydligen är den hetaste färgen.

Bild: På "östermalmsmössan" lånad av shoppen
Amoress vars personal jag talat med och skrivit upp mamma på listan, glömde dock fråga vilken turordning hon har.

Östermalms mössa, yada, yada

Det må vara mycket "trams" här på bloggen, om det perfekta läppstiftet, favoritskorna, väskan som jag snöat in mig på, de perfekta Fredagsmiddagarna och så vidare, en hel del lullull.

Jag vill bara påminna om att mitt liv på intet sätt bara består av rosa skimmer och ytliga ting. Att vara mor till en underbar son med funktionshinder är en livslång kamp i uppförsbacke. Bloggandet om diverse ting utan större djup började för några år sedan när allt var som jobbigast och det har hjälpt mig en aning att lyfta tankar från tyngre göromål.

I vår familj kan vi inte göra allt som alla andra, vi kan inte åka på långsemester till fjärran land, ligga och lapa sol en hel dag på stranden, inte åka på skidsemester, störta i svindlande fart nedför backarna och sippa varm dryck på afterski. Nej det kan vi inte men vi kan mycket annat och allt som inte går gör vi ändå men på lite annat vis.

Sonen är min hjälte, min fighter och han är så lättsam på många vis, men ibland måste vi påminna omgivningen om det som inte är lika lätt.
Som kommande vecka när vi ska ha möte med hela skolledningen för att resursen på skolan inte riktigt räcker till. Många tuffa möten, många kamper och orosmoment kommer hela tiden att följa oss, livet ut.

Ibland kan jag förundras över hur många som helt verkar sakna insikt om hur bra och enkelt de faktiskt har det, det är dock inte min uppgift att påminna om sådant, likväl som det inte är någon annans uppgift att förringa de tuffa livsåtaganden som vi har i vår familj.

Vi kämpar vidare som alltid och nu ska jag och sonen in till stan och köpa en "Östermalmsmössa" på NK till min mamma som också hon tycker att ytliga ting kan pigga upp en ibland trist och grå vardag.

Ha det fint där ute och ta hand om varandra...

Grannar och Chanel nr 21


Vi är tre grannar på samma våning i trappuppgången där jag bor och nu idag har halvskummissarna bredvid flyttat ut och nya flyttat in. Det ser lovande ut för vårt våningsplan framöver, de som bor mittemot är toppen, vi lånar grejer, vattnar varandras blommor och kommer dessutom att ha en uppsättning nycklar hos varandra.

De nya har redan knackat på och verkar matcha oss övriga riktigt fint. Jag tycker att det är viktigt att man är trevlig mot sina grannar, allt blir så mycket bättre då, för alla.

Och så har jag hittat favvonyansen på läppstiftens "Rollsroyce", lagomt rött, lite för dyrt men rodde hem ett på rea, me lajki...


Ha fina Lördagen där ute.

I väntan på våren

Godmorgon där ute, här vaknades det som vanligt tidigt värre om än med en aning sovmorgon (till 07.45 i alla fall). Jag har den senaste tiden varit tröttare än tröttast och varje morgon känt att denna orkar jag verkligen inte kliva upp, men som ett mirakel efter andra koppen kaffe vaknar den sega kroppen till liv. Nu pigg och redo att göra Lördagen till en tipptoppdag.

Och så det här med längtan efter våren och visst ser jag också fram mot att det ska bli vår men jag gillar att vara här och nu, att bara genomlida en årstid för att sukta efter vår och värme är inte min grej. Nu är jag inne i en period av kreaktivitet, vill skapa, inreda fixa och trixa.
Just nu spånar jag på en fondvägg i köket, tapeter randiga på tvären, vad tror ni om det?

Lovely Fredag

Ovanligt härligt med Fredag denna dag & kväll. Just nu utspelar sig en Beyblade (leksak) strid (mellan sonen och dess far) & jag har gömt mig i datarummet.

Julgruppen är numera mindre julig & får hänga kvar ett tag till.

Å Fredagsmaten smakade ovanligt gott idag, speciellt ugnsbakade löken och sherrymarinerade champinjonerna.
Snart läggdagsför den minsta  & därefter spanar vi lite slött på inspelat Let´s Dance.

Ha det gott där ute.Jul- Nyår- vardag


Jag har varit så uppe i allt pyssel och firande att jag dessvärre glömt bort att att önska er alla både en god jul och gott nytt år. Får väl säga god fortsättning i stället.

Året började med ett drama i vanlig ordning, när man tittar tillbaka så verkar detta vara ett återkommande mönster. Här hemma var det dock lugnt, bara närmaste familjen.
I morgon börjar vardagen igen, jul och nyårsledighet är över, nästan lite skönt tycker jag. Och har man varit med om det värsta redan i början av året så kan ju allt bara bli bättre, eller hur...

Förra året i bilder, god fortsättning alla...

December 2010

Julyssel, julpynt, julmat, julbak, julstök, julbök, julklappar, jultomte, jullov, julmormor...

November 2010


Oktober 2010

Vi firar Mr Big som blivit chef och sonen som fyllde 6 år, monsterkalas för alla i klassen, vi klarade det men nästa år blir det färre antal ungar.

September 2010


Augusti 2010

Vi vände åt andra hållet och semestrade i södra Sverige. Skolstart på 6-års för sonen.

Juli 2010

Stockholm-Umeå fram och tillbaka. Himla mycket Norrland detta år.

Juni 2010

Sommar, vårruset i Umeå, middagarna på balkongen och syrenen som överlevde vintern, det stora bröllopet på samma dag som vår egen bröllopsdag, midsommar i Norrland.

Maj 2010

Vitsippor, skor, chill och grill på balkongen.

April 2010

Härliga vår, tulpaner, trädgårdsmässan, sticklingar, ett år äldre som firades med en kryssning, tackade nej till Blogawardsinbjudan (anser mig vara på tok för gammal för dessa evenemang, men tack för inbjudan iaf).

Mars 2010

En underbar weekend i Norrland, skoterutflykt och så vännernas underbara bröllopsfest, ett minne för livet.

Februari 2010

Julgrupperna omstrukturerades till vårgrupper, möhippa och planering för diverse syprojekt.

Januari 2010


Första minuterna på det nya året, förra året startades med vännerna och massor av raketer.