Sportlov

Tidigt i morgon bitti drar vi till Norrland, har varit lite si så där om vi skulle ta oss iväg pga sjukstatusen här hemma. Men jag känner mig pigg, har packat i sista minuten, precis färdig. Nu natt, god natt, ska bli skönt att komma bort en stund...

Bilhandlarfrugan

Större delen av dagen har gått åt att leta denna lilla grej:

En stycke extranyckel till gamla bilen som ska säljas, jag har ringt runt till släktingar i norr, letat i flera dagar och idag tog jag upp kampen, letade mig svettig. Till slut fann jag den på ett helt otippat ställe. Längst upp, längst in, under sonens vintertröjor i hallgarderoben? Spöket Labans ohängde bror måste ha lagt den där, men det gör inget för jag hittade den till slut.
Nu peppar jag mannen telefonledes att inte sälja bilen för billigt till tonåring från förorten, ajaj skulle ha varit där, detta är sååå spännande...

Och så börjar jag känna mig som en människa igen, pencillinmage men what the ****, som en människa igen.

Jämmer

Jodå, jag masade mig iväg motvilligt till farbror doktorn i Söndags, akut bihåleinflammation, pencillin och kortisonspray. Jag har mindre ont men mår som en gammal rutten trasa, idag måste jag bli bättre för jag har verkligen inte tid med detta sega tillstånd.

Just nu är det bara jämmer och elände på denna blogg men vad göra när det är mörkt och dyster i sinnet även om solen skiner utomhus. Jag måste se till att boka trevliga, sköna grejer framöver så det finns en ljusning, något positivt att se fram mot.

Söndag


Har lovat sonen ett besök till Tekniska Museet och NASA- utställningen. Så får det bli även om jag inte är i form, gissar att jag har en bihåleinflammation (har aldrig haft det tidigare) och blir inte klok på informationen på nätet om man ska till läkare eller inte, om det går över av sig själv eller inte.

Men vi kan inte sega på hemma hela långa söndagen för detta så vi drar iväg efter lunch. Vad hittar ni på idag?

Bild: Rosa lack från O P I, har inte testat det förut men färgen gillar jag i alla fall.


Och solen sken medans du var borta


Och solen den sken faktiskt förvånande nog på vintertäcket i morse, som om den inte skulle göra det, allt är ju precis som vanligt fast ändå inte.
Och sonen frågade så passande i förmiddags om du och barnen inte skulle komma och hälsa på i sommar, jag svarade svävande att jo men det gör ni nog. Inget ovanligt det heller, han brukar ju göra så rätt så ofta.

Frukost, lunch och middag och så melodifelstivalen, vi gör allt det där som vi brukar, allt är som vanligt, fast ändå väldigt ovanligt. Nu tänkte jag inte skriva så mycket mer om dig eller till dig här, bara att jag lovar att hålla kontakten med dina barn, vår dörr är alltid öppen för dem, precis som vanligt fast ändå inte nu när du inte är med oss längre.

Jag säger hej då, vila i frid och allt det där som sägas skall.

God natt min vän, kanske ses vi igen♥

Saknad vän, stor förlust...

Jag begriper inte, vill inte acceptera att du inte kommer att sitta på vår balkong som vanligt i sommar långt in på småtimmarna. Kan inte förstå att vi aldrig mer kommer att få höra ditt skratt som bara du har eller att jag aldrig kommer att behöva himla med ögonen och sucka över din bisarra humor. Jag förstår inte hur jag ska kunna berätta för mitt barn att du dog igår, bara så där.

Den 17 Februari, en sorgens dag för alla dina nära, för alla som lärde känna dig. Vi hann inte säga adjö och hann inte berätta hur viktig och älskad du är. Du är borta, finns inte mer...


Jag och ljuslyktor


Såg denna på Indiska för några dagar sedan, tror att jag ska slå till idag på ett gäng om 4. Jag är helt besatt i ljuslyktor tror jag.

Bild:
Indiska

Så här gör jag


Jag tänder trehundratusen ljus, lagar godaste maten, äter den där stinkande osten du älskar/älskade, jag köper blommor och lade stor vikt vid att få det att se rätt ut, Ranunkel och en annan rosa bladväxt. Minnena från åren och stunderna tillsammans med dig blixtrar i mitt inre, varje minut, varje sekund.

Jag kramar mitt barn, omfamnar min man, tänker på hur mycket jag älskar min familj och mina vänner. Jag gråter alldeles för mycket och tänker att jag inte hanterar detta vidare bra, jag tänker på dina fina barn. Inga ord kan trösta, inga förklaringar kan ge ro. När inget hopp finns, när miraklet inte kommer ja då finns det inget kvar, bara väntan på samtalet om att allt är över.







Vimpel

Man ska inte reta mig just nu, trött efter sonens veckolånga sjuka, trött efter makens grandiosa influensasession och trött eftersom att jag själv fått feber. För att hålla mig igång har jag pysslat lite, tog tag i den där vimpeln till sonens rum som jag tänkt göra så länge.

Ett himla pillergöra, men nu är den klar i alla fall.

The pälsmössa

Och mössan den fortsätter att provocera. I morse fick jag frågan om varför jag har döda djur på mina kläder av en 7 årig flicka på sonens skola.

- Men det har jag väl inte, svarade jag utan att tänka mig för.
- Jo det har du visst, på din mössa.
- Ahaaa, säger du det men vad vet du om det egentligen?
- Jo för det har min pappa sagt.
- Jasså det har han, jaja men inte ska väl ni bry er om vad jag har för mössa på mig.

Tänka sig att jag tycker att barnen är duktiga på att mobba varandra helt utan vuxnas inblandning, jag minns själv hur man hittade på att retas om just toppluvor på skolgården när jag var liten. Mössor rycktes av och kastades i blöt snö eller pölar, inte vidare trevligt.

Inte vidare trevligt när vuxna fortsätter på samma vis,
Sanna mobbas hon med. Skärp er alla vuxna och lägg av för f*n.
Tänk att en Svenskdesignad mössa med pälstoffs kan reta gallfeber på så många vuxna. Jag kommer att ha min på så länge det är minusgrader ute och till er som stör er på detta säger jag bara, sök hjälp, gå i terapi eller varför inte skaffa er något viktigare att bry er om.

Älskade vän, håll ut, vi behöver dig...

Mitt i min egen familjs sjukstugebubbla där den ena är sämre än den andra, där det den ena dagen verkar vara rätt OK för att nästa vara ruttet igen får vi ett telefonsamtal som får blodet att isa och tiden att stå stilla.

En kär vän har det värre, en gammal vän är illa där an. Vi tar oss ingenstans, kan inte komma till sjukhuset för att vaka och peppa när vi själva kan smitta och göra allt ännu värre.

Jag pratade nyss med min väns mor, hon är ingen dramatiker, överdriver snarare åt andra hållet och när hon säger att det är illa, ja då är det verkligen så. 

Min fina vän vän jag accepterar inte annat än att du blir bra, punkt. Nästa vecka ses vi å då tänker jag krama dig och skälla på dig och krama dig igen, vi älskar dig som tokar hela bunten..

Solen skiner i alla fall...

Sonen verkar äntligen vara feberfri efter en hel vecka, maken kom hem eländig och dan igår med över 40 graders feber, själv känner jag mig väl sådär men försöker att inte känna efter mellan nysatackerna. Det är 16 grader kallt i huvudstaden.

Men solen skiner och sonen är som sagt feberfri, har dock lite svårt att muntra upp mig själv denna dag, gör så gott jag kan medans jag servar hemmets krassliga grabbs.

Det blir inte roligare än så här dessvärre, ha det gott ute i landet.

1 up, 1 down...


Wihiii snart kommer mannen hem, han har varit saknad hela helgen. Dessvärre kommer han hem i dåligt skick, partyresan i vinterstugan blev inget vidare. Han har mest legat nedbäddad i en säng med hög feber, så typiskt otur. Den lille mannen har dock inte haft feber på hela dagen, 1 up 1 down.

Och även om snön har återvänt ser jag nu att julkottarna inte kommit ned i lådan, bort med dom.

Pip

   
Är inte så lite kär i muggarna från Pip Studio, te eller kaffe, hoho jag fyller år snart;)

Tallrikarna är inte tokiga de heller.

Bilder: Från
Broarne

Bättre eller sämre?

Igår gjorde jag och sonen ett mardrömslångt besök på närakuten efter att först ha fått lirka och tjata för att få en tid. Jag har sagt det förr, att komma in på vårdcentralen i vårt område verkar lika bökigt som att spränga sig in till Fort Knox, bökigt men det går.

Efter lilla blodprovet/CRP så fick vi svaret:
-Jaha nu kan det antingen bli bättre eller sämre...

Ahaaaaaa, jag förstår, hade inte kunnat räkna ut det själv. Idag verkar det faktiskt som om sjukan släppt greppet en aning, jag hoppas så att det håller i sig så att sonen slipper en pencillinkur.

Nu  surfar jag runt en stund medans den lille spelar TV-spel.

Grattis


Idag fyller min fina gudson 10 år, stort grattis och tänk vad tiden rusar iväg, ingen lite pluttskrutt längre. I morse ringde han och tackade kvittrande glatt för presenten. Jag riktigt såg honom framför mig med så där pirrigt ivriga födelsedagsögon.

Läget här hemma börjar bli segt, 5 dagar med feber och nu hosta. Kvällens middagsbjudning får vi mycket motvilligt tacka nej till och likaså morgondagens kalas. Tror att vi beger oss till vårdis för att checka läget, sonen avskyr vårdcentralen som pesten så det blir till att muta, bättre än att hota i alla fall.

Ha en mysig Lördag...

45 minuter & 3 kuddfodral senare


I förmiddags invigde jag min racermaskin som jag fått i julklapp, den fungerar toppen. Den är tyst, stark och snabb, 3 nya kuddfodral på trekvart.

Och mannen invigde sin nya och är väl mer än nöjd gissar jag. Mannen har rest på en nöjestripp hela helgen. 
(Å du Mr Big, Fredagsmiddag med tända ljus var inte detsamma utan dig.) 

Uppdatering: Inget nytt, bara omkastning av orden så att det inte lät som om jag fick en julklapp igår. Jaja, jag såg det själv iaf.

Stannar inne

Jahapp då var det vinter igen då i huvudstaden. Vi stannar inomhus idag.

Vilken dag

Natt, svårt att tagga ned trots att jag är helt slut efter dagens låååånga temadag om det funktionshinder som sonen har. Vissa delar var posititiva medans andra så tunga att det kändes som om jag hade en elefant sittandes på skalpen.
Generellt var stämningen aningens tryckt periodvis, och jag med mitt positiva flow (för tillfället) kände att jag inte riktigt passade in. Som vanligt, är det inte sonen som är ovanlig så är det jag själv som är det, tror vi är udda i hela familjen.

Bäst på Temadagen var avslutningsvis tonåriga grabben med samma funktionshinder som min egen, som oproblematiskt berättade om sina erfarenheter, vilken hjälte, vilken föreläsare. Jag skrattade gott samtidigt som jag fick kämpa hårt för att behålla tårarna kvar bakom locken.

17 år och stå och prata inför hetsiga föräldrar och de högsta av professorer inom området, vilken bragd. Grabben fick frågor om att skriva en bok, eller hålla föredrag för andra barn och tonåringar, han lyssnade tålmodigt på alla kommentarer och svarade lättsamt.

-Äh men lägg av, jag är 17, går i gymnasiet och har fullt upp med att fixa skolan nu, detta var första gången, kanske den sista men vem vet, kanske när jag blir gammal.

Så cool att jag nästan dör. Men nu måste jag bege mig i säng...

På kurs

Sonen är på bättringsvägen, vi har har haft det ovanligt mysigt här hemma. Nu ska jag på kurs och mannen får för ovanlighetens skull ta ut en VAB-dag.

Ha det fint idag.

Busted


Vad är nu detta? Ajabaja inte åka på tjänsteresa utan denna på. Mannen nu blir garanterat straffuppgifter vid hemkomst.

Vårjacka


Jag brukar inte shoppa på Kappahl speciellt ofta men denna jackan gillar jag, fin till våren.

Bild: Från
Kappahl






Superspännande morgon

En av de märkligaste morgnar har för mig ägt rum denna morgon. Mannen hade bråttom iväg till flyget för ett jobbmöte i södra Sverige. Han hade dock hittat drömbilen och budat på den på internetauktion. Auktionens avslut krockade dock med jobbresan.

-Sätt dig här, tryck på uppdatera knappen och buda vidare, jag hinner inte. (mannen)
-Eeee, men, men? (jag)
-Jaja, gör som du vill men jag måste åka nu, hej då. (mannen)

Jag tog med mig morgonkaffet, satte mig framför datorn och fortsatte galant budgivningen. Roligt var det men blev förvånad att my Mr Big inte ringde mig. Ringde själv till kära maken för att höra hur mycket han var beredd att betala. 
Han blev supernöjd över att jag hade fortsatt, hängde kvar i luren under hela budgivningen och blev ännu mera nöjd när "vi vann". Så nu om allt ser fint ut med bilen så är vi med ny bil, kanske redan till helgen. 

Vår gamla bil står på gården, någon som är sugen på en gammal Passat?

Rengöringsmousse


Många bloggare har påat tävlingar från Cliniderm, jag gillar rengöringsmoussen från samma märke. Huden blir krispigt ren och den är helt klart värd sina 99:- eftersom den räcker väldigt länge, ett pump från flaskan räcker gott och väl till en ansiktsrengöring. Jag har dessvärre ingen tävling att bjuda på här, bara ett helt osponsrat inlägg om en favoritprodukt, blev själv tipsad av min väninna och Cliniderm finns att köpa på Apoteket.

Tisdagsrapport

Lilla Laban har blivit sjuk, massor med feber men det var länge sedan och jag har laddad med att sova hela natten å lite till (somnade 20.00 igår) så det blir nog en helt OK dag med massor av spel och bus hemmavid.

Vi hoppas stenhårt på att vara pigga och krya fram till Lördag då vi ska ha melodifestivalkväll med min tjejkompis och hennes dotter. Å appropå melodifestivalen, jag
mumlade om att jag tycktet att Jenny Silvers låt var bra men detta var ju helt fel, Pernilla Andersson skulle det vara, inget annat...
Ha det gott där ute.
Christian Louboutin 
Bild: På fina skor

Jag vann...


Hade inte en tanke på att jag skulle vinna bowlingen denna eftermiddadag, vi var ju där för sonens skull. Men ju längre vi spelade destå roligare blev det att höra på kära maken. Till slut fick jag be honom tagga med en aning och fokusera på 6-åringen. Vi spelade klart serien och därefter hade vi 20 minuter speltid kvar och då fick sonen bowla sig less. En mycket trevlig eftermiddag på Bowlinghallen i Heroncity, nästa gång testar vi ett annat ställe för himmel vad varmt det var där.

Efteråt:
-Tänka sig vad roligt att jag vann det kunde man inte tro. (jag)
-Mmm mmm. (maken)
- Jag fick 122 och du 100. (jag)
-105, jag fick faktiskt 105. (maken)

Bild: E4:an mot Kungenskurva

Mot bowlinghallen

Idag ignorerar jag bowlingskoskräcken, det är kul att bowla med hela familjen, mindre kul med svettiga gamla bowlingskor...

Rätt låtar vann?

Bäst var Jenny Silver, men galet Pernilla Andersson menade jag och den låten kommer jag att lyssna på helt på egen hand tills radio spelat sönder den. 
Silver Andersson behåller vi dock här hemma och låter Danny clubba på i Europa.
Eller vad säger ni?

Uppdatering: Ett bevis på hur sanslöst trött jag är.

Long distance...

Min fina vän från USA ringde ikväll och jag försökte på knagglig Svennis-Engelska trösta henne så gott jag bara kunde i det svåra läge där hon befinner sig. Vi träffas och pratar alldeles för sällan så den egna engelskan hinner bli riktigt rostig mellan varven. Jag hör ju själv hur illa jag låter och det blir smått komiskt mitt i allt det tragiska.

Men nu är telefonen som om helgkvällarna brukar gå rätt varm alldeles tyst. Och jag riktigt njuter av tystnaden och lugnet, strax ska även vi sätta igång med vad halva Sverige också gör (vi spelar in Melodifestivalen eftersom det krockar med sonens läggdags).
Ha det gott där ute och ta hand om varandra.



M-J  I´m so sorry for your lost, keep on going, you will manage this. Hold on to your friends, call them, stalk them. Drink the water and eat the food even though you doesent want it at all. However this tragic situation will end, I promise that you will find everything much easier further on. I love you to, forever, and we will keep in touch♥♥♥
 

Fina fåtöljen


Jag har länge letat efter en fåtölj som inte är för stor och som är skön att sitta i. Förra veckan hittade jag en i en svindyr liten inredningsbutik och försökte förklara för skärgårds-Cilla hur den såg ut. I morse fick jag ett sms från henne, "tror jag har sett din fåtölj i en annons från Folkhemmet i DN".

Mycket riktigt, där var den, 2000:- billigare än i lilla butiken och jag blir helt klart imponerad av min väninnas inredningskunskaper. 

Bild:
Sits

Fler som längtar efter vår och värme?


Denna vecka har vi haft solsken i huvudstaden, snön har börjat tina och det har ofrånkomligt blivit så att längtan efter våren blivit väldigt påtaglig. Sonen är dock orolig över att "våra" änder har en sådan liten pöl att simma i och att dem har det så kallt. Dessa änder har det nog bättre än många andra, får bröd i överflöd men OK, jag håller med om att det inte ser så mysigt ut i det iskalla, smutsiga lilla vattenhålet.

Just nu ska vi äta sen Fredagsmiddag, sonen har redan ätit så han får efterlängtade efterrätten.

Jag skulle kunna betala en ofantligt stor summa direkt från egen ficka för att få sova en hel natt på riktigt. Sova, äta och omge sig bland dem man älskar, mer behöver man inte egentligen.

Ha fina Fredagen gott folk.


Logo-maniac


Sonen mår bra men vi vuxna har det lite tungt nu, lite för många långa nätter och jag går inte in på detta på ett djupare plan för er underbara bloggkompisar men för er andra, släkt och vänner så vet ni ju hur det kan vara ibland... Nu är det en sådan period men vi hetsar inte upp oss utan tar det lugnt, samlar information och tror som vanligt att allt kommer att lösa sig till det bättre. Å var inte oroliga, det finns alltid de som har det ännu värre, vi har ju varandra.

Vi är snällare mot varandra, maken har dessutom varit extra snäll och protesterade det minsta när jag ville shoppa loss och nalla lite från sparpengarna. 
Tack mannen... 

Ha det gott där ute.