mot stan igen

Så där ja, fjällvistelse avklarad. Goa pappa, go mat, sol och hetta. Bad, fjäll med underbara vyer så klart, kultur, konst och privatguidning av Marslidens bästa guide - min far. Nu bär det iväg mot Umeå igen.

testing

försöker mig på att mobilblogga, vi är i alla fall framme hos min pappa i fjällen.

semester


Soliga dagar, sena kvällar, bad, långa promenader, första milen i joggingspåret avklarad. Middagar, restaurangbesök, grillfester, landet, bilar, Umeå, shopping, stan, party, Nordmaling och nu bär det iväg mot fjällen.

Ha det underbart alla ni goa, vi har det toppen.

varm choklad i håret

Hmm, här i norrland (Umeå) har det regnat i två dagar och i och med denna väderlek upptäcktes det att jag ej packat regnkläder till mig själv, till och med jackan blev kvarvarandes i huvudstaden. Jackor har införskaffats, de regniga dagarna har vi roat oss med lite shopping, mys med mormor, farmor, besök på bondgård och jag har hunnit med både tjejkompis och mumsande av surströmming.

Nu är vi hos mannens yngsta lillebror, de hänger på balkongen och jag färgar håret i en färg som lovar ett resultat av varm choklad.

Ni då, vad hittar ni på?

sailor outfit


Så sailoroutfit på och så ut och iväg, här på semstern sker allt rätt så intensivt, man vill hinna träffa så många som möjligt. Men vi stressar inte, idag har jag mest bara slappat hela dagen.
Ha det finfint så länge.

ljuvliga semester

Semester, framme i norrland, toppenväder, fantastisk fab gårdagskväll med svägerskan (och i nya hysteriskt rosa klänningen kunde man inte få annat än en toppenkväll), mormor, farmor, släkten. Allt är toppen och semestern har bara börjat.
Fortsättning följer...

Kramar i massor till er alla♥♥♥

tålamod

Godmorgon därute, här är morgonen verkligen god och detta är även mannens sista arbetsdag inför semestern, så efterlängtat.
Sonen har varit som en karamell de senaste dagarna och jag misströstar inte det minsta längre vilket jag faktiskt gjorde ett tag då trotsandet om allt och  ingenting var som värst. Mitt eget tålamod höll på att fara och flyga men jag sansade mig, tog tjuren vid hornen och bara fortsatte att pyssla med det som fungerade minst bra som att åka tåg, vara en liten stund i butiker avsluta vistelse utomhus och vända hem igen.

Igår hade vi en dag som fungerade nästan friktionsfritt, några mindre hanterbara urspårningar bara. Benskydd skulle jag dock behöva för om sonen blir riktigt less på mig så kommer han i full fart med rullen och kör helt enkelt på mig och mina smalben (Aj).

Han är lovely den lille, ha det gott idag...


Nysulade Louboutins


Idag har jag hämtat mina nysulade Louboutins, skomakaren hade så lämpligt röda sulor att erbjuda. Nu kommer dessa att användas flitigt och jag kan verkligen rekommendera
Bäckmans Skoservice på Nybrogatan 15 här i Stockholm, speciellt när finare skor behöver en skyddande sula. Supernsabb service och superbra resultat, nöjd, nöjd...

Nu lite surr med mannen, lägga barn, äta sen middag, se på spökerier mm.

"klänningens fel"

Ops  vad dagarna helt plötsligt bara försvinner. Klänningen den börjar se riktigt OK ut och har dessutom börjat leva ett alldeles eget liv eftersom den och jag så "lämpligt" blivit bjudna till svägerskan på cocktail/terassparty. Så nice och svägerskan är nog faktiskt den raraste och mest uppmuntrande människa jag känner.

-Nu tar du med dig klänningen, ta på dig den på lördag och så ställer vi till med nåt!
(svägerskan)

-Jaaaa ett cocktailparty på er terass. (jag)

-Ja exakt. (svägerskan)

Nu en massa ärenden som inte hanns med igår. Allt är bra, alla mår bra, Ni då hur har ni det?


klänningsprojektet


Mjahapp, här är det fullt upp med planering, tvätt, ringa, hämta, greja och fixa inför stundande semestertripp. Som vanligt håller jag samtidigt på med ett klänningsprojekt som jag helst vill ska vara klart innan vi reser, vi får väl se, nu är den ihoptråcklad i alla fall.

Jag är dock inte alls säker på om denna (se bilden) skapelse kommer att kunna användas, kan likaväl bara bli en galet hysterisk cocktailblåsa som kommer att bli kvarhängandes i garderoben. Nepp ner i tvättstugan igen, mannen som egentligen skulle ha skött tvättandet ikväll vill hellre se på Iron Maiden, jag förstår honom men slavar inte på själv för den sakens skull. Ooooo nej jag har en helt annan plan, som exempelvis att på lördagskvällen dra iväg med bästa svägerskan, slurpa champagne och kanske till och med ha på mig den nya crazyklänningen rosa och guld, jaja vi får väl se, tvättstugan var det ja...

vägarbetare roar son och mamma


Sonens morgonlycka var obeskrivlig, utanför vår balkong hade nämligen vägarbetarna en riktig guldshow för en treårig bilgalning. Tre jättelastbilar lastade med vägarbetsmaskiner kom inkörandes tidigt denna soliga morgon. Sonen spanade medans jag vattnade blommorna. Helt ledsen blev ju inte jag heller eftersom en vägarbetare passade på att kalla mig för "flickan på balkongen". Mycket har jag blivit kallad för men jag kan inte ens minnas när jag senast blev kallad för "flickan".
Löjligt fåfäng, jodå och jag kunde inte låta bli att le lite småförnöjt av den kommentaren.

Ha det gott därute...

Tisdagstema - blå


En favoritskål från
MATEUS, här med sås  och med skuggor från en rosenkvist. Skålen är vit med en blå insida.
Blå är temat för veckan i tisdagstema.

Godmorgon på er...


prinsessan

Nu ikväll har jag spanat lite på vår prinsessas firande, trevligt, javisst men jag kan inte låta bli att undra varför Daniel aldrig får vara med och fira sin alldeles egna prinsessa? Han ligger ju för 17 med kvinnan i fråga och är väl om någon kvalificerad för att umgås i rutan med sin folkdräktsbeklädda sessa. Jaja kanske bara är jag som funderar över sådant och vem vet det kanske helt enkelt är så att han inte vill vara med utan tränar på gymet eller nåt istället. Jaja.

Annars har dagen varit en sådan som bara susat förbi, sonens trots fortsätter och jag bara längtar tills det ska matta av en aning. Jag blir både helt slut, frustrerad och irriterad och får därefter så klart dåligt samvete. Men efter en blöt (störtregn) joggingrunda och peppande samtal med min goa man känns allt lite bättre och jag känner mig redo för morgondagens trotsmarathon.

Ha det gott där ute...


sommarchill


Vädret har varit växlande, både sol och regn men vi har faktiskt både hunnit med att sola och bada denna helg och även hunnit med att läsa ännu en pocket. "Där regnbågen slutar" av Cecilia Ahern är ingen bok jag hoppar högt av speciellt eftersom den genomgående var skriven i mail/brev och SMS form, började rätt så snart störa mig på detta men jag läste ut den ändå.
Själklart har jag även lyckats spilla på denna bok, på 3 av fyra faktiskt, kaffe, saft och så kaffe igen. Vi får väl se om den sista sommarpocketen klarar sig från att spillas på.

halloj

Vänner på besök, sola, bada, grilla, fullt upp med bara trevliga sysslor och så även idag. Måste bara tipsa om en jättegod gratäng med mögelost som jag testade i helgen, receptet finns här och jag kommer att göra den fler gånger.

Nu mera kaffe sedan gör vi oss i ordning och går ut igen, ha fina dagen ni med.

grattis mannen!


En underbar fredag önskar jag er alla, vad gör ni som mest? Själva firar vi att det är fredag=helg samt mannens nya jobb (som kommer att påbörjas till hösten, grattis, grattis) och snart är det även snart dags för fredagsmiddag. 

Jaja, hur var det nu? Jooo vad har ni för er en kväll som denna?

Bild: Nope, fotot är inte suddigt, bara imma på glasen.

Kanske är det min tur, eller din


Tävling om ett himla snyggt Essielack hos Hannah, klicka länken om du vill va me. Jag vill gärna vinna det iaf. Ha en go dag, nu ut i regnet.
Bye bye

Till mannen...

125198-575
All kärlek till dig mannen, tyvärr kan jag inte hjälpa dig fatta ditt beslut. Vad du än väljer så blir det bra, du är bra och följ magkänslan så kommer allt att bli perfekt.
Älskar dig hur som haver...

Uppdatering:
Haha, snabba vändningar och beslutet var det bästa tycker jag. Grattis mannen till nya jobbet, ikväll firar vi...

nytt projekt på gång


Ny morgon, ny dag, fredag och så igår påbörjade jag ett nytt klänningsprojekt.
Har haft en vacker gammal indisk Sari liggandes hemma, vid ett tillfälle klippte jag dessvärre sönder den och raffsade ihop den till en kitschig gardin. Ångrade mig rätt så snart och har haft den liggandes i en låda. Nu har jag dock kommit igång med att tillverka en volangklänning,
ni kommer att få se det färdiga resultatet framöver, om det blir bra vill säga.

Ha det gott...


laxpanna

Mat, lekpark, mat, lekpark och ut och jogga. Roligare blir det inte här idag, men lunchen var god. Lax, potatis, sockerärtor, rödlök, champinjoner, körsbärstomater, vitlök, chilikrydda, smokesalt och en kall yoghurtsås.

Mannen ska ut och äta ikväll så jag kommer nog att slå till på en dagens lunch till middag med, uppvärmd i micron.


lavendelägg


Godmorgon på er, hur är läget?
I morse var jag så hungrig att jag slabbade till en riktigt hemmahotellfrukost, lavendeläggröra (äggröra med lavendelsalt), bräckt skinka, macka, kaffe och yoghurt.
Mätt och belåten och snart redo för en dag i lekparken.

Så fina



Ljuvliga små plånböcker från Becksöndergaard, jag vill ha en lila eller orange, så fina.

Bild:
Becksöndergaard

lunch

Har precis ätit lunch, nu ut i solen. Joddeladidoddeladi hoppsan vilken dag...
Ha det gott ni med.

härlig morgon...

Jag har verkligen piggat på mig, sonen har sovit som en dröm, ända fram till klockan åtta. Vi vaknade på bästa humör, diggade musik på radion och så skiner solen dessutom, äntligen, så ljuvligt. Åååååååå vad gott det är att sova bra, inga pengar i världen kan kompensera en god natts sömn...

God morgon på er...

odivigt

Och sorry, Viva la Diva lacken må vara billiga men jag som inte har tid att putsa naglarna varje kväll dissar lacket som inte höll mer än en dag.
Fin somrig färg (104) men usel hållbarhet och kommer därför inte att bli någon favorit i mitt badrumsskåp.

kvällsbabbel om skor och bara fötter

Känner mig trött och sliten, inte alls så uppladdad som jag önskat speciellt med tanke på att vi får gäster i morgon. Men jag hinner nog pigga på mig tills dess.

Och så var Amanda utan skor igen, varför undrar jag och så kom jag på att jag måste sula mina Louboutins så att jag kan använda dem. Skor är ju underbara, förstår inte grejen att vara utan på scen, men söt är hon Amanda Jensen. Men Brolle är sötare...

Bild: På skor som behöver sulas

Tisdagstema -före/ efter

125198-544
Förra sommaren var där endast en grusgrop...

Ja inte helt färdigt men helt klart står där denna sommar ett hus i alla fall. I Augusti är det dags att få se den egna bostadrätten och i december flyttar vi in.

Detta är mitt bidrag till
tisdagstema som denna vecka som är före/ efter.

God förmiddag


Igår regnade det precis hela dagen, idag hoppas jag på lite mindre regn, igår bakade vi Oboy & jordgubbsmuffins och idag har vi haft fullt upp på morgonen.

God förmiddag på er, hur har ni det?

fotporr?


Nja inte direkt, men man vet ju aldrig, någon kanske går igång eller kräks i rena förskräckelsen. Själv har jag en släng av fortskräck så egentligen är det ju vansinne att bjuda er alla på mina tassar, men nu var det lacket jag ville visa.
Jag är helnöjd med färgen, inte lika lättapplicerat som dyrare Essilacken, hållbarheten får jag återkomma om för jag har ingen aning.

Kvällsnöje, nu väntar jag bara på att det ska torkas, sedan bingen.
Gonatt...

Fototriss - tre färger

  
Rosa, cerise och röd...
Jag vill också vara med i fototriss, som är en fotoutmaning där du ska visa tre bilder på ett och samma tema. regler för att vara med hittas i länken.
Nu är jag med...

sommar rosa lack


Jag har varit på jakt efter ett riktigt sommarfräscht rosa nagellack utan pärlemor (vet inte varför men jag gillar inte lack med pärlemor) och det verkar det som om fler har varit eftersom det varit brist på dessa kulörer i de butiker jag besökt.
Igår var det påfyllt bland hyllorna på Åhléns City, både bland Essie, Mavala och Dependlack. Jag valde dock ett från Viva la Diva och hoppas det kommer att vara i den färg jag önskat mig. 
Vi får se ikväll om jag gillar nya lacket...

några favoriter till grillade köttbiten



Godaste tillbehöret till grillade maten och något som jag kör med år efter år är limemarinerad rödlök. Jag har den som ett ensamt tillbehör ibland men godast är den i en sallad.

Skiva rödlök och pressa över lime (1-2 st lime/lök, beroende på hur saftig limen är), låt lök dra i limesaften tills den blir alldeles knallrosa (ca 1 timma).

Min favoritsallad
Blandade salladsblad
Melon
Fetaost
Oliver
Limemarinerad rödlök

Marinera löken enligt ovan, lägg salladsblad på ett fat, skär melon i stora bitar, strö över smulad fetaost, oliver och toppa med den marinerade löken. Någon dressing behövs inte.


Grillad sötpotatis
sötpotatis, skala och skiva
olivolja
salt

Droppa på olja och salta, grilla tills de är mjuka.

Så det var mina favoriter till grillade köttbiten, sötpotatis och melonsallad med marinerad rödlök. På bilden syns även grillad hallomi.
Har ni några favorittillbehör till grillat?

ytterligare en bok


Nja denna bok började bra men tappade sedan farten och fastnade likt en upprepning i mitten. Helt OK "sommarslöläsning" i klassisk chicklittanda. Det finns dock bättre tycker jag.

Och så retade jag mig på huvudpersonens inställning till att sköta sin hund, "näe det blir inte någon promenad idag heller" och så fick hunden gå på kisslådan...

L Weisberger har även skrivit "Djävulen bär prada".

Bild:
CDON

17 år senare


Igår var vi och fikade på
Skanskvarn, en gammal väderkvarn som jag har åkt förbi tusen gånger med tunnelbanan och tänkt att där ska jag fika någon dag.
Bra många dagar senare, ca 17 år till och med så stannade vi till där och fikade. Mysigt ställe, kanske inte bästa gofikat men kaffet var OK och de flesta andra satt och mumsade på mat, drack öl och verkade nöjda med det som serverades. Jag kommer garanterat att bege mig dit igen för att testa maten någon kväll, titta på utsikten och bara slappa.

Lite senare kommer jag att dela av mig av de superenkla grilltillbehören som är mina favoriter.
Godmorgon...

slampigt gott


Ikväll har vi ätit godaste grillade maten på länge. I morgon har jag supersovmorgon men därefter tänkte jag dela med mig av mina absoluta grillfavoriter.

Mannen har i alla fall äntligen lärt sig att smöra med frugan ger utdelning. Nu har han en plan om att bjuda mig på räkbakelser i det gröna betydligt oftare. Gärna säger jag, varför inte.
Jag är hur som haver himla nöjd, han är nöjd, en himla bra dag på många vis...

Gonatt på er...

Bild: På kvällens godaste grillkrubb

galen outfit och galet bra dag


Det blev ingen preppy sailoroutfit och skärgården idag, men väl en helgalen outfit, sol och en galet bra dag vi poolkanten (låter bra med "poolkanten" som för visso är en pool men områdets bassängbad där 100 ungar hoppar upp och ned plaskandes och skvättandes).
2 timmars batteriladdning alldeles för mig själv, solandes och läsandes.
Därefter fick det vara nog med slappandet och jag kunde inte låta bli att ringa familjen.

-Men hallå tänker ni komma eller ska jag komma hem? Nu är jag både utvilad, lite uttråkad och kissnödig?

Man och son kom till poolparken och hade med sig överraskningar som var så trevliga att det hela toppade min dag så pass att det  känns som bästa dagen på länge. Därefter grillade vi på gården, sonen somnade sött och jag ska genast sluta hänga här och umgås med mannen.

Ni då? Vad har ni haft för er?

Bild: På lite gott och bandat, galet klädval som dock gjorde mig på himla bra humör, guldväskan, silverskor, grönochvitprickig klänning och så en strandbag med stjärnor. Och så överraskningen, mannen som kom med smörgåsbakelse och gott att dricka, så nice.

väderhets

Det har pågått väderhets i min närhet denna vecka. Kommentarer gällande väder och vind har flödat, "sämre till helgen, synd att vi inte kommer att kunna bada för att det kommer att regna, typiskt att det ska bli dåligt väder bara för att det är helg" osv.

Jag som ibland är en riktig "ordbajsare" tar oftast en prognos för vad ordets egentliga betydelse innebär, alltså att en prognos ett "förutspått händelseförlopp".
Jag tror inte på att någon till fullo kan förutspå ett händelseförlopp, vare sig spåtanter eller vädergubbar och tar därför även som oftast väderprognoserna med en nypa salt.
Vanligtvis ja, för denna morgon skulle jag istället för att vakna upp i den egna lägenheten ha ätit frukost med SkärgårdsCilla på hennes veranda vid havet i Stockholms skärgård. Jag skulle ha tagit på mig den för stora illoranga bikinin, solat och kanske till och med badat ute för första gången i år. Jag skulle ha spanat efter orm i vassen, blivit bjuden på god middag och tagit mig ett gott glas vin på verandan och sett solen gå ned om kvällen.

Jo det skulle jag om det inte vore så att väderhetsen även påverkat mig. Jag tackade igår nämligen nej till helgen i skärgården eftersom jag så innerligt önskade mig ett perfekt väder när jag äntligen skulle bege mig dit. Så här sitter jag nu, i stan, i lägenheten och inte syns ett endaste moln på himmlen.
Jag känner mig en aningens korkad och skulle ha gjort som jag vanligtvis brukar, skitit i väderspådomar och dragit iväg ut till Skärgården. SMHI suger, ja jag skyller på SMHI så känns allt lite bättre...

Men jag deppar inte, gomorron därute:)

Bild: På dagens väder utanför mitt hus och enligt
SMHI

morgon


Klurar på vad jag och sonen ska hitta på idag. Det hetsas om vädret, att det blir sämre i helgen så det är väl bara att se till att vi får så mycket tid utomhus idag som möjligt. Rådjuren brölar och verkar trivas runt knutarna, ser dem nästan varje dag.
Näepp dags och sätta igång med denna dag.
Ha det så gott idag...

Förresten, ni har väl inte missat Miras
Mirato, lilla butiksbloggen med barnkläder till halva priset. Nu har det även kommit in kläder och skor för oss vuxna.

Så klart...

Samtalade med sonens sjukgymnast idag om sonens konsekventa trots gentemot mig och rullandet med sin rullstol. Du skulle se honom sade jag, han är helt vild och jag är förskräckt eftersom han konstant hotar med att rulla ut för trappor, branta backar och ut mot trafikerad väg.
Hon påminde mig om att min son aldrig någonsin haft möjligheten att "smita" iväg från oss föräldrar och att vi nu "får igen".
Självklart är det det så, bara att bita ihop helt enkelt. Idag höll vi (jag och mannen) oss i bakgrunden och den lille prinsen valde helt själv att svänga av mot en lätt sluttande ramp istället för en trappa.
Han begriper så klart och jag måste behålla lugnet, släppa taget och låta honom få känna sig fri, lillen. Älskade lilla unge, idag har vi haft en toppenfin dag.

Nu nattinatti...

Jag gillar Belinda


Jag ändrade mig och läste i rekordfart ut fortsättningen på
Gravidchock
Superduperbra, heja Belinda skriv på nu så vi får veta hur det går för Agata med flera. Och i min längtan och väntan på en tredje bok får jag spana in Belindas blogg istället, tror minsann att jag har fått mig en ny idol.
 
Michael Jackson var min idol för hundra år sedan, det var innan han opererade bort halva ansiktet och före den mist sagt osunda dragningen till små barn uppdagades. Därefter har det varit snålt med idoler. 

Studio Belinda skall lusläsas, hon verkar vara en cool (media)människa och är en ruskigt bra författare.


Bilden: Har jag snott härifrån

reashoppingen


Jag som annars aldrig brukar hitta något på reorna (konstigt ord) runt om i butikerna tycker att utbudet varit enormt detta år. Lite har jag fyndat, inget som har impulshandlats utan sådant som jag velat ha ett tag men som nu var nedsatt.

Ha en toppendag...

Bild: På reastuff från GANT, DKNY och SVEA, inhandlat på NK och
SOUKgallerian

gooooooooodmorgon där ute

Klarblå himmel äntligen, jag har längtat efter govädret.  Idag är det linne och shorts som gäller, benen är bruna av fuskbränna men kanske att de kan få sig en skymt av solens ljus denna dag.

Vad har ni för er idag?

ikväll läser jag


Sommarläsningen har anlänt, nu vet jag inte riktigt vilken jag ska börja med. Hmmmmm, "Alla var där" tror jag att det blir.

Ha goa kvällen, vad hittar ni på?

skönt att vara hemma igen

Grodorna i grodskogen hade gömt sig totalt eller skuttat iväg någon annan stans. Men det gjorde inte sonen så mycket eftersom han på vägen tillbaka fick se flertalet helikoptrar, brandbilar och polisbilar. Vi åt lunch på restaurang och allt var frid och fröjd tills trotsmonstret vaknade till liv på allvar.
Jisses säger jag bara, mitt tålamod testades till max och det är inte helt enkelt att stoppa en illmarig liten vilde som helt plötsligt bara tvärbromsar rullen när jag styr, bara vill köra själv men tvärsvänger ut mot trafikerad gata eller ned mot en grässlänt. Inte ville han lyssna och inte ville han göra något som jag sa.

Väl hemma igen kände jag mig helt matt, men nu är han åter en liten raring igen. Jag hann i alla fall svänga förbi huset som fått fasaden målad, i augusti ska vi få se planlösningen live på den egna lägenheten.


långt "tacka nej samtal"


Igår pratade jag med en kusin i telefonen, vi brukar vanligtvis inte talas vid, men vi umgicks som barn och nu vankades det ett kalas som jag tyvärr var tvungen att tacka nej till.

"Tacka nej samtalet" pågick i 40 minuter, fantastiskt hur lätt det kan vara att prata med vissa personer. Kusselelle och jag beslutade att vi ska se till att ses i sommar för trots att vi nästan aldrig ses och i princip aldrig talas vid så insåg vi snabbt att vi saknade varandra, kuligt tycker jag.

Nu ska kaffet drickas upp, vi ska göra oss i ordning, gå över till vännerna och se om de vill följa med till grodskogen.

Bild: På dagens frulle


Tisdagstema - Sommar


Uppe i norr, lugnet på landet, hästarna, båtarna, mammas stuga, släktingarna, vännerna, nattljuset, grillen, doft av regn, solen som värmer, ja det är väl sommar för mig när den är som bäst. Denna sommar kommer vi att vara mycket uppe i Umeåtrakten, härligt.

Temat denna vecka är
sommar i Tisdagstema, var med och visa lite sommar du med...

Bilderna: Är från denna sommar

outfit från 1999


Bästa investeringen jag någonsin gjort är helt klart min joggingskor, jag älskar dem. Skorna har fört mycket bra med sig, jag har fått bättre kondis, jag har kommit att gilla mina joggingrundor, som jag till en början avskydde. Jag har på köpet tappat en hel del överfödiga kilon som jag inte mådde vidare bra av.

Nu har vågen stått stilla väldigt länge men kläder jag inte kunnat ha på år och dagar passar igen, så även partystassen från 1999 som jag inte kunnat göra mig av med. Förra året när jag rensade i garderoben tittade jag på den och tänkte, "en dag ska jag banne mig kunna ha den på igen".
Jag har haft och har flera olika mål med min joggingträning, att komma i ovanstående outfit var ett av dessa mål. Igår medan det regnade röjde jag bland kläderna igen och då passade den den gamla kjolen med tillhörande paljettbeströdda linne som broderats fast för hand och jag har dessutom inte ett enda plagg i garderoben som är för litet.
Rätt så befriande måste jag säga och så känner jag mig lite duktig över att jag aldrig gett upp under året som gått.

Bild: På joggingoutfit, springskorna och partystassen -99