svaret


Till slut kom det ett alldeles rätt och riktigt svar på gissa bilden från Nadia. Det är en krita, en greppvänlig sådan, min son tycker dock bäst om att stoppa fingrarna i kritan, eller stapla dem på varandra.

ingen vanlig fredag...

image1082
God morgon, snart kommer hon min svärmor. Maken och sonen är och hämtar henne på flygplatsen, vinkar med flagga och tjoar grattis. Hela helgen kommer hon att firas eftersom hon fyller jämnt. Jag kommer strax att bjuda på frukost bestående av gott kaffe och tunnbrödsmackor med gravad lax. Dagen är fullspäckad, i eftermiddag tas hon med på Åhléns för en timmes festmakeup, därefter middag  på restaurang. Hennes tre prinsar, sönerna kommer alla att vara på plats, barnbarnen och så vi vapendragarna och
bästa svägerskorna.
I morgon blir det teater och middag hemmavid, sova gott på hotell kommer hon att göra hela helgen. Jag tror hon kommer att få en toppenhelg och hon blev så glad när hon öppnade sitt paket innehållande en nöjesweekend i huvudstaden tillsammans med familjen.Och om det är någon som kommer ihåg så har jag tvingat maken att se till att det är skinande kring och under den blå på bilden.
Ha en lovely dag:)

storleken har inte alltid betydelse

Essie Smoothies - Cranberry/Tangerine
Jag gillar Essies handkräm trots den lilla storleken på flaskan. Jag har Lemon/Guava nu men den doftar lite väl mycket citrus. "Cranberry & Tangerine" doftar dock ljuvlig. Nästa inköp av handkräm blir garanterat en sådan. Åhléns Stockholm-City har en riktigt trevlig Essie disk med handkrämer och alla underbara färger på nagellacken så klart.

Bild: Essie handkräm från
Blush

julpyssel

image1081
Några av mina pysselapelsiner blev inte helt svarta i alla fall, De är tänkta att användas vid en specifik dukning och därefter i ett ljusfat.
Nu är det lite småsegt här hemma, sonen som vaknade på tok för tidigt vilar nu en stund. I eftermiddag är det fullt upp men jag har goda förhoppningar om att det mesta skall vara klart till kvällen.

sotade apelsiner

image1079
Inspirerades av andra bloggare som förra året pysslade med att torka apelsiner. Så igår gjorde jag det och projektet  skulle ta 2-3 timmar. Men kvällspyssel blev nattapyssel för efter tre timmar i ugnen var de inte alls torra, tog ut dem efter fyra, lät dem ligga på papper ett tag och satte sedan in dem igen en stund till.

Naturligtvis glömdes apelsinerna bort, torra blev de men en aningens svarta. Efter detta jobb att få några skivor apelsiner torra till diverse arrangemang vägrar jag nu ge upp dem. Så vi får väl se, sotade apelsiner blir i alla fall årets jultrend i detta hem...

Bild: Till vänster apelsiner efter 4 timmar i ugnen, till höger efter att de glömts kvar lite för länge...

gissa bilden

image1078
Jag ska vila en timme, sedan är jag nog som vanligt igen. Ikväll ska vi pyssla (vad får ni se senare, kommer att dofta apelsin i alla fall) och städa, får ju finbesök snart och då är det bäst att det inte finns några fläckar i hörnen (eller under sophinken).

Ni andra kan ju roa er med att gissa bilden, själv tycker jag den borde vara lite klurig i alla fall...

Uppdatering:

En grej som ligger på ett bord.

ordlös onsdag - favoritblomma

image1077
Fler ordlösa bidrag finnes
här...

bättre...

Motorcycle-style boots large view
Jisses vilken gårdag, maginfluensa, vinterkräksjuka eller bara förgiftade? Ja mer detaljer än så tänker jag inte dela med mig av. Men idag har det lugnat ned sig och jag har sovit 14 timmar i sträck, maken har dessutom pysslat om mig så pass att han igår natt kom med den vidrigaste buljong som han tvingade mig att dricka. Han frågade om jag var sugen på den där buljongen i morse men jag avstod.

Snart börjar jag nog må som vanligt igen och att jag bara känner mig helt matt gör inte det minsta bara jag slipper må som igår, gårdagen tänker jag radera ur mitt minne.

Bild: På ett par
Lacroix skor som inte får mig att må så illa som igår men nästan, hemska...

lista

Utmanad av paus... Och jag utmanar vidare till Jessica, Gerda och husfrun

1. VAD HETER DU?
Mia
2. VAD ÄR DET FÖR FÄRG PÅ BYXORNA DU HAR PÅ DIG?
Rosa

3.VAD LYSSNAR DU PÅ JUST NU?
Sonen som mumsar på mat och säger "Oj det är söttbullar överallt"

4.VAD GJORDE DU IGÅR KVÄLL?
Inte mycket mer än att spana på TV

5. VAD VAR DET SISTA DU ÅT?
En bulle, dagens enda intag

6. HUR ÄR VÄDRET HOS DIG JUST NU?
Småkyligt, mörkt och pyttelite snö

7. DEN SISTA PERSONEN DU TALAT I TELEFONEN MED?
Min mamma

8. DET FÖRSTA DU LÄGGER MÄRKE TILL HOS DET MOTSATTA KÖNET?
Ögonen

9. GILLAR DU PERSONEN SOM SKICKADE DETTA TILL DIG?
Skulle jag garanterat göra om jag träffade henne på riktigt

10. HUR MÅR DU IDAG?
Ruttet pga illamående men om det inte vore för det skulle jag vara glad och må prima

11. VILKEN ÄR DIN FAVORITDRYCK?
Kolsyrat vatten

12. FAVORIT ALKOHOLBASERAD DRYCK?
Champagne

13. FAVORITSPORT?
Oj om jag nu måste välja så får det väl bli... Näe jag är så ointresserad av sport, kollar ibland på landskamper mm och kan tycka att det är lite spännande. Ett tag tyckte jag faktiskt att det var roande att titta på Sumobrottning men jag tröttnade även på det.

14. HÅRFÄRG?
Brunt

15. ÖGONFÄRG?
Grön/bruna

16. SOLUPPGÅNG ELLER SOLNEDGÅNG?
Solnedgång

17. SYSKON Å DERAS ÅLDER?
2 bröder en några år yngre och en några år äldre

18. FAVORITMÅNAD?
Har ingen heller

20.SENASTE FILMEN DU SÅG?
Spiderman 3

21. FAVORITDAG PÅ VECKAN?
Fredag helt klart

22.FAVORITHOBBY?
Diverse pyssel, inredning, hemmafix

23.ÄR DU FÖR BLYG FÖR ATT BJUDA UT NÅGON?
Nej men nu är det mindre lämpligt (upptagen)

24. FAVORITLÅT(ar)?
Massor, och varierar beroende på humör

25. SOMMAR ELLER VINTER?
Sommar

26. KRAMAR ELLER KYSSAR?
Kyssar

29. VILL DU ATT DE UTMANADE SKA SVARA?
Javisst

30. VEM ÄR DET STÖRST CHANS ATT HON/HAN SVARAR?
Ingen aning

31. VEM ÄR DET MINST CHANS ATT HON/HAN SVARAR?
Ingen aning

32. HUR BOR DU?
Hyresrätt men har nyligen köpt bostadsrätt

33. VAD LÄSER DU FÖR BÖCKER?
Just nu 2 stycken en av Alvtegen och en av M.Törnblom

34. HUR SER DIN MUSMATTA UT?
Är musmattelös

35. FAVORITSPEL?
Inget

36. KAN DU NUDDA DIN NÄSA MED TUNGAN?
Nope

37. KAN DU KORSA ETT ÖGA ÅT GÅNGEN?
Näe vem kan det?

38. ÄR DU ROMANTISK?
Ja dessvärre

39. SKULLE DU SÄGA SJÄLV ATT DU ÄR LYCKLIG?
På god väg i alla fall

40. VILKA HAR DU SÄNT DETTA MAIL TILL?
Ingen

41. VAD SKA DU GÖRA IMORGON?
Ta vara på dagen och förhoppningsvis må mycket bättre

42. VAD ÄR KLOCKAN JUST NU?
16:58

tisdagstema - pynt

image1076
Förra årets favoritpynt från IKEA, julkulor i form av ankor och så polkagrisrandiga.
Finns dessvärre inte att köpa detta år så jag får vara rädd om de jag har...
I denna veckas t
isdagstema skall vi dela med oss av vårat pynt.

vi springer men inte ikväll

Ikväll var det tänkt att projekt "maken och frugan skall jogga tillsamans" skulle börja men det blir uppskjutet. Här hemma är det helt plötsligt alldeles OK att prata maginnehåll och gnälla om vem som mår sämst. Vi har alla drabbats av någon slags magåkomma. Maken har hulkat som en galen skrikande älg under natten och i morse var det dags för mig att ta över illamåendet. Vem som är mest sjuk denna dag ointressant, den som drar nitlotten, den och den som aldrig kan vara sjuk, det är ju jag så klart. Nu ska jag trotsa illamåendet och försöka fungera som en vanlig människa.
Hoppas bara att sonen klarar sig, han är den enda som denna dag är hungrig i alla fall. Och så gissar jag att det blir en bedrövlig hemresa för min kära mor. Så det kan bli, om jag inte mådde så illa skulle jag skratta åt eländet.

Hoppas verkligen att ni mår bättre.


en dag

Brandbil
Lite trött men inte sugen på att hoppa i säng redan. Sonen har varit helt makalös denna dag och kväll. Svårt att ta in allt som varit så bra och underbart.
Min mamma har myst i fulla dag av att se på aktionsprogrammet med Ernst på 4:an, jag tyckete det var roligare att titta på henne när hon smålog åt de "mysiga" killlarna påTV. I morgon åker hon hem och vi här hemma får 2 dagar för oss själva innan nästa norrlandsgäng kommer.
Full fart men bara massa kul.

Ha det riktigt gott allihopa...

Bild: På en brandbil som sonen kommer att få av tomten, kan köpas på
Homely


tack...

Tjoho, idag har det gått mer än bra, bättre än vad jag någonsin kunnat drömma om. Sonen sövdes och vaknade igen redan innan han hunnit fram till uppvaket. Pigg och glad om än lite groggy men även det gick snabbt över så det blev ingen lång dag på sjukhus. Nu är vi hemma igen och allt är som vanligt igen, vi (jag och sonens far) är tröttare än den lille som faktiskt undersökts denna dag.

Ibland är livet bara härligt, jag tackar allt och alla, speciellt ni som höll era tummar denna dag.

sov i ro mitt barn men inte för länge...

image1075
Jag smygäter frukost, sonen får inte eftersom han snart ska göra undersökningen som gång på gång blivit avbokad pga snuva.
Undersökningen måste göras och nu hoppas jag faktiskt att den blir av så det är ur världen. Han måste sövas, det är hemskt obehagligt att lämna ifrån sig sitt barn för just det ändamålet.
Snart bär det iväg, jag måste bara lägga krigsmålningen (make up) först så att jag är redo att ta itu med dagens alla strider.

Jag är snart redo att möta världen och idag får inget gå fel...
Ha en fin dag alla och har ni en tumme ledig så kan ni väl hålla den för oss idag.

Bild: På en hjärtevärmare från
Coolstuff

lyxigt röda eller bara galet...

Denna eftermiddag har jag roat mig på egen hand, alldeles ensam inne i city. På NK, HM och Åhléns. Behövde vara för mig själv en stund. Och så shoppade jag lite bara till mig själv, lite underkläder och knallrött Chanel läppstift. Jag har dock inte bestämt mig för ifall jag tycker det är snyggt på eller om det bara är galet. Får fundera ett tag men annars känns läppstiftet bra i en lyxig hylsa.
Ha en fin kväll alla ni...
image1074

clutch

image1071
Nu äger jag en liten partyclutch i silver. Det följde med diverse band för handleden och axeln så den går att variera. Jag kommer dock bara att ha den utan band. Gissar att den kommer att användas redan nästa helg då det är dags för festligheter.

Bild: På min första cluth från
Scorett

skålen ler och säger köp mig

image1073
Igår var det utflyktsdag, hamnade i Södertälje, shoppade, var jag inne på Cervera och spanade på
skålen, den var fin och i en perfekt storlek så får jag inte den glada skålen i julklapp lär jag köpa den vid något senare tillfälle.

Vi åkte hem, åt god mat, drack en mugg glögg, tittade på snön och avslutade kvällen med filmtittande på TV. "En andra chans" med N. Cage och jag lovar att vi aldrig hade hängt kvar vid den om jag vetat att man på kanalen valt att klippa bort slutet. Mitt i en mening avslutade filmen för reklam och sedan poff så började en ny film. Dagen innan jul visas den igen pga den missade sista minuten. Jag kommer inte att se den igen, någon som minns slutet?

Näe hopp in i duschen med mig, kanske kommer jag att bli lite piggare då i alla fall.

Ni då vad hade ni för er igår?

ny slinga

image1072
Nu snöar det ute och då passar det utmärkt att mysa inomhus med en kopp god glögg framför TV.n. 

Hade tänkt köpa en Blossa 2007 till denna kväll men jag var som vanligt för sent ute, helt slut var den och det hade den varit länge fick jag reda på. Men Lucia chokladglöggen är riktigt god och duger säkert minst lika bra.

Ha en mysig kväll ni med...

Bild: På favoritglöggen och nya ljusslingan på guldfärgade kvistar som jag köpt idag...

första våningen

image1070
Vilken lovely dag, lite shopping, både nyttigt, klappar och lagomt "onödigt" bara till mig. Hela familjen har snurrat runt och till slut hamnade vi i Södertälje av alla ställen. Det blev dock inget läppstift denna dag eftersom det märke jag ville ha inte fanns i Södertälje. I morgon ska jag nog bege mig in till stan och förse mig med det jag verkligen vill ha.

Nu blir det snart middag, hade tänkt bjuda på
Carinas kyckling, tror det blir riktigt smarrigt. Ha en underbar kväll alla goa nätkompisar:)

Bild: På första våningen som är på gång, vi kommer att bo på tredje...

no doubt mun

[Bild: Daniel Karlsson FOTO: Linus Hallsénius/ TV4]
Tidigare sade jag att jag skulle sluta se programmet om Amanda åkte ur. Hmmm känner mig så pass tjurig att jag tror att jag skiter i fortsättningen efter gårdagens skandal.
Skräp helt enkelt.

Men det är ju bara TV, idag ska jag ut i verkligheten, trotsa köpstoppdagen och shoppa loss en madrass, en kökshylla, lite julklappar, ett knallrött läppstift till mig och något annat skojigt kanske...

Ha en härlig lördag och vad hittar ni på idag?

idol var det ja

[Bild: Amanda Jenssen FOTO: Linus Hallsénius/ TV4]
Har faktiskt lyckats se ett helt program ikväll och jag tycker jag nog att Daniel var bäst, fast Marie var grym med och så har vi ju min favorit Amanda...
Velpotta jag kan inte bestämma mig men helt klart är det de tre som ska vara kvar.
Hmmm fast Daniel var kanske vassast ändå, eller jo så var det nog.

Vad tycker/tyckte ni?

Uppdatering:
Näääääääääääe detta var väl inte OK? Nu tycker jag att vi spolar tillbaka och så röstar vi alla som tycker något!
Va går inte det?
Shit varför röstade jag inte, Daniel var inte det minsta värd att åka hur som haver...

Bild: TV4

hos mig är det advent denna helg

image1069
Då så alla julpoliser skäll på mig bäst ni vill, dessvärre kommer det inte att hjälpa för jag har redan tjuvstartat med pyntandet inför advent.
Nästa helg kommer ingen tid att finnas för detta pysslande så därför slog jag till med lite stjärnor och stakar, inte för mycket, lite lagom tycker jag...

Ha en underbar fredag nu, det tänker jag ha i alla fall...
Och så har jag lite kramar över  till den som behöver det, vassego.

Bild: På mitt lite juligare hem

love forever...

image1068
En tröja som jag glömt bort att jag beställt damp ned i brevlådan denna morgon, trevligt, den passade och jag kommer att ha på den i dag tillsammans med ett par slitna jeans. Lite kärleksspridande budskap är väl aldrig fel, tröjan kommer från ellos.

snabba veckan

image1067
Veckan har gått rekordsnabbt, vi har haft fullt upp och det är nog därför som veckan bara rusat förbi.
Denna dag är jag shoppingsugen i massor men tror att jag avvaktar med en tur till affärerna tills i morgon. 
Fick en fråga om ifall man vågar beställa dyra skor från nätet när man inte vet om de passar.
Jag tycker att det är lite av chansning, men det går ju alltid att returnera om storleken inte passar. Bäst är ju om man har möjlighet att prova skon först. Louboutins finns på
Natalie Schuterman i Stockholm. När det nu blir dags för mig att införskaffa ett par så kommer jag först att prova i butiken och därefter eventuellt beställa från nätet.

Bild: LV

vila och tjuvstart

Äntligen har jag lyckats vila en stund på dagen denna dag medans sonen lekte med sin mormor. Jag är sämst på att vila men idag har jag lyckats med att faktiskt inte vara så tokeffektiv och jag känner mig lite nöjd över det.

Min mor lagar mat denna kväll med, hon trixar och fixar och det är verkligen skönt att få skämmas bort lite själv också. Vi har tjuvstartat med julpyntning här hemma och jag är rätt så säker på att allt kommer att vara klart till helgen. Nästa helg blir det ingen tid för pyssel eftersom det då kommer finbesök från norr...

Ha en go kväll alla ni...

en hjälte


Jag har precis läst Magdalena Graafs bok "Det ska bli ett sant nöje att döda dig" i rekordfart. Hennes livsöde fångade mig starkt, vilken bakgrund, vilken historia och vilken hjälte hon är. Det är inte så ofta jag imponeras av kändisar men hennes förlåtande hjärta imponerar verkligen och det var med spänning jag i denna bok följde hennes kamp för att vinna tillbaka sitt liv.
All lycka och alla rosa kök i världen unnar jag denna kvinna...

Bilden: Har lånats
härifrån

dinnertime


Igår lagade jag korv i långpanna som serverades med en kall yoghurtsås. Denna dag slipper jag matlagning, min lilla mami som fortfarande är kvar fixar i köket.
Nu är jag så trött att jag skulle kunna betala för att få sova men jag brukar pigga på mig fram mot kvällen. Hoppas ni har haft en bra dag och att ni får en trevlig kväll...

klappjakt

image1065
Första klapparna är inslagna, känns bra att jag äntligen kommit igång med detta.
Ni då, är ni klara eller kommer även ni att rusa runt och leta klappar i december?)

ordlös onsdag - längtan efter ljusa sommardagar

image1064
Fler ordlösa bidrag finns
här...

mossiga tanter

image1063
Idag när vi var ute var min tanke att  jag skulle fånga den lysande gröna mossan på bild. Det visade sig inte vara det enklaste. Kameran ville inte ta in ljuset  och så hade jag en småkonstig tant och hennes galna terrier hängandes efter mig.

-Jaha och varför fotar du den där mossan? Tycker du den är fin eller? Jaha jag har också en sådan liten kamera men vet inte hur den fungerar. Jag har en jakthund jag! Vad kostar din kamera? Ja min terrier tycker om din katt men varför klippte du den i somras? Jamen ska du inte fota katten istället? Nähe nu blev den visst rädd! Jaja, jag har en jakthund jag!

Självklart svarade jag snällt på alla frågor även om jag helst önskat att hon gått sin väg, när hon började följa efter mig på min promenad tröttnade jag dock, ökade takten och drog ifrån henne.

Dagen har annars varit nice och lugn...
Ni då? Hur är läget?

tisdagstema - omgjord

image1062
Jag har mycket som är omgjort hemma, små skåp som målats, en tröja som blivit en filt, diverse kläder som blivit ett lapptäcke. Periodvis är jag en pysslare andra perioder ska det vara nytt och ej omgjort alls.

Denna TV-bänk är i alla fall omgjord, hade dock ingen före bild men ni känner nog igen den, en enkel
lackhylla från IKEA som vänts på kant och fått ett par ben. Allt för en relativt billig penning, i nya lägenheten kommer dock ett helt annat bänksystem att finnas under TV:n.

Omgjord är veckans tisdagstema, vad har du som är omgjort hemma?

härliga morgon

image1061
En härlig morgon som inte blir sämre av vetskapen om att denna dag blir lite lugnare än gårdagen. Sonen vaknade som en liten sol och ville mysa kvar i sängen en stund. Kaffet smakar toppen och hemresa måste bokas till min mamma, har dragit på det men det är väl dags att låta henne få åka hem snart.

Bild: Skor från
Gucci, även de vackra som en tavla.


favoritskor

image1060
Jo mannen detta är "konstverket" för tassarna som jag talade om... Ljuvliga och kommer du inte på något annat så kan du ju slänga ned ett par sådana här i ett rött paket med vita snören...
Sade jag att jag har storlek 39...

Bild: På min favoritsko Louboutin, klassisk modell som åter finns att klicka hem från
Neiman Marcus

tjing


Eftersom sonen varit sjuk så länge har alla diverse återbesök hopat sig. I förmiddags var det dags för tandläkaren, ett besök som gick alldeles galant. Jag såg dock att sonen funderade på att vägra öppna lillmunnen först men så ändrade han sig och visade snällt sina tänder som var så stiliga, inga hål så vi har skött oss bra med tandborstningen.

Nu är det time för ett besök hos ögondoktorn, sonen har inga problem med detta rännande men jag som släpar på vagn och annat blir minst sagt svettig. Behöver nog inte bege mig ut och springa ikväll i alla fall efter dagens flängande.

Bye bye, ha en fin dag alla ni...

Bild: På en nattlampa jag gillar, Barbapappa som går att klicka hem från
litenbutik

tandis

Fullt upp idag, snart ska sonen till tandläkaren och jag hoppas verkligen att han öppnar munnen denna gång. Vi har övat hemma på ett minst sagt märkligt vis men han har under övningarna snällt öppnat sin lilla mun och lovat att han även skall göra så hos tandis.
Vi får väl se hur det går för min envisa lilla prins, jag hoppas att han kommer att visa sina små gaddar i alla fall.

Bilden: Har jag lånat
härifrån

äntligen morgonkaffe


Vi gick ifrån gamla perkulatorn, köpte istället bryggaren på bilden igår och nu jag hoppas på att den ska göra riktigt gott kaffe. Har inte testat ännu men ska göra det alldeles strax.
Hoppas ni får en riktigt god morgon:)

Bild: Obh Nordicabryggare från 
ELGIGANTEN

det var en...

image1059
Ni alla var inne på något med garn, mest rätt hade dock
Cattis för visst är det ett projekt på gång. Tanken är att det ska bli en filt av ett helt gäng mormorsrutor. Det var länge sedan jag höll i en virknål så det tog en stund innan jag begrep beskrivningen. Vi får väl se om jag står ut och gör så många rutor att det blir till en filt. Har hunnit med ett par under gårdagens mindre muntra fotbollsmatch.

Nu blir det mys här hemma, sonens mormor har fixat söndagsstek medans vi har varit och shoppat kaffebryggare (äntligen). Det var bara att bestämma sig för en och jag har verkligen saknat riktigt välsmakande kaffe varje morgon...

gissa

image1058
God morgon.
Denna vecka har varit super, bara trevligt, vi är friska, allt flyter på bra, min mamma är på besök och ja, toppen bara. Hoppas ni andra också har de gott och att ni haft en skön helg...

Dags för en ny gissa bilden, vad är det tror ni?


Värmande döskallar

image1055
Värmande filtar att ha i vagnen kanske. Lite söta tycker jag.

Denna dag har vi bjudit in vänner på våffellunch, roat oss med att storhandla på Maxi och ätit gravad lax till middag.
Ikväll kommer TV:n att visa fotboll, jag som inte är vidare intresserad får väl se vad jag hittar på. Hade planerat att ladda med mitt nya bokpaket som kommit men utlämningsstället hade dessvärre hunnit stänga idag.

Ni då? Vad gör ni ikväll?

Bild:
Detalj och Design

mumsigt...

image1054
Gårdagens mat: ugnsrostade rotsaker, lax inlindad i bacon, lite romansallad och en kall citron och senapsås.

Rotsaker: Potatis, morot och lök i långpanna i ugn.
Fisken: Delade laxenfilén i fyra delar, saltade fisken, lindade en halv baconskiva på varje, stekte i stekapnna och kryddade med svartpeppar och basilika.
Såsen: Cremefraiche, citronsaft, dijonsenap, örtsalt och lite pressad vitlök.

idol

Kanske ska vara tyst eftersom jag inte spanat på exakt varje program...
Näe kan inte låta bli...
Amanda är helt outstanding...
Vinner hon inte hela Idol så ska jag sluta se detta program...

Bild:
Tv4.se

blingbling på läpparna

FusionBeauty LipFusion BlingFusion
FusionBeauty BlingFusion
Någon som testat detta blinblingande gloss från LipFusion? Ser trevligt ut i alla fall och en riktigt snygg förpackning... Jag skulle inte bli ledsen i alla fall om jag fick ett sådant från tomten till jul.

Bild: Från Eleven

mat

image1052
Bild på gårdagens sena och ganska snabba middag, en Club sanwich med kyckling, bacon, körsbärstomater, romansallad, stekt toast och en lättare variant på coles law utan majonäs och med dijonsenap. Mumsigt blev det i alla fall.
Perfekt efter en intensiv dag då middagen blev ovanligt sen...

piff i trappen

image1053
Här hemma hinns det med minst dubbelt så mkt nu när min mamma är här och hon piffar till och med i trappen. Nåja allt är inte bara toppen med all effektivitet eftersom hon gärna flyttar om prylar där hon tycker det passar bättre, som exempelvis radion som flyttades till kattens utgångsfönster, bakom gardinen.
Radion hamnade på min fot när katten släpptes ut, inte skönt alls. Tror jag måste be henne hejda sig en aning i sin "jag vill hjälpa till iver"...

Annars en toppendag igår med. Det flyter på bra här och trots en tung radio på fot är det underbart med sällskap av en liten mamma från norr...

Och visst är det fredag idag, jomen det är det ju, underbart...

Bild: från fula trappen

nummer 7

-Men du har du läst om den där nummer 7 krämen? (min mamma)
-Jodå visst har jag det (jag)
-Har du hittat var man kan köpa den på nätet? (min mamma)
-Nej det har jag inte (jag ljuger)
-Men vad konstigt, men så fort du hittar den så måste du beställa till mig (min mamma)

Jag har redan beställt den och hon kommer att få den i julklapp...

Nu är det dags för sen middag, en variant på club sandwich efter önskemål från mannen. Även denna dag har varit mer än toppen. Hoppas ni alla andra har det minst lika härligt:)

No7 Protect & Perfect Beauty Serum
Bild: På Boots "guldgruva" No 7 krämen, finns att beställa på eleven...

färgglada tassar

image1051
Färgglada sockor piggar upp, jag gillar de kleinblå bäst. Stumpor i flerpack i härliga färger köper jag gärna på 
HM.  Alla behöver strumpor och med lite färg blir det aningens roligare i julklappen...

Ha en fin dag:)

lovely

Vilken underbar gårdag och vilken tur att min mor är här.
Har hunnit med att vara vansinnigt effektiv och i samma veva bara mysa omkring och ha det trevligt.
Igårkväll framför Grey´s smakade vi på vinterns första glögg, pepparkakor med ädelost och så hade vi massor med tända ljuslyktor på bordet.
Idag skiner solen i Stockholm och snön (om än lite) ligger kvar på marken...
image1050
Bild: På diverse lyktor som används här hemma, de kommer från Drömhuset, Granit och IKEA.

ordlös onsdag

image1049

Fler ordlösa bidrag hittas
här...

Bild: Dagens känsla

gissa bilden- svaret

image1048
Visst var det toalettpapper på senaste
"gissa bilden", svart sådant som finns att köpa i diverse inredningsbutiker. En kul inredningsdetalj som jag gärna skulle piffa upp badrummet med någon gång då och då.
Min svägerska är fenomenal på att gissa bilder, så självklart gissade hon rätt, Gerda hade också klurat ut vad det var...


en riktigt god morgon igen

Andra morgonen i rad som jag vaknar och bara känner mig nöjd. Så vill jag att det alltid ska vara, vilken bra start på dagen, kan inte bli bättre. Hade helst bara önskat att vi kunde vara hemma och mysa med min mamma idag men vi har några ärenden som måste fixas innan lunch.
Hoppas ni få en lika fin start idag...
Velour hooded topVelour track pants
Bild: Myskläder från Juicy Couture.

böcker

image1047
Böcker, böcker, böcker så underbara att få och ge bort. Jag har beställt massor av pocket som jag tänker ge bort i julklapp. Denna gång blev det från
Adlibris, jag gillar att de inte tar någon frakt.

Och nu kommer min mamma snart, tjohoooooo:)

Bild: På några av böckerna i bokhyllan, jag brukar passa på att ge bort de jag har läst till lässugna vänner...

toppendag...

image1046
Idag är en bra sådan bara...
Nu har vi lite uppdrag att fixa...
Ha det finfint alla goa där ute...

Sverige idag - ute

image1045
Så lämpligt för mig att dagens
tisdagstema är Sverige idag - ute eftersom vi precis kommit in från en tur utomhus.
-Äntligen snöar det!
Sade sonen som äntligen fått kasta snöbollar som han sedan ville ta med in. 
Här i södra Stockholm snöar det ordentligt idag, stora tunga snöflingor, svåra att fånga på bild med de som ramlat till marken gick att fota i alla fall.

Ha en fin dag alla ni och det ska bli riktigt kul att se hur det ser ut hos er....

giftiga sanningar...

image1044
Det finns elaka personer som inte vet om hur onda de är. De lindar in sig i sina lögner som förvandlas till ord de tror på själva. Orden växer till giftiga sanningar, levereras ofta och gärna utan en tanke om självrannsakan och om vad som är rätt eller fel. De sprids till omgivningen i en rasande fart, förpestar och förstör.

Jag har mött sådana människor och förut skrämde de mig.
Igår blev jag vare sig rädd eller arg, mitt inre log för detta bekom mig inte längre.
Jag stänger min dörr och låter andra ta vid. Detta är inte min kamp, inte mitt problem.
Onda personer får strida själva och gör nog det varje dag med sig själva.
Jag vet vem jag är, jag är bra och vare sig ond, bitter eller förljugen.
Jag kan stå för vem jag är och idag tycker jag om mig själv.
Idag är jag glad att jag är jag och inte någon annan.

Bild: "Giftiga" skor från
Dior, inget jag skulle bära men de är som små konstverk och härliga att titta på...

gissa bilden igen

image1043
I mina "gissa bilden" lägger jag uppenbarligen ut alldeles för lätta bilder eller så är ni bara kanonduktiga på att gissa.
Här kommer en ny som jag hoppas ska vara lite svårare än den förra.
Ser ni vad det är för något gråsvart?

Imorgonkväll blir det lite roligare här hemma, min kära mami, sonens mormor kommer på besök. Ska bli helt underbart, hon är så efterlängtad, hon skrattar så gott och har lika lustig eller mindre lustig humor som jag...

Uppdatering, ledtråd: Något de allra flesta av oss använder varje dag, helst inte när andra ser på kanske. Jag tycker detta är en rolig, lite lustig present, om mottagaren tycker det är en annan sak.

upplyftande läsning


Jag har läst boken och gillar den trots att jag var lite skeptisk innan. Många kloka ord och jag gillar tanken om att coacha sig själv till att få ett rikare, roligare, mer levande liv.
Är det någon som läst boken och testat hennes tips praktiskt?
Upplyftande läsning iaf och massor av tänkvärt, jag rekommenderar den helt klart.

Bild: Googlades
här

gissa bilden...

image1040
Ser ni vad det är?
Själv är jag sämst på att gissa andras bilder även om jag finner det smått roande.
Ha en bra dag idag också.

Uppdatering: Ni var många som gissade rätt och visst var det en brödrost. En ny sådan, billig var den och införskaffades igår. Det kommer en ny gissningsbild framöver och då ska jag se till att det blir lite klurigare.

Godmorgon

Nu snöar det stora snöflingor här i Stockholm.
Igår förutom att fira pappan här hemma med fukost, presenter och en engelsk brunch var vi även en sväng på stan och fikade och köpte lite julklappar. NK har börjat juldekorera och jag börjar känna små vibbar av att julen nalkas. Tror faktiskt att jag detta år ska fuska och börja adventspynta lite tidigare, redan om en vecka eller två...

Köpte lite till sonen på PoP, tröjor och en varm vintermössa. Han ser lite rolig ut i den, som en liten plälsbjörn men mössan fyller sin funktion, ingen blåst eller vind på de små öronen.
Ni då? Hade ni en fin söndag?

imse vimse...


Efter en trevlig middag hos vänner hyrde vi Spiderman, passade mig perfekt en lördagskväll när jag var lite småtrött men inte vill gå till sängs tidigt. Men den kändes lite lång, annars helt OK kvällsnöje. Ikväll blir det Die Hard och det är min man som valt de senaste filmerna. Lika bra det kanske, själv har jag bara (nästan) lyckats hyra skräp den senaste tiden.

Bild:
CDON

mirakelkrämen går att beställa!

image1038
Nu finns "mirakelkrämen" att beställa på eleven. Tror ni att jag har slagit till?

Bild:
Eleven

tålig växt...

image1037
Cultdesignkrukan är jag så klart fortfarande nöjd med men
blomman den dog. Dock inte pga värmeljuset utan bara för att jag är så snål på vattning. En blommördare är vad jag är. Nu har jag dock köpt ett säkert kort, "hjärtan på tråd" den växten tål tuffaste behandlingen och jag har flera av den sorten hemma.

Och så ett grattis till alla pappor! Här har vi redan börjat firandet med frukost på säng och presenter. Senare beger vi oss ut och fikar på café.

gårdagens krubb

image1036
En lyckad middag och lyckad kväll tillsammans med min man, en härlig fredag helt enkelt. Det som stod på menyn var vitlökstoast med skinka och grogonzolaost till förrätt. Huvudrätten var färsk tortelini fylld med kronärtskocka och till det en gorgonzola och ruccolasås toppad med fläskfilé, ugnsbakade kronärtskockor och körsbärstomater. Brukar inte vanligtvis trixa med denna typ av avancerad mat men denna kväll vill jag göra mig lite till och det smakade annorlunda men gott.

Eventuellt planerar vi att åka till Vasamuseet idag, senare ikväll är vi bortbjudna på middag.
Vad ska ni hitta på?

idag...

image1035
Idag är jag glad, lycklig och tacksam över det jag har.
Idag struntar jag ifall jag så får 100 mail i boxen av tråkig karaktär, de påverkar mig inte, ingen med dålig energi kan påverka mig idag. Idag bjuder jag maken på en riktig kärleksmiddag och oroar mig inte för morgondagen.
Och i natt vet jag att jag kommer att sova riktigt gott.
Idag är en bra dag för det har jag bestämt att den ska bli.

Idag är det min favoritdag och jag önskar er alla en underbar fredag...

Bild: På bordet som är dukat

snart farsdag...


Himmel vad många som shoppat loss på
Cavalli at HM, endast leopardtights och trosor kvar. Kul för HM att satsningen fungerade. Har ni shoppat loss?

Själv funderar jag på farsdagspresenter, kanske skulle låtsas att jag glömt dagen med tanke på det usla firande jag själv fick, men neee inte min stil. Blir väl fika på säng, en liten gåva och en teckning från sonen. En uppmaning kommer jag dock inte att kunna låta bli, om att jag själv vill få samma uppvaktning nästa år.

Bilder: Från Russinet som har specialpris på papparingen och även på en isskrapa.

Firar ni farsdag?

bygget...

image1034
Nu börjar det bli dags att bygga första våningen, eller bottenplan. Vilket regnrusk, det öser verkligen ned på bygget och all heder åt alla byggjobbare som liter i ovädret.

Byggjobbarna har redan startat sin arbetsdag, godmorgon till dem och alla er andra:)

coola barntröjor

image1033
Helt otroligt coola tröjor för alla rockiga kids, från storlek 6 mån upp till 4 år. Finns att köpa på
Bubbleroom. Jag skulle nog ha valt Guns´n roses tröjan men sonen själv tyckte att "den med munnen" var finast.

en mördare till doktor?

Två morgnar i rad har jag läst och begrundat om läkarstudenten som avtjänat straff för mord
Min åsikt huruvida det är OK att först mörda och sedan vara verksam inom ett yrke som så starkt förknippas med att rädda liv är dock bestämd.

Vanligtvis är jag för att människor i de flesta fall skall få en andra chans, så även de som "sonat" sitt brott i fängelse. Har man dock mördat någon anser jag att man tagit ett stort kliv över gränsen för vad som är acceptabelt. En mördare som suttit i fängelse har innan denne hamnat där gjort ett eget aktivt val, klivit över en grundläggande norm och helt sonika beslutat att han/hon besitter rätten över andras liv och helt skoningslöst har haft rätten att avsluta det.

Det är inte så svårt att ta ställning, alla tycker vi något och det är viktigt att vi gör det. Jag utgår i detta fall från mig själv efter som läkarkåren faktiskt är beroende av patienternas förtroende. För mig är det enkelt att ha en åsikt gällande detta, speciellt eftersom jag och min son ofta befinner oss på sjukhus.  Ibland handlar det dessvärre om liv och död (som för bara någon månad sedan) och då är det viktigt att jag kan lita på och ha förtroende för alla de läkare som arbetar för att hjälpa mitt barn. 

Vill jag att en läkare som uppsåtligt mördat en annan skall vårda mitt barn i en akut situation?
Vill jag att samma läkare skall vårda mig och mina anhöriga när vi är sjuka?
Kan jag lita på en människa som valt att mörda någon annan?
 
Svaret är enkelt. Svaret är ett mycket bestämt NEJ till att mördare skall vara verksamma inom läkarkåren.
Har man mördat en annan finns det ingen andra chans, den som mist livet fick ingen möjlighet till det och jag vill inte att en "mördardoktor" ska utöva sin andra chans på var sig mig, mitt barn eller någon annan jag känner.

Vad tycker du?

rea

Hand painted empire dress large viewPoema camisole top large view
Massor av trevlig Rea på netaporter, men
reaklänningen kostar lite väl mkt för att jag ska slå till, passar inte min plånbok helt enkelt. Men jag ska memorera, kopiera så det skriker och ska jag fixa (sy) mig en liknande. Brunt och lila är ju en underbar kombination. Missonilinnet är även det förtjusande men går bort, bort, bort pga prislappen.
Karma wedges large view
Sommarskorna var det ju ett nice pris på men man ska väl inte shoppa bara för att det är billigt, eller? Julklappar var det ja, vad bra det går...

Bild: Elissa Coleman, Missoni & Michael Kors, allt från net-a-porter

hur man får en gnällspik att håll tyst

image1028
Jag har retat mig oerhört på Laminofåtöljen som knakat och gnisslat så fort man kommit i kontakt med den. Men så fick jag ett tips av min händige och snygge morbror om hur jag skulle få ett slut på oljudet.

Man behöver verktyg för att skruva isär stolen, stearinljus, lite tunt filtliknande tyg, en sax och lite lim.

Skruva isär delar där trä sitter mot trä och gnid in trädelarna med stearin.

Formklipp tyg till misstänkta gnisselplatser så som fästen direkt mot träet, klipp även ur för eventuella skruvhål.

Ta bara lite lim så att tygbiten sitter på plats när stolen skruvas fast igen.

Nu är stolen som ny och alldeles tyst, hur man får mänskliga gnällspikar att tystna har jag inga praktiska tips om men om ni har det mottages det gärna:)

perfekta skålen

Eva Solo Smiley Skål Svart Ø21cm
En perfekt skål för nötter och annat från Eva Solo, finns i flera färger och kan köpas från
denna sida.

en god morgon var det


Här är morgonrutinerna i princip desamma varje dag. Apotekets rengöring i har även de kommit att bli en del i rutinerna. När rengöringsprodukterna börjar ta slut köper jag genast nytt, så det alltid finns hemma.
Nattten har varit bra och jag hoppas på en härlig dag...

blommor och blader

image1026
Mannen är ju bara bäst ibland och när det behövdes som mest kom han i eftermiddag hem med en supersöt korg med blommor.
Vilken tajming, behöver jag säga att humöret tvärvände:)

Nu DH och så är planen att sova gott inatt, gårdagens John Blund fick mig bara att drömma mardrömmar så fortsättningsvis struntar jag i honom.

på dåligt

Jag pratar aldrig om det med andra och intresserar mig inte det minsta om andras bekymmer av den karaktären. Och med tanke på att min mans bäste vän smygläser här känns det ändå mer olustigt att yppa ord om det.
Men nu gör jag det i alla fall, för jag är ett surt monster denna dag. Morrar och kan inte hejda irritationsvågorna som dyker upp.
Helt klart har jag PMS, skriv upp i era almanackor, för här har vi ett inlägg av stor vikt och betydelse...

Morr och nu ska det förberedas någon slags middagsmåltid och NEJ jag vill inte ha fläskpannkaka!

pixi


Jag gillar Pixiskuggor, har
denna sedan tidigare och är hur nöjd som helst, skulle dock gärna även vilja ha varianten på bilden med matta skuggor.

Annars är väl dagsläget OK, lite trött och uttråkad bara. Dags för uppryckning helt enkelt och nu skymtas solen, time att ta sig ut...
Hur har ni det?

Bild. Pixibeauty

en vilosam plats...

image1025
Mitt bidrag till veckans
tisdagstema som är "en" eller "ett" fick bli en reprisbild tagen från flygplanet i söndags.

En vilosam plats bland molnen helt enkelt. Tror jag ska börja samla på vilosamma platser där ro och lugn infinner sig, jag vill ha mer nämligen, mera lugn mera ro och mindre uppdragna stressaxlar...

Ha en fin dag...

natti

Vill önska en god natt och så tycker jag att vi bestämmer att morgondagen blir en bra sådan. Eller hur?

Bilden: Är Googlad och jag tänker lika mycket på Lennart Svahn när jag ser denna sagofigur... Nä jag ska nog somna in med någon annan i tankarna tror jag...

svarta grejer...

image1022

Har köpt en gammal favorit i ny förpackning, "Cover all mix" en concealer från Make up Store som täcker det mesta.
Hittade även en nice baskofta på MQ, med lite roligare halsringning och liten puff i ärmarna...

lila...


Ja gillar den
också. Men lila, jag har fått för mig att jag inte passar i lila...

Bild: Odd Molly

första snön

image1021
När jag åkte upp till min hemstad fanns där inte ett enda spår av snö, men det dröjde inte så länge innan den första snön kom.
Det är något speciellt med den första snön, även om den senare i vanlig ordning förvandlades till blött snöslask och senare till en isbana.
Nu har vi i alla fall en god morgon och hoppas ni har detsamma.

på marken igen...

image1019
Jag har haft det bra, riktigt bra på min lilla miniweekend i Umeå. 
Det bästa av allt var dock känslan av att det var så skönt att komma hem igen, hem till min familj.

Vi kan inte alltid påverka vad som händer oss men vi har alltid makten att bestämma hur vi ska hantera det känslomässigt. ( M. Törnblom)

Bild: Ovan molnen är det ljust och fridfullt, under är det mörkt. Jag gillar att flyga, det är vilosamt och bilden togs omkring 16.30 i närheten av Stockholm.

godmorgon

Himmel, idag har jag mycket att fixa med. Nu väntar jag på att kaffet ska bli klart, sedan kan dagen få börja. Mitt favoritarmband är borta, det måste letas fram. En svart kofta behöver jag visst också och strumpbyxor, den där lilla resväskan är inte framplockad ännu och så städa undan lite, duscha är väl också bra. Nä jag är inte van att resa bort från familjen men ibland måste man och jag kommer att förena nytta med nöje på denna tur. Framförallt ska jag i alla fall gosa och leka med sonen idag så mycket jag bara kan, kommer att sakna honom sååååå i helgen...
image1018

min väska

image1015
Då var det dags att visa handväskan igen, har sett utmaningen lite här och
där...
Det är en hel del man släpar omkring på, denna gång hade jag inte massa kvitton och pappersskräp eftersom jag precis rensat.

Syns kannske inte så bra men den är väldigt rymlig min Dior, Diorissimo Multi-pockets Bag. Jag är fortfarande lika förtjust i den som när jag köpte den.

Innehållet:
Tuggummi
Plånbok
Glasögonfodral
Mobil
Kalender
Penna
Mini makeupbag med läppglans,handkräm och Rosebud salva
Nycklar

Ni då? Vad har ni i eran?

de var inte ruttna i alla fall...

Igår fick vi oss en otrevlig överraskning, några ungar (hoppas verkligen att det var ungar) kastade råa ägg på vårt köksfönster. Fönstret stod lite öppet varpå äggen hamnade inomhus, på väggar, i soffan, mm. Jag sprang ut i mörkret, självklart hade de redan sprungit iväg.
Jag tyckte inte detta bus var det minsta kul, jag blev sur, gick och solade och är nu rosigt röd i ansiktet.

Bild: På gårdagsmaten, lax, kall avocado/räksås och potatis...

liten och fin

image1013
Jag äger inte en enda liten clutch, eller minipartyväska. Skulle behöva en men får klara mig med de stora jag har så länge.
Burberrys med nitar var söt tycker jag.
Äger du en cluth och i så fall använder du den?

Bild:
Burberry Gem Clutch Bag

utmanad igen

Cim har utmanat mig igen...

Tio första:

Uppdatering:
Hmmmm funderade en stund efter att jag publicerat inlägget, ångrade mig och tog bort det, sorry Cim....