Pyntar

Idag pyntar vi och pysslar för fullt inför 1:a advent, nu ska vi bege oss iväg och komplettera sådant som fattas. Ikväll kokar vi hemmagjord glögg och försöker få upp lite julstämning.

Jag ska försöka komma igång med att lägga in bilder igen (de gamla är fortfarnde borta).

Ha det godisgott så länge.

Bildlöst

Ojoj så det kan gå, datorn som rensades fungerar nu snabbt men ett års bilder försvann, inte vidare kul, riktigt ledsamt faktiskt. Sonens första fisketur, semestern, bröllopsfesten, 5-årskalaset och så vidare, inte ett spår kvar och mannen försöker varje kväll att hitta rätt på bilderna. Jag får inte röra datorn i nuläget och nu surfar jag på den gamla, hoppas han lyckas få tag på våra foton, ser dock inte vidare ljust ut...

Ha det gott så länge.

Burkslukaren

Mannen har rensat och uppgraderat datorn, nu fungerar den snabbare än snabbast men alla bilder, länkar, gratisprogram mm är borta. Får leta rätt på allt senare, nu har jag tänkt lura familjen till IKEA, äta lunch och köpa, ja tänka sig, ljus, burkar och en kruka eller två.

Vad hittar ni på?

Mina Jimmy ChooFörra helgen när det var lite småsegt knep jag mig åt ett par Choo ballerinas från HM och så lite hemmamyskläder. Det blir lätt så på vintern, tända ljus och att man gosar in sig inomhus en aning.

Nu Fredag, denna vecka har innehållit fullspäckade dagar (har knappt varit hemma alls), trötta kvällar och ikvälll gör vi just det, tänder ljus, gosar in oss och struntar i att det regnar hela tiden.

Bilder:
HM

Vilken jul det kommer att bli


Tjohooooo och jippie kay ey, nu blir det verkligen stora julfirandet här hemma hos oss, som jag har hoppats. Släktingarna från norr kommer, min mamma, svärmor, lillkusinen, svägerskan med sambo och så mannens yngsta bror, så himla kul.
Som när jag själv var barn, fullt med glada julfirare överallt och äntligen får mannen rå om hela sin familj ordentligt.

Bild: Julpapper och snöre från Panduro

Mascara

Fick en mascara i goodiebagen från blogaward, en vibrerande sådan, funkar riktigt bra faktiskt, tackar Maybelinne, den enda jag använder just nu eftersom min andra tagit slut.

Och så till Mr Big, självklart är du saknad av både liten och stor, den lille somnade ovanligt tidigt (19.30) ikväll och sover så sött. Välkommen hem i morgon och jo jag har faktiskt pyjamas på redan men jag ska inte gå och lägga mig än på ett tag...

Lussebullar


Kamerasladden är åter på plats så nu passar jag på att bjuda er på årets första (för mig i alla fall) lussbullar, varsågoda.
5-åringen var oväntat skicklig på att baka fina lussekatter, duktig.

Halleluja för Bollibompa nu ska jag ta mig en snabbdush.

Inomhusaktiviteter

Vädret suger så pass att vi stannar inne idag, Legobygge, film, lussebullsbakning och diverse pyssel står på agendan. Lillprinsens feber varade bara i en dag, så skönt.

Och så verkar det som om det blir till att köpa ny sladd till kameran, ett mysterium att en grej bara kan försvinna.

Vad gör ni idag?

Kanske det vackraste jag gjort

Wao vilken Idolduett, jag tänker då på Mariette och Calle som slog till med min gamla favoritlåt och gjorde den dessutom helt bäst.

Kamerasladden är fortfarande alldeles försvunnen, kanske lika bra det eftersom jag nu sitter i soffan och beundrar mitt eget hemliga projekt, känner mig så pass självgod att jag garanterat inte skulle kunna låta bli att avslöja hemlisen om sladden varit på plats. Kan nog bli det snyggaste jag gjort.

Näe ni, god natt å sussa sött...

Som en liten present

Favoritdagen Fredag, mannen lämnar familjen för en resa till släkten i norr, jag hade tänkt hitta på massor med kul tillsammans med min lille prins här hemma och så i morse...
Tada, som en liten present vaknade sonen med 38,4°, så himla typsikt.
Men jag hoppas att det är något snabbt övergående, det brukar dessvärre aldrig vara så men man kan ju alltid hoppas.
Jag är i alla fall så nöjd över att vi har vaccinerat oss för länge sedan, nu vet jag att det inte är svinisen i alla fall.

Nu ska jag bege mig runt i våningen på kamerasladdsjakt och jag tänker inte ge mig förrän jag hittat den.

Ha det gott så länge och snart kommer Ume Ola på lunchbesök...

Småkörigt

Här var det snålt med blogginlägg, kamerasladden är bortslarvad och så jag har lite mycket för mig just nu och hinner knappt ut på nätet vilket jag saknar en aning.
Men vi mår bra, denna vecka är dock körig och till helgen lämnar Mr Big oss för en rövartur till hemstaden, gissar att han kommer att få det toppen.

Hur har ni det?

Jabbadabba


Lite stressigt i veckan men extremt roligt för jag gillar verkligen när det är fart och fläkt. Sonen är frisk men hostar illa, inget som smittar men jisses vilka sura blickar vi får när vi beger oss ut. Jag förstår dem alla och har lust att bära ett plakat "vi har vaccinerat oss för lääääääääääänge sedan".
Nu skall det till att försöka mysas med mannen om han nu slutar surra i telefonen, en kvart till var det sagt, vi får väl se.

Ha goa kvällen ni rara...

Bild: På kvällens Fredagskrubb, Skärgårds Cillas parmesanpaj med ruccolasås och svampasta till huvudrätt, gottigt. Och så jag då som håller på att spara ut hårlängden igen, det går sakta.

Säsongens första...


Nu blir det bloggtime igen, har varit trött och seg och inte haft lust alls, men nu är jag på G igen kära läsare som troget tittat in trots att jag inga inlägg bjudit på, kram till er.
Igår köpte jag säsongens första tulpaner, love them. Sonen är äntligen på lekis efter segaste förkylningsviruset och själv håller jag som mest på med mitt superhemliga projekt (vilket jag inte alls får prata om). Jag dokumenterar i alla fall det hela så ni kommer att få se vad det är så småningom.

Idag känner jag mig pigg (äntligen, har varit så trött i mörkret), nöjd, glad och redo att ta tag i sådant som ska tas tag i. Hur är läget hos er då?