skitsur

image1313
Skitsur, men här kan man ju avreagera sig i förhoppning om att man blir mindre tjurig...
Fritt fram att ta åt sig hur som haver, någon blev visst skyldig mig en saftig Botoxspruta efter denna sura Bad-mood-rynka som lär bli kvarsittandes.
Eller inte det sura brukar ju gå över ganska fort...

Bild: Omoget jag vet men jag är ju bara 35 så ni får ta det i beaktning.


tävlat

image1856
Nu är det dags för mig att hänga på en tävling igen. Hos
Josiee har man möjlighet att vinna... Ja ni ser ju, höga klackar, helt klart min craving. Kan man få för många, näeeeee jag tror inte det.
Nya skor är helt klart ett säkert vårtecken.

diskret make up med lite glow

image1310
Jag gillar Multiprodukter, en förpackning med flera användningsområden.
M.A.C:s Cream colour face base i färgen Fabulush har införskaffats och jag är mer än nöjd. Trevlig mild färg, lätt att applicera och idag har jag krämrouget på kinderna, på läpparna  med läppglans över och så ovanför ögonlocken. M.A.C rekommenderar förvisso och man ej ska just denna färg kring ögonen men jag tycker att det fungerar alldeles utmärkt. 170:- på Åhléns city i Stockholm, jag kan verkligen rekommendera detta krämrouge.

Lovely fredag, längtar tills mannen slutar, nu ska vi gå ut och jag tror nog att min blomma snart helt slår ut.

footloose

image1308
Jag är så sugen på att se
Footloose, minns att jag var helt såld på den filmen då på 80-talet. Måste se till att köpa biljetter innan de tar slut (pågår bara tom 10 Maj i Sthlm) och så får vi se vem som vill följa med, alltid lyckas jag ragga upp någon.
Vad gäller modet så förfäras min kära mor över att allt som fanns då går att köpa nu och att folk faktiskt använder det, men även hon tycker att det är kul med färgglada skor, jag vill ha gula, hon med.
 
Bild: Jag lovar att jag inte kommer att kränga på mig en outfit som denna i sin helhet. Men tröjan hade jag lätt köpt igår om jag hade hittat den och skorna är jättefina i butik i gult. 
Tröja och leggings från HM,  pumps Bianco, väska
Luella, örhängen kyssjohanna, läppglans eleven,

mjölksmoothie

image1307
Jag är dålig på att dricka mjölk och testade därför att göra en Smoothie på bara frysta bär och mjölk. Röda krusbär, Icas bär/fruktblandning och mjölk smakade jättegott och enklare kan det nog inte bli.

Jag gillar som ni förstår Smothies, anledning till denna förtjusning är för att: det smakar fräscht och gott, är lätt att fixa, bären i frysen kommer till användning, det är nyttigt, man kan variera i oändlighet, man får enkelt i sig dagsdosen av frukt/grönt, sonen gillar det.
Jag har aldrig socker eller annat onyttigt  i mina, oftast smakar det sött av bären ändå men eftersom att jag gillar det som är syrligt gör det inget ifall det inte är supersött.

Godmorgon där ute

image1306
En avklopplande runda i butikerna hann jag med igår innan stängningsdags. Lite kläder till sonen, en tröja till mig och lite ansiktsträm/makeup. Hade tänkt köpa lite barnböcker till sonen på Åhléns men jag blev utsjasad precis vid åttasnåret.

Godmorgon på er därute:)

lite grattis

Min pappa förvånar titt som tätt, som denna dag genom att gratulera mig på namnsdagen. Själv hade jag inte en tanke på det och brukar vanligtvis inte fira namnsdagar, men idag tror jag faktiskt att jag ska åka iväg och köpa mig en namnsdagspresent när maken kommer hem. Kanske ta mig en lång promenad genom stan och bara få lite luft. Har suttit instängd länge nu, är slut och trött men känner att jag är på väg tillbaka igen. Speciellt eftersom sonen börjar hitta tillbaka till formen igen.

Bild: Lite schleten men optimistisk om att energin snart återvänder. 

Ha de gott♥♥♥


avanna tröjan

image1304
Min har också kommit, riktigt kul att ha en egen  
Avanna tee med ett tryck som passar mig mer än bra. Mannen log med hela ansiktet när han såg den och ansåg även han att detta helt klart är en tröja för mig. Sötaste svägerskan har även hon en likadan.

Bild: På min Avanna T-shirt "I'm in a good mood I'm just not a smiling kind of girl".

den börjar slå ut

image1303
Vi börjar repa oss sonen och jag, inte helt på topp men snart så.
Återkommer lite senare, måste visa innehållet i fina paketet som damp ned i brevlådan igår.
Och så vill jag önska er en riktigt god morgon...

Bild: Morgonfoto på min lilla pärlhyacint (visst är det väl en sådan).

sväva iväg en stund

image1302
Jag ser ett scenario, med mig själv som huvudperson, i den perfekta klänningen, väskan och baskern på. En fotokloss rättar jag till i hallen, innan jag går ut och sedan låser jag dörren med nyckeln som sitter i nyckelringen med nostalgisk bild. Klänningen fladdrar till av vinddraget från fönstret som är öppet i trapphuset, en doft av syrener utifrån andas jag in. Allt är perfekt, inga bekymmer, ingen oro i mina tankar. Men i tankarnas värld är allt så tyst, lite för tyst och verklighetens alla ljud drar mig tillbaka igen. I min verkliga värld är inget perfekt, eller är det kanske det? Nej lite bättre kunde det allt vara men det är ju trots allt i det verkliga livet jag vill leva trots all oro och alla bekymmer...

Livet är som oftast inte perfekt, kanske är det bara menat så, ödets ironi och att livets lärdom går ut på att lära sig uppskatta det man har. De som har "allt", pengar, kärlek, friska barn, berömmelse mm verkar dock grubbla och ofta söka efter meningen med livet ändå. Jag skulle kunna fundera i all oändlighet men kommer ändå inte fram till något vettigt utan blir bara snurrig av alla tankar.

Som motvikt till allt "meningen-med-allt-tänkande" gör det mig gott att söka vackra ting, kläder och skor. Må tyckas ytligt av vissa men det bryr jag mig inte om. Tro mig jag har så mycket betungande att engagera mig i varje dag att jag utan problem tillstår att jag bryr mig om det vackra jag ser. I naturen, i köksfönstret, i affären och som här på nätet,  perfekta små ting som gör att jag svävar iväg en stund....
 
Kanske köper jag mig en fotokloss i verkliga livet, pillar lite på den och får en liten dos av den där känslan av det perfekta. Tingen saknar inte helt betydelse, de är dock inte alls det viktigaste och det är inte viktigt att äga dem alla. Men tankarna kring dem är till godo i alla fall för mig, ibland någon gång då och då.
Och vet ni man kan inte bara gräva ned sig i allt elände, då går man under, i alla fall jag...
  
Bild: Klänningen från
Topshop är helt ljuvlig, lite 40-tal en underbar modell med intressant skärning i ryggen, fotoklossar från Granit, väska från Chanel, skor från Bianco, nyckelring från Cosas och virkad basker från nuknuk.

I verkligheten tänker jag "men vadå, hade jag mössa på men ingen jacka".
God morgon på er alla som orkat läsa ända hit:) 

tisdagstema - last

image1301
- Måste du verkligen spara den här tygbiten? (Maken)
- Det där är ingen tygbit, det är min vårjacka, självklart går den inte att kasta! (Jag)

Jag har laster som de flesta, choklad, lakrits och annat som smakar mer. En annan last jag har är tyger, tyger i lager, tyger i lådor och tyger både här och där. Har så många, några köpta detta år och några till och med införskaffade för nästan 20 år sedan, något inhandlades på bröllopsresan, blev en kjol fast hälften blev kvar och det går ju inte att slänga. Kan inte göra mig av med dem och köper allt för ofta mer och mer. Jag vet precis vad det ska bli, på bilden ser ni den orange shoppingbagen i perfekta storleken, en skräddarsydd vårjacka, en kjol i Burberrystil, vårjacka nummer två med fodret till huvan på toppen.
Men så var det ju det där med att rita mönstret, bråka med symaskinen och verkligen ta mig tid att starta projektet.

Detta var mitt bidrag till veckans
tisdagstema som är last, vad är din?

vår i krukan

Efter två turer till tandläkaren på en och samma dag borde jag enligt mig själv ha legat i chock och bedrövelse igår men icke då, jag överlevde det med. Kalaset kostade och mer kommer det att bli, dock en annan dag. Förutom skräcken över att det skulle göra ont så var jag mest rädd för att kräkas på tandläkaren eller att jag skulle tuppa av och kvävas av min egen tunga eller nåt annat liknande "troligt". Men ingetdera skedde och på vägen hem köpte jag med mig en koselig bit av våren.
image1300
När de slår ut är vi garanterat på topp igen. När de slagit ut kommer jag åter att springa som en gasell, inte bjuda på det minsta gnäll, alltid vara snäll, passa i en bikini i en färg som är gäll, trippa i Louboutins varje kväll... OK förlåt, dåliga rim och inte vidare troligt men fantiera kan man väl få göra.

Äh hörrni ha en god morgon.


bygget börjar det i alla fall bli ordning på

image1299
När det strular i vår familj så blir det i alla fall inte halvdant utan riktigt ordentligt. 
Allt på en gång var det ja: Först blev ju sonen sjuk och hamnade på sjukhus med allt vad det innebar, därefter blev  jag dyngsjuk, smittade sonen igen som precis var på väg att repa sig, maken är helt slutkörd av att ta hand om sina sjuka familjemedlemmar och och som grädde på moset gick två av mina tänder sönder i helgen. 
Hejbaberiba! Tändläkarskräck kostar så istället för lyxigaste sidenscarfen från
Burberry och ett smarrigt apelsinfärgat armband från Hérmes går tusenlapparna till två gigantiska lagningar varav en eventuellt blir rotfyllning (självklart med min tur så är jag helt inställd på rotfyllningen). 

Ni kanske inte tror mig men jag skrattar faktiskt inombords åt eländet för nu kan det inte bli så mycket mer bedrövligt här hos oss. När sonen och jag själv mådde som sämst hade jag svårt att finna några ljuspunkter men så är det inte nu.
För på ett sätt var det lika bra att gaddarna kraschade eftersom att jag då var tvungen att bege mig till tandläkaren. Efter detta kan allt bara bli bättre och jag ser fram mot en ljuvlig vår med mycket trevliga aktiviteter. När allt lugnat ned sig ska jag även slå slag i saken, bleka gaddarna och skratta som aldrig förr. Det blir bättre, bara att hålla ut.
Nu ska jag snart iväg, gapa stort, meddela att jag gärna betalar extra bara de drämmer till ordentligt med bedövningen och ger mig en servett eller två att torka nervösa svettpärlor från pannan. 

För närvarande är min man min stora hjälte, vet inte vad jag ska hitta på för att ge tillbaka, eller jo det vet jag nog men det är inget jag yppar det minsta om här.

Bild: På bygget är det i alla fall ordning, på våningen näst längst upp kommer vi att bo, till höger är sonens två fönster, därefter köket och till vänster gästrummet.

tröttsamt

Önskar verkligen att jag hade annat att skriva om än enbart om förkylningar och annan skit. Men det blir inte bättre, sonen hade en släng av feber inatt igen och själv är jag helt färdig. Jag och sonen beger oss till farbror doktorn nu vid lunchtid. Kanske han kan hjälpa oss eller så blir det bara -"tack och hej, ett virus, bara att härda ut".

Jag återkommer när jag har något lite mer inspirerande än snor, öronont, feber och hostningar att skriva om.
Ha en fin söndag alla ni andra.
125198-1298

inte så lite less

image1297
Inte den helg som jag hade önskat direkt, har sovit mest hela dagen i förhoppning om att sova bort det värsta av förkylningen som är tung och dryg.
Min man har pysslat om mig med mat och vätska, jag uppskattar det men blir samtidigt stressad. Han vet varför och jag tänker inte utveckla det vidare mer än att jag är så medveten om att det helt klart blir tuffare för en make när "fixarfrugan" är sjuk.  

Melodifestivalen har spelats in och snart ska vi spana in den som hastigast. Jag är sjukt less på allt som har med sjukligheter att göra. Jag längtar efter att få äntligen få träffa
Cattis (som vi surrat om så länge), shoppa, ta på mig gula kläder, mysa med vänner, åka till favoritstället (mammas stuga på landet) och så längtar jag efter att få känna mig pigg, glad och bara lite roligare än vad jag är nu.

Hur har ni det då?

Bild: Inget gult men några nätfavoriter från Lindex

köper den inte

Lapaulet silk jumpsuit large view
O hjälp sådana här outfits sydde min mamma till sig själv och mig när jag var liten. Axelband hade vi dock och jag får lätta rysningar när jag ser gamla foton på hur hysteriskt matchande vi var då. Skulle icke ta på mig den gula dressen ens om jag fick den gratis, hua.

Mannen har varit efterlängtad denna dag, mest bara för att jag ska få febervila en stund. Kanske att jag piggar på mig så pass att jag kommer att kunna umgås med honom en stund ikväll. 

Vad hittar ni på då?

Bild: Från
netaporter

tröjan

image1296
Jag är glad att jag hann få tag i en, verkar vara en rykande åtgång. Igår beställde jag tröjan och fick nattservice av självaste Anna direkt. En sådan tröja skulle jag behövt ha sedan lång tid tillbaka, när jag var yngre fick jag ofta höra att jag såg så allvarlig ut. Jag skrattar förvisso ofta och gärna men när jag inte gör det ser jag faktiskt sur ut, men kan inte göra nåt åt det, ser ut så bara.

Nu ska jag bara klura ut hur jag ska komma in på makens internetbank så jag kan betala.

Bild:
Anna Larsson-Avanna tröja och på min sura photoshopade mun

intervjun

image1295
Jag har en stor släkt, många mostrar och morbröder och miljarders kusiner och jag gissar att min mamma kommer att tvinga dem alla att köpa senaste
Cosmopolitan. Som sagt, intervjun är inte lång, bara lite tips om hur vi får ett dinosaurielångt förhållande att hålla, inga sensationella nyheter och nope jag heter inte Lisa, feltryck...

Bild: Me

nya programmet

Doreen Månsson, programledare för Doreen 21:30. Foto: Carl-Johan Söder/SVT
Jag spanade på
Doreen igår, gillar programidén, gillar självaste Doreen och kommer spana in programmet även nästa vecka.
Annars var det inget vidare med mig igår, dunade in så fort maken kom hem, nattade sedan sonen, åt godis, beställde en tröja och som sagt såg på TV.
Om jag inbillar mig så säger vi att det är lite bättre idag, men det är ju fredag i alla fall.

Bild: kolla länken ovan

vaffa

image1294
Dagens lunch bestod av Kiwi, keso och febernedsättande. Inte vidare matfrisk och tycker att mannen borde VAFFA idag. Försäkringskassan skulle nog protestera men vadå, bokstäver hit eller dit och Vård Av sjuk Fru låter väl vettigt. 
Ha det gott, jag ska krya på mig och hoppas att detta snorande går över snart...

det är skillnad på trasor och trasor

Eva Solo Disktrasa 2-pack Svart
Disktrasor är ett problem tycker jag, så fort vår trasa är det minsta ofräsch tar vi en ny. Fy för blöta, stinkande trasor. En bekant till mig hade skräckupplevelser från barndomen, hennes mamma torkade alltid barnen runt munnen med disktrasan efter maten, fy så hemskt, hur kan man ens komma på tanken.
Eva Solos disktrasa verkar inte så tokig faktiskt, helt klart den stiligaste jag har sett i alla fall. Jag gillar Eva Solo och smarta snygga köksprylar kan man aldrig få för mycket av.

Bild:
danskdesign


"popart"


Det är kul att leka, denna gång blev det "amatör-popart" i Picasa. Två kändisar och så megastjärnorna, sonen och jag så klart.
Ha finaste kvällen alla ni.

glow


Hade egentligen önskat bege mig ut och springa en joggingrunda när maken kommer hem efter jobbet, men det är ju inte vidare bra att springa när man är förkyld. Är även sugen på att shoppa lite, men i nuläget känns det som om jag tar och gör allt en annan dag. Cream coulour base från MAC är jag i alla fall sugen på att testa och ska ta mig en titt direkt jag beger mig in til city, men som sagt får nog bli en annan dag.

Bild:
M.A.C Cosmetics

energi tack


Jag skulle behöva lite semester, från mig själv inte minst. Drömmer om en helg på spahotell, sova hela dagarna och bara ha det ruskigt lugnt. Det stannar dock vid drömmar, jag känner mig själv och vet att jag inte skulle slappna av ordentligt, skulle bli uttråkad av tidiga ensamma kvällar. Men till våren skall jag dra iväg på en liten tripp, hälsa på norrlandstjejerna, kanske boka massage och en bubbelbadskväll, det passar mig bättre.

Gårdagen var väl sådär, mina annars så rara familjemedlemmar här hemma har båda varit trötta och på dåligt humör, själv har jag väl ingen solstråle varit heller. Alla de sena nätterna, all oro och stress knackar oss alla på ryggen nu när det blivit lugnare. Men idag känns det väl lite bättre, lite halsont har jag men energin börjar så smått återvända, det känner jag på mig.

Hur har ni det?

Bild: Japanese Cherry Blossom från
Body shop


tisdagstema - längtan

125198-823
Som oftast har jag en längtan efter släkt och vänner i favorithemstaden Umeå. Varje sommar besöker vi staden, stannar i 1-2 veckor och försöker hinna med så mycket och många som möjligt.
Detta år blir det både midsommar och senare sommarsemester i norrland.
Tisdagstemat denna vecka är längtan och för mig var det inget att fundera på. Att vistas i Umeå är helt klart en återkommande längtan för mig, en dag kanske vi flyttar tillbaka eller så nöjer vi oss med en dyr stuga vid älven framöver.

Bild: Eget foto så klart, vy över umeälven har visat den förut men tror inte jag gjort det i Tisdagstemat tidigare.

randigt

Nautical sweater dress large viewZeplin shirt dress large view
Bateau sweater dress large viewJodie sweater dress large view
Våren är väl på väg om inte så himla länge i alla fall och som alltid blir jag sugen på randigt, marint, vitt och rött. Klänningar från
See by Chloé, Marc by Marc Jacobs, Tibi, MJ skulle gärna få hänga i min garderob. Gissar att det kommer att dyka upp lite billigare alternativ på diverse klädkedjor.

Jaja, nu ska jag försöka tvärvila medans maken snurrar runt och försöker få en son på bättre humör, den lille har inte varit på bästa humöret idag heller. Jaja i morgon är en ny, kanske kommer vi "ikapp" tills dess.

Ha det gott.

inte på omslaget


Här är det så klart sluttjurat, surt humör stannar aldrig kvar länge tack och lov. Och du mannen, vi är med i tidningen (även om jag inte heter Lisa). 
Min make vill helst inte figurera i min blogg men om ni är nyfikna kan ni läsa om hur jag och maken träffades, hur frieriet gick till och även se honom på en pytteliten bild i senaste Cosmopolitan.

Min dåliga start på dagen har vänt, ha det gott ni med.

Bild: Cosmopolitan

ingen sunshine denna morgon

Sur trött och tjurig är vad jag varit och är denna morgon, lika bra att hålla tyst innan fler verbala käftsmällar delas ut. Tyst var det ja...

Klicka här för en större bild på Sunshine smile
Bild:
Nelly.com

sugen på sommarkalas

Feather trim dress large view
Det finns nog inga trevligare festligheter än som när någon gifter sig. Dessvärre blir vi aldrig bjudna på sådana tillställningar, ingen gifter sig och ingen firar sina jämna födelsedagar längre. Det är helt enkelt snålt på kalasfronten bland våra vänner, ja förutom
svägerskan förstås som är bra på att festfixa. Jag är trött på att vänta på inbjudan och tänker ställa till med minst en vår eller sommmarfest deta år. Glassigt värre kommer det att bli. Bordplaceringar, tema, dresscode och trevligheter. Vänner, bekanta, vuxna och barn, alla kommer att bjudas och festen kommer att vara en hyllning till livet och kärleken. Japp så får det bli och mannen är på...
Bild: Oscar de la Renta klänning, net-a-porter

halva priset

Dessert Beauty från Jessica Simpson
Powdered Sugar Deliciously Kissable Body Shimmer
Med rabattkod har eleven 50% på alla
dessert beauty produkter, har själv aldrig testat något från Jessica Simpsons ätbara märke, men man kanske skulle passa på.
Någon som testat och har en favoritprodukt?

bilder: eleven

bloggmorgon

Ny morgon, lite trött eftersom jag hängde uppe lite väl sent, kaffet piggar upp som alltid, skulle inte klara mig utan morgonkaffet. Ska försöka se till att se på morgon TV nu denna söndag. Bloggregerande 16-åringarna Kenza och Blondibella kommer att intervjuas, med över 200 000 läsare per vecka måste man ju säga att dessa driftiga tonåringar imponerar. 
Annars är läget bara lugnt här hemma.

Hur är det hos er?

"de funka"


Min plan fungerade, rosa ljus, lullull och hjärtan i maten skrämde iväg norrlandsherrararna relativt tidigt. Jag är nästan ensam hemma, barnet sover, jag ska slappa ett slag, klappa katten och tänka lite. 
Vad gäller melodifestivalen så känner jag mig urtråkig (har roligare när jag är ute och springer) och fastnade inte för något bidrag, Sanna, Ola, Carola och Andreas hade helt OK låtar men ingen jag direkt upplevde som en wao-vinnarlåt.  Eller jo men jag gillade nog Carola och Andreas bäst...

Tittade ni och gick ni igång på någon av bidragen?

Bild: Middagsmaten denna dag, lax med cremefraiche-soltorkad tomat-fetaost täcke och ugnsstekt potatis och morötter. Alla fick ett hjärta i maten, smånördigt men jag hade lust bara.


norrlandsgäster

Ikväll får vi ytterligare en norrlandsgäst och det blir det grabbigt värre här hemma. För att skapa motvikt till detta kommer jag att laga "laxbakelser" med nördigt romantiska dekorationer på och ska dessutom försöka skrämma iväg herrarna tidigt. Inte för att de stör mig det minsta men det vankas utgång och jag vet hur sävliga dessa norrländska herrar är när det gäller att komma sig iväg. Idag känner jag mig ugly, gammal, trött och sliten. Ser fram mot en lugn hemmakväll alldeles själv. Melodifestivalen kommer jag att försöka hinna med att spana på och är det inte bättre låtar än förra veckan slutar jag helt enkelt att se spektaklet.
Ni då, vad har ni för er ikväll?

Jag önskar er en trevlig lördagskväll i alla fall...

sjalen

image1290
Jag använder faktiskt det jag själv egenhändigt stickar, senaste sjalen diggar jag helskarpt. Nu i vinter använder jag den både som halsduk utomhus och när jag småfryser hemmavid som sjal över axlarna.

Det har snöat ute, vintern hänger kvar och det är bara coola killar som erkänner att de faktiskt lägger sig i solariet någon gång då och då. För makens del var det väl 2 år sedan sist, men nu är det visst dags igen. Två bröder äro på väg till solariet, hoppas mannen inte tar i utan håller sig till 8 minuter, annars lär han väl bli röd som en räka.

Själv ska jag ut och springa när de kommer tillbaka, sonen börjar bli sig alldeles lik igen och nu skiner solen på oss också.

Vi har en nice lördag, önskar er detsamma...


tantfasoner

image1289
Stickning och kakbakning roar jag mig med, helt klart tantvarning på mig men jag gillar att sticka och hade lovat sonen att han skulle få baka kakor när han blivit tillräckligt pigg.
Idag har han varit så kurant att det blev kakbak och 
kanelkakorna blev riktigt goda. Sonens egna smakade dock bäst eftersom de var mindre än mina.

Snart får vi besök, yngste svågern från norrland kommer att vara här hela helgen, kuligt som alltid med besök. Vårt hem är alltid öppet för nära och kära som är sugna på att hänga med oss i huvudstaden en stund.

Ha bästa fredagen alla raringar...

rosa gucci

image1288
Jag går igång på  klassiska väskor från Gucci, denna med rosa detaljer skulle jag inte tacka nej till.

Här hemma blir allt bara bättre, igår strulade det en hel del men idag har den lille varit riktigt pigg och arg när han inte fått som han velat. Helt klart ett friskhetstecken när sonen ilsknar till, hmmmm undrar vem han ärvt det vassa humöret från:)

Bild:
Gucci spring/summer 2008

dömda brottslingar på tv?

Har Stina spårat ur helt eller? Själv finner jag ingen anledning att Tito skall frottera sig i TV, räcker väl med att frugan håller låda som vare sig var med eller gift med karln när våldtäkten skall ha ägt rum. Tito får väl överklaga som alla andra utan att spela ut i TV, jag är då inte det minsta intresserad av vad han har att säga.
Vad tycker ni?

natti

Önskar att jag hade mer tid så att jag kunde surfa över hos er alla men jag hinner bara med några få per dag. Ni är i alla fall helt otroligt goa som tar er tid att hänga kvar en stund här hos mig. Här hemma kämpar vi vidare och lillen verkar lite piggare denna natt. Helt galet att man som mamma blir överlycklig när barnet vaknar mitt i natten, men så är det här, lite upp och ned, fram och tillbaka. En hel del sena nätter men det är så gott att vara hemma, dricka sitt eget kaffe, trava runt barfota, slarva runt i köket och bara vara.

Natten verkar bli bra, sov så gott alla ni...

inga hjärtan denna dag, jo ett litet blev det visst i alla fall...

image1287
Inte alldeles enkelt att vara hemma och kurera den lille, fick ge vika, bara att välja, tillbaka till sjukhuset eller make hem från jobbet. Det blev det senare så nu är vi hemma båda två och allt fungerar genast bättre. Läkarna tyckte även de att det var en god idé att vara två när andningen svajar så.

Något lulligt och gulligt firande i hjärtans tecken blir det inte denna dag, vi är rätt nöjda över att kunna vara hemma i alla fall och kämpar på för att det ska bli bra igen. Men ett gott chokladhjärta har jag i alla fall mumsat på denna dag, gott var det och min goa mamma skickade ett åt oss var, riktigt rart.
När detta är över firar vi ordentligt hela familjen istället.

Ha en toppendag all ni, med eller utan hjärtan:)

hemma igen

Vi är hemma igen, men bara på prov, om natten går bra får vi så klart fortsätta att stanna hemma. På sjukhuset har de så mycket andningsförbättrande hjälpmedel som vi inte har så det är bara att hålla tummarna att vi klarar oss utan.
Alla var i alla fall lyckliga över att komma hem, sonen röjde runt och lekte med alla sina saker, inget vidare att vara instängda i ett rum för att förhindra att smitta andra sjuka barn.
Nu har det spanats på Greys, men varför gör hon slut med drömdoktorn? Begriper ingenting. Snart ska jag spana på Lost som spelats in, sedan ska sonen väckas för inhalation, jo lite jobbigare än vanligt men så skönt att vara hemma igen.
Nu har vi ett hem igen, när inte sonen varit här har det känts så trist och öde.

Bild: De senaste dagarna har den lille sovit lugnt och fint, då har jag passat på att sticka som en besatt så det blev en sjal ändå. Varm och go och det är helt klart terapeutiskt främjande att sticka, något jag verkligen kan rekommendera alla oroliga själar.
Den första stickningen efter mönster, inte perfekt men så är ju inte livet heller.

äntligen

Då så go vänner, nu så börjar det arta sig på många plan, sonen har äntligen varit helt feberfri denna dag och äntligen känner jag igen min lilla tjuriga, mysiga, roliga, tokiga treåring igen. Han är lovely så klart. Samtalet med läkaren gick bra det med, kunde dessvärre inte hålla humöret riktigt i schack utan brusade upp så pass att kinderna säkert blossade lika röda som sjalen. Men det gick bra i alla fall, riktigt bra.
Nu får vi service så det förslår och blir nog hemsläppta om några dagar, jo de håller oss kvar en aning, inte stressa på nu när vi väl är inne i "Fort Knox" (avdelningen där de kan allt om andning), vi skyndar på långsamt och satsar på att vara hemma till helgen.

Å vad jag längtar tills allt precis som vanligt igen. Nu ska jag ge Gossipgirl ännu en chans och vräka i mig Häagen Daz, slår faktiskt Ben & Jerry måste jag säga.

Ha en go kväll alla ni...

röda accessoarer

Äntligen första riktigt "braiga" eftermiddagen, då det varit fart och fläkt en stund, annars har den lille mannen mest sovit bort sin feber.
Imorgon ska jag upp tidigt, se till att känna mig riktigt powersnygg innan det bär iväg till sjukhuset. Snajdiga sjalen på, de röda skorna som gör att jag bara mår bra, "smaljeansen" (är inte smal men känner mig lite snyggare i dem) och så något svart. Vadan detta då? Jo i morgon är det stora "prata med läkaredagen" och vid svårare samtal där det kräver lite extra så ser jag alltid till att jag känner mig på topp själv, "powersnygg" helt enkelt.

125198-300
Skorna som jag bara gillar, galet röda och i dem känner jag att omgivningen direkt känner att en tjej i röda skor bråkar man helt enkelt inte med.
image1279
Glöm minen men även denna sjal ska jag ha i morgon och känna mig så där flygvärdinnesval, jag menar hallå inte bråkar man väl med en flygvärdinna heller, då kan man ju bli utslängd från planet.

Visst har kläder och accessoarer betydelse, ibland mer och ibland mindre. Tror dessutom att det kommer att gå finfint i morgon eftersom det är en av favoritläkarna vi ska träffa, men läkare är ändock, ja läkare...
Ha det gott  där ute.

kate moss och ostbågar

Denna kväll har jag roat mig med att testa Kate Moss senaste parfym, precis innan jag skulle vräka i mig en liten skål med ostkrokar. Känns som jag ätit upp Kate Moss med en dos av ostbåge.

Massor av prover har tagits denna dag och mitt i allt provtagningselände kunde jag inte låta bli att vända mig bort och skratta. Sonen svor nämligen ramsor som jag inte hade en aning om att han kunde, detta pågick hela tiden under alla stick i de små fingrarna,
Svordomar brukar ju komma från föräldrarna och ja vi har väl inte låtit bli dessa ord de senaste dagarna.

Nu är jag trött och och vill bara att det ska bli morgon igen. Hoppas på att sonen får en roligare dag i morgon. 
Go natt alla ni goa.

Bild:
Härifrån


lite lättade

Tack alla ni igen, för mig är det en fröjd att läsa era kommentarer sent om kvällen, tack för allt stöd.

Efter en natt och två dygn av stress, press och helt vansinniga diskussioner med diverse läkare har nu sonen kommit till rätt avdelning. Min käre make tog den största striden denna dag och vann den. Jag vet inte varför det skedde just denna dag men nu fanns det en plats sade man. Jag vet inte heller om det var ett försök till tröst från den senaste läkaren som till min make sade.
"Ni är inte ensamma om att ha det så här, det är fler barn med funktionshinder som föds och de får inte heller plats, dessa barn är en grupp som ofta kommer i kläm".

För mig är detta ingen tröst utan gör det hela bara ännu värre, vad är det för en människosyn? Och varför hjälper samma barnsjukhus dessa barn vid födseln med alla resurser, all läkarkompetens och med alla insatser som bara finns. För att därefter när de blivit friska nog att komma hem stoppa dem från att få den vård de är i behov av vid sjukdom?

Just nu är vi, jag och min man som i ett vakum, vi är glada att sonen piggat på sig betydligt, glada över att han kommit till en avdelning där man kan hjälpa honom på bästa sätt. Men samtidigt rätt medtagna över de abnormt omänskliga diskussioner vi fått föra med läkare på barnsjukhuset flera gånger om dagen de senaste dygnen.

Och ja detta som sker upplevs som helt ofattbart för oss också och vi kommer att ta detta vidare. Vi tänker aldrig mer låta vår son bli behandlad på detta vis, höra diskussionerna om hans ringa värde. Journaler finns, det är lätt att se vilken hjälp han fått (eller inte fått) när vi uppsökt sjukvården.

Vi får se hur vi gör och hur det blir med resultatet därefter. Det hela handlar i alla fall om sjukhusets organisering, ekonomi och så klart politik. Och jag lovar att återkomma i ämnet för alla er som är intresserade.

Denna kväll känner jag mig även lättad och behöver inte strida mer idag och när min son säger "Mamma hjälp mig" så kan jag det tillsammans med den personal som finns på den avdelning som behandlar barn med andningsproblematik.

Ha det gott nu alla ni...

jaha och hur var det här då?

Tack alla ni för era kommentarer det värmer mer  än ni tror ska ni veta. Sonen har fått förkylningsviruset RS, ett virus som kan drabba spädbarn väldigt hårt och så även som i vårt fall vår son som redan sedan tidigare har svårare än andra att andas.

Han är lite piggare i alla fall och det är bra, jättebra men han får dessvärre inte komma till någon av de två avdelningar som kan ge honom den vård han är i behov av. Ett friskt barn som får svårt att andas hamnar på en barnintensiv, vårt barn som är funktionshindrat och har andningssvårigheter sedan tidigare får inte komma till barnintensiven. Vi tycker att det är konstigt, läkarna tycker inte heller att det är bra men varför det är så svarar de inte på.  

Detta förfarande är lika overkligt varje gång det sker, tänk om mitt barn var äldre och förstod precis allt vi säger, tänk om detta fortsätter nästa gång vi behöver sjukvård, nästa och nästa. Då kommer min son lära sig att i Sverige är han som funktionshindrad inte lika mycket värd som andra friska barn. Hur ska jag kunna förklara det för honom.

Jag förstår att detta jag skriver om låter aningens otroligt och obegripligt. Längre fram kanske jag förklarar litet närmare om hur en dag kan se ut för oss på Sveriges mest kända barnsjukhus. Ett barnsjukhus som har en serie på TV där de gladeligen visar hur fint de vårdar alla barn. För oss är verkligheten inte som i serien, vårt barn drabbas hårt av sjukhusets organisering och sparkrav, barnsjukhuset ställer orimliga krav på oss som föräldrar och vi vårdar själva vårt barn i ett rum och ska känna oss stärkta av att som de säger, "ni har ju i alla fall nära till barnintensiven om det händer nåt". 

Tack Sverige, tack Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Näe jag är inte bitter, men jävligt förbannad och i morgon kommer jag att skriva ett brev till sjukhusledningen. Kanske förändrar det inte något men det har hjälpt oss tidigare så man vet aldrig.

Ha en trevlig fredag alla ni, jag hoppas sonen blir ännu piggare idag, tar på mig rustning och krigsmålning och beger mig ut i strid...

släkt och vänner...

Jag ni som känner oss vet ju hur det blir lite då och då. 
Denna förkylning som till en början verkade lugn ändrade karaktär och slog hårt på sonens andning. 
Ambulansfärd, Astrid Lingrens och samma vanliga visa, ingen plats på avdelningarna för andningsvård. Jag är så less, föbannad, ledsen och trött.

Sonen med sin underbara pappa stannar på en annan avdelning över natten. Han är fortfarande vaken, problemet för hans andning är just vid sömn, så det ska avaktas och väntas. Nålinfart ska sättas utifall att, utifall vadå tänker jag och ska med det i bakhuvudet försöka sova för att orka i morgon. Inte lätt ska ni veta men jag har varit med förr och vet att jag måste försöka stänga av allt just nu för att ha ork att strida i morgon ifall han blir sämre. Självklart hoppas jag på att det bara är en tillfällig svacka och att natten blir lugn.

Nu så länge är allt OK med den lille, vi hör av oss, jag kommer att knappa på tangenterna här framöver, när vi kommit hem igen...

Kram/ Mia

film och svordomar


Nu är det tjurigt värre här hemma, sonen har feber och jag har ingen snus. Värst är så klart att lillen är sjuk men den som själv snusar vet hur irritationen stiger i kroppen när ingen finns att få tag i. Sådana här gånger retar jag mig något så otroligt på att vara beroende av nikotin.
En ynka (svordom) timma kvar tills maken (svordom) kommer hem, då ska jag (svordom) toksnusa, därefter ut och jogga, (svordom)  laga krubb och senare ikväll (å sista svordomen) glo på TV-serier hela kvällen (nu känns det lite bättre).

Ni då, vad hittar ni på?

Bild:
CDON Grattis mannen, tre filmer på raken och alla var bra. "Perfect stranger" gillade jag och även det minst sagt otippade slutet.

statement


Trodde faktiskt inte att detta skulle behövas men måste efter en rad konstiga addningar på MSN ändock tydliggöra att Desperata Hemmafrun är enbart ett bloggnamn som jag haft sedan starten i oktober 2006. Detta bloggnamn står inte det minsta för vem jag i verkligheten är. Jag är vare sig hemmafru eller vidare desperat, de som känner mig vet att så inte är fallet. Men jag är hemma mycket av diverse adekvata anledningar och skulle för visso mycket väl kunna vara mer desperat än vad jag faktiskt är, men nu är fallet i alla fall inte så, jag lovar.

Men någons fru är jag, min mans fru och är dessutom väldigt lyckligt gift och planerar att vara så mycket länge till. Så till er smått desperata män som lägger till er på min msn och kommer med kryptiska "hmmmmmmmm" och "åhåååå", kan jag omedelbart meddela att jag inte är det minsta lik 
Gabrielle Solis, vare sig till utseende eller i sätt. Hon är en rollfigur, jag lever i verkligheten så det är lika bra att ni lägger ned innan ni ens tänkt tanken att kontakta mig. Jag försäkrar er om att era lama kontaktförsök inte tilltalar mig det minsta.

Och till alla er andra goingar där ute, vill ni lägga till mig på er msn gör gärna så men maila mig först så att jag vet vem just du är. 

Bild: Se länken i texten

tisdagstema - cirkel

image1285
Ett cirkelrunt klot på ett kuddfodral med massor av cirklar. Då var väl egentligen uppdraget utfört i
tisdagstemat där veckans tema är cirkel.
Måste dock förklara för er som inte vet vad det röda klotet är. Det är en av två kinesiska hälsokulor eller stresskulor. De sägs ha diverse terapeutiska egenskaper men jag fick de cirkelrunda kloten av min svärmor precis när jag hade opererat handen. Man ska hålla de två kulorna i en hand och snurra dem runt i cirklande röreleser. Till en början gick det knaggligt värre men rätt så snart hade jag fått in snitsen och jag inbillar mig i alla fall att handens rekordsnabba läkeprocess berodde till stor del på grund av användandet av kulorna.

Ha en fin dag idag:)

säg att du älskar mig...


Har kommit i en filmperiod igen och såg nyligen "Säg att du älskar mig", till en början tänkte jag, men vad är detta för en B-film. Efter en liten stund var jag helt innne i tonåringarnas värld och grät krokodiltårar. Kan faktiskt inte minnas när jag senast bölade till en film, men denna fick tårkanalerna att bubbla över ordentligt. Ruggig historia som dessvärre inte är det minsta orealistisk.

osten ska springas bort

Rätt så oinspirerad men ska ändå bege mig ut på en joggingtur,har bara varit på trevligheter hela helgen och dessutom ätit lite för många bitar av ost doppad i honung och balsamicosås. En upplevelse för smaklökarna men så klart inte vidare hälsosamt.
Näe hopp och hej mössa och joggingskorna på, är ju snart hemma igen, det är det som är så bra med att springa, man sätter igång direkt utanför husknuten och har ingen förlorad tid på att åka till diverse motionshallar.

Bild: Ja ni ser ju, slabbigt värre.

inga ugglor tack

image1283
Lilleman upptäckte skuggan idag, han tittade förskräckt på väggen och började tala om ugglor, att han var rädd och att vi skulle gå ut från rummet. Jag förstod först ingenting men kom till slut på att skuggan från lampan faktiskt såg ut som en jätteuggla.
Älskade lillegullungen, nu har vi lekt massor av skugglekar och han är inte längre rädd för skuggan. Ugglor går i alla fall inte hem här hos oss vilket inte gör mig så mycket eftersom jag aldrig varit speciellt sugen på fodral eller annan inredning med ugglor på. Men albumet från Lagerhaus gillar jag.

Bild: Album från
Lagerhaus

välbevarad sue ellen

image1280

Tog fram min gamla väska som jag lekte mycket med som barn och fick mig en rejäl nostalgitripp för där i låg Sue Ellen med garderob. Fann även Silvias basgarderob, Prinsessan Dianas bröllopsskrud och diverse andra klippdockor. Väl bevarade måste jag säga och nu förmår jag mig inte att slänga dessa gamla godingar som legat i glömska så länge. 

obegripligt program

Liten är förkyld men rätt så pigg och glad, vi håller oss dock hemma och inne denna dag och har bokat av diverse åtaganden för dagen.
Har ätit frukost och tittat på Teletubbies för andra gången i mitt liv, jag vet inte varför men jag verkligen avskyr det programmet, onaturligt konstigt, både miljön och figurerna är lite läskiga tycker jag. Jättekonstigt barnprogram men sonen gillar det så klart, men det det blir ännu mer konstigt när jag ska svara på frågor om programmet eftersom det för mig är helt obegripligt.

"En fläkt snurrar och teletubbies magar börjar lysa"
-Vad är det för en fläkt, varför blir det så?

"En slags högtalare kommer upp ur marken och säger att nu är det hej då"
-Men vad är det där?

Bild:
Googlad

pans labyrint


Har precis sett Pans Labyrint och är lite smått tagen av den speciella filmen, en vuxensaga, sorglig, lite hemsk och vacker på samma gång.
Helt klart sevärd.
Go natt där ute:)

Bild:
CDON

min fina sjal

image1279
Blev så kär i väninnan lärarinnans silkessjal från Whyred att jag bara var tvungen att ha en likadan själv. Snäll som hon är så köpte hon en till mig med från en rätt så hemlig outletbutik på söder (inte ens jag vet var den är). Jag kommer att använda den ofta, kanske inte samtidigt som lärarinnan om vi inte ska bege oss ut och leka flygvärdinnor förstås, kanske vore kul, vem vet.

gangstersocionomer

Hade jättetrevligt med väninnan 25 våningar ovanför marken. Högt upp, trevlig utsikt, lite för få sittplatser och dessvärre fruktansvärd vaktpersonal.
Summa summarum, ska du besöka
denna krog, så kan du gärna bete dig som en gris, springa skrikandes runt  och kasta is som en barnunge men se för guds skull att ta kavajen på för med en glassig yta kan man tydligen bete sig hur illa som helst. Helt OK för mig om krogar har en viss dresscode, men då skall ju detta vara tydligt redan innan man gått in, inte i efterhand när man spenderat sina slantar på diverse drinkar.

Bredvid oss i baren stod två herrar och hängde, precis lika länge som vi, deras stil i klädväg var väl något av MC-gangster stil, men de var urtrevliga. Den ena var kurator och den andra något annat men de var socionomer båda två. Vi surrade med dem om socialt arbete, ungdomar på glid, skolor i Stockholm och mindre bra fungerade stadsdelar ända tills...
Kuratorn blev utkastad! Han fick helt enkelt inte vara kvar på grund av sitt utseende, han passade inte in här enligt vakten.
Lite tidigare hade några kostymnissar som bokat ett champagnebord sprungit runt kastat is innanför varandras skjortor, skrikit och gapat, detta var tydligen helt OK men att klä sig i stora silversmycken, en tröja med tryck och MC Boots var tydligen värre. Det är sällan jag blir chockad men detta verkligen chockerade mig. Hade jag känt dessa två herrar bättre hade jag denna dag ringt och frågat ansvariga chefer om den minst sagt diskriminerande behandlingen. Har aldrig varit med om något liknande och det gör mig ytterst tveksam till att besöka krogen fler gånger. Diskriminering på restaurang är inget vidare trevligt inslag.
Och tänk min väninna hade dödskallar på sin tröja, vi klarade oss dock från att bli utslängda denna kväll som var himla trevlig ändå trots det som hände.

svarta klackar

image1277
Middagen är avklarad, hemlagad pizza med typ allt på. Nu är det dags att rycka upp sig, lägga ned att störa sig på den nyklippta luggen som blev på tok för mycket urtunnad. Ikväll blir det utgång med väninnan lärarinnan och jag vet precis vad jag ska ha på fötterna men i klädväg är det svårare, nåt svart lär det nog bli i alla fall.

Ha en nice lördag alla ni andra:)

nya skuggan

image1276
Gårdagens hårfärgning gick bra, kvällen var urtrevlig och den nya ögonskuggan från
Make Up Factory passade perfekt och var riktigt bra. Matta färger, stannade kvar där den skulle det vill säga på ögonlocket, en bra skugga som passar både vardag som fest.

fredagstävling

Det är bara tjurisar som missunnar andra tävlingar, en dag två eller tre i glansljuset på blogglistans topp kan man väl unna givmilda bloggare som bjuder på lite coola priser.
Jag gillar i alla fall tävlingar och är mer än gärna med, en lovely fredagstävling hittar ni hos 
Mira.

bara blond på paketet

image1275
Denna afton gör jag mig till lite extra, rosa tulpaner på bordet, håret är nyfrisserat och skall snart färgas ljusare (det blir inte blont, jag är mörkhårig), en ny ögonskugga ska testas, nya blusen på, tacos serveras till middag (mannen och sonen lagar), när sonen somnat dricker vi något gott, tuggar ost tillsammans med marmelad, honung och balsamicosås. Sedan surrar vi en stund och kanske går vi till och med ut en sväng, om jag inte blir för trött förstås. Dagen har varit minst sagt intensiv och ganska lång men trevlig. 

Idag tänker jag lite extra på
Hannah som har en jobbig dag idag, kram Hannah och hoppas allt gått bra.
Men nu är det dags att mysa med familjen,
senare är det dags att bara bry sig om sin man som faktiskt är lite goare och snyggare än vanligt.

Ni då hur ser er kväll ut? Jag önskar er i alla fall en underbar fredagskväll...

smygshoppa är inte min grej

image1274
Mannen läste aldrig
inlägget och jag berättade aldrig något om skorna heller men vad hjälpte det? Ingenting och smygshopping (för att slippa gliringar om att jag har tillräckligt med skor) är helt enkelt inte min grej.
Högt uppe på hyllan hade jag lagt de svarta små raringarna och igårkväll hör jag mannen gasta "Aaaaaaaaaaaj".
Skorna i sin kartong hade rasat rakt ned i mannens huvud. "Jaha här verkar det vara någon som har köpt sig ett par nya skor".
Jag låtsades inte höra och vi talade inte mer om det men jag kommer inte att försöka mig på att smygshoppa mer, det är både barnsligt och inte det minsta välfungerande eftersom nytillkomna skor ändå väljer att på helt egen hand anfalla en ovetandes make.

varm sallad med rökt flingsalt

Hemma igen och har precis ätit en varm sallad med farligt gott salt "Flingsalt smoke". Jag kanske är lite udda som gillar denna typ av maträtt men jag fräser vitkål i lite olivolja, blandar i färsk spenat, majs, kikärter och tomater. Ringlar på lite Balsamicosås, soja, örtkryddor och så det underbara rökta flingsaltet. Mannen gillar inte denna typ av mat men själv skulle jag kunna mumsa på detta ofta och skulle dessutom kunna ha det som ett tillbehör till kött.
image1273

lila skor

Känner mig lite frusen idag så jag tar på mig varma kläder och så mina gamla vinterskor, inte senaste high fashion direkt men jag blir glad av dessa färgglada skor och så är de dessutom varma och sköna.

Nu drar vi ut, hoppas ni får en fin förmiddag.


frukost

image1271
Morgonens frukost smakade finfint, idag är det favvodagen, har en hel del att fixa med denna dag. Kommer att vara mycket utomhus så jag hoppas verkligen inte att det har stormat upp ute, blåste faktiskt en hel del igårkväll. Som vanligt har vi ingen snö dock bara lite grått, mulet och lite kyligare än vad det varit.

Hoppas ni har en goooo morgon, nu ska jag bjuda mig själv på en kopp kaffe till.

Hur är det hos er, slarvar ni med frukosten eller? Ni kanske till och med steker gröt som
Cattis?