Tiden går..

Tiden går fort när man har roligt, nu har jag en marängtårta i ugnen och vi skall strax äta efterrätt framför "dansfestivalen" (sonen säger så). I morgon beger jag mig iväg hela dagen på hemligt uppdrag,

ha det gott där ute...


Sportlovet fortsätter

Vi har sportlov för fullt, sonen har sin mormor här och själv sportade jag faktiskt med solen som sällskap igår. Jag har legat av mig med joggandet igen men om två veckor lär jag ha jobbat upp konditionen, tänker bege mig på en runda i snömodden i eftermiddag.
Mannen har tagit en dag ledigt idag, hör inte till vanligheterna men det känns riktigt trevligt.
Har ni också sportlov eller?

Konstig bild på mig, men detta är i alla fall vad jag har på mig denna dag....

Gardiner i vardagsrummet?

Har spanat ett tag efter vardagsrumsgardiner men de jag har tittat på har varit tokdyra. Nu har jag i alla fall hittat ett par till ett OK pris som jag tror att jag ska slå till på framöver. Kommer från Jotex iaf, tror de kan bli bra.
Nu lite slötitt på TV innan Bedtime...

Och så fick han henne till slut...

Ingen har väl missat förlovningarnas förlovning denna dag. Jag tycker att detta är riktigt roligt men blir faktiskt besviken om de nu inte slår till med att flytta in i det ack så tomma slottet mitt i stan.
Där borde de få det toppen tycker jag, nära till allt och ett slott utan kungligheter är inget vidare tycker jag, vad tycker ni?

Bild: Lånad härifrån.

Läget...

En fullspäckad, rolig och intensiv helg, goda vännen på besök, make, vänner och andra begav sig på svensexa och jag hade Skärgårds Cilla på middag. Och så igår kom äntligen snön till stan och vi gjorde äntligen den där snögubben sóm vi pratat om hela vintern.

I eftermiddag kommer sonens mormor och jag tror att vi kommer att få palt till middag. Palt palt palt å så gott med palt fast goast är väl att mamsen kommer...

En örn i stan

Idag är det en extra fin dag, solen skiner lite mer än vanligt och så såg jag och sonen något alldeles märkvärdigt.
-Mamma ser du ett flygpl... Neeeeeeeeeeej det är en fågel, en jääääääättestor.

Även jag tittade upp och tappade hakan, trodde inte att det jag såg var sant för en bit ovan hustaken i området där vi bor (Stockholm söderort) flög det en livs levande havsörn. Enormt stor var den och den cirklade runt en bra stund innan den blixtsnabbt försvann.
Ett fint extraordinärt ögonblick måste jag säga och jag har aldrig sett en örn tidigare...


Fredagskompis

Jodå han kommer vår vän, om nu inte tåget från Västerås glömmer att stanna i Stockholm och det lär det väl inte göra. Hejbaberiba vad kul det ska bli att ses, hela helgen bor han här.

Nu plockar jag undan min bästa vän dammsugaren, eller bästa vän var väl att ta i men jag är mera sams med att dammsuga sedan vi införskaffade en ny och bra sådan...

Ha en härlig Fredagskväll...

Lovely dag...

God förmiddag vänner, bekanta, bloggisar och andra jag inte känner. Fredag idag, solen skiner, ikväll kommer förhoppningsvis en god gammal vän på besök om inga hinder uppstår. Brukar vara lite trubbel att komma sig iväg för vår vän som nog är en aningens hemmakär, men nu hoppas vi att det äntligen blir av.

Vad görs hos er då denna Fredag?

På återseende...


kallt å ny kofta

Brrrrrrrrrrrr det är iskallt i nya lägenheten, jag dricker kaffe och försöker krypa in i nya koftan från HM som jag gillar. Men Burkmannen har varit här, fler har visst påtalat kylan i bostäderna, en burk har lämnats och den ska i två veckor känna efter om det är kallt här eller inte. Sedan kommer burkmannen tillbaka för att hämta sin burk. Så ska det gå till, annars om JM hade ringt mig så hade jag kunnat tala om direkt att:
-Jo här är det kallt å lite dragigt...

Annars då? Hur är läget hos er då?


Bild: På burkmannens burk och tja, koftkvinnan det är jag det.

Jag fortsätter dela med mig av mina "inredningstips"


Å vi fixar och trixar här hemma med tiden för kvällsnattning av son som enda hinder. Men vi hann precis få upp en ny innerdörr in till sonens rum innan han somnade för kvällen. Dörrarna som JM "bjudit" på är rena luftdörrarna och allt man tänker hörs ut till övriga bostaden, nu hoppas vi att vi kommer att höra varandra lite mindre.

Tidigare har vi fixat ett TV-skåp till sonen, Tv:n gick ej att fästa på den vägg jag ville eftersom det hänger en skjutdörr in till gossens toalett där. Jag ritade en bild på hur vi skulle kunna lösa detta och maken kom på att gamla trogna IKEA-bokhyllan Billy nog skulle kunna fungera istället för ett enormt hemmabyggprojekt.
Det fungerade utmärkt med Billy och jag är helnöjd. Funderar även på att måla eller klistra på en griffeltavla på dörrarna så att sonen kan rita och skriva på dem.

Vi skruvade fast en efaskiva på insidan av skåpet och fäste TV:ns väggfäste i den. Skåpet sitter fast ordentligt längst upp i väggen så ingen risk att skåpet tippar.

Å annars ha goa kvällen där ute:)

Ripped jeans


Så har även jag införskaffat mig ett par ripped jeans, helt ofrivilligt dock och jag blev både besviken och förvånad över hålet på knät.
Jaja jag är väl helt ute eller kanske bara dinosauriegammal som inte uppskattar plagget som "påats" hela 2008  och som mer än gärna bars då när jag var tonåring.
Då talade man inte om några ripped jeans, de var bara lite coola för vissa och bara trasiga för andra. Jag minns så väl en klasskompis kommentar (som syftade till mina trasiga) om att hennes mamma hade sagt att trasiga byxor bara var för folk med dålig ekonomi. Jojo tiderna förändras och idag betalar vissa en bra slant för redan trasiga brallor.
kate-bosworth-1.jpg
Godmorgon på er där ute...

Bild: Längst upp på mig och ett trasigt knä, sedan på Kate som hittades här

Så där ja

Så där ja, både jag själv och datorn har varit krassliga. Nu mår jag bättre och fotoprogrammet fungerar även det igen. Bildcollaget är från alla hjärtans dag, en mysig familjekväll, sedan blev jag hängig och somnade tidigt.

Nu bättre som sagt, har gått igenom mina mail och insett att jag missat en hel del, sorry till er som jag inte svarat, beror bara på ovanstående som sagt.
Vi ses, nu natti...

Vilar lite

Dåligt med blogging från denna adress, krasslig och halsont är orsaken. Jag ska dra täcket upp till öronen och hoppas på att jag kan somna en stund.
Hoppas ni mår bättre...

Alla hjärtans

Inga dyra presenter men skickade pappershjärtan från sonen till farmor och mormor, tända ljus, trerätters, blommor och massa kärlek.
Melodifestivalen var bra ikväll, jag gillade Måns och tycker det var helt underbart att se Lili och Sussie igen, de hade ju till och med alla "movesen" kvar, lovely.
Önskar er en toppenkväll, kram kram.

Hade tänkt bubbla på med massa bilder men det vill sig inte med Picasa denna afton, får se om det går i morgon, ha de.

Skräddaren vet alltid bäst


Godmorgon Sverige. Jag är på himla bra humör idag och så är jag äntligen klar med kompisens klänning. Jag åtog mig att fålla upp och sy in den åt henne och har dragit på det in i det sista bara för att jag tycker att det är så tråååååkigt. Det är inte helt enkelt att sy om en konfektionssydd klänning (skräddare och konfektionssömmerskor) jobbar på lite olika vis), men nu är det i alla fall klart och det ska bli spännande att se om den nu passar så bra som jag själv tror.

Skräddaren vet alltid bäst, det bara är så. Hon ville att jag skulle sy in den mer än vad jag faktiskt gjort. Hon ville att jag skulle fålla upp den riktigt kort och det gjorde jag inte heller, inte för att jag är trotsig utan bara för att jag tycker att det ser bättre ut att göra så som jag tycker att det ska vara.
Som sagt skräddaren vet alltid bäst men låter kunden tro att det är tvärtom.

Paket

Ett HM-paket har landat, med bland annat denna vårjacka och lite annat, kommer att hämtas i em.
Hoppas att det kommer att passa...

Tisdag


Jo som det verkar så har min väninna lyckats grabba tag i två biljetter till Madonna på Ullevi i sommar. Resa och boende är inte fixat ännu men det lär väl lösa sig. Att mannen fyller år samma dag är väl inte helt hundra heller med men guh vad kul detta ska bli.

Nu ska jag iväg och lämna tillbaka en rulle tapeter som blev över. Ha fina dagen.


Hallihallo

Jo men så här såg det ut i Fredags, sedan hann jag inte med att blinka som jag förutspått så var helgen över...

Nu Måndag igen, ny vecka och solen skiner, helgen har varit underbar men det känns även skönt med vardag. Och så har jag fått ett riktigt spännande SMS, får se om planerna gått vägen, återkommer ikväll.
Ha det gott så länge.

Lite sugen

Ballerinaskor har jag aningens problem med eftersom jag känner mig lite platt (som om framfoten pekar uppåt) i dem men det går inte att komma ifrån att de är trevliga vår/sommarskor. Dessa gillar jag som är öppna på insidan av foten, liiiite sugen är jag allt på att slå till eftersom jag spanade efter liknande förra sommaren. Gillar även dessa men känner mig tveksam inför att köpa sommarskor i syntet.

Bild: Laredoute (se länken ovan)

Gokväll...

Nu har det lugnat ned sig här en aning med hemmafix, återbesök och möten. Puh och det är skönt att det är Fredag i morgon.
Näe ni jag vill bara önska er en fin kväll, själv beger jag mig in i läppstiftsdjungeln ett tag, gillar verkligen den serien. Ha de gosegott...

Bild: Tjuvade jag
härifrån...

Vardagsrummet

Det tog sin lilla tid men nu är vi färdiga med tapetserandet i vardagsrummet, två fondväggar blev det, resten är vitt. Gardiner ska upp, ett sidebord och taklampa ska investeras framöver när vi hittar det vi gillar. Här får ni en liten titt på resultatet än så länge i alla fall.

Och så en tävling...


Jag är med och tävlar
här, har inte så vidare tur i tävlingar men man kan ju vara med ändå...

Jakten på prinsessan som är brun i mitten.

Sonen har bestämt att alla prinsessor har päls och för en stund sedan var han ute efter en alldeles speciell prinsessa.

-Men mamma jag vill se den där prinsessan som är brun i mitten, har gul päls och som dansar...

Efter ett antal följdfrågor kom jag till slut på vem det var.

Laila Bagge. Foto: Torleif Robertsson/TV4
Laila Bagge så klart och visst är hon brun i mitten, har gul päls och dansar.
 -Mamma hon är fin...

Japp det håller jag också med om, ha fina kvällen där ute.

Bild: TV4

Livet snurrar på...

Lite mycket på gång nu, tapetsering (inte många våder kvar nu), återbesök, tandläkarbesök, sjukgymnastbesök, lek, mat, hjälpa kompis att sy till en brudklänning, tvätt i vanlig ordning och så jobbar mannen extra länge om kvällarna denna vecka.
Gissar att veckan kommer att flyga iväg, snurrar redan på ordentligt här hos mig.

Hoppas allt är bra hos er med?