Frukostmuffins & heltäckande slöja


Alltid tidiga morgnar hemma hos oss och jag känner mig pigg trots att det blev lite sent igår hemma hos Silvers. Jag och sonen har hunnit med att baka frukostmuffins, har haft en riktig mysfrukost och i DN fastnade jag för artikeln om "
rätten att täcka ansiktiet". Har funderat och läst en hel del i ämnet men är tvärsäker till mitt "nej tack till burka, niqab" eller vad beklädnaden kallas.
Jag anser att sådan utstyrsel inte hör hemma i ett modernt samhälle, finns inga förargument som kan få mig att tycka annat, tyvärr. Skulle exempelvis min eller sonens läkare, lärare eller sjukgymnast envisas med att bära denna typen av slöja skulle jag genast be om att få byta. Punkt

Nu ska jag och sonen iväg till BR och köpa utlovad vindsnurra, jag lovade honom igår och det första han sa i morse var.
-Mamma kommer du ihåg vad du lovade?

Man ska hålla det man lovar.

Toppenvecka


Toppenvecka, fullt upp och snålt med datortid så därför få blogginlägg. Ikväll har jag och sonen fått presenter, modellera och örhängen (det senare till mig tack och lov), tusen, tusen tack mannen.

Tävlingen hos tokmorsan är avslutad och jag vann! Så roligt, tack
Mira och Kiddoz.
Jag valde denna tavla med sonens namn. Toppenvecka som sagt.

Hur är det hos er då?

Våra dagar

Igår var vi (jag och sonen) ute i solskenet, åkte snowracer och skottade snö, en härlig dag. Idag har vi varit på återbesök på sjukhuset.
På väg till sjukhuset råkade vi ut för Stockholms otrevligaste taxichaufför som tyckte att det var lämpligt att bråka med mig bara för att jag ifrågasatte varför han tog en sådan omväg. Jag fick till slut be honom att vara tyst och fortsatte trevligaste pratstunden med sonen istället.

-Pippi har en häst och en apa. (sonen)
-Ja och vad har du då? (jag )
-Hmmmmmmm, jag har en kusin. (sonen)

Röntken av benen stod på agendan och motvilligt ville den lille låta sig fotograferas. Men så kom han på att han kunde göra hårdrockstecknet på skelletbild till doktorn och så fick det bli. Nu är det dags för besök hos sonens sjukgymnast och ikväll hade jag tänkt bli klar med klänningen.

Ha de


Mot strömmen

Jag erkänner att jag inte tagit denna tunnelbanekris riktigt på allvar, förrän ikväll när jag själv fått för mig att åka mot strömmen in mot stan i rusningstrafik.
Här var jag bland tumult och polispådrag, som tur var (galet beslut och helt frivilligt) var jag på väg in mot city och kunde gå runt stora folkmassan som ville hem till sina förorter.

Inne i city kändes det som domedagen var nära, folktomt och öde, jag var i princip ensam på våning 3 på NK och det gick overkligt snabbt att köpa mina tillbehör till klänningen. Ingen ville vara inne i stan denna kväll, alla ville hem och jag var faktiskt lite orolig på tillbakavägen. Men det gick bra, lugnt och sansat om än lite trångt. Kommunala färdmedel undviker jag dock tills SL fixat sina tåg eller som de påstår sina spår, kom igen nu SL, vad är problemet?

Läget

Igår var det strålande sol, isande kallt men riktigt vackert. Gissa om jag blev förvånad när jag försökte få tag i en färdtjänsttaxi (jag och sonen skulle ta med både rullstol och rollator) och endast fick ett röstmeddelande:

-Pga det dåliga vädret ber vi dig om du kan att återkomma i morgon. 

Jag förstod då ingenting, försökte få tag på en vanlig taxi utan att komma fram, gav upp och promenerade till lekis istället och sonen hjälpte duktigt till att bära grejer i sin rulle. Senare greppade vi att det inte handlade om dåligt väder utan att både SL och SJ inte kan se till att få undan snön helt enkelt.

Idag ska vi visst stanna hemma igen, jag vägrar, utedag på lekis och sonen busar i snön. Vi går, det går bra och spanar på stillastående trafikkaoset i området. 
Själv har jag adopterat grannens symaskin och syr som en besatt på en klänning som jag hoppas kommer att sitta fint på bröllopsfesten om två veckor knappt. Har jag sagt att vi har toppengrannar.

Ha en fin dag och hoppas att ni inte behöver åka kommunalt idag.

 


Mysigaste ljusen


Mannen är på svensexa, jag smurfar runt hemmavid, gossen sover sött och jag är jättetrött. Har inte sett melodifestivalen ännu, funderar på att spana nu innan läggdags på digitalboxen.

I natt blir det i alla fall till att sova med öronproppar på. Som sagt jag är trött och jag tror inte att Mr Big tillsammans med övernattningsgäst lyckas det minsta med att smyga in efter nattligt röj på svensexa. Öronproppar blir nog bra, jag slipper vakna och de slipper möta monsterfrugans hesa morr om att tassa lite tystare.

Foto: På IKEA ljusen igen, (jag är inte sponsrad av varuhuset, lovar) är helt kär i dessa passionfruktsdoftande lyktor som enligt mig bara är så mysiga tända i mörkret. Kommer att hamstra ett helt gäng innan de försvinner för gott.

Go natt alla ni.


Godaste enklaste fisksoppan


Gårdagens middag blev supergod och går så löjligt snabbt att fixa. Grillad fetaost till förrätt, recept från
halvåtta hos mig.
Och så SkärgårdsJennys fantastiska fisksoppa, mums.

SkärgårdsJennys fisksoppa (4-6 port)
Purjolök
curry
cayennepeppar
Paprikakrydda
2 burkar krossade tomater
2 fiskbuljongtärningar
1 tsk socker
3 dl matlagningsgrädde

2 sorters fisk, tex torsk och lax
räkor och musslor

Strimla purjolök och fräs i smör tillsammans med curry, paprika & cayennepeppar.
häll ner krossade tomater, fiskbuljong och socker, låt puttra en stund.
Häll i två-tre dl matlagningsgrädde (jag tar alltid hälften mjölk/grädde).
Nu är basen klar. Fem minuter före servering är det dags att lägga ner önskad fisk och skaldjur. Salta vid behov. 
 
Enklare kan det inte bli, en perfekt bjudsoppa, kan förberedas i god tid och bara lägga ner fisken när det är dags att äta.

Plånbokstrubbel


Shoppade loss igår och avslutade med att handla mat på ICA. Jag stoppade upp hela kön, blev superstressad och fick avbryta köpet bara för att jag inte hittade VISA kortet i plånboken.
Det är inte första gången det händer och nu avskyr jag verkligen min plånbok, den är helt omöjlig, allt försvinner bland allt skräp som samlas.

Jag hittade kortet till slut i alla fall, fick ställa mig sist i kön men vi fick med oss middagsmaten hem. Nästa inköp blir helt klart en ny plånka.

Nog om mina plånboksbekymmer, idag är det Lördag, mannen drar iväg på svensexa och vädret i huvudstaden är snöstorm/snökaos och varning för att gå ut. Vi väntar ett tag, hoppas på att det lugnar ned sig så att vi kan hitta på något kul senare idag.
Läget hos er då?

Vårdukning


Jag har lagat fisksoppa till hela trappuppgången tror jag, det blir lätt så med fisksoppa och om bästa vännen Mr Silver inte hade hatat fisk så hade han och grabbarna varit självskrivna gäster denna afton.
Receptet måste jag dela med mig av senare, enklast i världen och den godaste jag har smakat (blev mkt glad över receptet som jag fick av en väninna denna vecka).

Bild: Kvällens dukning, älskar IKEAS servetter som matchar gardinerna löjligt perfekt och så har krokusen börjat slå ut.
Oj jag har visst glömt glasen ser jag.
Ha finaste kvällen.


Vinnare eftersökes

Jag har skickat iväg vinnaradresserna till NIVEA, saknar dock 2 adresser, maila mig under dagen om ni inte vill bli utan. Kramis. 


Puderfärgad klänning


Godmorgon på er, härliga Fredag och lillen är ledig från lekis idag. Nu spanar han på favoritfilmen Nicke Nyfiken och jag tänkte passa på att komma igång med senaste syprojektet. En klänning till mig själv, det vankas bröllopsfest om två veckor och jag har outfiten klar i mitt huvud, bara att hålla tummarna för att det funkar även i verkligheten (man kan aldrig vara säker).

Bild: Skiss och puderfärgat tyg tillsammans med Louboutins, känns som en bra kombo men orosmomentet att slutresultatet lika lätt kan bli, lönnfet hudfärgad blekfis, vi får se.

Nice shoppingstund


Har haft en trevlig tur på IKEA tillsammans med sonen idag, han var som en ängel genom hela butiken, ofattbart. Nu är han dock lite tjurig, sugen på mellanmål (som han redan tidigare ätit), vill inte vänta till middagen, vill inte ha middag osv, det brukar dock vända snabbt det där tjuriga humöret.

Ha det gott.

Bild: På blommor och ljus från IKEA

Miljarders lösningar

"Vissa letar efter de höga trottoarkanterna, jag letar efter de låga"

David Lega sade något liknande för några dagar sedan på Nyhetsmorgon. Den mannen inspirerade mig något så oerhört, vilken livsnjutare, vilken inspiratör.
Och det han sa var så träffande för precis så är det för oss (för er som inte vet är sonen funktionshindrad), vi ser inte problem utan lösningar, varje dag, hela tiden, inte problem utan lösningar eftersom vi helt enkelt måste, rätt så fantastiskt egentligen. 

Nu snöar det  i huvudstaden igen, i morgon bitti bråkar vi inte med snön på väg till lekis, tar taxi istället och struntar i om vi blir sena, morgondagens första lösning.

Kram å gonatt på er...

Onsdagsmys


Småträlig månad när man inte har vett att njuta av vintern och bara längtar efter vår och ljumma kvällar. Ikväll har vi därför haft Onsdagsmys (verkar vara fler som pysslat med det ikväll eller hur Mr Silver?), kyckling stod på menyn i alla fall, hel med ben, det blir godast så...

Vinnare i tävlingen


Grattis Pyttis Anna, Sweetmama, Anna-Maria, Vintage Jessica, BiiBii, Jessica, Catrin, Rebecca, Mezzie, Att Ha det Gott,
maila era adresser till [email protected] så kommer en NIVA burk i brevlådan framöver.

(inlägget/tävlingen är sponsrad av NIVEA)

Möhippan


Det känns skönt att möhippan är över, vi hade en toppentrevlig dag/kväll i Lördags men jag blev rätt så slut förra veckan av all hemlig planering och fix inför och under själva dagen som bestod av kidnappning, makeup på Lancome, studioinspelning, middag och fest på kvällen/natten.
Jag som inte hunnit prata med kidnappade bruden ännu hoppas att hon blev nöjd över sin dag

Passar på att tacka alla tjejerna,
Lancome/PUB och studiomannen som bidrog till att festligheterna klaffade perfekt.
 
Hoppas ni alla har det fint där ute och glöm inte att kommentera i detta inlägg om ni är sugna på att få hem en NIVEA klassiker på burk, sista dagen idag.

Bild: Från möhippan

Fullt ös

Det har varit fullt pådrag hela helgen, möhippa i Lördags, uteblivet alla hjärtans dag firande av egentligen ingen förklarbar anledning alls igår och så tårtkalans hos gudsonen som hunnit bli 9 år och som så klart hur lätt som helst spöar mig i OS Wii.

Tack alla tjejerna för en underbar möhippa, tack W med familj för fantastiska tårtor och som vanligt ville vi aldrig gå hem. Tack för mysigaste goaste sonen som fick lego och choklad igår.
Dessvärre får både jag själv och Mr Big betyget IG på firandet av alla hjärtans dag, betyg kan man ju dock alltid uppgradera om man lägger manken till och har lust.

Hur har ni haft det i helgen då?

Kidnappning pågår


Hopp in i dusch, sminket på och iväg på möhippa. Strax ska bästa väninnan kidnappas, kommer att bli en rolig dag.

Ha en toppenlördag där ute.

Vill du ha en gratis Nivea Creme i brevlådan?


Minns ni klassikern Nivea Creme, eller har ni aldrig testat den och vill ha en blå burk hemskickad i brevlådan?
Skriv i så fall i kommentarfältet var du vill åka på vintersemester så får du burken hemskickad, blir ni många så väljer jag ut 5-10 stycken och glöm inte mail så att jag kan få tag i er adress. Alla kan vara med.

Själv använder jag min burk till mina extremt torra tassar och skulle gärna kunna tänka mig att följa svägerskan med familj till Åre.

Dagens shoppinglista

-Hårfärg
-Ljusrosa tyll
-Prinsessdiadem
-Skjorta eller klänning
-Frukt

Beger mig iväg på turboshopping, jag börjar bli trött på "i sista minuten" men det är helt enkelt en sådan vecka. Skynda iväg, kom hem nu Mr Big så jag kan hoppa på tuben och hinna fram innan butikerna stänger.

Tävla med Tokmorsan


Jag tävlar hos
Tokmorsan, alla med blogg kan vara med...

Rödbetsrösti


Jag inspirerades av ett middagstips i nyhetsmorgon och gjorde igår en egen variant av rödbetsrösti. Gott till både kött & Kyckling eller bara som den är, riktigt gott.
Här finns receptet.

Vem har kidnappat våra snöröjare?


Morgon, i huvudstaden släpar vi oss fram utomhus, jag och sonen struntar i trottoaren, stoppar upp trafiken, går mitt i gatan, håller upp en hand vid bilmöte och väjer undan så snabbt vi kan.
Det är faktiskt rätt så omöjligt att ta sig fram utomhus med rullstol helt enkelt och snöröjarna är nu helt osynliga i vårt område. Men fint ute är det och solen skiner.

Bild: En lampa från IKEA som jag gillar, finare irl än på foto och så ett bra pris förstås, som alltid hos Kamprad.

Kram alla fina

Mycket på gång

Idag svarar jag på min anonyma kommentator som tidigare frågade mig om vad som händer idag då?
Dagen har i största del handlat om möhippeplanering, en rätt så kaosartad sådan eftersom att allt har planerats i sista sekund.
Nu är äntligen det mesta fixat så det känns OK.

Utöver det så har jag så klart umgåtts med sonen, bla haft kultävling, pratat med goaste bloggkompisen, lagat en nice middag, långt och upprörande samtal med mor om försäkringskassans nya regler som påverkat henne så pass att hon tackat nej till inplanerad operation, fortsatt möhippesurr större delen av kvällen och är nu uppe lite för sent men det kanske blir så när man äntligen känner sig lite piggare efter superseg förkylning.

En dag som passerat, i morgon en ny dag. Så trevligt med kommentarer här i min lekstuga, speciellt med tanke på att jag ibland är snål med inlägg, det beror dock enbart på att det är så mycket på gång i verkligheten.

Kram alla fina...

Gratis semla


Om ni har vägara förbi 7-eleven och vill ha gratissemla så passa på att göra följande:
Sms:a “DRÖMSEMLA” till 721 30 så får du en kupong till din mobil.
Visa upp kupongen på närmaste 7-Eleven för att få din Drömsemla.
Det är först till kvarn som gäller och max en Drömsemla per person!”,

Först till kvarn av 1000 st, jag fick mailet för en halvtimma sedan, kanske har just du tur att roffa åt dig en. Lycka till.

Biter ihop


Jag verkar inte bli frisk helt enkelt, en vecka har detta pågått och jag känner mig sliten men nu är det bara att bita ihop, dricka mycket vatten, knapra alvedon och puffa nässpray. En tur till spårvägsmuseet blir det denna dag, sonens önskemål.

Bild: På favoritkrämen, varför ska bra krämer vara så dyra.

Biltröja

Nu är jag verkligen urless på min sura förkylning som vägrar släppa greppet, ena dagen känns det lite bättre och nästa lika ruttet igen, helt slut denna dag. Återkommer när jag mår lite bättre.

Bild: På senaste inköpet på
PoP, enda butiken med kläder som sonen accepterar att vara länge i eftersom att det finns en tågbana mitt i affären, smart drag.

Törs du följa med?


Modebloggarna bjuds på pressfrukostar till höger och vänster och nu gissar jag att de flesta är upptagna med modeveckan på Berns.
Själv får jag om än rätt så sällan då och då inbjudningar till olika evenemang, denna inbjudan är rätt så speciell.

Frukost, snack om lössnoppar och en maffig Goodiebag, inget för de pryda. Jag planerar i alla fall att bege mig, får ta med mig en bloggkompis men ingen jag känner är ledig i morgon, vill du följa med så är det bara att hojta till på min mail.

Ha det gott alla.

Ny och grisrosa

Precis som förra året var jag sen med att beställa ny almanacka och även detta år blev det en från samma ställe.
Klarar mig inte utan och det blev en grisrosa denna gång, det får duga helt enkelt.


Skabbig

Är overkligt förkyld och undrar om man verkligen kan nysa sönder revbenen? Har så himla ont men jag får luft i alla fall så man ska väl inte klaga.
Aningens uttråkad men saknar ork att ta tag i saker, nu plockar jag fram den gamla stickningen och sätter mig framför dumburken och känner mig ännu dummare som erkänner att jag tänker se finalen på årets skabbigaste såpa, "Paradise Hotel".

The kappa


Här i bloggen gör man lite som man vill, blandar högt och lågt, precis som i detta enastående inlägg där jag tänker gnägga om en inköpt kappa och att jag tycker att det är viktigt att skänka pengar till Haiti.

Kappa köpte jag för ett tag sedan och passade på att avrunda uppåt en krona till förmån för behövande i Haiti. En enda ynka krona, kappan kostade bra många hundralappar och så gav jag en endaste krona, så snålt.

Nu ska jag ge bort lite mer pengar,
här har Åsa sammanställt en lista på var man kan vända sig för att hjälpa till. Jag väljer att skänka via SOS-Barnbyar. Å kappan den är mörklila och inget annat och är inköpt på MQ. 

God morgon förresten.