Men Alba?


I brist på nya böcker har jag spanat på lite film de senaste kvällarna. Har tipsat er om de som jag gillar men måste även varna för filmer som
denna.
Jag säger bara "Men Alba, hur tänkte du när du gick med på att göra denna B-film".
Helt klart en av de sämsta filmer jag någonsin sett, uäk. Jag somnade efter halva filmen, såg den senare men snabbspolade bara för att se slutet i alla fall. Filmen var sämre än urusel och sämre än värdelös.

Handlig: Han knullar med massor av brudar, i alla storlekar och ställningar och de gifter sig därefter med en annan man. Han blir kär i henne (Alba) men vill inte ligga med henne eftersom att är rädd att hon då ska finna sin drömprins på annat håll. Hans kompis har sex med frukter och rotborstar, han själv får även till det med en mjukispingvin. Jag tror faktiskt att jag blivit lite osmartare efter att ha tittat på denna rulle.
Varning utfärdas med andra ord.

Bild: CDON, se länken ovan.

igår

Igår hade vi en toppendag, i alla fall eftermiddagen som tillbringades i Kungsträdgården, sol, mat, artister och promenad hemåt förbi slottet, vid vattnet. En sådan där dag som man stör sig en aning på att man glömde kameran hemma.

Jaja tur att vi passade på att vara ute igår för idag regnar det igen.
Hoppas ni har det bra där ute...

filmernas film


Ååååååååååå vilken film, jag och min kompis var helt förtjusta både under och efter filmen. Å inget kan jag berätta heller för ni är väl några som inte sett den och planerar att göra det.
Bästa filmen ever, jag ska helt klart köpa den och se den igen när den kommer på DVD.

Efter filmen satte vi oss på uteserveringen med stora vita fluffiga sofforna, beställde en Cosmo och bara softade i kvällssolen.
Toppenkväll.

Bild:
Härifrån

SATC outfit


Helnördigt känns det att stå och posa på detta vis men kan inte låta bli dagen till ära. GGG outfit (Gucci, Gant, Gucci) för SATC biokväll med efterföljande drink i vita fluffiga soffor. Kan inte bli annat än lovely.
Vi ses på stan lärarinnan:)
Och mannen jag lovar att jag ska vara riktigt snäll...

håret...

Nämen det var nog tur att jag avvaktade och lyssnade till kära mami. Det ljusbruna blev väldigt mörkt, inte chokladbrunt som jag önskat men det får duga.
Nu hopar sig molnen, jag ska fixa mig i ordning för en tur på stan och därefter en ha en riktig tjejkväll tillsammans med lärarinnan. 

ljusare blir mörkt


-Du kommer att bli olycklig om du färgar håret med den färgen.
Sade min mamma lite spökligt dramatiskt när jag visade henne vad som införskaffats i färgväg.
Jag som vanligtvis inte brukar lyssna till min mammas goda råd när de inte riktigt passar mig, hakade upp mig på det där med  att bli olycklig.

Ny färg, lite ljusare köptes i alla fall, för inte vill jag bli olycklig inte, det låter inget vidare. Själv tycker jag nog helt ärligt att det ingen större skillnad är på förpackningarna men den ena heter ljusbrun och den andra mörkbrun och det är den till höger som enligt mami skulle vara olyckans färg.
Nu tycker hon egentligen att jag aldrig skulle färga håret så jag borde inte lyssna till henne alls, för även döttrar får grå strån som de ej vill att de skall lysa på skallen mitt bland allt det mörka,
så det så...
Nu ska det färgas.

kolla skorna

God morgon, är det någon där? Idag ska i alla fall jag få en hel j*kla dag alldeles för mig själv. Knappt att jag begriper det själv.
-Men mamma vad ska du göra idag då?
-Åh jag vet inte alls, kanske gå på stan i affärer?

Jaja vi får se, sola hade ju varit trevligt men än så länge är det inte solväder på gång. Kanske gör jag som Pernilla och shoppar loss ifall det regnar, kolla vad hon hunnit med.
Wao säger jag bara, som en alldeles egen liten skobutik, 
wao...

premiärturen

Vad bra det har gått idag, sonen har verkligen varit hur stolt och duktig som helst denna eftermiddag i sin alldeles nya lilla rullstol. 4 timmar på söder, fram och tillbaka, lite tjurig var han då och då över att jag höll i och styrde rullen.
 
-Men håll inte! Kan själv! Men sluta hålla mamma!

Så söt han är min lilla gullunge...

satc och rulle på g


Nu väntar vi på att rullstolen ska levereras, någon gång under dagen kommer den, därefter skall vi ut, provköra och jag ska passa på att hämta ut biljetter till SATC filmen. I morgon är det dags att se den efterlängtade filmen.

Ha det gott där ute, här skiner solen och blomlådorna ska få vatten.

böcker


Sommarläsning är fixad, beställning från Adlibris, jag gillar att det är fri frakt.

Har ni några favoritböcker?

bays

Lagningarna i tänderna gick sönder lagomt till midsommar, i förmiddags fick jag dem lagade igen och nu hoppas jag att jag ska slippa mardömmar om tänder som lossnar, hua.

Och igår vann jag ett vad som jag alldeles hade glömt bort, vanligtvis är det ju roligt att vinna, men inte denna gång och jag kommer inte att kasta mig över datorn och klicka hem något dyrt. Men jag "sparar" vinsten i mina tankar och plockar fram den vid tillfälle längre fram när det kan tänkas behövas. Just nu har jag ingen längtan efter någon dyr väska men en enkel Bayswater skulle jag faktiskt inte tacka nej till.

Bild:
Mulberry


shoppat


Jo men klänningen fanns kvar, en himla bra klänning måste jag säga och så hittade jag en hatt. Sonen valde några bilar och jag valde en ny mörkare hårfärg igen för att envist dölja de små grå.
Jodå lite gladare blir man allt av lite shopping, hade föresten kunnat handla för hur mycket som helst på NK:s rea, guh så mycket fiiiiiiiiint. Tur att sonen inte intressar sig det minsta för att hänga på NK, det var bara att grabba tag i klänningen och bege sig skyndsamt mot leksaksaffären.

Nu är det visst dags för ett restaurangbesök, trevligt.

Bild: På Lindex hatt och GANT klänning

jaja

Då så då har jag gnäggat färdigt i telefonen för denna dag, ut i solen, tar en snabb sväng in på NK och finns klänningen kvar som jag spanat på köper jag den, bara så där. Som sagt less på att vara less, jag orkar inte helt enkelt, klistrar på mig ett alldeles eget hästsmajl så kanske jag lurar mig själv att bli förnöjsam på riktigt.

Inte lika tjurig längre,
ni då hur är läget hos er?

al lööööv jorup

Näe vad säger ni, "Aj löööv jorup" och finsk tango. Jag hoppade inte högt av gårdagens evigt återkommande sommarbevis, Allsång på skansen.
Men det köades visst sedan tidig morgon för att spana på gårdagens evenemang, tja alla har vi ju olika intressen.
Idag är jag småtjurig igen, så less på att vara less att jag bara önskar att jag kunde stänga av. En på och av knapp, spola, radera och så var allt det som icke vore önskvärt raderat och borta.

När TV programmet är tråkigt är det ju bara att byta kanal. Om samtalet blir trist kan man ju bara flika in, avbryta lite finlirat och styra in på andra spår. Om boken, filmen, tidningen är trist och dålig är det ju bara att avsluta för att roa sig med annat.
Men när delar i självaste verkliga livet ter sig alldeles omöjligt, bökigt, trist och tråkigt, när viktiga självklara ting bara börjar likna ett hånflinande "
Aj lööööv jorup" på evigt återkommande repeat, va faen gör man då?
Vars fan är livets snabbspolningsknapp?
Jaja jag hittar inte den knappen inte så det är väl bara att sätta igång med dagens vansinniga telefonsamtal.


Aj lööööv jorup och gomorron därute...

är det någon där


Sommartider är som oftast läsartider även för mig, så även denna sommar och jag gillar lättsamma underhållande böcker. Har nyligen läst Marian Keyes "
Är det någon där". Men näe den föll mig inte riktigt i smaken, periodvis var den helt OK men alldeles för lång och småseg.


Belinda Olssons "Gravidchock" gillade jag dock helskarpt, snabba repliker, rolig och bra sommarläsning. Jag sträckläste pocketboken och vill genast kasta mig över fortsättningen.

Nu när jag ingen oläst pocket har hemma så är det väl bäst att zappa en aning innan läggdags.
Nattinati...

Bilder: CDON

bravo bettan

Lip Fusion Color Shine
Min norrlandkompis som inte ens har en egen blogg har börjat surfa runt vilt bland bloggarna och dessutom hoppat på diverse tävlingar.
Vann gjorde hon också, ett läppglans på posten, inte illa.
Och du Bettan, kolla
här, din vinst kostar faktiskt 500 spänn. Så det är bara att pluta på nu. Ha det toppen, hoppas vi kan ses nästa norrlandssväng.
Stora bamsekramar till dig...

Bild: Blush

nya juveler


Å tack mannen för fina armbandet och örhängena från Pilgrim, älskar mina presenter (å dej).

mera film


Spanade på Huss igår, jag gillar Huss, mannen likaså även om vi "retar" oss på små detaljer som känns aningens B. Exempelvis, var tog resväskan vägen när Huss klev ut ur taxin? Varför kliver en polis ensam in i enslig lokal/ ett tillhåll för satanister? Jaja Huss råkade illa ut igen, kanske för att hon har extremt otur eller bara för att det måste vara så för att spänningen skall gnistra till i polisdramat.
Filmerna roar mig i alla fall även om det är rätt så lätt att gissa sig till vem mördaren är och varför.

kärlek på film


Såg denna loverulle igår och gillade den mycket. Himla bra film.

Bild:
CDON

morgon


Tillbaka till verkligenheten, tillbaka i Stockholm och allt vad det innebär, både gott och ont, både skönt att vara hemma och inte. Men veckan i norrland vara bara en försmak på semestern, det kommer fler veckor lite längre fram.

Denna natt har det åskat ordentligt, nu regnar det.

Godmorgon därute och idag ska jag smurfa runt och se vad ni har haft för er:)

hemma igen...

Hoppas ni alla haft en toppenmidsommar, själva har vi haft det toppengott och är nu åter i huvudstaden igen.

Vi lämnade i alla fall min hemstad i mitten på veckan och åkte iväg till min mammas lantställe, ca 7 mil utanför stan.

Blommor överallt, mygg med för den delen och de har mumsat gott på mina ben.

Lugnt och skönt, någon fiskade, någon ville grilla korv, elden tändes om kvällen. Hos mamma på landet gör man lite som man vill, man bara är.

Bröllopsdag firades och likaså midsommar.

Om kvällen ställde gärna sommartjocka modeller upp på bild, vädret var bra i stort sett hela tiden förutom några svängar med regn och åska, solen gav dock aldrig upp helt utan tittade fram varje dag.

En intensiv vecka som avslutades med lugnet på landet. Härligt att vara hemma igen och det kändes inte så trist att åka därifrån eftersom vi snart ska upp igen...

häng med till norr...


Jo men ni måste ju få följa med lite på semestern i alla fall. Till vänster i bilen, här börjar vi känna oss framme och "hemma", klockan är 2 på natten och självklart lyser solen på oss i norr då. Allt blev så ljuvligt att kameran helt glömdes bort under vistelsen på landet.
Några dagar senare framme i Björkarnas stad, älven och syrenerna, solen skiner och det är bara soft.

Mera soft med favoritsvägerskan, lunch och gung av vågor på Cafébåten, sol, lite vind och lite shopping i stan. Riktigt nice.
I morgon ska det handlas, ätas godaste mjukglassen i hela Sverige och sedan drar vi iväg ännu en bit norröver. Till mammas stuga som tidigare tillhörde mormor och morfar. Där ska vi fira midsommar tillsammans med diverse folk, bland annat damen till höger på bilden.

Ha det bäst därute och det är sååååååååååååå gott att få komma bort en stund...

lillsemestern

Vi drog iväg på semestern redan igår, en dag tidigare än planerat. Tror vi hade brått att bara få komma oss iväg, blev en aningens stressigt med packningen men aldrig har det gått så smidigt och snabbt att åka/köra 65 mil (jag åkte, mannen körde). Nu befinner vi oss i en liten by mellan Umeå och Nordmaling tillsammans med underbara släkten.
I byn regerar lugnet, husvagnsoverallen, crocskopiorna.
Jakthundarna skäller, myggen har vaknat, det doftar syren i sovrummet, svägerskans dotter är den sötaste, solen skiner, det är ljust om natten, jag äter gomat som en besatt och underbart trevliga för mig okända människor hälsade glatt när jag sprang förbi på semsterdagens första och mest givande joggingtur.

Ha det gott ni med, kramar i natten...



presenten


Presentjakten är äntligen över, inte alls vad jag hade tänkt men det blev något som inte kommer att damma i ett badrumsskåp i alla fall. Upptäckte dock att butikssäljaren klippt bort alla lappar? Konstigt tycker jag men hinner inte gå dit och be honom sätta tillbaka dem.

OK Biibii, vad tror du, blir det en för poppig present? Äkta skinn, priset vet du, i värsta fall kan jag faktiskt tänka mig att ha den själv och så får hon köpa sig något annat.
Jag tror att hon blir glad, lite i alla fall.

bästa reskompisen

Klicka för att se större bildIdag ska det packas inför norrlandsresan. Sonen kräver att bli road i baksätet under långfärd och jag kommer att få en betydligt lugnare resa eftersom vi äntligen införskaffat en mini DVD.

Gårdagens presentjakt gick inget vidare trots ett enormt utbud i Skärholmens centrum. Å andra sidan gillar jag inte det köpcentrumet, lite för stort för min smak. 
Får göra ett nytt försök denna dag i lilla butiken i närheten.

Ha en go morgon...

Bild:
Expert

here we go


Jaja, bara att köra vidare, kanske inte på bästa humöret men med sminkfavoriterna som döljer de flesta spår av trötthet, rosighet och diverse blemmor så kan jag lugnt bege mig ut.

Mannen skall mötas upp, hmm konstigt att han aldrig bhöver en massa produkter för att se ut som en människa...

Ha de gött...

Bild: Sminkräddarna, Mac puder, concealers från
MUS och YSL, Mac Rouge, Diorpenna och plumpgloss.

trötta ögon


Trötta ögon, tröstfrukost, kaffe över hela boken, tvättardagen, städardagen. Inget av detta bekommer mig, trötta ögon blir piggare, slabbiga frukosten var god, kaffet i boken torkar och sidorna går att bläddra i alla fall.
Tvätt och städ, normala grejer som måste göras, normalt tråk att bry sig om är sunt. I eftermiddag drar vi ut på presentjakt och det ska bli så trevligt.

Och Merethe, tjejen från Växjö, det hjälper så mycket, små ord från en god människa där ute, det värmer gott i hjärtat, Tack för det.


tappert

Ni är tappra alla bloggkompisar som hänger kvar här trots att jag för närvarande inget nice har haft att förtälla. Sonen mår toppen allt borde vara på topp men energikrävande moment i livet som jag inte bett om pockar på då och då. Byråkrati, paragrafryttare, diskussioner om centimeter, dagliga telefonsamtal, mail och nu senast ett jättemöte har tröttat ut mig alldeles.

Utmattad, trött, lust som bara försvinner, stressutslagen på hakan som genast blommar upp är sviterna för egen del efter detta. Men nu verkar det som om vi får en lite lugnare sommar förhoppningsvis. Envist tror jag det i alla fall, det måste bara bli så.

Snart åker vi vi till norr, jag längtar så efter alla där uppe, min mamma, morfar, Å och T, släkt, vänner och så sist men inte minst allra bästa
Biibii, min svägerska, vapendragare och vän.

Ha det gott därute...

tja

Idag...
Äh jag återkommer när jag är på roligare humör. Ha en bra dag all ni andra, själv hoppas jag att  eftermiddagens happening skall resultera i något positivt.
Tveksamhet råder, men vi får se, snart är det semestertajm i alla fall.

På återseende.

lättad

Solen tittar fram lite smått utomhus, regnet varade inte så länge idag. I mitt hjärta regnar det inte alls, jag är lättad.
Vi har snurrat lite fram och tillbaka på diverse återbesök för sonens del, en massa prover har tagits och tagits om. De första proverna var inte vidare bra och i morse skulle jag få slutgiltiga svaret...

Falsk alarm visade det sig vara, vi behöver inte oroa oss. Så skönt, läkaren önskade oss en trevlig sommar och det är precis vad vi ska försöka oss på att ha.

En riktigt trevlig sommar...

nervöst

Mannen är hemma igen (tack och lov) och allt är som vanligt igen, nästan. Det regnar och jag sitter och väntar på ett superjobbigt samtal.
Har lite smådryga uppdrag denna vecka, men sedan är det inplanerat lite norrlandssemester, så efterlängtat.

Nu ska jag försöka sysselsätta mig med något innan det ringer, mellan 9-10 kommer korta samtalet att äga rum, jag håller tummarna för att det inte ska vara tråkiga bud.

Godmorgon därute, hoppas ni har det bra...

det bor en rosa elefant på balkongen


Börjar morgonen med att vattna blommor med livrädd rosa elefant.
Idag vet jag inte alls vad vi ska hitta på jag och den lille mannen. Den stora kommer hem ikväll. Hmmm måste fundera en aning, ni då?

Vad hittar ni på idag?

röda pussar utdelas


Till mannen:
Jo men vi har också hårdrock här hemma, din lille huligan mår så bra så och har haft en riktig "trotsa allt mamma säger dag". 2 timmars försöka få liten att somna in, det du det är bara jag som lyckas med det.
Alla kommer att veta var du varit, på festinaaalen, med MeckarMicke.
Allt går och har gått superduper å du behöver inte ha dåligt samvete något.
Retas lite måste jag ju dock, kolla vad som i vanlig ordning fixats av moi...

Jag älskar dig, vi längtar efter dig, kom hem så får du massor av pussar. Enda kravet jag har är att få ligga å pressa en stund på söndagen om vädret är nice.
Sov så gott och kör försiktigt i morgon...
 
   








balkonghäng


Vilken varm dag,
"singellivet" fortsätter och finfint går det men det börjar bli lite småsegt. Jo jag gillar nog bäst att ha mannen hemma iaf.
Sol, bad i balja, hängt på balkong, hängt i öknen (sandlådan), plaskat i områdets fontän. Har inte gjort så mycket mer en varm dag som denna. Och det enda spår av nationalsdagsfirande är dagens lunch bestående av sill och så bilden nedan.
   
Heja nationaldagen. Tjoho vad det firas.

Firar ni idag?








härliga morgon...


Godmorgon i bloggvärlden, hur har ni det?
Här har vi det bara bra i alla fall. Balkonglådorna är färdigplanterade, detta år går de i rosa och blått. Jag tycker det är så avkopplande att varje morgon gå ut på balkongen och vattna växter. Hade gärna och mycket hellre fått vara en liten trädgård men, men man kan inte få allt och i brist på egen tomt så får lådor med blommor i duga.

Idag blir en toppendag, mailboxen tänker jag inte öppna, ut i solen bara...

Ha det gosegott...

alldeles ensam...

Det går alldeles utmärkt att vara alldeles ensam med sonen här i Stockholm i hettan. Idag såg vi hemska branden ända från Västerbron blandat med glädjetjut från tjoande studenter på lastbilsflak.
Medan mannen roar sig här sysselsätter jag mig med balkongröj och odling i balkonglådorna. Kontraster må jag säga men helt ärligt så längtar jag inte det minsta efter festival.

Näe nu ska jag sätta blomlådorna på plats...

Vad hittar ni på för trevligheter?

maxiklänning?


Hittade en urgammal långklänning som jag beslutat mig för att ha på mig idag. Maxiklänning kallas de visst numera, jaja klänningen sydde jag ihop för många år sedan och har inte kunnat slänga bort den. Tror faktiskt den funkar idag med...
Ha det gott i solen.

tidig morgon

Jahapp, en make och kamrat har precis begett sig iväg på en roadtrip söderöver. Jag ska leka ensamstående nu i några dagar, kommer funka alldeles utmärkt tror jag och jag hoppas herrarna får en trevlig resa.

Omöjligt för mig att sova medans de packade sig iväg, kamraten muttrade att han aldrig klivit upp så här tidigt på 10 år. Jaja, nu vila liten stund innan dagen börjar.
Kaffe har jag hemma så för egen del blir morgonen angenäm tror och hoppas jag.

God morgon där ute:)

ojojoj

Oj oj, tiden går så ruskigt fort när man har det bra och har det trevligt. Hinner inte ens skriva en rad i bloggen, hmmm kanske vore bra det men det ligger en hel del och pockar på. Jag vet det, känner det och behöver bara snabbt ögna igenom mailen om kvällen för att få det jag redan vet skrivet på näsan.

Men idag har vi bara haft det ljuvligt. Sol, Vinterviken, kastat sten i vattnet, son som varit piggare än någonsin, son som tvingat sin mamma i plurret för att hämta bilar och hinkar, vännen på besök, en superduperdag. I morgon är en annan och vi har fullt upp även då om än av annan karaktär.

Tack solen,
tack för att du kysst mina axlar denna dag, laddat mina batterier och fyllt mig med energi.
Tack för att du stulit mina tankar och fått mig att glömma alla bekymmer,
om än bara för en dag.
Tack solen, jag älskar dig för det.   

Mörka molnen kommer, säkert åskan med, men inte idag och inte i morgon.
Solkyssta axlar blir bruna och minnena av det tar jag med mig,
för att orka möta det mörka,
en annan dag.

Ha det riktigt gott där ute...

kaffetorka och bokvinst

Å nej, nu är kaffet alldeles slut, ingen hit för en kaffemaja som bara måste få minst en kopp på morgonen för att komma igång.
Klart det finns värre bekymmer, men ändock, nu sitter jag här och bara saknar mitt goooooooooda kaffe. Men jag har vunnit en barnbok av självaste författaren själv. Så kul tycker jag.

Jag tackar Märit och här kan ni läsa mer om boken och var den går att köpa.

klänningen är klar



Hur kul kunde man ha med en
gammal gardin nu då?
Ja ni ser resultatet på bilden. "Snällklänningen" är klar och jag gissar att jag har inspirerats av förra säsongens alla blåblommiga Gucciklänningar samt lite SATC Carrie outfits. Den är i bomull, har ett skärp i midjan, har tillverkats av mig och kostade absolut ingenting eftersom tyget redan fanns hemma. Om mormor ser mig från himlen gissar jag att hon är helnöjd, hon tyckte om när man såg ljuv och snäll ut.  Om jag är sur och bitchig kan jag ju alltid slänga på mig denna klänning,
vem vet humöret kanske ändras i ett naffs. Men nu ska den av, här finns ingen tid att mesa på i snällklänning.

Ha goa dagen därute.

Bild: På nya klänningen och bakgrunden är lånad från Gucci 2007

tisdagstema - upp


Upp, upp vad ser jag när jag tittar upp?
Lite balkong, lite tall och så bara blå himmel, inte ett enda moln. Så ser det ut hos mig idag när jag tittar upp.
Temat denna vecka i tisdagstema är upp, hur ser det ut hos dig?

solen

Solen har snott alla mina tankar idag tror jag, men det gör inget, det är ju för härligt med detta väder och jag känner mig som en turist i min egen stad.
Har varit ute mest hela dagen, fixat med lite ärenden på förmiddagen och sedan bara varit ute i solen.
Nu är det dags för middag...

Bild: Dagens fynd på Lindex, 129:-.

Helgen susade förbi

Helgen susade förbi i rasande fart, den har varit mycket angenäm. Trevlig och massor med mat, en riktig ätarhelg. Vännernas party med en alldeles egen kock på gården gick inte av för hackor, toppentillställning. Nu vardag igen och vi ska till Kungsholmen, tror jag tar och promenerar större sträckan i det fina vädret.

Ha en go start på veckan, kram kram.