jisses vilket långt inlägg men det verkar visst bli så när det pratas inredning (se bara på rubriken)

image506
Bild: På
tapeten i vårt vardagsrum som jag är så förtjust i att jag planerar att "ta med den" vart än vi flyttar

Det känns alldeles rätt och bara ljuvligt nu, livet alltså. Äntligen ett eget hem på riktigt, jo vi har ett hem nu så klart men ingen av oss har upplevt detta hem som något permanent. Vilket har resulterat i att det mesta är halvdant och halvfärdigt...
"Åååååååh varför blir vi alddrig klara!" Har varit en stående kommentar från min sida. Mannen i huset tror jag inte bryr sig lika mycket men detta har stört min sinnesfrid en hel del faktiskt. Vi bor nu i en hyresrätt hos en totalt ointresserad privatvärd. Vi har nymålade väggar och tapeter i färger som jag gillar men har inte velat investera i så mycket mer eftersom här är så litet. Hela tiden har vi haft i åtanke att "vi väntar, vi ska ju snart flytta någon annan stans". Så soffinköp, garderober, smarta förvaringslösningar har fått stå tillbaka eftersom vi vetat om att om inte allt för länge så flyttar vi till större och då, då ska det införskaffas sådant som vi verkligen gillar och inte bara köpa inredning i miniformat som bara passar till denna lägenhet.
Tänk vilka ljuvliga bekymmer att fundera över medaljongtapeter i sovrummet, vitvaror i rostfritt i köket, ekluckor eller inte och vilken färg på kaklet ska det egentligen vara på toa nr 2?

"Vår" våning, lya, eller bostadsrätt är reserverad, lånelöftet är klart, vi ska bestämma oss denna vecka men det känns redan som om beslutet är fattat. När det flyter så flyter det på ordentligt i denna familjen. Ned som en pannkaka och upp som en sol, så ser det verkligen ut i vår familj. Vi ger aldrig upp, vi återhämtar oss alltid efter motgångar och blir allt starkare och starkare.
Ge aldrig upp gott folk, solen finns ju där bakom molnen även om den inte alltid syns, men när den väl tittar fram är det så in i norden (hade tänkt lägga till en svordom men det pasade sig inte riktigt i denna smått religiösa avslutning) gott.
Ha en go kväll så ses vi i morgon...

jaaaaaaaaaaaaaa

125198-505
Bild: Kök från
Ballingslöv

Det är verkligen vi som fått första tjing på lägenheten, den står numera som "reserverad" på nätet. Å det är väl en himla tur eftersom jag redan "börjat möblera in mig". Har dock på oss till på söndag att verkligen bestämma oss samt gå på visning. Vad nu det ska vara för visning då huset ännu ej existerar men visningen ska ske på plats där huset skall komma att stå.
Så var det med det gott folk, gissar att jag framöver kommer surra mycket kök och andra inredningsdetaljer. F*n vad gott det känns...
Ikväll måste det firas lite i förväg!

dagens

125198-502
Bild: På en gubbe som nu finns någonstans i sonens mage

Trots några dagar med massor av onyttigheter så har vågen stått alldeles stilla, det gillas. Konstigt vad man ibland kan vräka i sig utan att det märks. Vill dock återgå till mina nyttiga intag och slog genast till idag. Dagens lunch blev en kräftsallad. Och när man varit så nyttig kan man med gott samvete unna sig pyttelite chokladglass med jordgubbar efteråt...

godmorgon solsken...

125198-501
Bild: På nya rouget, kolla även in fånen som fastnade i spegeln. Hmmm vem kan det vara månne?

Nope inget solsken här denna morgon men väl ett nytt rouge så jag kan få färg på kinderna idag i alla fall. Höll på att köpa ett krämigt rouge men ändrade mig i sista sekund, gillar inte att hålla på och kladda. Jag tycker om make up askar med spegel i.

Idag klär vi på oss ordentligt och går ut tidigt, jag (och mannen) har dessutom förträngt att tvätta är något man bör göra titt som tätt så det ska omgående bokas en tvättid.

Ha en go dag idag...

the tomatplanta

125198-500
Bild: På tomatplantan

Eftersom att så mååååååånga (läs en) önskat att jag ska lägga upp bilder på tomatplantan så gör jag nu det. Här är den, den enda plantan på balkongen än så länge. Fick den av mannen igår, tack mannen, den bästa mannen i staden trots uselt faktiskt rent ruttet morsdagsfirande.

Jag har blivit kär i lägenheten, vill ha den, måste ha den och jag ska tvinga mannen att ringa mäklartanten i morgon för att bekräfta att vi verkligen är först på intresselistan, om inte så ska det kastas bokningsavgift på henne omgående. Vi har lite speciella behov och planlösningen på lägenheten är perfekt för oss.

Så om allt går i lås kanske det kommer att malas på om klinkers och tapeter under ett år framöver. Ja huset är ju inte byggt ännu så inflytt blir det inte förrän om ett år...

svart

125198-497

Bild: Klänning & sjal från
Lindex, Louboutinpumps och en Luella väska

Fast svart är ju aldrig fel. Skorna och väskan pillade jag på i lördags, Lindex fick sig dock inget besök men kul med deras nätshop i alla fall och jag gillar en del tunikor och klänningar som de har.

Nä men vad nu, värsta modebloggen med ett "nördigt" collage? Ska snart ta och visa min fina tomatplanta.
Ha fina dagen idag...

hjääääääääääälp

125198-499
Hopp och hej här går det fort ibland, mannen har bokat lägenhet och vi ska titta och bestämma oss på söndag. Jag får en lättare panik för helst vill jag ju bo i en helt annan stad, en stad där man för samma summa får en rätt så glassig villa istället för en lägenhet. En stad där släkten bor och där jag har fått för mig att jag kommer att känna mig hemma, vilket jag inte gör i Stockholm.
Men samtidigt så finns där inga jobb i norrlandsstaden. Arbeten att välja på finns ju här och som vi bor nu fungerar inte i längden. Vi måste ha större och så är det bara, men hjälp vad besvärligt det känns att fatta en massa beslut som känns så, ja vad säger man? Permanent kanske. För även om jag är glad att vi på riktigt planerar för bättre boende så gör det mig ont i hjärtat att flytten till norr ter sig allt längre bort...

mera gult

125198-496
Bild:
Indiska
Jag som har haft något mot gult tidigare har tvärvänt och älskar f'ärgen. Känner mig inte alls hör och häpna som en gul påskkyckling. Här om dagen testade jag min nya tunika i den somriga färgen och nu är jag fast. Mer ska shoppas i den kulören. Mera gult till folket!

Nu önskar jag mig dock mest en gul sol på himmlen.
Gomorron alla och ha en härllig dag...

saknad

Jag har blivit blödig på att säga hej då... Så idag när svåger med blivande fru skulle lämna oss passade jag på att säga hej då före sonens vila och sa att vi säger "hej då" nu eftersom det ibland tar tid innan han vill somna. Så blev det och de hade som förväntat hunnit åka innan liten kom till ro. När sedan sonen vaknade började han vimsa runt lägenheten för att hitta sina favoriter, ropade efter de båda, ville krama dem och bygga lego med dem.

Och vad gjorde jag då mån tro? Försökte sansa mig men började själv tjuta. Bluäk vad ledsamt och fy vad jag avskyr att bo så långt bort från dem jag som alltid saknar som mest.

Ellos fick i alla fall tjäna lite extra pengar på mig. Ha det gott alla ni...
image495

utflykt hela dagen

Gårdagen bestod av utflykt med bil och båt, ett besök på ett stuteri samt en snabb sväng till IKEA. Trevligt om än lite småkyligt. Idag åker släktingarna hem (snyft), det går fort när man har roligt. Tänk att nästa gång vi ses har de en liten bebis, en kusin, två blir tre, underbart. Älskar er så mycket...
 
Mera shopping, denna gång från ellos. Blev nöjd med min första beställning, måste bara tvätta sängkläderna innan de ska användas. Tunikan är som en enkel T-shirt som knyts ihop men band, trevlig på och jag hoppas att den även kommer att hålla formen efter tvätt. Även BHn passade riktigt bra.

tisdagstema

125198-492
Bild: En senhöstdag utanför Drottningholms slott

Svårt
tisdagstema denna vecka men jag kör på ändå. Hemma hos mig finns inte direkt något annat än jag försöker skapa en illusion av att här är större än vad det är. Fast jag har börjat tröttna på det och längtar allt mer efter att byta till större bostad på riktigt. 
Utomhus kan dock både kamera och ljus spela oss ett spratt och skapa en illusion av verkligeheten. Som i detta foto, som jag tycker ser ut att vara mitt i natten i någon snårig spökskog.
Stämmer dock inte alls eftersom det på riktigt är sen eftermiddag och strikt planterade träd uttanför vår Konungs bostad på Drottningholm. Så det var det, mitt bidrag denna vecka.

Ha det gott alla ni... 

"deppmorsdag"

125198-491
Bild: På gårdagens ICA tårta

Vissa mödrar och blivande sådana får på morsdag presenter och fika på sängen som mannen i huset styrt upp när barnen är för små eller gosar i magen.

Våra män (min och svägerskans) brukar nog vara sådana vanligtvis men inte igår. Vi visste det dock innan och hade gett dem viss dispans och såg därför till att fira oss själva ordentligt. Morgonpicnic ute i det fria med gofika och kaffe, på vägen till parken köpte vi även varsin bit ICA-tårta. Sonen var självklart med och den lille kusinen tryggt på plats i mamsens mage. Mysfaktor på hög nivå utan manligt vuxet sällskap. På eftermiddagen unnade vi oss en ordentlig vila. Och sedan åkte vi in till stan, åt vi middag på
Libanesisk snabbmatsrestaurang och avslutade kvällen med teater.
Hedda Gabler var en underbar föreställning, verkligen jättebra. Vi var nöjda med vår speciella morsdag men förväntar oss dock båda två ett ordentligt engagemang och firande nästa år från dem som faktiskt borde haft större intresse av att uppmärksamma oss denna dag :)

lördagens shopping

125198-487

                                 

Shoppingjakten i lördags gick finfint, de hade fått in mina skor i min storlek, ett par klassiker som kommer att kunna användas länge. Har redan invigt dem och de är hur sköna som helst. Mannen fick hudvård från apoteket, (annars gillar han Recipe for men) och en skjorta från Jack and Jones. Idag kommer sonen att få inviga rosa tröjan från Hilfiger.

shopping, kyckling och film

En alldeles underbar gårdag har jag haft tillsammans med en tapper och outtröttlig svägerska. Varför vi inte har shoppat tillsammans tidigare är största frågetecknet, vilken shoppingväninna!

Jag shoppade till hela familjen, rosa Hilfigerpiké till sonen, skjorta och hudvårdsgrejer till mannen och så...
Gucciskorna till mig, de fanns i min storlek, provades och ville inte lämnas kvar i butiken. Vi fikade, åt glass och spanade efter den perfekta bebiskoftan, hittade en och efter alldeles för många timmar åkte vi hem.

Väl hemma mumsade vi på kycklingpasta, mannen drog ut på party med sina bröder och jag och sister in law spanade på denna film som jag inte rekommenderar vidare direkt men helt ok kvällsnöje för trötta "shoppingsystrar".


Ha en härlig söndag och grattis till alla mammor där ute...


svägerskan och bästa vännen har anlänt...

-Ta me Biibii hem, sa en otålig son på flygplatsen
-Ja vi ska ta med henne hem, planet måste bara landa först, svarde jag.

Svägerskan är här, hämtade henne på flyget igår. Sonen är överlycklig, jag med och hon är så vacker med sin rara bebismage.
Bild: Googlad
Idag ska vi ut på stora shoppingrundan, men om jag känner mig rätt så kommer jag inte att shoppa så mycket. Av någon konstig anledning så hittar jag oftast inget jag vill ha under planerade turer i shoppingens tecken. Och jag köper aldrig bara för att köpa.
Men vi får se, idag är det sällskapet och omgivningen jag tänker njuta av. Stockholm är underbart på sommaren.

Ha en fantastisk helg, vad ska ni hitta på? Hänger ni på Solvalla? Grillar? Eller bara tar det lugnt?

biljettsnurr

125198-486
Biljettstrulet löste sig fint ändå till slut, jag får mina pengar tillbaka men det var till en början inte alls självklart. Hade jag bara betalat de biljetter jag inte ville ha hade det smidigt gått att flytta över pengarna till den andra föreställningen jag ville gå på. Men eftersom att jag betalat båda biljettbokningarna så skulle jag till en början bara få ett presentkort tillbaka.

Kundtjänsttjejen menade att jag själv varit korkad och fick skylla mig själv och vägrade meddela vem hennes chef var och hänvisade till kassan. Kassan meddelade att det var pesentkort som gällde och att göra en enkel retur som fungerar hur bra som helst överallt idag inte var möjlig hos dem, men att det gick bra att tala med chefen.

Idag talade jag med chefen som var hur trevlig som helst och det var inga problem alls att få tillbaka pengarna. Helsnurrigt. Korkad eller inte så har jag lärt mig att i framtiden aldrig betala teaterbiljetter via nätet. Jisses tänk om jag hade råkat klicka på 200 biljetter istället för 2, jag då kanske jag hade varit bankrutt denna månad.

kaffe och tights

125198-485
Bild: Jill Stuart
Net-a-porter

Kaffet har gjort susen denna morgon, jisses så tungt det var att kliva upp. Jag tror det vankas oväder både utanför fönstret och i cyberns lilla bloggvärd, men det gör mig ingenting. Ska fila lite här hemma idag bara, ta det lugnt och försöka få ned den annars så lugna pulsen.

Och jag måste naturligtvis erkänna när jag har ändrat mig. Jag har sist av alla nästan accepterat tightsens återkomst. Inte så pass att jag  äger ett par själv men i en outfit som tex ovan tycker jag faktiskt att det är helt ok.

Så skönt med fredag, ha en go dag...

amatörturistguide

125198-484
Bild:
Stadsteatern

"Så bra det kan gå när man leker turistguide via internet inför den kommande helgen, not".

Jag planerade att "tvinga" på svägerskan lite kultur och beställde glatt 2 biljetter till denna föreställning. Betalt och klart så insåg jag att det var helt fel helg. Bravo Mia! Du lyckas verkligen med det mesta. Så om det inte går att avboka (vilket jag tror men biljettkassan öppnar inte för 12.00) så har jag blijetter till Stadsteatern även nästa söndag.
Jag skyndade mig i alla fall att få tag på nya biljtter under rätt helg och då blev det Hedda Gabler istället men det blir nog bra det med. Tur i alla fall att jag upptäckte misstaget innan.
Och "svägerskan" jag vet att du varit sugen på Dramaten men jag hoppas att även detta faller dig i smaken (överaskning avslöjad).

Ha en lovely dag...

YSL

125198-483
Och jag tjuvstartade shoppingen lite redan idag... En YSL concealer, färg nr 2 och produkten kräver nog ingen större beskrivning.

Ha en go kväll alla ni...

Uppdatering: Och en god morgon till er alla. Kunde inte låta bli att omgående testa mitt nya tillskott i sminkväskan och den är verkligen så bra som alla säger. Varför har jag inte köpt concealern tidigare? Värd varenda krona och när denna tar slut kommer jag att beställa från nätet tex här...

shoppingweekend...

125198-482
Bild:
http://www.stockholmtown.com/templates/kartena____9855.aspx

På fredag kommer favoritsvägerskan och på lördagen har jag henne alldeles för mig själv hela dagen. Nu har jag planerat ut en vad jag tror lämplig shoppingrunda. Svägerskan ska snart ha en liten bebis så jag vill verkligen inte trötta ut henne. Vi kommer inte att hänga runt Drottninggatan eller Gamla Stan i alla fall som är överskattade turistshoppingstråk enligt mig, om det nu är shoppa man har tänkt, annars är Gamla Stan mysigt att strosa runt i.

Ni förstår säkert varför jag tror att kläder till sig själv inte står högst på listan så jag riktar turen mot skor, väskor, babykläder och babyinredning. Utgångspunkten blir NK, därefter ned mot Biblioteksgatan och Birger Jarlsgatan. Kanske in på Mrs HSchuterman, LV. En sväng in på Gucci är ett måste och även att spana in Laura Ashleys puttenuttiga barnprylar. Därefter planerar jag att vi strosar, fikar/äter och går in i några av Östermalms små inredningsbutiker.
Jag har hört önskemål om IKEA så dit smiter vi på söndagen och kanske om mina planer går i lås så har jag en överaskning bara för mig och svägerskan under söndagskvällen. Sedan släpper jag taget lite och så kan vi umgås allihopa, lite måste jag ju dela med mig i alla fall...

köpa

Bild: Beautyplanet

Idag är jag sugen på att införskaffa mig en sådan här. Har ett starkt shoppingsug på allt möjligt men ska hejda mig tills på lördag som blir stora shoppingdagen med svägerskan...

högsta tornet i hela världen...

125198-481
Bild: På högsta legotornet i världen

Om man är liten, bara två år och skött sig som en prins på ett viktigt och stressande möte. Ja då är men helt klart värd en present. Legobitar i en låda ville den lille ha och så ville han att vi skulle bygga tillsammans när vi igår kom hem. Men han var så rädd om de nya bitarna att han till en början inte ville dela med sig av dem utan behållla legot i lådan...
Men sedan kom byggandet igång och enligt honom så byggdes högsta tornet i hela världen.

Nu blir det frukost med riktigt kaffe.
Ha en riktigt bra dag...

faran över...

125198-480
Bild: Utanför mitt fönster denna kväll...

Puh, lugnet har infunnit sig igen efter ett par hektiska dagar med en son som varit riktigt, riktigt dålig. Mina axlar har nu åter igen hittat tillbaka nedanför halsen och jag kan åter andas igen. Fåglarna kvittrar fortfarande utanför fönstret och där har sommardjungeln kommit tillbaka på fullaste allvar. Om jag hade större kök skulle jag kunna hjula naken utan att en endaste person skulle kunna se skymten av, en tå eller två. Kanske tur att jag inte större matlagningsplats har.
Men hoppsan! Här är det visst någon som behöver duscha sina köksblommor, vad skulle svärmor säga om detta månne? Snart ska det spanas på DH.

Hur mår ni? Har ni det bra? Har ni det lite risigt så passar jag på att skicka lite positiv energi till er, jag har så det räcker och blir över denna kväll. Kramar...

vuxenpoäng

125198-479
En efter en samlar vi på oss dem, vuxenpoängen... Vet inte hur länge vi pratat om att skaffa dessa två kort eftersom vi oftast handlar på ICA, men av någon anledning har vi inte lyckats fylla i ett enkelt litet blad. Men så idag på hallmattan låg de där, ett kort till oss var. Nu gäller det bara att komma ihåg att dra dem vid varje köp också...

länge sedan...

Jag snodde listan här, fritt fram för sig att göra detsamma...

ACCESSOARER

Väska: Massor men favoriten är en Gucci "Abbey"
Plånbok: En stor i skinn med dragkedja som jag är sanslöst förtjust i, inhandlades på senaste Göteborgresan
Solglasögon: Ett par repiga från Debenhams,  måste ha ett par nya
Skor: Oj ryms inte i denna lista men favoriterna just nu är de vita Conversen

TEKNIK
Mobiltelefon: Samsung "nånting" rosa är den i alla fall
Tv: Samsung LCD 40" och en mindre plattis i sovrummet
Dator: Toshiba bärbar som ska föreställa min makes men han får knappt använda den samt en stationär
Kaffebryggare: Perkulator och en minibryggare i glas

BADRUM
Tandkräm: Olika, Colgate nu tror jag
Tvål: Från HMs Tropic serie
Hårprodukt:  Spray Wella Shock waves
Huvudvärkstablett: Alvedon och Ipren men det används så sällan att jag nog måste kolla bäst före datum
Doft: Fortfarande Gucci envy me 2, måste skaffa mig en ny till sommaren (kanske)
Hudkräm: Från apoteket L300 till ansiktet och olika till kroppen
Schampo: Hur många som helst men ännu ej hittat någon favorit.
Balsam: Samma där
Fotfil: Scholl

MAT OCH DRYCK
Mineralvatten: Ramlösa - Vichy Nouveau tropic/lemon
Vin: Rött gärna Velletri
Öl: En kall på en uteservering en varm sommarkväll
Bröd: Ett tunnbröd som finns att köpa på konsum Haga i Umeå
Choklad: NK mint

HEMMA
Säng: Hilding
Lakan: Bellora och diverse okända
Soffa: Brun från Mio
Porslin: Alldeles för mycket, men favorittallrikarna är från IKEA

FÄRDMEDEL
Bil: Mannens men jag åker gärna med
Flygbolag: Malmö aviation
Taxibolag: Taxi stockholm

MEDIA
Magasin: Prenumereration på Sköna hem men ska säga upp den
Tv-kanal: 3,4 och 5 tror jag har bästa utbudet
Dagstidning: DN
Sajt: Näääääe kan inte välja en

ÖVRIGT
Frisörsalong: Letar, någon som kan tipsa?
Bank:
Swedbank
Cykel: Röd Citybike


liten blir frisk...

125198-477
Ja tänk att man skulle behöva åka in till akuten för att få reda på att det inget fel på barnet är. Igår när vi väl var på plats på sjukhuset och satt och väntade så märkte vi det. Att han bara på ett ögonblick mådde så mycket bättre och då vill jag tala om att han var riktigt risig innan. Jahapp tänkte både jag och sonens far att det det svänger väl till det sämre när vi kommer hem igen. Men icke då, han var precis som vanligt den lille godisbiten och värre än vanligt när det gällde att få honom isäng.
Nåja han tar igen den förlorade sömnen nu och vilar så sött och jag vågar verkligen hoppas att det blir bättre nu.

Kaffet är slut och jag dricker "kriskaffe" ett läskigt kaffe smaksatt med någon söt konstig smak. Uäk men inte väcker jag lille sovmonstret bara för att vi vuxna inte kan planera ordentligt.

Ha en härlig dag alla ni...

siffror

125198-476
Bild: Tagen denna morgon

Siffror består denna veckas
tisdagstema av... Jag har inte så mycket att orda om dem annat än att de finns överallt och betyder en hel del. Mannen arbetar med formler och siffror hela dagen, sonen älskar att räkna och jag har ett möte på banken och kommer garanterat att tala i siffror. Kissen i bakgrunden bryr sig dock föga om siffror, bara det finns mat, vatten och en massa kärlek så är han nöjd.

adopterad droppe

image599Genom att adoptera denna droppe och placera den på er egen hemsida/blogg visar ni sympati för alla utnyttjade barn som finns på vår jord. Droppen är en symbol för alla barn som lider i sin ensamhet.


Jaha men då adopterar jag den också, hittade droppen
här. Fritt fram att adoptera vidare...

konstant spammisstänkt

125198-475
Ska det vara så eller är det bara jag som är konstant spammisstänkt?
På alla andras bloggar och min egen. Jaja man ska väl vara misstänkt för något i alla fall...

Konstigt men hoppfullt

Idag har vi upplevt en minst sagt märklig sjukhusupplevelse...
Väl på plats på sjukhuset så var gossen helt ok (förutom snuva och hosta) . Har faktiskt inte varit med om det tidigare, att barnet blir alldeles pigg och glad väl på plats på akuten. Det är bara att hålla tummar för att det inte var en tillfällig formtopp utan att det verkligen är på väg åt rätt håll nu. Lycka, lycka, lycka om vi slipper denna sega sjuka någon gång.

Och ett tips, måndagar vid lunch är en riktigt bra dag och tid att besöka barnsjukhus för det gick fortare än någonsin.

Lev och må gott folk...

ellosbeställning

image474
Bild: ellos

Så hann med en beställning (sista dagen med 30% rabatt) innan det är dags att åka iväg.

Ha det gott alla ni och tack för alla uppmuntrande kommentarer...

måndag...


Bild: Googlad

Vi åkte aldrig till sjukhuset igår, vi ringde och det visade sig vara mer än kaos. Tydligen är det så att föräldrar vill få sina barn friska inför måndagen så söndagar är alltid proppade. Vi har ingen akut kris än så länge så vi kunde vänta tills idag med att besöka doktorn. Nu verkar han dock lite bättre så vi avvaktar en stund till. Akutavdelningen är ingen hälsosam plats att befinna sig på för någon så vi drar på det i det längsta.
Hoppas, hoppas, hoppas att det blir bättre snart.

Kram/ Mia dh

nej!


Bild: Snodd från en helt annan
del av sverige men dock en skogsbild...

Jo men vi tog oss nästan fram till Lidaskogen men bara nästan. Det är nog inte meningen att vi ska vara någon skogsmullefamilj för vi har aldrig lyckats ta oss in i den skogen någonsin tillsammans. Denna gång fick vi vända för att liten gosse tvärt blev sjuk igen. Ingen aning om vad som felas men kanske att penicillinkuren inte fungerade riktigt så bra som vi trodde. Eller så är det bara någon helt ny infektion... Jag är så trött att jag vet inte vad jag heter snart och jag ser verkligen inte fram mot var vi kommer att tillbringa denna dag.
Garanterat befinner vi oss hela dagen/eftermiddagen och kvällen på vad jag vågar lova Sveriges rörigaste, segaste, slaffsigaste barnsjukhus. Tänker inte nämna namnet men det har stått en hel del om det i tidningarna och tro mig allt som har skrivits är sant.

Men ingen depp för det, bara liten blir bättre så...

Hoppas verkligen att alla ni har det lite mysigare denna söndag, ha det gott...

morgonjuice


Bild: Googlad
Denna apelsin/päron/äpple och morotsjuice är helt klart juicernas juice. Underbart god... Vill ha, varje helg.
Idag har jag inget inplanerat, lugnt och skönt. Kanske att vi kommer att leka skogsmulle i Lidaskogen senare idag, vi får se vart de bär iväg...
Ha en lovely dag...

marängmissöde

Oj vilken dag, full fart från morgon till kväll. Tjejkompisen med sin dotter har varit här och vi har haft hur trevligt som helst. Och jag bakade faktiskt denna goda efterrätt hör och häpna. Självklart med lite missöden eftersom jag är totalt värdelös på att baka. Och jo det är helt sant men det är alldeles ok ändå, känns lite skönt att kunna säga att man inte är den sanslöst perfekta hemmafrun som fixar allt i hemmet med ett stort enkelt leende. Man kan inte vara bra på allt så är det bara och smakar det skräp så vet alla redan om vad det beror på innan. I detta hem intages hemlagad efterrätt på egen risk. Glass är annars sååååå himla bra.

Marängen fick göras om på nytt med nya äggvitor eftersom det kommit spår av äggula i. Bakplåtspapper saknades i hemmet så jag fick smöra plåten och det blev då inte riktigt 100 men fungerade ändå. Rikigt gott faktiskt trots barnen till en början var misstänksamma, men även de mumsade till slut. 

Nu ska det mysas en stund med mannen.
Ha bästa kvällen alla ni....

fredagsplaner

125198-473
Bild: Åhååååå vad är det här för en rolig vit bilpåse tänkte jag och köpte med den hem. Det visade sig att det inte var roligare än bara vita bilar. Såg senare att det även finns bara rosa och bara gröna för den som vill ha det så.

Dagens planer:
*Städa
*Bada
*Skicka iväg mannen att handla
*Förbereda middagsmat & kanske men bara kanske baka en efterrätt
*bjuda en väninna och hennes söta dotter på middag
*Försöka hinna med att prata med väninnan medans barnen lever rövare här hemma

Ni då vad har ni för fredagsplaner???

"grodan" reser från norr

125198-472
Bild: Groda från
Sprall

Igår blev det verkligen bestämt, the one and only sister in law kommer hit nästa helg! Jisses så jag har sett fram mot detta och trodde inte det skulle hinnas med ett besök innan liten bebis tittar fram. Hela helgen stannar hon och eftersom hennes fästman kommer att vara rätt upptagen detta veckoslut så får jag möjligheten att lägga beslag på henne alldeles själv. Jag kommer att planera in bästa shoppingrundan med massor av bebisbutiker i lagom dos. Det blir många fikapauser och så måste vi ju gå in på Gucci, LV och NK, eller hur.

Så nice...

mr silver på besök och kyckling till middag...

125198-471
Dagen idag har varit alldeles underbar, tidigt på förmiddagen kom Mr Silver tillsammans med sina två söta söner förbi. De hade tagit en cykeltur och stannade till efter vägen, kom in på en kopp kaffe och saft. Jag hade fortfarande pyjamasen på men vad gör väl det när en god vän kommer och hälsar på. Jag älskar spontana besök men har börjat tro att det endast är norrlänningar som helt oplanerat tittar in hos vänner och bekanta. Trevligt hur som haver. Jag fick föresten reda på att Mr Silvers son även han spanar in min blogg ibland, han är ju bara barnet så han ursäktas för att inte lämna en kommentar när han besöker mig på cybervis. "Men du herr Silver vad har du för ursäkt för att inte meddela att du varit här och skumläst?"

Dagens middag, soltorkad tomat och parmesanostfylld kycklingfilé med ett slags "special pilaffris". Toppades med en kall cremefraichesås med riven parmesan och basilika. Mycket smak och riktigt smarrigt, det enda som saknades var grönsaker men helt plötsligt hade vi inte en endaste färsk grönsak hemma så vi fick klara oss ändå. God dryck hade vi till maten och det har vi självaste silvermannen att tacka för...

Uppdatering: Wohiiiiiiie grattis snygga släktingen med blivande fru! ("näe jag är inte ett dugg sugen på att gå på bröllop")!! Inte illa att avluta kvällen med anhöriga på TV toppen...

shoppingfunderingar

Urk nu har det börjat igen! Tidigare var det väskfixeringen och det var med viss förskräckelse min käre make accepterade både Guccin och Diorväskan. Vansinne att köpa tygväskor för hur mycket pengar som helst tyckte han och jag håller med honom men samtidigt inte. Jag älskar dem båda två, djupt och innerligt verkligen...
    Bilder: På mina favoritväskor i tyg

-Sedan är jag nöjd, inte tjata om något liknande, nu behöver jag inget mer lovar, lovar. Något i den stilen meddelade jag min make och jag vet inte om han trodde på det, jag gjorde det inte riktigt själv i alla fall.

Nu är det dock inte en väska i tyg jag vill ha, nej då bara ett par nätta Gucci skor för en mindre nätt summa. Jag har dessutom bestämt mig för att de ska bli mina. Hmm att smygshoppa dem fungerar inte riktigt och att börja ett evinnerligt tjat har jag inte hjärta till. Men en hemlig plan har jag allt i bakfickan så vi får se när jag slår till... Ibland undrar jag dock om det inte är drömmandet och planeringen innan köpet som är det bästa? För sedan när det man önskade sig som mest väl är på plats så finns där ju ganska så snart något annat vackert man vill komma åt.

bloggeufori

Idag en underbar sovmorgon och frukost på sängen, en liten stund eftersom jag var tvungen att gå upp till den övriga familjen som hade så mysigt och mumsade ägg vid matbordet.
image468
Bild: från mannens Londonresa
Gårdagen var ett enda bloggeufori och jag gick omkring med ett stort smile hela dagen lång.
Tänk att denna blogg skulle komma att betyda så mycket, det hade jag aldrig trott när jag helt förutsättningslöst drog igång mitt lilla "cyberprojekt" i oktober förra året.

Så många uppmuntrande, kloka vackra ord och roliga kommentarer från er alla, oftast helt okända underbara människor. Fantastiskt vilken kraft och vilken lycka. Och även om jag är sämst på att ta till mig komplimanger så smyger de sig sakta in på och fäster sig fast på ett alldeles ljuvligt vis.

Några av er har kommit att bli mina vänner inte bara i denna värld utan även alldeles på riktigt och det är en gåva i sig. Jag vill ännu än gång tacka alla er som läser här och till er som lämnar era goa avtryck. Jag har haft en period som varit mindre bra men ni har verkligen hjälpt mig att komma vidare, kärlek till er alla för det.

Och sist men inte minst min "pannkillande" bloggkompis, solemate och väninna du är lovely, ibland räcker orden inte till men jag jag tror du bara förstår helt enkelt... 
 

nätshopping

125198-467
Bild: ellos

Blommor och grönsaker i alla ära men lite shopping är aldrig fel. Jag ska slå slag i saken och beställa från Ellos nu när de har rabatt tom den 21 maj. Påslakansetet ska beställas och vad mer vet jag inte riktigt men jag gissar att jag kommer att hitta nåt som jag bara "måste" ha.

vacker själ?

125198-466

-Har jag en vacker själ? Frågade jag maken tidigt i morse.
-Ja det har du väl, varför undrar du det? Svarade han och jag förstår varför han undrade vad som föranledde denna något kryptiska fråga.

En underbar läsare lämnade ifrån sig denna fina kommentar och hon fick mig att fundera över detta:
"Du tar väldigt vackra bilder.
Ibland tänker jag att endast en vacker själ kan fånga ett vackert ögonblick med kameran."

Vackra tankar, ord och handling får mig att må bättre och jag tror vi alla gör så gott vi kan. Det är nog endast dem i ens omgivning som kan avgöra om den egna själen är vacker eller inte men jag hoppas och önskar att min är på det viset.
Tack för din fina kommentar, kramar till dig (du vet vem du är ).

inte i min rabatt (för jag har ingen)

125198-465
Bild: På två växter som jag faktiskt vet vad dom heter

Igår missade jag favoritprogrammet som började 21.00, jag sov istället...
Jag är expert på att förtränga att jag är krasslig, ibland fungerar det och ibland inte alls. Sonen och mannen har båda varit jätte förkylda med feber, även jag drabbades men det låtsades jag inte om. Finns ingen tid för mig att känna efter tycker jag. Men igår sade kroppen ifrån, jag struntade i att äta middag och lade mig för att vila en stund och vaknade helt förvirrad vid 23-snåret. Jag kunde dock somna om igen så nu känner jag mig så mycket piggare och halsontet är inte lika stickande längre, nacka om powernap...

Idag ska det grejas lite här hemma, sandlådan ska få sig ett besök och kanske hinner vi på en liten shoppingrunda. Vi får se, ska försöka att inte hetsa på så mycket idag.
Ha en fin dag alla ni...

färgsprakande vårdag

125198-464
Bild: På ännu ett blommande träd, någon som vet vilken sort?

Vilket väder, vilket intensivt ljus och de blommande träden runt i kring som formligen exploderar av blommande blommor. Jag kan inte minnas att de fanns där förra året, men självklart så stod de där men av någon konstig anledning har jag inte lagt märke till dem tidigare.
Så kan livet vara, det allra vackraste finns alldeles runt hörnet men stress och press har en tendens att skymma ögonen så att att allt det vackra går en förbi. Synd, det är ju då man som mest behöver stanna upp, ta ett djupt andetag och ta in våren...

Ha en alldeles ljuvlig dag alla ni...

hållbart tisdagstema

125198-463
Bild: På en del av flera i den hållbara serien

Tisdagstema igen...
När jag var yngre frågade jag min mor varför hon envisades med att spara på gammalt omodernt porslin. Idag är jag glad över att hon inte lyssnade ett dugg på mig och jag är även glad att hon är så snäll och låter mig "ärva" sådant som jag bara numera blivit alldeles förtjust i.
Hållbar är minsann denna serie PICNIC från Rörstrand som har så många år på nacken. Min mamma har haft glädje av servisen och nu har även jag glädje att få servera diverse maträtter på de olika delarna. En gratäng, en liten buffé eller helgmaten blir så mycket godare när de läggs upp på de färglada faten.

det blommar på södra sidan av stan

125198-462
Bild: Kvällsbild på lite grönt i närheten

Blommande träd på våren är fantastiskt. Det är underbart i Stockholm denna årstid och bättre blir det. Nu trivs jag som bäst i denna stad och vill inte vara någon annan stans...

Sov så sött alla ni 

grillat

image461
Bild: SVT

Som oftast gillar jag att laga mat och kryddor jag inte kan vara utan hemma är:
Salt, vitpeppar, paprika, cayenne, vitlök, soja, citron, olivolja och chili i olika former. En för mig ny favorit är även färsk ingefära, passar till det mesta.
Ikväll blir det sojamarinerade grillade lövbiffsspett. Älskar grillad mat och har inspirerats från matprogrammet
Saras kök.

Och jo idag är en sådan bloggaredag, vanligtvis är jag lite lugnare med att kasta in inlägg, men jag är ju så glad idag...

på tv

   
Bilder: Googlade

Är sanslöst förtjust i diverse serier på TV och det är väl tur att man inte hinner med att titta på alla...
Bästa är helt klart LOST men 3 säsonger till oj vad det känns länge tills man ska få reda på lösningen.

Vad har du för favoritserie?

och så gillar jag...

125198-459
Bild:
Indiska klänning, Kooba väska, Michael Kors skor

Klänningar, väskor och skor gillar jag verkligen, men vem gör inte det...

jag gillar...

Idag tror jag att jag bara kommer att blogga om sådant jag gillar. Tråklistan är raderad och existerar inte längre, vilken befrielse... Nu var ju listan löjligt kort så egentligen var det väl inte så mycket att orda om. Men livet känns lite lättare i alla fall för nu kan jag koncentrera mig på sådant som jag tycker är trevligt.

Här är 7 bloggar som jag gillar och hoppar in på titt som tätt, varför just 7? Ja, hmmm varför inte:
Husfrun
Bumblebeezz
Sannas
nollåttan
hannasthlm
mies
Åsas

ett te i min smak

Gomorron alla glada! Kaffe hör ju till favoriten (dricker en kopp nu) men jag har faktiskt hittat ett te som jag verkligen gillar och kan tänka mig att byta ut mot en kopp kaffe eller två. Smakar mycket och "river " till en aning...


image460
Bild: Googlad

Ha en bra dag


läppstiftet är här för att stanna...

image458
Jag älskar det, mitt nya läppstift, känns toppen och det kommer garanterat att införskaffas fler i flera färger. Sitter mycket bättre än gloss som man måste bättra på hundra gånger under en kväll.

schlagern

Det var med trötta ögon jag såg alla bidragen igår kväll och jag orkade knappt hålla mig vaken. När alla artister sjungit klart slocknade jag på soffan och vaknade inte förrän i morse. Så jag hade ingen aning om vem som vann. Jag gick in på Aftonbladets sida men kan inte minnas vinnarlåten, kanske slumrade jag då till eller så var den bara inte minnesvärd helt enkelt. Jag hade dessvärre ingen större tilltro till våra svenska hjältar men Finlands bidrag gillade jag, tycker Suomi verkligen har hottat upp sig vad gäller schlagerbidragen. Nå, vad tyckte nu ni om vinnarlåten? 
 Bild: Aftonbladet
Av någon konstig anledning kom jag på mig själv att gilla lite udda bidrag, "Björktjejen" och trumslagarflickan tyckte jag gjorde sig bra i rutan.
 Bild: Aftonbladet
Konstiga kläder och fåniga framträdanden tycker jag var ett signum för denna tillställning och vinnarens låt minns jag som sagt inte ens...
  Bild: Aftonbladet

lugn dag...

Det är väldigt sällan som jag inte håller vad jag lovat men när det är party med tjejerna ja då blir det sent helt enkelt. Igår var inget undantag det var så trevligt och blev så klart alldeles för sent... Men men så kan det gå och dagen idag har varit lugnare än lugnast.
Nu ska det mumsas supersen middag och spanas lite på schlager...
Ha det gott alla...


läppstiftet

      
Då så gott folk, nu har jag införskaffat mig ett läppstift igen, var bra många år sedan jag ägde ett sådant. Dior, neutral färg, känns bra än så länge. Jag återkommer dock senare vad jag tycker om det. Nu bär det av till tjejerna, middag ska det bli och en massa surr.

Kramar till er alla och ha en toppenkväll.

sex varje kväll ett bra tag framöver

125198-452
Ha haaaaaaa jag behövde inte vara uppe till klockan 01.00 igår för se sista SATC avsnittet. Presenten mannen kom hem med igår var denna söta lilla box. Så nu har jag sett sist avsnittet som jag inte riktigt kom ihåg och därefter blir det att börja om från början när lusten faller på.
Tack mannen du är den bästa...

Å kom igen nu, jag vet att ni är fler än 7 (se inläggent innan)! Det är ju ni läsare som gör det hela så roligt att blogga, tala om att ni varit här, meddela vem ni är. Kramar till er alla...

många tjejer

125198-453
Bild:
Stadium

-Meeen, mååååånga tjejer, waoooo!
Säger 2 åringen och ser helt salig ut när han ser denna reklambild från Stadium i tidningen som ligger på golvet.
Allt ska ju börjas i tid men denna gång tror jag faktiskt att det är en viss pappa här i huset som är skyldig till sonens kommentarer (ler*).

Många är även ni som spanar in här hos mig, vilka är ni??? Pleace lämna ett litet avtryck i alla fall, tala gärna om vem just du är, jag är sjuuuukt nyfiken...

mera blad

125198-451
Bild: Utanför mitt fönster

Vilken härlig morgon, kaffet smakar godare än någonsin och det börjar ta sig utanför fönstret. All insyn börjar bli ett minne blott, nu går det fort, snart är sommaren här och jag tänker inte missa en endaste sekund.

Idag ska vi våga oss ut lite längre än runt kvarteret. Sonen har haft en vidrig hosta och feber men det börjar släppa så nu går det inte att hålla oss inne längre. I eftermiddag hade jag tänkt passa på att snabbt kila in i lilla makeup butiken och hoppas på att hitta ett glassigt läppstift.
Tror att jag direkt ska dyka på Diorhyllan för det finns en plats där som jag kan placera vagnen så att den lille inte når en endaste pryl och så kan jag hojta på proffshjälp. Senare ikväll blir det tjejmiddag igen och jag ska inte bli lika sen som förra gången, promise.

Ha en fab förmiddag alla söta...

tillbaka på riktigt

125198-450
Bild: På häggen utanför huset denna kväll

Äntligen har det släppt, vilken befrielse... Glädjen är tillbaka och jag känner igen mitt glada lyckliga jag igen. Hemskt att erkänna men enda sedan blogguppehållet har jag inte kunnat känna riktig glädje, inte kunnat vara glad och skratta på riktigt. Min mun har skrattat men inte ögonen. Ett tag började jag bli orolig och trodde att jag fått en slags depression på riktigt. Hemskt, vidrigt och otäckt har det varit. 

Jag kände det redan igår men ikväll under häggen när jag skulle fånga den på bild började jag tänka på hur fånig jag såg ut och så log jag för mig själv, ett riktigt härligt smile så där så att ögonen blir som smala små streck. Så skönt, en obeskrivlig känsla. I´m back, yeeeeeeeeeeaaaaaaaa...

Och ikväll fick jag dessutom en present av min underbara man. Han är bäst på att köpa presenter, tack mannen, tack för presenten och för att du finns här hos mig... 

allt för mamsen

125198-449
Bild: Have2have

Jag kommer att köpa något som jag aldrig för mitt liv hade tänkt köpa. Dock inte till mig själv men ändå. Svärmor har tidigare försökt ge mig ett par men jag avböjde dock erbjudantet. Absolut de gräsligaste skor jag vet, finns inga ursäkter för att kloppra omkring i dessa men nu när mamsen fyller år så är dessa Foppamonster det absolut enda hon önskar sig.
Det är mycket motvilligt jag kommer att överlämna dem till henne och jag litar inte för ett ögonblick på att hon bara kommer använda dem på landet i trädgården som hon lovat mig.

Uppdatering: Mitt livs första och sista crocs är betalade och skickas direkt till mamsen. Bra service på Have2Have och så 25% rabatt på det som jag fått genom en trevlig bloggbira. Alla som vad med då passa på och shoppa då presentkortet går ut den sista maj...

kjell Lönnå med flera impar inte på mig...

image448
Bild:
SVT
Hjälp körprogram på TV skrämmer mig (ramlade in på en repris igår), det är något överpräktigt Kjell-Lönnå-sekt-liknande över det hela. Lönnå programmen minns jag med skräck från jag var liten, gissar att det var det bästa TV hade att bjuda på som helgsnöje för vi såg alltid på eländet. Körfolk på TV verkar som besatta på något vis och för mig känns det inte naturligt. Är säkert ensam om min körskräck men det struntar jag i och förmedlar i alla fall mina tillkortakommanden gällande detta trots att körandet tydligen är en stark folkrörelse. Och jo jag är riktigt omusikalisk även om jag sjunger illa otaliga gånger varje dag, alltid hemma med endast sonen och ibland maken som åhörare, den senare påstår att det inte låter så illa, han är snäll min kära man. 

En maffig kör bakom en artist som inte flänger med armarna i skyn, flimrar toksaligt med blicken och inte utrbrister halleluja i varannan refräng det gillar jag naturligtvis. Kör live i diverse sammanhang kan vara riktigt bra men annars så får Lönnåliknande körsångsprogram mig att byta kanal direkt. Och att förfesta tillsammans med Gabriel en lördagskväll är ett big no no.

lite för poppis

Vilka galna barn som bor här i krokarna, igår 20.30 plingade det på dörren...
-Hej är katten hemma?
Frågar en nioåring med sina tjejkompisar hängandes i trappen. Jag kände mig som en riktigt urtrist vuxen som meddelade att han visst var hemma men att sonen ligger och sover och att man inte får plinga på dörren och leka med katten den tiden hemma hos oss.
Alltså idag lär man väl sina kids att man inte bjuder in sig själv till helt okända vuxna.
Hmmm, knasigt i alla fall...

Inatt har jag sovit riktigt uselt, vänt och vridit på mig så pass att det känns som om jag inte sovit någonting alls. Har haft så konstiga psykodrömmar och trots morgontröttheten så var jag riktigt glad att jag vaknade och fick komma tillbaka till verkligheten.

Å jag måste köpa boxen, gissa vad jag hängde uppe och tittade på...

tråklista

Jag har en hemlig tråklista som jag dragit på att ta itu med... Men nu har jag börjat och skoningslöst strukit från listan, ett bekymmer mindre och samtidigt en person borta. Jo det går tydligen att radera människor, enklare än jag trodde faktiskt. Det är bara att luta sig framåt, våga ta steget och göra det... 

Och efter många och noga överväganden har jag så har jag gjort precis så.
Så nu är jag av med ett energislukande monster, en svikande drake och mitt liv känns redan lite lättare puh. Kör en reprisbild bara för det, för att illustrera hur det börjar kännas.

Kram till er alla där ute, alla rara och alla goa men även till er raderade hoppas ni får ett gott liv för det ska jag ha...

jag ska köpa...

125198-446
Bild: Läppstift från diverse nätshoppar

Jag äger inte ett enda läppstift, bara massa gloss. Nu är jag sugen på att införskaffa ett eller några igen... Har dock ingen aning om vare sig färg eller märke. Vad jag minns så körde jag förut med Lancome och Guerlain. Det viktigaste är att stiftet inte smakar illa och att det sitter bra utan att bli torrt eller smeta ut. Vad gäller färgen vill jag inte ha för ljust så att det ser ut som om man inga läppar har. Tokrött gillar jag inte heller. Ja ni hör ju, kinkigt värre...

Någon som kan tipsa om bra läppstift?

poppis trots udda utseende

125198-445
Bild: På min kattpudel

Hade aldrig trott att min lilla skinntrasa skulle komma att bli så populär bland grannarna i vårt lilla område. Igår letade till och med grannbarnen efter honom och när jag meddelade att han var inne så ville de komma in och leka med den söta konstiga katten.
Tänk jag som helt seriöst trodde folk skulle ringa "kattjouren" och vilja få honom placerad eller något liknande. Ibland går det alldeles utmärkt att vara lite udda. Hur katten har det med sin tidigare pondus bland gänget av den egna arten på kattberget har jag dock ingen aning om. Gissar dock att den är något naggad men än så länge har han klarat sig från slagsmål och rivsår...

gomorron i bloggvärlden

125198-444
Bild: På rosor från mamsen

Bjuder er på lite morgonblomster bara för att ni är så snälla och skriver så söta kommentarer här hos mig... Jag blir barnsligt glad för alla era goa kommentarer.
Förresten nu när jag tänker efter är det inte så att dryga, otrevliga kommentarer har minskat hos diverse poppisbloggare? Eller? Jag har väl kanske inte fördjupat mig i ämnet men en känsla bara. Hur som helst vore det väl toppen om alla bloggmobbare taggat ned en aning och kanske tröttnat på att mobba aktiva unga bloggare.

Varför började jag nu skriva om detta? Kära mor leker med barnbarnet, hon åker ju hem i eftermiddag så hon passar på att umgås med den lille konstant. Och jag ska ta för mig mera mera kaffe nu...

Cyberkramar gillar jag och skickar därför massor till er...

jag igen...

125198-442
Bild: från
eleven

Jag och jag och jag och jag, vilken egotripp det är att blogga, men än så länge har jag inte tröttnat på mitt bloggsjälv. När jag gör det, när det verkligen känns som ett enbart menlöst malande om sig själv och ingenting då slutar jag blogga! Dock inte förr och inte nu...
Solen skiner nu men jag tycker även om när det regnar eller precis har regnat, det är något med doften som får en att känna sig gladare då.

I morgon åker min mor hem igen, det var skönt att hon kom men helt ärligt är det både skönt och lite vemodigt att hon ska åka. Jag har fått min "mamma dos" för denna gång.  

Jag ska försöka hitta tillbaka till min inre frid och lycka, är på god väg i alla fall... Jag förväntar mig en lugn vecka utan dramatik och tjutande sirener...

gosa dej

125198-441
Bild: Gosekossa från
bluebox

Du väntade länge med att bjuda på din ord min älskade lille son. Men nu pratar du mest hela tiden och säger så söta saker...

-Mamma! Krama deeeej! Å gosa deeeej!

Och ja mitt lilla hjärta
stanna här hos mig...
För jag vill alltid krama dej och gosa dej
jag älskar dej mest av allt i hela världen...

vänner

125198-440
Bild: Mitt bidrag till veckans
tisdagstema "vänner"

Min son och min bästa väninna (en av dem jag har flera) har kommit att bli de bästa vänner. Jag har inte försökt påverka sonen att tycka extra mycket om henne, han bara gör det hela tiden varje dag. Nästan varje dag säger han att han vill hälsa på henne och varje kväll "tvingar" han mig att sjunga en egenkomponerad sång om väninnan och hennes sambo.
Det är något magiskt när dessa två vänner träffas, det lyser och gnistrar från deras ögon när de tittar på varandra. Förmodligen kommer han längre fram att finna vänner i sin egen ålder. Men de kommer alltid att ha ett speciellt band till varandra och att se kärleken mellan dem två när de är tillsammans gör mig verkligt lycklig...

bloggande hemmafru får gratisprylar...

125198-439
Vissa bloggare får roliga gratisprylar från diverse företag, allt från telefoner, smink, hårprodukter eller kläder. Själv har jag fått min alldeles första bloggpresent.
Nu har jag ju inte anmält mig någon stans eller har så många läsare att företagen jagar mig direkt för att kasta gåvor på mig. Men jag fick faktiskt ett mejl på bloggamailen om jag ville testa en ny produkt. Tjohooooooooo tvättmedel, jabbadabba dooo... Tvättsåpa på posten, det tackar jag självklart för. Vad som föranledde detta initiativ från Grumme har jag dock ingen aning om, kanske bloggnamnet? En desperat hemmafru kanske inte gör annat än tvättar, he he vad vet jag.

Men jag ska faktiskt testa såpan ikväll när det ska till att tvättas. Tvättmedel och sköljmedel i ett låter i alla fall praktiskt, återkommer senare om det verkar vara något att fortsätta med.

Uppdatering efter tvättande: Testade Tvätt&Sköljmedlet "Havsbris" och jag gillar det (inte bara för att det var gratis). Doftar fräscht och gav en känsla av sköljmedel. Blir inte lika mjukt som med vanligt men att slippa släpa på flera flaskor/förpackningar och att det verkar mer miljövänligt väger upp...

kvällsnöje...



Jag började se serien när den kom och har sett massor av reprisavsnitt som om och om igen tuggar på. Men nu har jag kommit på mig själv att alldeles för ofta hänga uppe sent och spana in gamla avsnitt innan sovdags. Måste bli ett slut på det, lägga sig tidigare och varför då inte avsluta kvällen med ett valfritt avsnitt. Eller börja om från allra första början... Hmmm jo jag ska allt investera i boxen men nu var den slut på CDON.com. Morsdag är det ju snart, kanske skulle ta och önska mig en skokartong med SATC avsnitten.

grillpremiären

   g
Bilder: Från gårdagens grillpremiär

229:- för en el-grill (OBH Nordica, utan ben) är ju nästan gratis och den fungerar alldeles utmärkt. Lite långsam bara, tog lååååååång tid att få köttet genomstekt. men till nästa gång vet vi att värmen ska vara på max och att det tar 20 min att få en köttbit färdig. Självklart är det inte samma sak som kolgrillsgrillat, men om alternativet är att inte grilla alls så väljer jag detta. Det är mysigt att grilla oavsett om kolsmaken finns där eller ej.

En liten grillstory: En vanlig sommardag när det är dags att grilla, allt är färdigpackat, ned för trapporna ut genom porten till baksidans uteplats. Hoppsan det blir några vändor till upp till lägenheten eftersom det inte går att låta bli att glömma tändaren, grilloljan eller ett och annat bestick och servetter skulle vi visst ha också. Uteplatsen är illa skött, här får man passa sig innan man sätter sig på de fastskruvade utemöblerna som är både smutsiga och skabbiga. Likt nyfikna ögon stirrar grannarnas fönster ned mot oss på uteplatsen. När grillen slås igång rasslar det i gardiner, någon stänger demonstrativt sitt fönster för att slippa grilloset. När det väl blir dags att börja äta måste det springas upp i lägenheten igen för att det fattas en gaffel och så var det ju såsen och... Då har köttet hunnit bli kallt och vi skyndar oss att äta för att få komma in igen. Vår uteplats är ingen samlingspunkt för grannarna, däremot har vi fått höra kommentarer om att de har sett oss grilla. Tror vi är de enda som på grund av tanken om att en sommar utan grillat inte går för sig har använt platsen på senare år.

Så för att slippa allt detta har vi nu en el-grill på balkongen och jag är helnöjd över det, som sagt bättre el-grillat än inte grillat alls. Och så kommer vi att grilla på baksidan någon gång då och då när kolsuget faller på...

wallander


Bild:
CDON

Såg denna Wallander film i helgen, riktigt otäck om barnpornografi. Men det var i princip omöjligt att bara kunna se filmen utan att hela tiden återkomma till Sällströms tragiska öde. Tror filmen blev extra sorglig  för att hon inte finns i livet idag...

sminkväskan

125198-434
Bild: På nya Laura Ashley sminkväskan

Tänk att man kan bli så glad över en enkel liten sminkväska (som inhandlades igår). Den rymmer precis allt och lite till, helt perfekt...

Dagens elgrillsjakt var lyckad och ikväll blir det premiär. Jag återkommer med information om varför vi använder elgrill och bilder på grillresultatet...

Underbar dag i alla fall och nu väntar jag med spänning på att grilleländet ska bli varm och verkligen funka...

aldrig varit så brun som nu...

Nu ska vi iväg hela familia, ut på elgrills jakt... 229:- på Elgiganten, låter lovande. Jag har en genomgående brun outfit. Till och med bruna leggings under bruna klänningen tillsammans med bruna Abbeyn och bruna wedges.

Så ser ni en småfet pepparkakskärring som flänger runt i Kungens kurva på jakt efter grill, ja då är det jag det...
Varför denna bruna hysteri? Ingen aning, har lust bara.

Ha en kalasgo söndag...

shoppingrunda

125198-433
Bild:
Laura Ashley

Igår ville jag komma ifrån en stund, strosa på stan och bara vara. Det blev en riktig nice shoppingrunda, inte mycket shopping men underbara intryck, precis vad jag planerat...

Började min tur på Laura Ashley, där inne är allt så sockersött att det är omöjligt att vara på surt humör. Jag köpte mig en sminkväska i perfekt storlek. Natalie Schuterman fick sig ett besök och jag spanade självklart in alla Louboutins som rätt så nonchalant har placerats på golvet. Gillar föresten inte när butiker har skor efter golven, jag har ingen lust att krypa runt i en butik för att titta på det som intresserar mig.
Direkt efteråt hoppade jag in i Guccis värld och spanade på skor med logos. Jag kan dock inte riktigt bestämma mig men gissar att jag om någon månad eller tre accepterat att jag är en logonörd och införskaffat mig ett par. NK fick sig ett besök och där pillade jag bland annat på Luellas plånbok eller clutch som jag bloggat om tidigare och den är bara hur söt som helst. Rörigaste butikerna i detta land är helt klart HM och där köpte jag en klänning. Mamsen kom in till stan hon med och vi fortsatte turen till bla Åhlens och nya gallerian SOUK som jag inte tycker är så där superspännande... Helnöjd med gårdagens flanerande, jag kan dock fortfarnande inte vänja mig  vid shorts och nylonstrumpbyxor, en hemsk kombo som så många hoppade omkring i...

logovarning

125198-432
Bild:
Gucci

Egentligen tycker jag att det är en aningens nördigt med Logo skor men jag kan i alla fall inte låta bli att tycka att dessa är grymt söta. Måste nog ta mig en tur till Guccibutiken i alla fall någon dag här framöver.

I eftermiddag ska jag ta och åka in till stan en sväng. Nu ska jag gå ut med lilla monsterkatten som redan skämt ut sig i protest mot att tvingas vara inomhus.

Ha en härlig lördag...

sist av alla

125198-431
Bild: På min likörlatte

Jag är säker sist av alla men hoppar på ändå. Förra veckan stod jag över då jag hade ett blogguppehåll. Denna minst sagt turbulenta vecka hade jag även tänkt stå över
tisdagstemat men så ikväll när jag hittade en så god smak(er) så tänkte jag att "jo men jooda" jag hoppar på ändå...

Många "hausar" latten, själv är jag otroligt kinkig och beställer sällan en sådan på café. Det måste vara bra kvalité, mycket och starkt kaffe med bara pytte lite mjölk och så kokhet, så het att man nästan bränner sig på tungan.

Denna kväll ville jag bjuda mor min på något efter maten så jag började med att hälla i en del av favoritlikören i en kopp och så resten som ovan.
Lyckat, gott och faktiskt premiär för jag har aldrig gjort en kaffedrink på detta vis förut men det kommer garanterat att ske igen...

Ha det gott och så ska jag försöka hänga på lite tidigare nästa gång...

torrskinnet myser

125198-430
Bild: På min kattpudel

Missen har vant sig vid sin nya look och går bara omkring och myser. Jag har skrattat 100 gånger åt den lille som är så stygg att han är söt, riktigt söt. Han skulle bra gärna vilja gå ut men det det får han inte för veterinären, måste ringa och fråga hur länge jag ska hålla honom inne. Någon som har tidigare erfarenhet av kattaliens eller bara vet?

Har precis avnjutit en underbar middag och min kära mor blev impad av min matlagning, vilket inte är ett dåligt betyg eftersom hon själv är en fenomenal matmästarinna. Sonen mår bättre, (tack och lov för att det finns penicillin) så här har lugnet infunnit sig...

Ha en ljuvlig fredagkväll och vad pysslar ni med som mest???

tack och lov för att det är fredag idag...

125198-429
Bild:
Manolo Blahnik
Mamsen är så söt, servar med lunch och fixar och grejar. Dagens återkommande glädjeämne är lilla skinntrasan med pälsstövlar. Han är bara för rolig, kommer garanterat bli fler bilder på den märkliga katten.

Gårdagen var rätt dramatisk, med massor av inslag jag gärna kunnat slippa men vi överlevde och nu får det banne mig vara slut på all vardagsdramatik i detta hem! Det har jag bestämt och jag ska ut och shoppa mig något nice i morgon och bara vara med mig själv en timme eller två (eller tre).

men vad är det här???

125198-428
Är det en utomjording? Eller en totalt misslyckad pudel? Senaste kattrasen för pälsallergiker månne? Eller kanske bara ett litet nakenmonster?

Nej det är bara min stackare till katt som fått tovorna bortrakade hos veterinären. Igår var han heldeppig och groggy av drogerna han fått för att klara av både bad och rakning.
Idag är han däremot helspattig och vill gosa hela tiden, han verkar må jättebra och det var nog skönt att få slippa de kliande tovorna. Men någon vacker syn eller fröjd för ögat är han sannerligen inte...

Den tredje prinsen

125198-427
Bild: På familjens prins, Klovis (eller herr Ohlsson)

Jag hade en gång en katt, ståtlig, maffig och med lång blyertsgrå fluffig päls... Men så kom det en vinter med blötsnö och en son som var så sjuk. Ingen tid fanns över att kamma den gråe och tovorna samlades i rekordfart och blev helt omöjliga att reda ut.
Jag hade en gång en katt...

kattspa? nja inte direkt...

image426
Bild: Från Net a porter

Hunnit med en hel del fixande via telefon idag. Solen gassar men eftersom liten inte är så kry så får vi stanna inne idag. Kanske om vi har tur att vi kan gå ut och ta lite luft i alla fall lite senare idag.

Jag kommer i alla fall att skicka iväg mamsen på ett uppdrag. Katten är inbokat för vaccinering, bad och rakning. Japp så illa går det om man slarvar med borstning under vinterhalvåret. Jag skäms över hur detta kunnat ske men nu ska det åtgärdas och pälsen kommer ju tillbaka. Får se om jag lägger upp en bild på en naken katt senare. Kommer garanterat inte att bli en vacker syn.

Ha en fin dag alla ni rara...

läget...

125198-425

Det är med stor försiktighet som jag använder min guldklimp den bärbara datorn. "Datadoktorn" vår hjälte kunde rädda viktiga foton och få igång maskinen så pass att den fungerar något så när i alla fall. Underbart!
Den är dock inte sig lik och vi måste tydligen fixa en ny hårddisk.

Sonen har fått skyhög feber och så mycket snor att det är som korkar i näsan. Så klart blir det då värst på natten så nu blir här inte mycket sömn. Men nu är det ju dag och den lille har full energi... Nä nu är det dags för en dos alvedon, på återseende gott folk.

vi är otursförföljda

Först sker en bomb av privata trubbel, därefter går bilen sönder, den älskade bärbara datorn lägger av strax efter och nu har sonen blivit förkyld och febrig.
Näe det har inte varit några vidare bra veckor men det borde väl vända nu tycker jag.

Personliga strulet är som det är och inget att göra åt, bara att gå vidare och det har jag faktiskt gjort,. Bilen är lagad och grävde ett djupt hål i plånboken men den funkar ju och sonens förkylning lär väl gå över fort intalar jag mig.

Den bärbara ska alldeles strax få bege sig till doktorn, till vår vän dataexperten. Sitter här nu med en trög gammal stationär burk där det knappt går att läsa vad man skriver på skärmen, datamusen är som en trött och tung tegelsten och alla favoritsidor och bloggar finns ju inte inte i denna. Ja huvaligen vilka bekymmer man kan ha denna soliga dag.

Nu hoppas jag att min favoritpryl går att väckas till liv igen och att foton mm går att rädda. Och så ska jag aldrig vänta så här länge med att säkerhetskopiera igen...

tidningsfilm


Såg denna film tillsammans med mamsen som var en riktigt passande "se på DVD med sin mamma film". Handlar om en kvinna med 4 döttrar vars man försvunnit och hur hon hanterar detta med viss bitterhet och sprittörst. Filmen har legat hemma ett tag, följde med en tidning som inhandlades i vintras tror jag.
Perfekt kvällsnöje när inget vettigt visas på kvällskvisten...

kalas och datahaveri

Gårdagens kalas var riktigt trevligt och sonen åt faktiskt av den goda tårtan, annars brukar han mest bara peta lite. Barnen hade skojigt och jag tror att presenten blev uppskattad.

Vad som var mindre bra var att den bärbara datorn var helt död vid hemkomsten. Alla bilder och allt annat som man kan tänkas behöva kan vara ett minne blott. Jag vet "backup" men jag "skulle bara" rensa ur lite skräpbilder först. Idiotiskt tycker jag nu men men så typiskt mig att vara efterklok.
Jag lägger dock stort hopp till vår dataexpert till vän och hoppas han skall kunna rädda våra foton på sonen mm.


barnkalas nästa...

125198-424
Bild: På paket

Nu ska liten vila och vi andra ska fixa oss i ordning inför stundande barnkalas. Jag är barnsligt förtjust i att slå in paket och att tillverka egna födelsedagskort. Vet inte om mottagaren uppskattar det hela lika mycket men jag har i alla fall haft kul en liten stund. Papperet kommer från IKEA och sonen har hjälpt till att tejpa, så det är massor med tejp på baksidan av paketen...

lugn valborg hos oss

Bild: Aftonbladet
Vår valborg har varit lugn och stillsam, inte ens en brasa har vi spanat på. Men vi tittade på ett halvlamt valborgsfirande från hemstaden på TV i alla fall och så mumsade vi på jordgubbar, glass och grädde. Jag tycker det är oroväckande att det är så rörigt ute denna helg, med fylla, våldtäkter och misshandel. Socialtjänst och polis får
jobba som besatta och jag kan inte låta bli att undra var alla ni föräldrar tar vägen denna helg? Varför går ni inte ut och tar reda på var och vad era tonåringar har för er denna första fyllans helg?