Sista inlägget för i år, vi ses i nästa!!!

Sista förmiddagen år 2006 "roade" vi oss med att besöka akuten, inget mer allvarligt än att ett nytt penicillin behövdes sättas in för att den lille i huset skulle bli fri från mardrömsförkylningen. Ååå vilken underbar kompetent läkare - äntligen.

Maken kommenterade att han tyckte jag var vacker 3 ggr under en timme, underbart, tack älskling.

Årets sista outfit bestod av favoritfärgerna svart och rosa tillsammans med vita och rosa juveler. Jag hoppas att det kändes att jag doftade jordgubb & champange från VS.

Sista middagen blev en utomordentligt lyckad tapasorgie tillsammans med god champange.

Kvällen och tolvslaget firas tillsammans med familjen samt min kära mami och makens mor. Nice, lugnt och trevligt.

Och så ska vi se bloggbesökande här hos mig den sista veckan slog rekord, över 500, hjälp så många å så roligt, tack alla ni för att ni väljer att återkomma till mitt pladdrande.

Löften inför nästa år:
*Att fånga varje dag
har jag blivit expert på så mitt nya motto lär bli något i stil med Persbrandts uttalande om att livet blir så mycket trevligare om man glider igen om det med ett smile. Fan vad jag ska smila nästa år, av glädje, av lycka, av kärlek och hånfullt mot dom som jäklas med mig..

*Att jag inte ska vara så himla nice mot folk som inte förtjänar det, de ska banne mig halshuggas med min giftiga tunga, så passa er :)

*En motionscykel ska införskaffas, fläsket ska bort och förvandlas till atletisk muskelvävnad... Njae men i alla fall att komma i form är ju en bra bit på vägen...

*Jag ska ännu bättre ta vara på mina underbara väninnor...

*Årets sista speciella hälsning skickar jag till
Mira för jag ser verkligen fram mot den bloggbira som av henne anordnas framöver... Ganska snart faktiskt...

God fortsättning alla ni söta

God fortsättning!!!

125198-152
Bild: Har jag snott
härifrån

Minishopping

Minishopping med mamsen blev det idag... Ett nagellack från Scratch nails i färgen Brown Sugar 504 och ett par örhängen från Pilgrim som matchar en ring som jag har sedan tidigare hoppade ner i kassen i alla fall.

Vi fikade på PUB, gott var det men vilket urtråkigt fik, uäk, men dom ska slå igen snart och det kan jag faktiskt  förstå med tanke på inredning och mysfaktor.
Åååå så mysigt det är att kunna gå ut på stan och fika med sin mamma, det saknar jag verkligen. Jag brukar faktiskt snegla på dem som snurrar runt på stan med sina föräldrar och tänka att ååå det vill jag med göra. Men nu så är hon ju här och ska stanna ett bra tag till så vi hinner nog med en hel del här framöver.

Det här har varit ett bra år, dock med inslag av en hel del skit, men det hör väl till gissar jag...

Tack alla i familjen för att ni förgyller mitt liv...

Färg och slingor i en kartong

125198-151
Bild: Äntligen funnen på Google

Har man lite pengar men känner att man måste fixa håret innan nyår så kan jag faktiskt tipsa om denna hårfärg & slingprodukt, 
Coleur Experte Loreal, ca 155:-

Jag som har väldigt mörkt hår använde nr 5,3. Hårfärgen fungerade jättebra & gjorde att det blev lite ljusare än innan. Slingorna blev lite rödljusbruna men absolut inte gula som kan vara ett fenomen vid slingning när man har röda pigment i sitt eget hår.

Det som var mindre bra var att det tog en himla tid, jag började så sent på kvällen och det kändes som om jag aldrig skulle få gå i säng. Då när jag stod med armarna ovanför skallen halvt i kramp så undrade jag varför i hela friden jag hade fått för mig att pyssla med detta själv. Men sedan när det väl var färdigt så var jag nöjd med resultatet i alla fall.

Gomorron

Vi hade riktigt trevligt igår allihopa...
Nu ska jag bara försöka vakna till ordentligt.
Idag är det min tur att ta med min mamma på stan en sväng, vi åker tidigt när affärerna precis öppnat, stannar någon timme eller två och sedan åker vi hem igen när det börjar bli för tjockt med folk.

Senare idag ska det förberedas inför nyårsmaten å det blir vare sig hummer eller oxfilé... Nix detta år blir det
tapas, har inte haft det på nyårsmenyn förut men tror det kan bli bra...
Ha en go å härlig dag

Mera lack till frun

Essie Nail Polish Soho NudeEssie Nail Polish Clutch Me If You CanEssie Nail Polish Mademoiselle
Bild: Blush

Jag är i behov av lite nya nagellack, gärna ett riktigt mörkt och även några nya ljusa nyanser. Jag är som jag sagt tidigare helt såld på Essies lack som sitter bra och är lätt att applicera.

Någon annan som har andra favoriter i lackväg?

Släkten är................

Jag biter ihop så pass att jag snart får blodiga köttsår på insidan av kinderna...
Men nu är det lugnt ett tag då maken och svärmor är på stan.

Älskade svärmor är rar på många vis men helt fixerad vid dieter och bantning... När hon sätter igång och tycker vi ska laga mat med låg kalorihalt, byta ut mjöl till dinkel, och kommer dragandes med att dom förr faktiskt åt bark, då börjar jag gnissla tänder... När hon dessutom tycker att vi ska sätta 2-åringen på denna diet ja då kan jag inte i ord beskriva hur j*vla galen jag blir. Å inte spelar det någon roll att gossen följer sin viktkurva enligt BVC och att jag påpekar att det är olämpligt att sätta små barn på diet och att små-tutingar behöver fett för att hjärnan skall utvecklas...
Nä munnen den går, undrar vilken diet hon ska försöka truga på oss ikväll vid matbordet...
Och vad ska jag göra då... jo fortsätta tugga kinder, le fromt och försöka undvika att det inre vulkanutbrottet verkligen bryter ut...

Ha det gott alla goa

Sanslöst shoppingbegär

Jag vet inte, kanske måste jag söka hjälp... Tycker att det borde lagt sig efter all shopping till jul, men jag tror det är förkylningspärsen som rår för det...
Att det enda som känns roligt nu är att shoppa, men självklart får jag skärpa mig för jag gillar inte riktigt den här "jag vill ha allt hela tiden" känslan. Herregud jag blir ju helt slut av trava runt i butikerna så jag ska hålla mig hemma, vila lite och sedan styra upp så vi får det så nice med mammorna som är på besök.
Idag ska jag dessutom försöka skicka ut mannen tillsammans med sin mamma så de får hitta på något bara de två.
En kopp kaffe till sedan ska jag sträcka ut mig i sängen medan maken leker med sin son. Förresten så har vi under några dagar plågats av uruselt kaffe och trodde det var något fel på kaffemaskinen men det visade sig var dåligt kaffe. En sort av Gevalia som var billig på affären, sur vidrig smak. Men nu har vi köpt det vi brukar så nu smakar det ljuvligt igen.

Snor, host å skittråkigt

Jag är så less och trött på denna vidriga förkylning som som vägrar släppa greppet om mig och min son...
3 fucking veckor har eländet hållit på... Svänger och har sig, ibland känner man sig lite bättre men sedan så är det bara elände igen...
Är det någon annan som drabbats av detta virus? Eller är det bara vi som är olyckskorpar nu i juletid?

Så tröttsamt i alla fall speciellt nu som både farmor och mormor är här...
Skit säger jag bara...

Julafton 2

125198-150
Bild: En julklapp till mig från julafton 2

Titta så sött, halsbandet fick jag igår i julklapp under julafton 2 av en mycket nära och kär vän och jag tror dessutom att hon fixat det själv, men helt säker är jag inte...Fint är det i alla fall, tack sötis!

Nu fick farmor vara med om en riktig jul med barnbarnet... Vi körde julköret igen med tomte och allt, strax efter 15-tiden kom den rödklädde figuren med klappar. Tror alla blev nöjda och lille gossen bjöd åter igen tomten på en kram...
Men nu har tomten åkt hem och kommer inte tillbaka förrän nästa år...
Tack och lov...

My shoes

125198-149
Bild: På reaskorna

All cred till personalen i butikerna i reahetsen... Vill man få bästa servicen ska man bege sig ut tidigt på morgonen när butikerna öppnar, det gjorde jag och bemöttes av supernice personal runt om i stockholmsbutikerna...
Men jisses vad folk bråkar och tjaffsar med tjejerna bakom disken. Om rea, om att byta julklappar och om storlekar som inte finns...
Lägg av å va så taskiga med dessa som sliter, dessutom oftast för liten peng, det är ju inte de som äger butikerna och kan därför inte bestämma själva....
Det är faktiskt inte så konstigt att de som jobbar i butik är en aningens griniga när det bara är någon timma kvar innan stängning...

Go kväll alla söta

rearäven

Ha haaaaaaaaaa vilken rearäv jag kom att bli då...

Ibland har man tur, jag var först i butiken och skorna fanns kvar, så nu är dom mina och jag känner mig smått lycklig över det.
Till sonen köptes massor av tröjor från Åhlens, byxor till mig och julkulor till granen på NK. Ja det var väl det mesta i shoppingväg.... tror jag.

Men nu är svärmor på plats och det ska avnjutas laxlunch...

Reahets

Trots att jag inte brukar shoppa loss på reor begav jag mig igår ut en stund på stan bland reagalningarna... Jag har inget emot att handla billigt- tvärtom men det är hetsen jag avskyr, folk är ju som tokiga och otrevliga både kunder och lika ofta personalen.
Hur som helst så ångrar jag mig bittert... hittade ett par fantastiska stövletter på Biblioteksgatan, provade, tyckte inte riktigt dom passade perfekt, köpte dom ej, sista paret och ångrade mig så klart när jag kom hem...
Däför måste jag nu dit igen, hänga på låset och hoppas att dom finns kvar... Suck väldigt typiskt mig i alla fall.

Rea diskussion i ett mycket surt tonläge:
Kunden- Varför har ni inte dom här på rea!

Personal- Det är en nyinkommen sko och kommer inte att sättas på rean!

Kunden- Meh den är ju inte ny!!! Har ju funnits hur länge som helst!!!

Pesonal- Ja sedan i höstas, men det är en klassisk sko och kommer inte att komma på rea förrän i sommar å då kommer den ändå inte att finnas kvar!!!

Kunden slänger ifrån sig skon och går iväg...

Livet blir så mycket lättare att leva om man bemöter det med ett smile (något liknande sa Persbrandt i gårdagens intervju på 3:an)


Tillplattat hår

Min plattång är billig, bra och dessutom "bäst i test", vad nu som egentligen menas med det... Vadå för test och vilka har testat?

Jag har tjockt hår och har tidigare alltid retat mig på att det varit spikrakt... Men efter graviditeten eller redan under tiden som jag var gravid började håret ändra karaktär...
Ja inte blev det svallande vackra vågor nej verkligen inte men dock lite vågigt här och där...
Ibland ser det ut som om jag sovit med största delen av håret utsläppt men valt att fläta en smal variant snett på bakskallen och på morgonen släppt ut den igen. Näe det är inte så vackert direkt.

När håret ser ut så använder jag ibland min plattång, oftast struntar jag dock i det och står ut med oredan....

Helt galet!!!

Då stod maken på Arlanda tidigt i morse och väntade ivrigt (vet ej om han väntade ivrigt men jag la till det då jag tyckte det lät bra) på sin lilla mamma...........
Som aldrig kom!!!
Jag höll som värst på att anordna en lyxfrukost inför svärmoderns ankomst......
Maken ringer och säger:
-Jag har tagit fel på dag... Kan du kolla så att det verkligen är imorgon hon kommer...
Och visst var det så, i morgon kommer svärmor och då blir det tomte igen, därefter är det färdigtomtat här hos oss.
Så tokigt det kan bli men det var ju tur att det var min man som tagit fel på dag och inte svärmor som i så fall skulle ha missat sitt flyg...

Svärmor kommer strax

Då då är det bara att hålla i hatten för nu kommer svärmor om en liten stund. Det blir mammor fulla huset, min mor och makens kära moder, men det kommer gå finfint för dom kommer ju så bra överrens de två.

Vi ska bjuda på kalasfrukost när hon anländer. Lite senare ska jag in till stan en sväng även om ja inte tänker tokshoppa på rean och på eftermiddagen kommer tomten igen! Inte illa men tomten "glömde" farmors paket så då var han tvungen att titta in igen...

Så det var några av dagens bestyr, hoppas ni får en fin annandags jul.

Min Abbey

125198-148
Bild: Helt oretuscherad Abbey

Tack kära maken för min fina julklapp, en alldeles egen Gucci, Abbey, large...
Nu behöver jag bara en snyggare plånbok (min man tycker jag är en aningens... ja jag vet inte men han rynkade på ögonbrynen när det kom på tal i alla fall) får se bara när och vilken.

Har tagit et lugnt idag, mest lekt med sonen och de nya klapparna. I morgon är vi bjudna på middag men det blir nog att tacka nej då förkylningen inte släppt greppet om oss ännu... Trist men så kan det vara ibland.

Mission christmas is over

Jaha å då var julafton över... Å vad ska man hitta på idag då? Ta det lugnt, pilla på julklappar kanske... Sonen är ju besatt av sin röda lilla barnspis som han fick av tomten, så medan han leker med den så kan ju jag dra i dragkedjan fram och tillbaka, fram och tillbaka på min underbara Gucci Abbey...
Näe något roligare ska vi väl hitta på.

Jag vet garanterat vad maken kommer att pyssla med lite senare idag...
Jo det är  ju så att det är en teknikpryls affär som har öppet idag och börjar sin rea idag och då måste det införskaffas en DVD eftersom den gamla gått sönder. Vår lilla älskling här í huset valde för inte så länge sedan att putta ned DVD:n från hyllan under TVn där den stod. Så jag håller med det är inte så kul att hela tiden spana på film i sovrummet, speciellt inte eftersom jag har en tendens att  somna så gott och missa större delen av filmen.

Hoppas ni haft en riktigt härlig julafton...

Kram...

God jul

125198-147

Ha en riktigt god jul nu alla ni där ute...
Vissa tänker jag mer på en dag som denna...
Vissa saknar jag så oerhört...
Men jag är så lycklig över att få fira julen tillsammans med min fantastiska familj...
Det är värt allt guld i världen...

sister in law

Jag är ju en aningens hemlig av mig när det gäller att meddela nära och kära att jag har ett alldeles eget relativt nytt intresse... Men det är ju jul... å då ska man vara snäll.. å det är jag idag.
Så denna dag bjuder jag min min alldeles egna sister in law... till min andra lilla värld... Bloggvärlden.

Välkommen kära svägerska, the one and only, du är den syster jag aldrig haft men alltid önskat mig.
Vad som än händer kommer du alltid att finnas hos mig, det vet du.
Du är en av de vackraste människorna jag vet, både inuti och utanpå. Sedan att vi har så förbaskat kul jämt när vi träffas är ju bara så wonderful...
Å du ibland tror jag att bröderna ödlerna blir smått frustrerade av hur tighta vi är du & jag när vi träffas.
Vi regerar...
God jul...
min favvotjej.

Tomten blir ej skägglös

Vi kan pusta ut, tomten blir inte skägglös i år. Jag införskaffade hårbeklädnaden på Butterix där det trängdes bland stjärngossestrutar och "hotta" tomtemorsdressar. En rätt bisarr butik faktiskt och jag har inte varit där på många år, inte sedan jag var liten faktiskt. 

Så nu är det även Lindex tur att få sina strumpbyxor testade av mig, jag har som sagt lite svårt att hitta bra strumpisar som går att  få över my big as samtidigt som jag gärna vill att dom sitter kvar och inte hasar ner över baken när man tex är på shoppingrunda. Det är väl ändå inte att begära för mycket... att strumpebyxorna ska sitta på plats. Nåja återkommer till ämnet och avlägger rapport om dom fungerar eller icke.
Det var rätt lugnt inne i butikerna men jag vände hemåt vid 12-tiden så det kanske ökade på efter att jag åkt hem.

Näe nu ska jag allt stänga ned datorn  och ta och städa lite  nu, ha det gott alla ni.

Tomten behöver skägg

125198-146
Jag måste in  å trängas bland klappjägarna idag i alla fall. Jag behöver strumpbyxor och tomten behöver sitt skägg.
Förra julen kom ingen tomte till oss (vi ville inte skrämma den då 1-åriga sonen) men  i år kommer han att dyka upp någon gång efter tre...
Men att dela ut klappar utan skägg det går ju bara inte.

Det är annars en god morgon...
Kaffet är gott
Gossen är go,
å julskingan på hårdmackan var god den med...

Hoppas ni får en god morgon med

Gucci Envy me 2

Min favoritparfym fortfarande... blir inte less på den och känns som om den passar mig perfekt. Men det är svårt med parfymer, svårt att köpa till någon annan då det alltid doftar olika från person till person. Och för att inte tala om att det är så personligt vad man tycker luktar gott och inte. Så glöm inte att plombera väldoftande klappar, så det går att byta om det passar mindre bra.

Sedan kan jag bara inte låta bli att undra varför
denna hunk  vägrar använda deodorant. Spelar ingen roll hur snygg och känd han än är, jag skulle inte stå ut många timmar med en snubbe som hävdar att han luktar godis för han doftar man... Uäk

Tänder ett ljus för dig


Livet är ibland en grym gåta, men konstigt nog så uthärdar vi ändå det mest outhärdliga till slut.
Idag sänder jag stora kramar och mina varmaste tankar till lilla Mezzie.

Riktigt bra faktiskt



Jag hade inga som helst förväntningar när jag härom dagen tittade Maimi Vice...
Men jag gillar den, riktigt bra action tycker jag faktiskt. Och själva Miami Vice feelingen hade dom fångat även om jag tycker dom kunde slängt in seriens signaturmelodi någon stans i filmen, tex under några av alla båtturer som de pysslade med.
Jag saknade inte Don Johnson det minsta, Colin Farrell gör en alldeles utmärkt Sonny Crocket.
Å ni behöver inte vara rädda, inga pastellfärgade kavajer med uppkavlade ärmar existerar i denna film.

125198-172

Rekordsovmorgon

125198-145
Bild: Our christmas tree

Ho ho tomten kom tidigt i år och gav mig världen längsta sovmorgon, ända till 09.30!
Maken är ju ledig och lät mig sova så gott så länge.
Mera lyx.... Min kära mor har ju varit här sedan i måndags och hon har bryggt kaffe å lagat frukost varje morgon. För mig som är galen i frukost är detta rena drömmen.

Idag ska dagen tillbringas hemma, det ska lekas, mysas och bakas lussekatter. Alla klappar har inhandlats och idag har shoppångesten försvunnit...
Maken ska ut å jaga.......................
julskinka, det är tur att det finns en "riktig" jägare som ser till att det finns kött på bordet.
Love you darling...

Ha det gott idag

Julshopping utan stress

125198-144
Bild: "Hallå maken, försök begripa varför jag står här under misteln å hänger!!!"

Å så skönt att vara hemma igen...
Jag har nog retat gallfeber på folk ute i shoppingvimlet idag, för att jag i lugn och trevlig takt, precis som jag bestämt innan lufsat runt i butikerna inne i stan.
Jag struntade i både vassa armbågar och i människor som tyckte att de var så viktiga att det var helt ok att dundra rakt in i mina påsar... Ja jag höll på att ryta till ordentligt när en låååång man sprang rakt in i mig och mina kassar.  Jag hejdade mig dock, ryckte på axlarna och gick vidare.  Ja det var min strategi för att ha en trevlig runda inne i city... och det fungerade faktiskt himla bra...

Så bra att jag hittade hur mycket julklappar som helst... Åkte hem gjorde jag när det blev för tungt att bära men då fick jag helt plötsligt lite dåligt samvete...
Har faktiskt inte hänt tidigare, någon slags shoppångest över att jag köpt så mycket att jag knappt orkade bära hem det...
Å inte kom jag på någon bra ursäkt för att det är helt ok att shoppa som en galning till familjen istället för att ge till dem som behöver det mer...
Men nu är jag ju inte Moder Theresa utan ska bygga på berget under granen och inte deppa för det, så det så.

Kramis

Min lilla lilla pyttegran

125198-142
Bild: Min morgongran

Det är väl för härligt att kliva upp på morgonen och mötas av en skimrande gran, man blir lite gladare helt enkelt.
Det är min kära make som köper granen... Förra året blev den aldeles för stor, var tvungen att kapas och tog upp hela vardagsrummet.
Detta året blev det en gran för Hober och annat småfolk, men söt är den, dock lite svårt att få plats med klappar under grenarna bara.
I år har vi införskaffat
glasankor från IKEA, 79:- för 6 stycken. Vår son är tokig i ankor så det var en självklar investering och dom är så fina. Ska köpa fler om det finns kvar efter jul för jag gillar dom verkligen.

Jag ska ut i shoppingvimlet...
Har köpt det mesta men det är några roliga klappar kvar så jag ska bara strosa runt, ta det lugnt och vägra påverkas av stressade människor på julklappsjakt.


Julgranen är på plats

Lillen sover och hans mormor lagar julgodis...
Jag ska snart bygga ihop en barnspis och därefter slå in den i papper med arga tomten på...
Vad mannen ska hitta på vet jag faktiskt inte... Tror jag får placera honom under misteln och ge honom en riktigt stor puss...
Å granen är på plats redan påklädd och klar med julkuleankor från IKEA, polkagrisstänger, röda kulor, röd/guldrandiga och röd/vit randiga kulor. Det blev en pytte gran i år, såååå liten ,men himla söt i alla fall...
I morgon bjuder jag på en granbild...

Hoppas ni får en mysig kväll..

zip wallet

125198-141
Bild: LV, Gucci, MrsH, Mulberry

Nu vet jag vilken sorts plånbok jag vill ha...
En zip wallet, med dragkedja hela vägen runt. Stooor ska den vara, jag har den ändå jämt i handväskan, så det är bara bra att den rymmer massor. Dragkedja runt om tycker jag är bra då kort och annat har en tendens att hoppa ur min som jag har nu. Jag vill nog att plånkan ska gå i bruna toner. Sedan vilket märke och exakt modell spelar ingen större roll bara jag hittar just den som jag vill ha...

Skulle inte alls bli ledsen om tomten gav mig en
LV plånis. Den från Gucci finns även i brunt och Orla Kielys finner man hos Mrs H. En klassiker från Mulberry går även hem den med...
Ja ni ser ju... jag blir fixerad vid vissa grejer...

Ha de gott i julvimlet där ute

Å jösses vi har så mycket jobb att jobba med...


Bild: Snodd från Google

Igårkväll snöade det i Stockholm!!!
"Ja se det snöar"... hoppade barnen omkring på gården och sjöng för hela 1 centimeter snö. Jag var i alla fall glad att jag hade HM baskern och halsduken på mig när jag promenerade omkring ute.

Alla är lediga men idag är det mycket att stå i. Klappar ska inhandlas för vi har verkligen inte köpt alla ännu.
Och så måste vi köpa gran, en liten för det har blivit så trångt i vardagsrummet.
Vi måste svänga in på IKEA också, jag kanske är galen men jag tycker sådant här julfix är kul. Och solen skiner, en härlig dag tror jag det blir...

Ha en underbar dag

Luktar fake

Ha ha så lustigt butiksbesök det blev idag...
Var inne i en second hand butik som bl a.stoltserade med äkta märkes vintage/secondhand väskor...
Jag tittade på en plånbok men tyckte (trots att jag ingen expert är på området) att den såg misstänkt fake ut...
Då började kvinnan i butiken helt plötsligt lukta på plånböckerna...
"Nä men det är äkta skinn" sade hon glatt & fortsatte lukta vidare på resten av plånböckerna...

Jag log för mig själv och sa till henne att jag skulle kika in en annan dag.

Ha en go kväll

Hur firar ni?

125198-140

Röd klänning från
Ellos: Är du mysmamman som enligt traditon bär rött och kämpar ivrigt för att alla släktingar skall ha det så trevligt som möjligt?

Klänning från HM: Eller är det glamour och party denna dag där du inte behöver stå i utan ser till att även du får en fab kväll?

Kläder från TopShop: Eller ser du till att ha en bekväm outfit medan du leker med barn, fixar käk och styr upp att tomten kommer i tid?

Jag hör i alla fall till den sista kategorin... Vi har på Kalle och dricker lite glögg, öppnar klappar och därefter äter vi lite för mycket mat och sedan leks det med klappar och när den lille somnat tar vi det lugnt i soffan... Hur firar ni?

Mormor river bland klapparna

Så var hon här den underbara lilla mamman och även mormor... Så roligt vi kommer att ha det här under jul, på senare år har min mor kommit att bli en mycket god nära vän... Till skillnad från när man var en tjurig tonåring som inte hade vett att uppskatta sin lilla mami...
Men hon får igen nu med råge av både mig, mågen och barnbarnet.

Å gissa vem som var först att rusa fram till julklappshögen för att klämma och skaka på paketen... Jo den äldsta i huset, min kära mor.
Å jag som trodde lilleman skulle vara och riva bland paketen men han har varit så skötsam... Det är bara mormor man måste gömma klappar för...
Ha en riktigt god morgon... Kram

Tjaffs i bloggvärlden



Lilleman har fortfarande feber, har sovit ganska mycket under dagen... Bra att sova bort det onda & under tiden har jag bla surfat runt lite idag...
Och himmel vad det de senaste dagarna har bråkats och tjaffsats bloggare emellan. Ja å sen alla anonyma som väljer att lämna elaka & onödiga kommentarer förstås. En del som tex på Englas väljer att slänga ur sig att hon klär sig som en slampa för att sedan mala på och tjata i evighet för att rättfärdiga sin egen rätt att få uttrycka vad de vill hur de vill. Som om hon bett om det bara för att hon visar vad hon har på sig? Jag säger bara vansinne...
Tänk på att det snart är jul och då ska man varra snäll, banne mig!!! Men det kanske är det som är problemet... att det snart är jul och alla här och var håller på att spåra ur...

Be nice out there...

Billiga kläder

Bilder:HM

Då så har jag beställt lite från HM, lite drygt 500:- inkl frakt för detta...
Gillade som sagt den rosa baskern så därför beställde jag även den svarta (har svårt att stå ut i mössa men denna gillar jag verkligen)

Ska försöka göra ett taffligt försök att städa lite innan mamma kommer hem till oss... Katten har ju kräkts överallt i natt!!! Förmodligen har han ätit något olämpligt ute men golven måste därför torkas ordentligt...

Då så det var väl allt för ett tag, jo förresten så hålls tummarna för
Mira idag så klart...
Ha det gott alla ni...

Ikväll Kommer Mami

Oj oj, ikväll kommer mamma...Min alldeles egen älskade lilla mamma... Himmel vad jag har längtat, hon har ju varit krasslig ett tag så vi har inte setts på länge.
Pratar i telefon gör vi var och varannan dag men nu kommer hon på riktigt i alla fall.

Det märks på julklappshögen att jag saknat denna dära mamman för dom flesta paketen är faktiskt till henne... Å hon älskar ju klappar så det ska bli så kul...

Men eländes elände på grund av allmäntillståndet här hemma har jag inte hunnit fixa och dona som jag brukar innan hon kommer...
Vad beror det på? Att man alltid vill ha hemmet tipp-topp-skinande -rent när mamman kommer och hälsar på?

Ännu värre är det dock när svärmor anländer, men å andra sidan är hon ju fenomenal på att syna skrymslen och vrår och dessutom kommentera om det icke faller henne i smaken..

Bild: Nej inte min egen
tatuering, har inte en enda fakiskt

Beck igen

 Film är bra när man är hängig... Jag tror jag har sagt att Beck alltid är Beck men denna rulle var inte alls lika bra som "Skarpt läge".
Den var inte särdeles spännande bara Beck i lugnt tempo, men det var kul att Becks  finska gamla flamma dök upp igen...
Ska hon börja jobba i gruppen igen månne...
filmbetyg 3

Skärpning Aniston

 Jag och min favvotjej The sister in law skulle tillbringa gårdagskvällen framför TV:n, äta godis och se på en tjejig (helst) bra film...
Grabbarna skulle ut och röja lite medan vi med glädje stannade hemma... Men filmen var så klart bara skräp, seg, tråkig och bara trist. Jag lyckas hela tiden dra hem skrotfilmer, speciellt de sista två med Aniston i huvudrollen.
Jennifer är fattig, väninnorna har det bättre, är rika & gifta. Jennifer städar hos andra och är olyckligt kär i gift man. Vad handlar filmen om mer då.... Jo Jennifer städar lite till och så städar hon lite mera. Japp det var väl allt. Bajsfilm säger jag bara.
filmbetyg 1

Så åkte dom hem igen...

SNYYYYYYFT... nu har dom åkt hem igen, så tråkigt. Maken skjutsar sin bror och broderns fästmö till flyget. Helgen gick så fort så fort, skit att jag och lilleman skulle bli så sjuka, för mig har det blivit värre.
39 graders feber... tur att Ipren finns, annars skulle jag inte orka stå på benen.
När  mannen kommer tillbaka ska här sovas bort feber minsann.
Ha de

Grattis!!!


Grattis säger jag till favoritsvägerskan nummer 1 som väntar tillökning... Ja självklart grattis till svågern med men det är något speciellt med denna underbara svägerska...
Kärlek
till er båda i alla fall och jag tror det kommer att gå jättebra...
Och vilka föräldrar ni kommer att bli!!!
Världens bästa...
Det här är världens bästa julklapp, sååå roligt och sååå efterlängtat för alla.

Nu är det tyst i huset, mannen och gänget ovan har dragit ut på shoppingrunda och jag är så avis. Men hostisarna (jag och lilleman) får allt stanna hemma.

Men nästa gång de kommer då ska jag lägga beslag på svägerskan och bara ränna runt i alla butiker, fika och mysa på stan.

Ha en lovely lördag alla ni...


Snorigt värre



Phu, jag som nästan varit lite mallig över att vi klarat oss så bra denna vinter från att vara sjuka har fått igen med råge....
Nu börjar det släppa för den lille men jag är däckad... Försöker hålla skenet uppe för gästernas skull, men nu har jag bett maken ta med folket ut på stan för lite shopping...
Så kan jag och lilleman vila, hade varit så trevligt att följa med och massor med julklappar har jag kvar att handla...
Men sova är den bästa medicinen när man är sjuk...
Ha en härlig lördag...

Näääe

125198-139
Å inte hann jag beställa heller. Allt på
HM rean som jag ville ha tog slut, tröjan tror jag finns kvar i rosa men jag ville ha en vit. Kjolen och halsduken är borta men mössan finns kvar. Men inte beställer jag bara den inte så det blir in till stan och shoppa lite...
I morgon...
Om jag känner mig piggare...
Annars får det vara...
Det är ju bara en mössa...

Uppdatering: Mössan inhandlades till mig av svägerskan, maken köpte halsduken... Se vad man kan få folk att jaga på stan när man inte kan följa med...
Jättemysiga var de båda tu, mössan en aningens stickig i pannan bara men man vänjer sig väl.

Inte så lyckat

Så typiskt
När vi äntligen får besök av de goaste släktingar så är vi sååå sjuka, jag och den lille...

Det blir mycket spartanskt, ingen service som det brukar, ikväll bjuds det på grekisk souvlaki, tillagade av Grekerna på hörnet. Ja så får det bli, jag har försökt vila en stund idag men det är ju så svårt att gå ifrån när man bara vill umgås... skratta och mysa.

Gästerna har åkt iväg för att hälsa på några andra de känner en stund, så nu ska jag vila och försöka sova bort en del av denna vidriga förkylning.

Hoppas ni har det lite bättre...

Köttbullarnas köttbullar

125198-129

Har ni tänkt göra egna köttbullar till jul så är mitt tips verkligen att slå till med dessa. Gjorde dom förra året med och alla tyckte dom var smaskens. Receptet är hämtat ur  "Rosendals Trädgårdscafé" Kokbok. Jag tycker dock att bullarna har lite svårt att hålla ihop så jag slänger i ett extra ägg. Detta år snålade jag även lite med saltet eftersom 2-åringen gärna äter dessa också (men gott är det annars med så mycket salt enligt receptet...)

1 kg köttfärs
1 1/2 dl ströbröd
2 dl porter eller annat mörkt öl
1 dl vispgrädde
2 tsk salt (jag tar lite mindre)
2 tsk svartpeppar
2 msk dijonsenap
1 finhackad lättstekt rödlök
1 ägg (jag brukar ta 2)
Smör till stekning

Blanda all vätska med ströbrödet, rör ned kryddor och ägg. Blanda allt med färsen och forma till köttbullar och stek dem i smör...
Jag ångrar att jag inte stekte dom i långpanna i ugnen, så mycket smidigare... men det får bli nästa år.

Ha det gott

Äntligen!!!

Äntligen fungerar bloggen igen, fantastico!!! Bravissimo!!!

Blir så glad att jag inte har en blekaste vad jag hade tänkt skriva om.


Lillen och jag är sjuka, men ikväll får vi finbesök från Norr så för egen del är det bara att rycka upp sig. Lilleman får ta det lugnt och ska dessutom få medicin då det var lite ont i örat... Hoppas det går över fort i alla fall.

Ha det gott och tack alla rara för trevliga kommentarer,
jag blir ju så barnsligt glad när jag får sådana...


Mina grejer

125198-138

Paketen med massor av trevliga grejer kom igår. Köpte ett gäng med små julklappar till några men passade naturligtvis på att ge mig lite godsaker själv också, naturligtvis för att jag inte klarade mig utan:

Mitt Håkansson
The Powder var helt slut så jag behövde ett nytt.

Jag ångrade ju att jag gav bort mitt Duwopgloss men nu är det tillbaka igen, dock i en annan färg, Buttercup. Me like a lot.

Måste dofta ljuvligt till jul så en duschtvål från Dirty Girl var helt nödvändigt.

Och slutligen en eyelinerborste, då jag bara hade en vanlig akvarellpensel innan.

Ja ni ser ju, hade inte gått att vara utan detta inte...
Ha en bra,
är det fler som fortfarande har problem med blogg idag med?

Sankta Lucia

125198-135
Bild: pepparkaksbrunt paket
Att laga julköttbullar lyckades ju  som sagt inte få mig att komma in i någon slags julstämning.
Igår begav jag mig ut i kvällsmörkret för att köpa allt man kan tänkas behöva för att göra klappsinslagningen till en fröjd.
Några julklappar till blev det också...
Papper och etiketter inhandlades på Lagerhouse, band och snöre köpte jag på Åhléns. Hade velat ha vitt snöre också men det fanns inte.
Det var lugnt innne i City, jäääättelite folk, skönt för mig som inte är så förtjust i att trängas.


Bild: Och dom andra paketen
Lagerhouse säljer 4 rullar jul/present/papper för 100:-, så nu är det bara att slå in klappar så det ryker...
40 meter julklappspapper? Det måste ju förresten räcka hur länge som helst...

Risigt med cash i plånboken?

125198-134Bild: HM & Topshop

Inget att ha på dig på julafton? Dåligt med pengar i julklappstider? HM säljer
toppar för 29,50:-, billigare kan det inte bli.
Jeans och skor från Topshop.

Oj så segt

Segt och svårt på bloggen idag...


Julmusik varje dag fram till julafton


Jag vet inte vad det är för fel på mig, kanske är det vädret som gör att det inte känns lika roligt med jul som det brukar...
I ett krampaktigt försök att få upp julstämningen lite lagade jag julköttbullarna (som ska frysas in) häromdagen. Det är de goaste köttbullar jag vet, inte så tjusiga men goda. Men det hjälpte dock föga, ingen feeling av jul uppdagade sig.

Kanske ska jag idag terrorisera mig själv med julskivor på cd:n bara för att få lite känsla för jul. Julmusik i lagom dos är väl ok men har man en gång jobbat i butik under juletid så är Rudolf med röda mulen inte ett trevilgt inslag i ens liv längre.
Minns så väl den sista julen jag jobbade i butik (innan jag började plugga), chefen ville så gärna att vi tillsammans skulle skapa julstämmning (läs slå försäljningsrekord) så det hade införskaffats tomteluvor och en härlig julskiva (eller om det var två kanske) med blandade jullåtar. Tanterna på jobbet var upprörda över luvorna, det nyrullade håret blev ju förstört. Att jag påtvingades tomteluva kunde jag stå ut med trots att det var rätt obekvämt att ha den på inomhus...Men när julplattan varvades för hundrafemtioelfte gången då var jag sååå less på julmusik att jag kunde kräkas eller få ett mindre nervsammanbrott.
Nåja jag har väl återhämtat mig något så när, det var ju rätt många år sedan som detta hände... Men Ainbusk julskivor näeee där går gränsen, det är banne mig smaklös musik uäk...

Å hjälp det är ju Lucia i morgon... Lussekatter måste införskaffas!

Shoppat på nätet

Håkansson The Powder
Jag har beställt massa grejer som jag vill ska komma nuuuu.
125198-131
Kan inte förstå att man kan bli så otålig på att vänta på något när man ändå vet vad paketen innehåller.
125198-132
Borde vara här i morgon i alla fall.
125198-133
Eller så en annan dag, men eftersom jag beställt lite klappar som ska levereras i god tid innan jul så måste grejerna komma denna vecka.

Shoppat TV

125198-128Bild: Nya TV:n

Så nu är den hemma, en Samsung, LCD TV
Och större TV (40") får icke komma in i detta vardagsrum (har jag bestämt), ska bara köpa ett väggstativ så blir det nog perfekt. 

Helt sanslöst med plats tog schabraket i bilen, jag och sonen som följde med till butiken igår fick inte plats i bilen hem... Men det gick ingen nöd på oss, vi strosade runt i andra butiker och väntade tills mannen lämnat TV:n hemma och kom och hämtade oss igen.

Ha en bra dag

Almanackorna kom idag

125198-130Bild: Anlänt i brevlådan

Almanackorna som jag beställt landade på golvet nedanför brevinkastet idag och jag är jättenöjd. Tror dessutom att svärmor kommer bli glad över denna i julklapp.
Bladen inuti är av lite tjockare papp och jag trodde först inte det skulle gå att skriva med vilken penna som helst, men det gick så bra så. Perfekt storlek, mitt emellan Ordning & redas stora och lilla modell.

Gårdagskvällens bottennapp

 Nej denna film som vi såg igår är inget jag för huvud taget rekomenderar. Hade av någon anledning sett fram mot att se den men denna film var verkligen inget för mig...
Ett relationsdrama som handlar om ett par som gör slut men inte riktigt vill det... Filmen hade några roliga poänger, några par-situationer som kändes igen men herregud efter 10 minuter var jag så trött på att både se och lyssna till Jen & Vinces tjat att jag bara önskade att de skulle flytta ifrån varandra for ever och att filmeländet skulle ta slut.
Näe andras gräl är aldrig roliga att delta i inte ens på film...
filmbetyg 1
Annars är det en god morgon och vi har massor att göra idag...

Hoppsan så ljuvlig jag är då...

You are The Sun

Happiness, Content, Joy.

The meanings for the Sun are fairly simple and consistent.

Young, healthy, new, fresh. The brain is working, things that were muddled come clear, everything falls into place, and everything seems to go your way.

The Sun is ruled by the Sun, of course. This is the light that comes after the long dark night, Apollo to the Moon's Diana. A positive card, it promises you your day in the sun. Glory, gain, triumph, pleasure, truth, success. As the moon symbolized inspiration from the unconscious, from dreams, this card symbolizes discoveries made fully consciousness and wide awake. You have an understanding and enjoyment of science and math, beautifully constructed music, carefully reasoned philosophy. It is a card of intellect, clarity of mind, and feelings of youthful energy.

What Tarot Card are You?
Take the Test to Find Out.

Tja vad säger man...helt ok för min del, hittade testet hos Mira som verkar vara min raka motsats vad gäller detta test... Men va fan henne diggar jag helskarpt.
Gör ett du med...


Festen

Festen igår var en av de mest lyckade jag varit på...
Underbara människor, några som jag inte träffat på jättelänge... God mat, liveband på loftet, härliga ungar och så lilleman som var i sitt esse.
Tur i oturen att det blev så struligt med vilan igår för sonen orkade vara uppe längre än någonsin och var nöjd hela tiden, älskade lilla gullunge.
Idag avbokade jag tvättstugan, avskyr att tvätta på söndagar. Istället åker vi till Expert och om det finns den vi vill ha så blir det en ny TV idag.

Ha en bra söndag... En fråga bara var är julstämningen? Lite snö kanske vore på sin plats?

Skön inställning

Bild. Aftonbladet

Det
här är coolt tycker jag... Iron Maiden sångaren Bruce Dickinson som struntar i att han har typ alla pengar  i världen och jobbar som flygkapten också... Bara för att han tycker det är så kul... Så skön inställning, jag är inte ett jättefan av Maiden men det hade i alla fall inte varit helt fel att först ta flyget med Dickinson för att därefter gå på konsert...
Fascinerande kombination tycker jag.
(det närmsta jag varit Maiden är att jag Ätit middag samtidigt på samma krog som bandmedlemmarna alldeles vid bordet intill. Maken har dock sett dem flera ggr)

Sov du lilla vide...

Nog är det väl märkligt... Man har en son som somnar likt skalmans mat och sovklocka strax före tolv, vareviga dag...
Men inte idag... när han verkligen måste vila för att orka gå på kalas ikväll...
Han bara vägrade och till slut fick jag ge upp och började inse att det blir till och vara hemma ikväll...

Lilleman blev helnöjd över att få komma upp igen, lekte med alla sina leksaker fick mellanmål... Men blev i alla fall inte trött...
Näe tänkte jag nu när man för en gångs skull är bortbjuden (sker så sällan på vintern, vet ej varför?) så ska ongen banne mig sova... Och nu tre timmar senare än han brukar så sover den lille rackarn i alla fall.
Så det blir fest, om än lite stressigt då jag inte hunnit med ett dugg idag, å inte vet jag vad jag ska ha på mig...
Tja sicka lördagsbekymmer.
Vad ska ni hitta på ikväll?

Fylld fläskfilé

125198-127Bild: vår fredagsmiddag

Fläskfilé med soltorkad tomat, parmesan & basilika

Snitta fläskfilén längst efter så den till slut blir platt som en pannkaka. Strö över kryddor du gillar (jag använder flingsalt, vitpeppar, paprika), fördela hackade soltrokade tomater & basilika (färsk eller fryst), lägg på skivor av parmesanost över köttet.
 
Rulla ihop så hårt det går (som en rulltårta). Jag använder alltid kocksnöre (andra föredrar tandstickor) för att rullen ska hålla ihop under stekning. Krydda med favvokryddorna även runt rullen. Stek hastigt runt hela filén, ta upp den & lägg i smord form. Ha kvar stekpannan på plattan häll över en skvätt vatten, en skvätt vin eller röd balsamvinäger & en klutt fond. Smaka av skyn ev kan några nypor socker behövas för att neutralisera syran. Häll skyn över filén i form och in i ugnen på ca 200 grader i ca 40 minuter (beroende på hur länge du försteker och hur varm ugnen är).

Servera med färsk pasta och en kall yougurtsås. Både sonen och mannen blir sååå glada när de får detta till middag...

Presentbekymmer i sista minuten

Underbara morgon, gick och lade mig så tidigt igår att jag känner mig piggare än någonsin... Å det är ju bra eftersom vi ska på party ikväll hela familjen.
En gammal god vän som fyller år, nja gammal och gammal, vi har känt honom vääääldigt länge annars blir han numer lika gammal som mig.

Nog är det väl märkligt att en vän som man känt nästan hela livet ska vara så svår att köpa present till. Vanligtvis är jag toppenbäst på att hitta bra grejer till stora och små födelsedgsbarn i vår närhet, men till denne man är det stört omöjligt.
Han är totaly crazy i teknikprylar och har allt och då menar jag allt, han är en modemedveten man och har hur mycket kläder som helst. Sedan har han en underbar flickvän som inreder hemmet med stilsäker hand varpå prylar till hemmet är omöjligt att ge bort till någon av dem.
Jo jag glömde säga att han och hans sambo är bland de underbaraste människor jag vet (sedan ger dom vår son vansinnigt fab presenter jämt och ständigt) och jag skulle verkligen vilja hitta på något riktigt bra någon gång.
Min man säger köp en Wiskey, det blir aldrig fel... jag vet bara att så tänker hälften av de andra partyminglarna som kommer också...
Tips någon? Förmodligen inte så här tidigt på morgonen... Det blir nog en flarra från boa ändå, men då får det bli en riktigt fin en.
Önskar er alla en härlig lördag.

Energislukare & andra parasiter

Det finns tyvärr vissa människor som man av olika anledningar inte kan välja bort ur sitt liv...
Man kan inte älska alla men jag tycker dock att man ska bemöta dem man möter med respekt. Dessvärre verkar allt för många inte besitta den insikten utan skövlar sig fram likt bulldozers över folk och fä. Utan den minsta tanke på att de sårar och kränker sina medmänniskor.

När jag blir kränkt av energislukare (vilket tack och lov inte händer ofta) och andra parasiter, blir jag först förvånad... sedan sårad... sedan fruktansvärt förbannad.
Förvånad över att vissa anser sig besitta rätten att skoningslöst slänga ur sig vad som helst & hur som helst. Sårad över att det sägs just till mig och förbannad över att man ibland är tvungen att lyssna till så mycket skit.
Jag går i alla fall alltid stärkt ur en sådan situation...
För jag vet att jag kan somna gott om natten...
med vetskap om att jag inte gör andra illa,
att jag har familj och många vänner som älskar och respekterar mig.

Ha det gott alla ni

Vita Diorpennan

125198-125Bild: Nytagen

Så det kan bli ibland...
Helt slutkörd somnade jag igår på soffan före klockan 20.00. Mumlade något under kvällen om en macka men vaknade därefter i morse på samma ställe som jag somnat, nu med ett täcke på mig i alla fall.
Mannen hade försökt få mig att byta sovplats men gav upp och lade på mig ett täcke i alla fall...
Aj jo det känns i ryggen att jag sovit så hårt och tungt i soffjäkeln (annars har vi riktigt fina sängar så jag har mycket bättre allternativ att välja).
Hur som helst hann jag inte med mina kvällsbestyr vilket betyder att linserna ska ut... Så när jag vaknade såg jag verkligen illa, var alldeles rödögd och vilken befrielse det var att ta ut dem. Nu letar jag febrilt efter glasögonen, varför i helsicke vet man aldrig var man lagt dom senast.

Idag kommer jag i alla fall att använda min vita favvopenna från Dior, den gör sitt jobb mycket bra och ögonen ser genast mindre trötta och röda ut...
125198-126Bild: Tagen strax efter den ovan

Ha en bra morgon

Sonen en blivande möbeldesigner

125198-124

Vad sägs om detta praktiska kombibord, ena stunden ett härligt färgsprakande kexbord som i nästa stund raskt förvandlas till en helt vanlig traktor. Lägg märke till den praktiska skopan där du kan förvara allehanda samt påfyllning av diverse tilltugg.
Pga succen kan vi nu ej leverera fler kexbord innan jul, 2-åringen beklagar men kunde ej ana att den egna möbeldesignen skulle komma att bli en sådan formidabel framgång.

Nu så börjar det bli ljust ute så vi kan gå ut snart...

Vem gör dessa listor alldeles från början?

6510-8965En lista snodd av Mezzie

Nio saker du ser fram emot:
sonens alla framsteg
framtiden
att flytta till norr
att flytta till hus
att fira jul
att mamma kommer till jul
att få se sonen träffa tomten
att öppna mina julklappar
Felicias återkomst

Åtta saker du har på dig dagligen:
trosor (vad är det för fel på brittan å gänget som går utan?)
bh
strumpor (på vintern)
byxor eller kjol
tröja
HM kappa om jag går ut
skor om jag går ut
handväskan alltid om jag går ut
Sju saker som irriterar dig:
Att så många svälter (upprör är väl bättre term egentligen)
Att barn många gånger är rättslösa i vårt samhälle
Att så många kvinnor inte vågar gå ut på kvällar/nätter pga rädsla att bli våldtagna
Folk som ljuger en rakt upp i ansiktet och tror att dom ska komma undan med det
Folk som inte lyssnar
Respektlöshet

Nyhetsankaret Tomas Jonasons röst (uäk måste byta kanal direkt han maler i TV)
Sex saker du rör varje dag:
sonen
mannen
kissekatten
kaffebryggaren

datorn
diskmaskinen
Fem saker du säger ofta:
mamma älskar dig
op op op inte röra
men
Ja det är Mia
neeeeej, ne, ne, ajja bajja
Fyra personer du vill spendera mer tid med:
mamma
pappa
Bästissvägerskan
morfar

Tre saker du gör varje dag:
Äter frukost med min lille älskade son
dricker kaffe
borstar tänderna
Två band du har sett live:
Metallica
Guns n roses (mest nöjd över det)

En person du kommer att spendera resten av ditt liv med:
Säkert kort... helt supergaranterat mig själv


Fika på sängen

Att få frukost, kaffe och en macka på sängen är bland den bästa starten på morgonen man kan få.
En sådan morgon fick jag idag, tack gulliga maken!
Nää det är inget vi gör varje morgon före sju, men ibland blir det som det blir...
En liten prins som helt plötsligt vill vakna klockan 5, som vill ha frukost, som vill kramas och gosa.
Ja då är det bara att göra det bästa av situationen...
Mannen gick upp med gossen, mamman fick vila en stund till, mannen vill passa på att tidigt åka iväg till jobbet och bjuder (mutar) mamman med fika på sängen för då blir mamman så glad.

Ha en härlig morgon ni med

My Abbey

125198-123Bild: Egen + Gucci i mitten

Oflyt på fm igår förvandlades till en av de bästa dagar jag haft. Vi (hela familjen, fru, man &barn) var ju ovanligt glada och struttade runt kring Stureplan på em trots regn och trist väder, men det märkte vi knappt.
Vi delade på oss en stund och jag gick själv in i Guccibutiken...Och där var den...den perfekta väskan för mig, en Abbey, perfekt storlek, elegant och stilren. En klassiker helt enkelt och jag ville ha den direkt... visste bara inte hur mannen skulle övertalas till detta inköp...
Träffade kära maken, meddelade min önskan och han svarar med ett leende...
"vill du verkligen ha den?"
"Jaaa, verkligen" svarar jag
"Men gå och köp den då" säger han !!!!
Hade det flugit sparvar i närheten hade dom misstagit mig för en fågelholk för jag stod verkligen och gapade stort av förvåning över att detta skedde utan minsta blinkning.
I mitt förvånade tillstånd skyndade jag mig tillbaka och köpte väskornas väska (enligt mig, vissa andra anser att logoväskor är "ute" men sådant bryr jag mig inte om).

Väl hemma så skyndade jag att vika ihop en sur & tjurig lapp med en "att göra" lista till maken. En lista till honom med mer eller mindre roliga uppgifter att utföra innan jul. Eftersom jag kan tycka att det "sitter fast" ibland hade jag tänkt överlämna listan som ett slags statement... Men när jag nu fck en sådan fin present så passade det sig verkligen inte att lämna över  den sortens budkavle. Nej den listan gömmer jag ett tag till  och plockar fram vid ett mer lämpligt tillfälle.

Nu bor hon hemma hos mig, Abbey Gucci large hobo,sedan igårkväll. Men hon är fortfarande väl inslagen i svart kartong och brunt sammetsband och så får hon ligga ända till julafton... För det var det enda kravet från min underbara rara make...

Ha det gott alla ni

Tänk vad fel man kan ha

Å jag som tyckte allt var elände, fara och färde i morse... i en tvärvändning alldeles stax efter klockan 13.00 vändes moln och tråkigheter till solsken och total lycka i mitt liv... i vårt liv...i allas liv för de som står oss nära...
Och det handlar inte ett dugg om att jag numera from idag är ägare av en alldeles egen Abbey Gucci (tänka sig maken tyckte jag skulle ha den... va!!! ni fattar inte hur otroligt det egentligen är & jag återkommer till detta ämne vid senare tillfälle) näe faktiskt så spelar det ingen som helst roll...
Det är andra besked som är anledningen till att vi gång på gång gör vågen här hemma, glädjande privata familjebesked som vi fått idag...
Ikväll ska det firas...jag vet inte riktigt hur... men på det ena eller andra viset så ska vi fortsätta jubla efter att vår guldklimp, vår lille hjälte somnat...

Kärlek och glädje till er alla (med teckenstorlek 484 bara för att visa hur viktigt detta är och hur glada vi är)

Kraaam


Sen kväll, tidig morgon

[Bild: Matthew Fox i Lost. FOTO: ABC/TV4]Bild: Mmmm favvodoktorn i ´TV

Om man som mamma till en 2-åring slarvar och är uppe länge på natten så kan man räkna med att den lille vaknar hur tidigt som helst...
Jag kunde inte sluta se de Lostavsnitt som jag tidigare missat så det blev långt efter midnatt som jag somnade och drömde Lost inspirerade dömmar, kommer sakna Jack och alla de andra.
Den lille vaknade då hur tidigt som helst i morse och var helt förtvivlad av hunger, så går det när man inte har mer vett å gå å duna i tid. Frukosten har vi därför för länge sedan avverkat.

Ha de gott idag

Ärtiga snärtiga hemmafrun

125198-122Bild. Min fot & min nya hårfärg

Idag har jag som vanligt trippat omkring i mina pumps heeela långa dagen & förberett den perfekta middagen... Som naturligtvis blev alldeles underbar, allt är såååå trevligt & solen skiiiner i Stockholm...

Nä nu ljuger jag lite, men jag klampade faktiskt omkring inomhus i mina nya skor (som så synes på bilden) när mannen kom hem. Han tittade med en förvånad min, på mig, på mina skor och frågade "men vad nu då?".
"Tja det är bara jag som vill gå in i skorna" svarade jag, men lite snärtig kände jag mig allt. & dagens middag blev riktigt god faktiskt. Men idag har det som vanligt regnat på oss eftersom vi missade solglimten under lillemans efter-lunchen-vila.

Nu ska jag ta & färga håret, sedan ska det gluttas på 1-2 Lostavsnitt, mmm vad jag gillar Lost.

Ha en go kväll


Logofeber

125198-121Bild: Gucci

Aj aj aj, varor har anlänt till Guccibutiken, inte uppackat ännu så jag får vänta tills i eftermiddag med att bege mig dit. Nu står det mellan en "Abbey" eller en "Punch" medium och det är inte säkert att det är just dessa två som kommit till butiken, om inte så kommer de med i nästa sändning...
Vi får se, man ska tydligen stå på väntelista men jag måste ju titta på dem ordentligt först innan jag bestämmer mig...

Uppdatering: Orkar inte bege mig ut i regn och rusk idag, får bli i morgon istället när jag och mannen ändå ska in till city med bilen.

Diskriminera mera

Och jag skrattar åt dig Carl M Sundevall...
Spy Bar vägrade släppa in "kändis" bonden som skulle fira svensexa... Ja det är väl en sak i sig, men sedan har Spy Bar chefen mage att öppet i Aftonbladet håna bonden och meddela att om de skulle släppt in honom så skulle det ha varit för att ha något att skratta åt.

Vilket jävla högmod, vilken högdragen vidrig attityd gentemot andra människor... Men skrattar bäst som skrattar sist din menlösa barchef, snart kommer säkerligen regeringen strama åt möjligheterna till den diskriminerande urvalsprincipen som pågår vid dörrarna in till krogarna. Medlemmar från moderaterna har tidigare flertal ggr uttryckt sin förbistring över den pinsamma diskrimineringen som pågår.

Å vad jag ska skratta åt C M Sundevall och hans kollegor när de står där med skägget i brevlådan och inte har möjlighet att stoppa invandrare, tjocka, funktionshindrade och andra som de inte tycker passar in i nattmiljön på fasionabla Stureplan.

Godmorgon alla glada

125198-120
Visst är det underbart att kliva upp på morgonen och mötas av härlig mysbelysning i form av adventsstjärnor och annat i julpyntsväg. Jag pyntar faktiskt inte så mycket som man kan tro eftersom jag
tjatat en del om ämnet. Men det är just detta som är det bästa, det trevliga ljuset, den varma tonen som sprids i hemmet denna årstid. Vi har massor att stå i men vi ser till att ta det lugnt ändå, stressa får vi väl göra precis innan jul då vi inser att klappar, gravlaxsås, mandel och allt annat livsviktigt saknas.

Kram till er alla denna underbara morgon

1:a Advent

125198-119Bild: på mina polkaljus

Efter att fått jaga polkagrisar över halva Stokholm så hittade jag dem till slut, på Coop, japp gamla Konsum kan man lita på.

Hoppa  ni alla får en trevlig advent...

Skorna

 Bild: Mina skor som jag fick av mannen igår

Hade nog lite för roligt igår, känns i huvudet om jag säger så. En något halvseg dag, tur att båda grabbarna har varit på topp och kunnat roa varandra.

Ska strax fixa lite söndagsmat, fläskfilé blir det idag.

ha en bra 1.a advent

Party party

Oh vad roligt med så många kommentarer...
Kommer garanterat att svara på dom alla 4 inatt eller morgonbitti, nu är det party. Hastigt och lustigt blev det bestämt att jag ska ut med en tjejkompis ikväll... Kul kommer det att bli i alla fall.

Jag hittade det jag ville ha inför advent idag och så fick jag så fina Louboutin kopior av mannen från Mixage.

Toppenlördag, önksar er alla detsamma, nu trippar jag ut i natten i mina nya skor...

Kramis

Idol är over

[Bild: FOTO: TV4/Daniel Ohlsson] Vilka raringar båda två, hejade nog bara 1 millimeter mer på Markus som vann. Tycker dock att Erik(the ögongodis) var minst lika bra.
Vilka förebilder dessa två killar varit under seriens gång, god ton, trevliga kommentarer, god kamratskap och ödmjukhet har dessa två visat upp. Till skillnad från juryn som jag fortfarande är pinsamma empatilösa vuxna som bara försvårar kampen mot mobbing. Barn gör ju som vi vuxna gör, att inte de kan begripa detta. 
Nu får vi hoppas att grabbarna tas ordentligt om hand av musikbranschfolk som varit med och hypat idolintresset.
Efter gårdagens misslyckade försök att pynta inför advent ska vi idag ge oss ut på jakt efter en röd adventsstjärna och extra lampor till adventsljusstaken. Ja polkagrisar måste jag ha också och vita blockljus. En kopp kaffe bara sen gör vi oss i ordnig och beger oss ut.
Ha en härlig lördag

Veganer, vegeterianer & andra köttfobianer = blunda

                    
Här har vi då förvisso ett långkok, men det sköter sig själv i ugnen (nästan) röra om någon gång då & då & ev fylla på vatten om det behövs. En rätt för köttälskaren, mustig gryta som smakar mycket, en måltid som kanske inte är den vackraste, men passar mycket bra till fest. Eftersom det tar ca 3 timmar i ugnen så kan det vara bra att laga denna mat en lördag eller söndag. Förra lördagen fick våra gäster denna måltid och dom backade på en portion till så det tolkar jag som ett bra betyg.

Försöker återge hur jag gjort och om nu någon finsk grytexpert skulle titta in så är receptet här inspirerad av Karelsk stek men gjord på mitt vis.

Karelsk Stek (6-8 personer) beroende på hur stor man är i maten, tycker dock att det garanterat räcker till 8 personer. Är det ett gäng skogshuggare kanske det inte räcker. Jag bukar i alla fall ta i ordentligt när jag lagar mat på detta vis och sedan fryser jag in i småportioner till min lilla son.
Tre sorters kött av får, fläsk, ox. Eftersom det skall lagas länge i ugn behövs inga "fina" delar. Jag brukar köpa det som är bra pris på eller vad som nu finns i butiken. Denna gång använde jag, lammrostbiff, skinkstek och högrev.

500 gr lammkött
500 gr fläskkött
500 gr oxkött
 2-3 gul lök
3-4 morötter
10 hela svartpepparkorn
4 lagerblad
Salt
Vatten

Slå på ugnen, 150 grader. Tärna köttet i 2-3 cm stora bitar, hacka lök, skiva morötter. Smörj en form/gryta och lägg i allt, tryck ned pepparkorn & lagerblad. Glöm inte att salta. Koka upp vatten och häll över precis så att det nästan täcker. Låt så i ugnen i minst 3 timmar, rör om då & då samt fyll på med mer vatten om det behövs. Smaka av, salta efter önskemål. Ett budgetvin (rött) "Santa Helena" passar otroligt bra till och "gifter" sig med smakerna i maten. Servera med en svampsås/stuvning och sallad.

Nu är det fint i hallen i alla fall

125198-116Bild: Adventshall
Ja vilket skämt denna dag har varit... Skulle fixa i ordning inför advent, hade tänkt ha allting klart tills mannen kom hem från jobbet. Men inget ville sig idag, adventsstaken fungerade inte, ljusslingan till balkongen ville bara bjuda på en tredjedels ljus, den tog sig dock efter en stund så nu lyser det i alla fall på kortsidorna. Och ja så klantig var jag, att jag inte testade den först innan jag snirklade fast den utomhus.

Jag beställde i alla fall lite grejer med maken men det blev helt fel där med... Vita blockljus blev beiga med guldmönster, ljusslinga med färgade lampor blev en slinga med vita lampor och sedan fanns inte hälften av grejerna heller.
Jag har då bara skrattat åt "eländet", skrattat och känt mig som en riktig julpyntsamatör, yes thats me. Men i morgon tar jag nya tag, då ska det bli som jag vill ha det, så vi får fint till advent. Men i hallen blev det fin julstämmning i alla fall.

Go kväll

Uppgradering från pärlplattans tid

125198-112Bild: 2 halsband
Min älskade lilla mamma kommer som vanligt hit till jul. Hon kommer i  alla fall att få ett av dessa nyligen ihopknåpade halsband. Något tjusigare än de hon fick av mig från förskoletiden, skulle dock inte förvåna mig om hon har kvar någon gammal pärlplatta liggandes i en låda.

Snart är det dags att städa och förbereda lite inför kvällen. Ha en bra fredag eftermiddag.

Mirakel på burk

125198-111Bild: Aftonbladet
En god morgon har vi idag, förutom att jag lyckades att misslyckas med kaffet som blev för svagt, inte gott med svagkaffe. Min kära svärmor har en förkärlek för blaskigt kaffe, jag brukar vara tvungen att koka nytt om hon varit framme och trixat med bryggaren (kanske därför som jag ligger på minus?).

Nog om detta, jag har aldrig testat någon av dessa mirakelkrämer, inga andra heller för den delen förutom en del prover i småförpackningar. Mitt face skulle verkligen behöva en dos av en fungerande mirakelkräm, men då vill jag verkligen veta att den fungerar innan jag slår till och köper den. Någon som testat? Jag har aldrig hört någon som sagt att de använder en viss kräm som gör underverk för huden vad gäller lyftande effekt, Ja om man inte är tillverkare eller gör reklam för produkten förstås.
Här hemma har vi bara ett mirakel, älskade lille sonen, som är det goaste och bästa jag vet.

Ha en härlig fredagmorgon