lite paus bara...

Nä då jag har inte glömt bort er och har inte planerat att lägga ned bloggandet ännu i alla fall. Jag tar dock en kortare paus, det är mycket nu och jag planerar samtidigt att ta det lite lugnare och sova lite mer. Katten ska hämtas från veterinären, jag ska sluta ljusa upp mitt hår och färga det så mörkt som det faktiskt är. Jag ska återuppta springandet flera gånger i veckan och så planerar jag även att fylla år snart. Min mamma stannar lite längre än vanligt och jag kommer återkommer här förhoppningsvis lite piggare, gladare, fylld av energi och lite mer inspirationsrik.

Ha det gott så länge alla ni, jag är så glad över att ni hittat hit, återvänder och lämnar snälla kommentarer. Hoppas vi ses igen...
image1357
Bilden: Har jag trixat med i Picasa, svartvit och mer skugga...

plåster...


Själv brukar jag sno sonens plåster när jag skadar mig, men jag håller med, roliga plåster lindrar nog skadan en aning. 

Bild: Plåster från Detalj och Design

påskeländet är över

Ja då var påskeländet över, lika så bra det. Näe påsken blev inte som vi hade tänkt oss, ibland kan lite betyda så mycket.
Ibland kan de enklaste ord få de mest vansinniga konsekvenser. Och jag begriper mig inte på folk som tar sig på så stort allvar att de skapar och omförvandlar allt som sägs och sker runt i kring dem bara för att slippa kliva ned från höga hästen och faktiskt inse att ingen, allra minst en själv kan vara alldeles perfekt.
Jaja ny vecka och nya tag, idag plockas påskriset bort
och hur är läget hos er då?


kort uppdatering bara...

JÄTTENE Flyttlåda
Ingen vidare uppdatering denna påsk, alla är friska, mycket att fixa. Snart ska vi iväg till IKEA och köpa bla sådant "kul" på bilden.

Hoppas ni haft det bra i påsk, på återseende:)

Bild: IKEA

påsk påsk


Det blev en rätt knasig men OK påsk ändå, sonen verkar ha fixat denna febersläng som i nuläget inte verkar vara något annat en en släng bara. Själv är jag inte på toppform, fryser och känner mig lite obehaglig till mods. Och helt tar diverse dålig sömn ut sin rätt när man inte är på topp. Jaja man lär sig så länge man lever. I morgon är det "stora röja förrådet dagen", jag vill bara att det ska gå superfort och kommer att slänga typ allt. 

Hoppas ni har det gott:)

Bild: Klänning från Indiska, jag var inne i båda favoritbutikerna, den i Gamla stan och den på Hamngatan och de hade fått in mycket vårfräscht i ljuvliga pasteller, rosa och beige.

långfredag...

image1356
Mysfaktorn har varit på hög nivå denna kväll, maten var riktigt god, sonens feber är inte lika hög, ljusen är tända och kvällens höjdpunkt blev ett helt galet kuddkrig.
Inte så pedagogiskt kanske att jaga upp en treåring med kuddar som flyger överallt precis innan läggdags men det spelar ingen roll.

Vissa korta stunder, när han blir riktigt sjuk och när vi befinner oss på sjukhus känns det som om vi bara har honom på lånad tid. Ikväll var inte en sådan kväll, vi är hemma, allt går bara bra, skrattfest och obeskrivlig lycka. En härlig långfredag helt enkelt, nu varvar vi ned och har tänkt se på film på 5:an
Hoppas ni alla bara har det riktigt gott.

till middag


Jaja febern kom tillbaka men så brukar det alltid vara för denne lilla man, jag tror iaf att det kommer att gå bra ändå. 
Ikväll äter vi lax med mangochutney och körsbärsmarmeladglace, softar och gör inte så mycket mer.

Ni då?

bästa våren i Stockholm

image1354
Man ska inte "skryta" med bilder om tidig vår, värme och
krokusar. Så här ser det ut nu, vintern komm till slut, dags att plocka fram pulkan och täckjackan igen kanske.

Nu blir det påsklunch, sill, ägg och skinka. Myspys, än så länge är sonen fortfarande feberfri, maken är den bästa i hela världen, mormorn med för den delen. Vi överlever nog denna påsk också, riktigt bra trots diverse rätt så energislukande händelser...

ljusare

Har under gårdagen och natten misströstat en aning, helt säker på att det var dags för sjukhusturné igen. Men så i morse var allt bättre och gossen helt feberfri. Nu ropar jag inte hej i förväg, febern brukar komma tillbaka en sväng, men det ser helt klart ljust ut, mycket ljust.

Tackar er alla för alla "krya på hälsningar", hjälpte helt klart.

frukostbrickan

image1353
Jag gillar frukostbrickor, små sådana där det ryms en kaffekopp, en macka och en frukt eller skål. En i den "perfekta" storleken köpte jag på Indiska igår.

Sonens mormor har kommit, han är vid gott mod men har rätt så hög feber. Kanske att det kan gå bra denna gång, hoppas.

snälla

image1352
Har haft en trevlig ensamtur inne i Stockholms City, strosat, stött på en rad kända ansikten och så klart massor av okända. Jag skriver om shoppingen först, dyrast på bilden var makens hårgegga, bra sådan från Sebastian, 4 frukostbrickor från Indiska och så tre billiga tröjor från Lindex, 2 till mig och en till sonen. (Wao jag skrev utan att titta på tangentbordet, kom jag på eftersom jag samtidigt spanade på Greys). Jaja annars vill jag bara säga:

Snälla, snälla, snälla, snälla, snälla, snälla, snälla någon, vem som helst, låt sonens feber som poppade upp denna eftermiddag bara vara en liten lätt sjuka som går över fort. Som passerar utan komplikationer och evighetslångt elände på sjukhus.  Ordet snälla på andra språk började jag fundera över och kom på att jag nog bara kan ordet på två språk ordentligt. Snälla, please och resten gissar jag bara med hjälp av ordbok. Por favor, kilttejä, καλά, dobre...
Det är viktigt att uttrycka sig och förstå det som verkligen sägs,  jag beundrar alla dem som kan flera språk.

Ha en go kväll där ute. Och har ni fler "snälla" på lager på andra språk, give it to me:)

biltröja

image1351
Det snöar och är strålande sol om vartannat. Jag ska ta en snabbdusch och bege mig iväg på en liten shoppingtur. Vill de andra familjemedlemmarna följa med så kan de väl få det, det är ju ändå påsk å då ska man vara snäll, så att påskharen kommer.

Äh vi firar faktiskt inte påsken på något annat speciellt sätt än att man får påskägg och kanske äter lite godare än till vardags.
Hoppas ni får en fin dag.

Bild: Biltröja från
Lindex


70-talsduken och påsktuppen

image1350
Nu styr vi upp påskfirandet här hemma, maken är långledig och mysig frukost har vi ätit tillsammans. Idag tar vi det bara lugnt, sedan återupptas diverse påskplaner. I morgon möter vi upp sonens mormor på flygplatsen.
Karameller, ägg, skinka och kanske något lamm kommer att intas under helgen, diverse utflykter och praktiska "nu-när-mormor-ändå-är-här-så-kan-vi" röja, slänga, rensa i diverse förråd och garderober och fixa med annat medans sonen busar med mormor.

Vad hittar ni på nu under påsken:)

Bild: Jag köpte en bit vaxduk, klippte till så att det blev en bred löpare, perfekt att skydda ekbordet samtidigt som det inte försvinner helt. Tog ett tag innan jag vande mig eftersom jag tycker att vaxdukar är lite läskiga. Nu är jag elnöjd och bordet kommer att hålla bra mycket längre nu när sonen är liten.

tisdagstema - elektrisk

125198-1349
Å det var ju tisdag idag och
Tisdagstema, denna vecka är temat elektrisk. Bilden behöver ingen närmare beskrivning, jo där var det visst lite dammigt och så drämmer jag till med kortslutning också.

Ha en fin dag där ute, i morgon är en ny...

men bygget är stabilt i alla fall

image1348
Det börjar ta sig på bygget och jag längtar tills vi flyttar. Idag har jag varit på tok för arg för att kludda ned något här. 

Dramatiska utspel, yviga gester och överdrivet skådespeleri betalar jag gärna för och ser det där det hör hemma -på teatern. I verkliga livet passar jag helst från sådana utspel och när det dessutom drabbar familjens minsta person som faktiskt bara är en meter i toppluvan då kokar mitt mammahjärta så pass att det nästan svämmar över.

Dramat skapat av andra försökte vi ignorera senare delen av dagen, gick över till goda vänner och fikade, kastade snöbollar och tränade på att gå upp och ned i trappen. 
 

inga ursäkter

Skärpning för frun här hemma, sedan jag blev dunderförkyld har jag inte sprungit en enda gång. Nu har jag varit frisk jäääääääättelänge men ändå inte kommit mig ut. Med mitt nya mål, att orka springa en mil till sommaren kommer jag ingen vart med om jag gör på detta vis. I morgon är det dags igen, helt klart.

By the way, när slutade ni att stå på händer? Eller ni kanske aldrig slutade?
Jag kan inte minnas när jag slutade, testade nu ikväll men vågade inte riktigt, jag måste stå på händer igen, varför?
Bara för att...

julen varar fram till påska...

image1347
Urk, mera påskpynt, men sonen älskar äggen och fjädrarna så de får stå veckan ut. Julpynt blir till påskpynt så här varar verkligen julen fram till påska.

Roligare dag har man haft, ni då? Hur har ni haft det idag?

sommarklänning i skönt grönt

image1346
Klänningen från
Rules by Mary som jag fick i Goodiebagen från VR gillar jag jättemycket. Kunde varit någon storlek större men funkar ändå. Astridklänningen från samma ställe gillar jag också, finns bland annat att köpa på Nelly och MQ.

Bild: Eget kollage med eget foto och från Rules by Mary

påskelände

image1345
Jahapp så var det påsk snart, jag är urusel på att påskpynta men igår hittade jag påskpynt helt i min smak. Gillar äggen så pass att jag helst inte kommer att vilja plocka bort dem när påsken är förbi.
2 vita lyktor och ett ägg som med fördel går att fylla med diverse godsaker. Mitt kommer dock att stå tomt eftersom jag inte vill uppmuntra treåringen att riva runt bland pyntet.

Jaja nu stänger jag ned ett tag, städning står på agendan och nu kan jag inte dra ut på det längre. Och
Pesan, jo vi hinner.

Bild: Vita lyktor, 49:- st och silverägg 79:- från indiska.


godmorgon

image1344
Tur att vi passade på att njuta av vårvädret igår, idag snöar det, inte så att det lär ligga kvar på marken direkt men ändock.
Idag har jag en hel del måsten, vissa delar i livet går bara som en repris på repris, inga förändringar och inga överraskningar. Jaja inte gnälla, då blir det inte roligare heller.

Och i morgon kommer svärmor...

Bild: Från gårdagens promenad i Gamla Stan, Västerlånggatan


toppensöndag

image1343
Vi har haft en toppendag idag och äntligen kommit oss iväg till
spårvägsmuseet. Trodde inte jag skulle orka med denna dag eftersom grannarna festat hårt hela natten till klockan 6 på morgonen. Jag struntade i att jag fått sova uselt och museet var vekligen en hit, speciellt det lilla minitåget som man kunde åka med i. Sonen ville helst inte åka därifrån.
Etteråt fikade vi i Gamla Stan, shoppade loss lite och strosade runt i solen. En riktigt ljuvlig söndag och idag har vi verkligen fångat dagen.

Ni då vad har ni hittat på?

Snart börjar det!


Snart börjar finalen, jag hejar på Perelli
och hoppas att hon vinner. Kanske till och med skulle ta och rösta denna afton.
Jag tror dock att lilla Amy ligger bra till om barnen får ta kommandot över telefonerna hemma.
Nya vännerrna tror på Rongedal.
Och sorry Christer jag hoppas inte du vinner, vi lär nog få höra låten i evigheternas evighet på radio i alla fall.

 Vem/vilka hejar ni på?

Bild:
Expressen


vaktkatten

image1342
Igårkväll följde min katt likt en vakthund med mig hela vägen till min kompis som bor ca 10 minuters gångväg från oss.
Han fick inte komma in men när det var dags för mig att bege mig hemåt igen så jamade han högt, han hade väntat på mig och promenerade med mig hemåt igen.
Han är rätt så udda denna kisse, och mer speciell lär han bli för snart är det dags att bli av med all päls igen. Tovorna har hopat sig under vintern, jag har försökt kamma men inte lyckats utan att få såriga armar och händer. Myskatten förvandlas till ett monster när borsten plockas fram, hos veterinären får jag skämmas över att jag inte lyckats. Denna gång ska vi dock planera för hur vi ska undvika dessa tovor, förmodligen blir det kontinuerlig klippning framöver.
Jaja kattbekymmer, vaktkatt, nakenkatt, myskatt, monsterkatt, pisskatt, gosekatt.
Han är speciell, min udda fyrbenta vän.

"cyber-i'm-in-love"

image1341
Igår hade jag en urmysig kväll tillsammans med väninnan som blev riktigt glad över diverse gåvor från VR-goodibagen som inte passade mig. Idag ska vi bege oss ut hela familjen, hälsa på en bloggare jag haft kontakt med nätledes.
Det är detta som jag gillar med forumet att blogga, man kommer i kontakt med människor man aldrig annars kanske skulle ha mött.
Goa, rara, härliga människor, det finns så många därute.

Denna vecka har jag haft fullt upp och inte hunnit surfa runt så mycket, rätt så snart ska jag iaf uppdatera mig ordentligt och se vad ni haft för er.
Ha en underbar helg alla ni och tack för att ni lämnar era små avtryck här så att jag hittar till er också.

Bild: Vanligt förekommande samtal, jag och sonen i en tunnel.
-Vi kan väl stanna en stund och säga HOHOOOO.
-Visst kan vi det, HOHOOOO.
-Igen!
-HOHOOO
-Kan vi gå nu?
-Nej...
Ni får själva gissa vem som är vem.

ajabaja

image1340
Ajabaja fingret är skadat, ordentligt tack vare för ivrigt hackande med Globalkniven. Man måste verkligen vara liiite försiktigare än vad jag varit, kunde ha slutat riktigt illa med en hel fingertopp av. Nu gick det bra i alla fall tack vare nageln som stoppade det västa men som nu till hälften är borta...
Jaja ikväll blir det inget TV-tittande, ska kila över till väninnan lärarinnan som är på plats i kvarteret igen. Ge bort lite prylar, skvallra och bara mysa.

Vad hittar ni på ikväll?

sista ordet om minglandet

Här har vi haft en riktigt god morgon, sovmorgon fram mot åttasnåret, hör inte till vanligheterna och det är bara att passa på att njuta av sonens strålande humör.

Har denna förmiddag passat på att läsa lite på VR och kommentarna gällande bloggminglet. Oj säger jag bara om alla dessa bittra kommentarer från som jag gissar riktigt unga tjejer.
Vad som är vackert tycker vi ju så olika om och att på en bild inte vara snyggast, smalast eller mest perfekt är enligt mig inte vidare intressant.
Varför skulle de som valt att enbart blogga om mode vara vackrare än andra? Menar ni då även att de stora modeskaparna också är vackrare människor än andra för att de kan skapa vackra kläder? Eller att journalister på diverse modemagasin enbart är snygga för att de skriver om mode? Näe men kom igen nu och försök leva i verkligheten för en stund.
Tror kommentarna på veckorevyn generellt speglar en hel del av det missnöje som råder bland unga idag. Med åren lär man sig vad som är viktigt i livet. Det viktigaste är inte att få delta på ett mingel eller att bära en viss sorts väska, det kan för stunden pigga upp och för stunden vara roligt men det förändrar inte livet i stort och man blir inte coolare människa för att man fått delta på diverse festligheter.

Om man nu som ung inte har vett och inte kan hålla sig från att skriva och dela med sig av förbittrande ord om andra och till andra, så kan vi ju alla trösta oss med att de allra flesta mognar med åren och lär sig att man inte mår vidare bra av att vara elak och bitter.
De vackraste människor jag vet är de som är ödmjuka, som delar med sig av sig själv och kan glädjas med och åt andras lycka.
Att vara missunsam och bitter är inte en vidare god egenskap och gör dig inte vackrare heller.
(Och Engla stod framför mig i kön och hon var irl supertjusig, vacker och glad)

Ha en fin dag därute.

Bild: På bloggmingelklänningen som jag inte köpt någonstans utan designat, ritat mönster och sytt upp själv.

Helgmiddagstips

image1338
Förra helgen plockade vi fram grillen, riktigt nice om än lite kallt.
Denna veckas helgmiddagstips blir i alla fall att inte vänta tills syrenerna slår ut utan att damma av grillen redan nu. Det piggar upp, känns lite kul och behöver inte alls vara onyttigt om man struntar i feta tillbehör
Vi grillade entrecote och grönsaksspett, lagade Tinas enkla
potatiskaka (obs häll inte bort vätskan från den rivna potatisen, den binder ihop kakan) och jag struntade i såsen och saknade den inte det minsta. 

Ha en go kväll alla, hur har ni det? Här är allt OK...


bilar

image1337
Treåringen har många bilar, vill alltid ha fler och jag som försöker hålla ned på antalet kunde inte låta bli att skaffa ytterligare två till idag.
Så små och söta, jag älskar bilar jag med och tycker att det är tokroligt att leka med dem tillsammans med honom. Kanske beror detta lekbilsintresse från min sida på att jag som barn aldrig fick några men så gärna ville ha.
Jag snodde grannpojken och bästa vännens bilar och när killarna på gården lekte med sina bilar i sandlådan dök jag ned, tillsammans med dem, byggde garage och broar. Om de ville ha mig med var en annan femma, jag brydde mig inte, jag var med bara.
Jaja men nu börjar det väl vara dags att bli lite vuxen, sluta leka med leksaksbilar och ta det fb kortet som gör att man kan leka med stora riktiga bilar. Men jag har alltid något att skylla på för att jag tycker det verkar så tråkigt att plugga körkort.
Nu skyller jag på att det ska sparas pengar till lägenheten... Men sedan, då ska jag.

Bild. dagens shopping, tvåcentimetersstora supersöta bilar

massa presenter

image1336
Gårdagen på Veckorevyns bloggmingel innebar bassa presenter, nu har jag kikat igenom dem alla och ni får en titt med.
Här kan ni titta på mingelbilderna (jag är näst längst ned i raden av alla. Här kan ni läsa en sammanfattning om vad som diskuterades. Som sagt en proffsig tillställning och Ebba var urtjusig i sin Dagmar klänning. Tackar Veckorevyn för en trevlig kväll...


vr mingel

image1335
Personliga nojor försvann snabbt men jag lyckades glömma kameran hemma, kika in hos
Hannah så får ni se lite bilder i alla fall från gårdagens minglande.  Massor av allt kan man väl kort summera angående gårdagen. Massor av modebloggfolk, tjusiga tjejer, höga klackar, prat om pengar och bloggmakt. Proffsig tillställning, varmt och tunga påsar i form av goodiebags från Rules by Mary, Haléns, Scratch Nails, Bianco, Wet n Wild,Vero Moda, Scratch Nails och Parlino.
Tackar Veckorevyn för en nice kväll och Hannah för trevligt sällskap.

en dagens tack


OK Mira det kändes som du utmanade mig. Vassego... Nu drar jag.

eftermiddag

image1333
Känner mig inte vidare i form för kvällens happening men det är bara att rycka upp sig, strunta i diverse nojor som har med utseende (och ålder) att göra. Jag har i alla fall en trevlig "bloggmingeldejt" innan själva minglet och den ser jag fram mot.
Och om nu någon riktig modebloggare i efterhand skulle kommentera att de på bloggminglet såg en tjockbent skata i svart/vit klänning så vet ni vem de syftar till...
Jaja det finns värre saker att oroa sig för, eller hur.
Och idag har vi fått reda på inflyttningsdatumet till nya lägenheten, det blir innan jul, i början på December, toppen.
Ha en fab kväll alla ni...


morgon


Men jag vill också ha en sån här, hur gör
vi då? Jag har aldrig beställt något plagg från denna postorderfirma och hade inte tänkt göra det heller men så spanade jag i katalogen och hittade bland annat den gröna tunikan som jag blev störtförtjust i.

Jaja, Godmorgon där ute.

med på listan


Ingen vidare blogging idag, mycket att fixa med.
Men titta vem är nu
detta mitt bland alla modebloggstars? Jo men med på den listan är ju visst jag, tokigt va? Man lever bara en gång och jag tycker det ska bli riktigt spännande.

Ha en toppendag...

Bild: Veckorevyn

vilar och bilar i pastell

image1332
Sura bilar är verkligen goda, tar nog några till, lägger mig i divanen, läser en tidning och bara slappar ett tag.
Ha det gott ni med...

allt på samma gång...

image1331
Monstertvätten är snart klar för denna dag, har ont i en axel och hoppas det går över fort, börjar komma en bit ikapp gällande allt som halkat efter den senaste tiden och det känns väldigt bra. Kanske till och med beger mig ut på en joggingtur ikväll, var länge sedan nu.
Har även börjat rita på en klänning eftersom jag inte hittade "den jag hade i tankarna" igår. Typiskt mig att fixa på med allt samtidigt, men som sagt det blir nog klart snart.

Ha en nice måndag därute.

Bild: Klänningar från
Chanel, svart och beige är fint.

stardust

Tittade på Stardust igårkväll, gullig sagofilm om kärlek, stjärnor, häxor och morbida prinsar, jag gillade den.

Annars, ja vad ska man säga om gårdagen, inte blev det mycket vettig gjort men vi var ute nästan hela dagen i alla fall. Irrade mest runt, kom aldrig iväg till det där spårvägsmuseet (undrar om vi någonsin kommer oss dit). Ingen klänning hittade jag heller, hade tänkt mig en annan variant än de "gravidklänningsmodeller" som finns överallt, men det visade sig vara svårt. Tillsammans med en trött treåring och en make gjorde det hela inte enklare. Så det blev ingen klänning, men väl massa tid utomhus i rätt så råkallt väder så det var skönt att komma hem igen.
Och idag är stora tvättaredagen...

Bild:
CDON

vad händer idag?

Ditsy Shirt Dress
Söndag, regn, lugnt, mysigt, majsplättar, klänningsjakt (något i stil med den på bilden) och spårvägsmuseet.
Så ser väl vår dag ut i korthet, vad hittar ni på idag?

Bild: Asos

helnöjd

image1330
Så nöjd med nya soffan som kom idag. Lite trist dock att bordet (kistan) som vi gillar inte passar så bra längre. Kommer nog att skaffa ett nytt, ljusare lite nättare
bord framöver.

Ikväll grillar vi och myser på här hemma i nya soffan framför TV:n och melodifestivalen.
Vad hittar ni på?

härligt med helg

image1329
Härligt med helg, godare mat, krispiga tulpaner, vänner på besök och idag har soffan kommit. Nu ska vi ut igen och jag vill bara önska er alla en trevlig helg:)

Bild: Del av gårdagen i bild

här är sue ellen

image1328
Sedan en tid tillbaka är Sue Ellen nästan alltid med i handväskan, läste nyligen i något modeblad att hon även uppskattades av andra.
Så därför visar jag min Sue Ellen, jag blir glad av henne i sin vågade urringning och tycker att hon är alldeles ljuvlig. Maken undrade dock varför man vill ha en drucken rollfigur som darrade överdrivet med läpparna på sin fickspegel?
Kult, söt, nostalgi och rolig är väl svaret. Billig var hon också, med ett förstorande och ett vanligt spegelglas.
Jag gillar fortfarande
Sue Ellen, jag glömmer henne aldrig.

var är sue ellen?


Iväg ut, handla mat, städa och roligare än så blir det inte just nu. Måste först leta rätt på Sue Ellen bara.
Vad grejar ni på med?

Bild: På håret som lockats med plattången, fungerar rätt så bra även om det "luvas" lite.

snart är det ju påsk

image1323
Tiden rullar på och sonen såg till att det tillverkades påskkort igår, han varså pass nöjd  att han inte ens hade tid att äta.
Mormor, farmor, morfar och gudmor är väl de som verkligen uppskattar sonens konstnärliga talang och jag ska se till att korten kommer att skickas iväg.

Ha det gott...

livets goda...

Strappy bejeweled sandals  large viewMysig morgon, Fredag, lite piggare än vanligt, tja bara toppen helt enkelt.

Det finns människor som alltid, när helst man frågar enbart förmedlar att det minsann hos denne bara är solsken och fågelsång. Vädret är varmare, solens strålar lyser starkare, utsikten är vackrare, staden, bostaden, shoppingen är bättre och festen är alltid roligare hos dessa människor. 

I bloggsammanhang tycker inte jag att det är det minsta konstigt att människor väljer att skriva om det som är roligt och bra. I en blogg kan man ju verkligen välja, till och med kategorisera det man vill förmedla. Men att i det verkliga livet ensidigt och enbart förmedla positiva delar ur livet provocerar ofta omgivningen, misstänksamhet, oro och frågor uppstår.
Har denna person det verkligen så bra som den säger? Döljer personen i fråga något? Varför vill personen inte dela med sig till mig?

Eller så kanske det bara är så att det finns ett fåtal lyckligt lottade som faktiskt bara tar till sig och ser det goda som livet har att erbjuda?
Ännu har jag i alla fall inte träffat någon som enbart glider omkring i fullkomligt lyckorus, som aldrig har en dålig dag eller tycker att livet är toppen varje sekund. Livets baksidor är en del av livet anser jag, ofta talar jag mer om det goda än det som felas. Att enbart älta det som är mindre bra är inte vidare konstruktivt det heller. Jämvikt, gärna med större övervikt på det goda är att föredra, anser jag. 

Hoppas ni får en riktigt härlig fredag...

Bild: En vacker baksida, sko från
Miu Miu

ansiktsförlamning och bloggmingel

Med halva ansiktet lätt förlamat (släppte efter några timmar) efter tandläkarbesöket har jag tillsammans med min coola lilla 3-åring struttat runt ute större delen av dagen. F och B har inte kunnat uttalats utan att det kommit konstiga blåsljud från munnen. Men trevligt har vi ändå haft i solen. Nu har maken nyss kommit hem från ett marathonpass på jobbet och jag ska slänga mig ned i den gamla soffan, ta makten över fjärrkontrollen och se klart säsongen av Gossip Girl som jag kommit att uppskatta en hel del 
image1322
Och tjejer vad tror ni? Blev jag bjuden till bloggminglet månne? Och tror ni att en 3X-årig maaama drar iväg på en sådan tillställning?
Återkommer till ämnet, ha en trevlig kväll där ute.

"fredagsmiddagstips"

image1321
Idag kommer vi att äta majspannkakor men jag tipsar om en god och snabblagad "fredagsmiddag". Baconlindade kycklingrullar med färsk pasta och basilikasås åt vi förra helgen och kommer garanterat att bjuda första gästen som kommer på detta.

4 portioner

2 pkt  färsk pasta
Koka pastan.

Kyckling
3-4 kycklingfiléer
1-2 pkt bacon
margarin till stekning
Salt, peppar & Santa Maria Pasta rossa krydda, (fungerar så klart med vilken favortkrydda som helst)
Slå på ugnen, 200°. Skär kycklingfilén i mindre smala avlånga bitar, krydda, linda ett halvt bacon kring varje och stek hastigt i stekpanna och låt kycklingen bli genomstekt färdigt i ugnen medans du gör såsen.

Basilikasås
1 näve färsk basilika
1 liten bit riven parmsanost
1 burk minicremefraiche
salt peppar
Några droppar Balamicosås
Blanda den rivna parmesanosten, basilikan och cremefraichen i en blender eller mixer. Smaka av med kryddor. Klart.

Lägg upp allt på tallrik och ringla några droppar balsamicosås över basilikasåsen. En liten sallad med ruccola i hade passat perfekt till.

doftminnen på flaska

Library of Fragrance Rain Pick-Me-Up SprayLibrary of Fragrance Wet Garden Pick-Me-Up SprayLibrary of Fragrance Laundromat Pick-Me-Up Spray
Testade några Library of Fragrance parfymer idag. Dessvärre föll de mig inte alls i smaken, lite synd för jag gillar idén om dofter som stimulerar ens minnen.
Doften Rain påminde verkligen om när det nyss har regnat på fuktig asfalt, men nej inget som passade mig. Testade även Wet Garden,  Laundromat och Between the Sheets men skulle lika gärna kunnat ha slängt på mig ett gäng Wunderbaum. Nope inga parfymförpackade doftminnen för min del och nu ska jag kämpa på lite till för att få bort dofterna från handlederna.

onsdagsgul

Strawberry patch blouse  large viewStrawberry patch blouse  large view
När jag var liten tyckte jag att alla dagar hade varsin färg, onsdag var gul, torsdag orange, fredag lila, lördag svart och söndag vit. Måndag tror jag att jag ansåg vara röd och tisdag minns jag inte riktigt, gråviolett kanske.
Någon fler som tänkte så som barn? Eller är det bara jag som var aningens konstig.

Bild: På Onsdagsgul topp, Stella McCartney,
Net-a-porter

gult är fint

Puff Smocked Dress
Är bara alldeles "uppjagad" av glädje och vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. Det är mycket som flyter på just nu. All sömnbrist spelar ingen roll i nuläget och att det kommer att bli ett tvistande huruvida pärlorna ska sprättas över hela golvet eller inte i morgon igen gör mig inget, det finns ju dammsugare. Och jo mannen har dunat före mig igen, jag sitter uppe och ugglar igen, som vanligt.

Go natt Ida och alla ni andra...

Bild: Gult är fint och fickor på klänningar gillar jag. Juicy Coutureklänning/ Mrs H

gulddag

image1320
När det är bra så är det bra, idag har varit en gulddag, idag firar vi och planerar för framtiden. Det är inte bara att jag i konstnärsshopen återfunnit det saknade björnlimmet som framkallar barndomsminnen som fått denna dag på topp. Inte heller pärlplattefixandet (mest ett elände eftersom 98% av de blå pärlorna hamnade på golvet). Dagens sol har även den spridit guldglans men det är ändå inte den som orskat dagens jubel.

Nope efter lång tid av instängdhet och försiktighet har vi äntligen fått grönt ljus för att sonen ska få komma till ett dagis. 
Det blir inte många timmar per dag, det kommer säkert att ta tid innan det verkligen blir av men det är på gång! Jubel och lycka, sonen kommer att få umgås med andra barn, leka, röja och ha kuuuuuul.
- Jag ska gå på dagis, jag ska gå på dagis! Leka med barnen och bilarna, jag ska pussa alla barnen! 
Satte den lille gossen igång med direkt.
Svårt att förklara att något så simpelt som att få gå på dagis är så stort för oss, men idag har vi helt klart vunnit högsta vinsten.

TJHOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO:)

Bild: På björnlimmet som jag inte haft i min ägo sedan jag var typ 7 år och då var burken grön med en vit björn och om jag inte minns fel så var den lilla penseln röd. Men det doftar precis likadant och är perfekt när man ska klistra sånt där som man gör när man är pytteliten. Ja och så pärlor i flaska, skitkul tyckte sonen och sprättade iväg miljarders pärlor på golvet...

tisdagstema-fritid

image1319
Ja vad gör jag på min fritid? Helst och det jag uppskattar mest som så många andra är att vara utomhus i naturen. Höjdpunkten är när man råkar stöta på djur utomhus, som här en trana en sommar i norrländska landsbygden. Kanske ni tycker att jag bor på helt fel plats (Stockholm) för att få ta del av djurlivet utomhus. Men tycker ni så har ni fel, fel, fel. Ja tranor är väl inte vad jag brukar få syn på men väl rådjur, rävar, harar, kaniner och fåglar av diverse slag. Det är mindre yta för alla i storstaden så det är väl därför man har turen att stöta på de fyrbenta och fjäderklädda så ofta. 

Annars är jag är en mångsysslare vad gäller fritidssysselsättning. Jag tycker om att pyssla med sådant som skingrar tankarna från vardagens alla måsten. Periodvis gillar jag att sticka, teckna och sy, komma på egna nya lättlagade recept, fotografera, planera inredning, bara umgås med familj och vänner, läsa böcker och tidningar mm. Jag vet inte om man kan räkna shopping som en frididssyssla, men även det roar mig i alla fall.

Ni då vad grejar ni med på fritiden? Denna veckas tema i
tisdagstema är fritid.

tror det är bra nu


Jag vet inte, känner mig helt ur spår, fast på ett bra vis. Vi, jag och sonen har haft en bra dag idag med en toppfinal alldeles innan läggdags. Tror han kommer att sova gott inatt, jag med. Det är härligt att avsluta dagen med en halvtimmes galet bus och hysteriskt skrattande.

Ikväll planerar jag att lägga mig tidigt, får se om jag lyckas med det.
I morgon är en annan dag, en fullspäckad sådan.

Tack för alla era goa kommentarer, ses i morgon:)

Bild: Blommorna har slagit ut helt, jag tror att det är bra nu...

stänger ned idag.

Måndag idag, det känns och jag känner mig lika inspirationsrik som en påse löshår. Efter en snabb runda på diverse blogtoppar blev jag alldeles matt av diverse övermogna tonåringar som maler på om vem som är mest bloggpoppis, tugg om löshår, ostkaka och fluffiga fyrbenta. Nä då jag gnäller inte på dem, dissar inte alls deras bloggar och anser inte att min egen blogg är av större värde. 

Jag blir bara förskräckt över vad jag själv pysslar med och vad jag kastat bort min egen tid på.
Idag ska jag bara göra vettiga saker, hela dagen.
Ha en fin dag där ute:)

glo på ni

Vi tränar och ni tittar. Vi haltar oss fram och ni tittar. Vi är långsammast på Mio, ni tittar. Vi pratar högt om flygplan, bilar och om ben som inte lyder och ni tittar.
Han är cool den tappre lille hjälten, han tror nämligen att hela världen är hans show och ingen annans. Han tror att folk ska flytta på sig om han vill komma fram, han tror att alla runt i kring applåderar hans framsteg och hör inte suckar av stressade som vill komma fort, fort fram.

Glo på ni bara, titta bäst ni vill, själv har jag tack och lov äntligen lärt mig att inte bry mig och jag kan ju alltid låtsas att jag är värsta kändisen när jag i höga klackar hjälper mitt barn att gåträna.
Har man som treåring sedan födseln begåvats med ben som inte lyder så måste man ju träna som 17 för att få dem att ta sig framåt, varsomhelst, närsomhelst och överallt. 

Jag njuter i fullaste drag för vet ni idag stod han alldeles själv och gick bättre än någonsin. Han kommer att kunna gå en dag, alldeles själv. Det tar dock tid och medans vi tränar så kan ni ju alltid roa er med att titta på oss, jag lovar, vi bjuder på det.

Gonatt alla goa...

soffan

image1317
Jo det blev en svart skinnsoffa och jag fick inte det minsta 80-talsvibbar eller "grabbigtvärrekänsla". Helnöjd med valet och äntligen kommer det att bli lite ordning i vardagsrummet. Soffan kommer förhoppningsvis i slutet på nästa vecka.

Har ni tid, en slant över och är sugna på att hänga med lite bloggfolk på Schlager den 15 mars så är det bara att hojta till och hänga på...

schlagergalen


Vi var några bloggare som blev alldeles lyriska över toppkvaliteten på gårdagens melodifestivalen.
Mira kom med den genialiska idén om en bloggträff med med efterföljande schlagerfestivalfinal den 15 mars i Globen. Låter toppen tycker jag, några har redan hoppat på förslaget och självklart vill även jag följa med.

Ni då, vill ni också följa med på bloggträff med schlager i Globen? Går bra att svara här eller på mailen. [email protected]

Bild: Aftonbladet


superschlager

image1316
Igår (ja det blir så eftersom det är söndag nu) var det helt klart något fel på mig, jag gillade allt och alla i hela melodifestivalen, till och med fridansen, speciellt Luuks insats med lilla Anna Vnuk. Alla var lite gladare, till och med Strömstedt. Bengtzing stod kvar på scenen och flög inte iväg som en heliumbalong i taket. Härligt omanliga mooves, konstiga kläder, Och så slutligen, the star Perelli, helt klart bästa låten och snyggaste kläderna. Satt med ett stort smalj hela festivalen, det är så här det ska vara att spana på schlager.

Tur att jag inte gav upp hoppet efter tidigare missnöje, sevärt helt klart.
Tittade ni? Om inte spana in reprisen.

Bild:
Svt

ny soffa?

Ravenna
Om maken i huset skulle få bestämma så skulle vi köpa denna soffa idag. Jag tvekar, modellen är precis den jag önskar och jag gillar de vita dekorationssömmarna, men den är svart
Svart skinnsoffa känns inte det minsta jag. Associerar dessutom svarta lädermöbler med krom, spegelkuber och sent 80-tal. Men skinnpjäserna som var moderna då såg ju inte riktigt ut på detta vis. Ååååh vad maken smörar på här nu för att få med mig till Mio, han vill verkligen ha denna möbel.
Jaja jag kan väl följa med och titta (maken säger köpa) på soffan i alla fall.

Och vad tror ni, kommer vi hem med en nybeställd soffa i svart skinn?
Ha en nice lördag alla ni:)

Bild:
Mio

en ny favorit

image1315
Jag är så förtjust i min billiga topp med lilla puffärmen och den trevliga halsringningen från Lindex att jag planerar att skaffa mig minst en till i någon annan färg. Lindex toppar i bomull är mysiga att ha på, lite "lös" i passformen men kanske just därför som de är så sköna.

tulips

image1314
Tulpanerna var trötta och torra innan de ens hunnit i vasen men blev åter krispiga efter en stund i iskallt vatten, plasten kvar och ståendes lite kyligt. 

Godmorgon, vad hittar ni på idag? Här i Stockholm regnar det och känns väl si så där kul att bege sig ut.