allt om min buske


Har nyss sett denna knaskonstiga film, lite smårolig och framförallt väldigt vackert foto. Nästan så man blir sugen på att åka till Vänersborg, riktigt vackert. Men annars själva filmen var väl ingen höjdare direkt...

Ha en fortsatt go kväll och go natt...

Bild:
CDON

smakrik mat

125198-604
Mat som smakar mycket gillar jag och jag fyller nästan alltid fläskfilé eller kycklingfilé med något gott, dels för att det smakar mer men även för att köttet blir saftigre och godare. Denna fläskfilé är fylld med mixade kantareller och oliv/tomatcreme. Allt går att förbereda och därefter sköter det sig själv i ugnen.

Ugnsbakade rödbetor med chèvreost och serranoskinka
  
Färska rödbetor, chèvreost, grovsalt, flingsalt, serranoskinka, timjan och ev lite ruccola.
Borsta eller skala rödbetorna, placera dem på ett fat med grovsalt och in i ugnen, 200 grader i ca 30 minuter tills betorna känns färdiga. Strö på lite flingsalt, lägg på en skiva ost på betorna och servera med skinka, timjan och lite ruccola.

Kantarellfylld fläskfilé med rostad potatis och rödvinsås
    
Fläskfilé, några kantareller, Oliv & tomatcreme, serranoskinka, timjan, salt, peppar, paprikakrydda, sparris och färskpotatis.
Mixa kantarellerna, strö på lite salt och låt vätska rinna av. Skär upp filén längs med och banka ut den, salta och peppra, bred på ett tunt lager oliv/tomatcreme därefter de mixade kantarellerna, lägg på skinka och lite färst timjan. Rulla ihop filén och knyt ihop med kocksnöre, krydda med salt, vitpeppar och paprika runt om köttet. In i ugnen på 200 grader i ca 40-50 minuter. Potatisen får åka in samtidigt i en egen form med olja, salt och timjan i ca 40 minuter.

Enkel rödvinsås 2-3 port
2 dl rött vin
2 dl vatten + färdig kalvfond
2 msk tomatpuré
1 liten lök
några timjankvistar

Koka vinet, reducera till hälften, lägg i stora lökklyftor och resten, sjud tills såsen blivit lite "simmig", tag bort lök och timjan, smaka av med salt, vitpeppar och ev mer fond.

Sparrisen kokades i en buljong

på topp igen...

125198-603
Jag bär med mig mina 19 kronorsljus från IKEA vart än jag går i lägenheten ikväll. Först i matsalen (läs lilla köket) sedan till allrummet (läs lilla minivardagsrummet). Jag gillar skenet från dessa doftljus som går alldeles utmärkt att blanda hur som helst, vanilj, jordgubb eller hallon och marin vad nu det är för doft. De doftar så svagt att det inte "skär" sig i alla fall.

Krubbet denna afton blev lyckat så jag kommer att återkomma med något förenklat slags recept. Nu ska vi terra de nyinflyttade grannarna en aning.
Trevligt, nice och jag är tillbaka på topp igen och fredagar är verkligen bästa dagen, en lila dag (jag satte färger på alla dagarna när jag var liten).
Ha bästa kvällen alla ni...

& vad pysslar ni med som mest, förutom att spana in här?

gröna stockholm

125198-601
Det är grönt i mitt Stockholm söder om söder, härligt även om jag gärna hade smakat på lite mera sol. Här händer det inte så mycket mer än att vi hänger ute mest hela dagarna. Alla mår finfint och det enda som shoppats idag är middagsmaten. Blir det en hit kommer en rapport senare, blir det bara ätbart så kommenterar jag det inte alls.

Svägerskan och lilla prinsessan har kommit hem och jag längtar så mycket efter att få se den lilla. Men jag får ge mig till tåls, för vi åker inte uppåt i landet förrän i augusti. Men det har lovats bilder på bloggen och jag väntar med spänning på den uppdateringen...

Ha det gott

avundsjuk & missunnsam

Gomorron, idag är jag inte avundsjuk på någon tror jag. Inte så ofta jag går omkring och känner mig avundsjuk för som oftast och trots allt runt i kring så är jag nöjd över hur vi har det här. Jag tycker dock att avundsjuka är något helt sunt och det vore konstigt om var och varannan inte kände så ibland.

Som sagt inte avis idag men om jag krystar fram något så kan jag få fram att jag är lite avundsjuk på:
De som nyligen spanat på Justin...
De som bor i den norrlandsstad som jag helst vill flytta till
De som bor i egen villa
De som har körkort

För mig är avundsjuka helt sunt och naturligt och dessutom en sporre att fixa vad som fattas mig. Vissa saker går ju faktiskt inte att förändra, då är det bara att gilla läget, lära sig leva med situationen och göra det bästa av den. Allt kan alltid bli lite bättre i alla fall. Viktigast av allt är ju dock att kunna glädjas med dem man är lite avundsjuk på. Annars är man missunnsam och det är jag då inte och jo då go vänner det är skillnad på de båda begreppen så det så...

Är ni avundsjuka på något/någon idag?

sommaren rusar på...

Har haft fullt upp idag och har precis kommit hem, slängt en pyttipanna i ugnen och väntar med spänning på att maken ska komma hem så jag till honom får förmedla dagens småtrevliga händelser. Annars är det bara lugnt och bra och så är det ju dessutom redan fredag i morgon. Veckan har rusat iväg ändå och föresten hela juni månad med. Huj huj om juli snurrar på lika fort kommer jag inte hinna med att känna att det är någon sommar... Näe nu ska pyttipannan vändas och ikväll blir det bara slapp och zapp framför TV burken.

Ha en riktigt go kväll
125198-600

Bild: Kvällssken från i förrgår...


bra förvaringskorg

125198-599
Såg även denna korg på IKEA igår, kommer passa perfekt med några stycken i hallen att förvara mössor i och annat. Jag var dock tvungen att mäta här hemma först och det visade sig att det kommer att fungera.

Nu ska vi göra oss iordning för utgång.

Ha en härlig dag idag...

kul på ikea

125198-598
Ingen tur in till stan blev det igår men väl till IKEA och doftljus införskaffades bland annat. Maken kom förbi efter jobbet och sonen fick sina köttbullar. När han satt där och mumsade för fullt så kom även våra vänner som nyss flyttat till vårt område. Så vi blev ett stort gäng i IKEAS matsal, väldigt trevligt måste jag säga...

tänkvärt...

Jättefin dikt som sägs vara skriven av en cancersjuktonåring. Hoppas hon blivit frisk...

SLOW DANCE

Have you ever watched kids
On a merry-go-round?
Or listened to the rain
Slapping on the ground?
Ever followed a butterfly's erratic flight?
Or gazed at the sun into the fading night?
You better slow down.
Don't dance so fast.
Time is short.
The music won't last.
Do you run through each day

On the fly?
When you ask How are you?
Do you hear the reply?
When the day is done

Do you lie in your bed
With the next hundred chores
Running through your head?
You'd better slow down
Don't dance so fast.
Time is short.
The music won't last.

Ever told your child,
We'll do it tomorrow?
And in your haste,
Not see his sorrow?
Ever lost touch,
Let a good friendship die
Cause you never had time
To call and say,"Hi"
You'd better slow down.
Don't dance so fast.
Time is short.
The music won't last.

When you run so fast to get somewhere
You miss half the fun of getting there.
When you worry and hurry through your day,
It is like an unopened gift....
Thrown away.
Life is not a race.
Do take it slower
Hear the music
Before the song is over


"dagens outfit"

125198-597
När jag var liten och när det regnade ute satt jag ofta och tecknade. Och det har även vi pysslat med en stund idag... Men nu är det mellanmålstime, därefter drar vi ut i regnet. Hoppar på första bästa tåg och får se om det blir in till stan eller ut i förorten.

Bild. Ja vad ska man säga, en slags dagens outfit kanske.

lugnt

image596
Det blev lite ändrade plander idag. Hade tänkt hänga i sandlådan hela förmiddagen men i detta hellregn kändes det verkligen inte lockande. Men hetta och sol ska ju vara på väg enligt vädersiare så vi hinner nog gräva ordentligt här framöver i alla fall. Nåja det fick bli lite inomhusaktiviteter först, senare idag tar jag nog på mig
Louboutinstövlarna och beger mig in till stan tror jag och shoppar ett doftljus eller två. Dessutom så måste ju våra nyinfyttade vänner och nästgårdsgrannar terroriseras. Tänk att de hade "fräckheten" att smita från oss på en semestervecka precis efter att de flyttat hit.

Ha det gott idag...

Bild: Doftljus från Muji

godmorgon dr phil...


Morgonen är godare än gårdagskvällen, om än inte riktigt 100. Jag skulle dock ha behövt en Dr Phil som bryskt skulle ha hoppat fram ur garderoben pekat finger, höjt på ögonbrynen och gapat att jag skulle ta och skärpa till mig.
Fast näe, inte direkt då skulle jag nog ha slagit på honom, först en rak höger och sedan en riktig hård spark där det gör som ondast på en man. 
Tur är väl ändå att jag har en så klok och vis make här hemma. När man som mest behöver hans visa ord  ja då kommer de utan att man bett om det eller själv "visat vägen". Jag ska ha vett att oftare säga vad jag egentligen känner till den mannen för han är bara så... Ja så bra helt enkelt.

Återkommer...

Bild: Googlad på Dr Phil...


ingen vidare dag idag...

Idag har jag inte fångat dagen det minsta, jag har liksom inte varit i form alls. Inga självhjälpande tankar om att det finns dem som har det värre har tröstat mig. Känslan av menlöshet, hopplöshet och personligt misslyckande har enträget gnagt i sidan större delen av eftermiddagen. Jag borde verkligen inte känna som jag gör eftersom vi har haft riktigt bra dagar den senaste tiden men jag känner så ändå.

En ljum sommmarvind blåser in genom köksfönstret och fläktar mot mitt varma ansikte. Den röd/vitrutiga gardinen dansar lätt med vindpusten en kort stund. 
I morgon blir det nog bättre, i morgon känner jag mig nog stark och glad igen...

image595
Bild: En gammal...

reashopping

Nope det blev ingen reashopping för mig. Även om jag ígår var grymt sugen så tittade jag inte förbi på vare sig Guccis eller NKs rea. Jag är som jag meddelat tidigare en usel shoppare på reor eftersom jag inte brukar hitta något, men jag lovar att om jag hade begett mig iväg så skulle jag kommit hem med prylar jag faktiskt inte behöver. Det var visst dessutom en enorm kö utanför NK och köa långt och länge för att spendera slantar är inget jag har tid eller lust med.

Så jag stod emot frestelsen och känner mig lite smånöjd över det ändå.

Bravo på lilla mig...

image592
Bild: Liten och söt från
Gucci

styrka

125198-593
Jag hade turen en gång att lära känna en mycket liten man, han satt i rullstol och hade ofta svårt att andas. Den mannen hade inga stora starka muskler att skryta med men han var och är en av de starkaste människor jag någonsin mött.
För honom fanns inga hinder, han reste runt hela världen, hade många vänner och njöt av livet så fort han bara kunde. Han var en glädjespridare och besatt så mycket styrka och livskraft att det inte gick annat än att vara imponerad. Till slut orkade hans kropp inte mer och fysiskt finns han inte kvar hos oss längre. Men när jag tycker att  livet känns tungt och motigt, när jag känner hopplösheten banka på min dörr, då tänker jag på just den mannen. Och minnet av honom ger mig styrka och kraft och så kommer det alltid att vara...

Styrka är denna veckas tisdagstema. Hoppsan denna övergång blir svår, men den bild jag väljer att visa hur som haver är en liten burk med mycket styrka. En favoritkrydda som jag använder i det mesta.

Man ska inte mäta styrka efter förpackning, utseende eller skal, de flesta är starkare än vi tror.

Ha en fin dag alla ni...

Bild: Tagen denna morgon, av mig så klart

grattis

125198-594
Grattis till er båda, ni kommer att bli underbara föräldrar och vi längtar så efter er alla tre.

Bästa
svägerskan har kämpat tappert och fått en liten dotter, allt gick så klart toppen och lilla prinsessan är sötare än socker...

i väntans tider

Ååååååååh inte ett ljud har vi hört och jag är så nyfiken så jag nästan svimmar. Tänker inte bli det minsta orolig och nu har jag för avsikt att gissa riktigt högt istället...

Jag tror allt har gått hur bra som helst,
jag tror att det blev en liten tjej och
att hon bara inte hade så bråttom ut så att vi alla gått på nålar både i norr och söder, men vad gör väl det då.

Så nu känns det lite bättre.... Neeeee ring nu!

Gonatt föresten...

Uppdatering: HaHa och så snabbaste uppdateringen ever... Jag hade rätt på alla punkter. Fick på sekunden efer inlägget ett sms med en bild på det sötaste lilla flickebarn. Tjohoooooooo. Grattis bästa svägerskan och bästa svågern...

jag passar nog bra här i storstaden ändå

 Firade ju midsommar hos vänner på en liten liten mysig och vacker ort. Jag reflekterade över hur härligt det var när alla kände alla och hälsade så hjärtligt på alla de träffade. Hej och hej och nämen hej på dej hela tiden.
Sådant är trevligt och det saknar jag många gånger när jag bor här i Stockholm. Men samtidigt så verkar det pratas en hel del om varandra också och inte alltid bara så trevliga saker.

Jag börjar tro att jag passar rätt bra här i huvudstaden ändå, vem vet vad som hade hänt med mig om jag bott kvar. Jag kanske oventades skulle ha förvandlats till min största skräckmänniska, en skvallerkärring med nyfikna ögon som inte missar en endaste detalj. En person som hela tiden själv anpassar sig för att inte sticka ut och bli "pratad om". Fast näe det ligger inte mig i fatet, jag hade nog i så fall ryckt på axlarna och bjudit på pratkalaset. Tja vad vet jag nu bor jag ju här och det är ju inte så tokigt ändå.

Bild: från 
odd molly

ernst i sommartorpet


Jag har uppdaterat mig och sett 2 avsnitt av sommartorpet på nätet. Jag gillar nät TV och jag gillar sommartorpet. Tycker det bra att Ernst inte är lika sliskigt mysmesig denna omgång. Men vad har hänt med matinslagen? Vad är det för enormt konstiga klippta upprepningar på det han säger.

-Och så lägger jag i sillen... LÄGGER I SILLEN!

Bara jättekonstigt enligt mig...

Bild: Googlad

5 FAVORITER

image591
Och jag gör som
Maria, listar 5 favoriter i badrumsskåpet, ingen rangordning och lista dina du med...

1. YSL consealern, färg nr 2

2. Lancome rouge, blush subtil, färg 006 péche intense

3. Estée Lauder  läppstift, härlig sommarfärg, 07 bronzee och mysig doft 

4. Pixie ögonskugga, den bästa skuggan jag haft och svägerskan som fick en likadan instämmer

5. MAC puder, en favorit.

lille prinsen

image590
Min lilla älskade lillprins här hemma har varit så tapper de senaste två dagarna.  Han har blivit av med sin dagvila på prov och har då somnat som en stock och sovit hela nätterna. Första dagen var det en hel del grin och gnäll, men igår gick det mycket bättre. Han orkade dock inte ens vänta på att nattsagan skulle läsas utan somnade medans jag kramade honom. Så himla trött och söt speciellt i sin nya pyjamas med vita stjärnor....

Annars har helgen känts som en underbar liten minisemester och gårdagen i Barkarby blev lyckad på så sätt att vi hittade lite smått till en kille på 2 år. Inte alltid så lätt att hitta sådant man verkligen vill ha på en outlet.

Bild: Pyjamas från arctickid

så spännande

En liten är på väg, sonens lill* kusin börjar vilja titta fram. Sååååå spännande och vi håller alla tummar för att det ska gå så, ja smärtfritt är väl för mycket begärt men ja ni vet...

Åh hur ska jag kunna sova nu då?
Bilden: Är Googlad

tigerpizza och rostad sallad

image588
Godaste salladen enligt mig (mannen är inte så förtjust i tomaterna men han får peta bort dem). Receptet på den fantastiska salladen med ugnsrostade tomater hittade jag i senaste tidningen
Buffé. Jag använde dock inte lika mycket olja i dressingen och orkade inte rosta nötterna.

image589
Hemlagad skaldjurspizza bestående av ett Pizzakit, ruccola, massor med färska champinjoner, oliver, tigerräkor och färdigriven mozzarella.
Jag kryddade tomatsåsen lite extra med en hackad vitlökskyfta och basilika.

Bilderna: Knäpptes igår vid middagstid


härliga helg...

Vill inte att denna helg ska ta slut, har varit så mysigt. Idag har jag fått en lång sovmorgon, mannen har fixat frukost och lunch. Jag och sonen har bakat Lindas matbröd igen och nu vilar han framför en Bamsefilm. Försöker få honom att inte somna så det ska bli lättare vid nattningen som kommit att bli ett ständigt evighetsprojekt.

Funderar eventuellt på att åka ut till Barkarby outlet senare idag, vi får se hur det blir med det. Hur som helst så skiner solen och det är ju inte så jättemärkligt eftersom midsommarhelgen nu snart är över.

Bild: På en HM klänning som jag är sugen på att beställa, har den i svart och jag älskar den... Hmmmm jag slår till snart tror jag.

Ha en härlig dag...

sommar...

image587
Vi fixar och grejar fortfarande här hemma, nu med reprisen på sommar med Ulf Lundell på P1. Nice, hade faktiskt planerat att försöka komma ihåg detta idag men det försvann helt.
Jag gillar Ulf Lundell, jag gillar även när det småregnar ute och man utan dåligt samvete kan pyssla på här hemma utan att känna att man missar govädret utomhus.
Idag har vi börjat röja undan en massa som vi inte behöver eller använder längre. 2 stoooora säckar kläder kommer att proppas ned i klädinsamlings containern. Sonen behövde dock till slut få lite luft så vi drog på oss regnställ och paraply och gick in i skogen en stund. En mysig lugn dag, en massa kärlek och god mat.

Bara vi hela dagen och ikväll känner vi oss som den bästa familjen i hela världen.

Kramar igen till er alla...

Uppdatering 23:31: Nope Uffe Lurre impade inte på mig idag alls, kanske var jag väl inte bästa mest koncentrerade lyssnaren men jag gillade inte att han inte utvecklade det han surrade om. Nej det blev bara en massa blaj...

Bild: På vad vi nyligen mumsat på, enklaste efterrätten, jordgubbar doppade i smält vit tobleronechoklad

senaste beck


Bild:CD ON

Såg senaste Beck för några dagar sedan och ni som hängt här förut vet ju att jag gillar dem. Även denna var bra så klart men kanske inte hör till dem bättre jag sett. Malmsjö som någon slags Hannibal galning (dock utan att mumsa på människor) var både lite rolig och på samma gång lite B.
Men Beck är alltid kul att se.

Ha en gosego kväll/ kramar...

förlagt huvud och trevligt midsommarfirande


Bild: Framgooglad och föreställer Skantzen där det firades midsommar igår...

Jättetrevlig midsommmarfirande hade vi alla igår. Lite synd bara att jag förlagt mitt huvud någon annan stans för jag glömde verkligen det mesta som gick att glömma.
Men ibland ska man bara vara glad att man till slut kommer iväg. Två timmar försent startade vår färd mot Hallstahammar och det var faktiskt bara mitt fel, tror jag.Vi blev ytterligare en timme sen eftersom det var kaos och bilkö söderöver.
Men väl framme så var det bara kalas, förutom att jag glömt kameran, regnkläder och ombyte till sonen men "17" läppglans hade jag fått med mig och det kändes ju enormt tryggt.
De båda familjerna och vännerna som vi tillbringade denna dag med hade ordnat allt så fantastiskt fint och lagat så mycket god mat. En försenad lunch, fika på Skantzen, sill och grill i vännernas villa och så alla goa barn som lekte i ett. Underbart måste jag säga och jag önskade faktiskt inte att jag var någon annan stans denna dag ändå.

Har ni haft det bra?

hemlängtan som alltid denna helg

125198-586
Bild: Utsikten från mors stuga förra midsommaren

Här är platsen där jag helst av allt skulle vilja fira denna midsommar. Platsen är enligt mig den absolut vackraste i hela världen, ljudet, dofterna och ljuset får mig att andas lugnt och minnas min barndom tillsammans med mormor och morfar som då ägde huset. På verandan kan jag sitta i timmar och bara vara. Min mor kommer att vara där denna midsommar, dock inte jag. Lite väl långt att hetsa norrut över 70 mil med bil bara för en helg. Så det blir firande i Västeråstrakten istället. Hallstahammar närmare bestämt och något ställe som de så lämpligt "döpt" till Skantzen.
-Va? vadå Skansen???
Bara lungt familjärt firande och det blir nog ok det med intalar jag mig själv i alla fall för det är banne mig störande att jag alltid ska längta bort någon annan stans.

Men man får som sagt inte roligare än man gör det till så se nu till att ha det supernice denna midsommar. Självklart är jag nyfiken på vad ni nu har för er denna helg. Hallooo vad ska ni hitta på?

så enkelt...

image585


Måste bara tipsa om en superenkel och smarrig förrätt, tar typ 2 minuter (nästan) att göra.
Tigerräkor (så många som önskas) på ett spett. Lägg i en ugnsfast form med pyttelite olivolja i botten. Blanda ihop lite olivolja, soja, sambal olelek och pressa i lite limejuice i en skål. Pensla på spetten och strö lite riven ost på (jag hade riven mozzarella på påse).
In i ugnen på grill och hög värme i några minuter tills spetten fått aningens färg, klart att servera på en bädd av sallad.


ofrivillig snattare

Bild: Googlad

Jag har verkligen försökt men det går inte, jag måste bege mig till en "affär" och betala för en ansiktskräm som jag helt ofrivilligt snattade med mig hem härom dagen.
Händelse: Behövde en ansiktskräm, hittade en och lade den ovanpå suffletten på barnvagnen. Vid kassan såg jag en annan, ett erbjudande med en liten necessär och prova på produkter. Åh bra tänkte jag, köpte den istället och travade därefter hem. Väl hemma fann jag den obetalade burken med fukt för ansiktet...

Snattartankar: Hoppsan var första tanken, därefter wao nu har jag tjänat och tänker inte pipa ett knyst om det hela, jag handlar ju jämt där ändå. Därefter kom en feeling om att jag nu var en snattare igen (en känsla som jag under en mycket kort period testade som trettonåring). Ingen bra känsla men jag bestämde mig för att inte gå tillbaka och tala om det hela.

Nytt beslut: Promenad ute med familjen, jag behövde inhandla något från den "affären" . Och till min förvåning hör jag mig sjäv till mannen säga. -Men gå in du, vi väntar här utanför... Snattarkänslorna hade övertaget, jag satt utanför, tänkte intensivt på den rosa burken och funderade på vad jag höll på med. I morgon ska jag ta med den, gå in i affären och betala den för jag tänker inte känna mig som en skurk för ynka 65:-...

Och jag vet, min mamma kommer garanterat tycka att jag är skitmesig. -Lite svinn har ingen dött av, de kommer aldrig att märka det, var hennes kommentar. Ja ja men jag vet ju...

vardagsdrama

Förutom två mördade småfåglar i bostaden så skedde även ytterligare ett drama här i hemmet igår. PAAANG! Lät det från köket när vi softade ute på balkongen. I köket såg allt ut som en smärre katastrof, en halvfull popkornsskål hade ramlat ned på golvet och popkornen låg insmetade i olivolja. Olja precis överallt, på diskbänken, arbetsbänken, golvet, köksbordet, under bordet och som sagt överallt.
Jag begrep inte ett endaste dugg först, placerade båda händerna vid tinningarna och muttrade en ramsa som jag nu inte kan minnas vad den innehöll. Till slut hittade jag boven en OBH Nordica oljespray som jag anväder flitigt (senast igår) som hade sprängts på något mystiskt vis.
Tur att vi inte var där inne, då hade jag fått mig en oljedusch som hette duga. Annars gillar den sprayen men nu vet i 17 om jag vågar köpa en ny. Tur även att köksgolvet är i en hederlig gammal plastmatta och att väggarna är målade så att det gick lite lättare att torka bort.
Observera lite lättare för jag var rätt nära ett flertal gånger att dratta på ändan på det minst sagt flottiga golvet.

Bild: På bovens syster eller bror framgooglad på nätet

lugnt och skönt om det inte vore för katten

125198-584
Bilder: På diverse

Dagen har varit härlig, strålande sol, promenad och lite barnteater. Mindre kul har dock katten varit, först kom han in med en chockad fågel i munnen som han stolt ville visa upp. Katten stängdes in och jag lade fågeln i papper, tog sonen med mig ut och den skadade placerades under en buske. Bra jobbat tyckte jag med en svag förhoppning om att fågelstackaren skulle pigga på sig. En halvtimme senare kommer kattskrället in med en ny, denna gång släppte han inte bytet som dog rätt så snabbt i alla fall.
Jag vet att katter jagar fåglar och till och äter upp dem men jag vill gärna slippa ta del av det hela så nu är ingången stängd och katten får vara ute hela dagen och roa sig på egen hand.

Nu ska jag sätta mig på balkongen en stund, försöka intala mig att jag aldrig hittar något på diverse reor och att
NK rean som startar på måndag inte är något för mig. Planerar även att läsa senaste Mama och spana in artikeln om bloggmammorna innan sonen vaknar och vill att vi ska gå ut.

sanslöst romantisk dukning

125198-577

    
Bilder: På gårdagens dukning

Jag gillar att duka fint till lite speciella tillfällen, det blir så mycket festligare då. Det bar mig dock lite emot att förstöra den fina rosbuketten men när det väl var avklarat blev jag rätt nöjd med resultatet. Jag var ute efter att skapa en sanslöst romantisk dukning och det måste jag säga att det blev. Det enda som saknades var flygande hjärtan och en stråkorkester. Tur att vår son kunde bibehålla oss i verkligheten, han började med att smaka på dekorationerna och sedan skyndade han sig att demolera en ros. Mig gjorde det dock inget för självklart måste ju han också få vara med och fira.
Älskar verkligen min fina familj...

bröllopsklänningen

125198-576
Bild: På min klänning

Min käre make var ju här inne och skvallrade och jag lovade att visa upp den egenhändigt skräddade brudklänningen. Idag är väl en alldeles utmärkt dag att visa en gammal klänning. Och för er skrockfulla som vet att det betyder otur att sy den själv så kan jag upplysa er alla om att vi klarat oss bra och att inga miljoners tårar har trillat från mina kinder pga av detta.

Min dröm, min klänning jag älskade den för 8 år sedan och är lika förtjust i den idag. Helt i silke, dubblerad med bommull för tungt fall. En enkel modell men som alltid när det gäller mig så var och är det detaljerna som räknas.

Massor av handbroderade pärlemorpärlor, syntes aldrig på håll men jag visste att de var där och kände mig "like a million dollar bride". En lång rad med klädda knappar i ryggen, tygrosor, flera på ryggen och en fram. Inga synliga sömmar för de kläddes med band i samma tyg. En nätt tulpanärm och 2 långa breda pärlbroderade band som släp.
   
Eftersom denna skapelse tog oräkneliga timmar att tillverka så bestämde jag mig för att ha den på hela kvällen under festen. Inte alldeles enkel att rocka loss i men som hjälp sydde jag så klart fast ett "dansband" (en ögla att hålla upp kjolen i under danserna och dansades gjordes det hela kvällen...

Så då var det avklarat, nu ska jag återgå till diverse pyssel inför firandet denna dag...
Ha det underbart nu och gå och gift er...

rött

125198-575

Eftersom att det är vår bröllopsdag idag så kunde jag bara inte låta bli att göra på detta vis i veckans
tisdagstema, Vad som är rött ser ni ju alla och själv placerade jag mina vigselringar i den dagen till ära.

För alla bröllopstokiga (jag vet att det finns ett gäng både här och var) berättar jag kort om vår dag den 19 juni år1999.
Vi hade ett traditionellt bröllop, bara med de närmaste vännerna och anhöriga. Jag har en enormt stor släkt och var vid denna tidpunkt inte förtjust i vare sig uppståndelse eller uppmärksamhet så skulle det bli bröllop var det tvunget att bantas ned på gäster. Och så blev det, 30 glada och underbara gäster, tack för att ni förgyllde vår dag. Antalet gäster är inget jag ångrar alls idag även om det kanske grymtades en del från några håll. Vi gifte oss i Stockholm och hade middag och fest i en festvåning i stan. Det serverades god mat, tårta och massor med gott att dricka. Personalen var alldeles underbar och även de avslutade kvällen med att dansa med oss alla och om jag inte minns fel så stötte en av dem ordentligt på min tärna, inte konstigt eftersom hon var söt som socker. En härlig fest, den roligaste jag varit på faktiskt. Vid midnatt åkte jag och maken till en lyxsvit medans gästerna fick fortsätta roa sig själva. Vi bubblade jacuzzi och pysslade med lite annat som sig bör och första morgonen som man och hustru tillbringade vi tillsammans i hotellets säng med gott sällskap av jordgubbar och champagne. På eftermiddagen samlades vi tillsammans med släkten och öppnade alla presenter. Någon dag senare bar det iväg på bröllopsresa, en månad på Bali som även det blev ett minne för livet.
Allt var bara helt underbart och helt perfekt.
Att gifta sig är verkligen något jag rekommenderar...

vilka firar idag?

125198-565
Bild: Lyckliga då och lika lyckliga idag...

Och vad är det för dag idag den 19 juni, vilka är det som firar idag? Ja Magnus Härenstam firar nog sin födelsedag idag och Paula Abdul likaså. Prins Edward och Sophie firar förhoppningsvis sin bröllopsdag och så vårt eget kungapar förstås som gifte sig med pompa och ståt detta datum 1976. Grattis och salut till dem alla. 

Men största gratulationerna utdelar jag själviskt nog till oss själva för idag är det min och makens åttonde bröllopsdag. Grattis till oss idag på denna underbara bröllopsdag. Och mannen jag älskar dig...

nybakat

125198-574
Bild: På mitt nybakade smarriga matböd

Idag är det en alldeles speciell dag men jag väljer att starta dagen med ett inlägg om brödet jag bakade igår. Dels för att jag känner mig lite mallig som faktiskt lyckades baka i alla fall och sedan måste jag tacka Linda för tipset. Vilket superbröd! Jag kommer baka i massor här framöver, så enkelt att göra, så gott och ja gå in och kika själva,
här finns receptet.

sagostund med censur

125198-548
Bild: På sjöjungfrun som dör
  
Bilder: Framsidan och slutet på lilla sjöjungfrun...

Visst ser den söt ut, på framsidan och med alla fina bilder. Men i denna sagobok har man inte snuttat till de gamla sagorna det minsta utan här ska barnen minsann få ta del av blodiga mord, död och drag av incestuösa inslag. Vad sägs om Mästerkatten som förvandlar trollet till en mus, spetsar honom med sitt svärd och äter upp honom. Eller Ali Babas fru som häller kokande olja på 39 rövare och dödar den sista med kniv medans Ali Baba beundrat tittade på henne. Eller varför inte avsluta kvällen med att läsa om Kungen som promt gifta sig med sin egen dotter som får fly och hitta en annan man.
Tja kanske är vi mesiga men vi hittar själva på sluten i denna bok eftersom vi inte finner sagorna så där jättemysiga. "Och så blev den lilla sjöjungfrun så sugen på att bada igen och skyndade sig att hoppa i vattnet."

shabby chic eller bara skabbigt?

125198-564
Bild: På gammalt arvegods

Jag (eller vi) har ett gammalt skåp som jag inte riktigt ved vad jag ska göra med. Skåpet är gammalt och maken har ärvt det av sin morfar som jag dessutom tror har gjort det själv. Det är lite skabbigt och behöver putsas till både här och där med nya beslag och lådor som behöver slipas till eftersom de knappt går att dra ut. På sin nuvarande plats är det mest bara i vägen men i nya bostaden kommer det nog att passa fint i gästrummet som kommer att gå helt i vitt.
Shabby chic eller inte, jag kan inte bestämma om jag bara ska rengöra det och sätta dit nya beslag eller om det ska målas om... Någon som har en liten åsikt?

inte speciellt effektiv

image563
Bild: Eleven

Som oftast vill jag ha både det en och det andra men när jag verkligen har möjlighet att önska mig en present ja då helt plötsligt kan jag inte komma på ett endaste dugg. Cleanparfymen har jag suktat efter länge men aldrig slagit till, kanske det vore något. Hmmm njae jag vet inte får fundera ett tag till så får vi se.

Annars så har jag idag så mycket att fixa med att jag blir alldeles snurrig och totalt ineffektiv. Istället för att sätta igång börjar jag fundera på att baka (något jag aldrig pysslar med annars) eller börja rensa i alla bilderna i datorn och spara en backup på det jag verkligen vill ha kvar. Så typiskt mig att börja sväva iväg med annat när jag inte riktigt kan bestämma mig för vad som ska prioriteras.

Nåja än är det ju bara morgon, jag tar en kopp kaffe till och surfar runt lite. Det är ju verkligen det viktigaste nu...
Ha en härlig måndag...

lax med champagnesås (4 port)

image562
Bild: på fredagsmaten
Allt är lite cirka med min matlagning, följer sällan recept utan testar mig fram. Så att smaka av under matlagningen är ett måste. Champagnesåsen med lime i blev en hit och jag kommer garanterat göra den fler gånger. Att laga mat från mina recept sker på egen risk, jag utger mig inte för att vara någon "Mat Tina". Bara en desperat hemmafru som med glädje cruisar i köket. Smaklig måltid...
image559Räktoast med vitlökstopping
Champinjoner ca 170 g
Skalade räkor ca 130 g
3-4 soltorkade tomater
1 tsk sambal olelek
salt
Finhacka champinjoner och tomater. Fräs champinjoner i smör och strö över lite salt, fräs övriga ingredienser tillsammans med svampen en kort stund.

Topping
1 dl creme fraiche
1 pressad vitlök
lite malen vitpeppar
1 nypa salt
1 nypa strösocker
Blanda ihop allt i en skål
Skär bort kanter på 6 skivor bröd, rosta dem i ugnen. Använd 4 skivor som botten på toasten, lägg på räkfräset, toppa med en matsked topping på varje toast. Skär de överblivna bröden på diagonalen och lägg överst. Färdigt...


Helstekt lax med champagnesås

Laxen
Färsk laxfilé ca 900g med skinn (och det blev hur mkt som helst över, frys in och spara portioner till barnen)
1 msk ca grovsalt
1msk olja
salt
citronpeppar

Olja in ugnssäker form, stör över grovsalt i botten (går även bra med vanligt om man ej har grovsalt hemma). Lägg laxen med skinnsidan nedåt i formen. Strö över vanligt salt och citronpeppar, in i ugnen i 180 grader i ca 30-40 minuter.
Tillbehör
Färskpotatis
1 knippa färsk grön sparris
4 skivor lime till garnering
Koka potatis

Champagnesås
2 dl champagne eller mousserande vitt vin
3 dl fiskbuljong (vatten+1 fiskbuljongtärning)
1 dl grädde
1 limefrukt
salt
vitpeppar
dill (fryst eller färsk) mängd efter tycke dock inte för mycket, typ en matsked fryst
2 msk smör
2 msk mjöl blandat med lite vatten

Använd en vid panna tex en traktörpanna (så att sparrisen kan kokas i vinet). Häll champagnen i  pannan reducera, koka bort till hälften. Häll i buljongen.
Skär eller bryt av nedersta delen på sparrisen. Koka sparrisen färdiga i vinbuljongen ca 10 minuter, ta upp dem och lägg åt sidan. Skölj lime och riv skalet fint, lägg i limeskal i såsen och pressa limesaft från halva limen (om den inte är saftig ta hela). Häll på grädden, koka upp, klicka i smör och gör en toppredning (blanda mjöl med lite vatten) och häll i pannan, såsen får enbart sjuda lätt, rör om hela tiden och smaka av med salt och vitpeppar.

Precis innan servering när vattnet hällts bort från potatisen lade jag sparrisen i potatispannan för att den skulle bli varm igen. Ja jag tror det är klart nu, garnera med limeskivor bara och maaaaaaaaaaten är klar.


regn kaffe flykt

image558
Bild:
DN
Oj vad det regnar nu, tur att vännerna flyttade sitt bohag igår och inte idag. Har en stor anledning att inte sticka ut huvudet utanför lägenheten denna förmiddag. Jo jag vet "finns inget dåligt väder bara dåliga kläder" eller hur det nu var men när regnet öser ner och är lite småkyligt då är det inte så spännande att trava ut...

Har druckit kaffe i massor och läst en jättebra artikelserie i DN om flyktingar, de som är i behov av att fly och om längtan till Sverige. Detta fångade min uppmärksamhet och jag sträckläste från början till slut. Väldigt bra beskrivet och inte är det konstigt att man vill komma till Sverige när barnens ben har sprängts sönder, när släkt och vänner dödas och när man lever i tvära kast mellan hopp och förtvivlan.

Jag tycker att vi alla borde hysa med respekt för de som har det svårare än oss. Jag önskar att alla skulle läsa artikeln (artiklarna på nätet) i dagens DN, gripande minst sagt.

lillebror har blivit stor...

image557
Bild: På finaste rosen, tack svågern...

Lillminstingen i brödraskaran har verkligen blivit stor, ja det har jag ju vetat länge men jag blev riktigt impad av han köpt presenter till mig och av vad han hade valt. Världens största ros ( 1 meter hög och blomman var lika stor som min hand) och vit choklad. Så rart och gulligt...

Idag har bästa vännerna flyttat till vårt område. Mannen och hans bror  har hjälpt dem att bära och jag hade lovat att fixa pastasallad att ta med till middag. Så jag tog med mig jätteskålen med pastasallad och en liten "top of the line" present till lärarinnnan som fyllt år. Vi har haft en underbar inflyttningsfest i deras vackra våning, barnen har lekt i ett och helst av allt hade nog sonen stannat där hela natten (jag med för den delen) men nu är vi i alla fall hemma och liten sover sött.

Det är lycka när bästisvänner flyttar så nära att det bara tar 5 minuter att gå över.
Guh de vet inte vad de gjort, dom kommer aldrig att få vara ifred...

lax med champagnesås

image556
Bild: På gårdagsmaten

Så himla fantastisk en fredag kan bli. Dukningen var jag tvungen att fixa om men bara på så sätt att ett extra kuvert lades till för att min mans minsta lillebror helt oplanerat dök upp hemma hos oss. "Lillsvågern" stannade till på vägen hem mot norr efter en utlandsresa, oplanerat, överraskande och alldeles underbart. Nu har vi dessutom övertalat den minste brodern i klanen att stanna tills på söndag. Ett lyckat firande minst sagt...

Maten blev bra den med, heta chiliräkor och champinjoner på toast med vitlökstopping till förrätt. Till huvudrätt serverades det helstekt lax med champagnesås (egentligen cava men det låter trevligare med champagne), potatis och sparris. Efterrätt var det ingen som orkade, inte ens lite jordgubbar...

törstig

125198-555
Bild: På mannens bukett som jag mer än gärna tog hand om

Vilket firande mannen hade igår på sitt numera "gamla" jobb. På måndag börjar det nya men igår firades han och tackades av sina kollegor.
Glad kom han hem med presenter och en enorm och vacker men trött, ledsen och framförallt törstig bukett blommor.
-Du får man en sådan här fin bukett så borde man man linda in den i blött papper i en påse så håller det bättre, sa jag...
Mannen svarade något i stilen bla bla bla bla, men jag lyckades rädda blomsterprakten och det är jag glad för. Jag älskar färska snittblommor. 

Måste bara...

image662
Meddela att Gucci på Birger Jarlsgatan har rea den 25 juni, kl 8-10 för inbjudna och från klockan 10.00 för alla. Hade varit nice och jag tackar för inbjudan men tänker inte bege mig dit då det i mina planer inte ingår någon större shopping på ett bra tag framöver. Lika bra att inte frestas...

Ha det gott nu alla...

Uppdatering 070713: Någon tjurar över googlad bild, så jag har ändrat den och skrivit texten själv...
Bild: Letters written by my self in paint

bordet är dukat

125198-553
Bild: Bordet är dukat, inte riktigt min stil men omväxling förnöjer

Sonen vilar, jag är klar med uppröjning i köket och bordet är dukat. Kanske det verkar en smula hysteriskt att göra klart redan nu men jag förbereder gärna eftersom att man då kan pyssla med annat resten av dagen. Mannen blir avfirad på jobbet så självklart måste han uppmärksammas även när han kommer hem. 

Snart drar jag och sonen ut och plockar kottar, gräver i sanden och pysslar med annat viktigt. En sväng förbi saluhallen måste vi dock hinna med också.

Ha en härlig fredag, vad ska ni hitta på?

fredagsfix

125198-552
Bild: På klänning jag gillar från
Vero Moda

Jag vet ju precis vad vi måste fixa med idag... Nu ska vi snurra runt i lägenheten, röja lite leksaker och annat, fixa en somrig dukning så allt är klart så att vi kan vara ute hela eftermiddagen. Mannen har sin sista arbetsdag idag, på måndag börjar nya jobbet och självklart ska han firas. Det blir lite som en avslutning även om "sommarlovet" bara blir över en helg. Semestern försvann men vad gör väl det när han lyckades få drömjobbet som han efter maffiga intervjutimmar lyckades få. Bravo mannen du är bäst...

storm igår sol idag

125198-547
Bild: Ett försök att fånga gårdagens storm

Jag satt inne och lyssnade på stormen utanför och på mannens tunga lugna andetag igårkväll. Han hade somnat i soffan och jag bläddrade i några glassiga magasin som jag köpt tidigare under dagen. Jag bestämde mig för att Glamour, ELLE och Cosmopolitan för närvarande är min favorittidningar.

Vi får se vad vi hittar på idag, vädret verkar ju lugnare i alla fall och solen skiner även om det känns lite småkyligt.

Har ni några favorittidningar och i så fall vilka?

förlorade designerdrömmar och ny karriär...

image545
Bild: Blommor i ett träd, förevigad igår...

I morse bläddrade jag i en gammal inredningstidning och fann en två år gammal artikel som jag helt missat. Det handlade om en lyckad designer och hennes vackra hem och som dessutom visade sig vara en gammal klasskompis till mig från tiden jag gick i skräddarskola. Tänk att jag missat detta för det var ju verkligen hur roligt som helst att läsa.
Detta fick mig dock att fundera kring min egen karriär och varför det aldrig blev någon designer av mig. Jag hade nog trivts bra med det tror jag, men hade då i 20-års åldern inte självförtroende att ta tag i de förmågor jag besatt utan vimsade runt bland diverse yrken istället. Högsta betyg och ett lyckat gesällprov hjälpte inte mig att jaga bort demonerna som tungt klängde sig fast vid mina axlar och viskade "inte du, inte nu, det klarar inte du". Till slut hade de bitit sig fast så hårt att jag tackade nej till ett samarbete med en framgångsrik ateljé inne i stan. Och där tog mina designerdrömmar abrupt slut för jag hade övertygat mig själv om att jag både saknade förmåga och engagemang inom området mode och design.

Därefter flöt åren på med diverse jobb inom handels, jag träffade min blivande man, vi reste, festade, gifte oss, reste igen och levde ett riktigt roligt liv tillsammans. Men jag hade under lång tid funderat på att se till att ta tag i min karriär och utbilda mig på universitetet. Även det var en kamp eftersom "du kan inte demonerna" fortfarande hägrade och hängde nu likt en drake runt min hals som dessutom höll på att kväva mig. Men till slut på något vis fick jag så mycket kraft att jag slet loss både draken och skakade bort det dåliga självförtoendet för alltid.

Jag sökte in till universitetet, sade upp mig från jobbet trots att jag inte visste om jag antagits eller ej. Men jag var inte orolig för jag bara visste att jag skulle komma in och visst gjorde jag det, klarade utbildningen galant och blev till slut socionom. Ett helt annat karriärval och även om jag inte kommer att frottera mig med Kidman, Aniston och andra celebriteter så känner jag mig verkligen nöjd med mitt yrkesval. Inom detta område har jag något att ge och jag vet att jag är bra på det jag tar mig för.

En stilla tanke slår mig dock för jag kan inte låta bli att undra vad som hade hänt om jag när jag var 20 år hade haft en mentor som trott på mig och som stöttat mig när jag inte hade förmågan att tro på mig själv. Någon som sagt "Mia det här är du bra på, kom igen ta dig längre upp, gå vidare, det här fixar du". 
Ja vem vet vad som hade hänt då? Då hade jag nog varit någon annan stans och haft ett helt annat liv. Men idag vill jag ju inte ha något annat liv så jag sörjer inte min förlorade designerkarriär utan är glad för det jag har och över det som jag på egen hand åstadkommit...

Du kan bli vad du vill, bara du vill...


 

underbaraste grusgropen

125198-544
Bild: På grusgropen som den såg ut igår

Godmorgon där ute! Har ni någonsin sett en sådan vacker grusgrop? Jag har då aldrig sett någon tjusigare, detta är platsen som är i mina tankar titt som tätt varje dag. Här kommer det att byggas hus, två stycken med bostadsrätter i och den ena är vår. Detta är så spännande. Woiiiihiii...

Appropå spännande hur i hela friden ska man stå ut med säsongsuppehållet från LOST, jag hatar den serien bara för att den är så bra och att man nu får krupp av att behöva vänta så länge på att få alla svaren. Oj oj hur ska det ska gå för dem alla...

Kramar till alla er goa

!!!

Oj!!! Jag måste bara klart och tydligt göra klart för de få utvalda som känner mig på riktigt i verkligheten som jag delat ut denna bloggadress till:
Ni känner mig väl och vet att det jag delar med mig här i detta forum bara är en bråkdel av vad mitt liv består av och...
Jag skulle aldrig någonsin skriva ett inlägg i min blogg riktat mot er, visst en liten pik eller 2 med inslag av kärlek och humor men inget allvarligt eller småtjurigt.
Jag skriver ibland luddiga tolkningsbara inlägg men syftar då aldrig till er som jag känner bäst, (tänker nu speciellt på bla lärarinnan och sötaste
svägerskan) er pratar jag ju med titt som tätt och är väl inte så där jätte bekväm i att snacka blogg med er men är glad över att ni tittar in här.

Glöm aldrig det...

Kram

och så vände det

125198-543
Bild: På mina lavendelblommor i balkonglådan och en välkommen gäst...

Men jag blir ju glad för så lite och snabbt som vinden vänder irritation och gnäll...
För det är ju så ljuvligt att dricka kaffe på balkongen, känna en svag doft av lavendel och se humlorna mumsa på blommorna i balkonglådan.

Jag blir så lycklig när min son pratar med mig och förmedlar nya ord varje dag. -Ha mellanmoln mamma! Och självklart serveras det då mellanmål även om mellanmoln låter mycket godare.

Det är så trevligt att höra varningsignalerna för sprängning eftersom att jag då vet att de jobbar på för fullt med grunden där vårt hus ska komma att stå.

Jag blir så glad för att denna vecka har mannen tänkt komma hem tidigt från jobbet varje dag.

Ha en trevlig eftermiddag och kväll...

idag stör jag mig

image542
Bild: Något jag inte stör mig på i alla fall

Kanske har jag PMS ändå för jag stör mig verkligen på allt och inget denna dag.
Idag stör jag mig på:

*att folk i köer envist verkar tro att kön går fortare om man flåsar folk (mig) i nacken och puttas med korgen

* katten och kajorna som inte kan låta bli att reta varandra på baksidan, vilket innebär ett outhärdligt kraxande

* folk som ljuger och fuskar och dessutom tror att det inte märks

*att schampot och balsamet aldrig tar slut samtidigt

*alla de bilister som tror att övergångställen är platsen för gångare att stå och beundra alla bilar som bränner förbi

*att frågor som "vem är du", "hur mår du", "hur har du det" och "hur går det för dig" inte alls betyder något i jämförelse med "vad jobbar du med", "vad tjänar du", "hur har ni råd" och "vad kostade det".

Så det får räcka, skulle behöva sätta mig själv i karantän i en enslig fjällstuga för att bara få vara för mig själv en stund. Kanske att jag då skulle bli så trött på mig själv att jag aldrig någonsin mer skulle gnälla om oväsentligheter.

Men annars är det bra, hur har ni det då???

shopping och god morgon...

125198-541
Mitt senaste
läppstift har kommit att bli en favorit, lagomt krämigt och doftar underbart. Behöver bara få lite mer färg i ansiktet så blir det perfekt (hur nu det ska gå eftersom jag inte alls har ro att pressa i solen).

Det var visst någon som tycker att jag shoppar mycket och tja det är ju upp till var och en att avgöra men själv tycker jag inte det. Visst det har varit 2 glassiga väskor och ett par dyra pumps det senaste halvåret men utöver det så anser jag mig själv inte vara någon shopaholic.
Jag köper sådant jag verkligen vill ha, varken mer eller mindre men i detta forum blir det ju fokus på det man shoppar eftersom "fynden" redovisas här i bloggen. Självklart gör jag inte det för att skrävla, skryta eller tyckas vara utan enbart för att jag vill dela med mig av sådant jag gillar till andra. Jag själv inspireras av andra bloggare som gör på samma sätt, jag gillar det och tänker fortsätta så länge jag finner det roande. Livet är för kort för att bry sig vad andra ska tycka, då skulle man inte få gör annat eftersom vi alla tycker så mycket om allt och ingenting. Och jag tror att om alla ni skulle dokumentera allt ni handlade så skulle det nog bli en hel del det med. Vissa har hang ups på inredning, andra på tekniska prylar och jag älskar skor och väskor, sedan om den senare kategorin provocerar mest det struntar jag i gott folk...

Kramar till er alla, nu ska jag dricka mitt kaffe läsa lite bloggar och kommentarer...

gärna i en park på dagen men inte om natten

125198-540
Bild: På ett litet parkområde söder om Stockholm

Vill även du vara med i veckans
tisdagstema, kika då in här. Det finns så mycket vacker natur i Stockholm och inte bara betong och grå hus. I Skärgården vid havet, vid Hellasgårdens naturområde och i Lida skogen finns både hav, djur och natur i överflöd.
Men alldeles inpå knutarna mellan betong och asfalt finns alla de små parkerna, med stora träd som sträcker sig högt i skyn och skuggar marken nedanför från solen. Några solstrålar tränger sig igenom och skapar ett ljuvligt skuggspel. På dagen älskar jag dessa små parker och strosar gärna omkring i dem. Jag tycker det är viktigt att behålla de gröna små områden som finns kvar i Stockholm.
Men när skymningen kommer och när det börjar dra sig mot natt då undviker jag helst att gå själv i dessa områden. Träden skyddar mig inte och de små gatulampornas sken tränger inte undan rädslan över att bli överfallen i en park. Jag saknar ord för vad jag tycker om denna rädsla, jag vet dock att jag inte är ensam utan att det är fler än jag som undviker dessa platser om natten. Fegt? Nej det tycker jag inte men jag är rädd om livet...

ego

125198-538 125198-536
125198-539 125198-537
Bild: Bara massa sura Mior...

Jag har ingen uthållighet vad gäller att tjura så gårdagens sura humör är så klart borta även om jag inte är helt nöjd med hur det som orsakade humörsvängningen artade sig. Så idag är jag i alla fall betydligt gladare om än smått besviken inombords, med största sannolikhet går även det över men jag är faktiskt inte helt säker. Ingen bra känsla alls men jag skakar av mig det och tar istället tacksamt emot denna vackra dag som inte har en endaste markering på agendan.
Nu är det så lugnt och så lite inbokat att jag hela tiden går omkring och tänker "vad är det jag har glömt", "vad har jag missat egentligen". Men jag tror faktiskt inte att jag glömt något och om det nu skulle vara så... Ja då får det väl gå ändå...
Ut och fånga dagen alla rara, ha det gott...

dagens

125198-535Bild: Dagens middag

Men äntligen kommer jag in på min egen blogg, har inte kunnat lägga in nya inlägg, redigera eller se era kommentarer. Ja världen går ju inte under men jag kände ett starkt behov att korta ned mitt ellosinlägg eftersom det blev en hel novell, eller roman faktiskt. Sorry inte meningen men  nu orkar jag inte utan kör en snabbdagens istället...

Dagens frukost: macka å kaffe
Dagens kläder: brunblommig sommarklänning
Dagens låt: massor på radion
Dagens dusch: vaniljdoftande klockan 19:50
Dagens frisyr: uppsatt, nu utsläppt
Dagens smink: bara läppglans
Dagens händelse: Men det får väl vara när jag såg Poodlessångaren utanför mataffären, hoppar aldrig högt för kändisar (ser dem som oftast i denna stad) men han var söt och hårdrock ;)
Dagens planer: Bara sitta å hänga tills det är dags att nanna
Dagens vill ha: Inget rätt nöjd faktiskt
Dagens saknad: alltid mamma när hon inte är här
Dagens drog: fotkräm
Dagens tråkigaste: städningen
Dagens finaste: Alltid sonen
Dagens måste: Inga just ju
Dagens dricka: Kaffe och vatten
Dagens köp: Inget, jo sockerfri festis och nåt annat jag inte minns på mataffären
Dagens mat: Grillade köttfärsbiffar´med färskpotatis på spett och kall mangosås
Dagens sjuka: När det från gatan stank svett från en snubbe ända upp till min balkong, tvätta er gott folk!
Dagens kärlek: Har faktisk varit rätt egenkär idag
Dagens mående: Sur, tjurig, arg, lugnare, mindre sur, nästan bara glad och ja nu är det väl rätt ok

men ellos

125198-532
Bild: Ellos
Jag längtade verkligen efter
mitt ellospaket och blev riktigt glad när det kom ett sms om att paketet levererats. Men denna gång blev jag besviken. Klänningen var för stor (trots att jag beställt en storlek mindre) och så satt den helknasigt men jag kunde till en början inte komma på vad det var för fel. Tunikan var hur vid som helst och även den för stor, passar nog bra på en nätt liten människa men jag vill ha den till jeans utan att se ut som jag går i väntans tider. Även koftan beställdes i mindre storlek och den var helt ok. Tightsen och BHn passade bra iaf.

Först tänkte jag skicka tillbaka alltihopa men så blev jag sur och kände att jag skulle felsöka plaggen ordentligt. Saxen plockades fram och snabbt blev klänningen av med sitt innnerfoder i kjolen, (man ska aldrig någonsin fodra en bomullsklänning med foder i samma material,  tyglagren hakar fast i varandra och det blir ett minst sagt märkligt utseende). Klänningsproblemet löstes och jag kommer kunna fladdra omkring i den denna sommar.
Tunikan har blivit av med massor av tyg och även dragkedjan i sidan, blev bättre men tror jag ska ta in den ännu mer.

Tur jag har gamla skräddarkunskaper att tillgå när jag envist vägrar skicka tillbaka.

Nu ska jag sätta mig och äta jordubbar, mjölk och havrefras på balkongen. Är inte lika tjurig längre. Att stoppa huvudet i sanden, att inte låtsas höra, att tiga ihjäl problem är verkligen inte min melodi.  När något inte fungerar vill jag omgående reda ut det som felas och gå vidare! I min värld existerar inget annnat. Och vill man umgås med mig så är det bara att gilla läget för jag ger mig inte på den punkten...

Love ya all...

surtjurig

Ingen bra morgon, solen skiner men här inne hos mig är det som om det är oväder och åska men bara då pga mitt eget humör. Länge sedan jag varit så sur som nu, men det brukar släppa efter ett tag, återkommer när jag är lite mindre tjurig.

igår och idag

      
Bild: Nytt läppstift           Bild: Gårdagens outfit som dock ändrades till gul tunika
Igår: Trött, vilade, blev piggare, åkte in till stan, NK, klackade skor, köpte Este Lauder läppstift, spanade på "maratondårarna" genom T-banan, färgade håret, lagade middag, piffade till mig inför kvällen, förskte komma ut från hemmet och iväg till söder. Träffade väninnan på Mosebacke och drog därefter till Eken där de var mycket trevligt, blandat folk, äldre och yngre, kända och okända och goda drinkar med båd. Lärarinnan träffade en gammal elev (skolbarnen blir stora dem med) och jag utsattes som vanligt av smör och smicker från en 50-taggare med sladdrigt skinn och näe det är inte smickrande att vara en gubbmagnet. Men en mycket lyckad kväll, underbart väder, goda drinkar och trevlig sällskap,..

Idag: Piggare än igår faktiskt vilket är lite förvånande, har skurat balkongen, tvingat mannen att göra våfflor och ska nu tillsammans med hela familjen avnjuta dessa med kaffe, grädde och färska jordgubbar. Mums.

Ha en mumsig söndag alla ni...

UPPDATERING 18:23: Sonen har pysslat med sin favoritsysselsättning, badat i balja på balkongen under parasollet. Jag kunde då avnjuta lite sol och dricka kaffe. Därefter veks det tvätt och sedan drog jag och gossen ut i fina vädret. Hade en liten middagspicnic bredvid Mr Silvers hus (direktrapport: balkongerna är ännu inte på plats, men de jobbar på för fullt).
Sonen plockade en smörblomma, gav den till mig och sa, "mamma är fin, en prinsessa". Mammahjärtat smälter som smör i solsken.
Väl hemma oljade jag in trätrallen på balkongen och lilla utebordet. Nu ska det duschas och därefter läggas liten son.
Ses i morgon, kramar till er alla...

grannarna står inte högt i kurs denna dag

Maken befann sig under gårdagskvällen på party. Jag hade planerat att lägga mig tidigt för att vara pigg idag, utan trötta ringar under ögonen eftersom det blir en lång dag.
Men så visade sig att grannarna som aldrig annars brukar ha fest slog till ordentligt igår. Halv två slutade jag glo på klockan och somnade till slut utmattad till dunket av dålig teknomusik.

Funderade på att agera partykiller och gå upp och säga till men orkade inte och som sagt de har aldrig annars fest. Lite trött nu och ikväl kommer jag nog vara glad över min YSL consealer, (som ett lyftande ingrepp utan vare sig spruta eller kniv) eftersom jag ska dra med mig lärarinnan (väninnan) och placera oss på någon trevlig uteservering i kvällssolen.
Nu ska jag och gossen gå ut i hettan.
Och som vanligt önskar jag er alla en underbar dag...

balkongen

125198-527
Bild: Balkonglådan

Äntligen har jag tagit tag i balkonglådorna, ser inte mycket ut för världen men jag hoppas på att det ska ta sig. Förutom jord finns det i lådorna Pelargoner, blå hänglobelia, Lavendel och en annan blåblommande växt som jag inte vet namnet på. Nu är det bara trätrallen på balkonggolvet som ska oljas in men det får jag fixa en kväll när det inte är lika varmt. Det är kul att leka "trädgårsdsmästare och handyman".

Vi får snart ett eftermiddagsbesök, sedan drar vi ut i solen...

Ha bästa dagen i sommarvärmen...


perfekt beige

125198-531
Å jag gillar
dem även i beige, vilken perfekt färg, mums för ögat. Hade en vild plan om att ett par snart skulle bli mina men nope nu finns det myyyyyyyyycket viktigare att slänga slantarna på. Men titta kostar ju inget...

fira

125198-529
Bild: Collage må vara nördigt men det skiter jag i för det är ju så kul att leka med, dödar massa tid "å det har man ju tid med".

Efter att papperen blivit påskrivna och bokningsavgiften betalats så firade vi vårt lägenhetsköp igår fastän vi var så trötta och skulle kunnat hoppa isäng båda två hur tidigt som helst. Men vi ryckte upp oss och surrade dock mer om kakel än om kärlek. Vi är rätt så överens än så länge om vad vi ska satsa på i bostaden, observera än så länge...

Inga större planer för dagen idag. Ses..

wao

Shit! Nu har papperna skrivits på, det blir verkligen vi som ska flytta in i en egen bostadsrätt. Det känns wao, overkligt och samtidigt så j*vla rätt. Äntligen har velmonstren (vi) bestämt oss, på tiden.
Nu är vi så trötta att vi ser i kors men ska skärpa till oss och mysa på åttiotalsvis med räkor och tilltugg och bara mala på om kärlek och kakel.

Ha  bästa kvällen...

skumpa till pappi


En far som fyller jämt, en dotter som inte kan närvara på festen och som dessutom är ute i sista sekunden vad gäller att fixa present. Då är det bra med raringar som ställer upp, specialleveransen är fixad, tack tack tack tack å tusen tack "du vet vem du är".

Så grattis pappi, må din dag idag bli den bästa, är föresten inte orolig för det vet jag ju redan att den blir. 
Min pappa är nämligen en mästare på att fixa fantastiska tillställningar och partyn så jag vet med säkerhet att han inte kommer att misslyckas på sin egen stora dag, allt planeras in i minsta detalj, god mat och trevliga gäster.
Saknar dig kära pappa och önskar att jag var hos dig denna dag...

nationaldagsfirandet

125198-526
Bild: På bleka tassar i solen

En gammal och mycket god vän kom på tisdagsnatten flygandes från Finland hem till oss. På nationaldagen skulle vännen som är restaurangägare och bartender tävla om titeln "bästa drinkblandaren" i Kungsträdgårdens
Smaka på Stockholm. Denna tävling vann han till stor lycka varpå det blev ett oplanerat  härligt firande i Kungsan hela långa eftermiddagen och kvällen. Familjen blev inbjudna till en VIP avdelning där vi bjöds på jordgubbar och så mycket champagne och alkoholfritt som vi bara orkade. Mikael Rickfors spelade på scenen och solen sken som bara den. Även om gratis är gott tog jag det lugnt med champagnedrickandet och fick vakta glaset för att det inte skulle fyllas på ideligen.
Man och son som sedan tidigare hade annat inplanerat inför kvällen åkte iväg och jag fortsatte fira en stund med vår vän tills det var dags att åka hem, jag hem till mig och vännen till nya hemmet, landet och restaurangen. Jag önskar vår vän ett stort grattis till segern och all lycka med den nya restaurangen....

Så det var vårt firande, vad hade ni för er denna nationaldag?

gomorron alla ni


Men vad är
detta? Lite lustigt och komiskt blir det faktiskt när man tar sig själv på så stort allvar.

Ha en härlig morgon...

mumsig dag

image525
Bild: På me me me med solbrillor (som ej syns) i håret därav märklig frilla.

Hade tänkt mig en helt bloggfri dag men klarade mig dock inte riktigt, fast nästan i alla fall. Sitter helt ensam på balkongen, surfar, bloggar och dricker en iskall kaffedrink. Killarna (sonen och mannen) är bortresta över natten och jag sitter bara här och myser.
Mitt liv är lite speciellt och ni som känner mig vet varför, jag vill dock inte lämna ut allt i detta forum då det är många andra än mig själv att ta hänsyn till. Jag vill dock för er alla andra klargöra att mitt liv på intet sätt är någon slags räkmacka och att jag här i min blogg väljer att dela med mig om det som förgyller mitt liv, det som jag uppskattar och älskar. Jag om någon vet hur det är när livet inte blivit som man tänkt sig från början, men jag har lärt mig att livet går så bra att leva ändå och försöker alltid hitta ljuspunkter varje dag. De små lyckoinbringande ögonblicken finns ju överallt svårigheten är bara att ta dem till sig och inte missa dem alla.

Denna eftermiddag har varit en alldeles underbar sådan och det blev ett oplanerat nationaldagsfirande som hette duga med massor av gratischampagne på VIP avdelning i solen. Varför berättar jag i morgon, nu ska jag bara njuta av ensamheten en stund för det är inte ofta jag har bara mig själv som sällskap i en alldeles tyst lägenhet.

Och nä men usch nu börjar nattfjärilarna dras till min skärm, bäst att gå in.
Go natt alla rara, även ni cyberfolk förgyller mina dagar...

perfekt timing

Tänkte precis på att jag skulle behöva en paus, en spaaweekend skulle faktiskt inte hjälpa ett dugg eftersom det känns som om det är mig själv jag behöver semester ifrån och hur i hela friden gör man då?

Men så vann jag visst högvinsten för alldeles nyss ringde mannen och meddelade att han precis tagit en halvdags semester och kommer hem nu! Vilken timing, nu hinner vi få ordning på allt som måste fixas snabbt som vinden och får då även tid över till att ha massa trevligt med. Love it.
125198-524
Åhåååååå han kanske till och med får smaka en liten pralin...

Ha det gott alla ni...

tisdagstema

125198-512

   
Bilder: Veckans bidrag till tisdagstemat fick bli repriser från i lördags då jag verkligen kände lycka av vad naturen hade att ge...

Jag säger som Ferdinand, "att sitta under en ek och bara lukta på blommarna" är lycka för mig. Naturen har alltid givit mig stor lycka, ända sedan jag var liten och strövade tillsammans med mormor på långa turer i norrlandsskogarna har jag insett vilken frid och lycka naturen kan ge. När jag var liten fanns dock inga ekar i trakterna där jag bodde men mormor lyckades dock med konststycket att plantera en ek ca 10 mil norr om Umeå, inte illa tycker jag.
Mormor lever dessvärre inte, den planterade norrlandseken kämpar dock på  fortfarande om än något ynklig och trött. Jag fascineras av dessa träd så stora och kraftfulla, nu när det är sommar när ekarna ser ut så här, då trivs jag toppen här. Annars längtar jag som mest till björkarnas stad där folket om de tycker att något är mindre bra gärna sätter ett o framför orden och där familj, släkt och vänner längtar efter oss varje dag. 
Lycka är att få leva och bo där man känner sig hemma.

en present på hallmattan

125198-518

Nämen så trevligt, jag fick en present i brevlådan i morse. Paketet var fyllt med härliga röda chokladpraliner i vit, ljus och mörk choklad. Goda var de, jag har smakat på en men sparar resten några dagar framöver. En alldeles speciell dag närmar sig och då passar det utmärkt att mumsa på dessa härliga chokladkyssar.
  
Tack Fluffbabes för den fina gåvan, jag blev verkligen jätteglad...

jag vill också ha

125198-517
Bild: Tom Ford
Estée Lauder collection

Nollåttan har redan slagit till och även jag jag har blivit sugen. Men jag har för första gången i mitt liv (tror jag) belagt mig själv med shoppingförbud eftersom vi har en hel del slantar  som ska betalas denna månad för kommande bostad.
Så jag får snällt vänta tills i slutet på juni. Men jag lär nog överleva det med.

Kramar...

vill gå ut

125198-516
Bild: På en blomma i området

Här virvlar vi runt i lägenheten för att få ordning på ren tvätt och annat som bara lämnats kvar från helgen. Vi har varit ute mest hela tiden så hemmet har blivit eftersatt, ordentligt. Nu skyndas det så att vi kan vara ute större delen av eftermiddagen, bara att passa på när govädret äntligen kommit.

Så röja röja röja ha det bra alla ni...

myshelgen är över

125198-515
Bild: På en till som myser

Titta på denna bild ser han ju ut som en alldeles vanlig misse, men skenet bedrar, lyfter man på kudden
... Men det har blivit lite bättre, pälsen har vuxit ut en aning men inte så mycket. Katten är fortfarande områdets märkligaste djur.
I helgen har vi bara haft trevligt och myst, ätit god mat och umgåtts med vänner. Nu ska jag ta tag i sådant som är mindre kul men ett måste. Jag skulle verkligen behöva en som städade upp efter oss alla. Och så en sträng legovakt för nu kastas det bitar över hela lägenheten.
Ha en bra dag...

"kvällsbekymmer"

125198-514
Bild: på en massa papper vi kom hem med...
Visningen gick ju toppen, en liten bod med ett halvt kök och badrum samt husen i liten skala. Vi hade ju redan bestämt oss innan så nu har skriftligt meddelat vårt intresse. Så vi kommer att bli med bostadsrätt och får i och med detta en hel del roliga bekymmer framför oss. Tapeter, väggar, köksinredning och klinkers ja det är så man blir alldeles yr av lycka. Men hur ska vi palla med att vänta i över ett år på att flytta in? Jo men det får gå det med.

Ha en go kväll...

en härlig söndag helt enkelt...

125198-513
Bild: På syrener från gårdagen

-Det har varit något speciellt med dig den senast veckan, du är vackrare än någonsin.
Förmedlade mannen igår kväll. Ops vad gör man med en sådan kommentar när man är sämst på att ta till sig komplimanger. Jo då börjar man genast klura på vad detta kan bero på eller om det är något speciellt han är ute efter. Kanske är det helt och hållet senaste veckans användande av
touche eclat förtjänst  eller kanske de märkliga outfitsen som givit mig extra lyster (grannarna har roffat åt sig alla tvättider denna veckan och jag har då fått gräva djupt i garderoben).

Nä med närmare eftertanke så har jag faktiskt känt att jag mått riktigt bra den senaste tiden. Och de som "bitchar" i min närhet har inte bekommit mig alls. De har fått hålla på bäst de velat, jag har lyssnat och "antecknat" men inte engagerat mig det minsta. En rad statements har gjorts och jag känner mig så nöjd med det. Mest för egen del eftersom jag nu känner att jag skakat av mig andra människors bittra attityd, för hu vad det smittar av sig. Bitterhet är aldrig vackert, bitterhet suger upp en inifrån och slukar likt en stor sliskig och glupsk tvättsvamp upp all livsglädje.
Nä ni nu ska jag gå ut och möta min värld med ett stort smile och så ska vi även gå på lägenhetsvisningen förstås, så spännande.

Ha en härlig söndag...

ek grillat fotboll å massa kärlek

125198-512
Bild: På en ekorgie, sträckte ut kameran framför mig denna kväll utan att titta i den och så blev det så här. Och jag lovar helt utan picasafusk bara rent sommarljus och ekbladsnatur. Ser ni? Nu är det faktiskt sommar...

Eftermiddagens housewife uppgifter gick i totalkras idag men vad gör väl det när det istället blev att umgås med goa lärarinnan (min underbara väninna) och hennes familj...
Grillat har vi gjort, ute i det fria med äkta kolgrill. Sällskapet, vädret och maten som mannen ordnat var så supernice. En lovely dag helt enkelt och vem bryr sig då om att dammråttorna fortfarande ligger och ruvar när man istället bara haft det gott i eftermiddagssolen. Efter mat och massa surr skyndades det hem till fotbollen.
Jag är inget större fotbollsfreak så självklart "bytte" jag bort kvällens nattning mot en sovmorgon i morgon eftersom mannen så gärna ville se de blågula grabbarna in action. Sonen som inte gärna vill somna på kvällen somnade dock på en gång så även jag såg fotbollsdramat. Även om vi vann så är det väl inte så vi ropar tjohoooooooo direkt över vinsten. I England hade det aldrig hänt, där vet suporters att de ska sköta sig för att få gå på fotboll.

Nåja, skit i det nu för jag har fått världens mest underbara kärlekskommentarer ikväll från min make. Han skräder inte orden när han väl tar till den tonen, jag gillar det riktigt mycket och tar faktiskt åt mig men är ändå sämst på att ta komplimanger på allvar. Skrattar bort det istället och börjar pilla mig i pannan eller nåt, men glad blir jag i alla fall. 
Ha det gott alla ni, kramar till tusen...

ikea igår och idag skiner solen

125198-511
Bild: På kuddfodral från IKEA

Vilken härlig lördagsmorgon, solen skiner och jag måste skyndsamt bjuda blommorna på lite vatten. Idag är jag sugen på att fixa i ordning på balkongen, får se om det hinns med. Tvättberget i rekordstorlek håller nu på att reduceras.
Igår blev det en liten tur till IKEA och jag blev två kuddfodral och ett överkast rikare. En lugn och mysig fredagskväll, en son som somnade snällt, en bra dag helt enkelt.
Oj nu måste jag verkligen ner i tvättstugan.
Ha en härlig dag...

inget livsviktigt direkt

125198-510
Bild: Utanför fönstret, nu kan det nog inte bli grönare, men var är sommarvärmen?

Jag har förvånat mig själv hela dagen eftersom jag haft en extremt (för att vara jag) urringad tröja. Oooops har jag tänkt så fort jag råkat spana åt det hållet. Ibland ska man nog göra små ting som förvånar sig själv bara för att omväxling förnöjer men nästa gång slänger jag nog på mig ett annat linne under. 

Mumsiga
Mira slog en signal idag, glad som få blev jag som till naturen är rätt så kass på att själv höra av mig till folk telefonledes. Men jag ska bli bättre på det och jaaaaaa jag vill att du kommer hit, när som helst vi är ju hemma hela långa sommarn. Haha då får du se vår lägenhet i miniformat...

Nä ha en skön fredagskväll och så ses vi i morgon...

fredagsplaner?

image509

Hade tänkt mig en sväng till IKEA idag men nu vet jag inte om jag ens vill gå utanför dörren. Här har vi storm, måste skynda mig att rädda tomatplantan på balkongen. Annars blir det en lugn fredag. Kanske lite grill (om vi inte blåst bort innan dess).
Ni då vad ska ni hitta på nu när det är fredag och allt?

desperat? jag?


Bild: Tröja från
Fluffbabes

Detta är en tröja för mig, helt klart. Även om jag är rätt lugn och sansad (ni som känner mig vet) som person så blir man titt som tätt lite lätt desperat av att vara hemma....
Mr Silver det är dags att släppa ut din darling snart så jag får användning av mina raringar.

lego och vadå?

image508
Uppdatering: Jaja jag ger mig väl då och censurerar mig själv. Jag fann i alla fall något på golvet i barnets rum, något som verkligen inte uppskattas av någon. Vem som tappat vad och vem som tror att det inte märks talar vi inte mer om. Känsligt läge, bättre så kanske?
Uppdatering igen:
Och den som ertappades så snöpligt är vare sig sur eller tjurig, bara ertappad och lovade att omedelbart sluta upp med vad det nu var, hmmmmm jag tror visst jag har glömt det.

sovmorgon

Näee hörni, idag tar jag sovmorgon från bloggträsket. Hjärnan har inte det minsta att dela med sig av denna morgon, annat än att jag är glad men lite trött bara.

Och som vanligt, ha bästa dagen...