lite kär

Gårdagskvällen spenderades med feberyra och snorig näsa i soffan framför TV:n. Jag spanade på Marcus Fagervall och blev lite kär nya låten och liveframträdandet i Sommarkrysset. Då när det begav sig i Idol hejade jag på honom, nu hejar jag på att det kommer att gå bra för honom fortsättningsvis.

Nu ska jag försöka få på kläder på en klädvägrare till son, min man har tänkt ta med sig honom ut och själv ska jag sova och beställa hem något smarrigt att äta sedan...
Det är sååååååå tråkit att va sjuk

ingen tjejmil för desperata hemmafrun

Igår blev jag ännu mer sjuk, sonen med. Feber, hosta och snuva, sonen fick penicillin och jag får så klart låta bli att springa tjejmilen idag.
Surt som f*n känns det och så typiskt att jag ska lyckas bli sjuk precis nu, men jag är så risig att jag vet att det helt enkelt är helt omöjligt att genomföra en mil springandes, gåendes eller krypandes.

Så var det med det, nu vill jag bara bli mig själv igen och så finns det andra
lopp jag kan boka in mig på så det inte känns så himla misslyckat.


myser i min hood

Ska försöka inbringa lite mysstämning här hemma, mannen är på väg hem, sonen är äntligen feberfri. Jag är lite trött men OK ändå.
Trots att vissa omständigheter är lite bökiga så tacklar jag det bättre nu än innan semestern. Tror på att det kommer att bli en bra höst, jag ser fram mot den.

Vad hittar ni på ikväll...

uppryckning

Näe dax för uppryckning, hemmet behöver uppröjning, ärenden måste fixas, bara att bita ihop och jag inbillar mig att det är bättre i halsen idag.
Jag ska se till att fräscha upp mig själv också och så ska nummerlapp (mitt livs första) till tjejmilen hämtas senare i eftermiddag.

Och så känns det gott att det är fredag...

Bild: Jag är på väskjakt igen, en brun i skinn vill jag ha, denna från
Mulberry är inte så tokig

tantmaffian igen...

Tantmaffian hade invaderat områdets enda mataffär denna eftermiddag. Tant 1 klagade på mat hon hade köpt tidigare men inte hade med sig (hon fick inga pengar tillbaka), tant 2 skulle betala med en annan tants kort men hade vare sig kod eller kortinnehavare med sig (hon fick inga varor med sig hem) och tant 3 ville inte dra sitt eget bonuskort själv (hon skulle få tillgodo sin bonus en annan gång).

Detta tog sin tid, hade lika gärna kunnat åka till stormarknaden och jag skyller på förkylningströghet som gjorde att jag ihärdigt stod kvar och ej bytte kö som alla bakom mig gjorde.
Själv då så är jag då ingen tant för jag fick minsann visa legg för att köpa snus
och i morgon kommer jag att vara frisk för det har jag bestämt...
 
 











inte lika vass

Och Ebba fortsätter vässa pennan även denna vecka. Idag dissar hon Emmas Anderssons privatliv. Emma har valt hockeyfrulivet framför den egna karriären detta gillar inte krönikören det minsta.

Själv provoceras jag inte det minsta av Emmas val utan anser att det är upp till var och en hur man väljer att leva sitt liv. Om Emma själv är nöjd så är det väl toppen, hennes val sker ju dessutom inte på någon annans bekostnad.
Och vem vet kanske hon mellan shoppingrundor och hockeymatcher till och med sitter och fnular på diverse framtida livsåttaganden, både privata och mer karriärsbetonade.

Mot Nordpolen

Här hemma är hela familjen inte i någon vidare form, alla har drabats av förkylningen. Ingen vill så klart vara sjuk men tiden kunde verkligen inte ha varit sämre. Sonen missar allt det roliga på ack så efterlängtade dagiset, mannen sin näst sista arbetsdag på det gamla jobbet och jag då, ja jag är bara orolig att jag inte skall ha kryat på mig fram till söndagens tjejmil. Mår jag som jag gör idag är det helt omöjligt att bege sig ut och springa.

Jajaja nu reser vi med Pippi till Nordpolen en timma, sedan får vi se....


Gokväll

Känner mig aningens trött, less på sonens förkylning och väldigt rosa ikväll.
Gäsp, hur har ni det då?


Godmorgon

Här är det segt värre, sonens förkylning vill inte ge med sig och inatt fick han lite feber igen. Inget dagis ingen action utomhus, segt för både liten och stor. Men vad som är bra är att han bara är lite sjuk som vem som helst annars, inget trubbel med andningen, han är pigg och glad i alla fall och jag tror att det släpper snart, denna som han själv säger,
"förgrymmande förkylning".

Tisdagstema - nytt & gammalt


Nytt möter gammalt, starka små händer lägges över gammal hand som av ålder blivit darrig och skör. Ett ögonblick fångat denna sommar när sonen träffade min farmor.
Vi träffas inte ofta jag och min farmor och det är när jag ser bilder som denna som jag förstår att det är värt att bibehålla kontakten trots allt.

Mitt bidrag till veckans
tisdagstema som är nytt & gammalt.

Fina skon


Om det nu inte hade varit så att vartenda korvöre skall sparas till nya boendet och till sura restskatten så skulle jag ha slagit till på
dessa. Har tidigare spanat på liknande och jag ångrade mig lite att jag inte köpte dem då. 

Vet inte vad det är men jag blir som låst vid vissa prylar, oftast skor, men jag kan dock hejda mig och i nuläget blir jag inte med fler höga klackar, tyvärr.

Sonen har i alla fall inte blivit så hysteriskt sjuk och vi hoppas att vi snart ska vara på plats på lekis igen.

Bild: Burberry


ny frisyr...



O så kul man kan ha när det bara är jag och sjuklingen hemma som spanar på barnfilm. Jag roade mig för ett ögonblick med att bli både blondin, rödlätt och mittemellan...
Jaja nu måste jag göra något vettigt här hemma, adjöken.

Frisyrerna gjorde jag på VR

jahapp

Jahapp så var det med det, första förkylningen på länge för sonens del. Han är arg för att han inte får gå till dagis, han vill inte ta sitt alvedon och så försökte han sig på att svälja ett helt kokt ägg utan att tugga.

Full fart med andra ord och jag har en förhoppning om att detta ska gå över fort...

söndagsmiddag


Det var tydligen lätt att se att det var valnötter på Gissa Bilden. Hade dem i en mumsig sallad med massa gott i. En dressig på pressad citron, vitlök, lite flytande honung, salt, chiliblandning och rödlök som fick dra ihop i ca 10 minuter. Själva salladen bestod av vitkål, romansallad, tomater, gurka, oliver, kiwi, kidneybönor och avokado.
Mannen stod på gården och grillade kött och salladen serverades till denna köttbit. Känns som om denna söndagsmiddag var rätt så nyttig, rackarns gott var det med.

Gissa bilden


Jag sprang bort all rastlöshet, blev ca en mil idag med och det känns både i benhinnor och i mitt bråkiga högerknä. Mannen har lagat söndagsmiddag och ja vi har det väl rätt så bra om det inte vore för att sonen har blivit snorig och hostig.

Jag hade hoppats på att han skulle fixa inskolningen i alla fall men jag gissar att det blir till att stanna hemmavid i morgon, vi får se hur det blir.

Har ni inget speciellt för er så kan ni ju alltid roa er med att gissa bilden och jag tänker inte berätta vad mannen tyckte att det såg ut som.
Ha fina kvällen.

Uggleklocka


Sonen som både gillar Ugglor och har börjat intressera sig för klockan fick en riktigt söt uggleklocka i miniformat. Jag hade en plan om att själv ta över den när han ledsnat men se det verkar inte gå för sig. Han vill ha den alldeles själv och är inte det minsta sugen på att låna ut den till sin mamma.

Annars har helgen har varit seg och småtråkig, kan inte minnas när vi hade en sådan sist. Det mesta i actionväg har varit gårdagens joggingtur. Näe fy vad segt, jag beger mig ut nu igen tror jag, ska bara ladda med en massa vatten först.

Vad har ni haft för er i helgen?

inte så hälsosam, men jag springer långt i alla fall...

Idag har jag sprungit rätt så långt, till söder, Årstabron 2 ggr ( tot ca en mil) och så tillbaka gåendes. Jag sprang nämligen ikapp familjen som höll till i krokarna och efter lite missförstånd så hittade vi på varandra, därav 2 turer på Årstabron. Därefter promenerade vi tillsammans.
Tur att jag rör på mig i alla fall med tanke på allt mums jag vräker i mig, kan lixom inte låta bli att laga goooood men ack så onyttig mat. Igår inbakad fläskfilé med igelkottspotatis och snart ska vi hjälpas åt att slänga ihop en hemlagad pizza. Vågen står står stilla och jag känner mig stabbig och satt. Nästa vecka lägger jag ned den kaloririka matlagningen och ska se till att laga gott å nyttigt istället.

Allt är bra men jag känner mig lite uttråkad, vet inte varför, bara är det. Ni då, läget?

Bild: På gårdagens middag

Mera Ebba

Artikeln gjorde mig mer nyfiken så jag har roat mig att surfa runt bland de "stora" och så klart stämmer det, likriktning så det förslår. Det blir säkert lätt så, sponsorer som ska sponsrar, annonsörer som inte skall glömmas och så alla evenemang som det bjuds till medför säkerligen både munkavle och liktänkande bland alla de ambitiösa modebloggarna.

Jag vet att många har svårt att vara självkritiska och det blir så roligt när det framkommer så tydligt att det är svårt att krypa till korset och att man hellre slår ifrån sig och hänvisar till att "Ebba är såååååååååå dum"...
Ebbas blogg om mode och shopping på Veckorevyn!
Tycker själv att Ebba är en riktig cooling och jag säger heja Ebba jag med.

Jaja nog om detta, ha goa lördagen. Köper ni lördagsgodis idag?

Bild: Lånad från Ebbas blogg


någon vaken?

Godmorgon, är det någon som är vaken i cyberspace så här tidigt en lördag?
Hade ju igår laddat för en rejäl sovmorgon, det bidde dock inte så men det gör inget för jag var riktigt pigg i morse och mer sugen på kaffe och frukost än att sova.
Igårkväll var jag så trött efter veckans alla happenings så jag somnade sött vid elvasnåret, hade tänkt se klart Casanova men somnade mitt i filmen. Hur slutade den, någon som vet?

fredagsplaner

Toppenfredag idag och första inskolningsveckan har gått riktigt bra. Idag har jag surrat med lekismammorna, coola sådana måste jag säga, bla både byggnadsingengörer, läkare och bara trevliga och glada. Min son har kommit att bli litet av en "hjälte" på lekis eftersom han räddade en i personalgruppen från att behöva sluta denna termin. Barnen i gruppen är få till antalet, men eftersom att sonen behöver extra resurs resulterade det i att hon fick stanna kvar. Så bra allt kan bli, personalen jublar och mammorna som haft sina ungar där terminen innan är såååå glada över alla fröknar får stanna.

Nu ska vi iväg igen till sonens sjukgymnast, sedan handla och köpa en glass som det tjatats om hela veckan (försöker efter semestern trappa ned på glassätandet).

Ikväll blir det en joggingrunda till, fläskfilé i någon form till middag, häng i soffan och kanske lite TV eller surf. I morgon planerar jag att få mig en sovmorgon (trubbel om mannen planerat likadant), det tröttar på att vara på lekis:)

Hur har ni det då?

vass artikel

Vass var den minsann, Ebbas artikel om modebloggarna.  Om det stämmer (följer inte alla dessa bloggare själv) det hon skriver, vilket det säkerligen gör så verkar det rätt så beige måste jag säga, att alla modebloggerskor vill ha och hausar precis samma plagg.

Själv är jag en alldeles okategoriserad bloggare och bubblar om sådant jag hissar eller dissar såsom norrland (hiss), Crocs (diss), mat, film, make up, shopping (både hiss å diss) familjen, vännerna (med aliasnamn förstås). Och så har det blivit en del inlägg om skor och väskor förstås, min last och kackade jag pengar skulle jag ha ett rum fullt, precis som Pernilla. En designer/skräddar bakgrund har jag så intresse för kläder finns där men jag äger inte ett enda plagg av dem som Ebbsan tar upp så någon modebloggare kan nog ingen "anklaga" mig för att vara i alla fall.

Jaja, detta om detta. Sprungit har jag i alla fall, svettigt var det och så mötte jag väninnan lärarinnan 2 ggr i motsatt riktning. Konstigt att möta vänner man känner utan att stanna och prata, men jag tar ju tid på mitt joggingelände så något utrymme för surr finns ju inte. Föresten vad glad och söt du såg ut min kära väninna å nu hade jag glasögonen på så jag såg dig ordentligt:)))

Bild: Ingen

grått och vitt


Näe men usch och fy för att bege sig ut i ovädret och springa, har verkligen ingen lust. skulle hellre stannat inne och käkat nötter eller något framför TV:n. Men nu har jag bestämt, springa två, vila en så det är bara att ta på mig joggingstassen och tvinga mig ut...

På en gång, tjing tjong, vad hittar ni på ikväll?

Bild: Regn och sol på samma gång, jag fascineras av moln...

tantsnusk


För ett tag sedan hade jag turen att vinna ett presentkort på Bokia, jag vill passa på att tacka Nettan igen för vinsten och jag köpte mig både en bok och en kalender.

Har precis läst ut Pappas flickor av Tasmina Perry. Gillar man lyxiga, glammiga miljöer, märkeskläder/skor,
intriger och tantsnusk är denna bok perfekt att döda lite tid med. 


Bilder: Lånade från Bokia

varför inte dagis?

Mannen är själv på inskolningen på förskolan idag, han ville också vara med om detta minst sagt spännande ögonblick. Resten av inskolningen kommer jag att fixa, efter onsdag nästa vecka börjar allt på riktigt.
Alla familjemedelemmar är laddade inför detta, har svårt att somna om kvällen men vaknar ändå med ett strålande humör på morgonen.
Det är kul med dagis, dagis, dagis, dagis, dagis, dagis, dagis. Men jag kan inte förstå varför man inte får säga dagis, vilka är det egentligen som tar illa upp och varför?

Så glad så glad i diadem från Glitter som köptes i en fyndpåse för 25:-, fick bla flera diadem och hårband i påsen, perfekt när man inte ids fixa med barret.

Ha en gosig morron ni med.


Förstummande ögonblick...

En stor dag för en liten pojke första dagen på förskolan. Dagen avslutades med en riktig toppenfinal när jag och sonen efter en svettig promenad stannade till utanför brandstationen. Dörrarna till stationen öppnades sakta, ut kommer en brandbil, brandmannen fixar och grejar och kliver i steghissen. Sonen som pratat konstant hela dagen blev plötsligt helt förstummad eftersom brandmannen hissat stegkorgen över hela parkeringen ända fram till oss där vi stod. Äntligen fick sonen prata bilar med en riktig brandman.

Efter en pratstund vinkade brandmannen adjö och hissade iväg sig själv upp mot den blå himlen, sonen var överlycklig och jag började helt plötsligt tänka på hur risig jag såg ut, svettig och skabbiga kläder. Och varför plockade jag inte fram kameran och förevigade brandmannen, nämen nej brandbilen menar jag så klart...

Gonatt på er.


Odd Molly-dagis

Tjoho för första dagen på dagis (som numera är störtförbjudet att säga), lekis eller förskolan är dock OK. Allt gick så bra så och sonen kommer att lära sig massor framöver. Personalen var urgulliga, barnen och mammorna och papporna likaså. Sonen var helnöjd och ville inte gå hem när det var dags, nervös var det nog bara jag som var och för mig blir det nog lite mindre pirrigt i morgon.
fullsize
Detta är ett stort fantastiskt steg för oss som familj, ett steg mot en mer vanlig vardag. Så himla kul och eftersom sonens far inte kunde hålla sig borta från denna stora händelse kunde jag slappna av och studera alla dem som var närvarande.
Ett riktigt villaområdes-dagis och mammorna var i min egen ålder, eller kanske ett "Odd Molly-dagis" eftersom de flesta, både fröknar och mammor svassade runt i tunikor från Odd Molly. Alla var snälla, trevliga och jag är övertygad om att detta kommer att bli toppen.

Enda farhågan här närmast är att sonen inte ska klara infektionerna något vidare, men jag hoppas på det bästa, det gör jag verkligen.

Ha det gott där ute...

Bild: Tunika från
Odd Molly

IKEA katalog och så Svante som är död...


Olalla trallala tänkte jag idag när IKEA katalogen damp ned på hallmattan. Men så himla kul var den inte, rätt så inspirationslös faktiskt. Tur man har nära och själv kan snurra runt i butiken för inspiration när man behöver inredningplanera.

Raskt byter vi ämne till något riktigt tråkigt där jag efter joggingrundan blev en slags dödens budbärare. Vår katts bästis och granne har varit försvunnen en längre tid, han har varit djupt saknad och ägarna har så klart undrat var han tagit vägen någonstans. Idag såg jag en lapp om en död upphittad katt, det var ingen tvekan, signalementet stämde exakt varpå jag gick upp till grannen och frågade om hon sett lappen. De hade hon inte, jag gick och hämtade den, grannen läste och hennes tårar började rinna.
-Lilla Svante är död...

Näe hua vad sorgligt det är när husdjur går bort och jag fick skärpa mig för att inte själv börja böla där i trappen. Men nu vet grannen vad som hänt i alla fall och hon var så tacksam att jag överlämnat informationen. Himla bra att någon brytt sig och satt upp det där bladet som så bra förklarade att det verkligen var Svante...

läskigt mörker och en mil

Äntligen har det slutat regna, vilket gräsligt väder det har varit den senaste tiden. Igår tog jag mig en joggingrunda, klockan var väl efter åtta på kvällen, det hade börjat skymma och innan jag var framme och hemma hade det blivit mörkt, riktigt mörkt.
Jag gillar inte att springa själv i mörkret, jag är väl ingen fegis men jag gillar det helt enkelt inte. Känner mig inte trygg och min man gillar det inte heller. Det finns så många dårar ute sade han och lovade att komma hem tidigt idag så att jag kan dra ut på en runda medans det fortfarande är ljust.

Att ta mig upp innan maken dragit iväg till jobbet har jag fortfarande inte lyckats med. Nåja jag kommer iaf att springa 2 dagar i rad och vila 1. Jag springer ca 7,5 kilometer och nästa helg är det dags för första tjejmilen på tid! Lite läskigt känns det allt.

Tisdagstema - Metall


Veckans
tisdagstema är metall och på ett sådant här ställe borde det finnas gott om den varan eller hur.

Ha en fin dag idag...

Bild: På en bensinmack i norrland...

"big love"

Jag är inget vidare på att vare sig uppdatera, skicka "presenter" eller ragga vänner på Facebook, men jag är med i alla fall.
Jag har även reggat mig på Stay Friends och har till och med lagt in ett foto på mig själv där. Nu har jag dessutom fått ett meddelande, säkert bara ett "tjaba hur är läget", men jag är i alla fall ruskigt nyfiken.

Han som skickat meddelandet är säkert helt oventandes om att han under lång tid var föremål för som jag trodde då min första kärlek, han var nog inte heller medveten om att han krossade mitt tonårshjärta brutalt. 
Denna för honom osynliga dramatik utspelade sig för 100 år sedan, vi var väl en så där 12-13 år.
Nu fnular jag på om jag verkligen ska betala 169 spänn för att få se detta meddelande, hmmmmm vi får se, funderar ett tag till.

ny leksak

Godmorgon därute, känner mig lite småseg, en förkylning på gång som inte verkar kunna bestämma sig för om den vill bryta ut eller inte. Har tagit det lugnt igår och känner mig i alla fall bättre denna morgon.

En ny leksak har jag skaffat mig denna sommar, egentligen skulle jag gärna ha behållit den gamla men den hade inte de funktioner som jag önskade. Jag är rätt så ointresserad av teknikprylar och mina mobiltelefoner brukar jag behålla tills de är alldeles omoderna.
Den nya fungerar i alla fall utmärkt även om jag innerligt önskat att den var rosa.

Ha en nice dag där ute...

snart så...


Snart så kommer jag nog igång med bloggandet igen, jag mår bra av att blogga om trams och om ingeting, om roligt och om tråkigt. Jag har blivit lite modigare av att blogga, jag gillar det även om det ibland stjäl lite väl mycket tid. Snart ses vi igen och ikväll välkomnar jag "Stjärnan tärnan", välkommen till min lekplats, tack för att du finns kvar hos mig, tack för att du är min vän och jag ska bli mycket bättre på att höra av mig, jag lovar...

Ha en go kväll alla ni...

Bild: Nattabild, Umeälven denna sommar...

jag skvallrar vidare


Jag har skrivkramp men är glad ändå, kan lixom inte få fram något vettigt alls. Jag återkommer när jag är sams med tangenterna igen.

Bild: På en glad dåre, se bara så glad man kan bli när man får ta del av de roligaste nyheter. Klockor har nämligen börjat ringa, det vankas blingbling, bubbel och frasigt klänningstyg. Ett himla bra beslut har fattats och jag bara räknar med att jag blir inbjuden till festligheterna. Så kul, det var på tiden och grattis (ni vet vilka ni är) och joddeladijoddeladi hoppsan vilken dag det kommer att bli....



så fina


Så fina silversmycken, jag vill verkligen ha, ett armband och en ring med lämpliga namn inpräntade, typ sonens och mannens. Fin fint från
Angela Knutas.

Bilder: Lånade från By Angela Knutas

jag överlevde

Igår när jag hade gått och lagt mig intrräffade en av mina mardrömmar. Det killade till på handleden, hmmm, kan det vara... Jo så var det.
En megastor spindel, i sängen, på min kropp, på mej, på min handled. Jag avskyr insekter, speciellt spindlar och värst av allt om de envisas med att krypa på mig.

Jag lyckades dock avlägsna (mörda) spindeln utan att väcka hela huset och bara det är en stor bedrift. Jag överlevde om än med ett klappande hjärta och flämtande andetag. Det gick dock över fort och jag kunde faktiskt somna riktigt gott i alla fall.

vårt nya hem

-Näeee men hallå nu går du ju rakt igen om väggen, ta dörren va, där är den ju...

Bara betong, inte ens innerväggarna var klara, inte mycket för världen men jag kunde ändå leva mig in i hur det kommer att bli. Jag är nöjd, det blir bra och jag längtar till det blir vinter och inflytt.

Men nu har sommaren dykt upp här i Stockholmia igen så jag passar på att njuta av den, lägger tankar om nya boplatsen åt sidan för ett tag. Hösten och diverse flyttplanering välkomnar jag senare.
Heja sommaren, det är ju bara Augusti nu...

Bild: På vår nya bostad, som i detta bildformat ser skruttigt liten ut.

första titten

Oooooooooo nu ska vi iväg, ska äntligen få komma in i nya egna lägenheten. Kommer förvisso bara att vara "råväggar", cement/betong, men ändå.
Nu är det dags för första titten, sedan middag hos skägårdsCilla med sambo, himla trevligt.

Ni då, vad gör ni i eftermiddag/kväll?

smältande ögonblick

Sonen gillar att baka och vi gör det ibland då och då, dessvärre är jag själv ett alldeles hopplöst kakmonster och kan inte låta bli att proppa i mig det färdigbakade, speciellt inte kakor.
Mycket smör och mycket socker och kakorna måste bort,bort, långt bort från mig. Receptet kommer från Rosendahls Trädgårdscafébok. Kakorna heter "Smältande ögonblick" och är verkligen en fröjd för alla kakälskare.

300 g smör
3 dl råsocker
1 ägg, lätt vispat
1 vaniljstång
3 ¼ dl grahamsmjöl
knappt 2 tsk bakpulver
1 ½ dl havregryn +
extra gryn till att rulla kakorna i

Rör smör och socker poröst, rör i ägget. Dela vaniljstång och skrapa i fröna, blanda i resten. Forma degen till valnötsstora bollar, rulla i havregryn, lägg dem glest på bakplåtspapper och bakplåt, platta till dem lite och grädda kakorna i 180° i 15-20 minuter.

Göm sedan kakorna om det finns kakmonster som jag hemma hos dig.

ett hav av bollar


Det har varit riktigt gott med semester, jag kunde verkligen relaxa och lägga alla måsten långt, långt bort åt sidan. Avslappnad i sinnet återvände vi från semestern och detta lugn har skönt vilat sig kvar, men nu börjar det krypa tillbaka lite smått, den där stressen och oron.

Det är massa bollar som ska hållas i luften samtidigt och eftersom jag inte kan jonglera så får jag hitta på annat för att det ska fungera utan att bollarna vänder sig emot mig, anfaller mig och jagar mig. Meditation eller yoga har jag aldrig testat förut men funderar starkt på att köra igång med något liknande för att förhoppningsvis hitta verktyg för att bibehålla sans och lugn.
Låter kanske som jag är helt galen, jag är inte det, jag lovar men jag måste verkligen lära mig att sålla bättre och lägga min energi där den verkligen behövs.

Jaja slutsvamlat för denna morgon, ha en god sådan alla ni, vi har det...

Klänningen


Klar blev den innan semestertrippen och användes gjordes
klänningen ordentligt. Jag hade en toppenkväll tillsammans med bästa svägerskan, champagne på terass, massor av dans och så fest fram till småtimmarna med nya bekanstskaper från världens alla hörn. Sa jag att vi hade en toppenkväll...

Om man med öppet sinne verkligen våga möta nya människor, blir man rikare på erfarenheter och så mycket klokare än om man med personliga rädslor och fördomar stänger vägen för dem som bara vill glänta på en dörr och umgås en stund, oavsett om det är svenskt, ryskt eller mittemellan.

(Habibi Biibii, våga visa väskan nu:)

Tisdagstema - Fridfullt


I trakterna hos min pappa i fjällen är det alltid så fridfullt, i alla fall när vi kommer på besök. Många platser skall besökas på kort tid, denna gång sade vi dock att vi var nöjda med att bara vara. Turisterna verkar dock ha glömt bort de svenska fjällen sommmartid, besökarna blir allt färre och färre och de som även under sommaren livnär sig på turistnäringen har det inte alldeles enkelt.
Jag som vare sig är intresserad av jakt, fiske eller tuffa pass längs vandringsleder roar mig med att se på färgskiftningarna på fjället och molnen som är så nära att man nästan kan ta på dem. Fridfullt om något och veckans tema i
tisdagstema är just fridfullt.

Bilder: Tagna för några veckor sedan

choklad


Dagen susade snabbt förbi men inte kunde jag låta bli vare sig glass, godis eller grillad mat trots löftet om att låta bli nu när semestern är över... Hmmm måste kanske läggas in på "gotterehab", jaja men jag skyller på min väninna som tittade förbi, stannade på fika och även middag. Så trevligt, en gammal kär vän på besök och som vanligt lovade vi att höras av lite bättre och jag ska verkligen se till att det blir så.

Jag sprang i alla fall en svettig runda dagen till ära och ni får se bild på hur jag ser ut strax efter dusch, intressant, njae inte direkt men senaste hårfärgen gillar jag. Wella, Viva, nivå nr 3 och i färgen Warm Chocolate och detta vill jag mest förmedla till mig själv så att jag kommer ihåg vilken färg det var när det nästa gång blir dags att dölja de små grå igen.

Nu filmtajm, sedan bingen, natti natti....

är det slut på det roliga nu?

Jahapp så var det slut på det roliga, semestern är över för detta år. Men jag deppar faktiskt inte över det även om vi har haft en alldeles underbar semester. Några dagars semester efter en intensiv sådan hade dock varit perfekt men det är lika bra att vardagen kommer igång igen för det är inte bara det roliga som tar slut, lite sundare och skönare vanor tar vid också.

Lite nyttigare mat, betydligt mer motion och så slut med allt godis/glassfrosseri (vågen bojkottar jag minst en månad framöver) kommer att bli toppenskönt. Efter en vecka av envist regnande så skiner solen nu också denna måndag.

Deppar ni när semestern är över?


Bild: På inte så nyttig sallad men ack så gott till grillat. Bestående av ädelost, balsamicosås, jordgubbar på en blandad sallad.


nu är dom här...


Näe ni nu är det semesterfinal (sista veckan) och jag hinner inte alls med att blogga. Ni får njuta av en kväll i fjällen bild så länge, snart kommer svägerskan med familj och i morgon blir det kryss i Stockholms skärgård.

Ha det supergott både i verkligeheten och i cyberspace.
Tjing...

halloj

Godförmiddag, släktingar från norr är på väg hit. Jag ska snart bege mig ut i regnet på en liten shoppingtur. Jag hoppas att regnet ska ge med sig snart och hoppas att jag åter ska kunna gå omkring i min Cottonfieldkjol som jag mer eller mindre bott i de varma sommardagarna.

Jaja i morgon drar vi iväg på krysning med släktingarna och detta oavsett väder men visst önskar jag att solen kunde visa sig en aning i morgon...

Ni då, vad har ni för er?

vi drog till fjällen

Det är helskumt att få in bilder på bloggen och inlägg publiceras utan att jag bett om det, konstigt och bäst att passa sig... Nåja på vår semester drog vi i alla fall upp till fjällen. Så pass långt upp i "obygden" att allmän väg tydligt och klart upphörde. Väl framme väntade min pappa, mygg, broms och strålande väder...

hemma igen...

Så var norrlandsvistelsen över för denna säsong, vi har haft två underbara veckor tillsammans med släkt och vänner. Som vanligt hade vi ingen vidare lust att åka hem igen men nu när vi väl är hemma så känns det riktigt nice ändå. Men precis när vi åkte så sade vi båda två (jag och mannen) att vi nog helst ser att vi flyttar uppåt om några år i alla fall. Jajaja, vi har mest befunnit oss i "obygden" utan moderniteter med utedass och dusch i trädgårdsslang, minimalt TV-tittande och självklart inget internet (därav den ringa uppdateringen. Men nu är vi hemma igen, strax dax för en tur till IKEA (gissar att vi ej kommer att vara ensamma eftersom regnet öser ned). Jag kommer att ösa på med inlägg/semesterbilder/shopping och som vanligt mest bara trams. Hoppas ni hittar tillbaka hit alla ni goa... Och bilder kommer senare, nu tjurar bloggen och vill inte alls vara med.