Valborg


Nu är middagen avklarad, fräsch, rätt så enkel och gott. Nu ska vi snabbt gå förbi Lärarinnan med familj och spana brasa.
Vill bara önska er en underbar kväll där ute i bloggosfären,
kram/ Mia

Super din unge ikväll

Jag var 14 år, Valborgskvällen hade planerats länge, vi i tjejgänget som alltid träffades varje helg skulle festa till ordentligt för första gången, nu jäklar skulle vi ha kul. Det doftade Studiolines hårgelé, Salomonryggsäckarna var proppade med sprit, öl och av någon konstig anledning Marinella (hua), spretlugg var poppis, vi hade ljusa jeans, Converse och randiga Ball-tröjor. Vi var spända och många skulle träffas i huset där inga vuxna var hemma.
Vi hade roligt, cyklade ned en sväng på stan och sedan tillbaka till villan där även äldre killar hade joinat festen och bjöd oss småbrudar på massor av dricka, fritt fram bara, skratt och glada rop, någon kräktes på toaletten och så kom samtalet till mig och i luren meddelade min styvpappa bestämt att jag skulle hem, på en gång.
Då fanns inte mobiltelefonerna i var mans hand men mina föräldrar hade ändå luskat reda på var jag befann mig, hade blandat in andra föräldrar och jag blev hemhämtad. "Mina galna" föräldrar förstörde nattens planer och jag tyckte att allt var sååååååååååååååå pinsamt.

Ikväll kommer massor av ungdomar att omhändertas för fylla, många föräldrar blundar för det faktum att kanske just deras unge dricker ikväll. Jag tycker att det är en trist trend som pågår bland många föräldrar, jag anser inte att det är samhällets (polisens/socialtjänstens/landstingets) uppgift att se efter barnen, det är föräldrarnas punkt slut.

De flesta tonåringar har mobil idag, det är mycket lättare att tala med dem och ta reda på var de är.
Idag är jag tacksam över att mina föräldrar tog sitt ansvar, tacksam för att de sedan inte gjorde sådan stor affär av det, skuldbelade mig inte men markerade att de brydde sig om mig, markerade att de ville veta vad jag gjorde och var jag var och att de kunde komma och hämta mig om jag pysslade med sådant som inte var OK...

Valborg

Idag är det sanslöst bra väder, ska snabbt fixa det som fixas skall sedan efter lunch kommer jag att vara ute med sonen större delen av dagen.
I eftermiddag blir det joggingrunda för min del (som förhoppningsvis känns lite lättare än gårdagens), baconlindad lax till middag och därefter Majbrasa.
Spanar ni på brasa ikväll?

Kan inte bli värre

Vad som än händer så kan det inte bli värre, även om det bara blir lite, lite bättre så kan det i alla fall inte bli värre (om jag nu inte bryter ett ben eller tappar en fot på nästa joggingtur). Det är en tröst när formen minst sagt är på topp vilket påmindes denna tunga sega joggingrunda, den första på ett bra tag igen (slarv, slarv).

I morgon är det dags för en ny tur igen och som sagt då kommer det att kännas lite lättare.

(Då så svägerskan, ska vi hetsa varandra till att bege sig ut och motionera, nu är det din tur att avlägga rapport).

Nämen vad har jag gjort nu?


Nämen guh, vad har jag gjort nu? Var min första tanke när jag i postboxen fann svarta matavfallspåsen adresserad till mig. Hade någon sopspion kommit på mig att slarva med sopsorteringen och skickat avfallet tillbaka med räkning i?
Jag klämde och skakade på påsen som skramlade och så var där något mjukt...

Haha, jag min nöt hade helt glömt bort Uggletröjan jag beställt från Mira, tusen tack goa du för bonusgåvorna,
förresten vill du tillbaka påsen?

Smaskens


En stund för sig själv i solen, en kvarglömd tårta, kaffe och DN, inte alls fel. Snart är det fullt upp igen, sonen ska aktiveras, lagade glasögon hämtas och så klart alla vardagliga ting som är så tråkiga att läsa om, tvätta, städa, röja.
Ikväll SKA jag ut och springa, inte för att jag ätit tårta men för att jag fått ont i ryggen igen, jag får det när jag slarvar med joggingrundorna, springer jag några gånger i veckan är problemen borta.
Bara att sluta tänka på det och bege sig ut, igen...

Balkonghörnan

Vi är ena riktiga balkonghängare, älskar att sitta i värmen på balkongen morgon som kväll. I morse var det frukostpremiär utomhus, det var i kyligaste laget men min planerade bänkhörna fungerade utmärkt och när det blir lite varmare kommer det att bli toppen.

Bild: På en tredjedel av balkongen med ett svart bord från IKEA, bänkar från Jysk, trall från Clas Ohlson & kuddar från Hemtex.
Nu fattas det bara krukor med blommor och två stolar.


Tjing tjing...

Oops, det blev lite stressigt idag, förvånande faktiskt men nu går vi i alla fall. Sonen är feberfri och ska nog klara av att fixa nya skenor, på vägen hem ska jag försöka få med mig 8 sittkuddar från Hemtex.

Bild: Nästan som promenadskor är de gamla skorna från Friis, jättesköna.

balkonginredning

Vi jobbar på med att hitta möbler till balkongen, det går segt och folk verkar vara som shoppingtokiga eftersom att det vi vill ha oftast tagit slut. Nu har jag i alla fall hittat bänkar som jag tänker ställa så att det blir som en "hörnsoffa" och så kuddar med stjärnor på.
Klicka för att förstora
Bord i rätt storlek får vi jaga rätt på till helgen.

Bilder:
Hemtex och Jysk

gubbar och dusch


Godmorgon, en mysig start, jordgubbar i magen och dusch med nya favoritduschgelen "
Kings And Queens", som finns att köpa på Åhléns, den doftar ljuvligt, lagomt mycket kanel och apelsin (tack bästa svägerskan för den).
Sonen missar dessvärre korvgrillning på lekis idag, han är feberfri men man vet aldrig, bra att vänta en dag till i alla fall.

Efter lunch är det tänkt att sonen ska få nya gåskenor och då hoppas jag verkligen att han är pigg, inte så lätt att få ny tid snabbt där.

Ballerinas

Jahapp, sitter och beställer billiga Ballerinas, 50% rabatt på La Redoute, men det är fel på sidan så jag blir aldrig klar, snart struntar jag i beställningen.

Bild:
La Redoute

Skjortklänningar


Skjortklänningar blir jag aldrig less på, fungerar lika bra i lekparken som till lite festligare tillfällen med piffiga accessoarer till. Jag har två som hängt med länge, de har blivit lite stora men det gör inget, drar åt med ett skärp bara...

Har ni något favoritplagg som tenderar att hänga med år efter år?

Bild:
HM

Hemma

Igår hängde jag på klippan i solen att tag men en spindel kröp in i örat, jag fick panik, spindeln likaså och blev inte kvar speciellt länge. Detta förstörde dock lugnet och jag kunde inte relaxa ordentligt efter det traumat.

Idag får lillaman stanna hemma från lekis idag, lite snuvig och febrig, hoppas det går över fort. Själv har jag också pyttelite halsont men känner mig superpigg eftersom jag somnade extremt tidigt igårkväll. Nu när vi ändå är hemmavid så ska jag passa på att ta mig an det där tvättberget av ren tvätt som ingen verkar vilja bry sig om...

Ha de.

Allt på ett fat

Om än lite senare så kom vi igårkväll iväg i alla fall, mannen slutade sura, tjura eller vad han nu höll på med och det blev en tur till Gondolen. Ibland får man bara skärpa till sig helt enkelt och vi hade ett trevligt avslut efter en härlig dag.

Bild: Grillat och allt på ett fat, enkelt och jättegott. Blandad grönsallad, oliver, lite kokt potatis. Krämig dressing gjord på olivolja, matyoghurt, dijonsenap, vitlök, citron, salt, socker, peppar. Salladen toppades med det grillade köttet och parmesanost.


Dejt...

Vilken dag, jag smet iväg till klipporna i närheten, solade, somnade, läste och kände mig alldeles utvilad efter två timmar alldeles för mig själv.
Hela familjen har lekt i solen, lagat punktering, grävt i sandlådan och ätit supergod mat och nu är jag med lätt solkyssta kinder redo för dejt med mannen, klackarna på, nu drar vi till Gondolen eller???

Guchi Muchi Puchi

Godmorgon på er, superväder i huvudstaden idag, lovely. Äter apelsin, dricker kaffe, ser på nyhetsmorgon. Snart går vi ut en sväng, har inga direkta planer för dagen, vet bara att jag vill vara ute i solen.

Valde att inte delta på
VRs mingel, missar säkert något men familjen och planerad dejt med maken fick så klart gå före, tackar för inbjudan i alla fall.

Vad hittar ni på idag?

Bild: Nytt lack från Essie, svägerskan fick ett likadant i färgen Guchi Muchi Puchi

Ha det bäst...

Jaaaaaaaaaaaaaa, grannarna har börjat hänga ute på gården och nu grillar de, bravo och vi slänger ut grillen i morgon vi med, grillkol eller briketter, oxfilé eller fläskkarre.
Pensionärena i huset bredvid har stått och spanat, hoppas att de gjort det av glädje över att det är fart på grannarna på gården.
Nu går vi över till "nästan grannarna", Skärgårds-Cilla med respektive. Ha en toppenkväll där ute, vad ni nu gör som mest:)

Mina Stockholmsfavoriter

Det är visst många som åker till huvudstaden denna helg. Jag passar på att bjuda på några av mina favoriter i Stockholm.
Det finns ju ett enormt utbud beroende på intressen och det finns ju hela böcker om staden, här kommer i alla fall en bråkdel av mina
favoritshoppingstråk och ställen.

Vilka är dina Stockholmsfavoriter?

Häng i solen:
Strandbryggan, kan vara trångt med folk men får man en plats på bryggan är det riktigt nice. Picknick på Djurgården är aldrig fel och
varför inte lite häng efteråt i Trädgårdsbaren.
Shopping: 
Hamngatan, Norrmalmstorg & Birgerjarlsgatan har trevliga butiker/varuhus. NK, Zara, Massimo Dutti, Gucci, Nathalie Shuterman, Mrs H,
Laura Ashley, LV, Lexington mm. Storshoppar inte i de exklusivaste butikerna var och varannan dag men jag gillar att kika in och inspireras. 
Omkringring Östermalmstorg finns mysiga uteserveringar och Saluhallen är toppen, varför inte köpa godsaker till picknickkorgen där.

Drottninggatan är ett överskattat turiststråk enligt mig, butikerna längs gatan (speciellt mot Gamla stan) är rätt så trista men eftersom vi alla
ändå hamnar där så passa på att spana in, Åhléns City där de flesta märken går att finna, eller SOUK-Gallerian om man gillar tex Oasis kläder,
Top-shop, Bianco och Monki, PUB-gallerian är väldigt udda och jag brukar inte shoppa där men lite kul att spana in.
En snabbtitt i inredningbutiken Tiffany och varför inte passa på att bubbla bubbelbad på Centralbadet efter trötta fötter på stan.

Mat och barfavoriter: Vill man spana efter stekare och diverse kändisar får man kvällstid så klart hänga runt Stureplan.
Jag höll till där när jag var yngre men gillar södra sidan av stan bäst. Restaurangutbudet & krogutbudet är enormt, bara att hoppa av vid Slussen
gå upp till Götgatsbacken så finns där vägg i vägg krogar av alla de slag.
Några av mina favoriter är i alla fall 3 Indier, billig Indisk mat med en enorm meny. Kohphanjang, Thaimat, ingen kö, alla oavsett vem får snällt skriva
upp sig på listan och vänta i baren på att bord skall bli ledigt.
Gondolen har garanterat Stockholms trevligaste och roligaste barpersonal, serverar goda drinkar i fina västar, jag gillar grillbalkongen om sommaren.
Bästa utsikten tillsammans med drinken får man numera längst upp i gamla skatteskrapan. Uteserveringen på Medis gillar jag, speciellt att sitta i de vita
sofforna med "äggtält" över.

Så det får räcka och du Lärarinnan vi får titta tillbaka här när vi står blanka inför vad och var vi ska när vi beger oss ut på tu man hand...

Grodskogen 2

Wao vilket väder det har varit idag, har lapat sol hela dagen och haft utflykt i grodskogen. Herr and var ensam, precis som förra året och grodorna var inte vidare pigga heller. Eller, vad är nu detta, en groda med två huvuden, hmmmm, näe men vad gör dom...

Det är mysigt i Grodskogen, människorna man möter hälsar och pratar gärna. MIndre trevligt är att hundägarna har sina hundar lösa. Jag är inte det minsta hundrädd, har haft hund själv men idag när en kolsvart, tjurig Staffordshire Bull Terrier kom hoppandes bakom mina vader när jag ville skydda sonen från hunden tyckte jag inte att det var ett dugg kul. Jaja det gick ju bra i alla fall.

Ha goa kvällen...

Varmt igen

Det börjar äntligen bli varmare igen, solen skiner, grannen river ut en vägg eller något så hela huset skakar. Nu slurpar jag på största koppen kaffe och lyssnar på Vakna med the Voice och självklart har Kristin inte kraxat färdigt. Näe inte då och jag tror att hon kommer att kraxa tills allas våra öron ramlar. Självklart skulle jag kunna byta kanal men gör det inte av någon märklig anledning...

Ha finaste morgonen där ute

inte lätt att lämna tillbaka filmerna

3 filmer i 3 dygn, idag lämnades de tillbaka i god tid, i god tid men i fel videobutik. Mannen hade hyrt och jag skulle lämna och gick av gammal vana tillbaka till stället där vi brukade hyra förut när vi bodde på gamla adressen. Så knasigt men filmerna fanns kvar, det blev några extra turer med cykeln men nu är de då åter på plats. Jag är DVD-hyrarnas virrpanna men slapp straffavgift i alla fall...

James Bond 22: Quantum of Solace (2 disc) - DVD - Film-Bond är alltid Bond även om denna rulle inte tillhör favoritfilmen direkt

Australia (+ Digital Copy) (2 disc) - DVD - Film-Australia, alldeles underbar, gjorde inte ens något att den var så lång, helt lovely.

The Women - DVD - Film-Kunde ha varit bra men bara bluäk, tantdrama, dravel, otrohet och varför i hela friden vill den bedragna frugan ha tillbaka mannen som passade på att flytta ihop med älskarinnan för att han inte ville vara eeeeeensam. Skräp...

Bilder: Från
CDON

Yesterday

Godmorgon, gårdagen bjöd som sagt inte på några överraskningar, fantasin tryter när det gäller att hitta på nya saker att sysselsätta sig med, men det kommer väl med värmen gissar jag. Guh vad kallt det har varit i Stockholm denna vecka men till helgen har det utlovats värme, längtar.

Bild: Det knalliga lacket har fått vila, fortfarande Essielack men ett ljusrosa. Gårdagens sushi tog priset, bästa sushistället finns här i krokarna (Midsommarkransen) men igår hade de även piffat till den med en blomma i lilla lådan, nice.

Bloggsnoka

Idag har jag gnällt över egentligen ingenting, över att livet blivit som en repris varje dag, över att jag känner mig uttråkad. Tänka sig när det inte finns några bekymmer ja då finns det tydligen saker att gnälla över, nu har jag lite dåligt samvete, men bara lite.
Ska skärpa mig helt enkelt, men bara för att inte bjuda på några överraskningar så ska jag ikväll göra precis som jag brukar på Tisdagar, se på DH, måla klorna och bloggsnoka i pausen.

Ni då, läget hos er?

Skepp ohoj...

Mjaha då var det dags för ett inlägg från "desperata hemmafrun" igen.

Håller i alla fall på att planera mammas födelsedag och eftersom hon nyligen opererat sitt ben blir det ingen weekendresa utomlands.
En avslappnande kryssning med bad, spa, shopping och god mat vore nog mer passande med tanke på omständigheterna men efter att ha tittat på såpan
"Färjan 2" blir jag allt mer skeptisk, verkar ju bara vara dårar ombord kvällstid och jag blir inte det minsta sugen på att sätta mina klackar på någon av Vikings båtar. 

Kanske Silja är bättre, hmmm får spana vidare...

På återseende.

Peppar, peppar, ta i trä...


Mannen kom hem med trätrall vid middagstid, han började genast lägga ut golvet på balkongen och detta var tydligen så spännande att brandlarmet gick igång. Inte kunde jag låta bli att hänga vid balkongen varpå jag alldeles glömde bort den rykande heta grillpannan på spisen. Trallen på ballis blev super, bravo mannen och nu vet vi även att brandlarmet fungerar utmärkt, det larmar till och med innan branden satt igång, joddeladi, joddeladi hoppsan vilken dag.

Bild: På dagens middagskrubb, på trätrall-tralla-lalla-laaaaa i lådor, och så på en 37-årig panna i starkt behov av botox och bekymmersrynkorna skyller jag nu på senaste tjaffset med späckhuggarna som pågått i snart 2 månader.  Alltid skönt att skylla på andra;)


Glass i solen...

Om jag kunde joddla skulle jag göra det hela dagen, kanske lika bra att jag inte kan.
Vi har ätit glass i solen, kastat jättekottar, det är Fredag, kaffet smakar smaskens och idag behöver jag bara bry mig om sådant jag tycker om.

Eftermiddagens bekymmer handlar enbart om hur den tomma balkongen skall inredas. Mannen har köpt trall från
Clas Ohlson, ikväll ska den placeras på balkongens kalla betonggolv. Morgondagens bekymmer handlar om vad jag ska bjuda middagsgästerna på.
Härliga bekymmer och jag passar på att njuta när det nu råder frid på torpet.

Bild: Trall från Clas Ohlson

Firar

Tidigare idag längtade jag till kvällen, nu är det kväll och jag firar. Eftermiddagens skräckmöte gick över förväntan bra. Vad ska jag säga mer utan att säga för mycket, jag är glad, jag firar, jag känner mig vacker när jag bara ler hela tiden och det har jag gjort sedan mötet och fram tills nu.
HALLELUJA...

Späckhuggarna strandade till slut i alla fall, vägen dit har varit seg, men vilken tur att jag inte inte gav upp i alla fall när det kändes som jobbigast.

Kämpa på gott folk och ha det bäst...

Morgon

Godmorgon på er, hoppas ni har det bra. Jag längtar efter kväll, har ett inplanerat möte under eftermiddagen som upptar mina tankar en aning, ser inte fram mot det.
Jaja ska försöka skaka av mig detta under dagen och får försöka ta det som det kommer. Nu ska jag ta tag i dagens uppgifter...

Några undrade vad jag fick i present när jag fyllde år, jag fick massor av trevliga paket, bla en hel del krämer av olika slag.
Bästa presenten var dock att jag fick umgås hela dagen med min familj från morgon till kväll eftersom vi var lediga.


Tävling


Jag har inte hunnit spana runt hos mina favoritbloggar nu på ett tag, får bli en ordentlig runda ikväll, men hos Mira har jag hunnit kika och där pågår det nu en tävling.
Jag hoppas att jag vinner eftersom jag planerar att bli med väggord i hallen, vill du också vara med och tävla så kika in
här.

Ha en toppendag.

Nästan som en Pappelina

Under påsken i norrland försökte jag tillbringa så mycket tid som möjligt tillsammans med min nyopererade mamma. Besöket piggade på henne en hel del då hon var lite deppig och aningens omotiverad till en början. Hon satt mest stilla och kände efter, jag hjälpte henne med städning och matlagning och påtalade försiktigt min oro över hur det skulle gå när jag åkt hem igen.
Vi umgicks och barnbarnet spred glädje med sin energi och sitt glada humör. Vips var både matlust och lust att kämpa vidare tillbaka. Efter några dagar hade hon lämnat rullator, hoppade på kryckor och nu är hon till och med ute och kör i sin älskade gamla bil igen. Toppenbra tycker jag.

Och så fick jag mattan av mamma som hon bestämt att vi skulle ha. Jag tycker att den passar utmärkt och med halvapriset rabatt från Ellos kostade den inte många hundralappar.

Vardag igen

Ingen lugn start på veckan direkt, lekis, habcenter, telefonsamtal, planering av möten, det ska packas upp och tvättas, mm, mm.
Mat saknades i  kylen och med rullstol och rullator på ena armen och matkasse i den andra lyckades jag få hem det viktigaste, fråga mig inte hur det var möjligt, jag begriper det knappt själv men alliting går, bara man vill.

Nu ska vi ut igen, ha fina dagen där ute och vad härligt att våren äntligen kommit till huvudstaden på riktigt.


Hemma igen

Ja tiden den går verkligen fort när man har trevligt, nu är påsken i princip över och vi är åter på hemmaplan igen. Påskveckan har varit toppen, hektisk men väldigt trevlig och nu känns det faktiskt riktigt skönt att vara hemma igen.

Nu ska jag bara vila ett slag och så återkommer jag senare, eller troligare i morgon med inlägg som vanligt.

Kram på er och tack för alla kommentarer.


Ja må jag leva...

Bloggtorka? Näe faktiskt inte, vi åkte bara till Norrland lite tidigare. Nu är vi äntligen här i Umeå, vi har det bra och idag har jag blivit ytterligare ett år, hua, eller grattis på mig.

Idag är sonen lite trött och gnällig, mannen likaså, jag har trots övervägande om att låtsas som om jag gillade min present gnällt på den med, lite otacksamt men nu blev det så i alla fall.
Mannen och sonen ska vila, jag ska byta presenten, sedan blir nog allt på topp igen och därefter blir det tårta och middag hos min mamma.

Ha en toppendag där ute och vad har ni för er?...

Bilder: Solnedgång från bilfönstret och på the old birthdaybitch

Storshopping och lördagsrapport

Wao, vilken gårdag, äntligen släpptes vi ut jag och sonen, sommarjackan på och bara det var för mycket med tanke på att grannparet Lördagen till ära solade i bikini/badbrallor här på gården, jojo, gissar att pensionärerna minsann tänker bjuda på volangerna i den outfiten resten av vår/sommaren.
 
På eftermiddagen åkte jag själv in till city på påskpresentjakt till släktingarna i norr, gick lite trögt till en början men sedan fokuserade jag bara på favoritbutikerna och då gick det på ett kick. Har man som vi struntat i att skicka julklappar till norr och söder känns det lite gott med trevliga påskägg som kompensation vid ankomst iaf;)

När jag kom hem hade mannen lagat godaste hemgjorda hamburgarna som sonen promt ville äta på balkongen, vilket vi gjorde trots brist av utemöbler.
Kvällen avslutades med en storbrand alldeles i närheten, inte alls roligt men för den biltokige sonen blev det en höjdpunkt och ett skådespel av brandbilar/helikopter och polisbilar. Ingen kom till skada tack och lov.

Nu en ny dag, Söndag, solen skiner inte lika glatt men det regnar inte i alla fall.

Bild: På påsarna från favoritbutikerna, Åhléns City, NK, Zara, Massimo Dutti och jag kan ju inte visa vad som är där i så klart eftersom det är överraskningar...

Påskpresenter...

Vi softar en stund här på morgon, ser lite på Barn TV, pysslar med pärlor och leker med Legobilar. Senare idag beger jag mig iväg på påskpresentjakt, det ska bli trevligt, jag gillar att shoppa presenter.
125198-353

125198-351

125198-358
Bilder: Påskpynt från 2007, hmmmm jag har visst påskpyntat förr i alla fall. Detta år blir det nada.

Påsklov

Okej go vänner, kycklingen har "legat färdigt" med marinaden, har grillats i grillpanna och befinner sig nu i ugnen. Kalla såsen till doftar illa (en speciell ost i) men smakar smaskens.
Själv har jag förvandlats till en påskkärring, bara kvast och hatt som saknas, allt för att fira vårt påsklov. Helgen hemma, sedan drar vi till norr.

Tjoho...

Och nu vill jag veta vad ni har för er?

Blommor och bin

Min gamla bästis från Umeå går i väntans tider, eller ja nu är det ju inte så mycket väntan kvar direkt eftersom bebisen beräknas anlända i morgon. 
Eftersom att vi har en tight tidsplan uppe i norr så har jag bestämt att bebisen får titta fram på Måndag nästa vecka och så kommer jag och besöker familjen på sjukhuset på Tisdag, så himla smidigt och bra tycker jag.
Tror faktiskt att det kommer att bli så,
ses på Tisdag minibästisbebi...
125198-176
Foto: Taget av minibästisbebis pappa

Fina på armen


Armbanden från Bar O´d Mars gillar jag, fina och inte dyra. Ett orange och det vågiga svarta skulle jag gärna vilja ha (hohoooooooooo, jag fyller år snart).

Härliga morgon


Rejälaste frukosten på länge, hårdmacka, ägg, lättmjölk med hjärtan och hemlagad sylt. Nu kaffe, mums. Tänk att det äntligen är Fredag, så härligt.
Ute är det klarblå himmel, det är varmt och nu vågar jag tro att våren verkligen är här...

Fina lila...


Det blir inget påskpynt i år, lika glad är jag för det som har svårt för fjädrar, tuppar och ris. Vi kommer ändå inte att vara hemma så det är min ursäkt för att slippa.
Kanske svägerskan har gått loss på kycklingar och ägg, hehe. Men tulpaner gillar jag och detta är senaste buketten, fina lila.
Påskpyntar ni?

Barnuppfostran?

Min lille prins förvandlades till ett litet monster på eftermiddagen igår, förmodligen av leda efter att ha vistas inomhus så många dagar.
Det blev både mindre översvämning i lilla toaletten, böcker som revs sönder och bilar som kastades åt alla håll.
Själv blev jag alldeles svettig och till slut plockade jag helt enkelt bort bilarna och böckerna placerade allt i en låda och ställde i ett annat rum.
Det blev ledsamt en stund men han slutade äntligen upp med att vara en hulligan och idag har vi kommit överrens om att vara sams och sortera allt i lådan så att det han verkligen vill leka med finns i barnrummet.

Det kändes rätt så hårt igår men idag känns det som om det var det bästa i alla fall.

Näe en kopp kaffe till och därefter börjar projekt få det snyggt och skinande i hemmet, samtidigt som man roar vattkoppeprickig 4-åring.

Ha det gosegott så länge...

Sovmorgon

Sonen har passat på att ha sovmorgon två dagar i rad, helt otroligt skönt. Han är piggare än piggast den lille, solen skiner och det har blivit varmt ute.
Idag tror jag att vi smiter ut i alla fall, utomhus kan väl de envisa prickarna inte smitta? Ett trubbel är ju trapphuset, men om vi springer allt vad vi kan så.
Vi får väl se...