Frost

Frost i morse, vi packar upp och försöker få ordning. Vi kommer att trivas bra här i Norrland. Skönt att vara hemma, trots att vi är utan kök i två veckor till.
 

Copycat

 
 
 
Och så shoppade jag en lampa, maffig och perfekt till vardagsrummet med höga takhöjden. Originalet kostar skjortan, jag har köpt en kopia. Lååååång leveranstid, håller tummar att den är Ok när den väl kommer den 8 januari.

Bättre idag

Men allt är så klart inte bara negativt. I morgon får vi börja flytta in... Inget kök men ändå, ett eget hem, yeeeey👍✨🎉👍

Piss

Idag har jag en sämre dag, känner mig ledsen och eländig. Vårt liv har kommit att granskas under lupp, just nu ifrågasätts alla tidigare beslut som Försäkringskassan i Stockholm beviljat.
 
Detta tröttar ut mig enormt mycket, dock inte förvånande eftersom inget är enkelt i försäkringskassans värld.
 
Vi begåvades med ett väldigt sjukt och funktionshindrat barn och fick för tio år sedan hjälp av sjukhuset att fylla i alla ansökningar och papper för att vi skulle kunna ta med detta barn hem. Därefter har försäkringskassan gjort uppföljande kontroller och utredningar. Efter samtal med FK innan flytt meddelades det mig glatt att alla beslut följer med oavsett var man flyttar inom riket, inga svårigheter eller krångel. 
 
Här i Norrland arbetar man annorlunda säger man nu, detta trots att myndigheten är statlig och skall vara likriktad, det skall alltså ej vara enklare eller svårare att vara funktionshindrad beroende på vilken stad man bor i. Självklart kan tyckas men så fungerar det alltså inte i verkligheten.
 
Jag skulle kunna kapa av mig en arm eller en fot för att slippa ha assistenter i mitt eget hem. Och jag slutar aldrig drömma om att det en dag blir så pass bra att vi bara kan vara vi, utan obehöriga i vårt hem. Nu är vi inte där, kanske den dagen aldrig kommer och jag tycker bara att det är så jävla pissigt att jag, min man och min funktionshindrade son ska behöva känna oss som kriminella parasiter för att vi måste ansöka om hjälp vi egentligen aldrig önskat men måste ha för att överleva.
 
Jag skriver av mig här, låter det stanna så, berättar inte för någon, orkar inte, biter ihop, blundar och försöker att inte bryta samman. Nu kurar jag ihop hos min mor.
Jag fokuserar på det positiva, att vi bor här i Norrland, att vi snart flyttar in i huset och att jag aldrig någonsin kommer att flytta någonstans igen❤️❤️❤️
 

10 år idag

Hipp hipp hurra, vår son, vår hjälte fyller 10 år idag❤️❤️❤️
 

Vi smyger oss kvar

Vi stod inte riktigt ut i vår minst sagt spartanska bostad, så när svägerskan bjöd in oss över helgen nappade vi på erbjudandet.
Å vilken helg det blev sedan, lunch å shopping i stan, besök på tropikhuset och en massa mys i svägerskans hus och så en och annan drink också.
Nu är helgen över och vi smyger oss kvar. I morgon blir sonen 10 år, den dagen och kvällen firar vi hos dem. Sedan bär det iväg igen, vill inte trötta ut våra släktingar alldeles, hoppas på inflytt till helgen, håller tummar.

Boende nr 2

 
Här trivs jag inte, vi bor i en uthyrningslokal bredvid tvättstuga och allmän toalett i svärmors bostadsrättsförening. Att jag och svärmor ej talat med varandra på ett halvår gör inte saken enklare heller. Men snickarna jobbar på i huset och min högsta önskan är att vi ska kunna flytta in nästa helg även om allt inte är färdigt. Renoveringen är ett enormt projekt, finlir som tapeter och takmålning tar vi framöver.