Pumpa rutten rumpa


Dagens vaccinationskupp gick alldeles strålande, jag blev vaccinerad och någon vidare kontoll gjordes inte om huruvida jag var vårdpersonal eller inte och jag är så nöjd över att jag lyckades snika till mig en spruta.

Väl hemma denna kväll förvisades pumpan från förra helgen ut till balkongen bara för att den stinker riktigt illa, sonen är sur, försvarar sin pumpa och tycker att jag är taskig som säger att den oranga glada pumpan luktar sur rutten rumpa.

Och så blev Fredagsmiddagen denna kväll en hit, potatisbakelse med västerbottenost och fylld fläskfilé. Annars är allt på bättringsvägen, förutom älskade morfar, drick lite vatten nu kära du så klarar du dig ett tag till.
Kram alla goa, ta vara på livet...

Rikt litet svin


Är så glad att den lille är på bättringsvägen, fortfarande feber och grymt förkyld men ändå piggare för var dag. Själv känner jag mig lite smårisig och trött men planerar en kupp i morgon.

Just nu vaccineras riskgrupper, gravida och vårdpersonal mot svininfluensan. Sonen är redan vaccinerad och jag vill själv göra det fortare än fortast. Eftersom att jag är anhörigvårdare till min lille gosse så tänker jag försöka snika till mig en spruta i morgon, återkommer om jag lyckas.

Biverkningar oroar jag mig inte det minsta för, tycker det känns toppen att erbjudas gratis vaccin, svinbra att slippa bli långvarigt sängliggandes och samtidigt inte kunna smitta någon stackare som kanske klarar svinisen mindre bra. Upp till var hur man vill göra men kan samtidigt inte låta bli att tycka att det är en aningens slött att låta bli.

Bild: På sonens spargris som även har en bror som är blå men inte lika tung...

Läget vid lunch

Igår var det inget vidare med min lilleman och jag visste vad som hade väntat om han blivit sämre idag, sjukhuset nästa helt enkelt. Men febern verkar ha gett med sig, han är helt klart piggare och vi slipper barnsjukhuset denna Onsdag tack och lov.

Blåbärspannkakor
åt vi i alla fall till lunch, grymt goda men helt omöjliga att vända, jag stekte mina på låg temp bara på en sida och vek dem dubbelt.

Läget hos er idag då?

Simon och Tomas dissar min soffa


Designparet
Simon och Tomas skulle garanterat skicka min kökssoffa till grovsoporna om de fick bestämma. Själv har jag förutom att ha fraktat den runt halva Sverige gjort så gott jag kunnat för att få den att passa in, skrapat av färg, fixat sofflock och sytt kuddar.
Soffan är inte den snyggaste, aningens opraktisk och jag skulle inte gå och köpa en idag men jag fick den av älskade mormor (R.I.P.) när jag var liten och designbrott till trots så får den ändå stanna kvar så länge den orkar. 

Sjukling

Lillen är sjuk idag med feber, jag tror att det är öronen som spökar så mannen får ta sig en tripp till närakuten när han kommer hem.
Lilleman är för utom snuvan och hostan pigg och uttråkad, vill inte alls vara hemma och ta det lugnt.

Naken och exposed


Jag känner mig precis som Maria Montazamy alldeles naken, rädd, bar och exposed utan så jag var bara tvungen att köpa ett läppglans till, ett Lancome Juicy, mmmmm mumsigt.

Bild: Hoppsan vad dammigt det var i sminklådan, tror i.d. pudret som inte finns kvar i sin burk är boven.


Invigningen


Äntligen har det då öppnats ett köpcentrum på södra sidan om Liljeholmsbron (mina kvarter) och där var jag och trängdes i morse på invigningen
Liljeholms torget galleria.Här finns de vanliga kedjorna som HM, Lindex, KICKS mm, inte många småbutiker men det är toppen att bara behöva bege sig hit när det ska shoppas basic grejer.

Jag lyckades i alla fall få tag på det som stod övers på listan, största Legokartongen för halva priset på BR, de flesta butikerna har specialerbjudanden idag och i morse fick tidiga besökare en liten Goodiebag.

Ha det gott...


Invigning

Nu ska jag iväg på en premiär, en invigning, något stort och efterlängtat har skett i mina kvarter, berättar vad när jag varit där.

På återseende.

Glor

Kväll, sushi, trött, Arga snickaren, Grey´s & True Blood. Himmel vad jag glor på TV.

Vad gör ni ikväll?

Expertfrukost


Morgonens frukost på Expert var verkligen en trevlig start på dagen, det pratades om bildredigering, nya
Expertbloggen, där vi vanliga fotoamatörer enkelt kan ställa frågor och så nya "bloggkameran" som faktiskt verkar kul, perfekt för egobilder/dagens outfit med display även på framsidan samt enklare redigering direkt på kameran.
Förutom frukost fick vi även med oss en goodiebag med diverse trevligheter, bla presentkort och en plattång som jag hoppas funkar på mitt hår (har inte lyckats hitta en enda som lyckas platta eller forma mitt hår). Tackar Expert för denna trevliga morgon.

Efteråt hängde jag på Delinda, Kajsa & Hannah, mera kaffe och lite surr...




Mingel pingel och dans på ljusa dagen


Snart är sena TV-kvällen slut, DH och Brothers & Sisters, sova sött och i morgon blir det smarrig frukost och kamerainformation på
Expert, en trevlig start på dagen tycker jag.

Idag har vi gåtränat (blir alltid att jag säger vi, men sonen har gåtränat med sin rullator, jag kan redan gå rätt så bra med mina stabbiga) i Globen Köpcentrum, sonen gillar att vara där och ville avsluta med att dansa med mig mitt i centrum. Ångrar att jag inte ställde upp när han äntligen bjöd upp till dans (hade hoppats på ett lite minde befolkat ställe mitt på ljusa dagen).

Nattis alla söta...

Bilder: Från Operan och man får lite Silviafeelings i guldfoajén, testa själva...


Hej bloggen, grattis på treårsdagen...

Via bloggen har jag lärt känna massor med underbara människor som jag annars inte skulle ha kommit i kontakt med. Många av er kikar dock in här utan att lämna avtryck? Jag är nyfiken, vad heter du? Var i landet bor du?

Tänk vad tiden går fort, i tre hela år har jag svamlat på här om allt från läppglans, inredning, väskor, klänningar, vardagen, sjuhusvistelser mm. Under denna tid har jag hittat tillbaka till mig själv (jag tappade bort mig en aning efter sonens traumatiska födelse, under tiden därefter på sjukhus och väl hemma där det tog tid att vänja mig med allt det nya som sonens funktionshinder innebar).
 
Jag har på tre år övervunnit många rädslor, har tillsammans med familjen vunnit så många kamper och rädda monstret inom mig har flyttat ut för gott, jag är helt enkelt en modigare människa idag än för tre år sedan. 
För mig blev livet inte alls som planerat, livsvärderingar har kastats om och blivit nya, det omöjliga har blivit möjligt.
Familjen, vännerna, bloggkompisarna och alla ni andra som lämnar fina kommentarer, jag är tacksam över att ni finns.
Tack...

Trevligt

Idag har jag testat Beauty lack och Fransk manikyr penna från Depend och nu ska jag testa om det håller för lite tvätt/disk och städning, vi får se.

Det är trevligt med nymålade naglar och ännu trevligare när man får testa gratis, tack Depend och VR.

Många vaccinerar sig nu

Vi struntade i lunchen och åkte direkt till vårdcentralen där vi möttes av en stor skylt "VACCINET SLUT".
Luften gick ur mig en aning men så kom en sjuksköterska förbi som meddelade att de hade en enda spruta kvar men bara för ett barn i riskgrupp.
-Men här har vi ett sådant barn, ropade jag och sonen fick sin spruta på en gång.

Det gjorde jätteont, lillen blev så ledsen, armen blev öm men det gick över efter ca 20 minuter, nu är jag lättad över att han fick sin spruta och vilken tur att vi åkte direkt så vi kunde knipa åt oss sista sprutan. 
Och så tycker jag att
"fettdoktorn" ska ta och proppa i sig så pass mycket smör att munnen täpps igen för ett bra tag framöver.

Svininfluensan

Otåligt har jag väntat på besked från Karolinska, Astrid Lindgrens Barnsjukhus om när min son ska få en tid för vaccination mot svininfluensan, han hör till riskgruppen så för oss är det självklart att vaccinera.

Karolinska har inte fått in vaccinet för alla riskgruppsbarn ännu och kanske kan de börja nästa vecka?! Men vårdcentralen har fått in det och idag beger vi oss dit för att sticka femåringen i armen. Jag tycker det är märkligt och dåligt att Sveriges största barnsjukhus inte kan få till utlovad vaccination före vårdcentralerna eller åtminstone hänvisar till de vårdcentraler som hanterar vaccinationen snabbare.

Morgonens gnäll, nu hoppas jag bara att det kommer att gå bra på vårdcentralen, att sonen inte smittas av andra sjuklingar på plats och att vi slipper vänta så länge...

Vårdcentralen nästa...

 



Om gårdagens gala



Gårdagskvällen började med fördrink tillsammans med 
Delinda, Stina, SophieOlivia, nominerade bloggveteranen Mia och Linda som helt klart bar de mest stilfulla detaljer, bla armband från GOLD DIGGER som jag blev lite kär i.

Veckorevyn hade ordat gala för bloggare, kändisar och diverse pressfolk på Café Opera, det bjöds på rosa bubbel, en lagom lång prisutdelningen (några av mina bloggfavoriter Sanna och Maggan vann) och efterfest med uppträdande.
Detta var en kväll med betoning för alla unga duktiga bloggare men jag var faktiskt inte äldst, Ranelid slog mig helt klart vad gäller ålder. 



Enda knaset var vid garderoben, trångt och stökigt och jag skäms verkligen inte för att min jacka kommer från Lindex men något märke den hade jag faktiskt inte Mr garderobiär (fjant)
Och så slutligen gårdagskvällens förlåt skickar jag över till Johannah, sorry att jag sabbade vidare party och fortsatt nattsudd. Jag ville hem helt enkelt, somnade sött i min säng och idag har jag myst med dem jag älskar mest, min familj. 

Tack VR för en toppenkväll.

Blog Awards

Igår Gala på Café Opera, idag rullator-rally på Heron City med sonen. Några bilder från gårdagen hinner jag dela med mig av i alla fall.

Uppdaterar senare idag om vilka jag stalkar här bredvid, är sämst på att fastna på bild och försökte helst smita undan...

Uppdatering: På Bild fr v.
Stina, Amanda, Olivia och jag, slutligen en goodiebag med lite smått och gott i.

Blog Awards 2009 nästa...

Snart kommer min privata limousine och hämtar mig, ser ni vad lååååååååååång den är...

Mot Blog Award men först dejt med bla Delinda och Johannah...
Och detta har jag på mig denna afton, ha det toppen ni med. Kram


Morgon

Har jagat hårfärg denna vecka och den till vänster som jag typiskt nog kommit att gilla bäst går ej att få tag på. När den var slut på Coop gav jag upp och byter färg helt enkelt, kan ju inte jaga runt halva Stockholm för en burk färg. Ser ju ut som en minimal skillnad med jag gissar att jag kommer att bli mörkbrun i barret igen, så får det bli hur som haver.

Blog award outfit

Jag har inte alls varit på vidare blogghumör den senaste tiden, har varit irriterande småkrasslig av och till helt enkelt. Lite av allt, lite trött, lite snuvig och lite halsont och nu även lite ont i ögat.

Men i morgon är det bloggfest à la
Veckorevyn på Café Opera och dit hade jag tänkt bege mig i en sista minuten (i eftermiddags) shoppad klänning.
Koftan åker på, grå strumpor och så stövlar tror jag, har inte bestämt än.
Vad jag ska göra åt mesigaste frisyren vet jag dock inte, längden ska sparas ut igen men det hinns inte med tills i morgon.
Och så hoppas jag att Miss Teacher dyker upp fram mot kvällen, vore så nice...

Efterfest på Lördag?


Vill ni hänga med på efterfesten? Nu är det fritt fram för alla, med eller utan blogg att komma på efterfesten på Cafét, 200:- bara.
Här bokar du din biljett.

Allt bra

Allt är bra här, vi har haft kalas för 5-åringen i helgen och nu blir det långhelg för hela familjen eftersom min man tagit lite semester.

Nu ska jag bloggkolla lite, sedan middag och kanske kikar jag in en sväng här lite senare. Ha det gott så länge.

Mot stan


Jag blev snuvad på min dyrbara sovmorgon (igen) och jag blev faktiskt riktigt sur. Men nu är jag i alla fall klar och redo att bege mig in till stan för att fixa lite ärenden och därefter möta upp "skärgårds Cilla" som struntat i livet vid havet denna helg för att bland annat umgås med mig en dag som denna.

Önskar er en härlig Lördag.

Fredagskväll hos familjen


Fredagskrubb, tända ljus, fler än en rätt, lite rosa lull lull, mysigt värre och till och med femåringen åt glatt av förrätten även om den (musslorna) såg läbbig ut.
Vi har det så här som oftast om Fredagarna, läget kan vara tråkigare än tråkigast men när det är Fredag då lägger vi manken till att ha det riktigt gott.

Nu inspelad Idol och så spolar vi förbi reklamen och hinner ikapp efter nyheterna.

Hur är läget hos er då?

Välkommen hem

Då så kära maken min, bara att komma hem...

Förrätt
Vitlöksmusslor frästa i vin

Huvudrätt
Lax med täcke av färskost och chili

Efterrätt
Massvis av pussar men bara om du rakar dig först


Jag? En jävla kärring?

Igår cyklade jag lite för fort, svängde lite för snävt i en kurva och råkade skvätta lite vatten på en förbipasserande man (betydligt äldre än mig), samtidigt som jag vänder mig om och ber om ursäkt vrålar han "Jävla kärring" till mig.

Jag blev så paff att jag bara gapade, cyklade vidare skrattandes, jag en jävla kärring, va? Någon gång ska tydligen vara den första och detta var min.

Nåja nog om detta, vi har kört hårt med sonens rullstol med, nu är den på lagning och vi väntar på att den ska bli klar så vi kan bege oss ut denna härliga soliga Fredag.

Tänk om alla vardagar eller åtminstone några fler vardagar kunde kännas som Fredagarna gör, vad trevligt det skulle vara.

Trevligt under


Denna köpte jag från
Lindex för några dagar sedan, fin och funkar bra, ha en bra dag där ute.


Födelsedagen

Sonens dag heeeeela långa dagen, födelsedagen har inneburit att han fått bestämma det mesta, korvkulor till lunch, aktiviteter- lek och mest legobygg med nya legot tills ögonen gick i kors.  

Tårtan först och middag efteråt. 

Grattis lilla Prins och sov så sött i dina nya Ugglelakan.

Lilleman är supernöjd, en fin lycklig dag, för 5 år sedan var det inte lika roligt precis nu vid denna tiden... Tänk så bra allt blev trots allt, riktigt bra...

Godmorgon


Har haft en underbar morgon med numera 5-åringen som ville se sig i spegeln för att försäkra sig om att han verkligen såg likadan ut som igår när han "bara" var fyra.

Frukost på sängen, sång, paket och ballonger, vi kommer att fira hela dagen lång. Ha en fin morogn ni med.

Monster

I morgon kommer jag inte att ha någon 4-åring kvar här hemma, liten fyller 5 år. Födelsedagen har det pratats om länge och denna kväll var det tusen frågor i ämnet.

"Men mamma kommer mitt ansikte att se likadant ut i morgon när jag vaknar?"


Söta gullunge, och så har vi bakat monsterbullar, var inte alls meningen att de skulle bli så enormt stora och att jag hade köpt snitsiga bullformar från Lagerhaus syns inte det minsta eftersom bullarna fläker över dem.

Men sjukt goda blev de och då är jag inte ens speciellt förtjust i kanelbullar.

Kvällens humörhöjare får helt klart bli doften av kanelbullar, jag bakar nästan aldrig bullar, kommer att bli ändring på det men nästa gång gör jag dem hälften så stora.



Då var det dags

Tjoho nu börjar det...

Svacka

Jag är inne i en liten humörsvacka, men det håller på att vända, mina dalar brukar inte vara långvariga och jag kämpar mot den trista känslan i kroppen genom att göra sådant som jag vet att jag vanligtvis gillar även om jag egentligen inte har lust att göra något alls.


Bild: På dagens humörhöjare- att fixa med växterna i trädgården, hmm nej jag menar på balkongen

Väggord


Jag har inte alls haft tid att sitta framför datorn denna helg, full fart. Barndomskompisen med familj kom i Fredags, i Lördags var det barn och inredningsmässa där jag strosade runt med glädje och skaffade mig äntligen väggordet som jag så länge suktat efter och det kom på plats genast när vi kom hem.

Igår åkte vännerna hem och luften gick ur mig en aning men hittar väl åter så småningom. Nöjd med väggordet blev jag i alla fall, nu ska det höstfixas på balkongen och jag ska försöka låtsas som om jag inte är det minsta trött.

Uppdaterat: Jag köpte mitt ord till mässpris och det kommer från
My first room, klicka på länken som kommer du direkt till webshopen.

Jag är bjuden


Tackar
VR, jag kommer och det ska bli riktigt trevligt

Söt förpackning


Underbara Fredag och ett underbart gulligt Hello Kitty läpplans från HM, billigt så klart men detta vidriga lilla glans kommer att åka i soporna, smakar som  jag inbillar mig att Rocagil gör, syntetiskt äckligt. Veckans onödiga inköp.
Nu städ, tvätt, handla och annat tråkigt, ikväll kommer Norrlandsgästerna, hoppas att de kommer iväg snart:)

Bitterfi**a

-Ursäkta mig! Ni är ivägen! Jag vill titta på sminket nu!
Jag tittar mycket förvånat på kvinnan som surt ryter detta till mig. Sonen hade precis ramlat (utan att slå sig) inne på KICKS och höll som bäst på att resa sig upp själv med sin rullator.

-Jaha då visst ska du få titta där du vill men för oss tar det den tid det tar, det bara är så, inget att göra åt förstår du.
Säger jag till henne med att lagomt falskt smile.

Osympatiska människor som beter sig på detta vis kommer jag aldrig någonsin att vänja mig vid, tanten förlorade på sin höjd 30 sekunder av sin dyrbara tid vid Max Factors sminkdisk. Fy för att vara så bitter att man inte ens har en halv minut att bjuda på när en superduktig 5-åring råkat ramla med sin rullator framför en hylla med smink.

Dagens bu men annars har vi haft en riktigt mysig dag, full fart hela dagen, kram alla goa.


Fortsättning...


Gårdagskvällen på Kungliga Operan var riktigt trevlig, bubblande dryck i Guldfoajén, en rundtur i några av de 1000 rum i byggnaden, fick bland annat titta in i mask/perukavdelningen och skrädderiet. Eftersom jag själv är utbildad och tidigare arbetat som skräddare tyckte jag att det var fantastiskt roligt att få se allt detta, vilket arbete det ligger bakom alla kostymer, skrädderi i dess vackraste form.

Efteråt såg vi Operaföreställningen
"Così fan tutte", mer bilder och mer info kommer Hannah att bjuda på framöver. Själv tycker jag att det är bra att Operan satsar på att få fler unga besökare till föreställningarna, alla studenter och barn/ungdomar t om 26 år kan köpa biljetter för halva priset på tredje raden som är en helt OK sittplats.

Jag är en novis vad gäller opera och detta var mitt första besök, ett tips för andra nybörjare är att kontakta Operans personal och be dem föreslå en föreställning som passar.

Bild: Guldfoajén, balkongen, Hannah och jag.


Lite glam mitt i veckan


Chanel "Rouge Allure 08" på lilla munnen.

Diorbagen, de galet osköna ankelbotsen från Friis & co och svartvita accessoarer fick följa med mig igår när jag av söta
Johanna blev bjuden till detta flotta ställe...

forts följer lite senare...