Vackert

Otroligt lyxigt att kunna läsa läxa med sonen i solnedgången och samtidigt spana på flyttfåglar som slagit läger vid älven. Blev kanske inte så effektiv läxläsning men ljuvlig kvalitetstid💜

Äpplen

Äpplena från trädgården tar aldrig slut, försöker muta min mor till att göra äppelsaft i saftmajan, det blir inte mycket dricka men himmel så gott. Själv har jag fokuserat på äppelchutney, stark, mild, med lingon och utan... Som sagt, massor med äpplen kvar.
 

Omysigt

Det är så grymt omysigt i denna lånelägenhet. Tänder favoritljuset från Rituals och så viskar vi om kvällen eftersom vi vuxna och vår dotter sover tillsammans i vardagsrummet. Lugna småsega kvällar, vardag som helg... Några veckor kvar, nu har spånskivor kommit på plats i några av rummen i huset iaf.
 

Trädgård

 
Att vara inne i huset är ingen höjdare, går nästan inte alls men ute i trädgården är vi gärna. Har plockat äpplen, planterat höstkrukor och låtit mina buskar och träd som kämpat på balkongen i Stockholm få komma ner i Norrlandsmarken. 
 

Huset

 
Äntligen efter att ha tittat, drömt och suktat efter ett eget hus med en alldeles egen trädgård så har jag till slut blivit husägare. 
 
Huset är vårt men vi kan inte bo där ännu, grunden var sur, golven behövde reglas om och köket bytas ut. Så nu är huset en byggarbetsplats och vi bor i liten lånad lägenhet med inredning och möblemang kvarglömt från 60-talet. Ingen mysig plats för en familj att bo i men vi bor gratis månaden ut och får flytta på oss ytterligare en gång innan renoveringen blir klar.
Jag längtar så tills vi kan boa in oss, så snart golven är på plats hoppar vi in. Är rätt så krävande att bo i kappsäck, men det är bara att gilla läget, om några veckor kan vi flytta in våra möbler Och oss själva.

Vi flyttar till Norrland

Efter en lång tid, över 20 år i huvudstaden bestämde vi oss att börja kika på möjligheten att flytta tillbaka till släkt och gamla vänner i Norrland. 
Vi upplevde att vårt liv stod stilla i Stockholm, vi var trötta efter alla kamper med skola och kommun gällande vårt barns hjälpbehov. 
 
Vi behövde nya mål och utmaningar och i Maj 2014 bestämde vi oss på riktigt att söka jobb, sälja lägenhet och köpa villa i Umeå. Vår plan var att denna process skulle ta några år men när vi väl bestämt oss tog det bara en månad tills jobb för maken var fixat. Så allt rullade på i rasande fart och nu 4 månader senare är vi alltså på plats. Helt fantastiskt och overkligt, hjärnan greppar inte riktigt att vi ska stanna för alltid och inte packa våra väskor å dra tillbaka söderöver. Nu är vi här, vi har flyttat hem till Norrland❤️