Snart ett nytt år...

Ett riktigt gott nytt år vill jag önska er alla. Tusen kramar och ta hand om varandra.
2008 var ett bra år, detta kan bara bli bättre.
Vi har firat med vänner (nästan grannar) här hemma, nu ska vi gå över till dem och vänta in det nya året.

Gott nytt alla ni...


Året som gått, 2008


Januari 2008
Vintern kom till Stockholm, tulpaner inhandlades i olika färger och husbygget pågick. (Nu bor vi i bostadsrätten, fixar och donar och trivs.)

Februari 2008
Struligt för sonen på sjukhus, blev bra igen, intervju med mannen & mig i Cosmo & så beställde jag och bästa svägerskan likadan Avanna tröja, utan att vi ens talat om det innan. Bästa goaste Biibii, tänker på dig varje dag.

Mars 2008
Äntligen blev vi med ny soffa, det första men inte det sista VR bloggminglet ägde rum och så älskade lilla kissen.

April 2008
Vååååår, 35-åringen blev ett år äldre, presenter i massor, första flygturen med sonen (stooort steg framåt) och så roligaste norrlandskalaset på mycket länge.

Maj 2008
Tidiga sommarkänslor, träskorna på, gubbar i det gröna, en lovely månad.

Juni 2008
Ytterligare en toppmånad, semester i norr, midsommar, mys med bästa Biibii, böllopsdag.

Juli 2008
Sailor outfit på, mer sommar, mer norrland, mer semester.

Augusti 2008
Semesterfinalen, hysteriska klänningen änvändes, tillbaka till Stockholm, kryssning och äntligen fick sonen för första gången börja på dagis och så fick vi äntligen komma in i bostadsrätten. I nya lägenheten såg allt litet ut, bara betong och inga väggar ännu.

September 2008
Det går bra på dagis, massor av förkylningar, jag och sonen hamnade på bild i Metro & då gick telefonen varm för det visade sig att vi var med i
riksupplagan. Strul på sjukhus igen, så pass att jag bad dem koppla ur sonens dropp och skicka hem oss igen, allt blev tack och lov bra igen (Bild: från Metro och eget foto).

Oktober 2008
Sonen fyller 4, jag var på diverse festligheter, Blogaward och Rosa bandet, det är varmt ute, vinter väntar med att komma.
Klicka f�r att st�nga bilden
November 2008
Tapeter, klänningsprojekt, roligaste festen, diverse syprojekt, gardiner, nedpackning av allt som bara går pågår. Snart flyttar vi.

December 2008
Slutspurt i nedpackning, inflytt i nya bostaden, sonens första medverkan i Luciatåg, stor sorg i och med det faktum att jag var tvungen att ta bort min fina underbara vän Katten Klovis, fruktansvärt & jag är fortfarande så ledsen över detta. Flyttstädning in i det sista och nu på årets sista dag förbereder jag inför (förutom att sitta här och blicka tillbaka) kvällens nyårsmiddag tillsammans med vänner.
Kameran är fortfarande puts väck men vi har fått upp tapeterna på bilden från Midbec och det blev bra. På gåterseende go vänner och god fortsättning...

Förra julen


Kameran är fortfarande alldeles försvunnen, sitter och blickar tillbaka ett ögonblick, spanar in vad som skedde i December förra året.
Då pysslades det energiskt, julen firade vi Norrland, jag köpte och testade kepsen och hade ljusare hår.

Denna jul har det inte julpysslats alls, jo sonen har pysslat på dagis men själv har jag bara packat ned/upp, flyttstädat och flyttfixat.
Kepsen har jag använt även detta år och jag går inte gärna ut i kylan utan. Håret är mörkare men jag tror att jag ska ljusa upp det en aning. Näe ni nu kan jag inte sitta här och döda massa tid. God förmiddag på er.

Bilder: December 2007

Gullungen önskar nya gäster

Så där, julen är över och mormor. Tiden går fort, här hemma fixar vi, gardiner, tavlor och prylar, allt ska få sin plats i nya bostaden. Och så var det den gamla, inte riktigt urstädat ännu, men snart. Snart är det nytt år och middagsplaner med gäster här hemma.
Vi har fullt upp med andra ord. Just nu är kameran bortstädad och går inte att hitta, men det kommer bilder framöver.

Hur är läget hos er då?

-Har mormor verkligen åkt hem nu? (sonen)
-Ja hon har ju det.
Sonen funderar och diskuterar om att hon ska komma tillbaka och att vi ska åka till henne. Så är han tyst en stund, ser nöjd ut och utbrister.
-Eeeeee men då vill jag att farbror M ska komma. Japp så gör vi...


Grannen bloggar

Det har varit snålt med blogginlägg från Desperata hemmafrun den senaste tiden. Detta beror inte på att det varit en trist jul med få julklappar - nej då tvärtom. Vi har haft det finfint i jul men det har varit en hel del fixande i den nya lägenheten och nu skall det sista städas ut ur den gamla.
Sedan kan det pustas ut en aning  i en dag eller 2 för ja då är det ju nytt år.

Som sagt, snålt med blogginlägg, men vet ni vad, ni kan ju roa er med att kika in hos min bästa vän,
MR SILVER så länge. Han fick bla en blogg av mig när han fyllde 40, där det mesta från festligheterna dokumenterades. Kanske får ni syn på mig, min man och några av mina bästa vänner i partyinläggen från November. En hel del galna partypix på ett gäng norrlandsfolk och andra tokar kommer ni i alla fall att hitta där. Kul att min goe vän fortsatt bloggandet, skriv gärna en hälsning så kanske han motiveras till fler inlägg...

Ha det gott så länge.

God jul där ute i stugorna

image1168
Jag vill bara önska er alla en riktigt God Jul. Vi fixar och förbereder i lugn och ro, i år firar vi hemma utan all släkt (förutom min mamma) i norr. Men telefonerna går varma, vi saknar dem lite men det käns skönt att vara hemma.

Nu snöar det lite här i Stockholm, snart ska vi fika och dricka glögg, därefter kommer tomten, sedan blir det traditionellt julbord.

Vi har det bra hoppas ni alla får en lugn och fridfull jul.

Kram/ Mia

Bild: God jul-bild från förra året, har inte haft tid att klura ut hur man får in sina bilder på nya datorn. God jul...

Och så sista

Dead Sea Salt Scrub - Ocean Breeze
En bodyscrub med salt från döda havet (finns i täby centrum bla). Hmmm kan det vara någon som fiskar efter sista minuten klappar eftersom hon vet att en viss make brukar spana in här?
Jopp precis så är det.

Bild:
Härifrån

Mera små klappar jag gärna vill ha

boots _no_7 serumCliniques "Full potential Lips", läppglans i någon fruktig röd färg skulle jag bli glad över. Min vän lärarinnan har ett sådant och hon hade så glossigt fina läppar hela kvällen när vi var ute i lördags.
Jag skulle även behöva serumet från Boots Nr 7, rynkorna börjar komma, jag har testat serumet förr utan att jag tyckte mig märka någon förändring men man vet ju aldrig, kanske om man är riktigt energisk med insmörjandet.

Bild:
Kicks

små klappar


Dessa små lyktor från Ittala önskar jag mig i julklapp, i färgen sand & en enstaka i rosa.
Tumblerglasen i samma färg gillar jag också.

Bild: Ittala

julfix

Det tog en aningens lång tid att tapetsera i lördags, men det blev riktigt fint, den vägg som blev klar i alla fall. En mönsterpassning som var superklurig gjorde att vi fick mecka med en våd i taget.
Nu ska vi se till att fixa lite jul här hemma och igår köpte vi en plastgran, jag har alltid varit motståndare till gran i plast men gav med mig detta år. Plus är att den var billig, att vi slipper barret och trubbel vart vi ska slänga den sedan. Minus, ja det är ju något alldeles speciellt med en äkta gran...
Bild: Rusta, en helt OK gran som bara är att vika ihop och spara till nästa jul.

Snålt på bilder

Snålt med bilder här i bloggen som jag annars inbillar mig att jag brukar vara rätt så frikostig med. Detta beror i alla fall på att vi har blivit med en ny dator som jag inte riktigt greppat ännu.
Om jag hade haft lite lättare för att lägga upp bilder så hade jag i alla fall tänkt lägga in en på favoritdoftljuset som jag tröstköpte till mig själv idag. Det doftar vanilj, väger inte upp förlusten av min katt men påminner mig om att vaniljdoft är trevligare än doften av kattens pink.

Min grå ulltuss saknar jag oerhört mycket men är samtidigt glad att mina nära och kära har förståelse för detta. Nog om det nu, jag myser med mitt ljus, med mannen och mamma. I morgon kommer vänner och hjälper till med tapetsering och självklart (Mr Silver) är det vänninan Lärarinnan som jag ska iväg ut med i morgon kväll. 

Ha det fint ikväll...


Vilken dag...

Äh fy vilken dag, mannen åkte precis iväg med min kompis och jag försöker aggera som en vuxen. Men det är svårt, ska slänga bort diverse kattprylar och det känns bara så deppigt.

Snart åker vi iväg på en liten shoppingtur, tapeter ska hämtas, i morgon ska det tapetseras och i morgponkväll ska jag ut med en väninna. I morgon blir nog en lite mer trevlig dag.

Ha det gott där ute.

Katthimlen nästa

Mjau det har inte gått något vidare för min misse. 
Läget: Ny bostadsrätt, vi människor trivs, katten trivs inte och pissar överallt, slutar för ett ögonblick, fungerar bra ute men fortsätter kissandet, mannen är skitsur, jag torkar och tvättar varje dag efter katten.
125198-427
Min fina katt är den sötaste och snällaste men håller helt enkelt på att ruinera mig och förstöra vår bostad, han måste bort. Det är svårt att förklara hur ledsen jag är över detta. En gång för länge sedan var jag tvungen att avliva min hund för att hon var gammal och sjuk, det var den enda utvägen och det enda alternanativet. Det var det värsta jag gjort och jag hemsöktes då och då av ångestfyllda mardrömmar om att jag tagit livet av min bästa vän.

Detta kommer att bli värre, mitt samvete kommer att jagas i evinnerlighet och jag kommer aldrig någonsin att skaffa ett husdjur igen, aldrig någonsin...

Uppdatering, information: Jag är hemma hos katten större delen av dygnets timmar, han får gå ut och in precis när han vill, bakom huset finns ett lagomt stort skogsområde. Kissat inne på olämpliga platser har han periodvis gjort förr även innan flytt. Han får bästa maten, går regelbundet till veterinär för koll, han har alltid vatten i sin skål men vill helst dricka färskt vatten ur ett glas, han har rent i sin kattlåda. Katten är älskad och ompysslad och jag vet med säkerhet att jag inte kunnat göra mer för min katt.
Att flytta honom ännu en gång till en ny familj är inget alternativ eftersom de då skulle få ta över kissproblemet. Har talat med veterinären idag, bölat som en fåne i telefonen, veterinären tyckte inte heller att jag skulle försöka ge bort katten pga ovanstående och ansåg att jag inte skulle låta den förstöra hela mitt hem. Jag har bokat tid sent idag, mannen åker iväg med den, jag är obeskrivligt ledsen över detta. Trots allt är han min underbara, gosiga vän och vem vill ta livet av en sådan.
Näe fy, nu ska jag ta och pyssla med annat ett tag.

Kattrapport och mormor på väg

Mannen vill inte tala, se eller ens prata om katten. Jag som redan har glömt missödet från i förrgår är så nöjd över Klovis turer utomhus. Tre turer, två korta och en längre hans med under gårdagen, han hittade tillbaka varje gång och kommer som vanligt när jag lockar på honom med nycklarna, han verkar rätt nöjd nu det lilla monstret.

Idag kommer min mamma med flyget från norr, hon är efterlängtad av alla, vet faktiskt inte vem som längtar mest. Sonen vill leka, krama och baka med mormor. Jag kommer att hinna packa upp effektivt ur flyttlådorna medans hon roar 4-åringen. Jag gissar även att hon kommer att bli helt vild av att se grannarnas julpyntshets och kommer att ta en djupdykning i julpyntslådorna för att komma in i stämningen.
Tänk att det snart är jul...

Katten ligger risigt till


Katten är söt som socker men en vidrig bortskämd varelse som straffar mig när han inte får som han vill precis när han vill.
Klovis är en utekatt och helt omöjlig att hålla inne, gör vi det för länge så pinkar han av missnöje på min sida av sängen. Mannen vill att katten ska bort, bort, bort. Jag hade bara önskat att han skulle vänja sig vid nya bostaden först. Men nu på vinst eller förlust är han åter utsläppt, sängkläderna tvättas och han verkar hålla sig i krokarna.

Får se om jag med mannen lyckas smöra till mig fortsatt husrum för kattskrället. Med snickarna lyckas jag i alla fall smöra de har satt fast en garderob som vi velat hit och dit om, jag har fått specialskruv till gipsväggarna och info om var reglar sitter och så ett specialkit till ekskivan i köket...

Jaja nu hör jag visst kattkräket jama där ute...

Bild: Katten på premiärtur på baksidan, får se om han kommer in igen...

Hallå där...

Hallå där ute, idag är det underbart väder ute, solen skiner. Vi börjar väl så smått komma i ordning här i nya bostaden, nu är det bara den gamla som ska städas ur, trååååååååååååkigt.

Alla är nöjda i familjen med denna uppgradering av bostad, alla förutom katten som är supertjurig. Idag skulle han äntligen få gå ut, men fick panik av allt det nya så det vara bara att vända in igen.

Vi har fortfarande fullt upp, tid tar det att fixa med allt, men det är dock bara trevliga bekymmer som sagt...

Ha det gott, på återseende...

Inflyttad men inte klar


Så där ja mina damer och herrar här är det inte bara en lovely Fredag utan alldeles nyinflyttad i nya bostadsrätten. Allt är långt ifrån klart men jag bara trivs och börjar tro att jag kanske kommer att känna mig hemma i huvudstaden ändå  (längtar ju som oftast hem till norra delen av landet trots att jag inte bott där på en si så där 17 år, hjälp vad tiden går).
 
Mannen har jobbat mycket sedan inflytt och jag har under tiden lekt hemtekniker, flyttgubbe, byggjobbare och handyman under de senaste dagarna. Detta har resulterat i ömmande fingertoppar (rosa naglar ett minne blott), träningsvärk i armar, en make med dåligt samvete och ett löjligt bra självförtroende faktiskt. Jag bara myser i mitt nya hem, känner mig så bra, sonen är lyrisk över nya rummet och mannen går omkring och ser läcker ut.

Tänk bara en sådan sak som tidigare Idag när jag borrade i betong för första gången i mitt liv alldeles själv! Det var för visso superläskigt och helt ärligt var jag livrädd under hela borrsessionen men det blev ett fasligt snyggt och välfungerande vägghål. Telefon och internet har jag dagen till ära även fixat så att det går att nå oss och telefonen har gått varm. 
Jag hinner inte surfa runt hos er bloggisar i helgen men nästa vecka kommer jag garanterat att spana in och se vad ni haft för er.

Bild: Inflyttningspresent från JM, jag gillar JM...


Kram...

Flyttkaos - flyttpaus

Flytten blev tidigarelagd, jag kämpar på för att hinna & kan inte begripa att alla småprylar aldrig tar slut. Pausar från blogging så länge & vi ses igen när jag har hoppat in i nya boendet.

Ha det gott så länge, tusen kramar.


Före & efter

Jag blev färdig med att klä om min gamla soffa igår.  Soffan är det enda som jag har ärvt från min mormor, den är över 100 år gammal och jag har för mig att även min mormors mor har haft den. Mormor bestämde redan när jag var liten att jag skulle ha den och så blev det. 
Den blev mycket fräschare nu med nya vita fodral i linne och tyget IKEA Stockholm Blad på sofflock och kuddar.
Egentligen hade jag velat ha vita kuddar med grå stjärnor på men det gick inte att hitta någonstans, tygtanten jag pratade med tyckte att jag skulle trycka stjärnorna själv men näe där går nog gränsen, tycker jag har pysslat nog för ett bra tag framöver.
Katten är som vanligt först att provsitta. 

Godmorgon på er.

Kvällsnöje

Vad hittar ni på ikväll? Själv roar jag mig med med att klä om en kökssoffa medans mannen är på julfest.
Den ser  minst sagt risig ut, fläckig och skabbig. Det kommer att gå snabbt så jag uppdaterar väl med lite efterbilder senare ikväll.

Bild: Soffa före...

Lådführer

Min man förstår det inte, knappt jag själv men jag får något vilt i blicken när jag närmar mig burkavdelningen på IKEA. 

Tanken med alla dessa inköp av burkar är att de ska skapa ordning och reda. Här där vi bor nu är det trångt och bökigt i köket och något skapande av ordning har i princip varit omöjligt. Jag som oftast är den som pysslar kring matregionerna har en dröm om att det i nya lägenheten skall bli mer lättjobbat och möjligt att fixa en extrem ordning i skåp och lådor. Japp så vill jag ha det även om det finns stor risk för att jag kommer att bli en lådführer som med hökögon vaktar att var sak lägges på sin plats...

Bild: Ser ni så fina
de är mina nya burkar, härlig plast, bra lock och rymmer 1,8 liter.
Jag gillar även dessa.

Fredag

Det kändes som Fredag när jag vaknade idag och tänka sig det var det också.
 
HM har vräkt på med klänningar och rea och jag hade gärna slängt på mig den längst upp till vänster och dragit ut på party ikväll. Men något partande blir det inte, jag och sonen får mysa hemma själva eftersom mannen beger sig på julfest med sitt jobb.

Näe nu tillbaka till verkligheten, ha en fin morgon där ute...

Bilder:
HM

äntligen släpps hemmafrun ut


Snart ska jag bli utsläppt, när min älskling kommer hem drar jag iväg direkt. Har varit hemmavid pga egen och sonens sjukdom så länge nu och nu måste jag bara ut härifrån.
Får se åt vilket håll det blir, in mot stan eller söderöver, gissar att det blir det senare och om jag gissar på ännu mer så tror jag att det blir en shoppingrunda i Kampradland.

På återseende...

Bild: Sten Älskling från
Fridas Gård

Härliga bekymmer

Försöker låta bli att tjata om min flytt men det är svårt att låta bli eftersom allt bara är ett virrvarr av planering, gardiner, mattor, lådor. Halva meningar som fortsätter med annat innehåll som, -men vad tror du ska vi behålla garderoben ändå?
Men det är härliga bekymmer, jag gillar det.
Nästa vecka kommer lillsvågern och kanske blir det nu flytt redan då på onsdag, vi får se.

Bild: Måste man ha en
Pappelina matta i köket?
Näe lite billigare alternativ fungerar det med.

Men hallå...

Igår kunde jag inte komma in på blogg och blogga, lika bra det kanske. Här är det bara flyttlådekaos och måleriverkstad. Här har vi det bra trots avsaknaden av adventspynt och någon slags julefrid, tankarna florerar dock på dem som har det mindre roligt just nu, hela tiden tänker jag på er.
Till lilla humlan säger jag bara ring så kommer jag direkt...

Bild: Tur att sonen fixat lite julstämning här hemma, julpynt från dagispysselkvällen. Bra jobbat.




Snart klar

Mina senaste projekt är snart färdiga, 2 stycken hissgardiner och så en tillpiffad bänk till sonens rum. Fick en förfrågan om hissgardinsupport av en god vän. "Supporta" gör jag gärna i form av beskrivningar och instruktioner men denna vän var nog mer sugen på att få hela gardinen uppsydd. Där sätter jag dessvärre stopp, jag verkligen avskyr att sy gardiner, värst är nog hissgardiner, så tråkigt, gör det ändå men dock bara till mig själv.

(Till Mr Silver: Ser du, tre strykningar och svarta bänken är så vit så, de eee kul å måle)...


Måndagsmorgon

Morrn morrn, här är vi alla lite småkrassliga igen. Maken har dragit på jobb i alla fall, jag är bara lite småseg och sonen vaknade inatt med lite feber. Nu röjer han i tåglådan så än så länge ingen fara, ska väl ta tag och röja själv en aning jag med.

Och så har vi bestämt tapet i vardagsrummet, det blir den på bilden, kommer att beställas idag.
Ha en go morron...
Bild:
Midbec