vatten, vatten, bara vanligt vatten?


Bild:
Carlsberg

Det blev ingen fisk till middag, däremot fläskfilépasta med körsbärstomater och färsk spenat... Till detta drack vi favoritvattnet "Tropical/lemon". Jag tittar på etiketten och upptäcker en nyhet som helt gått mig förbi att Ramlösa klonats med Vichy Nouveau.
Smakar som det senare ingen förändring där, bara namnet. Men hur fungerar det egentligen? Tappas inte i alla fall något av dessa vatten på flaska ur någon mystisk hälsosam brunn? Vad har hänt med detta nu? Kanske ena hälften brunnsvatten och den andra direkt från kranen? Hur ska det gå nu för alla brunnsberoende, för alla dem som satt sin tilltro till det anrika vattnet?

Ja ni ser ju vad man kan gå igång och fundera på viktiga ting här i livet. Själv har jag alltid trott att oavsett märke så tappas vattnet direkt från kranen, i med lite bubblor och smak. Paketera i flaskan, korken på och så köper vi det som galningar allihopa. Men det är väl bara jag som tror att det är så för att jag är en sådan skeptiker.

Ha en go valborg nu alla glada...

släng köttbiten på salladen

125198-423
Bild: På lite mat

Som oftast finner jag matlagning roande men ibland vill jag bara slippa eller att det ska gå så fort att man i princip bara kan sätta sig ned och krubba direkt. Detta är en maträtt som vi äter ofta, hur enkelt och snabblagat som helst.

Blandar en sallad direkt på tallriken och steker en köttbit eller kyckling som jag kryddat ordentligt. Jag häller på en skvätt vatten i stekpannan, pressar i lite citron eller lime och låter köttet eftersteka en stund.
Därefter slänger jag bara köttbiten på salladden och ringlar över skyn, ingen dressing behövs. Mumsigt tycker både jag och mannen och ett himla bra alternativ till annan inte så nyttig snabbmat.

Ikväll blir det dock inte en köttbit slängd på en sallad utan troligtvis en 
fisk under täcke.

morgon shoppping

125198-420
Bild: På nya favoritboken

Mamsen är på plats, frukost har intagits på hotell och så har vi hängt på låsen i Kista Galleria och morgonshoppat. Baslinne och mysbyxor till mig, kläder till sonen och en liten födelsedagspresent.

På tisdag ska vi nämligen på barnkalas och då måste man ju ta med en liten gåva. När vi frågar sonen vad han vill ge bort till sin lilla kompis så svarar han varje gång, tydligt och klart.
-Ett kex!
Vi får väl ta med ett kex som han får ge till henne eftersom det enligt honom är det bästa man kan skänka bort för närvarande.
Men vi köpte även lite annat som kan roa en liten på sin födeledag. Sonen hittade även en söt Bamsebok som han är alldeles förtjust i, lagom lång text att lyssna till och kladdig honung som man kan peta på...

 
Sonens kläder och födelsedagspresenter

mor landar idag...

125198-419
Bild: På ett blommande träd som spanades in igår

Idag är mannen ledig från jobbet, sovmorgon kanske? Nope nu drar vi iväg och hämtar min mammi på flygplatsen. Ska bli så underbart att ha henne här och jag blir så glad att hon precis vet när det som mest behövs ett besök.
Vi ska stanna någonstans och bjuda på en riktigt god frulle och därefter drar vi väl hemåt igen gissar jag.

Ha det gott så länge alla klämdagslediga och så klart alla ni som jobbar som mest...

filmhelg


Denna helg har varit en riktigt lugn filmhelg. Annat var det i tidiga tonåren, när det med mycket fuffens planerades inför valborg. Så här i efterhand tycker jag att det var tur att mina föräldrar var smarta nog att inte lita på mig till fullo utan helt sonika medverkade till att förstöra de mesta av det inplanerade buset. Jag vet inte om det stämmer men jag har hört att det är lugnare nu för tiden denna helg och att festande bland "tonisar" har koncentrerats till avslutningen istället.
Nåja tillbaka till filmen, en film där miljö och foto är tjusigt, bra skådisar och storyn är egentligen riktigt bra men den tappar efter ett tag och blir alldeles för seg. Kom på mig själv att hålla på att somna flera ggr, tvingade upp locken och såg den till slutet i alla fall.

olämplig/lämplig plats

125198-418
Bild: Födelsedagståg 169:- från
Blå Elefant

Vi promenerade ju till Tanto igår för att mata ankor och vanligtvis brukar jag inte störa mig på dem som inte har lika tur i livet, de måste ju få vara någon stans. Men jag måste i alla fall utfärda en varning för Tantolunden eller parken nedanför vid vattnet (vad den platsen nu heter). Området har förvandlats till en icke barnvänlig plats, ett tillhåll för knarkare och fyllisar. Där var det rörigt, stökigt och fullt med folk som börjat häva bira redan på eftermiddagen en vanlig vardag. Jag hade jag fullt sjå att få sonen att låta bli att titta på fyllisarnas snoppar då de stod och lättade på trycket för öppen ridå. Inte nice alls! Ankorna matades i alla fall sedan drog vi därifrån.

Denna förmiddag har dock tillbringats på en alldeles supergaranterad barnvänlig plats, i sandlådan. Kanske är jag dock en dålig mamma för jag tycker det är så tråååååkigt. Men självklart så är det bara att stå ut för liten älskar att hänga där.
Nästa lördag ska jag dock köra stenhårt på min nya upptäckt! Att lördagsförmiddagarna helt klart verkar vara pappornas dag i lekparken. Denna morgon var där inte mindre än 7 pappor med sina barn och så jag och sonen förstås. Jo jag räknade faktiskt eftersom jag tyckte att det var ett rätt så fascinerande fenomen.

Det var inte bara papporna som räknades utan även tiden och tänkte att jag kan ju inte gå härifrån bara efter en kvart, men hopp och hej helt plötsligt hade vi hängt i lådan i 40 minuter. Bakat sandkakor, kastat kottar och sand. Nu har vi sand i hela lägenheten men vad gör väl det när man med så enkla medel förgyllt sonens förmiddag...

nu har jag också sett den

125198-417
Bild:
sonypictures.com

Underbart foto i denna film, kostymerna, miljön helt underbara, även ett plus för hur man lyckats fånga Marie Antoinettes leda av att vid så ung ålder bli bortgift och drottning i en hysteriskt lyxig miljö. 

Jag var trött när jag såg filmen och tänkte mest på hur sanslöst tråkigt liv hon verkade ha haft. Så någon fullpott kan jag väl inte säga att jag ger den. Men självklart ett måste bara för att den är så välgjord och vacker.

energi på topp

image416
Bilder: Från IKEA

Liten sover och jag mumsar på en ljuvlig spansk omelett, vet nu inte om den är särdeles spansk men jag hade potatis och oliver i så den känns som det i alla fall.
Inte bara matlusten som hittat tillbaka, även energin trots massiv sömnbrist. Nu vill jag göra alt på en gång...

Maken drar direkt efter jobbet på personalfest så det är jag och liten hela dagen och kvällen. Jag vill ut bland folk, inviga min nya
kärlek, shoppa mera, hinna röja bort sådant som ligger på efterkälken här hemma. Passa på att äta fiskbullar till middag eftersom mannen inte anser det vara föda och fixa sommarfint på balkongen...

Men jag ska hejda mig, det finns fler dagar framöver så idag blir det en tur till Tanto, mata ankor och mysa med sonen. Och ikväll slänger jag mig ned i soffan, hyr kanske en film och bara softar.

Ha en toppenfredag, nån som ska göra nåt kul?

I'm back

Waaaaooooo jag har bloggat ikapp mig själv, det funkade ju bra och jag vet till och med vilken dag det är idag. Det är faktiskt fredag och det känns riktigt OK.
Om det är någon som undrar så kan jag tala om att jag inte rapar visdomsord titt som tätt. Men det är gott med lite kloka ord från andra smartisar när det är lite deppigt. Hittade några
här. Och vill ni spana in vad jag haft för mig i veckan (vilket inte är så mycket) så rolla nedåt, ett inlägg för varje dag. Men idag är idag och jag ska inte lägga energi på att grubbla mer.

Nix nu ska jag ta och spana in vad ni andra har haft för er.  Tack igen för alla fina kommentarer, tusen kramar till er alla och en miljard bamsekramar vardera till dig Mira, Lärarinnan och min lilla mammi...
 
 

"Det finns två dagar du inte ska bekymra dig över. Gårdagen och morgondagen."


torsdag

125198-415
Bild: På "bloggklänningen"

Undrar om du är lika ledsen som jag,
tänker du också på vad vi gör nu, 
funderar på hur vi mår.
Var det verkligen så lätt att klippa
de band som förde oss samman.

En dag kommer vi att mötas du och jag.
Kanske kommer vi då att blinka riktigt länge,
riktigt hårt.
Vända våra huvuden åt varsitt håll
och låtsas som om vi aldrig någonsin
känt varandra.

Inget mer finns att säga
allt är redan sagt.
Du har gjort ditt val
du får stå för det.
Jag kommer alltid att undra varför
men det kommer att göra mindre ont...


Jaja men livet måste ju gå vidare och vad är inte bättre att förnöja sig med än lite shopping. Blev ju kär i
"bloggklänningen" och väl inne i Indiskas provrum blev jag ännu mera kär. Tror att jag kommer att flytta in och bo i denna klänning hela sommaren. Hann även med en sväng till sonens favoritställe, håll i er nu för det är faktiskt IKEA! Dock mest pga köttbullarna men ändå. Han lär sig snabbt vad som är viktigt här i livet den lille krabaten.

onsdag


Bild.
CDON.COM

Tankar i en enda röra...
Film är perfekt när tankarna behöver skingras, "The Holiday" var en film helt i min smak, (svägerskan! Har du inte sett den ännu så är det ett måste) tjejig, rar, massa kärlek och lite smårolig.

"Att tänka är att samtala med sig själv."

Tisdag

125198-414
Bild: På nya bågarna

Efter att i princip analyserat sönder mig själv, funderat kring om jag kunnat gjort annorlunda, kommit fram till att jag skulle gjort likadant igen så har jag denna dag varit mest förbannad.
Pallrade mig iväg till optikern och hämtade glasögonen, skönt med ett avbrott...

måndag

125198-413
Bild: På armbandet

En tröst mitt i allt elände denna sorgliga dag var Nomad armandet från
Zylber som damp ned i brevlådan. Så himla nöjd, kommer ha det på ett bra tag framöver. Måste komma ihåg att ta av det när jag duschar bara...

"Fakta är fakta och kommer inte försvinna bara för att du inte gillar dem."

söndag

125198-412
Bild:
Ben & Jerry's

Det får vara nog nu,  dagarna har flutit ihop i ett enda kaotiskt virrvarr. Allt är fortfarande en röra. Men jag tänkte att om jag hetsbloggar ett inlägg för varje dag så kanske jag bloggar ikapp mig själv, så jag vet vilken dag det är idag. Vi får se here we go...

Söndagen den 22 april var en av de värre dagarna på länge, chock, förvirring, besvikelse, upprörande, irriterande, hån, kaos, tomt, frågor utan svar och noll timmars sömn. Och man ska inte ställa in Ben & Jerry's glass i kylen efter att ha fått i sig en sked för då går den inte att äta sedan...

"Den som ler när det går honom illa har redan tänkt ut vem han ska skylla på."

tack igen alla ni

  Jag har slutat Lille Skutt tjuta, nu är jag bara förbannad (vilket är ett gott tecken)...
Haha tack alla ni för era underbara kommentarer
(Gloom du kan vara lugn, du har inget med beslutet att göra). Alla bloggar vi i olika syften, för mig är bloggen inte ett forum där jag gnäller om mina problems, tvärtom de tar jag tag i och försöker göra något åt så gott jag bara kan och orkar. När jag fått någorlunda rätsida på det vansinne jag nu befinner mig i så kommer jag tillbaka i samma spretiga stil och hoppas att ni då inte har glömt bort mig alldeles...

Massor av kramisar till er alla, era ord värmer  så gott

"Felet med världen är att de dumma är så tvärsäkra på allting - och de kloka så fulla av tvivel."

bloggpaus...

Kära underbara bloggvänner, jag måste ta en bloggpaus, livet suger nu och det är en hel del som måste fixas...
Jag är ledsen, chockad, och bedrövad över hur vissa beter sig i vår värld. Bekymrad över hur vissa tror att deras handlande inte får konsekvenser för dem det drabbar...

Jag är så tacksam över alla fantastiskt fina kommentarer jag fått och alla jag "lärt känna"...

Kanske blir pausen alldeles så kort, kanske längre, vi får se...

Kärlek till er alla, det menar jag verkligen...


priser som tickar nedåt, farligt, farligt...

125198-411
Bild: Smycken från
Zylber

Näää vilken jobbigt farlig sida, har försökt undvika den i det längsta (för jag vet att jag inte kommer att låta bli) men efter alla bloggares värvningsraggningar här och där så har även jag varit där.
Jag gillade dessa två armband direkt, vill ha, men hade inte alls tänkt shoppa idag.
Dett skall dock vara de sista exemplaren, priset sjunker hela tiden, suck varför tittade jag in där. Nä nu ska det pysslas med annat, ska bara kika in en snabbis igen först...

Uppdatering kl 12.10: Hoppsan det stämmer verkligen att det var sista exemplaret, trodde det var en försäljningsgrej. Men det svarta armbandet kunde jag inte låta bli, är nu på väg hem till mig. Slutsumma 360:- inkl frakt, skulle egentligen fått lite ytterligare rabatt men av någon anledning uteblev den.
Vill du få 50:- i rabatt och samtidigt ge mig 50:- att handla för på Zylber? Lämna mailadress så fixar jag det...
BiiBii och Lärarinnan ni får mail direkt av mig och så gör ni som ni vill så klart om ni vill bli värvade eller ej...

handtag, famntag, klapp eller..

Bild: Googlad
Waooo vilken sovmorgon, 9.00! Rekord, sonen är på soligaste humöret och jag dricker gokaffe och funderar på vad vi ska hitta på idag. Solen skiner även utomhus och på TV spelar Sahara hotnights, jag gillar de där norrlandstjejerna, dom är duktiga och jag tycker det är roligt när det går bra för folk.

Kramar har jag tänkt på, jag gillar att krama dem som jag känner men jag undrar verkligen vart det gamla handslaget vid hälsning tog vägen. Jag tycker det känns jättemärkligt att krama helt okända eller någon jag träffat som hastigast en eller två gånger. Jag är varken stel, pryd eller snål på kramar men det känns bara inte bekvämt helt enkelt.

Hur ska man kramas då med folk man inte känner? Klappa lite lätt på axeln, hålla så lamt och löst som bara går så att det blir som en slags luftkram eller ska man ta i ordentligt för att visa att man verkligen är en kramare...

Vet du hur du kramas? Kramar du okända?



nu

 Mannen har dragit iväg för att se en gammal hårdrockspolare spela på en krog inne i stan. Kul för honom, jag hade ju mitt igår.
Själv ska jag ta och ringa en gammal tjejkompis och därefter glutta på film. Ingen av de filmer jag hade planerat att hyra fanns så klart inne så jag grabbade tag i "The lake house" så får vi väl se om det är något som duger åt hemmafrun. Annars passar smöriga lovemoovies perfekt när mannen inte är hemma.

Ha en mysig kväll...

Uppdatering efter att ha sett den: Konstigt men jag började jag tänka på svägerskan när jag slog igång filmen... Hmmmm kunde det vara så att hon tipsat mig om filmen tidigare? En alldeles underbar rulle, gillar detta paret ihop, knasig kärlekhistoria som sträcker sig över tid och rum. Gillar man kärleksslask så gillar man denna. Efter filmen hoppade jag in på svägerskans blogg och letade rätt på inlägget som jag glömt att jag läst och visst var det så att hon hade sett den och även gillat den hon med. Ja vi tycker ju lika i mångt och mycket så jag är inte förvånad.

dopefterfesten

125198-410
Bild: Inifrån kyrkan

Idag har vi stressat till kyrkan på "dopefterfesten". Jag trodde vi var i god tid, båda herrarna (liten och stor)      eftermiddagsvilade men den klocka jag tittade på gick en halvtimme fel. Så när sonen vaknade vimsade även maken upp och poängterade att vi nu bara hade 20 minuter på oss att vara på plats i kyrkan. Jag tvingade oss iväg  i rasande fart, mannen surade eftersom han hatar att vara sen.

Sent kom vi men vi hann med en sång eller två, sonen fick skrika BJAAAAAAAAVO och applådera, leka i lekrummet med de andra barnen, kladda tårta och kasta servetter på prästen.
Syftet var att sonen skulle ha kul, sedan att vi kanske kände oss en aningen malplacerade ja det fick vi helt enkelt stå ut med.

Därefter drog vi in till city, jag köpte Converse och mannen en ny telefon eftersom hans hade gått sönder. Avslutningsvis åt vi middag på Kungshallen och åkte hemåt igen...

i´m a conversegirl

125198-409
Bild på dagens skoinköp
Ja eller kärring, välj själva jag föredrar dock rubriken. Provade dem idag och det kändes som om att åka tillbaka några år i tiden. 20 år sedan första paret införskaffades och nu sitter de åter på fötterna igen. Känns för jäkla bra helt enkelt.

Gårdagskvällen med min söta väninna gick i rasande fart, timmarna bara flög iväg och helt plötsligt hade det blivit sent som helst och dags att åka hem.

Tjejkväll

image408
Bild: Sky topp, True Religion jeans, Tomas Wylde väska, Valentino Garavani skor, Bomulls jacka Marc jacobs, allt från
stylebop.com. Nagelack från Blush.

Ikväll blir det en sväng ut med min goa tjejkompis, vi har planerat det ett bra tag men det har kommit annat emellan. Men nu är det dags och det kommer som vanligt att bli hur nice som helst.

Man ska vara rädd om sina gamla tjejkompisar, även om man inte hörs varje dag så är det viktigt att vårda den vänskap man har. Väninnor är viktigt och man får verkligen inte glömma bort dem när kärlek och förhållande slår till med stormsteg. Om prinsen åter förvandlas till en rutten groda vem vill man då ska finnas där. Jag vet i alla fall vilka jag skulle vilja ha vid min sida om det skulle krisa.

Nu är det inget sådant i faggorna, nej ikväll blir det bara fun fun fun...

Ha det fredagsgott

utmaning visa bloggplatsen

125198-407

Utmaningen hittades
här...
Vi har ett rätt så menlöst icke fungerande trådlöst nätverk. Egentligen hade jag velat visa lite diverse bloggplatser i hemmet... Skulle lätt kunna tänka mig att surfa i sängen om kvällen. Men då nätsladden måste vara inkopplad så blir det för det mesta blogging i soffan på vardagsumsbordet. Denna morgon med nyhetsmorgon på.

Var bloggar du?

en hel kanna kaffe tack

125198-406

Dricker gokaffe denna morgon, inte dumt alls. En hel kanna, hemskt va men ni ser ju hur liten den är, en minikaffekanna.
Dagen blir lugn idag, känner oss lite rackliga jag och liten, hesa och småsnuviga. Men till kvällen har jag nog allt piggat på mig för då är det time att prata käkarna ur led både på mig själv och lärarinnan (min goa tjejkompis).

Ha en go förmiddag...

stövlar, kyrka och spel

125198-405

Ut i plasket med stövlar på. Jag har faktiskt gjort en del grejer idag som jag inte gör varje dag. Svängde bla förbi kyrkan en snabbis, inte för att jag är tokreligiös utan som sagt "bara för att". Tände tre ljus, stoppade pengar i en låda och sonen fick högljutt lyssna på sig själv när det ekade. Men vi fick dock vänta lite för det var begravning på gång och lite vett har jag faktiskt.

Pengar satsades även på djur med fyra ben som springer runt på en bana. Vinner jag så lovar jag att hojta, annars så talar vi inte mer om det.

Dagen har varit riktigt bra och snart ska det mysas med mannen.

 Ha det gott alla...

Uppdatering senare samma dag: Bara för att de som känner mig inte ska tro att det spårat ur totalt. Nej jag har inga planer på att hänga i kyrkan titt som tätt. Jag svär fortfarande och pysslar säkert med alla möjliga synder som inte är förenligt med ett religiöst liv. Jag är som vanligt helt enkelt...

louboutinstövlarna

125198-404

Visst ser ni
likheten? Likheten mellan mina  "äkta" Louboutinstövlar och original pumpsen med röda sulan.

Ja ja detta är det närmaste Louboutin jag kommer idag för det regnar, men det gör inget när man trippar omkring i dessa gummistövlar. Fick dem av min kära mor för hur många år sedan som helst.

Ha bästa dagen...

bara ett par till

125198-401 125198-402

Jag har rensat bort en hel del skor (som finns i lägenheten, ej i förrådet), vinterskorna har hamnat i garderoben och nåt par fick åka i sopkorgen.


Så jag radade upp dem på golvet och det blev en kö av skor som bara väntar att på komma på tassarna. Hmm konstigt och jag som precis kände att jag måste ha ett par Converse, nuuuuuu. Å när jag tänker efter så jo, det måste jag för inte finns det några sådana här inte.


Mina underbara Louboutins kräver ett eget inlägg som kommer alldeles strax... 

2 saker jag aldrig brukar göra

image400
Bild: På ett
armband som jag är mycket förtjust i, har kanske till och med haft med det förut, jaja men det tåls att visas igen i så fall.

Jag stör mig lite på mina 2 dåliga dagar, rätt så ordentligt faktiskt. För vet ni jag har varit med om så mycket elände som varit så mycket värre. Så jag har nu beslutat för att själv vända den negativa energin och sluta gnälla. Sent igår kväll när jag satt och klurade kom jag på att (förutom att försöka hinna med lite tröstshopping) så ska jag under dagen göra minst 2 saker som jag aldrig gör annars. För att? Bara därför att jag tror att det skulle vara, tja lite, äh bara därför att!

Och vad blir det då för nåt som jag aldrig gör annars ? En lyxig spa dag kanske? Eller en tripp till Skansenakvariet för att klappa spindlar? Eller en snabbresa till Paris?
Nope, inte alls även om jag inte skulle tacka nej till var sig spa eller Paris. Klappa spindlar nej där går gränsen huva vill inte förstör ännu mer. 

Nr 1. Jag ska så tidigt som möjligt snubbla iväg med sonen till kyrkan, be en bön, tända 2 ljus och låta liten skrika allt vad han orkar (tror inte han gör det men det vore allt bra kul) och tacka ja till en slags "dopefterfest" som vi är bjudna på.

Nr 2. Jag ska spela på nåt, hästar kanske, kan man spela på hästar en Torsdag? Jag menar har man haft sämsta lyckan på 2 dar borde man väl vinna på den tredje...

Ja det var mina stora förmiddagsplaner... Ni då alla smygläsare? (jodå även jag läser den egna statistiken så jag vet att ni finns)

Berätta nu vad ni har för er denna dag?

men vad?

125198-399
Bild: Hittades
här...

Jag som tyckte att gårdagen var kass
, ha ha inget mot denna tragiskt träliga tråkdag. Även om jag inte har för avsikt att bloggmala om massa surt och trist så går det inte att komma ifrån att denna dag har sugit helt enkelt.

Höll föresten på att bli överkörd av en bil igår, precis mitt på övergångstället kom bilen seglandes i rasande fart. Föraren tog ingen notis om mig, jag fick kasta mig bakåt för att komma undan och hon susade förbi utan den minsta tendens att bromsa in. Gissar att hon inte såg mig där mitt på gatan...

Ja ja, jag har då klarat mig levandes förbi dessa dagar. I morgon kan det omöjligt bli sämre, i värsta fall får jag tröstshoppa för det hjälper faktiskt, ibland...

Nog om detta, jag tackar min man som vet när det gäller och har varit så myspysig hela kvällen...

hallååå där!

  
Svägerskan, Lärarinnan, hennes smygläsande man och alla ni som faktiskt känner mig på riktigt... När ni är här inne får ni faktiskt ta och lämna en hälsning så inte jag upprepar mig som en bandspelare när vi träffas IRL eller surrar i telefonen....

Ett litet "hoho" hinner ni allt med sötisar...

Äntligen klara

125198-395
Mörkläggningsgardinerna är klara, och de stänger verkligen ute ljuset. Att sitta och sy fodrade gardiner är inget jag vill syssla med varje dag men jag är helt klart nöjd med resultatet trots en hel del pul och pill

125198-396
Gardinstången kommer från Jysk och det blårutiga tyget är ett tunt bomullstyg som på baksidan är fodrat med ett vitt mörkläggningstyg.

125198-397
Hissgardinen satt på plats innan, även den egentillverkad men den tillsammans med persienner räckte inte för att stänga ute ljuset den tidiga morgonen.

125198-398
På dagen är gardinena ej fördragna och själv tycker jag (trots suddig bild) att det ser riktigt trevligt ut i sonens rum.

Halvseg dag

125198-394
Bild:
Diorbrills och bilden har inget med texten att göra, inte ett dugg faktiskt, men solbrillorna är snygga.

Har varit en halvseg dag där inte mycket blivit gjort, men det var ju full action igår så jag gissar att man ska ha sådana här dagar med.
Igår kväll var jag dock alldeles för trött för att orka med att fixa gardiner till sonens rum, ikväll blir det dock av, bara mannen vill komma hem snart. För hur hjälpsam än den lille mannen i huset är så fungerar det inte att sy några gardiner när han är med...

jag är inte den som är den

Efter att ha följt diverse diskussioner om länktåget och dessutom skrivit ett smått tjurigt eget inlägg så erkänner jag att jag ger mig. Jag tar bort tåget! Inte för att jag känner mig särdeles rädd att portas från Google utan mest för att jag sett att jag på olika portaler länkar till sidor som jag inte alls har någon koll på och kan ansvara för. Den enda blogg som jag har som stående länk till här på bloggen är svägerskans som är en alldeles underbar människa. Utöver det så länkar jag i mina inlägg ofta och gärna till diverse sidor och bloggar som jag finner roande eller intressanta.

Så var det med det, jag är inte den som är den utan kan även erkänna när jag har lite fel...

Ha det gott idag

tisdagstema

125198-391
Bild: Morgonbild på nallesamlingen

Tisdagstemat denna vecka är djur och jag bjuder på några av sonens favoriter. "Herr Björn" den bruna nallen längst till vänster är storfavoriten och får sig en kram varje kväll innan läggdags. Det är dock inte bara sonen som uppskattar dem utan även jag som finner dem dekorativa i barnrummet.

125198-393
Bild: Tagen tidigare denna vår

Mamma älg som bor på Skansen är en annan favorit, sonen pratar ofta om henne och uppskattar besöken på Skansen som blir några per år. Ofta tar vi med norrlandsvänner som kommer på besök och promenerar runt i djurparken. Även om jag uppskattar Skansens vackra miljö så blir jag dock en aning deprimerad av att se djuren bakom galler.
För visst är djur som vackrast där de hör hemma, ute i naturen i det fria...

morgonsken

125198-390
Bild: Denna morgon utanför köksfönstret

Som alltid om våren hinner jag inte registrera allt som händer, speciellt denna vår eftersom den är så tidig. Knoppar slår ut och vips har allt slagit ut och jag står som oftast varje säsong förundrad över hur det hela gick så snabbt och var våren tog vägen.
Nu ska jag försöka med kamerans hjälp registrera årstiden lite bättre. Utsikten bakom mitt köksfönster är inte den roligaste men varje morgon när solen skiner är där ett alldeles speciellt gult ljus som faktiskt får en att piggna till en aning. Och denna morgon såg jag att löven börjat slå ut även vid fönstret. Även om det snart ska bli kallare så tror jag att vi kommer att få en lång och fin sommar...

skor å bågar...

125198-389
Bild. På dagens inköp

Silverballerinas har jag varit ute efter ett tag men inte hittat någon budgetvariant som jag gillat... Men nu så fann jag ett par på Hornsgatan för 399:-. Helst skulle jag vilja ha
dessa  som Maria shoppat loss på ("inte avis alls")men eftersom jag ibland är lite småsnål när det gäller skor som jag tror att jag bara kommer att använda knappt en säsong ja då vill jag ha budgetalternativ. Jag gillade skorna direkt men hade jag känt mig det minsta osäker hade jag inte köpt dem för skoaffären hade inte öppet köp på ett endaste par skor och det är uselt tycker jag.

Och äntligen har jag bestämt mig för bågarna hos optikern. Vilken service, jag tackar och bockar för all hjälp och att de stod ut med mitt velande...

mörkläggning

image388
Bild: På tyg som inhandlades igår

Ändrade planer, sonen var urtrött och ville vila, inte konstigt när man vaknade strax efter 5 på morgonen och dessutom somnade sent kvällen innan. Det blir att tillbringa dagen ute efter lunch istället. Men förhoppningsvis ska det bli ändring på de lite för tidiga morgnarna för nu ska det bli mörkt i sonens rum då vare sig persienner tillsammans med en hissgardin kan skrämma bort vårljuset den tidiga morgonen (under kvällen också för den delen).

Köpte mörkläggningstyg (det vita) och blårutigt som det ska bli fodrade gardiner av i sonens rum, kostade en hel del men hoppas på att det ska ge resultat. Förhoppningen är att han med gardinens hjälp ska sova lite längre på morgonen och att det ska bli lite svalare eftersom solen ligger på hela dagen.

Näe nu ska jag ta och klippa tyg, sy sedan när mannen kommer hem, ikväll ska de vara klara :)
Ha det gott....

rosa

125198-387
Bild: På rosa blomster i köket.

Det är härligt med färska snittblommor som dessutom håller sig fräscha länge. Inte så dumt att mötas av denna syn en morgon som denna...

gomorron alla pigga

125198-386
Bild: På en av morgononens höjdpunkter...

Idag känner jag mig laddad för en ny dag med mycket utomhusvistelse i det fantastiskt smått overkliga vårväder.

Vilken dag vi hade igår, hur mysig som helst med lite snabbshopping i Sickla eller rättare sagt akutshopping eftersom sonen hade på tok för varma kläder. Så det blev ett par sommarskor, en keps och så en T-shirt, allt från HM.
Därefter drog vi upp till
Fåfängan och fikade festis, kaffe och bullar. Satt vid klipporna och spanade ut mot ett sommarlikt Stockholm. En gammal bekant stötte vi även på och det är ju aldrig fel.

Önskar er alla en toppendag...

farligt länktåg...

Några bloggare skrämmer ett gäng bloggande tjejer som hoppat på länktåget (merparten av de "inbjudna" till tåget är faktiskt tjejer, i alla falla vad jag sett) med inlägg på den egna bloggen om att det är farligt att gå med i länktåget.

Så pass farligt att man kan bli avstängd från Google. Riktigt tydligt varför och hur avstängningen skall komma att ske framgår inte, var gränsen går för hur många man får länka till i ett inlägg meddelas inte heller och inget om vad andra sökmotorer anser om det hela.

Många har nu pga den påstådda faran dragit bort inlägget om tåget. Det fortsätter dock så länge folk länkar vidare och deras bloggar finns redan med så riktigt så enkelt är det inte att hoppa av.
Jag tror i all min okunskap att Google bryr sig föga om detta fenomen som snart kommer vara ett minne blott.

Precis som diverse andra utmaningar som jag finner roande, tyckte jag att det var roligt att få inbjudan till tåget samt kul att få "påa" 3 bloggar som jag gillar. Och självklart förstod jag att det är de som startat det hela som "tjänar" mest på länkningen just pga "kedjebrevsfenomenet".

Jag är inte ett dugg rädd, skulle jag dock kontaktas av Google så får jag väl bita i det sura äpplet då men inlägget tar jag inte bort för att en snubbe eller två, meddelar att vi alla ska vara rädda för ett farligt tåg...

horribelt


Bild:
Aftonbladet

Vissa har verkligen stoooooora bekymmer...

20 år sedan sist

125198-385
Bild:
Converse

Jag minns dem så väl och har faktiskt blivit sugen på att investera i ett par igen. Jag var väl 15-16 år och skuttade gärna omkring i ett par Converse för jämnan. Uppe i underbara norrlandstaden där jag kommer ifrån fanns de inte att köpa då utan man fick bege sig till huvudstaden eller Göteborg för att få sig ett par äkta. Äkta skulle det vara, att ha ett par kopior var inte lika coolt. Jag hade ett par lila och min bästis hade ett par i någon annan färg och tillsammans hoppade vi gärna fram i dojjorna tillsammans med ett par cykelbyxor och en storskjorta (oversize som det numera kallas).

Men jag minns även att de inte var speciellt bekväma, kalla vid kallt väder och supersvettiga när det var varmt och ingen vidare sula heller. Men Converse borde väl ha avancerat en aning på 20 år och jag har tänkt mig ett par i skinn... Som vanligt kommer jag att fundera ett tag till och eftersom det bloggas överallt om dessa så tar de väl helst slut innan jag bestämt mig...

Kommer du att införskaffa ett par igen?

inte 25 längre

Från allvar om mord till mat och nu diverse "åldersbekymmer" spridningen är total i denna blogg, men så är även jag, differentierad och själv gillar jag det. Gillar mitt liv totalt just nu även om det blev en aningens för sent igår, men vad gör man när gamla vänner dyker upp från stora vidder? Sitter uppe och surrar hela natten så klart...

Åren som gått gör sig påmind genom att "fina linjer", rynkor närmare bestämt poppar upp runt ögonen. Jag gillar det inte, spelar ingen roll vad någon säger jag kommer helt enkelt inte överens med dem. Än är det inte så illa att jag faller offer för kniven men jag funderar starkt på att testa rynkkrämen från eleven.

Någon som testat???

lax med chevreosttäcke och ugnsrostade rotfrukter

125198-378
Både stora och små gäster tyckte att gårdagens middag blev en höjdare, inklusive jag själv hör och häpna. Ett lättlagat recept där det går att förbereda under dagen så man slipper stå och pilla med mat när gästerna kommer. Min underbara norrlandsväninna har inspirerat mig till detta recept, hon lagar alltid så god mat men detta är dock en egen variant...

Ingredienser 3-4 portioner:
4 portionsbitar laxfilé
2 dl creme fraiche
4 st soltorkade tomater
10 st pimento oliver
200 gr chevreost
1/2-1 tsk sambal oelek
1 näve färsk basilika 
Sesamfrön

ca 8 potatisar beroende på storlek
ca 4 morötter beroende på storlek
ca 3 färska rödbetor beroende på storlek
1 rödlök
salt/vitpeppar
margarin
olivolja

Slå på ugnen, 200 grader. Du behöver 2 ugnsfasta formar, en liten till laxen precis så att fisken får plats, kontrollera att båda formarna ryms i ugnen samtidigt. Smörj en form, salta och peppra laxfiléerna och lägg i formen.

Finhacka soltorkad tomat, basilika och oliver och lägg i en skål. Tag bort kanterna på chevreosten, smula ned den och blanda i creme fraiche, sambal oelek och lite vitpeppar efter egen smak, så smaka av såsen. Salt behövs inte eftersom oliver och tomat har mkt sälta.
  
Bred över ostblandningen över fisken strö över sesamfrö, förvara i kylskåp tills det börjar bli dags att poppa in formen i ugnen.


Skala rotfrukterna och skär potatisen i lite större bitar, morötter och rödbetor i lite mindre eftersom de tar lite längre tid för att bli klara. Skala och klyfta rödlöken. Smörj en form, lägg i lök och rotfrukter, salta/peppra och ringla över lite olivolja, blanda. Sätt in i ugnen, 200 grader i ca 40 minuter. Efter ca halva tiden rör du om bland rotfrukterna och sätter in fisken som behöver ca 20 minuter i ugnen.

fäääääääärdigt...


döda frugan, det är ju inte så allvarligt...

Döda din fru och sitt av drygt 6 år i fängelse, det är väl en bra deal om man är less på frugan, om hon sneglat åt någon annan, inte vill vara med dig längre, lagar kasst käk eller bara är allmänt trist och irriterande.
Skjut ned henne på öppen gata, låt henne få smaka på lite dödsångest och påföljden blir 10 års fängelse med möjlighet att komma ut efter dryga 6 år om du sköter dig.

En kvinnas liv är inte mer värt enligt
HD-domen förra veckan, HD kunde dock konstatera att brottet var mycket grovt men att det ändå inte tillhörde det allvarligaste fallen.

Bravo Sverige,  bra signaler, kvinnan dog ju bara lite och det är väl inte så himla farligt...

blommor, blader och en och annan fisk

125198-375
Bild: På en ros till mannen i en manlig färg (dagens inköp)...

Bilder som egentligen skulle varit med i förra inllägget. Blommor blev det även till mig, årets sista tulpaner sade blomfarbrorn, lite trist men jag får väl köpa andra buketter sedan. Jag älskar att ha fräscha buketter hemma. Det livar upp en aning...

Och så blir det en rätt ointressant dagens lunch bild, ICA sushi, aningens torr och trist men ok ändå...


freeeeeeeeeeeeedag

Blogg har något slags driftstopp så jag lär väl inte vara ensam om att det trubblar på bloggen. Hade lite bilder som jag ville få med idag men det får bli en annan...

Jag har shoppat nya fräscha blommor inför helgen, varit ute i det vackra vädret, ätit en rätt så ok ICA-suchi. Ikväll ska det firas att mannen varit så cool under alla intervjugrillningar och av flera hundra sökande lyckades "roffa" åt sig drömjobbet. Bravo mannen du är kung just nu...

Och så ska det förberedas en lättlagad, snabb och supergo laxmiddag, bjuder på recept senare för den som gillar det. Är i alla fall sådant krubb som kan stå i kylen tills det är dags att slänga in det i ugnen. Perfekt en dag som denna då jag måste kolla på brills som kommit till optikern...

Det var en liten lägesrapport...

Ha en toppenfredag alla goa och jag som är nyfiken undrar så klart vad ni ska hitta på??? Ni kanske drar täcket över huvudet denna olycksfredag?


supermorsor

Oj idag var det svårt att komma in på blogg.se, men nu verkar det funka om än riktigt störigt, punkter blir frågetecken och helt plötsligt loggas jag ut. Någon annan som haft samma problem?

Idag är vi piggare, jag och liten son. Igår tröttade vi ut varandra totalt, liten somnade bums pang bom klockan 19.00 och jag likaså klockan 20.00. Anledningen till att vi var helt "knäckta" var för  att liten vägrade vila på dagen varpå eftermiddagen blev ett evigt "nej" sägande och pipigt gnäll konstant tills det blev läggdags. Det enda som funkade var att befinna sig ute.
 
 

Nåja att som en enkel vanlig mamma bli slut av något sådant är väl otroligt fjantigt och dåligt om man jämför med alla kända supermorsor som hinner med hundra glassiga jobb vardag som helg. Ni vet de där mödrarna som man läser om som har superkarriärer, toppenfräscha hem och är snygga som få och som dessutom smidigt och lätt hinner umgås med tjejgänget och var en lovely fru som grädden på moset. I diverse magasin ser man dem smajlandes på bild där de talar om hur lätt och roligt det är att vara mamma och att det fungerar hur bra som helst att kombinera toppkarriär och småknoddar. Hurra för dessa mamas men även solen har sina fläckar.

 

Almenäs har enligt expressen blivit utbränd, ursäkta men är någon förvånad? Småbarnsmamma, rätt så nyskild, två jobb, det ena på helgen och det andra på vardagar och inte vilka tider som helst utan så pass tidigt att man måste gå upp mitt i natten.

 

Hur som helst tror jag inte ett dugg på de smörigt sliskiga ångestskapande reportage som ideligen poppar upp i diverse söndagsbilagor och mamatidningar. För antingen har dessa superhjältinnor lyckats få tag på några fler timmar att lägga till på dygnet eller vilket är mer troligt så utelämnar intervjuaren viss information såsom barnflickor, städerskor, heminredare, personliga samordnare och möjlighet att släpa med spädisarna på jobbet för diverse amning och annat som småfolk är i behov av?

 

Jo jag retar mig en aning (fy på mig) och ska sluta läsa om dessa supermorsor, bläddra snabbt förbi när jag ser klämkäcka rubriker hur löjligt enkelt allt är. Och dessutom tillåta mig själv att i all enkelhet få vara trött ibland, idag är vi ju dessutom superpigga och ska snart bege oss ut?


länktåget!!!

Att vara någons bloggfavorit är inget dåligt betyg och jag blev så glad att Modesty Mia lade till mig i detta länktåg som jag sett både här och där... En salig blandning av bloggar följer jag dagligen och jag delar med mig av mina tre favoriter...

Copy
1. Klistra in texten i ett nytt blogginlägg. Precis innan den kopierade texten skriver du ett kort stycke där berättar om listan och länkar till den bloggaren som lade till dig på listan. Det här är viktigt eftersom det därmed inte skapas duplicerade inlägg. Eftersom någon också lade till dig på listan torde det inte var för mycket begärt att bjuda på en extra inlänk till den personen.
2. Ta listan under Mina tre tillägg från bloggen som lade till dig och lägg till dem under rubriken Originallistan. Känn dig fri att ändra länktexten till din egen blogg för att få varierade nyckelord i dina kommande inlänkar.
3. Lägg själv till max tre bloggar under Mina tre tillägg.
4. Kontakta de som du har lagt till och be dem göra samma sak.

Mina tre tillägg

husfrun: Ny blogg, nytt hus, samma goa härliga tjej och det ska bli underbart att få följa hennes resa genom husrenovering ända från början
Tinaahlin: En tjej som de flesta av oss känner igen från olika musikaliska sammanhang, vars utstrålning även sprids via bloggen
maria: Mycket mode, mycket begåvad och diverse gott och blandat

Orginallistan
Anledningen till varför jag tagit bort denna lista finner du här.

Stop Copy!

rosa jackan

125198-374
Bild:
HM jacka, T-shirt från 80s tees, skor och jeans från net-a-porter och slutligen väskan en Gucci Abbey och just denna går att hyra på fnitter för den som har lust med det.

Hämtade ut paketet från HM idag och jag vet inte vad som hänt men HM verkar ha styckat upp leveransen så pass att jag får bege mig till paketutlämningen var och varannan vecka...
Jackan i paketet, samma som den rosa i collaget var hur som helst en chansning men jag tycker den är helt OK och risken är stor att de som känner mig  kommer att få se mig en helt vanlig dag i nån liknande outfit som den på bilden ovan.
Väskan kommer dock inte vara hyrd eftersom jag redan har den, skorna skulle jag inte tacka nej till men har ett par liknande i ett billigare märke och mina jeans är ett par gamla godingar som hängt med länge...

Å jag är på så bra humör så jag nästan dööööööööör, tur att jag visade mannens "turamulett" idag för han har just denna dag fått besked om att han fick drömjobbet som han sökt och så gärna ville ha...

Hoppas ni får en lika skön dag...

det är skillnad på kaffe och kaffe

125198-371

Söta lillebror var här igår, underbart trevligt och så hade han med sig en fantastiskt fin födelsedagspresent till mig, vi som inte ens brukar ge varandra paket...
Å vilken passande present till en riktig kaffetok som jag, åååå vilket kaffe!!! Hacienda Esmeralda är nog ett av det dyraste kaffesorter (vad jag vet) som går att få
tag på i Sverige... Obeskrivligt gott och det kändes som om jag skulle förstöra det med att ha mjölk i så jag lät bli... Jag skulle kunna tjata hur länge som helst om detta kaffe men ska ge mig alldeles strax, måste bara meddela att starta morgonen med en kopp av dessa bönor var ingen dålig start direkt...
 
Nu ska vi strax ut i det underbara vädret och kommer även passa på att hämta ett paket från HM...

Ha en ljuvlig dag...

tisdagstema

125198-370
Bild: Tagen imorse

Det kom ett
tisdagstema om än en dag för sent i alla fall, vilken tur för mig eftersom jag kommit att uppskatta dessa små uppdrag... Jag fick fnula ett tag på temat "skyltar" men så kom jag på att jag faktiskt hade en liten skylt hemma...

Mitt bidrag denna vecka blir en liten skylt i form av en nyckelring som faktiskt är en linjenummerskylt från Göteborgs spårvagnar... Ja inte original förstås men den säljs eller såldes i alla fall på (vet inte om de finns kvar idag)på Designtorget för en ringa slant. Jag köpte den till min man för flera år sedan bara för att siffran tre är hans turnummer... Om den bringat honom extra lycka vet jag inte men den är i alla fall trevlig att titta på...

Påsken är över

125198-369
Bild: Tisdagstemat har ännu inte dykt upp så jag roar mig själv med att försöka fånga ett "flygande" påskdun i mitt vardagsrum på bild.

Påskhelgen svepte förbi i rasande fart... Det sämsta med påsken var allt godis som jag inte kunnat låta bli och jag tror det ökat på sötsuget eftersom jag bara vill ha karameller hela tiden. Men nu är påsken slut och så även sockertuggandet...

Ikväll kommer min lillebror wiiiiieeeeee, vi har inte umgåtts så mycket tidigare men han är så go och rar och jag ser så fram mot att han kommer hit en stund. Vi ska äta nåt och bara surra en aning och den lilla gossen i huset ska få vara uppe extra länge (spelar ändå ingen roll eftersom han ändå är inne i en period då han bestämt sig för att inte somna tidigt).

Hoppas att alla ni andra får en fin dag...

pocket är toppen

Idag var det gott med morgonkaffe på plats och fika tillsammans med min älskade lillprins vid frukostbordet, jag hann till och med bläddra igenom DN och sonen likaså. Han gillar delen där det finns reklam för bilar och även bokstäver och siffror. -"En etta och en nolla blir tio", har jag vid något tillfälle talat om för den lille. I morse pekade på siffran tio i DN och sa därefter bestämt -TIO...
 
Har precis börjat läsa denna pocket, på framsidan står det "Gillar ni Desperate Housewives så älskar ni perfekta hemmafruar". Jag gillar verkligen DH så vi får se om denna faller mig i smaken. Har bara hunnit till sidan 24 och än så länge påminner boken lite väl mycket om serien, men får se längre fram... Gillar att bränna av lite lättsam läsning då och då... 

Vad gäller böcker så gillar jag inte ha dem dammandes i bokhyllan, köper alltid pocket och ger ofta bort dem till gäster (oftast till min mamma) som är lässugna...

utmaning

     Bilderna: Är Googlade

Blev utmanad av Nathalie om vart jag ska åka i sommar... Om allt går som planerat så blir det i sommar en bilresa med familjen över till Oslo, därefter till svenska fjällen till min Pappi och sedan ner mot norrland igen för att umgås med släkt och vänner... Ingen sträckresa utan med massa stopp på trevliga hotell längs vägen...

en dag...

Dagens sämsta: Trots "megahögt IQ" (se testet innan) så lyckades jag inte få med mig kaffe från affären igår. Vilket resulterade i kaffetorka denna morgon och en morgon utan kaffe är riktigt ruttet...

Som blev dagens bästa: Första kaffekoppen som efter promenad inhandlades och tillreddes direkt vid hemkomst var ljuuuuuuvligt god, mera mera mera...

Dagens tråkigaste: Städning på tapeten igen...

Som ändå känns helt OK: Eftersom lillebror kommer i morgon...

Dagens luring: Pocahontas frisyren gör att jag inte märker att håret egentligen borde tvättas...

Dagens surprise: HM paket på posten, ja just det den där sommarjackan som inte kom med i förra paketet...

Dagens vill ha: Bästa concealern, är det YSL:s månne?

Dagens besvikelse: Kvällens såpakvällsplaner är totalförstörda på grund av skräphockeyn på 5:an...

Uppdatering:
Dagens lärdom: Packa alltid necessären själv, så inte rengöringskräm och ansiktsvatten rinner ut i den eftersom "någon" inte stängt locken, morr....

mensa next

Testriffic IQ testHa ha jag får nog genast lyfta luren till MENSA för ett medlemsskap, så smart som jag är!!!!
Näääääe då jag tror inte så mycket på sanninghalten i denna typ av test men vill ni känna er smarta  för en timme framöver så kör testet som bara tar någon minut att göra...

en till kanske?

125198-367
Bild:
eluxury
Mmmmmmm petade på dessa sötingar på NK igår och även om jag lovat att inte hänga upp mig på en enda väskj*kel  till så är det nu nästan så att jag inte kan låta bli. Även den vita (slutsåld på net a porter) var hur fin som helst.

Nej åter till sans, jag ska helt enkelt nöja mig med de jag har och försöka glömma att jag någonsin sett dem... Om jag dunkar huvudet i nåt hårt kanske?

Än är inte påsken slut

125198-366
Bild: På mina krokusar som slagit ut idag

Efter en underbar frukostbuffé på hotellet hade vi planerat att vistas utomhus men det snöade och var kallt idag! Så istället för en promenad ute surfade vi runt på NK bland Hermés och Burberry sjalar, en och annan Botkierväska och Chanel solisar... Ingen större shopping blev det dock annat än en bok till mig och en till sonen...

Det var skönt att komma hem igen och påskblommarna hade dessutom passat på att slå ut ordentligt... När jag tänker krokus så tänker jag blå, visst vet jag att det även finns gula men jag blev ändå förvånad... Passar ju dock bra med tanke på att gult är påskens färg...

Ha en fortsatt bra påsk...

gårdagen en minnesvärd födelsedag :)

Jag har haft en underbar födelsedag det vill jag verkligen understryka och jag är nöjd med hotellsvistelsen även om vi nog i efterhand skulle valt ett annat, men vi lär minnas dagen i alla fall...

Direkt när jag klev in i rummet på Sheraton kändes det inte bra, vad sjutton fes väskbäraren eller har jag ovetandes själv lättat på trycket?!?
Självklart var det inte så utan det var något fel på avloppet, det stank mer och mer så efter en liten stund bad vi att få byta rum. So far inga problem, bytet gick smidigt eftersom inget packats upp ännu...

Vi hade vid bokningen fått information om att det pågick renovering av hotellet men att det inte skulle påverka vår vistelse... Men det gjorde det så klart, på våningen ovanför så borrade de något så fruktansvärt,  inte någon liten skruvdragare utan det lät som de borrade i kakel eller något liknande. Väggarna skakade och det gick inte ens att höra vad man tänkte... Jag ringde receptionen igen och de meddelade att de nog inte kunde påverka renoveringsjobbarna! Nehepp sa jag men då får vi nog ta och åka härifrån för så här kan ingen bo... 3 minuter senare blev det tyst och vi informerades om att ingen skulle borra mer... Min underbara make hade under denna tid blivit en aning uppstressad över det hela, lite orolig att jag skulle tycka att födelsedagen blivit misslyckad... Men jag är inte så känslig, det blev ju tyst och därefter drog vi ju ut på restaurang och käkade...

Väl tillbaka på hotellet skulle jag få mig ett glas kallt bubbelvin (tradition, alltid ett glas champagne eller cava på födelsedagen). Men kylskåpet fungerade inte men tur som var så fanns det massor av is i ismaskinen så kylningen gick snabbt...

Jag gillar att bo på hotell men vill att det ska kännas så pass rent och fräscht att man inte tänker på att det i
rummet bott tusentals människor. Det märktes att Sheraton är i behov av renovering och några fem stjärnor tycker jag inte att de gör sig förtjänta av, förutom vad gäller servicen som var toppen och den fantastiska frukostbuffén, den bästa på länge faktiskt...

Jag har skrattat en hel del under denna kväll, tycker mitt i allt elände att det var rätt komiskt, man får se det från den ljusa sidan. En minnesvärd dag på många sätt och om man bortser från diverse hotelltrubbel så blev födelsedagen precis som jag önskat, lugn, soft och inget ståhej...

födelsedag


125198-364
















Min dag idag, min födelsedag... Paket & frukost på sängen. Härligt...

Jag hade inte önskat mig en enda pryl inför denna dag, utan mannen fick tänka till alldeles själv. Jag gillar att ha det så, det blir verkligen en överraskning då. Han vet ju vad jag gillar och i detta paket var det ett par söta guldörhängen med en rosa sten och en liiiiiten diamant...

Födelsedagen fortsätter, jag fyller ju år ända tills klockan blir 24.00...

Ha det gott alla ni och tack för alla goa kommentarer som ni tagit er tid att lämna här hos mig...


                                                                        


me me me me me me me me me

Här satt det en gång en bild...

Ja det här är är jag det!!! Vanligtvis är jag otroligt snål på bilder på mig själv i bloggen men jag bjuder på det denna helg... Bilderna som blir de sista på mig som 34-åring eftersom det i morgon är födelsedag och jag då blir ett år äldre och visare förhoppningsvis...

Påskhelgen har för familjen varit underbar men mina tankar går till våra närmaste vänner som drabbats hårt denna helg.. En familjefar som blivit brutalt misshandlad av ett okänt gäng, helt oprovocerat med flaskor och träpåkar. Vidrigt, grymt och helt obegripligt... Vad är det för samhälle vi lever i?
Vi chockade men är ändock tacksamma över att vår vän finns kvar hos oss, det kunde ha slutat ännu värre, mycket värre...

endast för dig svägerskan

125198-363

Ett helt ointressant och lamt blogginlägg men vad gör man inte för sin underbara svägerska... Vill att du ska vara här nuuuuuuuuuu...
Här är senaste färgen på håret i alla fall...

Och för er andra så kanske men bara kanske att det kommer en liten bild på mig själv idag. Bara för att jag är på så bra humör och för att jag vet att det är roligt att "få" ett ansikte på den man läser om... Men jag har inte riktigt bestämt mig ännu...

i påskägget

125198-362

Har svårt att låta bli diverse utmaningar så självklart hoppade jag på en om vad man vill ha i påskägget som hittades hos  
Maria.

Helt ärligt så nöjer jag mig med godis i ägget,
men när jag "lix" tar mig tid till detta så kan jag väl lika gärna vräka på en aning...
Ett hus i norrland skulle jag inte tacka nej till (nu har vi dessutom börjat prata sommarhus eftersom det är trögt med jobb däruppe, suck). Diamanter är aldrig fel, Chanel i öronen och en rosa diamantring på fingret-Ja tack! Gucci glajjer tackar väl ingen nej till. Ett par helt onödiga (för mig eftersom jag inte är en partyprinsessa längre) skor från Loboutin bara för att de är så underbart vackra. En Burberry sidenscarves vill jag gärna ha i garderoben och så skulle jag gärna få ett presentkort på Co Stockholm där jag skulle frossa i makeup och hudvårdsprodukter...

Men som sagt godis duger så bra för i egentligen har jag allt som jag behöver just nu i påsk, min man och min underbara son...

Se så hoppa på utmaningen om du inte har för dig annat denna härliga påskafton...

pudersnack

125198-361
Bild: På en ny favorit

Jag som aldrig testat makeup från MAC blev helnöjd med mitt nya puder. Andvänder man medföljande svamp kan det bli för mycket men med borste blir det perfekt.
Jag shoppade på Mac butiken på Åhléns, toppenbra service och jag som hade lite bråttom bad om hjälp med färgnyans. Butikspersonalen hittade den prefekta färgen för mig C35, jag tyckte den såg blek ut men det var den inte ...




lammkött är ljuvligt (på tallriken)

125198-359
Bild: På gårdagens middag, lammfilé med potatisgratäng och en sallad

Släkten har middag ikväll uppe i norr, vi är ju här där vi är, vi saknar dem alla men har det gott ändå. En riktig glassig dag, vi har varit utomhus en del och mumsat bakelser på ett café. Sonen gillar inte grädde så han ville ha en bulle istället.
Jag hade ju nästan lovat att inte skutta som en påskhare men kunde naturligtvis inte låta bli, sonen var överförtjust när mamma hoppade fram, vad maken tyckte har jag ingen aning om...

När vi kom hem så var det dags för den lille att äta, vi vuxna åt gravad lax på tunnbröd. Nu är det snart läggdags för den lille och vi fortsätter väl bara att mysa...

 Ha en go kväll...

det bor kokta gubbar grannar med dom röda i mitt kylskåp

125198-358

Upplysningsvis har det spårat ur totalt här hemma, jag som trodde att jag inte var så förtjust i påsken har blivit helt besatt och fått påskfnatt...
Pyntar med ris och målar ägg och skyller dessutom på att jag gör det för sonens skull (2-åringen tyckte inte att det var ett dugg kul att titta på när jag målade de hårdkokta). Vi har ätit lamm och ikväll blir det säkert gravad lax och sill. Krokus arrangemanget har redan börjat blomma så här är det banne mig påskstämning så det skriker om det.

Men nu ska jag ta och skärpa till mig en aning, färga håret, sola på balkongen och därefter dra med familjen på en promenad utan att skutta fram som en galen påskhare....


chokladfrulle

125198-356
Bild: På köpekladdkaka som smakade helt ok

Får man vräka i sig efterrätten till frukost? Ännu finns det vad jag vet ingen lag mot det men nej det får man inte!
Men jag har i alla fall smakat kladdkaka till kaffet denna morgon... Det är ju påsk och det är bara jag och sonen som är vakna så ingen behöver få veta...
 
 
Ha en härlig dag idag alla ni

nästa påsk blir det inget ris

125198-355
Bild: På liten mössa, MAC puder och hårfärg som jag hann få med mig från Åhlens igår

Skärtorsdagskvällen tillbringades mestadels i vardagsrummet tillsammans med maken... Viktiga och mindre viktiga samtalsämnen betades igenom. Ett av de mindre viktiga:

-Nu har jag försökt placera detta (tänker förbannade) påskris överallt i lägenheten men det passar ingenstans, jag gillar verkligen inte påskris! (Jag)

-Men varför har du köpt det då? (
mannen)

-Eeeeeee,  (
längre paus) joo men barn behöver påskris till påsken! (Jag)

-Jahaaa se där, behöver barn verkligen det? (
mannen)

-Jo absolut! Alla barn behöver det! (
jag och tänker samtidigt att senast på måndag plockas riset bort)

påskdukning

125198-354
Bild: På dagens dukning, middag för två

Påskhelgen blir en lugn helg för hela familjen, det blir vi tre och det är hur skönt som helst... Vi har annars ofta besök under helgerna, med släkten in norr blir det en hel del långväga besök... Jag älskar att de kommer titt som tätt men nu har vi ju nyligen haft påhälsning så därför känns det riktigt härligt att det "bara" vi blir vi... Nästa vecka kommer min söta lillebror och nästa helg kommer en gammal goooooooooo vän, därefter snart (hoppas jag) så dyker
svägerskan med fästmannen upp... 

Näe nu kan jag inte hänga här längre, det blir en supersen middag, lammfilé och nåt till har inte bestämt vad ännu, måste gå och "chefa" i köket...

Ha det gott alla och GLAAAAAAAAAAAAAAD PÅSK!!!

påskpynt

125198-351
Bild: På mitt påskris

Idag har jag lyckats med världens snabbaste shopping... Tuben till stan, in på Åhlens, shoppa ägg, fjädrar, puder till mig och en mössa till sonen... Allt detta inom en timma, vi hann till och med tillbaka på övergången!!! Är förvånad själv faktiskt och ändå kändes det inte som om vi stressade...

125198-352
Jag är så nöjd med mitt ris, blev precis som jag planerat. En vit vas från IKEA som köptes för några dager sedan och en vattenkanna som jag shoppade igår fick även vara med på denna bild. Kanske blir det roligare att vattna blommorna med en hysterisk kanna med vattensprutande snabel...

125198-353
Bild: Påskblommor

Jag är inte direkt överförtjust i att påskpynta i massor, men blommor gillar jag... Så i glaskrukorna kommer det förhoppningsvis att slå ut krokus. Lägg även märke till den enda påsktuppen i huset, en ljuslykta som min mamma skickat eftersom hon vet hur det är ställt här hemma på den fronten. Tulpanerna som jag köpte för flera dagar sedan håller ännu men jag kommer att köpa ännu en bukett..
Så det var allt i pyntväg, en dukning till middagen med påsktema kommer att fixas annars var det allt faktiskt...

Ha det gott, jag lär väl återkomma om jag känner mig rätt...

fattig på gult

image350
Bild:
Cacharel klänning, Bottega Veneta väska, Kors by Michael Kors skor, Dior glajjor

Här hemma finns inget gult, jag äger inte ett enda gult plagg... Men faktiskt så börjar jag ändra mig lite och tycker att gult kan vara riktigt fint. Gult och grått tillsammans och då en rätt så mild gul färg skulle jag kunna tänka mig på en topp eller klänning i sommar...

Påsken börjar idag, påskstämningen är väl inte på hög nivå direkt här hemma... Jag och sonen ska bege oss en snabbis in till stan...

Kärlek och vita fjädrar

125198-349
Bild: Hängsmycke från
fluffbabes

Dagen har varit intensiv, massor med fix, besök och så har vi varit iväg för att hitta lite påskpynt (som jag gillar).
Krokus och hasselris är på plats men vita fjädrar var svårare, får fortsätta jaga i morgon. Det är så typiskt mig när jag bestämt mig för hur jag vill att något ska se ut så måste det bli så... Och antingen är det fler som vill ha vita dun i sitt ris eller så har någon bestämt att inte tillverka enbart vita nu...

Nåja allt är så lugnt och skönt, hotellet är bokat (Sheraton) så jag tror det blir en fin påsk (och födelsedag) med mycket kärlek och så något ägg eller två...

fira födelsedag på hotell...

Hotel viewBild Sheraton

Den egna födelsdagen närmar sig och jag har verkligen ingen lust alls att fira med party och tårta... Men så kom mannen på att vi tar in på hotell, äter middag ute och bara myser...

Och det är precis vad jag har lust med, enkelt och bekvämt, tror det kommer att bli toppen.Så nu ska jag bara välja ett och boka...

obekvämt

Igår kväll hade jag ett mindre bekvämt samtal med min rara man. Jag kan tala om allt med maken men att framlägga kritik gentemot hans mor det känns inte bra... Min önskan har alltid varit att vi bara skulle kunna umgås allihopa som normala människor...
Men efter att ha försökt i miljoners år så har jag givit upp, som sagt jag kan inte förställa mig mer, mår dessutom skräp av det. Det har kommit till en slutpunkt där jag inte står ut längre...

Tack och lov tog maken det med ro, han förstod mig till fullo. Det är dock tråkigt och ledsamt och hur vi ska lösa det vet vi inte. Sonen behöver självklart sin rara farmor men jag ska slippa alla besvär som hennes besök innebär för mig. En tung sten har lättat, jag känner mig gladare och bara på topp igen, lovely...


snuskigt rik på en pisskvart

Åhåååååååå desperata hemmafrun har blivit snuskigt rik!!! Fått ärva massor av amerikanska dollar, av en avliden släkting någonstans i Afrika...

Är det inte fantastiskt, bara så där, rakt in på bloggmailen från en Mr Gani Williams. Man tackar, enda kruxet var att jag skulle lämna ut en massa uppgifter...........

Njae det har inte brunnit slut i hjärnkontoret ännu så några uppgifter kommer inte att delas ut... Så jag missar alla miljoner. Tur att jag är rik på kärlek och pengar har jag själv så jag klarar mig....

 
 
 


bågar & burken


Bild:
Blic optik

Har varit hos optikern idag, det gick bra, inga större förändringar/försämringar. Dock måste jag ha nya bågar eftersom de gamla gått sönder. Jag är ute efter liknande som på bilden, färgen är perfekt men de får inte vara för raka upptill då känner jag mig som om om jag dragit på skyddsglasögonen och precis är redo att börja slipa plank.  Himmel så svårt det är att välja, så pass att jag får avvakta ett tag till. Nästa vecka får de hem fler så då borde jag kunna hitta ett par.

Förra tisdagen var en besvikelse vad gäller kvällsutbudet på TV. Hockey istället för Desperate Housewives, ingen hit enligt mig men nu är ordningen återställd och jag bänkar mig då som vanligt framför burken klocka 21.00...

Jag börjar så smått känna igen mig själv, lite småtjurig, f*n fyller ju gammal snart, inget vidare faktiskt...

Å ni då? Har ni det bra nu när påsken närmar sig å allt?

tisdagstema

Var lite orolig att veckans tisdagstema skulle handla om påsken, men jag klarade mig och tur är väl det för jag äger knappt ett enda påskpynt. Jo min rara mor har skickat en porlinstupp nu inför påsken men det är det enda... Nu när temat blev "vårtecken" så blir det enkelt för mig, jag har ju varit ute och fotograferat så många för mig självklara vårtecken...
125198-344
Det intensiva dagsljuset är för mig ett säkert vårtecken, det är så ljust att man knappt kan titta på exempelvis byggnader som av solen reflekterar så mycket ljus att det nästan gör ont att titta på...

125198-345
Eftermiddagsljuset är snällare för ögat även om färgerna sprakar. Jag blir glad av att få bjudas på paletter som denna en sen våreftermiddag...

125198-346
Det är inte bara blommorna som tittar fram när snön tinat bort, även det som lämnats kvar...

tema4
Jag frossar tulpanbuketter under våren, mina favoritblommor. Jag blir glad av att ha fräscha blommor inomhus. När försäljningen av tulpaner kommer igång då vet man att våren är på väg...

125198-348
Allt blir lättare på våren till och med för fossingarna,  våren är verkligen här när man kan lägga undan de tunga vinterskorna i garderoben och dessutom bege sig ut på jakt efter nya vårskor'. Ett säkert vårtecken enligt mig eftersom jag alltid införskaffar mig minst ett par nya skor när det blir vår... 


jakten på lycka (the pursuit of happiness)


En alldeles underbar film, baserad på Chris Gardners liv/självbiografi, en historia om hur man allt i enlighet med den Amerikanska drömmen tar sig från samhällets botten från ingenting och uppåt...

Jag gillade den, berättades på ett trovärdigt sätt och jag fastnade till slutet. Ingen film om man vill ha något upplyftande, kan säga att jag i natt drömde om att jag var urfattig och hade det tufft och jobbigt...


125198-343


puh

Då så har mannens mor åkt hem, sonen kommer nog att bli lite ledsen eftersom han tycker så mycket om henne... Dagarna och helgen har flutit på hyfsat, dock känner jag mig inte så väl till mods, har fjäskat som f*n för att helgen skulle passera förbi så smidigt som möjligt.
Känner mig som en korkad anka som envingad simmar runt runt utan att ta sig fram... Det spelar ingen roll hur jag gör mig till "felen" hittas ändå...
Det enda jag vet är att jag inte tänker genomgå detta i mitt eget hem igen... Hur det ska lösas har jag ingen aning om, men att fjäska så att jag nästan kräks på mig själv kommer aldrig hända igen...

Bild: en Googlad Puh

en mörk bukett tulpaner

125198-342
Bild: På dagens inköp av tulpaner

I lördags köpte jag tulpaner till min kompis som "gåbortpresent", jag blev så förtjust i buketten att jag idag var tvungen att köpa en till mig själv... De fanns kvar i butiken, mörklila och så mörka att de nästan är svarta. En underbar färg tycker jag på tulpaner...

Nu ska vi snart äta en sen lunch och därefter bege oss ut i solen. Egentligen borde jag väl ut och jaga påskpynt för jag äger inte ett enda... Inte en fjäder, inte en endaste kyckling eller höna...
Men det får bli en annan dag tror jag...
Ha det gott

fint till gossens rum

image341

Snart kommer jag att lägga min första beställning någonsin från
Ellos, det blir dock inte kläder utan heminredning  till barnrummet. Jag inspirerades av collaget hos "en mammas", precis den stil som jag gillar. Även jag är förtjust i Lexington men med tanke på vad en liten pojke sysslar med så satsar inte heller jag på så dyr inredning till gossen...
Ellos får duga, tror det kommer att bli jättefint...

måndag...

Vädret är fortfarande lovely, jag vill bara shoppa hela tiden men måste hejda mig... Helgen har gått alldeles för fört, idag är sista dagen här i Stockholm för sonens farmor. Vi grejar väl på här hemma under förmiddagen och drar sedan ut in till stan under eftermiddagen. Tror det blir en promenad på söder och så ber vi om att få bli upphämtade när maken slutar arbeta...
Jag har så ont i svanskotan och kan inte begripa varför... Kan man få ont i baken av att sitta uppe och prata med brudarna en hel natt? Jo men kanske, stolarna vi satt på var förvisso dyra designstolar men de var hårda och inte så jättesköna att sitta på i så många timmar...

surfsmurf

Gårdagen med tjejerna var underbar, god mat, mycket prat och smarriga drinkar... Det partades fram mot morgonkvisten...

Har inte varit pigg idag men dock inte dålig tack och lov. Medans jag kunnat softa här hemma har övriga något piggare familjemedlemmar tillbringat eftermiddagen på Skansen...

Ha det gosegott