Fredagsmys


Här i huvudstaden har vi haft värmerekord ett bra tag, de varnande väderprognosernas moln har nosat men vänt och lätt seglat förbi oss på västra sidan. Värmeslag, sol, bad och därmed bloggtorka, sorry.

Fredagsmys har vi haft i afton, nu börjar riktiga semestern, i morgon drar vi iväg från goaste vädret, hoppas på det bästa så klart men vet att vi även får det nice hur som haver i norr. Fest/kalas, syskonträff (min första på fars sida, herreguh jag ska äntligen få träffa min storebror, det var bara ca 22 år sedan sist, helt galet men sant), släktträff, chill på landet, mm.

Ha det gott alla ni, vad har ni för er???

Chillar

Äh det blir inget blogging, vi chillar, badar, grillar, myser med vänner och varandra. Det är hett och ingen gråter för att man inte är utomlands just nu, eller jo Littorin kanske...

Ha det bäst där ute.

Nylackat


När ingen tid finns över till att springa på salonger får man fixa själv, det går bra det med, rätt OK sysselsättning framför Almedals-TV.

Sommardryck

 

Jag som har haft lite svårt att tycka om rosé har hittat en sort som är riktigt god. Försökte köpa en flaska när vi var på semester i Umeå men det var stört omöjligt, slut överallt till och med hos leverantören.
Väl hemma i huvudstaden fanns det så nu har jag bunkrat upp inför denna ljuvliga årstid, vill aldrig att sommaren ska ta slut...

Ny frisyr


Frida Fahrman är så fin i sina flätor, snabbt och enkelt visar hon hur man gör
här. Själv försökte jag mig på att fläta på samma vis i morse.
Gick sådär, svårt , blev inte alls lika fint och sonen frågade om jag verkligen skulle gå ut i denna frisyr.

Dagens framsteg och drama


Lillen är stolt, jag och hans pappa likaså, idag har femåringen alldeles själv klarat av att göra typ 1000 kullerbyttor.
Kanske inte så speciellt tänker ni vanliga föräldrar men för oss ovanliga så är det himla märkvärdigt. Detta med kullerbyttor är något som sonen på egen hand varit intresserad av, jag har väl inte uppmuntrat detta direkt eftersom både ben och rygg är svagare pga funktionshindret. 

- Jag kan själv mamma, snälla låt mig visa dig

Och visst gick det, snyggaste kullerbyttorna, hur många som helst, kul och applåder.

Mindre kul var dagens fall från högsta gungbrädan, han tappade luften, blev chockad men inget brutet, inget blåmärke, åter igen änglavakt, det tackar vi för.

Jag längtar tills den dag sonen begriper att man måste vara rädd om sig. Oj nu kom jag ihåg att jag måste supersäkra de barnsäkra fönstren, stark i händer och armar är han och barnsäkra fönster öppnar han lätt blev vi varse igår... 

Nattinatti...


En sommarklänning till


Denna klänning kom hem igår, hade glömt att jag beställt den för länge sedan, helnöjd i alla fall, gillar den massor. Klänning är bästa plagget helt enkelt.

Från:
HM

Semestertripp i Norrland del 2


Vi åkte från landet, in mot stan igen och så ut till norrländska skärgården, måste faktiskt erkänna att jag helt missat hur fint det är här ute.

Tillsammans med bästa svägerskan på en brygga i solnedgången var riktigt nice.

Söta kusinerna lekte på gården varje dag,
wheels roade de minsta och så avslutningsvis fick sonen sig en efterlängtad tur till vindkraftverken. Så nära, så stora, nästan lite läskigt.
 
Tiden går fort när man har roligt, inte så sorgligt att lämna släkt och vänner dock, vi ska ju snart tillbaka igen. Men nu är vi hemma i huvudstaden, strax lunch och sedan ut i sommarhettan.

Puderrosa i köket

Alltid när jag har varit bortrest en sväng vill jag fixa till lite hemma. Prio är sonens rum men det är ett större projekt som får ske efter sommaren.

Piffade till det på köksbordet i alla fall, skulle egentligen vilja ha ett kakfat i flera våningar från
Lisbeth Dahl att lägga frukten i men det egna fatet utan våningar får duga så länge.
Så nu får vi väl se om det får se ut så här på bordet i en kvart i alla fall...

Semester i norrland del 1

Vi är på plats hemma sedan några dagar, har haft det toppen uppe i norrland.

Vi firade Midsommar, tipsrunda, fiskedamm, struntade i dansen runt midsommarstången, åt ortens hemlagade glass med jordgubbar mm. Påfåglarna hade gömt sig denna gång men det gjorde inget.

På landet i mammas stuga är det rofyllt och vackert var än man vänder blicken, en energiboost för själen.

Myggen gillade oss men så enkelt det är när man kan vara ute på gården hela tiden och så toppen att morgonpiggaste femåringen passade på att ta sovmorgon nästan varje dag.

Efter några dagar i lugnet drog vi in mot stan, Umeå igen. Forts kommer senare...