Fina Valborg


Nu grillas det, och efter maten hoppas vi att regnet inte öser ned, mot brasan helt enkelt. Ha en glad Valborg alla ni.

Bild: Valborgsdukning & tack mannen för blommorna.

Skofavoriterna på plats


Nu är det ordning i skoskåpet i alla fall, alla vinterskor är nedpackade och framme är nu bara vår och sommarskorna. Sneakers finns de med men står framme i hallen.
Ikväll blir det dock
dessa som får följa med när det ska spanas på majbrasa, nu skiner förvisso solen men igårkväll störtregnade det och åskade och det har siats om regn denna afton med.
Hoppas bara inte att det regnar så intensivt ikväll.

Knoppar


Äntligen har våren kommit till balkongen också. Syrenträdet överlevde vintern i sin kruka, tänka sig vad glad man kan bli.

Som jag har letat


Bra, fina väskor kan man (i alla fall jag) inte få för många av, men jag har verkligen saknat en stor praktisk väska med lång axelrem så att båda händerna är fria. Minns inte hur länge jag suktat efter väskan på bild, den har varit slut så länge.
Men så hittade jag till
formodesign och möttes av en fantastiskt service, en enda i svart fanns kvar och nu är den på väg hem till mig.
Det finns fler kvar i andra färger, den bruna är också superfin.

Bild: Väskan kommer från Ceannis och går med fördel att köpa (dock inte i svart) från trevliga webbshoppen formodesign.

Mumsigt för läpparna


Läppglans och läppstift, ibland båda samtidigt, ljust rosa eller rött, favoriten just nu är läppglanset i rosa från Make up Store. Lip plumper har jag helt slutat med, tycker det är irriterande när det sticker i läpparna, mjukt och mumsigt ska det vara.

Nu ska vi ut på utflykt, jag och den lille. Ha fina dagen.

Normala människor

Lilleman filosoferar vidare och ställer kluriga frågor varje dag.
-Mamma, är vi normala människor?

Sonen var tyst en stund, jag med och önskade att jag kunde se vad han funderade vidare över medans han väntade på mitt svar. Själv tänkte jag att jag  att vi nog inte är helt normala, vad är att vara normal?
Normal ligger kanske i betraktarens öga, kanske inte normalt att vara funktionshindrad, inte vidare normalt att leva lite annorlunda än alla andra. Att vara lite speciell, är det normalt.

-Visst är vi normala människor, du och jag och pappa.
Svarade jag i alla fall, för oss är det ju så, vi har det helt normalt, vi är inte vana vid annat.

Kram alla ni.

Stress och helgen som var.

Ojoj vilken extremt stressig dag, har flängt fram och tillbaka. Svettats som en besatt har jag gjort men bara för att det varit så himla bra väder och att jag har varit alldeles för varmt klädd, klagar inte men ser fram mot en betydligt lugnare dag i morgon.

Nu roar jag mig genom att spana på helgens bilder, fina helgen, finaste vännerna.

Finaste lärarinnan.

Skulle i solnedgången försöka ta och därefter visa en ful "underifrån"  bild på bästa Mr Silver, fångade ett speciellt ögonblick istället, är glad över att nya kameran lyckades med det. 

Och så finaste rosorna, som förvisso nu har vissnat men fina var de, tack bästa mannen. Och så titta där, är det inte minsann ett julpynt. Jo så är det faktisk hemma hos mig som knappt pyntar till jul (om man jämför med andra), vissa prylar får skina och stanna kvar året om helt enkelt....

Vi är anmälda


Nu är vi anmälda (bara så att du vet käraste svägerska), vårruset i björkarnas stad igen, en tjejhelg i slutet på Maj, kommer att bli toppen även om jag inte är i någon vidare form.
Men man kan ju gå om inte annat.

Bild: Lånad
härifrån

Gott och blandat


Jag gillar min nya kamera.

Cosmo...



Tilltugget var inte så tokigt det heller.

Men riktig aioli skall det vara, inte en fuskvariant med matlagningsyoghurt som jag försökte mig på.

Nu lyckas jag även med att fånga den minsta i familjen på bild. Nu ska vi bege oss in till stan, jag och den lille. Ha en fin Lördag.

Fredagsfeeling, hallå???

Nu ska jag strax skala typ 300 små räkor och försöker krampaktigt få fram den här härliga Fredagsfeelingen som alltid brukar infinna sig denna dag, går si sådär, känner mig trött, tråkig och min förbenade axel slutar aldrig göra ont...

Ja men så där ja, var det så enkelt, lite gnäll så gick det över? Jo men jag tror det.
Ikväll blir det bilder i massor, några delar jag nog med mig av här så klart och titta vad jag har missat, mysmumsiga Hollywood
Maria bloggar, toppen. 

Ha fina kvällen, vad görs?

Bästa dagen

Härliga Fredag, känner mig lite mosig och trött men solen piggar upp en hel del. Ska försöka röja runt här hemma så att vi kan släppa in folk om vi av någon händelse skulle få besök, man vet ju aldrig. Skärgårdsfolket (som stannar i stan i helgen) till exempel brukar vara bra på att dyka upp så där härligt norrländskt oplanerat, då kan det ju vara bra att hemmet ser något så när representabelt ut.

Ska försöka få igång programvaran till kameran så att jag kan ladda in lite bilder också, är så nyfiken, det känns som om det blir en rätt så stor skillnad. Kram så länge, hoppas ni har det fint.

Morgon

Har redan haft riktigt trevligt med min nya bästis som jag gillar mycket. Huvudobjektet för min fotografering är dock alldeles omöjlig, han påstår att kameran är hemsk, han vill inte vara med på bild alls, grimaserar, håller för öronen, blundar och gnäller när jag ska till att leka mästerfotograf.
Jaja han vänjer väl sig till slut och jag har sagt att han kommer att få en present när han slutar med att ställa till trubbel vid fotografering.

Och i huvudstaden snöar det idag igen, bara att ta på vinterjackan, god förmiddag på er.

Shopaholic familjen

Vi skulle ju bara äta middag och köpa två stolar på IKEA, det gjorde vi och sedan ville Mr Big till VIP-aftonen på expert. Ingen vidare bra idé för egen del tyckte jag eftersom att jag skulle få svårt att låta bli att shoppa loss på kameran jag suktat efter så länge som dessutom var nedsatt till ett otroligt bra pris.
Vi gick i alla fall in på största butiken, mannen skulle få spana själv och jag och sonen roa oss med att dricka bubbelvatten och äta kexchoklad.
Inte titta, inte shoppa, bara spara slantarna.

Det fanns inga alls kvar konstaterade maken som spanade i alla fall och jag svarade att det inte gjorde något och att det var lika, kanske...

Men så låg den där, alldeles ensam i ett hörn, mannen såg den och lade kartongen i mina händer (skulle han inte gjort). Kartongen med kameran i riktigt ropade:
-Im your precious, by me, by meeeee...

Och så blev det, my precious, nu är den min.

Bye bye från shoppaholic familjen, snart börjar True blood. I morgon leker jag med min kamera och sparar slantarna nästa månad istället och kommer dessutom att terrorisera mina vänner med konstant fotografering framöver, kul va.

Favoritstol

AMMERÖ PositionsstolKonstigt med inlägg som inte kommer ut fast jag trycker på publicera, jaja, dagens uppdrag var i alla fall ett lättsamt besök på sjukhuset, bara prat och lek.
Nu väntar vi på Mr Big, det blir middag på IKEA ikväll och så ska vi passa på att köpa två stolar till balkongen. Bäst att passa på (bara 43 st kvar) när man väl hittat dem man vill ha även om det inte direkt är väder (snöar) för balkonghäng just nu.

Bild: IKEA, positionsstol, 499:-

Inte OK

Jag har varit seg trött och hängig några dagar men känner mig på bättringsvägen.
Idag blev jag förvånad, både över vädret som bjöd på snö och så över sessans festman som passat på att rumla runt litet för mycket på Åreresan. Jaja även solen har sina fläckar, det är dock aldrig OK att vara otrogen, lite extra surt kanske när snedsteget dessutom smackas upp på förstasidorna i kvällspressen. 

Nu ut på nya uppdrag, ha det gott där ute.

Mr Big bjuder på grillat

Mr Big tycker om att grilla, han tycker att det är trevligt, ikväll bjuder han på grillat igen.
Det här har jag fixat, till och med en liten GT på plats, å nu vänder Mr Big på köttbitarna. Solen skiner ikväll, tror vi får en toppenfin afton, önskar er detsamma.

Slår mig blå


Sängramen
Malmen måste bort innan jag får men för livet, spelar ingen roll att jag så väl vet att det spetsiga hörnet finns där, jag slår mig ändå blå på smalbenen och nu senast fotknölen.
Men nya soffbordet från Chilli är jag nöjd med och inga vassa hörn att slå sig på.

Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag, ut en sväng i alla fall.


Tjur gubbe


Natt, sovdags, bara lite till, stannar mig kvar en stund till vid gamla barndomsminnen.
Jag har nog inte berättat det (här i bloggen) men ända sedan jag var liten har jag gillat tjurgubbens musik. Kommer alltid att göra det, säkerligen tills jag dör.
Jag gifte mig till och med till en av hans låtar och ibland känns det som om den mest omöjliga gamla tjurgubben begriper mig mer än någon annan gör.
Men bara för en kort stilla stund, bara ibland då när lågan inte glöder så varmt som den borde, heja Uffe Lurre, ljuvliga du...
Här är han tex.

Bild: Har ingenting med texten att göra, en lily of the valley i mitt fönster, en annan favorit.

Grill


Årets första, så smarrigt som det bara kunde bli och ingen granne kom bankandes på dörren upprörd över os från grillen. Grilla på balkongen i Stockholm, ja det har jag aldrig gjort någon endaste gång sedan jag flyttade hit för ca 19 år sedan. Trodde att det var (typ) förbjudet men nu tycker alltså styrelsen att detta är alldels OK så då passar vi på.
Grilligrill, passar även på att önska er en fin Fredagskväll...

Bild: Fredagskrubb, oxfilé, champinjoner, sötpotatis och sallad...

Premiär


Denna veckan har vi mest ätit soppa på färska och frysta grönsaker, lite räkor och fisk, riktigt gott faktiskt och inte vidare svårt (är ingen soppmänniska).
Det bästa har varit att även den minsta i familjen uppskattade soppa, ikväll blir det dock grillpremiär, oxfilé, sallad & sötpotatis.
Grillar gör vi på balkongen i "stulen" grill, bostadsrättsstyrelsen påstår att det är OK, frågan är bara vad våra vänner tycker om att vi använder grillen som aldrig hittade hem igen.

Traumatiskt värre

Igår hade vi en smått traumatisk stund hos barntandläkaren, käken/tänderna skulle röntgas och kameran såg ut som ett tortyrredskap. Tandsköterskan tyckte dessutom att vi skulle lämna 5-åringen själv i rummet medans han skulle sitta prick stilla med spetsiga stålgrejer mot öronen.

-Hjääääääääääääääääälp, lämna mig inte, jag är rädd, maaaaaaaaaaaaaamma rädda mig.

Helt galet och det mest opedagogiska jag varit med om, jag höll på att lyfta ut ungen och dra där ifrån och aldrig någonsin komma tillbaka men hejdade mig, bet ihop, tog på mig strålskyddsväst och peppade liten att genomföra undersökningen.

Det blev bilder som tur var och både jag och lilleman var smått chockade efteråt, han för undersökningen och jag för att jag såg hur olycklig och rädd han var.

Hua men idag är det Fredag, det tackar vi för.

Vår


Vi passar på att glassa utomhus när det är ljuvligt vårväder som denna dag.

Hur har ni det då?

Vårpyssel


Efter senaste inlägget har jag inte varit iute på nätet alls, här hemma är det inte mycket nytt på gång annat än att vi njuter utomhus av vårsolen, sonen cyklar riktigt fint och vi funderar på att testa en vanlig cykel med stödhjul. Han får dock träna på denna ett tag till.
Sticklingarna från mässan verkar ta sig och de sådda fröna likaså.
Ikväll blir det en bloggrunda så jag får se vad mina bloggfavoriter har haft för sig.
Ha en toppendag och gissa vad som står på agendan nu? Hmm just precis, ut å cykla bara....

Trädgårdsmässan


Hade riktigt trevligt på mässan idag, alldeles själv, perfekt eftersom jag då utan problem i lugn och ro kunde pilla på plantor och andra trevligheter.

Lite grejer som fick följa med hem och det ska bli spännande att se om jag lyckas få fart på sticklingarna innan det är dags att plantera ut på balkongen.

Nu kväll, mannen har kilat ut med vänner och jag och lillen roar oss bäst vi kan,
ha goa kvällen alla ni...


Mot mässan


Nu får jag ta och snabba på en aning, inte sitta här och sörpla kaffe och leka med bilder i Picasa. Nej mot
Trädgårdsmässan istället, en dag ska jag ha en alldeles egen trädgård, men än så länge får jag roa mig med att pimpa balkongen och jag har hört ryktas om att det ska finnas en nice balkongavdelning, mässor är för det mesta roande.
I eftermiddag hämtar vi nya vardagsrumsbordet, vi ses.
Ha fina dagen där ute...

Middagstips

Skall strax fixa i ordning en Fredagsmiddag, men det kan visst vänta ett tag till eftersom skurkmannen fortfarande är kvar på jobbet. Ikväll blir det fläskfilé med diverse tillbehör. Förra helgens påskmiddag blev i alla fall en fullträff med smaker som gifte sig med varandra.

Timjanpotatis, lammytterfilé med vitlök och örtkryddor som stekts på låg värme i ugnen, grillad sparris med citronvinegrette, rödvinssky och en kall sås på chevrèost, honung, salt, peppar och cremefraiche.

Ha en trevlig kväll där ute...

Den åttonde April



Dagens...

Tid: Har smugit sig förbi försvinnande snabbt.
Information: De flesta vi mött har av sonen informerats att det idag är min födelsedag.
Tack: till goaste svägerskan för paketet, gillar doften Moringa.
Väder: Mest sol
Inköp: Skjortklänning från HM, billigt tillsammans med rabatt och bonuscheckar.
Humör: OK och jag känner mig inte alls gammal även om det är ett faktum.
Nördigaste: Att stå framför en spegel och fota sig själv (men det bjuder jag på).
Betyg: Mittemellan och jag håller med sonen gällande nya klänningen.
Strax dax: Att skala räkor.
Borde ha gjort: Äh, tar tag i det i morrn.
Längtan: Efter mannen faktiskt, som dessutom jobbar sent idag.
Nej då: Jag har inte promenerat i ballerinas ute men jag går in dom inomhus och längtar tills det blir dags för barfotaväder.
Utdelning: Kramar till er alla


Hipp hipp hurra jag fyller år idag


Japp så är det, ett år äldre precis idag, igår hade jag ingen lust alls att fira men som vanligt på självaste dagen så känns det inte så tokigt ändå.

Frukost på sängen, present och senare ska jag och den lille mumsa tårta på café. Ikväll blir det skaldjur på tallriken och bubblor i glaset. Det är trevligt att fylla år och resten av veckan kan man köra med "Men jag fyller år så nu är det jag som får bestämma/välja".

Solen skiner och snart beger vi oss ut, ha fina dagen idag.

Jag älskar mig själv


Shoppade loss på
Chilli i helgen, 2 superbilliga lampor, aningens sneda och vinda men för 99:- styck så får man väl kanske räkna med att foten och skärmen drar en aning till vänster eller höger. Nytt vardagsrumsbord kommer lite senare, om si så där 2 veckor.

Idag "fyller" sonen fem-och-ett-halft, jag har lyckats få ned det stora firandet med sång, tårta och kalas till att vi åker på BR och köper en leksak istället. Lillen nöjer sig med det men accepterar inte att jag inte hade tänkt fixa tårta till i morgon då jag själv fyller.

-Jag älskar min mamma, min pappa och så älskar jag mig själv. Meddelade femåringen igårkväll, man kan inte annat än bli lycklig av denna goa unge.

Testar

Testar

<a href="
http://www.bloglovin.com/blog/2799/desperata-hemmafrun?claim=82856cmn4hj">Följ min blogg med bloglovin</a>


Visst har vi varit i Blåkulla


Tidigt igår morse åkte vi till Blåkulla, jympadojjor och solbrillor på, vackert väder, god mat och så vidare. Stannade dock inte länge, vände tillbaka vid ettsnåret och var åter på plats i Stockholm på kvällen. En lyckad och trevlig dag för hela familjen.

Glad påsk på er


Mer än så här blir det inte (nästan), påskris, några rosa och vita ägg & så tulpaner så klart.

Det finns faktiskt påskpynt i detta hem som jag gillar, så pass att de står framme året om. Ägglyktor & silverpåskägget kommer från Indiska (inhandlades för länge sedan).

Sparar det bästa till sist, sonen har sett till att vi får lite gula kycklingar här hemma, självklart det vackraste pyntet.

Ha nu en underbar påsk alla ni, vi åker bort en sväng tiiiiiiiiiiidigt i morgon bitti...

Lite mindre skabbiga


Mina fina blev renare om än inte kritvita (och kameran ljuger de var mycket smutsigare före än på bild), nya snören har inhandlats och i morgon skall jag ha dem på från tidig morgon till sena kvällen, får se om sulorna håller, jag tror det.

Nu ska det påskpyntas. Jag gillar inte påskpynt så det blir kanske enligt andra en snål variant, inget gult och inga kycklingar (bara 2 som sonen pysslat fram på dagis). Rosa, vitt och silver pyntas det med här hemma.
Påskpyntar ni?


Blog Award


Godmorgon, jag har också fått en påminnelse om att inbjudan till
Blogaward är på G. Detta år kommer jag dock att tacka nej, jag är för gammal helt enkelt, herregud jag blir ju 38 om några dagar bara.

Förra året träffade jag en hel del goa bloggare på tillställningen men var inte vidare förtjust över trenden att Veckorevyn hyllar utseendefixerade, skönhetsoperationsidkande unga nätmobbare när det finns så många duktiga fina ungdomar som helt klart skulle kunna uppmärksammas just bara för att de är bra och kreativa bloggare.

Självklart är det roligt att min lilla blogg fortfarande hänger med på någon lista hos VR och att en oldie som jag blir bjuden, men som sagt det är dags att lämna över till yngre förmågor. Och kom ihåg, det är helt klart coolast att vara snäll, om tio år kommer ingen att komma ihåg de nätmobbare som 2010 kallade sig för namn liknande kissi, dissi, pissi eller poop.

Ha det bäst, nu ska jag färga mina grå...