Garageparty

Det är fortfarande sommarvärme här i huvudstaden, förra helgen var vi i norrland på ett riktigt festligt garageparty. Svågern fyllde trettio och han hade tillsammans med sin sambo ordnat ett alldeles underbart kalas. Inte lika varmt som här dock om kvällarna, tänk vad man glömmer, jag hade inga varma kläder med mig.
 
God mat, dans och trevliga människor. Fram mot 23.30 blev folk lite "för trevliga", när man är spiknykter själv på en röjig fest så kommer alltid den där nivån då det bara inte går att föra vettiga resonemang längre, då är det bättre att vika av helt enkelt,  vilket jag också gjorde.
 
I min frånvaro skapades dock en mindre trevlig stämning på festen. Svägerskans kamera var försvunnen, någon hade helt enkelt tagit den. Ovetandes om detta visade det sig att det var jag som var tjuven,  jag hade helt enkelt lagt ned hennes kamera i min väska och där försvann den till morgonen därpå. Jaja så kan det gå, himla dåligt samvete fick jag i alla fall. Kameran är identisk med min egen och man ska inte tro på vad en sovandes gravid kvinna säger när hon blir uppväckt mitt i natten, jodå jag försäkrade surt och bestämt att jag ingen extra kamera fått med mig.
 
Skolan började ju även förra veckan, det är något magisk med skolstarten, alla är förväntansfulla och glada. Tänk att min lilla kille börjat tvåan, magiskt bara det. Vi mår bra hela ligan, lilla loppan i magen likaså, nu är det tre månader kvar. För mig gör det inget alls att hösten kommer, inte vintern heller, tror detta året blir oslagbart för vår lilla familj. Kram på er.

Mos

Gårdagens middag, dagens planer är inte bestämda men det är varmt , hett. Maken är och tar sig ett förmiddagsdopp i poolen. Låter mer nice än vad det är, ett allmänt rörigt gratisbad precis bredvid. Jag avstår, kiss och annat sunk gör att jag inte vill sätta lilltån där i. Nåja, nu får vi som sagt se vad vi hittar på.

Som jag har väntat

Det var precis likadant när jag var gravid förra gången, jag blev stooooor och otymplig, mest för att jag faktiskt var fet redan innan. Precis som nu, har inte gått upp många gravidkilon utan påslagen var där redan innan. Mina problem kan tyckas, jag vet ju varför det blivit som det blivit, för lite träning och för mycket gott, simpel ekvation, mina val om än mindre bra sådana.

Ingen påpekade detta faktum innan gravidmagen började puta ut... Men nu har det börjat, jag har förväntat mig detta och varit beredd och igår kom det, en riktig klassiker från en granne i pensionsålder:

-Jaha och här växer det på ser jag, är du säker på att det inte är två, hahaha, hehehe, hahaha.

Jag svarade kvinnan i mild ton (det är lätt att den blir alldeles för vass när jag blir irriterad) 

-Jaa kära du, du vet ju att jag var fet och stor redan innan och det är det som det beror på, vad vill du att jag ska göra nu gå hem och gråta eller?

Det ville hon inte, hon trodde även att jag skulle tåla hennes kommentar och det gör jag absolut, jag äger min egen kropp, vet vad som behövs åtgärdas efter min graviditet, inte nu. Jag tål det mesta och var dessutom beredd, men människor som envisas med att dela med sig kommentarer av detta slag tappar jag förtroendet för.    

Jag kan inte minnas att en man någonsin påpekat något liknande, nope det är kvinnor som bjuder på detta, delar med sig av sin sämsta sida. Kanske för att trycka till/ned, förhöja sig själv, jag vet inte, tragiskt och osympatiskt fenomen hur som haver.

I eftermiddag ska jag ta min feta kropp, bege mig till barnmorskan, som för övrigt anser jag jag varit duktig som inte gått upp många kilon sedan graviditetens start och lyssna på min dotters hjärta, ta lite blodprov och förhoppningsvis därefter fortsätta få njuta av min gravididtet oavsett om andra anser mig var stor som en övergödd padda.

Kram på er och var för guds skull snälla mot varandra.


En dag på Zoo

När man har barn hör det lixom till att besöka djurpark lite då och då, för barnens skull i alla fall. I vår familj är väl intresset lite si så där från alla håll. Jag tycker mest synd om djuren som alltid verkar aningens deppiga av att sitta instängda, sonen tappar ofta tålamodet för att det är för lite action och jag tror maken ofta känner likadant. Men igår begav vi oss hur som haver tilll Eskilstuna och Parken Zoo.
Stämningen bland djuren var över lag ungefär som ovan, lite trött... Eller väldigt trött.
Men några var det full fart på i alla fall.
Några mindre.
 
 
 
Men parken var ren och fräsch och djuren såg ut att ha det gott i alla fall så vi var alla nöjda med besöket och avslutade med ett åk i Piratfallet.
 
 
 

Semester

Vi firar semester fortfarande, alla mår bra. Vi har åkt kors & tvärs genom Sverige, över till Danmark å upp till norr. Nu är vi i huvudstaden igen & på väg till Parken Zoo. Bilder mm kommer senare. Ha det fint.