Nämen inte ska väl vi tränga oss på...

Midsommaren är räddad tack vare att jag slog en pling till min kära väninna och mer eller mindre bjöd in oss själva till hennes syster ute på landet. Annars hade vi fått vara själva, alla vänner är bortresta och släktingarna i norr firar tillsammans så klart. Jag tror att denna midsommar kommer att bli minnesvärd och så roligt att få träffa nya människor och fira på en helt ny plats. 
Om jag hinner ikväll målar jag naglarna i favoritlacket från Chanel som jag fått av min minst sagt fantastiska svägerska. Hon är inte bara arbetsterapeut, massör och golvspecialist utan numera även nagelteknolog. Fina naglar gör hon, dock inte mina, dem kladdar jag på själv.  Korta och dana men med lite lack så känns det finare i alla fall.

Sunktigt i förorten och glassigt hemmavid

Passade på att motionera ordentligt idag med, en slags förortssafari promenadledes på en si så där 2 och en halv timma. Tog längre tid än beräknat eftersom jag stirrade blint på telefonens kartläsare, skulle ha tänkt själv istället så hade det blivit rätt direkt. Uppdraget var att införskaffa mammas tunika, som hon på nåder fått lägga undan då den var på rea. Mission completed men höll på att gå käpp rätt...
Lyckades med konststycket att glömma påse idag igen! Denna gång på MC Donalds, smet in där för att värma mat till liten hungrig och upprörd loppa och i ivern att utfodra bebis glömde jag påsskrället. Hade tur igen, den låg kvar, bebbe fick mat och jag blev upphämtad strax därefter.
 
Jag tänker icke bege mig till den förort jag befann mig i på väääldigt länge, vantrivdes på riktigt. 
Beskådade ett eländigt drama mellan en mamma och hennes ettåring, förstörde min dag, jag blev så illa berörd att jag lyfte upp min lilla prinsessa och blandade in personal i en butik. Mamman hann dock smita iväg och jag ångrar så att jag inte sade till direkt, stackars lilla barn, hemska vidriga mamma. Man ska vara snäll med sina barn, punkt! Det finns inga ursäkter i världen för att vara elak mot en ettåring, räkna till 10, andas, gå ifrån, vad som helst.
 
Näe nu ska jag släppa detta och fortsätta fira hemmavid för, hipp hipp hurra, det är vår 14:e bröllopsdag idag, precis som på slottet på Haga och Drottningholm, undrar om de firar idag...

Heldag ute

Idag tog vi en låååång promenad, eller sk PW till IKEA, inte helt OK med tanke på min hälsporredrabbade fot. Jag lär få trubbel i morgon men ibland kan man bara inte låta bli att röra på sig. Solen gassade och sonen hade samma morgon fått rullstolen preppad på "hjälpis" och han körde halva vägen alldeles själv, helt galet, han har aldrig kört rullen så mycket på egen hand någon gång tidigare.
Väl på plats i Kungens Kurva snurrade vi runt bland butikerna, shoppade loss bland småprylarna i Kampradland som så klart samlade på sig och blev en rejäl summa i alla fall. Väl hemåt så hoppade vi på bussen, alla fick inte plats vid samma ingång, jag och loppan längst bak. Jag satte mig ned på sätet, pustade ut och kände mig lite nöjd över lugnet och tystnaden tills jag tittade ut och såg min välfyllda IKEA-påse kvar på hållplatsen när bussen sakteliga seglade iväg...
Ett gallsriii (mitt) fick alla i bussen att rycka till.
-ANDREAS, MIN PÅSE, ALLA SAKERNA, STOPPA BUSSEN!
Busschauffören stannade snällt, inte så illa med tanke på suraste chaufförerna i Svea Rike samt det pressade tidtabellschema de salviskt måste följa. Mannen fick sig en extra joggingtur, grejerna är på plats hemma, barnen sover, mannen är på jobbmiddag/fest och jag ska hoppa isäng.
I morgon måste jag bege mig till Farsta, inte riktigt vad jag hade lust med men vad göra när min mamma har blivit besatt av en tunika som bara finns just där. Jag har lovat att fixa iaf. Ha de gott så länge.
 
Bild på: Snabblagade middagen, ugnsgrillad paprika med fetaost, lite cremefraiche, sambalolelek och morötter. Sallad och avocado med lax och chevréoströra.
 

Tappra läsare

Ja ni är några få tappra som kikar in ändå trots att det är så länge sedan som jag bjöd på ett inlägg. Nu kör vi på igen, bebisen växer så det knakar, hux flux har hon hunnit bli 7 månader.  Vi har nyss döpt vår lilla Emma-Lo i norrland, alla var bjudna och nästan alla kom! 60 personer kom för att se vår dotter döpas och sonen läsa "Gud som haver" högt i kyrkan. Fika därpå och släktfest hos en kusin på kvällen.
 
Sonen har tagit sommarlov och vi kommer att ha semester i huvudstaden. Släkt och vänner kommer från och med nästa vecka, denna vecka är planen att det ska röjas och fixas lite här hemma, får väl se hur det blir med det.
Hade gott nu då.