Skor

Jag vet att någonstans här i arkivet så ska det finnas en skriftlig avsky och ett löfte om att aldrig någonsin visa mig utomhus i ett par vidriga Foppatofflor. Men man ska aldrig säga aldrig för nu äger jag hör och häpna ett par . Jag har smugglat med dem hit till Norrland och tänker använda dem i mors stuga och det är helt klart bäst att lämna dem där för de är verkligen löjligt sköna... 


Annars travar jag för det mesta runt i mina träskor, har ju alltid haft ett par genom åren men dessa är nya för denna sommar.

Ha det gott...


Bye bye

Hejdå Härnösand, intressant va? Är inte så lite uttråkad i bilen och sonen pratar konstant hela tiden, men han är på bra humör i alla fall...

På väg

Det var nära att vi inte kom iväg, mannen blev jättesjuk i hög feber men repade sig så pass att vi kom iväg på årliga bilresan till Norrland. Nu passerade vi Sundsvall, bara 27 mil kvar. Heja heja...

Sitter i bilen

Äsch jag bekänner mina synder i morgon istället. Nu sitter jag i bilen på väg till Gnällis på 40-årskalas, det ska bli så kul. Det verkar funka att blogga på paddan, dock bildlöst. Solen skiner och om en si så där tjugo minuter är vi framme. Ha det som finast...

Släng i vad du har

Mannen är på party med jobbet och jag och gossen har myst här hemma. Lagade en himla god och snabblagad pastagratäng som jag garanterat kommer att göra fler gånger. Det blev mycket mat och sonen som har specialbarnvakt hela dagen och kvällen i morgon (för vi vuxna ska smita iväg på kalas) vill bjuda henne på detta. Går fint det, säkert ännu  godare i morgon.

Kokt pasta
Rökt fläskfilé (kassler eller korv borde funka lika bra om man hellre vill ha det)
Fetaost
Oliver
Körsbärstomater
(vi chansar, struntar i ehec & hoppas vi överlever)
Bechamelsås med lite grädde och några droppar tryffelolja
Salt å peppar
Riven ost
på toppen

Blanda allt i smörad form å så in i ugnen i 200° i ca 20 schnabba minuter, klart.

Ha det gott och i morgon innan vi åker (om vi nu verkligen kommer iväg) så ska jag bekänna en stor synd...

Testar

Oj så spännande om detta fungerar med nya leksaken. Oiiiiiiiiiiii, det fungerar ju alldeles utmärkt att blogga med IPad 2, text i alla fall, det går framåt blogg.se.

Vänner


Det är verkligen sommar i Stockholm på riktigt, vi grillar, umgås med vänner, jobbar, fixar med diverse måsten. Dagarna rusar.
Förra helgen träffade bästa vännerna, grillade på gården, partajade på Eken, var uppe lite för länge, guh så trevligt det var, tack för att ni finns alla ni goa.

Sommarens återkommande grilltillbehör, ugnsrostade morötter i knippe med olja, salt och timjan (200° i ca 20-30 minuter). Gärna tillsammans med fetaoströra. .

Sommarlov eller?

Idag har varit en hektisk dag med många möten och diskussioner. Men allt har än så länge slutat väldigt positivt trots överhängande orosmoln.

Jag har blivit lugnare inför sådana här möten, jagar inte upp mig på samma sätt som förr... Allt löser sig i alla fall på något vis till slut. Det är helt enkelt bättre för hälsan att ta det kallt redan innan, avvakta vid trista kommentarer, ladda och återkomma med krutet om det så behövs. Idag behövde jag inte plocka fram det där extra och det är jag tacksam över.

I morgon är det sonens skolavslutning, Mr Big är ledig från jobbet och hela familjen ska delta på förmiddagen å sedan blir det familjehappenings, glass, shopping och picknick.

-Men skaaa jag verkligen gå hem innan lunch i morgon. (sonen)
-Japp, så är det, du får inte vara kvar på skolan. (jag)
-Men varför, det är ju fritids. (sonen)
-Vi vet men nu vill vi bara vara med dig när vi är lediga på din avslutningsdag. (jag)
-Åååå, men okej då, får man glass då? (sonen)

Så får det bli, sedan blir det framöver växelvis lite fritids, semestervecka, fritids och sedan börjar riktiga sommarlovet...
                                                                     ♥

Här kan man vara sig själv


Jag är mig själv även i huvudstaden men här på mammas lantställe, ca 7 mil norr om Umeå har jag mitt andningshål, en plats som fyller på energidepån. Så stilla lugnt och vackert och ändå massor att göra...

Ladans tak är gjort av gamla oljefat.

Bästa råttfångaren, gosig dessutom.

Kvällspromenad

Sent på nattenpromenad.

Bloggelände

Maken och sonen var i Lördags på dop och delade ut presenten som jag tidigare gjort, detta var dock inte det enda skapat av mig som delades ut.

Nej då på dopfesten spred en kär vän ut min bloggadress till både kreti och pleti, utan att ha frågat eller åtminstone berätta det för mig först. Jag är inte vidare nöjd över det och förstår verkligen inte poängen med att min skruttiga blogg är ämne för diskussion på en fest. Det hela har bara för mig blivit genant och uppförstorat. 

Jag bloggar i liten skala, anser inte bloggen som något mästerverk i läsväg som alla som känner mig väl måste känna till. De som redan känner till mitt envisa bloggande gör det för att ämnet naturligt uppkommit i ett samtal och har även därefter fått en önskan om att inte sprida den vidare just bara för att det då blir så "upphausat". 

Här finns inga fördjupande hemligheter. Bloggen är min hobby, en pytteliten del av mitt liv där jag bubblar om sådant som roar och ibland oroar mig.

Jag vinkar och hälsar SkärgårsCilla välkommen som även hon fått reda på bloggandet av ovan anledning. Ni andra nytillkomna läsare är välkomna ni med och jag hoppas verkligen inte att ni ödslar tid på att gå igenom alla år av blogginlägg, jag lovar det blir inget smaskigare än kladdiga läppglans och orgier i dyra designerskor...

Men nu tänkte jag vända blad...
Jag håller på att ladda upp bilder från ljuvligaste lantstället som blivit rätt så beboeligt efter helgens städinsatser.

Bild: På en amigurumifigur, en glad krabat som helgens dopgosse fick i present.Franskt

Datorn har börjat strula ordentligt och det är ett evighetsprojekt att ladda bilder, envis som jag är så ger jag mig inte. Idag bjuder jag på foto på min morsdagspresent, kan inte förstå att jag inte testat detta tidigare. Salongsfixade naglar, mina egna med förstärkning och fransk manekyr.
 
Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på men i eftermiddag blir det träff inne i city tillsammans med vänner från USA som är på besök. Jag och sonen har redan bestämt att pappan/maken skall bjuda oss på restaurang ikväll, får se vad han gillar den idén. Solen skiner och vi beger oss ut snart. Önskar er alla en trevlig dag och hoppas att de flesta får vara lediga en dag som denna...Fre... nej Onsdagskväll

Fredagkväll å vilken härlig kväll... Nämen det är ju inte Fredag, men det känns som så. Här har vi grillat tonfisk och ätit den tillsammans med ädelostsmör och stekta päron, låter galet men hela familjen, stor som liten gillade det även om vi alla var aningens skeptiska innan.

Mannen är ute på "kvällspromenad" med nästgårdskompisen och jag håller telefonen varm med mina släktingar, speciellt med morbror som dragit största nitlotten att komma ut till landet först av alla. Vinterns unkna fukt ska ut från skorstenen och huset, mössen skall jagas ut och så vidare. Jag har redan blivit uppdaterad om att första råttan är döööd. Jag är glad att jag inte är först ut på plan att röja undan vintern, men jag kommer snart, på Fredag närmare bestämt å jag längtar...

Bild: På balkongplanteringen, det är tänkt att en klätterväxt (som man inte ser nu) skall snirkla sig runt på spaljen, hoppas det funkar.

Långhelg

Lite långhelg på gång, trevligt om än aningens förvirrande eftersom jag lovat bort mig både till Gnällis och Norrland samtidigt denna helg.
Vi får dela på oss helt enkelt, barn och make åker på dop medans jag drar till norr och hjälper min mamma att röja på landet.

Men nu ska vi handla lite krubb, därefter grilla och chilla på balkongen.

Ha de...