Laddat möte

Imorse var jag och maken med om ett minst sagt känsloladdat möte med lilla loppan i magen.
Är inne i halvtid nu, vecka 20 och det var dags för ett riktat ultraljud, på ett sådant tittar en specialläkare efter avvikelser. Vi har valt att göra detta riktade UL eftersom vår nu 7-årige son föddes med ett allvarligt funktionshinder, då visste vi inte om det innan förlossningen och födseln blev en minst sagt traumatisk, otäck och chockartad upplevelse.

I morse landade vi på SÖS, gick in i det mörklagda ultraljudsrummet, talade med läkaren som hade en förtroendeingivande tysk brytning. Jag vet inte riktigt vad jag hade väntat mig men när doktorn talade om att han såg käkbenet och tungan så tänkte jag att nej nu går det väl på tok, han ser verkligen allt, allt...
Del efter del på den lilla kroppen skannades av, hjärnhalvor, hjärtkammare, lungor, navelsträngsflöde osv. Jag försökte komma ihåg att andas, var så nervös och inte blev det mindre laddat när jag tittade på min fina man som konstant torkade tårar som rann.
Läkaren var lugn och metodisk, meddelade kort efter varje kroppsdel, "dett serr fiiint yyt". Avslutningsvis gjorde lilla loppan en tummen-upp-hälsning, doktorn skrattade och meddelade att allt verkligen såg bra ut. Självklart finns inga 100 procentiga garantier, men så gott det går, gott nog för oss. Vi är inte så lite lyckliga idag, nu ser vi framåt med glädje, "dett serr fiint yyt".
En livfull liten krabat är hon den lilla.

Blabla bla typ

Allt rullar på bra bebisen buffar runt i magen och det känns ordentligt. Snart har halva tiden gått, helt otroligt faktiskt. Igår försökte jag förmå mig att shoppa lite kläder till den lilla men det gick inte alls, känns konstigt helt enkelt.
Vi testade den gamla vagnen som stått och dammat i en si så där 4-5 år, den var inte i något vidare bra skick, rapplig, otymlig och tung så det blir helt enkelt att införskaffa en ny. Jag lade över barnvagnsletandet på maken som förvånande nog åtog sig uppdraget väldigt seriöst.
Just nu lutar det åt en sådan här och så sparar vi gamla vagnen om det blir riktigt mycket snö och slask. Jaja, nog om detta sonen har ju sommarlov och det är strax dax att bege sig ut i solen.
Bild: På oslagbar kombo.