Mat å bloggdricka

Idag dricker jag Snapple Pink lemonade, drickan som det bloggats flitigt om för ett tag sedan. Jag är väl inte efter mig på något vis men denna dryck tål att snackas om igen, löjligt god helt enkelt. Jag dricker den som den är men den skulle inte vara fel i sommardrinken, lite sprit, massor av is, kolsyrad läsk å en frukt eller två. En mimosa skulle säker fungera med lite Snapple som topping.
Mat lagas det ju också här hemma, nyligen en grillad filé med pasta och paprikasås, är dock lite less på mina rätter som tenderar att smaka same, same. Ska göra ett försök att följa recept ett tag framöver tror jag.
Jaja nu önskar jag er en mysig måndagskväll, gokväll...

Ny favorit

Jag tycker det kan vara rätt svårt att hitta en rikigt bra parfym som verkligen passar en själv. Jag brukar prova länge och väl innan jag slår till, men igår hittade jag en direkt. Doftade, testade och slog till på momangen.
Sommarens doft för egen del blir nya Burberry Brit Summer edition. Jag brukar inte vara så förtjust i vit mysk men i denna doft är mysken inte framträdande alls.
Toppnoter

Italiensk lime, Japanskt te,Krispig grönmandel & Isigt päron.

Hjärtnoter

Vitpion & Sötmandel.

Basnoter

Vit mysk, Mahognyträd & Ambra.


Äntligen händer det något

Värmen och grönskan har äntligen kommit till huvudstaden.
Idag har jag haft en minst sagt trevlig lunchdejt med både maken och vår gamla vän från norr.
Jag har shoppat loss och bara njutit av soliga staden och sällskapet.
Snart blir det grillat till middag och polarn från norrland stannar kvar tills i morgon.

Längtar bort

Längtar så efter sommaren, skulle faktiskt kunna åka precis vart som helst bara vi kommer bort en stund...

Timell-wannabe

Mina sommarblommor som jag planterade denna vinter har redan börjat slå ut, ivriga rackare som dessvärre får stå ut med att bli fyttade fram och tillbaka, in och ut från balkongen. Vi har fortfarande kallt här om nätterna i huvudstaden så vi lär väl få pyssla med detta minst en vecka till.
I helgen var vi och tittade på hus, ett fint litet hus här i krokarna, allt nyrenoverat och välputsat men... Ingen renovering hade gjorts av fackman, Timell-wannabe hade varit framme precis överallt, inte ett badrum, inte bastun inte köket ingenting och så var det en dyr tomträtt dessutom. Det såg förvisso tjusigt ut men det skulle inte gå att täcka försäkring på detta.
Varför maler jag nu på om det här nu då? Jo därför att här är folk inte riktigt kloka, innan visningen ens var klar hade folk börjat buda? Helt galet faktiskt, med tanke på husets fuskrenoveringar, tror det blir svårt för oss att lyckas köpa ett hus här i närheten. Vi blir kvar i lägenheten för jag vill inte bo för långt bort, tycker det är skönt att ha nära till allt trots avsaknad av trädgård och stor altan.

Bleka tassar i blå ballerina

Även om det är småkyligt mest hela tiden så kämpar sig våren fram, väldigt grönt börjar det bli i alla fall.

Så less

Vi har varit eländigt sjuka sonen och jag. Sjuåringen har efter en dryg vecka piggat på sig så pass att han kunnat vara i i skolan denna vecka. Idag har jag trotsat vårförkylningen from hell och deltagit i årets städning på gården, gjorde väl ingen vidre insats men jag var med i alla fall.
Nåväl jag längtar verkligen efter att få bli frisk på riktigt, tycker inte jag gör annat än vilar, trältråkigt...
Jaja snart ger det väl med sig, jag börjar känna lite smak igen, känns jättekonstigt att äta utan att känna den minsta doft eller smak.
Hoppas ni mår lite bättre där ute....