Chokladmousse


Den här chokladmoussen är en återkommande efterrätt hemma hos oss, så enkel att göra och blir alltid supergod. Jag brukar inte ta den kraftigaste chokladen eftersom jag gillar lite mildare chokladsmak. Jag har spanat runt bland mousserecept på nätet och gjort en egen variant. Och man behöver inte mycket i portionsglaset, en rätt så mäktig efterrätt.

4-6 port
100 g fin choklad
2 dl vispad grädde (ej för hårt men inte för löst, hänger ni med?)
ggula
2 msk råsocker
2 msk starkt kaffe

Vispa grädde lätt, smält choklad i vattenbad, blanda i äggula, socker och kaffe. Blanda chokladsmet med grädde och fyll upp i serveringsglas och låt stå i kylen några timmar, toppa med bär eller frukt.

Ljuvliga Fredag

Halleluja för Fredag och i vanlig ordning har vi haft en riktigt nice middagsmeny denna afton. Inga bilder på maten denna gång men vi åt marulk allá halvåttahosmig, inte exakt efter receptet, vinmoset hoppade vi men himmel så gott, älskar marulk.

Det blir alltid så här om Fredagarna, vi äter, myser, ser på TV eller spelar spel och äter snacks hela familjen. Sedan när världens goaste busunge gått och nannat pratar jag med min pappa (som även han fastnade för vinnarmenyn med marulk), mannen med en bror eller en kompis i telefonen och sedan surrar vi, jag och mannen om allt och ingenting. Så har det blivit nästan varje Fredag och jag gillar det så pass att jag inte gärna drar mig ut någon annanstans just denna kväll. Om fredagarna är jag en hemmanörd helt enkelt.

Ni då? vad pysslar ni med om Fredagarna?

Bild: Jo det finns ett ställe där jag gärna skulle vilja vara ikväll, i mammas stuga i Norrland, mostrar och morbröder är där ikväll, längtar tillbaka, finaste stället jag vet.

Höst och 6-års trots


Det är fortfarande väldigt grönt och varmt här i Stockholm, men några höstlöv har dykt upp i alla fall.

I Söndags åt vi lunch på Hellasgården och strosade runt i området. Vi spanade efter bävrarna men såg dem så klart inte, senaste boet hittade vi i alla fall och där de hade varit framme och gnagt ordentligt på träden.

Vi har det toppen på helgerna, fullt upp med trevligheter.
När vardagen med alla måsten pockar på väcks sonens sexårskris/trots till liv ordentligt, minst sagt kämpigt för hela familjen. Vi har ju aldrig haft en riktig "trotsperiod" innan så vi får väl igen nu gissar jag, bara att bita ihop och jag hoppas att detta ska ge med sig snart.

Jag har precis spanat på Skånefruarna på TV, mest för att jag tycker att det är så mysigt att se omgivningarna i Malmö, gillar verkligen den staden.
Nu ska jag försöka låta bli att se årets skabbigaste serie på 5:an (gissa vilken?), surfar runt ett slag i stället.

Kram alla.

Lycka


Har varit på Gröna Lund denna dag och jag erkänner att detta inte är min favoritsysselsättning, men har man lovat sonen ett sista besök innan det stänger för säsongen så har man. Så här i efterhand känner jag bara vilken tur, vilken tur att vi åkte.
Denna dag var nämligen helt fantastisk, sonen har ju äntligen (enligt honom själv) kommit över den magiska gränsen 110 centimeter vilket innebär att han får åka lite coolare åk, jubel och lycka.

Målet denna gång var "Vilda musen", en aningens mindre berg och dalbana. Hela familjen åkte och vem det var mest läskigt för i vår familj vet jag inte riktigt men efteråt gjorde jag och maken high5 och konstaterade att...
Shit vad bra vi har det, nu åker vi vilda bergbanan på Grönan, det kunde man inte tro för ett par år sedan när sonen som mest bara var eländigt skör och krasslig.

Bra kämpat där lilleman, än en gång har du visat var det där skåpet ska stå. Känner mig bra idag efter detta dagsbesök och tackar Grönan för denna säsong,
ses nästa sommar igen.

Bild: På ett vindkraftverk i Holmsund som egentligen inte alls har med texten att göra, gonatt.

Namnsmycke


Jag har glömt att kolla in min bloggmail, kikade in idag och har helt klart missat en hel del roliga mingel, inget att göra.
Har även fått en förfrågan om att vara med i TV4 i ett "wife swap" program.
Programmet kommer heta "mamma byter bo" och går ut på att mammorna i programmet får pröva på hur det är att leva en annan spännande livsstil under 8 dagar. Det är ett familjeunderhållningsprogram som alla i familjen ska kunna titta på.
Jag tackade nej till erbjudandet men om någon av er läsare är sugna så kan jag vidarebefodra ert intresse, maila i så fall (jag kommer att hålla bättre koll på bloggmailen framöver hur som helst).

Ha det som goast där ute.

Bild: Eget foto, namnsmycke från
Kiddoz.

På kryss med tjejerna


Helgens kryssning var sanslöst trevligt, väninnorna alldeles underbara.
Jag åt som vanligt lite för mycket av buffen, lärarinnan strålade hela natten lång, S.T, tja hon kom himla bra överrens med dansbandsfolket även om hon inte heller tackade ja till dans.
Å skorna, mina nya de satt på tassarna i tretton hela timmar och inte ett skavsår och inga ömma delar på foten, superskor helt enkelt.
En lyckad kväll, men nästa gång ska vi nog försöka sova en lite längre stund i hytten, jag var i alla fall inte så lite sliten dagen efter även om bad och sol hjälpte en aning att komma på fötter igen.

Nu vardag igen, och även om vi hade det toppen så var det så ljuvligt att komma hem igen, jag är en hemmanörd helt enkelt.

Klackarna i taket


Nu ska jag göra mig i ordning, fika med familjen, därefter ta klackarna på och bege mig på cruise med tjejerna. Så nice och ser ni, jag köpte dem ändå. Kunde inte hejda mig och jag ångrar mig inte det minsta, fina och sköna trots höga klacken.

Ha fina helgen där ute.

Dansbandsskräck

I morgon bär det av på cruise med bästa tjejerna, ser fram mot det, dock blev det inte riktigt som planerat.
Det var många turer fram och tillbaka innan bokning. Födelsedagar, barnvecka, diverse annat och så mitt "nej tack till dansbandshelgen" som krockade.
Men så kom vi fram till att morgondagen skulle bli helt perfekt, dessvärre glömde jag bort en detalj, men jag blev varse när jag fick detta mail för några dagar sedan:
Klicka för att se större, aaaaaaaaaaaaaaah, så läskigt.

Jag hade lyckats boka dansbandshelgen ändå, att avboka var inte på tal och dansbandsskräck är nog ingen vidare bra anledning för att få pengarna tillbaka heller.
Nu är jag är säker på att vi kommer att få kanontrevligt i alla fall, men kryper till korset, ber alla dansanta dansbandsvänner om ursäkt för att jag tycker att styrdans är urläskigt, på riktigt.
Läskigt för att det tas för givet att man kan och vill dansa om man befinner sig i närheten.
Snuskigt med gubbs i dyngblöta svettiga skjortor. Jobbigt för att det verkar så dödligt seriöst på dansgolvet, att det ska föras och röras åt ett visst håll å gud nåde om du inte hänger med.
Jag har dansbandsskräck helt enkelt och jo jag testat en gång tidigare. Svärmor bjöd oss svärdöttrar och söner på logdans i norr, vi hade förvisso kul men dansbandsvännerna svor, svettades och puttades. Vi hörde helt enkelt inte hemma där, speciellt inte jag och svågern som tydligen dansade mot strömmen hela tiden.

Jaja, nog om detta, jag har shoppat nya skor (gissa vilka) och jag kommer att skylla på dem om jag blir bjuden till dans.

Skrota bloggen?

Ja det kan man ju undra om jag har gjort, skrotat denna bloggen eftersom jag knappt kikar in alls. Nädå, jag planerar att fortsätta som vanligt framöver, har bara varit lite trött och haft massor att göra med diverse möten och andra uppdrag. Det lugnar väl sig så småningom.

Pannkaksfest har vi haft i alla fall, självklart med hemlagad sylt bara för att jag inte är vidare förtjust i köpesylt. Jordgubbar, syltsocker (mängd står på paketet), 10 minuter, klart.
Det är med andra ord inte vidare jobbigt att koka sylt, speciellt inte när Euroshopper plockat gubbarna.