Lammkött & seans

Några lammkött är de väl inte direkt de som är på väg hem till oss, goaste vännerna kommer snart.

Däremot åt vi lammkött med rostad potatis och murkelsås denna kväll, magiskt gott och så har vi laddat med ljus i massor, ingen seans, bara mys i mörkret, till och med i badrummet.

Ha det gott fina ni...

Pasta vongole


Gårdagens middag "Pasta vongole". Vongolemusslorna ville dock fiskhandlarn inte sälja (de var inte fräscha) så det fick bli hjärtmusslor istället och även om musslorna kokade aningens för länge smakade det riktigt gott, bättre lycka nästa gång och jag lagade efter
detta recept.

Stilleben?


Nämen vad är nu detta för snäcksamling på bordet?
Ingen samling, bara ett gäng hjärtmusslor som ska ätas upp så snart mannen kommer hem ikväll.

Kram å hoppas ni har det gott där ute.

Fortfarande så fina...


Jaha, så nu är "mina" skor på rea också, 40% och jag som inte kunnat släppa dem på hela sommaren.
Slå till tyckte kära mor som också gillar röd lack och som dessutom påpekade att de inte alls är svårburna eftersom de passar till alla svarta kläder som hänger i min garderob.
Hon är ju så vis den där mamman, kanske borde jag slå till ändå?

Jaja, nu i säng, har varit på ett lååååångt möte och är rätt så tom i knoppen efter detta.
Ha det gott där ute.

Bild:
Fashion by C

Blogawards

Hittar inte min inbjudan till Blogawards, den har helt klart hamnat bland reklampapper och annat skräp och förvisats ned i tunnorna i sopsorteringen.
Det gör mig dock inget alls, jag hade inte tänkt att gå ändå, dock inte för att det numera kostar en slant att närvara utan bara för att det inte är något för mig längre, för gammal tror jag närmare bestämt, jo så är det.

Yesterday's news


Igår strosade vi runt bland diverse skellett, småkryp och människor från förr. Medans regnet öste ned utomhus roade hela familjen sig på Naturhistoriska riksmuseét, helt klart värt en heldag där kan jag lova. 

Idag ska jag roa mig på egen hand, dock inte tillsammans med Lucy utan med fina väninnan, fika och häng på stan, solen skiner nu och jag hoppas att den fortsätter på så vis.

Bild: Det är jag som är Mia, bara så att ni vet.

Premiär


Några av vännerna var upptagna med bröllopsvistelse, en var på bio, några bor för långt bort och en var inte det minsta sugen eftersom skaldjur och fisk inte går hem alls...

Så vi fick helt enkelt köra kräftpreiären helt på egen hand vilket gick alldels utmärkt det med, mysiga familj å go mat. Kräftor, västerbottensost & kantarellpaj med romsås, bröd, smarrig ost, oliver och en nubbe som till och med jag tyckte var OK.
Nu vill Mr Big ha uppmärksamhet, ska genast ta reda på vad det är han vill, jag tackar för i afton och hoppas ni har det riktigt gott.
Kram/ Mia

Dagens sötaste

Sonens inskolning går strålande och i vanlig ordning har han flirtat med tjejerna i klassen. En av dem berättade att hon och sonen hade lekt hela dagen lång och sedan meddelade hon:

-Å Vet du... Vi ska faktiskt gifta oss. (söta klasskompisen)

-Men så roligt, då blir det bröllopsfest och det är det bästa jag vet. (jag)

Sonen blev inte så förjtust i denna konversation, talade bestämt om att han inte alls hade lust att gifta sig men gärna kunde dela med sig av en hejdåkram, så söta 6-åringar.
På vägen hem från skolan meddelade sonen även att han kände sig så snygg idag, speciellt eftersom det var så många tjejer som spanade på honom. Vilket härligt självförtroende måste jag säga och det är svårt att ha tråkigt när sonen bjuder på sitt bästa humör.

Nu tvärstäda, sedan kantarellpizza och därefter gissar jag på häng i soffan. Ni då?

Något att se fram mot


Det är viktigt att alltid ha något att se fram mot tycker jag, så istället för att deppa för att semestern är över och förbi har jag bokat en liten minicruise med finaste väninnorna om ett par veckor.
Kommer att bli så trevligt att få rå om varandra hela kvällen (läs natten, lärarinnan brukar komma igång vid ettsnåret), party, bad, sol även om det regnar, spana ut över stockholms skärgård osv, vet med säkerhet att vi kommer att få det toppen. 

Bild: På en fyr i Malmö där vi semestrade i några dagar, en förtjusande stad men jag tog alldeles för lite foton, åker gärna dit igen.


Nya skor


Även om jag inte riktigt gett upp hoppet om sommaren ännu är jag redo för hösten, eller rättare sagt mina fötter är redo för att bege sig ut i kommande höstväder.
Har shoppat väldigt billigt, 2 par slit och slaskväder skor, och så ett par för lite mer dressade tillfällen.


Skolstart

Vilken härlig start på morgonen, skolstart i förskoleklassen, 6-års. Allt gick strålande och var bara toppenkul. Sonen gapade inte rakt ut utan räckte duktigt upp lilla handen, så även om han inte hade något att säga men  bara ville meddela att han satt och tänkte en stund.

Så gulligt med alla förväntansfulla barn (och föräldrar). En minnesvärd dag, jag känner mig optimistisk, det här kommer att gå finfint...

Nästan tillbaka igen


Har haft en liten paus från bloggandet beroende på lite fullt upp och lite sjukdomar som poppat upp fram och tillbaka för var och en i familjen. Hoppas på att vi nu ska vara redo inför skolstarten (6-års) på Onsdag. Spännande minst sagt.

Just nu skingrar jag tankar genom att spana på semesterbilder,
jag är upprörd och irriterad,
det gnager i sidan när "alla" verkar ha glömt.

Ses gör vi snart igen i alla fall, när jag är på bättre humör.

Bild: Från semestern, vi stannade en kort stund i Kalmar.

Behöver inte leta mer

ANTIQUE 3 STORIE
Sökandet är över, istället för dyra Lisbeth Dahl fatet blev det ett från Indiska, jag har frukt i mitt på köksbordet. Himla fint och 349:- känns som ett fynd när jag jämför med alla dem jag spanat in.

Bild:
Indiska

Lägg av nu

Nämen hörrni? Höst nu? Redan i Augusti?
Det är förvisso mörkare om kvällen, semestern är för många redan över men jag tänker då fortsätta ha sommar hela augusti ut. 
Äsch alla deppiga höstpruttar, ta å lägg av bara...

Igår var vi i hetta och strålande sol på Gröna Lund, idag är Mr Big på Sonisphere i hellregn, min lillebror med sötaste flickvännen är helgens gäster från norr, det är sommar helt enkelt. Nu ska jag lägga lillen och senare spana igenom semesterbilder.

Hoppas ni har det gott i sommarregnet.

Från norr till söder

Nu är vi åter på plats i huvudstaden och det är riktigt skönt att vara hemma igen efter att ha flängt fram och tillbaka från norr till söder. Ska landa ett litet tag till sedan återupptar jag bloggandet som vanligt igen. Hoppas ni har det toppen där ute i landet.

Kram/Mia