Det blev en favorit i alla fall

Jo men jag har en favorit ändå, så sanslöst duktig...
Kevin sjunger. Foto: Daniel Ohlsson/TV4.
Är det någon ute i cyberspace ikväll? Hohooo?

Bild: Tv4

hoohoo


Inte lönt att titta ut, det bara regnar, andra dagen i rad. Nu beger vi oss iväg en stund i alla fall. Det är Fredag, bästa dagen hur som haver. Jag är lite piggare idag och vill även passa på att gratta Bettan som fyller år idag.

Stort Grattis och hoppas du får en toppendag.

Bild: Jag idag.

prinsessor och prins i rullstol


Jag har varit extremt trött hela veckan, igår somnade jag 20.00 så jag hoppas att jag ska pigga på mig nu efter morgonkaffet.
Igår var en lite annorlunda dag tillsammans med sonen som nästan bara vill leka med bilar och tåg. Han spanade nämligen in en prinsessa med päls på armen, han ville ha en egen, inte som docka utan en riktig som han skulle krama. Det blev ett himla prat om denna prinsessa varpå jag plockade fram penna och papper och började rita.

Men jag fick inte teckna hur jag själv ville, sonen visste precis hur det skulle vara. En prins skulle också vara med, han skulle ha gult hår, ha glasögon och skulle självklart sitta i rullstol om de var ute. Ett slott, en limosine och en väg med massor av brunnar på skulle jag rita och så skulle prinsessorna ha samma outfit hela tiden, päls på armen, på klänningen och även på stövlarna. Så var det med det och nu skall visst prinsesstillverkningen sätta igång igen.

Bilder: På den vackra prinsessan och på prinsen i sin rullstol

Och så vill jag passa på att önska er alla en härlig Fredag...

Utmanad

Utmanad av:
Nettan

Vilken mat äter du ofta? 
Lax
När du är på kalas, är du personen som sitter eller hjälper du till att duka av? 
Försöker oftast hjälpa till lite i alla fall, vissa är dock så hetsigt snabba på att plocka undan att man inte hinner.

Var sitter du helst när du bloggar?
Där datorn är, oftast i vardagsrummet

Köper du ofta Triss?
Nej, jag vinner inte ens en ny lott så det är ingen idé
Vilket land eller vilken stad har varit din bästa semester?
Indonesien/ Bali
Vilken TV-kanal tittar du mest på? 
femman tror jag
Vilket är ditt favorit vin?
Ett Cava som jag aldrig minns namnet på
Här är reglerna:
Välj ut 4 stycken som du vill ska svara och utmana dem sedan på deras bloggar. Be dem läsa din, och låt personen som utmanat dig veta när du svarat på utmaningen.

Jag utmanar:  Alla som har lust


myyyyyyyyysmorgon

Ingen mysmorgon här inte, det var fel på frukostmackan varpå ett mindre drama utspelade sig. Det är en rätt så vanlig situation här hemma, men så blir det lugnt och trevligt igen, den fula halva mackan blev helt plötsligt en himla bra halvmåne och så kunde även mamman i huset dricka sitt morgonkaffet i lugn och ro.

Näe mitt liv är inte perfekt, det är inte rosa mysigt fluffigt fluff dag ut och dag in, men vi har det bra i alla fall. Jag missunnar verkligen inte någon annan ett perfekt liv där varje dag är ett enda stort mysigt, rosa, lyckligt moln. Men jag ska erkänna att jag blivit smått besatt av att läsa livsredogörelser i  bloggform som är så perfekta i sin form att det nästan känns redigerat. Jag förfasas och förvånas över hur perfekt vissa kan leva och blir samtidigt provocerad av att dessa bloggare inte nöjer sig med att bara visa det mest perfekta utan gladeligen delar ut uppmaningar om att "man ska vara glad och skratta annars kan man bli ful" typ.

Jag vet jag att det inte är sunt att reta sig på detta vis men erkänner det i alla fall och så ska jag försöka att låta bli att gå in på de sidor som irriterar mig, hmmmm från och med i morgon kanske (har redan varit där och nosat idag).

Ha fina dagen där ute.

tystnad



Så har även lilla sonen höstlov, sista dagen på dagis för denna vecka och idag när jag hämtade hem honom så var det alldeles märkligt tyst och lugnt ute. Jag mötte inte en enda människa och det var knappt att bilarna hördes. En riktigt vacker dag, en sådan dag när jag till och med hann lägga märke till de fina frostiga äpplena på asfalten.

Hemma är det knas i blomlådan, till och med Lobelian har börjat slå ut igen, frost på natten och blommande blommor i rabatten, konstigt.

Ha en fin dag där ute

Igårgaladagen

Jag och min goa vän var på Rosa bandet-galan igår, en proffsig, rolig och bra gala. Först hade vi inte så vidare bra platser, men så kom en superstressad rosa bandet värdinna och gastade om att det fanns bättre platser lediga om vi var snabba att följa efter henne. Som yra höns var vi en liten samling som sprang efter henne och precis innan sändning satte vi oss på riktigt smaskiga platser. Vi hade en toppenkväll, dessvärre mår kameran inget vidare och ville inte alls fånga de bilder jag hade lust med.

Hoohoo var detta verkligen de bästa platserna? Hmm i alla fall enligt Ticnet men jag kan upplysa om att den enda man kunde känna igen från denna plats var en helrosa Babsan.

Mycket bättre, tack rosa bandet tjejen.

tävling


Nu vill jag vinna godbitar från goodiebag, tävling hos
Hannah, alla kan vara med fram till lunch idag:)

Godmorgon förresten:)

galapala


Galapala, på plats bland kändisar i Globen. En supertrevlig kväll och jag är så glad att vi kom oss iväg på detta. Jag och väninnan lärarinnan satt i publiken, bidrog till summan för forskning genom mobilsamtal. Förutom att vi rördes av de gripande inslagen och det viktiga engagemanget njöt vi även av artisterna, satt och skvallrade en aning, spanade på kändisarna vid borden och hade det riktigt nice...

Godnatt alla goa där ute...

Bild.
Expressen

Rosa afton

Hade inte tänkt hänga på bloggen mer idag men måste bra säga tack, tack Mira du gjorde verkligen min dag. Så fint skrivet om bara, bara mig.
Man kan alltid välja att göra precis vad man vill med den information man får och
denna information suger jag åt mig så mycket jag bara mäktar med och jag blev både glad och lite snyftigt rörd. Kliar mig lite i pannan och säger wao...

Bild: Hepp, har snott mannens skjorta denna kväll, nu bär det iväg till Rosa bandet-gala och jag har för omväxlingens skull faktiskt inte klänning på mig.

mera rosa



Höll mig från bloggen igår, tror att jag hade en släng av deppmåndag, inget kändes kul och mitt liv som "ofrivilllig" hemmafru kändes så påtaglig under gårdagen.

Men idag känns allt bättre, det finns så mycket att vara tacksam över, så mycket och många framsteg som skett så det är bara att blicka framåt och planera vidare.

Ny dag idag, solen skiner lite smått och ikväll blir det
Rosabandet-gala tillsammans med väninnan lärarinnan, himla trevligt.
Önskar er en nice dag där ute...

pink lips


Regn och blåsiga dagen fick oss att stanna inomhus större delen av dagen, men "tada" äntligen har vi börjat röja inför flytten. Just nu verkar det bara vara ännu rörigare men det blir några kassar att kasta och det ska banne mig gå att få ordning på ALLT.

Jag gillar i alla fall mitt nya läppstift, rosa YSL, väldigt rosa.

Nu ska vi snart äta och dona på inför kvällen och fy vad det har blivit mörkt, redan. Jag får nog se till att tända lite ljus senare ikväll.

Ha det gott där ute.

godmorgon

Klockan ställdes om innan läggdags, både jag och sonen som somnade tidigt igår är nog rätt så utvilade eftersom vi sov lite längre än vanligt. Annars brukar jag inte gilla detta med att ställa om klockan, tycker det strular till sig med både nattning och att vakna på morgonen, men denna gång gick det smidigt.

Nu funderar jag på vad vi ska hitta på idag, igår hade jag planerat en tur till skogen med korvgrillning mm. men nu har jag ingen vidare lust, det blåser och är ruggigt väder ute.

Vad hittar ni på idag?

går igång på uniform

Nu slötittar vi på stjärnor på is. Tidigare har mannen lagat ännu en middag, det tar sig för maken med lördagsmatlagningen och det blir alltid gott. Idag har vi även varit på polismuseet, det var väl ingen vidare hit, roligast för sonen som annars älskar polisbilar var lekstället med legopolisbilar. Men nu ha vi varit där i alla fall och ni som inte har besökt stället och som inte går igång på gamla polisuniformer har väl inte missat något om jag säger så.

Bild: På helikoptern utanför som egentligen var det mest spännade för 4-åringen förutom riktiga polisbilen som barnen (och de vuxna) kunde gå in i.

klippa i nya väskan


Favoritväskan just nu är ingen dyrgrip från något fashionabelt modehus utan en rätt så prisvärd (399:-) liten partyväska i skinn från Wera som köptes på Åhléns inför
bloggfestligheter. Jag har hunnit använda den flera gånger och gillar att man faktiskt får plats med det viktigaste.

Men det otäcka handledsbandet klippte jag till fransar istället, jag fick direkt vibbar av mindre manlig handledsväska som många vuxna män gick omkring i när jag själv var barn, hua...


Bild: På favoritväskan före med handledhandtag och efter med fransar istället


Du vann


Mannen fick välja en siffra från ett till 19 och turen föll på 
"Att ha det gott", grattis du vann hem Date parfymerna. Maila din adress så skickar jag dem hem till dig.

På återseende och kul att ni andra ville vara med, bättre lycka nästa gång:)

Och Gabi, maila din adress du med så ska din dotter få en liten minitröstpresent:)

sol och 4-pack

Det hade utlovats oväder denna helg men solen skiner och det är ett riktigt härligt höstväder ute. Vi tar mössorna på och beger oss ut hela familjen, så det blir snålt med blogging idag. Återkommer senare med vinnaren av 4-packet, kommentera på så länge i länkade inlägget så kanske du har chans att få hem det.

Ha en supernice lördag där ute...

By the way detta var nog den absolut mest vidriga och elaka bloggkommentar jag läst.  Saknar ord helt enkelt...

Vi firar


Idag har vi firat hela dagen, en glädjens dag med positiva besked från sonens läkare. Vi har varit ute hela dagen och eftermiddagen avslutades med att köpa presenter till var och en i familjen. Sonens återbesök gick alltså riktigt bra. Benen har blivit starkare, vilket vi så klart har märkt själva, men det var även annat som förbättrats. En operation kommer att behövas, det har vi alltid vetat men inte nu, inte förrän tidigast om ett år och allt detta är vi såååååå superglada för.

-Ja må ja leva i hundrade år. Har sonen sjungit idag och jag håller med, nästan lika roligt som en födelsedag.

Hoppas ni har det toppen ikväll med...

lite nervös

sitter på cafe, mobilbloggar och väntar medans sonen har maskerad på dagis. snart ska vi iväg och få svar på hur sonens små ben mår. jag är lite nervös över detta, sonen är bara glad eftersom ingen kommer att sticka honom i fingret idag. ha det fint idag

Favoriter

PLASTIS Diskborste
Tveksamt om jag verkligen hittade igen mitt eget huvud idag, men jag har fått springa lite extra i alla fall som exempelvis när jag glömde påsen på IKEA efter att ha gått ut från varuhuset. Tur var att påsen stod kvar i alla fall, hade varit rätt så snopet att ha betalat för alla grejer för att sedan inte få med sig någonting.

Hur som helst, när jag är på IKEA ser jag alltid till att handla små favoriter som är bra att ha hemma. Jag gillar värmeljusen med doft, diskborstarna med sugpropp och toalettborstarna med svart borste. Jag ser till att ha ett litet lager med dessa favoriter hemma och fyller på som idag när de är på väg att ta slut. 

Ha goa kvällen alla ni...

Bild: IKEA, jag hittade kameran men inte laddaren...

Borttappat huvud

Sov för länge denna morgon, känns som om jag tappat bort mitt huvud någonstans i röran. Bäst att börja leta, röja, kanske hittar jag både mitt huvud och min kamera här (tittar ut över kaoset) någonstans.

Hur är det med er då?

Å kom ihåg att lämna kommentarer
här om du vill få hem 4 st Date parfymer.


"dyrt att ringa"

Min morfar fyller år idag, jag ringde och gratuelerade honom. Han har sina pigga dagar och så mindre pigga. Idag hade han tid att prata lite i alla fall men fick bråttom när jag påminde honom om att det är i Stockholm jag bor.

-Ja men jäklar då jäll he å int tala se läääng så he int vål se dyyyyyyyrt. (-Ja jäklar men då ska vi inte prata så länge så att det inte blir så dyrt).

Spelar ingen roll att jag säger att det inte alls är dyrare att ringa från Stockholm, bara att fatta sig kort och säga det viktigaste. Detta är en standard kommentar från goaste morfar som han har kört med länge.
Grattis morfar...

Tävling, utlottning eller först till kvarn


Ett fyrpack Date kanske vore något? Jag använder inte Date själv och tänkte att någon av er kanske är lite sugna på att få ta del av
Veckorevyns goodiebag? Fyra olika Date Eau de toilette till dig själv eller till någon annan att ge som present eller julklapp kanske?

Tävling, utlottning eller först till kvarn, bara att lämna en kommentar i inläget tillsammans med mail om du är intresserad.
Uppdatering: Det blir tävling, lämna kommentarer nedan bara och på lördag meddelar jag vem som kammat hem vinsten:)


Bild: Eget foto på Date parfymerna och information om dem från Dateweb

Lite mer tid tack

Appropå tiden, känns som om den inte alls räcker till nu. Det är så många måsten, så många samtal som borde ha ringts för länge sedan, packa lådor som borde ha börjats med, nervösa återbesök för sonens del.

Men så har det även varit så mycket roligt, kalas, tillställningar, vänner och släkt på besök, allt inom en och samma månad och Oktober är inte ens slut ännu.

Jaja vi hinner nog med allt det andra med, men ikväll har i alla fall varit min TV kväll, DH och nu Brothers and sisters, favoriterna på Tisdagar.

Go kväll, god natt och på återseende i morgon...

Tisdagstema - Tid


Var ett tag sedan jag var med i Tisdagstema som denna vecka har temat tid. Fotot är inte det bästa men det går inte att missa att det är tiden och inget annat vi skall se i alla fall, ha en bra dag idag.

Inte gjorda av socker men...

Det regnar, är aningens ruggigt och så är det utedag på dagis idag. Detta betyder att jag och sonen har hemmamysdag istället för att sitta i rullstol ute i regnet. Sonen var inte helt nöjd över detta men det är en ny dag i morgon. Ibland kan man inte gör allt som alla andra, det bara är så men det går bra ändå, i alla fall än så länge.

Oj nu öser regnet ned, jag är nöjd över mitt beslut i alla fall.

desperata hemmafrun testar


Har testat en Mascara från Maybelline (fick den i VR:s Goddiebag) som kommer ut i butik snart. Jag gillar den mycket, tänker slänga min andra som jag avskyr och använda denna istället. Bra konsistens, doftar inte starkt, ger volym och längd, maffig bra borste, sitter bra och är samtidigt lätt att tvätta bort. Har alla de egenskaper som jag tycker att en mascara ska ha.
Jag som testat min behåller den, Hannah lottar ut sin, jag kan i alla fall rekommendera den...

Lite surt

Precis som jag misstänkte så fanns det efter en timmas köande inte en enda biljett till Metallica kvar. På Blocket fanns det direkt, för några hundralappar mer. Jag tycker det är sniket och missunsamt att roffa åt sig biljetter på detta vis för att tjäna några extra hundralappar. Jag hade verkligen önskat att jag hade fått tag på biljetter så att mannen skulle få gå och se de gamla favoriterna.

Inte hela världen men aningens surt och lite irriterande...


Vilken trevlig helg vi har haft och vi får rå om vår gäst tills i morgon, roligt är även att det inte kommer att dröja så länge tills vi ses igen. Annars brukar det vara långt mellan gångerna.

Nu är jag uppsatt på ett uppdrag, mer eller mindre fastlåst vid datorn, mannen vill ha biljetter till en konsert som släpps på Ticnet idag och jag försöker komma in där. Det går väl så där eftersom det är kö för att bara komma in på sidan. Tveksamt om det blir några biljetter denna förmiddag men jag sitter här och passar på att kolla vad ni haft för er under tiden.


våffelcraving

Godmorgon, eller rättare sagt goddagens. Gårdagen var trevlig, vänner både långväga från och mer näravid kom på besök, jag fick till och med present av Cocktailmästaren.
Nu pratar sonen med presentutdelaren och får visst något han med, wao en Zlatan tröja verkar det som. Jag är sugen på våfflor men är mindre sugen på att gå till affären för att köpa grädde... Hmmmmmm, jo men jag gör det,
tjing så länge.

Bild: jo men en sådan hade jag tänkt lägga upp, men ni får använda fantasin. Tips, tänk våffla + grädde + hjortron eller hallonsylt och en stor kopp rykande hett kaffe....


härlig dag


Näe morgonruffs kan man ju inte ha hela dagen. Mannen har plockat svamp (i grönsaksdisken), han lagar även middag och jag får inte hjälpa till, jag har kammat mig, fått ett ansikte och är redo för celebert besök av självaste Cocktailmästaren.
En lovely lördag önskar jag er alla...

Bild: Jo jag snusar, inget jag rekommenderar någon annan, men jag gör det hur som haver... 

lördag


Godmorgon där ute, vad har ni för er? Själv skulle jag slå till på en sovmorgon och sov en halvtimme längre än jag brukar, dvs till halvåtta. Hade planerat en längre stund men är man pigg så är man och det är inte en så dum känsla. Nu ska jag testa lite hårprodukter (kan behövas med tanke på mitt morgonruffs) som jag fick med i Goodiebagen, som för övrigt innehöll en hel del trevligt.

Dagens upplägg:
Outfit
: Ingen aning, är för närvarande byxlös men är på väg in i duschen.
Just nu: Mera kaffe först
Lunch: Hmmm funderar
Humör: På absolut topp
Lördagsgodis: Självkart
Aktivitet: Lovat en långtur till lekparken, solen skiner så det blir perfekt, tar med fika
Ska inte: Iväg och shoppa
Middag: Pasta med svamp, mannen lagar
Kväll: Cocktailmästaren kommer på besök, sååååå underbart, det var så länge sedan vi sågs

Bild: Nyvaken, plockat i Goodiebagen

ordgrodor och potatis


Fredagsmat måste man ju ha, en snabblagad men god sådan. Tycker att jag är rätt så bra på att fixa krubb som är god men ändå inte kräver så mycket tid. Men mandelpotatis kan jag visst inte koka, den bara går sönder. 
Näe inget mer potatissnack, sitter och funderar på om Katrin i eftersnack  kommer att kläcka ur sig något igen som får hela Sveriges mediekarusell att stanna upp ännu en hel vecka? Jag finner det smått overkligt att en ordgroda skapat sådant intresse och själv tycker jag att en debatt om "hur undvika sönderkokta mandelpotatisar" vore minst lika intressant...

Jaja alla har vi olika intressen, ha en toppenkväll och visst har ni det gott där ute i höstmörkret.

Galaskvaller

Hade ju varit smaskigt att dela med sig av en hel del skvaller från gårdagens blogg gala. Har dessvärre inget snask att rapportera, missade jag de snaskiga detaljerna kanske? Här har kändisarna observerats, här kan ni se bättre bilder än vad jag lyckats snappa med min kamera, så även här. Dock inga på mig, jag smet undan proffsfotografernas blixtar, men jag lovar, jag var där. 

Idag är det många bloggare som gnäller över gårdagens event, själv hade jag inte tänkt gnälla utan vill passa på att tacka Ebba och hela Veckorevyn för att jag fick komma,  tack även för den maffiga goodiebagen.
Försnack med bla Delinda och Hannah. Och Delinda tusen tack för special Goodien.

Inne på Galan

Ebba och Gynning

Ebba och Kathtrin

Hannah och Anna på eftersnack på Anglais, därefter drog vi in på efterfesten.

Hoppas ni all får en mysig fredagskväll, jag ska ladda för TV-tittande och något smarrigt att äta. Vad hittar ni på?

gårdagen

Snabb summering av gårdagskvällen: Stressad inför, hann i tid, supernice uppladdning på Anglais med massa goa tjejer, låååååååång gala, Ebba tjusig som vanligt och jag tror att hon hann med 4 ombyten, fel fel fel, 5 var det visst, alla var så fina, många glada, några mindre muntra (nervösa kanske), inga sittplatser och ont i tassarna, mycket folk, jag var slut redan innnan 21.00, tung goodiebag, eftersnack på Anglais igen och jag piggnade till och stannade kvar alldeles för länge på efterfesten.

En kväll blir vad man själv gör den till och på det stora hela hade jag supertrevligt. Återkommer med bilder från galan senare idag.

Bild: Skönt att ta av höga klackarna och nu ska jag spana i min goodiebag.


gala klänningen...

Har den varje dag här i bloggen men på riktigt har jag bara haft den en endaste gång, så det fick bli den rosa. Har inte haft tid att skaffa en ny och den får duga. Nu med en tyllkjol och svarta skor mm till.

Jackan är ett problem men kan inte hjälpas och makeup samt hår har jag fixat med själv. Inte så glammig dag men gissar att kvällen bjuder på mer. Ha det gott, oooooo nu måste jag iväg...

Nylackat

Oj vilket regnväder, bara öser ned och jag blev denna morgon blöt in på bara kroppen eftersom jag inte hade en tanke på att ta med ett paraply.
Förutom regnet så har jag en bra dag idag och jag hoppas att vädret ska ge med sig en aning...

Bild: Jo men jag ryckte upp mig och lackade naglarna igår, korta och mörka, så fick det bli...

Bloggar under reklamen

En tyllunderkjol har jag lyckats slänga ihop denna kväll, tänkte ha den i morgon under partyklänningen. Finns risk att jag kommer att se ut som en tyllbakelse men den risken tar jag, är det gala så är det.

Nu Persbrandt, borde fixa till naglarna, får se om jag orkar och ikväll ska lägga mig tidigt hade jag tänkt...

Passar på


Har tillbringat större delen av den soliga dagen utomhus, åt till och med lunch ute i lekparken. En lovely dag och vi passar på att vara ute så mycket som möjligt nu medans vädret är på topp.

Hur är läget hos er?

ny liten svart

Strumpbyxor och en väska gick bra men när det kom till att spana på läppstift då fick det vara nog för 4-åringen. Han drog helt enkelt ut från NK och hade jag inte haft ögonen med mig så hade han stuckit. Han är snabb som 17 den lille när han är på det humöret. Jag lämnade hastigt tjejen vid MAC disken full med rosa läppstift och skuggade liten son istället och upptäckte att han var riktigt artig, bad om ursäkt när han ville förbi folkmassan och tackade när okända höll upp dörren ut...

Väl ute försökte jag åter igen förklara att man inte får sticka iväg alldeles på egen hand.
-Men jag vill inte titta på smink.
Fick jag som svar och självklart ska man inte behöva det så vi gick till leksaksaffären istället. Sonen var annars snäll och duktig idag den korta visiten på stan.

Nu är det snart dags för DH och jag har slldeles nyss klippt i min nya skinnväska, varför kan jag visa en annan dag.

Ha en go kväll...

Bild: Skinnväska från Åhléns/ Wera

Inför Blog Award

Det har varit så mycket med kalas, dagis, besök och ja fullt upp helt enkelt med så mycket trevligheter att jag inte engagerat mig det minsta inför stundande blog award. Kanske en stor miss för när jag surfar runt ser jag att folk bokat frisör, makeupfix och till och Hummerride inför denna korta stund på röda mattan. Jaja jag vet i alla fall vad jag ska ha på mig, men behöver strumbyxor och så har jag sett en väska som jag "behöver".

Bloggkommentatorerna är så klart coolast, de kommer att anlända i en alldeles egen rymdfarkost och med tanke på att detta inte går att överglänsa väger jag nu mellan T-banan eller mannens mindre sexiga Passat. Dock inte direkt till entrén eftersom jag ska möta upp Hannah mfl på fördrink innan, därefter gissar jag att vi alla som fördrinkat där kommer trippandes på våra egna ben till galan eftersom det bara är några meter emellan. 

Ha en toppendag, nu ska jag köpa strumpbyxor å kanske en väska...

Bild: På mina partypjucks.

Härliga höst...

Idag är det en helt underbar höstdag här i Stockholm, skulle bara vilja vara ute och mysa i solen. Men det är väl dax att även jag tar tag i det som behöver fixas inför Torsdagens festligheter....

Återkommer strax, ha det gott så länge.


kul helg...


Oj vilken helg, alla friska, fullt upp med bara roligheter, mannens bror på besök, dop, barnkalas, "dejt" med lärarinnan och Mr Silver. Så trevligt.
Dopoutfiten fungerade utmärkt, jag var inte ensam om att bära svart - tvärtom.

Och vad gäller hårfärgen så var den väl OK, det som skulle döljas är nu borta men det var dock inte den där perfekta chokladbruna, (undrar om den färgen existerar?) lite väl mörk/svart färg.

Nu vardag, tror det blir en bra vecka.

choklad i håret 2,3, 4 eller var det 48?


Så där ja då var det dags igen, färgade håret toksent igår och hoppades som vanligt på att hitta perfekta-chokladbruna -hårfärgen... Tror ni att jag har hittat den nu så att jag fortsättnigsvis kan skona håret och bara färga utväxt (och jag viskar gråa hårstrån)?

Den extremt fängslande fortsättningen följer, under tiden bjuder jag på spänningsförhöjande... Själv ska jag fixa i ordning mig själv och sonen, strax dax att åka iväg på dopkalas.

Lägesrapport.

Sonens träning hos sjukgymnasten idag gick bättre än någonsin.
-Jag är bra på att gå idag, sade han.
Och ja det var han verkligen, allt flöt på toppen, han gick upp för trappa, klättrade i stege, sparkade boll, balanserade med ringar och detta är något som han har vägrat göra tidigare. Helt lovely, lyckalycka...

Själv har jag också varit rätt så bra, bakat bilkakor, shoppat present rekordsnabbt och i sammma veva grabbat tag i  strumpbrallor och en tygblomma. Tygrosen har jag tänkt knyta på klänningen i ett försök att förvandla svarta partystassen till en respektabel dopoutfit.
Vi får väl se om jag lyckas...
Nu ska jag duscha efter dagens joggingtur, äta sen middag, lägga gosse, terrorisera mannens bror med massa surr och därefter bara hänga i soffan.

Puh det var det, ni då? Nu får ni berätta vad ni gör/har gjort idag?


same same


Tiden går, livet rullar på, vissa saker är sig lika andra inte. Jag själv är dock inte så olik mig från förra året, tur är väl det kanske. Eller man kanske borde förnya sig en aning, äääh jag vet inte...

Nu ska vi i alla fall iväg till sonens sjukgymnast och därefter ska jag försöka muta 4-åringen att snällt följa med och leta present bland shoppinghungriga inne i city. Förra året var det aningens enklare att ta med honom på stan, nu är det han som drar iväg i rullen och jag springer efter och jag har fullt upp med att hänga med när det bär iväg...

Bild: Oktober 2007 och Oktober 2008

fusk

Ahaaaaaaa så klart att det är så här det går till, jag anade det förstås men här får man det verkligen svart på vitt. Och om jag nu kommer på att köpa mig en Mama tidning i framtiden (får ångest av präktigheten i den tidningen) så ska jag aldrig mer knipa med munnen, kisa med ögonen och småbittert tänka att "det var då F vad alla kändismammor hinner med".

Själv har jag dessvärre inga andra människor än mig själv att sätta i arbete, så det är väl bara att sätta igång, lite kaffe först bara.

snällt va

-Var har ni handdukar? (mannens lillebror)
-Här hemma har vi slutat med handdukar, vi springer omkring och lufttorkar efter badet istället... (jag)

Mannens lillebror som sovit över hos oss köpte inte detta och jag fick snällt dela ut badlakan denna morgon.

Nu lunch, sedan tvätt och därefter ut på uppdrag.


chockade kroppen

Jisses, idag tror jag att jag till och med har träningsvärk i fötterna. Igår skärpte jag nämligen till mig ordentligt, chockade den småsega kroppen och sprang, 9.6 km (för att vara exakt). Det gick bra men idag känns det att jag lever.

Idag har jag fredag, en hel del "massa" som jag borde men leker mest med sonen som fortfarande är hemma, Nästa vecka blir det dagis igen. Oj nu har visst tåget spårat ur och hjälp behövs på rälsen...

På återseende go vänner...
 
 


dop outfit


På lördag är det dags för vännernas dotter att döpas, jag klurar på vad jag ska ha på mig. Inser att det mesta i min höstgarderob är svart och enligt vett & etikett så bör man inte bära svart på dop.
Känner mig både utan vett och etikett eftersom jag är sugen på en svart klänning med rosa accesoarer till.

Tror ni att någon reagerar negativt på ifall jag har en svart klänning på mig på dopet?

Bild: På diverse bling...

morrfrukost

Sanderson Pompom Wallpaper Pink/Chocolate
Toppendag igår, tack alla för sonens gratulationer och presenter, tusen tack.
Annars har denna morgon varit som den brukar, lite mer rörig än vanligt, lite mer morrande eftersom blanketter som skulle inlämnas inte hittades, offret (mannen) för mitt morgonmorrande var även den som så klart fann alla papper. Allt som inte går att finna, sådant som försvunnit eller bytt plats är självklart inte mitt eget fel utan alla andras. Inte vidare rättvist men jag ber om ursäkt efteråt i alla fall.
Snart börjar kampen mot röran och jag har en vision om att få ordning i nya lägenheten, varenda pryl, papper och skopar skall ha sin egen plats.
Oooooooo hjälp nu är det ju bara två månader kvar till inflytt och jag som inte ens har bestämt fondtapeter ännu.

Näe ha fina dagen där ute, här skiner solen...

Bild: Nope
den tapeten blir de inte...

njae inte vidare fab

Med risk för att bli portad från modebloggsgalan visar jag vad jag har på mig idag. Kris i tvättkorgen, fullt i den med andra ord så på med vad som finns tillgängligt i garderoben, skrynklig blus (skall strykas, skabbiga strykbrädan i bakgrunden väntar ivrigt), gammal manchester kjol och strumpebrallor, allt från HM. Inte vidare fab och jag ska villigt erkänna att jag är lite avis på alla riktiga modebloggare som alltid är så välplanerat tjusigt klädda, vardag som helg.

Ha en toppendag, snart tar jag med mig födelsedagsbarnet ut...

Ja må han leva


Fika på säng, paket med bara leksaker, en stor dag för en liten kille som börjar bli så stor. 4 underbara år, tiden går så fort, grattis min underbara son.
Nu har vi lekt med allt det nya i tre timmar, ska försöka smita från lekandet en stund och få mig en kopp kaffe till, en dusch och sedan efter lunch drar vi ut. På söndag blir det kalas, idag ska vi bara leka hela dagen lång...

Ha det gott alla ni.

Hemmafrun lagar...

Näe ni jag blir inte piggare idag, dagens alla kaffekoppar har inte hjälpt, jag kanske skulle ha haft en Natacha maskin i alla fall (hör till kategorin "de bittra" som inte riktigt tror på den). Men med min sömnbrist som jag haft denna månad så vore det toppen att få tillbaka några dygn, man kanske kan få provsmaka vattnet några dagar...
Nähäpp inte det, ja men då får jag ta en hederlig vila när mannen kommer hem istället.

Middagen är snart klar och serverad, trots extrem övertrötthet hackas det grönsaker och fisk här hemma, visst är jag duktig?
Nääääääääää, en färdig och fryst laxpytt, in i ugnen bara, ibland är det skönt med färdiglagat...

Hur har ni det denna måndag?

Uppdatering: Nämen fy vilken vidrig liten maträtt, smaklös, torr och snålt med lax, kanske bra i bantarsyfte eftersom ingen av oss ville äta upp, inget jag rekommenderar vidare alls.
Bluäk...

i morgon

Denna morgon känner jag mig rätt så seg och sliten, hoppas jag piggar på mig snart för jag har mycket att fixa denna dag.
Vi får inte bara norrlandsbesök i morgon utan i morgon är det en speciell och viktig dag, familjens viktigaste. Sonen fyller nämligen 4 år och nu börjar han greppa att det äntligen ska ske, i morgon är en överkomlig tid. Veckor, dagar, nästa vecka har varit alldeles för långt fram .

-I morgon fyller du år...
Sonens ögon lyser, han lägger båda händerna framför munnen och vrålar.
-Aaaaaaaaaaaaaaaaaah ja i morgon fyller jag år.

rosa muta fungerar


Jag ville ha den, jag fick den och nu vägrar jag ta av den. Jag blir glad av att se på den och OK jag är mutad och kryper till korset, mutor fungerar...

Allting ordnar sig och en tuggummirosa klocka är en klockren mutningsgåva, inte en diamant direkt men ibland fungerar rosa plast lika bra, i alla fall till moi.

-Hmmm är detta en muta? (jag)
-Japp (mutaren)
-Hmmmmmmm (tänker en stund) det funkar, taaaaaaaaaaaaaack. (jag)

Ha det gott ute i höstrusket, vi väljer att stanna inne ett tag till, ni då? Beger ni er ut idag?

höstblommor?


Idag är det ett riktigt höstruskväder, det är tungt i luften och blåser kraftigt, För några dagar sedan förvånades jag över blomsterprakten i krokarna, blåklint och så den röda som inte vet vad den heter. Lite sen blomning, det är ju ändå Oktober kan jag dock tycka men klagar absolut inte. Metervis av blommor på bilden fann jag precis intill ett nybyggt område.
Idag blir det lugna aktiviteter, vad hittar ni på idag?

Heldag i Täby


Planen för dagen var en snabb runda i Täby Centrum, vi stannade där hela dagen och nu är vi aningens trötta. Man blir rätt så slut av att springa runt i affärer. Presenter till sonen är införskaffade nu i alla fall, till mig själv så köpte jag ett pärldiadem och så hade jag turen att få en present av mannen i alla fall.
Lite gladare blir man allt av presenter, tack mannen.

Bild: På lägesrapporterande fru som är glad över presenten till vänster...

Shoppa loss

Idag beger vi oss på shoppingtur hela familjen. Täby Centrum är målet och det är presenter som ska införskaffas, till sonen och till kompisars nya familjemedlem som ska döpas nästa helg.

Jag tror att jag behöver lite presenter också, i alla fall en, fast en riktigt smarrig lunch räcker det med...

Vad hittar ni på denna lördag?

Teddy Björnen Herman


Nallen Herman behöver en kram, tävla om att vinna hem honom och stöd samtidigt
Barncancerfonden. Tävlingen hittar du hos söta Hannah. Om jag vinner kommer Herman att få flytta hem till sonens goa kusin.

Ha en fin kväll...

Rosa Bandet gala


Ååååååååå på Rosa
Bandet gala vill jag gå, funderar på att slå till. Stödja en bra sak och samtidigt få en massa underhållning, inte dumt, får se om det går att fixa.

Min häftiga kille


Godmorgon, här är det soligt utomhus och med en son som äntligen varit feberfri ett dygn så blir det en efterlängtad utfärd idag. Vi är båda så trötta på att vara inomhus och igår när min lille gosse var som mest uttråkad passade han på att klättra igen. Denna gång ramlade han inte men stod högst uppe på en trappstege och grävde i en bokhylla.

Med sina funktionsnedsatta ben hade han klättrat  upp, stod där balanserandes alldeles själv uppe på pallen för att han ville hämta något i skåpet högst upp.
Mitt hjärta stannade för ett ögonblick eftersom jag såg bilder på hur det skulle kunnat ha slutat om han ramlat, nu gjorde han inte det och istället fascinerades jag av vilken power han har den lilla människan.

Han är fantastisk den lille mannen, speciellt om man råkar vända ryggen till, då passar han på och gör sina små underverk och jag är så glad att just han finns hos mig...

Bild: På min underbara prins...

En dagens tack


Rosor i vas är lite svåra tycker jag, nickar för det mesta till efter bara en dag, dessa har dock hållt sig pigga i 2 hela dagar. Jag hoppas på fler eftersom de är så tjusiga.
Solen skiner och om sonen är feberfri i eftermiddag tar vi en promenad ut i alla fall.

Och så en bild på dagens lunch som är gårdagens middag, lax med yoghurttäcke med fetaost, oliver och soltorkad tomat, potatis och sallad.

idag


Idag visar jag nya Betty Boop tröjan, stabbiga ben (men de är bra att gå med och orkar springa en mil) och slarvig frísyr (det är morgon). Jag trivs lite extra i tröjan, får vibbar från när jag var liten och vägrade sluta använda en snarlik trots att de tuffa tjejerna i klassen tyckte att den var för barnslig.
Idag uppskattade jag mitt morgonkaffe, precis som vanligt när jag vaknar tänker jag men näe hur ska jag orka vara vaken? Men efter kaffet så blir jag levandes igen.
Idag längtar jag efter svägerskan och väninnorna i norrland.
Idag ska jag roa uttråkad son som är hemma från dagis eftersom förkylning härjar igen.
Idag ska jag springa när mannen kommer hem, utan sällskap denna gång, så jag kan springa längre och lite fortare.
Idag ska jag plocka fram alla vinterskor, mössor och vantar.

Idag önskar jag er alla en toppenmorgon
,


joggkoll


Jag blev superförkyld, kunde inte springa tjejmilen, tappade ork och lust men nu så hade jag tänkt köra på igen.  Min käre make har haft ett lite märkligt stort intresse av att få reda på exakta längden på min rundor och tidigare har det varit svårt att redovisa detta men nu när jag funnit denna sida så blev det tvärenkelt.

Så här resovisar jag mina joggrundor för kilometerintresserade maken och ikväll är det upp till bevis, bara att hänga med, inga ursäkter godtages och dåliga knät kan du linda, lite smärta får man tåla:) Och du vi tar den korta...

Första rundan någonsin för ca ett år sedan, stressigt värre, massor av kilo tyngre, många stopp efter vägen men efter några veckor orkade jag hela rundan som då var 3,5 km.
Rätt snart, inte allt för lång tid senare ökade jag på till 4,8 km. Denna "långa" runda blev därefter den korta och ökades på till 7 km.
Och nu idag är min korta runda 7 km och den långa ca
1 mil. 

Bild: På dagens nyttiga lunch, jättebra, mindre bra att äta både bulle och glass till mellanmål, jaja...

blogg gala

Veckorevyn Blog Awards
Johodå på Veckorevyns Bloggawards gala hade jag tänkt att gå, inbjudan har jag fått och bland unga kvinnliga bloggare hade jag tänkt mingla, gå på röda mattan i finklänning och höga klackarna på.
Men så läser jag här (scrolla neråt) att Jude Law inte får komma för att han är för gammal, rackarns vi som är födda samma år.
Rackarns, rackarns...

Bra service


Jag beställde den gröna och blev positivt överraskad idag när tröjan leverades ända fram till dörren, trevligt och den passade bra med.
Frakten är fortfarande fri om man beställer över 500:-, jag beställer gärna fler gånger från
ONLY.

mitt badrum


I mitt (vårat) nya badrum vill jag ha
Rosa gästhanddukar och grå badlakan. Kaklet kommer att vara vitt och grått, en kruka från Cult design med en rosa Orkidé vore inte fel och så vill jag ha en handdukshängare som är som en stege som jag just nu inte hittar någon stans. Min man kommer nog att trivas och få plats i badrummet med, han har inte så mycket badrumsprylar men senaste inköpet Dior Homme Sport doftar verkligen fräscht. 

Gäsp och ha en bra dag där ute...

Bilder: Klicka på länkarna.