byggjobbarlunch


I en stor skål låg de, kalla och slemmiga och jag tänkte "jaha och vad gör jag nu då" med strömmingen som jag hade fått av svärmor. Nope jag har inte tillagat strömming förut  och i skålen i kylen hade de legat alldeles för länge så det var bara att ta tag i det hela eller kasta bort. Men så bläddrade jag i mitt eget hjärnregister, såg framför mig hur morfar brukade rensa och bena fisk. Jag spanade alltid fascinerat på när jag var liten och det var tur för det tog inte många minuter att fixa firren precis som han skulle ha gjort.

Bort med ben och fenor, på med salt och dill, ihop med två fileér, ströbröd på och så ned i stekpannan. En rätt så stabbig lunch men hur gott som helst.

Bild: På dagens lunch

Kommentarer
Postat av: Anonym

och det såg inte gott ut:S

2007-10-05 @ 13:21:02
URL: http://WestS.blogg.se
Postat av: mia dh

WestS: Näe men det smakade gott:)

2007-10-05 @ 14:19:53
URL: http://desperatahemmafrun.blogg.se
Postat av: Åsa.S

Strömming är ju hur gott som helst!

2007-10-06 @ 10:46:06
URL: http://glansigyta.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0