slimmade ben

Jo men jag gjorde det, drog ut och sprang en runda, det gick alldeles utmärkt och det kändes som om jag verkligen sprang ända tills en smärt brutta flög förbi mig upp för backen med slimmade ben i glansiga svarta tights. Detta gjorde mig dock inget, jag log en aning ökade själv takten lite till och vem vet kanske springer jag själv så en dag.
davda_v44_240x219.jpg
Nu sitter jag med stora ögon och tittar på "Du är vad du äter", tycker det är modigt att ställa upp i programmet, riktigt modigt. Kanske borde gå och duscha istället för att spana på TV...

Ha en go kväll...

Bild:
TV3

snabb kycklingtortellini

image1270
Dagens snabba middag:
Kokt tortellini i form med en sås på
fräst lök, röd paprika, kycklingfilé, färsk bladspenat, vitlök, kryddor.
När allt fräst färdigt blandade jag i lite matlagningsyoghurt och fond, lät det bli varmt utan att koka och smakade av så klart. Bredde över kycklingröran i formen och strödde över pyttelite riven ost och parmesan från påse. In i ugnen några minuter på grillen tills maten fått färg, så klart. Alla i familjen gillade snabba tortellinin.

Nu mätt och belåten var planen att jag skulle bege mig ut på en joggingtur, känner mig inte direkt sugen men kanske drar iväg i alla fall, eller, jo jag gör nog det.
Ni då, vad har ni ätit och vad gör ni?

sovrummet

image1269
Då var det nytvättat och nybäddat i sovrummet men inte manglat. Det är så segt att tvätta i tvättstugan och lite mer besvärligt denna dag eftersom min annars så duktiga hjälpreda (3 åringen) har fått för sig att han måste räddas från att vara i tvättstugan.
-Maaaaaaaaaaaaaaammaaaaaaa rädda mig! Vill inte vara här!

Inte så illa att få vara en hjälte så fort vi lämnar tvättstugan. Men vem ska rädda mig då? Inte en endaste en och det är bara att tvätta på så att högen av tvätt inte växer sig till ett tvätthögsmonster. Men mangla är för mig överkurs, har inte tid helt enkelt. Min mamma gör det alltid och det är trevligare att lägga sig i nymanglat. 

Ni då? Manglar ni era lakan?


perfekta hallmöbeln

DOMANI
Om vi har riktgt tur får denna plats i vår nya hall, den är i princip nästan exakt den hallmöbel jag vill ha för att hänga in jackor, få undan skor och väskor i. Så smidigt men frågan är om den verkligen kommer att rymmas, bara att vänta och se. Än så länge finns ingen möjlighet att mäta i hallen men de har i alla fall börjat bygga på våningen ovanför.

Bild:
EM

morgon

Oj jag tycker veckorna rusar iväg nu och blir lite stressad av att tiden går så fort, känns som om jag inte hinner ta in allt.
Hämtade ju paket igår och det var två, ett till mannen och ett till mig som jag fakiskt visst hade beställt. Mannens paket var inget av intresse för mig, någon halv-onödig pryl till bilen och paketet till mig var en present som icke går att visa nu. Men jag måste göra det lite senare när presenten anlänt till mottagaren.
Idag förbereder jag inför i morgon, tvättar och fejar lite, ett riktigt ordentligt tantförkläde skulle ha varit en passande outfit denna dag.
image1268
Fast med Lexingtons förkläde och "huckle" kanske städningen skulle bli aningens flådigare, vem vet, har i alla fall inget sådant, ännu.
Ha goa dagen alla ni, vilka ni än må vara.

Bild:
Lexington

för nyfiken för att kunna låta bli

Ska städa undan det vi stökat ned idag sedan måste jag bege mig till paketutlämningsstället, själv har jag inget beställt men ett paket har ändå kommit.
Nu hoppas jag på att det är något kul...
image1267

med lite hjälp


Haha nu vet även jag vem Harry är, tack Kajsa och
Weronica, jag visade sonen bilden och frågade om han kunde se vem det var.
Svaret var självklart:
-Men det där är ju Harry!
Tröjan är dock inte återfunnen men dagens dejt med sonens Logoped gick utmärkt, vi behöver inte träffa henne mer. Hon är trevlig men sonen har inget fel på talet och behöver därmed inte böka med det mer, skönt och ja vad ska man säga, än så länge fortsätter det bara fint här.

Hoppas ni har det gott:)

var är den?

image1068
Jag hittar den inte och det retar mig, någon som sett den? Svägerskan kanske? Hade med mig den till norrland och nu är den borta, ingen dyrgrip direkt, bara från Ellos men jag gillar den och saknar tröjskrället. Jaja får hoppas att den dyker upp.

Kan ju även passa på att efterlysa "Harry"? Är det någon som vet vem det är? Enligt sonen är det ett barnprogram, om en pojke som är orange. Varje dag efterfrågas programmet och jag har inte den blekaste om vad det är han pratar om, någon annan som vet?

Nu ut i regnet, på återseende.

godmorgon

Jag undrar om det blir någon vinter detta år, kan inte minnas att vinterhalvåret varit så milt någonsin. Om inte så länge ska vi bege oss ut i regnet, känns väl sådär, hade hellre stannat inomhus men dagens måsten kan så klart inte skippas bara för att det regnar.

Ha en god morgon

Bild: På blus på HM, det finns en blårandig i buktiken som jag verkligen gillar.

ikväll ska det skrubbas

image1265

Ikväll ska det skrubbas, fick en present som jag verkligen gillar av min mamma. En badborste från Iris hantverk. Och så en underbar liten skrubbtvål med doft av persika. Kommer testa dessa tu i badet ikväll efter joggingturen.

Nu jogga, ha det finfint:)

underbar dag och blå burkar med vita prickar

image1264
Det fortsätter att flyta på fint här hos oss, början och starten på detta år har varit rent ut sagt toppen. Idag har vi varit hos sonens ögondoktor och synen har blivit bättre och än så länge behöver han ingen lapp för ögat. Hurra säger vi alla för det hade inte varit något vidare kul.
Vi är åter ensamma igen eftersom min mami rest hemåt igen, en vecka är precis lagom och nu kommer det nog att dröja lite innan vi ses igen. Men tiden går fort och vi har fullt upp här framöver. Jag har under veckan som min mamma varit här hunnit med att vila, träna och pusta ut en aning. Nu är jag laddad för nya äventyr, ibland är det bara så gott att leva.

Hoppas ni också har det riktigt gott:)

Bild: På små burkar från Lagerhaus som är bra till både pennor, kritor och små brandmän.

tisdagstema - ensam

image1263
Ensam om sin form märker den ut sig Globen i Stockholm. Jag gillar Globen, det händer alltid något kul där, till en början tyckte jag inget vidare om den runda byggnaden men tycker nu att den hör hemma i vår storstad.

Ja det blev inte djupare än så denna vecka, nu är det dags att bege sig ut i huvudstaden på riktigt. Ha en fin dag alla ni.

Denna vecka är temat i
tisdagstema ensam. Du kan också enkelt vara med.

den får duga

Har precis kommit in efter en joggingrunda, efter att ha spanat in hos duktiga svägerskan inspirerades även jag till att bege mig ut denna mörka afton.
Väl hemma igen vankas det mammas mat, goda biffar, potatis och så,,,,,,,, dissade jag svampstuvningen och gjorde en lättare kall sås istället.

Jag är förtjust i kalla såser, man kan göra ett mycket lättare alternativ till mastigt gräddiga stuvningar, man tar mycket mindre på tallriken och så går det att variera i massor.
Till denna middag blir det en slags olivtzatziki, hackade oliver, hackad vitlök, örtsalt, örtkryddor och matyoghurt. Gott och efter att ha smakat den tyckte mamma att den var helt OK och fick duga bra till hennes middag.

hoppas min man inte läser detta...

image1261
Kunde inte släppa skorna som jag tidigare sett på rea, ett par fanns kvar i min storlek idag och nu tillhör de mig. De duger inte till några långpromenader men väl till lite festligare tillfällen (Lärarinnan, ska vi hitta på något nice till helgen, bara du å jag).
Klacken är väldigt hög men de är sköna att gå i ändå, i alla fall en liten bit.

Ha en go kväll, har er start på veckan varit OK?

inte perfekt


Det verkar som om det blir en sjal ändå, förvisso med en hel del mönsterfel i början men jag låter det vara, allt behöver inte vara perfekt även om det stör mig en aning. Jag intalar mig att på en nybörjarstickning får det allt förekomma lite sneda ränder och andra små fel, det är ju ändå bara jag som ska ha den.


köksbekymmer

Då så, en otroligt "viktig" detalj är löst, det blir genomgående liggande handtag på luckorna i köket, hade ändrat mig i sista sekund men ändrade nu tillbaka efter att ha spanat in hos Jenny. Mitt nya kök är rätt så likt hennes, annan fläkt, kakel och bänkskiva bara.

Bild: Tibrokök

bloggtävlingar

Har sett att många bloggare tjurar över alla bloggtävlingar som pågår, de tävlingar där man skall länka till blogginnnehavaren för att ha chans att vinna priser och i sin tur hamnar bloggen med utlovad vinst högre upp på diverse bloggtopplistor.

Själv har jag inte haft någon sådan tävling på min blogg men har deltagit i många och faktiskt vunnit en gång också. Själv tycker jag att det är upp till var och en, stör man sig på fenomenet kan man ju låta bli att tävla anser jag.
Vad tycker ni?

även tjockisar kan springa

image1259
Mannen trodde inte att jag sprang mer än ca 2 kilometer på mina joggingrundor och det trodde faktiskt inte jag själv heller även om jag hoppades på att det skulle vara bra mycket längre. Men längre var det, vi kollade längden på rundan igår eftersom jag börjat springa efter stora vägar och därför kunde mäta sträckan med bilen. Mannen  blev till och med lite imponerad och faktiskt jag själv eftersom det visade sig vara nästan en halv mil, exakt 4,8 kilometer.

Denna dag fick maken följa med på turen och det gick bara fint det med, kul och jag säger bara att även vi tjockisar kan springa. Så ut med er, är det någon som tittar snett så skit i det, helt klart deras problem.

idéfattigt

image1258
Vissa människor imponerar och  i morse blev jag alldeles inspirerad när jag läste om
denna starka person, det gäller att stå på sig och inte ge upp.

Vet inte om det blir så många utsvävningar från hemmet idag, min mor vägrar som vanligt i sten att förmedla vad hon vill göra och ibland kan jag faktiskt bli lite trött på att roa och leka idéspruta. Mina egna önskemål är i alla fall en lagom lång joggingrunda och att storhandla på MAXI. Så om ingen annan här hemma rycker upp sig och bidrar med önskningar så är det vad det blir denna dag, motion och handla mat.

Bild: På min korta små naglar med fransk manekyr.


söndagsfrulle

image1257
Frukosten är avklarad, en maffig sådan och nu behöver jag nog ingen lunch. Helt klart godaste frukostmuffinsen hittade jag i
Matmagasinet.
100 g smör
6dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
4 dl yoghurt eller mjölk
Ugn 250°, smula smör i mjöl, blanda sist i yoghurten, klicka smet i 12 muffinsformar och grädda i ugnen i 12-14 minuter.

tidig söndag

God morogn på er, någon annan som är vaken? Mitt projekt "gilla söndagar" fortsätter även denna söndag. En bamsefrukost väntar, en joggingtur och kanske en tur till något museum.

Vad hittar ni på denna dag?

vinnare och förlorare

Vann så klart inte ett endaste dugg, 1 rätt på travet lyckades jag med, vilken "bragd". Men det finns ju annat att glädjas åt.
Sonen som varit på topphumär, mannen som varit så go och glad, maten som var god, naglarna som är små & korta men fixade och fina och så längden på joggingrundan. Jo vi mätte den idag, körde runt med bilen och det var en bra bit längre än vad jag själv trott, riktigt roligt.
Och så blev jag glad över
detta, tack så mycket Anna, jättegulligt:)
Trots förlorad vinst känner jag mig ändå som en vinnare idag.

Ha en go kväll alla vinnare och förlorare:)

globen

image1256
Ja det blir inte bättre kvällsbilder med min kamera, men det var coola färger på Globen denna dag. Min mamma hade aldrig sett Globen på nära håll och ville göra så. Vi passade på att fika och shoppa lite, en mysig dag. Snart är det trav och miljonersvinsten som bara väntar på mig (haha det var kö på ATG butiken idag så jag verkar inte direkt vara ensam om vinstdrömmar).

Ha de:)

motion, trav och lite trams

Känner mig lite duktig som tog mig ut och sprang denna förmiddag, ikväll ska turen mätas, får se om jag verkligen kan vara nöjd eller om det bara är en fjuttrunda jag har pysslat med den senaste tiden. Snart åker vi ut och iväg, ska även slå till och spela på trav och drömma om 49 miljoner eller vad det nu var...

Om jag skulle vinna skulle jag hetsshoppa på NK och andra glassiga butiker, därefter skulle jag köpa hus både här i Stockholm och i norrland, ge bort en slant till behövande skulle jag nog kunna bistå med för att därefter planera och placera. Som ni kanske förstår spelar jag sällan, jag har liksom redan vunnit i tankarna och tycker alltid det är så trååååååååkigt när jag aldrig ens vinner minsta lilla korvöre, men man vet ju aldrig.
Ha en fin dag...

Vad hittar ni på idag?

på mitt nattduksbord

image1255
På nattduksbordet har jag alltid färska blommor, min favorithudkräm, ett läppbalsam, ett litet fat för alla mina juveler och en skål att lägga diverse i...

Näe nu ljuger jag, jag har inte ens ett nattduksbord eftersom det är lite för trångt i sovrummet nu när ett jätteskåp står där. Men i nya lägenheten vill jag ha något liknande på lilla bordet bredvid sängen, hmmm ja färska snittblommor är lite överkurs men resten och i skålen skulle jag kunna gömma min snusdosa:)

Nu ska jag ut och jogga en runda. Ha det gott alla ni.

Bild: På grejer stående på ett skåp i mitt sovrum.

gårdagens krubb

image1254
Gårdagens middag, oxfilé, murkelsås med en vad det nu heter men en strimma av balsamicokrämen i såsen, rostade kålrötter och potatis tillsammans med timjan, salt och vitlök och en enkel sallad med avocado, tomat och ruccola.
Idag vet jag inte alls vad vi ska hitta på, lunch någonstans, ut i solen, ha det gott bara. Hoppas ni får en lovely lördag idag.

underhållande

Jo men det är bra TV-underhållning, går inte att komma ifrån att man sitter med ett fånigt smile under större delen av programmet. Dansen, kläderna och framförallt modet att våga släppa loss, det gillar jag.
[Bild: Danny och Malin. FOTO: Linus Hallsenius/TV4]
Bild: TV4

kika in i mitt

image1253
Mer än
hälften av er tittar i andras badrumsskåp när ni på besök hos folk, några tittar alltid och några av er tittar bara lite grann. Intressant fenomen måste jag säga.
Hemmavid  gör ni nog klokt i att tänka efter vad ni har i skåpet när ni får gäster.

Hur som helst nu får ni titta in i mitt, det är alldeles tomt, nytt för dagen och det tog bara två år för värden att sätta upp ett nytt i vårt badrum. Vanligtvis finns där inte mycket intressant att se eftersom jag sällan använder det, men lampa i badet vill man ju gärna ha. Om knappt ett år flyttar vi till bostadsrätt och i det helt nya badrummet kommer det inte att finnas ett badrumsskåp, bara en stor spegel. Smink och andra prylar kommer att få plats i andra skåp, väggfasta och under tvättstället, så det blir väl där alla nyfikna får spana framöver;)

En riktig toppenfredag önskar jag er alla.

fredagen

Tvätt, elektriker, städa, leka, utomhus, handla, joggingrunda, fixa oxfilé middag, försöka hejda mamma från att riva runt i alla skåp och lådor. Sedan lär det väl bli Let´s Dance och häng i soffan.

Så ser väl min dag/kväll ut i stora drag, vad hittar ni på?

Bild: Näe jag hade ingen plan på att lägga upp en bild på vad jag handlat på ICA, tror inte det roar någon däremot vill jag gärna dela med mig av mina favoriter och här är en: Crema di Balsamico, nu finns den att köpa på vår närbutik och den krämiga balsamvinägern är en superp smakförhöjare, läcker i såsen, god som den är, en favorit i köket helt enkelt.

björnligan på besök


-Mamma, men vad gör bovarna för någonting???
(Sonen denna förmiddag)
-Det är inte bovar, dom kallas för elektriker och ska laga lampan i badrummet. (Jag)

Fast jag måste hålla med honom om att elektrikerna liknade bovar från en serietidning, skäggiga och i svarta overaller med något tryck på.
Sonen bidrog i alla fall med dagens goaste kommentar.


en sjal?

Nytt projekt på gång igen, får se om jag fixar detta, inte helt säkert med tanke på att jag bara kan sticka aviga och räta. Jag får återkomma ifall det blir som planerat, en sjal eller kanske ingenting alls.

fredagsfint

image1250
Att kliva upp, sätta sig vid frukostbordet och samtidigt titta ut genom fönstret när det ser ut som på bilden är en riktigt god start på morgonen. Att det dessutom är fredag gör inte det hela sämre. 

Hur är läget borta hos er?

Bild: 08:07 denna morgon

citrus...

image1249
Äntligen hittade jag den och orsaken till att jag har haft problem att få tag i min gamla favoritbodylotion var bara för att den bytt förpackning. Men innehållet är detsamma, perfekt konsistens (avskyr för tjock hudkräm) och doft av fräsch citrus.
Nu har jag tänkt ha denna bredvid sängen så att jag varje kväll kommer ihåg att smörja in mig, är verklligen urdålig på det.

Godmorgon alla ni.

Bild: Eget foto på favoritkrämen från
Durance inköpt på Söderhallarna

söderbönor

image1248
Idag har jag gjort lite ärenden och samtidigt strosat med min mamma på söder. Ibland kan jag tycka att min mamma inte ser någonting men jag har helt fel, för kändisar ser hon överallt och ropar högt av förtjusning.

-MEN TITTA DÄR ÄR LENNART JÄHKEL, SER DU HAN!!! (Min mamma)
-Jodå nu gör jag det och han ser oss också. (Jag)

Dagen avslutades med fika och matinköp på saluhallen i Söderhallarna, en toppendag, härligt väder och min mamma är rätt så kul att hänga med, även om det går långsamt att ta sig framåt pga hennes rackliga knän.

Ikväll har vi ätit min favoritsallad med Dijonsenap vinegrette och gravlaxpaj. Vi har det riktigt bra.
Och hur har ni det då?

tjuvkikar ni?

125198-1247
Jag har läst tidigare flertal gånger om att folk av ren nyfikenhet brukar titta i andras toalettskåp när de besöker vänner och bekanta. Jag är själv inte nyfiken på så vis, visst om ett läppglans eller något annat "spännande" ligger framme kollar jag gärna vad det är för märke men inte så att jag medvetet öpnnar ett skåp bara för att titta inuti. Men nu  tror jag i alla fall att även jag haft en nyfiken besökare hemma hos mig.

Min lösa ögonskuggor från Make up Store har jag hittat halvöppna, en del av innnehållet hade rasat ur. Helt klart har någon spanat i de små burkarna och glömt stänga till locket. Jag är noga med mina skuggor, använder sällan de klara färgerna och skulle aldrig glömma stänga igen dem.
Detta att någon gjort på detta vis gör mig ingenting, jag blir bara så nyfiken på vem det kan vara. Min mamma är dock mest misstänkt, hon är så nyfiken så att man nästan inte tror det är sant. Är ganska så säker på att det är hon som gjort sig ett extra ingående besök i mitt badrumsskåp (f'låt mami om det nu inte är du love u).

Brukar ni tjuvkika i andras toalettskåp?

gullig...

Aeroplane
Gullig taklampa till lilla pojkrummet, självklart fungerar det lika bra i ett flickrum, finns även i grönt och kan beställas från
ILVA.

Bild: Se länken ovan

gillar...


Men den här klänningen gillar jag, såg den i HM butiken för några dagar sedan och den var så söt, förutom ärmarna som stod rakt ut. Kanske man kan fixa till puffärmarna så att de blir lite mindre vinglika.

Bild: HM

gillade inte

Är det bara jag som tycker att det var osmakligt och respektlöst av TV4 att låta Beltran hålla låda i kvällsöppet. Han är inte dömd ännu och kan både frias eller fällas. Jag förstår inte poängen med hans medverkan i gårdagens program.

Bild:
TV 4

jag hann i alla fall

image1243
Men äntligen
färdig, jag som trodde att halsduken skulle bli en av de många projekt som skulle komma att bli liggandes ofärdig i en låda. Eller att jag kanske skulle bli klar men inte under denna vintersäsong. Nu är den i alla fall klar och jag är jättenöjd, halsduken är lång, varm, mjuk och jättego. Nu kan det gärna få bli några grader minus, för med denna runt halsen kommer jag inte att frysa det minsta.

Godmorgon på er och så önskar jag er en toppendag.

torrt inte alltid dåligt

image1242
Det är löjligt mysigt att ha sin mamma här, idag har hon fått en nice middag. Förvisso enkel att tillaga men väldigt gott och nyttigt (beroende på hur mycket sås man vräker på), kyckling, grönsaker, ris och en kall Dijonsås.

ICA-tulpanerna håller riktigt hög klass måste jag säga, bästa tulpanerna hittills och jag ska sluta vara skeptisk mot tulpaner torra i hink på ICA.

Vi har det bra, ni då?

blue shoes

Francoise flats large viewFint med kleinblått på tassarna, för egen del finns dock risk att jag lessnar på färgen och tycker då att det passar bättre att satsa på en lite mer prisvänlig sko. Men det är ju jag och alla gör som de vill efter tycke, smak och bunt i plånbok.

Bild: Sko från TIBI,
netaporter.

rosa ordning och rosa gott

image1241
Äntligen har den kommit, 23 dagar utan kalender har inte varit något vidare, jag är kalenderberoende och därför riktigt nöjd över att den nu är på plats. Det var dock inte
Anders fel att det dröjde, bara mitt eget eftersom jag väntade mig att få fakturan i brevlådan. Jag hade dock fått fakturan direkt via mail, hade helt missat det och nu lärt mig att man ska läsa sina mail lite mer noggrant än vad jag gör ibland.

Har bjudit mamma på en riktigt smarrig rosa Smoothie tillsammans med en nyttig lunchmacka. Snart ska jag bege mig ut, trotsa träningsvärken och jogga på lite till.

Ha det fint:) 

solmorgon

image1240
Idag är jag trött och har lite träningsvärk, känner att jag inte riktigt kommer igång här på morgonen. Men det är otroligt vackert utomhus och denna morgon fick jag ett extrafönster på min vägg, en slags "solskugga". Enkla små saker som gör mig glad, idag blir nog en fin dag.
Kramar

ibland är storleken himla viktig

Enligt mig ska ett vardagsglas ska var skönt att hålla i, gott att dricka ur, rymma lagomt mycket och gärna vara både hållbart och stapelbart. Petigt blev det därför på IKEA idag och jag började känna mig en aningens kinkig. Ikeas glas hade inte riktigt den där"perfekta" storleken och till slut bad jag mitt smakråd (min mamma) om ursäkt för att jag inte kunde bestämma mig, men hon förstod mig precis och det visade sig att hon känner likadant just för glas.

Valde till slut IKEAS billigaste, de får duga så länge för stora och små händer här hemma och de absolut "perfekta" glasen får jag hitta någon annan stans någon annan gång.

Men trippen till Kungens Kurva var trevlig idag ända tills det var dags att åka hem. Sonen gnällde och gapade från det att vi styrde mot kassan tills vi kom hem. Han hade velat vara kvar på IKEA, hänga på barnavdelningen och sova i barntältet hela natten...
Så kan det vara, nu kommer jag snart i alla fall att spana på Gynning på 5:an, ha en go kväll.

Bild:
IKEA

äntligen

image1239
Äntligen har jag kommit mig ut för en runda med joggingskorna, de fungerar lika bra trots isigt underlag och tunt täcke av snö. Jo det har snöat lite idag och det känns bara bra. Vad som känns ännu bättre är att det gick så bra att springa trots att det var länge sedan, lite tyngre än tidigare men det kan bara bli bättre så jag kör på i morgon igen. Snart är det dags för laxlunch med dillstuvad potatis, mamma ska till frissan och sedan drar vi iväg till IKEA för att shoppa loss lite nya vardagsglas och ljus. Lite annat lär nog följa med i kassen, det brukar vara så när man åker till IKEA.

Ha en toppendag alla ni som jag gillar så mycket, många kramar.

tisdagstema - yta

image1238
Frostig yta på en löv, inte mycket till vinter detta år men den kanske kommer. Denna vecka är
tisdagstemat yta, du kan också vara med och dela med dig av dina bilder. Varje vecka ett nytt tema.

Bild: Fotot är taget i december, har visat denna bild tidigare men inte i tisdagstema.

tidig morgon

Morrmorrn, nu blir det tidig uppstigning för en mormor som sover över, barnbarnet vill inte låta henne sova ut en endaste minut.
-Nu vill jag gå och mysa med mormor!

Helt omöjligt att säga nej. Själv att jag passa på att göra sådant jag inte brukar hinna annars mitt på dagen, exempelvis ut och springa när det är ljust ute, så trevligt.
Nu frukost, lite morgonnyheter och ha en fin morgon alla ni andra.

mormors marängtårta

image1237
Sommar kan jag inte fixa men väl en riktigt somrig tårta med både jordgubbar och hallon, efter min mormors gamla recept. Mormor hade lade alltid till "lite dryg" och "knappt", jag tycker det är lite charmigt och därför får det vara kvar. Detta är en god enkel tårta som går att variera i oändlighet, lite puligt att få loss marängkakan från bakplåtspapperet men med lite vatten på papperet lossnar den oftast.

Mormors marängtårta
125 g rumstempererat smör eller margarin
1 ½ dl socker
(knappt)
3 äggulor
1 dl mjölk
(lite drygt)
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Vispa smör och socker poröst, blanda i äggen ett i sänder, blanda i resten. Gör en form av bakplåtspapper, nåla ihop hörnen så kanterna blir ca drygt 3 cm höga, bred ut smeten.

Marängsmet
3 äggvitor
2 dl socker
(knappt)
1 tsk vaniljsocker
1 påse mandelflarn

Vispa äggvitorna hårt tills bunken går att vända upp och ned utan att det rinner ut, vänd i socker och vaniljsocker.
Bred ut marängen över sockerkakssmeten och strö över mandelflarn.
Grädda i ugn i 180° i ca 15-20 minuter.
Stjälp upp kakan på ytterligare ett bakplåtspapper, låt svalna, fukta ev bakplåtspapperformen för att få loss den. Dela kakan i 2 delar, vispa grädde, blanda hälften av grädden med valfria bär och lägg på ena kakdelen. Lägg den andra ovanpå och bred över resten av grädden och dekorera med frukt eller bär.

Jag hade hallon inuti och jordgubbar på, nu ska det mumsas sommartårta.

vårkänslor.

Denna konstiga vinter som mest känns som tidig vår har fått mig att längta efter:
Skira sommmarklänningar, ljumma sommarkvällar, grillning, en stuga vid havet tillsammans med med vänner, jordgubbstårta, lätta sandaler, långa dagar utomhus, bad i hav, promenader under Djurgårdens alla ekar, fika i Vinterviken, sol, strand och saft i plastglas.

Men nu har det fryst på en aning, äh nu gör vi en sommrig jordgubbstårta och firar att sonens mormor är på plats...

Längtar ni efter vår och sommar eller på att den riktiga vintern ska komma?


me like gwen


Har precis testat Gwen Stefanis nya doft L som följde med senaste
Cosmopolitan och jag tycker att den doftar gott. Jag gillar Gwen, både hennes musik och personlighet. Hon är stilfull, framgångsrik, vacker och verkar framförallt väldigt ödmjuk.

Bild: Googlad

gomorron

image1236
Torra utan vatten står de i sin hink på ICA, aningens skeptisk köpte jag dem igår i alla fall och de har klarat sig och slagit ut de vita tuplanerna.
Snart kommer min mamma från norrland, skulle vi ha bott nära skulle vi ha setts minst en gång i veckan. Nu med 65 mils avstånd blir det färre gånger, men ganska ofta ändå och denna gång stannar hon lagom länge, en vecka.

Ha en fin måndag:)

skor

image1234
Jag som trodde att jag inte var en reamänniska men det är ju nu man ska shoppa på rean. Folk har tröttnat på reaträngsel och butkerna har 50-75% på reapriset. Dessa skor kostade bara 224:- och jag kommer att använda dem så snart väderleken tillåter, de är ljuvligt sköna och i skinn inuti och utanpå. Finns i alla storlekar och även i mocka och flera färger, på SOUK Gallerian i Stockholm, Friis & co butiken.

Köpte underkläder med, måste uppdatera mig eftersom jag gått omkring i alldeles fel BH-storlek (att det ska va så svårt).

Ha en härlig söndagkväll, jag kommer att slappa framför TV:n och titta på gammal film med J:Lo.

bygget

image1235
Nu så börjar det klarna, själv har jag tidigare tittat på fel del av våningsplanet och kunde inte riktigt begripa läget på lägenheten, men nu har jag "hittat hem" och på sidan mot vägen kommer sonens rum, köket och gästrummet att vara.

Det har varit en skön dag med sol och fint väder men det verkar ha stormat en del utan att jag märkt det, flera träd har blåst omkull i området och på byggarbetsplaten verkar det ha rasat en del också.

Nu ska det fixas middag, ha det finemang.

projekt gilla söndagar

Jag har alltid sedan jag var liten tyckt mindre bra om söndagar, varför vet jag inte men nu har jag tröttnat på att ha känslan av att helgen är slut redan på lördagen.
Jag ska helt enkelt börja tycka om söndagar och denna första "nu diggar vi söndag" har börjat riktigt bra. Mysig sovmorgon, våffellunch, goa familjemedlemmar, starkt kaffe, sol och snart promenad.

Vad gör ni på söndagar, gillar ni den dagen?

lovely lördag

125198-1233
En underbar dag, hemma hos vännerna som bor inne i city. Innan det var dags för ankmiddag så travade jag runt i diverse butiker och fyndade ett par skor som jag är riktigt nöjd med, till och med lite kär i och längtar tills det är vår så jag får ha dom på.

Middagen var hur trevlig som helst och ankan var faktiskt det absolut godaste jag ätit i hela mitt liv. Vår vän och kock borde verkligen öppna egen krog så att så många som möjligt skulle kunna ta del av hans fantastiska förmåga att blanda spännande smaker som man själv aldrig någonsin skulle komma på. Smakfest, upplevelse och underbara vänner, en lyckad kväll helt enkelt.
Men röda läppar får man hålla efter och koll på, man får vakta munnen helt enkelt och bättra på ideligen. Mycket enklare med ett ofärgat gloss. 

Hoppas ni haft det minst lika bra, kram, kram och ses i morrn.

har ni blåst bort?

Här i Stockhlom blåser det nästan inte alls, inte ens på höjden där jag bor. Ni då hur är läget hos er, alla Göteborgare har ni blåst bort?
image1232
Utanför fönstret 12:25 denna dag, inget muntert vinterväder men det blåser inte i alla fall.

Updatering: Fast nu när jag ska bege mig ut har det börjat blåsa, ikväll äter vi anka och umgås med våra bästa vänner.
Vad hittar ni på? Ha det toppen i alla fall.

morgonlull

Med storm på väg och en katt som vägrade komma in för natten hade jag fönstret på glänt så att han skulle kunna ta sig in, det var inte direkt varmt här inne på morgonen, men katten hade masat sig in i alla fall.

Å vilken ljuvlig morgon, jag älskar att vakna först av alla om lördagen, det är så mysigt, gulligt, roligt och härligt. Neeeeeeeeeeee nu är jag faktiskt lite avis på mannen som somnade tidigt och dessutom gav sig själv sovmorgon denna morgon.

Och den ofärdiga halsduken ligger och glor på mig, jag var ivrig i början men stickivern avtog en aning. Undrar om den blir klar denna vintersäsong? Nu är det inte så mycket kvar, kanske man skulle ta och sticka på några varv ändå.

Blablablablabla ha en god morgon.

ankdans

Dagens mest udda händelse var att jag denna kväll levererade anka till vännerna som ska tillaga maten i morgon. Har aldrig aggerat duckdelivery förut, men jag bara vet att det kommer att bli gott tillagat med marsalavin och salvia eller vad det nu var.
Hela Lets Dance 2008-gänget. FOTO: Linus Hallsénius/TV4
Och jag är så nöjd över alla de som fick stanna kvar, så har jag inget ont sagt om den som åkte.

Bild:
TV4


trevlig men inte på mig

image1230
Det är ju precis så man gör på rea (i alla fall jag), köper sådant man inte skulle ha köpt annars. Men en
espritklänning för 149,50:- var som hittat tänkte jag och köpte den. Väl hemma var den helt klart finare på galgen och borde nog egentligen fått hänga kvar där men istället för sunkiga mjukisbyxor så kan jag ju lalla omkring i denna hemma. Så får det bli.

Bild: Ahaaaaaaaa  var det så man skulle se ut, konstigt att den inte ser ut så på mig, från Esprit iaf och så eget foto i bakgrunden.

Uppdatering: Rosa lull-lull och ljuva ord mellan desperata hemmafrun och make:
-Jag tycker du är fin i den. (Säger maken och menar klänningen)
-Äh va fan jag ser ut som en gammal fläskkärring från Mickelsträsk som försökt men misslyckats. (Jag)
-Äh men lägg av! (Mannen)
-Jo men det är sant fast det var snällt sagt av dig i alla fall. (Jag)
...Lång paus
-Jag älskar dig. (Mannen)
-Jaja jag vet, detsamma. (Jag)

helgplaner

image1211
Gravlaxpaj med västerbottenost och kaviarsås hör till mina absoluta pajfavoriter, kanske blir det en sådan till middag ikväll och därefter Lets Dance.

Imorgon ska jag softa runt på stan en stund och därefter var det tänkt att vi skulle bjuda hem vänner på middag men allt blev snurrigt värre och det slutade med att vi bjöd in oss hos dem istället. Delikatesser från NK tas med men vännen och kocken får snällt laga maten, hur blev det så? Helförvirrat men trevligt ska det bli, hoppas bara att de tycker likadant.

Söndagen som ändå är en tråkdag, kan denna helg byggas på med lite extra tråk, tvätt och städ så det är fint när mami kommer på måndag.

Ni då vad har ni för helgplaner?

(Och så har jag kommit på svaret på
VR tävlingen men gissat 3 ggr, 2 ggr på samma stjärna, så jag kanske har diskats från tävlingen eller så kan jag vara en lycklig vinnare av en MJ väska)


vilken handväska är du?

Såg handväsktestet hos Biibii först och det går att hitta hos Ebba på VR där det även finns en tävling med riktgt coola priser, designerväskor.

DU ÄR EN SVART CHANEL 2.55

Classy as hell, quiltad, cool och skarp. Du kan lätt ge lite fel intryck med dina guldkedjor. Du kan ibland uppfattas som kall, men framför allt är du ju SVINDYR - vilket innebär att folk antingen älskar eller hatar dig. Gemensamt för alla är dock att de avundas din svala, snygga, sofistikerade stil. Tänk på det när de ger dig onda blickar i ryggen...

Mjaha jag gillar förvisso chanelväskan bäst av de som fanns med i testet men "min svala, snygga, sofistikerade stil", något att sträva efter kanske.
Jaja ha en toppenmorgon där ute i alla fall.


så nyttig man kan vara...

image1228
Allt från naturen är ju nyttigt, naturgodis & naturchips, solrosor, potatis och dill i en påse, så naturligt nyttigt. Jaja, jag kan ju försöka lura mig själv men det går inte så bra. Men goda är de hårda små sipsen.

Ha en fin kväll alla ni rara, tack förresten för de fina utmärkelserna som snurrar runt lite
här och var, tackelitack och jag ska väl kunna knåpa ihop en liten favvolista jag med här framöver. Några av favoriterna finns för närvarande till vänster på länklistan.

en till

image1061
En till tävling, länka till tävlingen och motivera varför man ska vinna ett smycke från Kyss Johanna.
Min motivering:
"Jag tycker att jag ska vinna för att jag inte klarar att leva utan One of a kind armbandet som jag så lägligt men ovetandes om denna tävling bloggat om idag".

krokar

Jag gillar dörrkrokar, har några som hänger på våra garderober, perfekt för mig som har haft den dåliga ovanan att lämna kvar handduken efter dusch i sängen, nu hänger jag den på kroken istället.
image1227
Bild:
Detalj och Design, en trevlig krok att hänga på dörren.


ge till mig


Jag gillar armband med budskap, "never give up" och "Talk to the hand" skulle passa mig perfekt.

Bild: One of a kind armband från Kyss Johanna

liten och söt

image1226

Jag gillar inte enbart dyra väskor, denna från Zylber kostar bara 129:- och jag tycker att den är jättefin.


Bild: Zylber


glas

image1225
Jag behöver nya vardagsglas och ska se till att det blir en tur till IKEA för att skaffa nya. Det får bli nästa vecka eftersom min mamma kommer då och hon vill så gärna följa med på shoppingtur i Kampradland.

Idag har jag en lugn dag (hur lugnt man nu kan ha med en vild treåring), inget inbokat i alla fall och inga nya påbörjade projekt. Tror det blir en bra dag idag.
Hoppas ni alla får en fin Torsdag.

Bild: Glas från
IKEA

vinn en goodiebag

Åsa har en tävling, man kan vinna en goodiebag, självklart vill jaaaaaaaaaaaaaaaag vinna men alla har chansen, titta in här.
image1987
Å tack alla ni för era underbara kommentarer (& mail) i inlägget innan, jag kommer att svara er alla &kika in hos er i morgon, tusen kramar & hoppas ni har det lika gott som vi har denna afton.

det är nog rätt illa fast bra också

Jag brukar sedan en tid tillbaka försöka undvika att tala om hur det fungerar med dem som genom kommunen är tillsatta att hjälpa oss eftersom vi har ett barn med funktionshinder.
Ett tag handlade allt bara om det, om hur det inte fungerade, vad som sagts, vad som hänt men mest av allt om det som inte utförts som vi enligt beslutsfattare för länge sedan utan problem fått rätt till. Allt prat om detta eviga återkommande bekymmer höll på att äta upp oss och det var och är fortfarande svårt att bemöta omgivningens reaktioner när vi berättar om vår situation.

Idag berättade jag kortfattat för BVC-sköterskan om hur vi haft det den senaste tiden, detta enbart för att hon frågade och sade att hon ville veta. Hennes reaktion förvånade mig en aning...
Hon började att gråta.
-Du som mamma ska inte behöva stå ut med detta, du som mamma ska inte behöva höra sådana kommentarer av dessa människor, det är inte professionellt, det är fruktansvärt! Sade hon, jag tittade ned i golvet och så började vi prata om annat.
Men jag håller med henne, det är inte rätt det som skett och det som fortgår. Det blir inte mera rätt för att jag har fått höra att andra familjer boende i samma stadsdel som har barn med liknande behov har det precis lika illa.

När man lever i kaos så tar man fasta på det positiva som fungerar bra, sonens framsteg och utveckling, vännerna och förhållandet.
Men idag med tanke på den rara BVC-sköterskans reaktion på min korta beskrivning så börjar det nog bli dags att sätta ned foten och faktiskt göra det som går att göra nu när allt är relativt lugnt. Snart börjar det strula igen, ett mönster som inte avvikit på flera år.
Det mönstret tänker jag bryta med de medel jag känner till.

Men annars var det kul på BVC idag och rent utvecklingsmässigt ligger sonen bra till, som en 4-åring, jag vet allt kan ändras men idag vill jag bara vara lite mallig över min prins som kämpat så sedan han var bebis. Tänk att några av de läkare som vistades runt honom när han var bebis var tveksamma till om han skulle komma att få ett värdigt liv och ett intellektuellt tänkande som större. Under en period diskuterade några läkare med oss om de verkligen skulle hjälpa vår bebis om han slutade att andas.
Idag när han är tre kan han hela alfabetet, kan räkna, fantiserar om kungar och prinsessor och kan fler bilmärken och bilar än mig. Jag är förvisso usel på bilar men jag är mallig och jättestolt idag och det kan man väl få vara ibland.

Man ska aldrig ge upp hoppet helt enkelt, shit vad jag är glad idag.

resa med stil?

image1224
Att resa med klass och en äkta Louis Vuitton, kanske vore något? Men skulle man våga checka in väskan väl på flygplatsen? Många gånger verkar ju folk ha svårt att skilja på mitt och ditt och kan då dessa människor låta bli en dyrgrip för flera tusen som ensam ligger slängd på ett rullband?

Jag åker då och då på kortare weekendresor, tillsammans med familjen eller ensam till släkt och vänner runt om i landet.  En egen väska med bara mina grejer i (brukar dela väska med sonen och det är ingen höjdare), en bra som man kan slänga över axeln vill jag ha, om det blir en LV återstår att se.
Någon som har ett bra weekendbagtips?

Nu ska vi ut i regnet, förlåt om jag gnäller men det har regnat större delen av sommaren måste det verkligen regna på vintern också? Snö är mycket trevligare, roligare och piggar upp.

Bild:
LV

cheese

image1223
Gynning var bra igår, den hemgjorda cheesecaken lite sämre, skulle ha gjort
svägerskans för den var verkligen en dröm, jag tyckte dock att denna variant verkade så mycket enklare.
Enklare var den men inte lika god så om jag någon fler gång ska ge mig på att fixa en cheesecake så ska jag inte fuska. Antingen blir det en bit på café eller bara inse att för att få ett gott bakverk så måste det innehålla 2 kilo creamcheese och 77 dl socker.

Uppdatering: Jo men idag var kakan riktigt god, måste alltså stå i kylen länge innan den skall ätas. Nu ska jag frysa in den så att jag inte hetsäter upp allt själv.

gynning


Ikväll spanar jag på Gynning på femman och mumsar på en förhoppningsvis god cheesecake.
Vad kommer ni att göra?

Bild: Och mer info om programmet kolla länken

mera 3

image1221
Tre uppsättningar Cultdesign krukor har det hunnit bli och risken är väl stor att det blir fler. De står inte på samma ställe, en i köket och två i vardagsrummet. Har visat dem förr men ännu en till bild kan ju inte skada, ni får väl blunda om ni blir less.
Idag har jag den där konstiga känslan av att det är något som inte stämmer, eller att jag glömt någon. Eftersom jag är rätt så sansad vet jag att denna känsla inte behöver betyda det minsta...

Nope har inte tid att hänga längre, ha en fin dag.


tisdagstema - tre

image1222
Veckans tema i
tisdagstemat är tre.

Direkt kommer jag att tänka på makens egen låt "tre eller sju" som vännerna skrivit och som han själv fick spela in på sin svensexa för ca 9 år sedan. Denna låt var endast skriven för eget bruk, med en text om maken själv och den blivande frun fick också vara med på en rad eller två.

Alla bröllopsgäster fick varsitt exemplar av skivan och vi är många som gillar den, stora som små. Siffran tre och sju är dock ett återkommande tema i låten, varför verkar ingen någonsin få reda på, kanske en för alltid väl bevarad hemlighet?
Svensexan blev i alla fall ett minne för livet, låten likaså, vi lyssnar på den då och då och jag tycker att den är riktigt bra.

Bild: På skivomslaget

makalös

Trött, trött och en axel som smärtar så att jag skulle kunna såga av den, tur mannen är snäll och masserar, blir det inte bättre snart måste jag kolla vad det är för fel.
Förutom axeleländet så har denna måndag varit riktigt nice och toppades med ett norrlandsbesök varpå sonen blev så spattig att han inte kunde somna.

Alla ord registreras och svordomar repeteras av den lille här hemma, idag tyckte jag att jag drämde till med ett svårt ord.

-Arbetsterapeut, det är ett svårt ord. (jag)
-Abbett... Tddape... ajbets...
Efter en kort stund och med rullande R
-Arbetssssterrrrapeffft! (sonen)
-Du är 3 år och makalös (jag)
-Jag är makalös (sonen)

God natt, i morgon ska jag smurfa runt och se vad ni har haft för er:)

sjuka på bussen

Jag vet att man inte ska åka buss med infektionskänsligt barn , men ibland tjatar min son och vill så gärna åka buss han med så i morse gjorde vi det. Kul för honom men när vi skulle hem igen vände jag på klacken, en mamma med sitt vrålsjuka barn skulle naturligtvis åka med på samma buss. Hennes pojke grät och hostade så att han nästan kräktes. Hon höll konstant en näsduk framför munnen på barnet.
-Är han sjuk? Frågade jag.
-Ja väldigt! Svarade mamman.

Jag struntade i att kliva på den bussen. Själv skulle jag aldrig åka buss med en son som var jättesjuk, dels för att det är jobbigt för honom men även för att jag inte tycker att det är vidare snällt att smitta alla andra. Men så tänker inte alla och vi kommer att fortsätta undvika åka kommunalt framöver.

Apelsin- och pepparkakscheesecakeNu är jag sugen på den godaste cheesecake jag någonsin ätit, i julas hos svägerskan, undrar om det var
denna hon hade bakat? Tror det...


byggjobbarsallad

image1220
Hemma igen och har precis mumsat på en favoritsallad fån Konsum, helt enorm portion, en riktig "byggjobbarsallad" och jag orkade inte äta upp hela.

Vi har i alla fall en ljuvlig måndag, vädret är fint och vi ska iväg ut på eftermiddagen med.
Ha en toppenmåndag all ni:)

linnen

Alla gamla urtvättade baslinnen bye, bye. De nya har kommit, från HM direkt i brevlådan. Jag har röjt i garderoben igen och är nästan färdig och det var väl det mest spännande som skedde under gårdagen. Jag är nöjd över att det är måndag igen, idag har vi mycket att göra och kommer inte att vara hemma så mycket. 
Ha en bra start på veckan. 

sega söndag

Nope söndagar hör verkligen inte till mina favoritdagar och inte blev det direkt roligare av att maken jobbat hela dagen lång. Men denna vecka är snart slut, vi har fullt upp nästa vecka och jag tycker faktiskt det ska bli lite skönt med måndag:)


Nu tittar jag på en helkonstig film på 3:an, verkligen konstig.

Bild:
CDON


svaret


Här får du inte svaret på alla dina frågor men väl svaret på gårdagens gissa bilden och visst var det en Apelsin i papper.
Biibii (inte helt otippat) gissade rätt först. Apelsinerna är som godast nu, gäller att passa på att köpa hem i massor innan de blir torra och sura. Jag skulle kunna äta hur många apelsiner som helst men brukar begränsa mig till två åt gången i alla fall.

söndagsfunderingar

Idag söndag har vi inte planerat någonting för dagen, lite skönt faktiskt.
I bakgrunden lyssnar jag på en föredetta utbränd kvinna på 4:an som startat sitt liv på nytt igen.
Fd utbrända som hittat vägen tillbaka igen skrämmer mig en aning, de är så säkra på hur livet ska levas för att åstadkomma fullkomlig lycka och talar ofta vitt och brett om sin väg till lyckan som den enda sanna. Jag tycker det är lite läskigt  med personer som förmedlar sin egen väg mot livsglädje som den enda gällande, som om vi alla kunde följa ett recept för att uppnå god livskvalitet. 
Tanken är i och för sig god men inte ens ett matrecept går att följa till punkt och pricka, vi har ju alla olika smak och tycke, du kanske gillar mer salt och jag kanske vill ha mer peppar. Och så är det väl med livet också, det som är viktigt för mig kan ha ringa betydelse för en annan.

Jaja nu var det slutfunderat...
Ha en fin dag idag.

lalla tralla la-lördag

image1218
En lovely dag, en underbar familj, promenad och fika inne i stan.
Rea, rea överallt, rea stressar mig, lurar mig att köpa sådant jag egentligen inte skulle ha köpt annars. Men idag köptes i alla fall inget annat än delikatesser och en liten blomma på NK.

Bredvid slottet denna dag sade sonen
-Nu ringer vi till kungen!
-Jaha och vad tror du kungen säger då?
(jag)
-Då säger han men vääääääääälkommen in och lek med mej! Å sen dansar han med prinsessan.(sonen)

Ha en nice lördagskväll.

ibland tar det tid

Äntligen drar vi ut, ibland tar det bara så lång tid att komma i ordning, helt utan att man egentligen vet varför. Jaja men nu är vi redo för lite utflykt i alla fall.
Ni kan ju roa er med att gissa bilden så länge, ha en trevlig lördag också.
image1217
Uppdatering: Lite större bild, ser ni nu då?

dansa

Å vad jag gillar när ni lämnar kommentarer här, speciellt eftersom jag då hittar till er. Nu har jag hittat en ny bloggfavorit som jag aldrig besökt tidigare och jag kommer att återvända ofta, titta in hos Fredrik ni med.



- Meeeeeeeeeeeeen jag vill!!!! Se på dansprogrammet!!!! (sonen igår)

Ja 3-åringen gillar också Let's Dance och blev lite sur igår för att det var läggdags precis när det börjat. Vi spelade in det så han har faktiskt sett några danser denna dag eftersom han frågade om det när han vaknade, gulligt tycker jag:)
Jag kommer i alla fall att följa detta slaviskt varje fredag. Har väl inga favoriter ännu, tycker alla gjorde riktigt bra ifrån sig. Men Tilde och snickaren(ögongodis) gillar jag lite extra, tror dom kan bli riktigt duktiga om de får stanna kvar lite till.

Har ni några Let's Dance favoriter?

Bilder: tv4.se

tulpaner tulpaner

image1213
Det är ordning på mannen här hemma, igår saknades både han och tulpaner. Hem kom han så klart och hade även med sig tulpaner, så vackra tillsammans med blåbärsris.

Idag vet jag inte vad vi kommer att hitta på, sonen vill åka till slottet och se på när kungen dansar. Slottet skulle vi kunna åka till men det blir svårt att fixa en kung som dansar, vi får i så fall dansa själva helt enkelt.

Ni då? Vad tänker ni hitta på idag.

fredagsfint

image1212
Då så, nu är vi nybadade och lagomt fredagsfina, konstverken är upphängda och nu är det bara tulpaner på bordet och en make som saknas denna fredag.

Vi kommer att mysa framför TV:n ikväll, vad hittar ni på?
Ha en riktigt trevlig kväll.

tävla hos anna

146310-3925
Hela helgen kan man tävla hos
Anna, rösta på ett favoritmotiv och du har chansen att vinna en topp med Annas egna tryck. Jag röstade på bidraget ni ser på bilden.

Bild: Illustration av Anna

heta fiskpinnar

Igår piffade jag till fiskpinnarna för oss vuxna i familjen, med en enkel Sweet chilisås på ena sidan. Riktigt smarrigt.
image1208

a women´s right to shoes

"Ibland är det svårt att gå i en kvinnas skor.
Så vi behöver ett par speciella då och då,
för att göra det lite roligare".
(SATC,
Carrie Bradshaw, fritt översatt av mig)

Till våren hoppas jag att jag fått tag på mina klassiska Louboutins och jag tackar maken för att han är så förstående för sin kvinnas behov.

Bild: My Theresa


bilder och ett minne från förr

Har suttit rivit i mina gamla mode/inredningsmagasin, tanken är att jag ska spara bilder och artiklar jag gillar och slänga resten av tidningen. Får se vad jag gör av dessa bilder sedan, har samlat dom i en låda, kanske slänger jag dom sedan men det känns som en bra kompromiss för att kunna göra mig av med högen av alla tidningar.

Hur som helst vad jag skulle komma till var att när jag satt där och klippte i tidningarna kom jag att minnas ett möte från när jag var liten. Jag och mormor var och hälsade på bekanta till henne, de hade en flicka som var några år äldre än jag och hon ville visa mig sin bildsamling.
Vi gick in i hennes rum och mot en gammal inbyggd garderob, där hade hon sin bildsamling som var enorm. Hon klippte ut bilder från sin mammas tidningar och sparade dem i olika lådor i garderoben som var som en mindre klädkammare. Det var lådor med bilder från golv till tak och stora högar av bilder låg utspridda på golvet.
Som liten inspirerade hon mig den flickan, hon var så lycklig, glad och stolt över sina bilder och att jag ville se dem.
Jag minns inte vad hon hette men att hon var alldeles underbar och hade Downs Syndrom. 

Alla har något att säga även om man gör det på annorlunda vis. Alla har något att berätta och vill att någon ska lyssna, om än bara för en liten stund.

Ha en god morgon där ute.

myspys

image1207
Jag är så lycklig över att sonen är frisk igen, har försökt städa undan här hemma i eftermidag men det har varit stört omöjligt med en liten 3-åring som "vill hjälpa till". Ikväll ska det bara mysas i
gratiskläder från HM och gosigaste sockarna från samma ställe.
Tack Biibii för Kittysockarna, de värmer gott nu när golvet är kallt.

sol och kläder

image1205

Snön är borta, solen skiner och det var härligt att komma ut. Jag passade på att hämta reapaketet från HM, allt kunde jag ha och gillade. Kappan blir bra när det blir lite mer vår, eller redan nu förresten, idag är inte direkt vargavinter ute. Tröjan gillar jag jättemycket, den är mjuk och go och har ett riktigt fint fall.

Ha en fin dag alla ni

kom och skriv mig det på näsan


Haha vilken nostalgi denna morgon, ett program som jag alldeles glömt bort men verkligen gillade när jag var liten. Från A till Ö med Hedvig och ugglan.

gofrukost

image1204
Har precis ätit frukost, kaffe, smarrig macka och smoothien på bilden. Måste säga att detta var nog den godaste hittils, yoghurt, apelsin och Icas frysta frukt/bär.

Sonen är feberfri och det är ingen större fara med snuvan, känns väldigt skönt att även han kan få en liten släng av snuva utan att det blir fullt pådrag (han har den senaste tiden blivit väldigt sjuk av diverse förkylningsinfektioner under hösten).
Idag gör vi inte så mycket, myser och ska äntligen gå utomhus igen, så trist att inte gå ut när man är sjuk.

Hur är läget hos er?

idag

Idag är jag på ett strålande humör, sonen är nästan feberfri, jag är pigg och glad så det blir garanterat roligare för mannen att komma hem idag.

Bild: Himla trevlig sandal från Marc by Marc Jacobs, finns på
MrsH

lime och citronkyckling

Nyttig mat på vardagarna och lite lagomt onyttigt gott på helgerna.
Utifrån vad som fanns i kylskåp och frys slängde jag till middag ihop en "allt i en långpanna" och det smakade för alla i familjen.
image1203
Olivolja och matolja i botten på formen,
morötter, lök i klyftor, krossad vitlök, kycklingfile, sockerärtor, örtkryddor, salt och peppar, saften av en halv citron och en halv lime och lite flytande honung. Allt delades i stora klyftor/bitar och blandades direkt i formen helt i "nakna kocken anda" - med händerna.
Färsk bladspenat fick också åka ned i pannan efter drygt halva tiden.
200 grader i ca 40-60 minuter beroende på morötternass storlek och hur välkokta man vill ha dom. Serverades med ris.

Denna dag har jag till lunch ätit nyttiga
soppan.  

tisdagstema - flytt

image1202
Tisdagstemat
har flyttat och bytt adress, idag har jag hittat dit och temat för veckan är flytt.

Så vitt jag vet har ingen flytt från detta ställe, en minst sagt udda grannbyggnad mitt bland ett trevligt bostadsområde i centrala Umeå. Byggnaden ser ni mitt i mellan de båda husen, som en liten bur som sticker upp och vad är det då mån tro? Jo ett häkte och fångarna rastas på taket. Vet faktiskt inte vad de som bor i området anser om sin granne men vi får väl hoppas att polisen är noga med att låsa dörrarna så inga bovar flyr därifrån.

För egen del blir det ingen flytt till Umeå den närmsta tiden, däremot flyttar vi till bostadsrätten i slutet på detta år.


morgon med facebook

Morgon, sovmorgon och en man som bjudit på frukost, en underbar start på dagen. Gårdagens sura gick över rätt snabbt, ett superkul mail och en rar äkta man gjorde susen. 

Igår blev jag på nytt vän med svägerskan och hennes man, jag har även fått ett ägg som kläcktes till en hund och massor med annat som diverse frågequiz. En för mig okänd Amerikan har "pokat" mig. Fick även en fråga från en vän om att hon undrat varför jag dröjt med att gå med i Facebook och hur det var med mig, om vi kunde boka in en tid för att ses.

Kanske är jag omodern, jo det är jag nog men min telefon fungerar alldeles utmärkt och hade min vän ringt hade jag kunnat boka in en date med henne direkt. Ägg som kläcks till hundar och annat spännande roar mig inget vidare. Att kolla upp vad gammla ex har för sig, om de är gifta etc, det har jag redan gjort, det var kul men har man gjort det en gång räcker det lixom.
Vad göra med Facebook nu då? Roas ni av Facebook, berätta gärna i så fall varför?

Ha en underbar dag idag...

idag gnäller jag på alla som gnäller

Det onda i sonens öra var det ingen fara med meddelade läkaren på vårdcentralen. Så det är bara att hoppas att det går över snart. Idag har vi målat, sett på Babar och geggat med modelera tills degen till slut höll på att anfalla mig. Sonen har fortfarande feber men har varit överlycklig över det mesta ändå denna dag, mest över degen och helst har han rullat stoooora kooooorvar.

Nu känner jag mig helt matt och måste ladda inför en morgondag med massor av lerrullande och korvfixande, röda gröna och gula. Är inte på något vidare humör denna kväll och retar mig på folk som ideligen återkommande bara gnäller om triviala ting som:

"Jag är för lång, för kort, för fet, för tjock, hår som är risigt och kanske till och för kort". 

Visst alla kan ha dåliga dagar men jag menar sådana som alltid återkommande gnäller om samma sak, som låst sig fast vid samma ämne och envist vägrar göra något annat åt det än att gnälla. Så tröttsamt, så uttråkande och jag tänker bara "men gör något åt det då".
 
En annan dag kanske jag orkar bry mig men idag skiter jag i alla gnällspikar, tänker stänga av alla inkanaler för detta. Nu ska jag försöka varva ned en aning, sticka några varv, skicka några mail och kanske till och med försöka säga något snällt åt min man. 

(Och nope ingen av er som återkommande hänger här och läser behöver ta åt sig, jag skriver inte om er)

halva klar

image1201
Jo men det blir nog en fluffig lång halsduk ändå, har faktiskt kommit en bit, nästan till hälften och jag känner mig inte urless på stickningen.

Alla inbokade grejer denna dag är avbokade, ikväll åker vi till vårdcentralen eftersom lilleman verkar ha ont i öronen. Nu ska det vilas en stund, ja inte jag men sjuklingen här hemma.

Vad grejar ni med?

grubblandet är över för denna gång

image1200
Pigg men lite feber har den lille, natten har varit lugn och han mår bra men vi avbokar diverse uppdrag denna dag. Tar det lugnt hemma med festis, piggelin, film och annat mys som man kan få när man är tre år och är lite febrig.

Inatt drömde jag massor, drömmar påverkar mig, ofta drömmer jag dock inget av mening men ibland drömmer jag så insiktsfullt,  som denna natt.
Jag behöver inte skriva någon för eller mot lista för en eventuell flytt till norr. I nuläget är det helt enkelt inte läge att flytta norröver. Det kommer garanterat fler chanser framöver ifall det är meningen att vi ska lämna huvudstaden för hemorten i norrland och nu tänker jag inte grubbla (finns det ordet verkligen?) på det mer för denna gång.

Ha en fin dag idag...

missade det igen...

Vi har varit och tränat hos sonens sjukgymnast, varit utomhus, busat och lekt och jag har kämpat med vad jag trodde var trots väl hemma. Sonen som alltid gillar att bada ville inte alls och då till slut märkte jag det, stackarn hade ju feber och inte så lite heller.

Nu känner jag mig som världens sämsta, allt som har med lillprinsen att göra har jag ju stenkoll på men nu missade jag det igen, att den tappre lilla hjälten kämpar på i sten trots hög feber.
Han sover nu så fint och jag hoppas det blir en smidig sväng av sjuka, att det går över fort. Ibland går det faktiskt hur bra som helst utan att behöva landa på sjukhus och annan dramatik.

Ha en go kväll...

katten mår också bra

image1199
Min katt engagerar folk i området, barn vill leka med den, har gett den egna namn och vuxna oroar sig så pass att jag får:
*Kommentarer av okända utomhus (han brukar promenera med mig då) om jag vet vem som rår om honom.

*SMS från okänd person om var katten befinner sig och att jag borde ta hand om djuret.

*Och nu senast igår en orolig tant som plingade på dörren och undrade ifall vi rådde om katten och ifall vi verkligen tog hand om den ordentligt.

På detta svarade maken, -jo min fru är hemma största delen av dagarna, katten springer ut och in som den vill, katten vill vara ute hela dagen, ibland vill han komma in vid lunch och sover alltid inne om kvällarna. Den har alltid mat och vatten i sin skål och jag tror inte alla katter i detta område har det lika bra som vår.

Tanten svarade jaha oj, ja men vi är så många som är oroliga.

Vet inte vad som gör att denna katt skapar sådant intresse. Halsband har jag slutat med för folk pillar bort det eller adresshylsan hela tiden. Visst borde det finnas annat viktigare för folk att oroa sig för?

Bild: På favoriten i området,

julen har åkt ut

image1197
Man skulle kanske tro att jag har julpyntat upp till taket hemma eftersom jag pysslat en del inför julen, men så är inte fallet, endast 2 stjärnor, en advenstljusstake, pepparkakshuset och en tomte som tillkommit efter jul. Så det är inget vidare arbetssamt att stöka undan julen. Slingan på balkongen får sitta kvar och likaså
grenarna med små lampor vid TV:n.
Som vanligt kommer jag att sakna det mysiga sken som adventsstjärnan i köket sprider, men det är det enda.

Bild: Sonen fick ju inte hjälpa till att bygga huset, gissa om han var lycklig över att få riva det...

Har ni fått bort allt julpynt eller sparar ni något framme.

rutig rea

image1198
Rutig rea hos
Burberry, skorna hade jag inte tackat nej till, såååå fina.

Bild: Lite från Burberryrean

flytta tillbaka inte lika självklart...

image1196
Nyårstulpanerna börjar ha gjort sitt, helgen har varit underbar, ny vecka och då börjar allt bli som vanligt igen. Känns som vi sedan jul har haft en enda lång semester med massor av trevligt. Nu är det många tankar som snurrar, planering framåt, nya lägenheten och så har det börjat dyka upp massor med jobb i norrland.

Vi har ju länge längtat efter att flytta från Stockholm och uppåt igen men lagt det på is eftersom det varit så snålt med jobb. Vi köpte lägenheten och tänkte satsa på att bo kvar ett tag till, det kändes bra att vi bestämt oss men så när vi gjort det så börjar jobben i norr dyka upp. Så typiskt och även om jag sagt att det skulle bli precis så känner i alla fall jag mig förvirrad. Var vill jag bo? Blir det bättre att flytta tillbaka? Men lägenheten? Och alla vänner? Tror jag ska ta och skriva en för och emot lista Stockholm vs Umeå och se vem som vinner, kommer nog att bli rätt lika och det är därför som det är så svårt.  

Ha en fin söndag alla ni:)

ni är så "last year"

image1192
Detta år kommer jag att vara supertrendig, i alla fall enligt senaste 
veckorevyn som hurrar för den nya snälltrenden. Alla sura tjuriga personer som dissar och skoningslöst kritiserar alla andra är helt enkelt ute år 2008. Jag tar till mig trenden, just bara för att jag gillar den och eftersom jag redan är riktigt snäll så blir det ingen större makeover eller något slags personlighetsbyte. Snäll utan att vara mesig, det är jag även om jag kanske inte direkt är den raraste när folk jäklas med mig. Men snäll och artig är jag och det mår jag riktigt bra av.

Jag förstår att Engla är upprörd över de stulna bilderna på dottern, förstår även att hon blir både besviken och förbannad över de tjuriga kommentarer som diverse folk har lämnat på hennes blogg angående det hela. Till alla dessa tjuriga typer (om ni nu mot förmodan skulle ha hittat hit till mig) vill jag bara säga att:
-Ni är såååååå himla last year.

Jag kommer i alla fall att märka mina bilder i fortsättningen, det var mycket enklare än jag trott. Har svårt för Photoshop men denna funktion var riktigt enkel, bara att öppna bilden i photoshop, klicka på knappen (se den röda pilen) välja horisontalläge och skriva det man vill, bra va och visst var jag lite snäll nu.

Ha bästa kvällen alla ni snälla:)

bara en till sen slutar vi

image1191
Ska inte tjata mer om dessa smoothies nu på ett tag men måste bara påa veckans godaste.
Frysta jordgubbar + svarta vinbär, lite juice, vaniljyoghurt och lättmjölk - en riktig höjdare.

Nu ska jag softa en stund medan maken är ute på äventyr tillsammans med sonen, lite avis men man kan inte följa med på allt hela tiden varje dag.

- Bara en till sen slutar vi. Är sonens favorituttryck och kan handla om allt från att få mer godis, mat eller något annat livsviktigt. Han brukar dock inte riktigt hålla det där med att "sedan slutar vi" så vi får väl se om jag kan låta bli shaketjatet framöver:)

Ha en toppenlördag ♥

jag har redan börjat maska

image1190
En ljuvlig morgon har vi haft här hemma, sonen vaknade som en sol och slog sovmorgonsrekord, 08.36 slog han upp sina blå, lovely!

Efter en smärre besatthet av julpysslande var jag tvungen att hitta på annat att pyssla med om kvällarna nu när julen är över.
Virka små rutor var inget vidare, lyckades få ihop så pass många att det på sin höjd kommer att räcka till en halv filt till ett mindre gossedjur.
Men sticka ska ju vara toppen, terapeutiskt för själen, kändisar gör det, så igår köpte jag garn på söder i en  liten garnaffärm men mest bara för att jag hade lust och jag har tänkt mig en ljuvlig halsduk till mig själv. Garnet är tunt och stickorna är enorma, borde gå snabbt men jag är ändå inte helt säker på om jag kommer att få till en hel, kanske blir det en halv halsduk, vi får se.

Ha en underbar lördag, vad hittar ni på idag?

fredagsmaten

image1189
Lite mer lajbans fredagskrubb än dagens lunch till middag bjöds det på denna fredag.
Entrecote, färsk pasta, vinsky, sockerärtor, röd och gul paprika, lök och vitlök. Kryddor så klart och så lite smulad mögelost över. Mumsigt och trevligt, inte lika nyttigt som lunchen men sååååå smarrigt.

Dagen har varit lite speciell, en återlämnad kjol inne i city, en make som glömde hämta oss men med vänner som bor mitt inne i stan som vi kunde våldgästa gjorde det inte så mycket att vi "glömdes bort".

Snart myser vi en stund till (maken fixar disk) och tja livet är så härligt bara trots allt.

Ta hand om varandra och massor av kärlek till er alla.

nyttigt värre


Hade lite grönsaker hemma som det var dags att göra något av så jag slängde ihop värsta hälsolunchen och det blev riktigt ätbart, gott till och med, gillar man grönsakssoppa så gillar man nog även denna. Ytterligare en rätt man kan använda Blendern till, himla bra julklapp måste jag säga.

2 morötter
2 rödbetor
Skivas och kokas i vatten, buljong/fond och favoritkryddor, salt, peppar, örtkryddor, paprika. När de nästan är mjuka, lägg i:
2 hela tomater
1 näve kikärter på burk
1 hackad vitlöksklyfta
När grönsakerna kokat färdigt blandas allt i Blendern tillsammans med
Färsk basilika
Färsk timjan
Lite mangold
Späd ut med överblivet spad från grönsakerna till lagom konsistens. Min blender är liten så jag fick köra i 2 omgångar. Jag kommer att ha fler nyttiga luncher framöver eftersom det blev en hel del över och jag känner mig supernyttig denna dag (än så länge i alla fall).
Jag åt soppan tillsammans med en hårdbrödmacka och en klick matyoghurt...


massor med favoriter

Ni är många som har trevliga bloggar, jag försöker hinna med att besöka er alla som kommenterar här. Nu kommer även jag att förhoppningsvis ha lite mer koll på er bloggare som jag gillar.
Har lagt till och sorterat in mina favoriter på Bloggkoll
 så att jag lätt kan se när ni uppdaterat. Hoppas verkligen på detta system. 

bas, rea och lite gratis



Nu har jag beställt favoritlinnena som är bra att ha under det mesta, slog även till på en reatröja och en reakappa, tunika och leggings fick man på köpet.

Nu blir det en kaffekopp till, morgonnyheter, bygga tågbana, pulkåkning och en tur in till stan är några av dagens aktiviteter.

Ha en fin dag. 

kvällsnöje


Roar mig med att läsa senaste Cosmopolitan och ser kanske filmen senare som följde med, vi får se. I detta nummer finns förresten recept på nyttiga Smoothies. Själv slänger jag ihop det jag har hemma, som idag, en halv banan, några vindruvor, lite osockrad juice, yoghurt och is. Smakade fint, jag är dålig på att äta vare sig fil eller gröt till frukost så därför passar kall fruktdryck mig perfekt och frukt har vi alltid hemma. Blendern är dessutom lätt att diska så jag tycker det är lätt, smidigt och smarrigt.

Bild: På kvällsnöje och senaste Smoothien, inte så snygg men god.

(Å ni som envist fortsätter kommentera på det gamla lössnoppsinlägget, läs vad jag skriver, jag har vare sig dissat lössnoppar eller andra sexleksaker, jag påpekade bara att jag inte önskade öppna sådana klappar till jul inför barn och släktningar och det måste ju få vara upp till mig, vad ni själva vill och önskar är ju upp till er.)

Ha en go kväll:)

nästan som hemma

image1185
Nästan som vintrarna hemma i norrland, njae helt ärligt nu när vi firade jul hemma norröver var där inte en gnutta snö. Vi har haft en härlig dag i pulkbacken här i Stockholm i alla fall.

Hur är läget hos er? Har det blivit vinterväder och snö eller har ni bara slask och tö?

Ooooops nu blev vi visst bortbjudna på middag:)

ut i snön

image1193
Äntligen har det snöat och snöar fortfarande här i huvudstaden. Pulka fram och varma kläder, bäst att passa på så länge det varar, ut i snön. Ha en mysig dag ni med...

god morgon på er

image1183
Min nya köksgrej, Blendern är en riktig hit i köket. Jag har fixat nyårsdrinkar, smoothies och nu denna morgon en riktigt härlig frukostdrink bestående av frysta jordgubbar, osötad apelsinjuice, en halv lime och citronmeliss.

Ha en härlig morgon alla ni, vilka ni än må vara...

förra året i bilder (några av dem i alla fall)

Förra året var inte bara tufft utan hade inslag av en hel del höjdpunkter också. Att följa bygget, den kommande bostaden har piggat upp.
 Julen i norr, en underbar upplevelse.
Torftigt med snö men ofta vackert ändå, 
vad sägs om regnbågen mitt i december.image1046
                                                                    
image447Tisdagstemat har roat mig och jag har deltagit nästan varje tisdag.
Diverse shopping 125198-526image1110image1015
har också roat mig
image891Klippte lugg som får stanna även detta år.
 
Började springa, kom i bättre form image711
och jag måste genast ta upp det igen
125198-823image1019 Kortare och längre turer till Umeå har givit mycket
Bröllopsdagen och sonens födelsedag är minnen för livet.125198-575
125198-481En liten kusin anlände, en liten prinsessa, underbart kul.

Sommaren i Stockholm bjöd på mycket regn, 125198-512
men så och vacker grön natur.
Summa summarum, inte ett helt tokigt år ändå när man ger sig tid och tänker efter, det nya som redan har börjat kan bara bli bättre.

mirakelkrämrapport

image1194
Har utökat i.d. produkterna med ett puder, "Mineral veil". Jag gillar i.d., resultatet blir naturligt och känns fräscht, jag kommer helt klart att fortsätta köra med i.d framöver.
Har ju även testat mirakelkrämen no 7 ett tag nu och själv kan jag faktiskt inte säga om den haft någon större verkan. Rynkorna vid ögonen är defenitivt inte borta det minsta, kanske att irriterad hud blivit lite lugnare. Min mamma har dock fått en likadan och den kanske fungerar bättre på henne.

bästa kniven

image1167

God morgon, där ute. Igår köpte vi trisslotter, jag fick två och mannen två, självklart vann jag inte ens 25:- så det är precis som vanligt med vinstlyckan för egen del.
Men i slutet på förra året vann jag ju faktiskt en kniv och den är enormt bra, lite för bra eftersom både jag och mannen lyckats skära oss på den.
Mina gamla Solingenknivar får vila ett tag i alla fall för nu används bara den nya.

Tack igen
Mira för den fina vinsten.


tisdagstema - nytt

image1195
Tisdagstema
, en utmaning för din kamera varje vecka, du kan också vara med. Denna vecka är temat Nytt
Har mycket nytt hemma hos mig så här efter jul, nya köksprylar, nya favoriter i badrumsskåpet, nya påslakan, nya leksaker. Mycket nytt och nytt för mig är även tulpanerna med glitter på.
Årets första, jag älskar tulpaner och kommer som vanligt se till att jag har en färsk bukett hemma så ofta jag bara kan.

Gott nytt alla ni och hoppas ert år kommer att bli givande, inspirerande och alldeles underbart.

gissa bilden-svaret

Glömde ju att visa svaret på "gissa bilden". Exotica gissade rätt först, en juicepress för citrushalvor från Lékué

En rätt så onödig pryl kan tyckas men den är faktiskt jättebra.

god fortsättning

image1175
God mat, tillsammans med vänner, trevlig dukning, raketer och glada barn, ett trevligt avslut på år 2007. Idag en ny dag, årets första och det snöar ute. Min nya
almanacka har inte kommit ännu så jag har inte fyllt i ett endaste blad i den. Har inga större planer för dagen, vet bara att jag inte kommer att titta på Ivanhoe i alla fall, känns inte det minsta lockande.
År 2008 blir nog ett riktigt bra år hoppas jag.
Ha en fin dag idag och god fortsättning...