Snö i huvudstaden

Den här veckan har väl varit si så där, mitt tålamod har prövats över maxgränsen och det enda positiva med det är väl att vi alla (i min familj) nu vet var gränsen går helt enkelt. Ibland orkar man inte, bryta ihop och gå vidare och det är väl vad jag har pysslat med, typ.

Men nu är det äntligen Fredag och helg, "chefen" är på middag med jobbet. Så ikväll blir det myströja på och en massa bus med sonen. Sa försöka försöka att smita undan att leka med Bakugan.
Är det någon vuxen som förstår sig på att leka med de små färgglada plastbollarna? Inte jag i alla fall.

Bild: Från HM, dagens inköp, varm i vinter, mysig ikväll.

Ordnat kaos?

Jag har kryat på mig, klarat av värsta nikotinfria tiden, slutat med plåstren och det verkar faktiskt som om det går vägen detta.

Jag har även överlevt ett barnkalas (i Söndags) med 17 vilda 6-åringar, ett kalas som hette duga, barn, ballonger och fika överallt, skattjakt och lekar.
Sonen fick som han önskat, ett riktigt Alfons Åberg-kalas, med ett något så när ordnat kaos i två timmar. Alla nöjda och glada även om vi vuxna konstaterade att ett kalas i samma omfattning ej kommer att äga rum fler gånger, nästa år hittar vi på annat.


Beroendefri?

Denna vecka har känts overkligt lång, vaknade i Söndags med en horribel (roligt ord) förkylning, trotsade hängigheten och masade mig iväg på inredningsmässa och hade vänner på middag senare på kvällen, därefter dog jag en smula, typ i fyra dagar.

Men på femte dagen skedde det, denna morgon vaknade jag och mådde äntligen lite bättre. Jag har sovit bort det mesta av både förkylning och diverse möten och andra nödvändigheter. 
Men jag är piggare i alla fall, tack och lov och nikotinplåstret (använder inte plåster varje dag) hjälper en aning, jojo här ska det slutas att snusa efter en si så där 20 år.
Jag kämpar på, det är inte lätt.
Jag saknar mitt snus så mycket att det nästan värker i hjärtat, eller vadå nästan förresten. Det värker faktiskt i hjärtat, helt på riktigt.
Snusrehab, finns det?

...

Monsterförkylningen kom och tog mig i Söndags och sedan dess har jag legat däckad, återkommer när jag känner mig lite piggare.

Bra jobbat mannen


I förrgår firade vi sonen som fyllde 6 och igår firades maken för att han lyckats kamma hem chefsjobbet.

Blommor, grattis och champagne.

Och så mat förstås, himla god potatiskaka som jag kommer att göra fler gånger, jag hade dock bara fetaost i, ingen riven ost som i
receptet och inte alls lika mycket smör, bara lite till stekning .

Billig julshopping


Passade på att ta en sväng förbi Ceannis utförsäljning igår, massor av billiga väskor och kuddfodral mm.
Slog till på några julklappar till mammorna, är rätt så förvånad att jag börjat julshoppa redan nu, har aldrig lyckats komma igång så här tidigt förut.
Ceannis utförsäljning pågår tom idag Fredag klockan 18.00 på Linnégatan 89B.

Fotofrukost


Igår morse var jag på en väldigt trevlig frukost på
Expert med föreläsning av Peter Stahre om fototeknik. 
Jag blev riktigt peppad att äntligen ta tag i saken och fördjupa mig mer i ämnet, skaffa ett lite vassare objektiv och en extern blixt som man kan vinkla så att inte blixten kommer precis rakt på föremålet för fotot (kanske går lättare att fota sonen då som avskyr blixten).

Jag hör till kategorin som har automatinställningen på och hoppas på det bästa men jag ska avsätta tid att lära känna min kamera lite bättre helt enkelt. 

Tusen tack Expert för en trevlig morgon.

Bild: Mia, Delinda och goodiebagen



Lillprinsen fyller 6 år


Tidigt i morse uppvaktades sonen med sång, frukost och massor av paket på sängen. Nöjd över presenterna begav han sig iväg till skolan och jag rusade iväg på andra trevligheter (berättar mer om detta senare).

Nu vill jag bara hämta hem 6-åringen från skolan så att vi kan fortsätta fira hela dagen lång.
 
Hos oss får alla födelsedagsbarn, stora som små bestämma vad det blir till middag. Valet står mellan korv och makaroner eller pizza på restaurang.
Vi får se vad det blir, jag hoppas på det senare.

Innan soffläget

Har precis varit ute i höstmörkret på en slags PW tillsammans med SkärgårdsCilla, en minst sagt uppfriskande stund. Vi pratade om så bra saker, viktiga saker, så som att man ska ta hand om sig, göra något nytt, våga tro på att det går osv. En upplyftande, energirik stund.

Strax blir det att sätta sig djupt ned i soffan, spana på TV och kanske fixa lite med naglarna.
Ska bara slänga in mig i duschen först och därefter hoppa i morgonrocken som duger lika bra om inte ännu bättre om kvällen.

Desperate housewivesCougar town
Bild:
DH och Cougar

Vad har jag gjort?

Efter många diskussioner fram och tillbaka kom vi fram till att ingen i denna familj ville ta ställning och välja ut vilka barn som skulle få komma och inte till sonens födelsedagskalas. Så det blir alla helt enkelt, hela klassen, galet många ungar...

Inte vidare enkelt om nu alla väljer att komma,
vi får se, jag hoppas på en si så där 5-10 stycken.
Och nu har du mycket att fixa med min bästa make. Jag bakar, förbereder och du håller rätt på ungarna nästa Söndag, bra va...

Lyckan, kärleken och meningen med livet...

Denna film såg vi igår, en riktigt tjejfilm med mycket värme och tänkvärda dialoger. En fin film helt enkelt och jag kommer att läsa klart boken som jag började med för några veckor sedan men inte blev klar med eftersom att jag tyckte den var lite tungstartad och sorgsen.

Och vad mysigt det är att gå på Bio, det kommer att bli fler besök kan jag lova. Ha det som goast denna soliga Söndag.

Bild:
CDON

Höstlöv på bordet


Helt klart funkar det med överdos av självpepp vilket gårdagen mestadels bestod av. Jag pysslade med sådant jag gillar och sådant som piggar upp en aning.
Så som att ta en promenad i skogen, plocka löv och dekorera middagsbordet. Mysa runt i en velourmorgonrock i flera timmar, färga håret, laga en mustig höstgryta, tända ljus och äta med familjen. På kvällen var jag på riktigt bra humör igen och vi avslutade den tillsammans med goa vänner, dock byttes morgonrocken mot kläder.

Och ikväll ska jag göra något ovanligt, ovanligt för mig, jag ska nämligen gå på bio med en väninna.

Ha det finast♥

Mockaväska


Äh det är så tråktigt att läsa om andras sugiga humör så här kommer ett tips istället.
En rymlig, prisvärd mockaväska från MQ-outlet som dessutom sitter bra på axeln.
Jag skulle gärna använda den själv men min mamma kommer att få den i present. 299:- istället för 699:-. Himla bra pris tycker jag.

Pepp

Allt började med en seg förkylning och sedan vet jag inte vad som hände, sliten, seg och svårt att hålla reda på saker/tider/papper, hjärnan har känts som ett enda grötmos.
Kanske någon slags höstdepp? Ingen aning, men nu ska detta väck genom självpepp.
Fram med rosa boken bara, skriva något fint om sig själv fast det är svårt, plocka fram kameran, fota en blomma eller något...

Ja men se där, det blev en blomma, nu ska jag fortsätta rycka upp mig och ta tag i dagen todoo, å så är det ju Fredag, bara det piggar upp, pepp.