vilse i pannkakan 2


Igår gjorde jag pannkaksbrunch, mycket gott och pankisarna serverades med hjortronsylt och vaniljcremefraiche. Kan verkligen rekommendera dessa American pancakes, jättegoda och trevligt med lite omväxling. Just nu behöver även jag lite omväxling, känner mig smått uttråkad. Får ta och styra upp någonting så det blir lite action här hemma. Ha en fin söndag, här skiner solen...

Bild: På mina pannkakor

shopping

image915
Har haft en alldeles ljuvlig dag idag tillsammans med familjen trots att det regnat på oss. Jag har även köpt
mattan och så hittade jag klänningen från Bondelid som jag ångrade att jag inte köpte i somras.

Ikväll ska jag bege mig ut tillsammans med en väninna på något soft och lugnt ställe. Vi kommer väl att surra i kors gissar jag och skulle någon få för sig att vilja bjuda oss på drinkar kommer vi garanterat att säga.
-Tack men nej tack...
Jag har alltid valt själv vilka jag vill umgås med när jag går ut och skulle aldrig drömma om att någon annan skulle pröjsa för min dryck. 
Tjejer stoppa den sanslösa trenden som åter tagit vid på krogarna, låt inga sprittorskar göra sig besvär. Tacka nej och betala drinken själv.
Ha en härlig kväll alla ni och vad ska ni hitta på?

Bild: På Bondelidklänningen som jag inte kunnat släppa tanken på, så jag är rätt så glad att den fanns kvar:)

de gömmer sig där ute i cybern...

Ooooooo så nice det är när man ramlar in på nya roliga bloggar. Jellon fastnade jag direkt för, en kreativ konstnär som skriver om diverse gott och blandat, me like a a lot.
Kom igen bjud på era favoritbloggar, eller meddela din egen så jag hittar till er eller era favoriter:)

Nu ska jag fixa frukostplättar till familjen...

Amerikanska frukostplättar

 

2 portioner

 
 

Ingredienser

finns som ekologisk vara2½ dl vetemjöl
finns som ekologisk vara1 msk socker
 1½ tsk bakpulver
 ½ tsk salt
 2½ dl lättfil
finns som ekologisk vara1 ägg
 2-3 msk margarin


    

Tillagning

Blanda de torra ingredienserna. Rör ner fil och ägg. Grädda genast plättarna i fettet i en plättlagg.



Bilden kommer härifrån och receptet här.

Tre röda rosor, en nagelklippare och Tacos

image914
Jag blev barnsligt lycklig igår när maken kom hem med blommor till mig och började genast i mina tankar lalla "
bla bla bla bla bla, and then he kissed me". Ja inte vet jag varför, jag var inte ens född när den låten var poppis. Känner mig ibland som en smågalen Ally Mc Beal med olika temasånger i huvudet som bara poppar upp helt ofrivilligt (tur at det bara är jag som vet om det).
Maken blev lycklig han med, över en ny nagelklippare som jag köpt idag eftersom den vi hade innan hade försvunnit.
Sonen blev lycklig för att han för första gången fick smaka tacos, inga skal och en lite nyttigare variant utan sås, massor med majs och ärtor.
Så man helt klart säga att gårdagskvällen gick smått i lyckorus, små enkla ting som glädjer var och en i vår familj. Tre röda rosor, en nagelklippare och Tacos... 

Vad hade ni för er igår?

Bild: På rosorna och äntligen kom vasen på TV-bänken till användning.

doftar godis i alla fall


Jag har hur lätt som helst att lockas av det andra skriver om diverse produkter. Så var fallet gällande 29 kronors bodylotionen från HM. Kommer inte ihåg vilken tidning som skrev riktigt vad men att innhållet skulle skimra fastnade i alla fall. Så jag köpte den, den skimrar ingenting men doftar godis i alla fall och för 29 kronor kan man ju inte ha speciellt stora krav.

En riktigt god morgon önskar jag er alla och jag känner på mig att detta blir en himla bra dag:)

grön och gul höst...

image912
Såg det verkligen ut så här när vi var ute idag? Jag som tyckte det var grått och trist, nåja det är mysigt i området där jag bor och mina joggingturer har gått alldeles utmärkt om kvällarna. Men igår bara någon timma efter att jag sprungit blev en man knivskuren precis där jag brukar jogga. Lite läskigt faktiskt och jag ska försöka komma mig ut innan det blir mörkt.
Nu skall det förberedas för Tacokväll, sedan springer jag en sväng, därefter äter vi och sedan softar vi...
Vad gör ni ikväll? Ha det trevligt hur som haver...

stökigt i hallen...

image911
Hallen är det första intryck man får får av ett hem och som oftast tycker jag att det är svårt att möblera i en hall. Nu har vi världens minsta hall och jag har försökt hitta på en lösning utan hatthylla. Jag har nämligen hatthylleskräck, jackor som hänger i drivor, skor som ligger huller om buller skapar ett stökigt intryck speciellt med tanke på vår entré i miniformat.
I nya lägenheten vill jag ha en lösning som den på bilden för alla jackor och skor, så är det bara att dra för "stöket" med skjutdörrarna.

Bild:
KA DESIGN

trött på modellandet

image910
Jag säger tack och adjö, livet som modell är för tufft, motvilligt visar jag upp de sista fotona. Lite mer påklätt denna gång, naken har ni ju redan sett mig
här. Kan inte påstå att detta är de bästa fotona på mig, men det blir så när jag är trött, får liksom inte till det där "suget" i blicken.
Som sagt jag har ju mest varit ute och röjt runt tillsammans med grannen de senaste dagarna. Nä nu måste jag få till en ordentlig skönhetssömn, ryggtavlan på den sista bilden säger väl allt tycker jag.
Mjau....
Foto: Taget av en urjobbig matte igår

fredagssnurr

Oj vad denna vecka ha gått fort, redan fredag, bästa dagen som jag vanligtvis brukar längta efter är nu bara här. Denna helg skall det shoppas presenter och så ska jag pyssla med sådant som jag vanligtvis inte gör så ofta-baka.
Hade inte tänkt köra en Filippa Reinfeldt (plocka upp ur köpta påsen, lägga på fat och låtsas att jag bakat själv) nästa helg. Inte för att det på något vis är fel på köpt fika men jag brukar baka till kalas i alla fall, bullar, moccarutor och några småkakor. Min mormor var fenomenal på att baka kakor. När hon gick bort efterlyste jag hennes kakreceptgömma, dessvärre gick den inte att hitta eller så fanns där ingen. Hon var duktig på allt som hade med bak och mat att göra, det är snart tre år sedan hon gick bort och nu fick jag ett il av saknad efter mormor...

Och oj vad snurrigt babbligt det blev här nu då Fredag- Filippa Reinfeldt-baka-kakor-mormor-godmorgon, äh
Godmorgon på er alla...

finaste mattan

Stad














Jag är kär i mattan på bilden, vill verkligen ha den i sonens rum. Är den inte underbar? Ja hela
nätshoppen är fantastisk. Jag tackar bloggen barnfeber för tipset. Nu ska jag bara övertala maken om att vi inte kan klara oss utan denna runda goa matta. En tur till sjöstaden på lördag är ett måste...


det snackas...

image909 

  • Vad minns du mest (förutom regnet) från sommaren 2007?
    De gröna bladen, blommorna, den goda maten, bröllopsdagen, lägenhetsköpet och resan till norr...
  • Har du haft en skön sommar? Motivera gärna!
  • Den har faktiskt varit riktigt bra, lugn och harmonisk.

  • Har du rest något, var? eller stannat på hemmaplan?
    Bara till norrland, annars mest hemma med kortare utflykter.
  • Är det viktigt för dig att ligga på stranden och få fin färg?
    Nope.
  • Vad är din favoritsyssla på sommaren?
  • Allt man kan göra utomhus tillsammans med familj och vänner. Man umgås mer på sommaren.

    Bild: Diverse bilder från i sommras...

    Vill du också snacka tjejsnack, titta in
    här.


    en god tårta tack?

    image908
    Det börjar nalkas 3-årskalas här hemma, nästa helg fyller han den lille och det skall firas med pompa och ståt. 1-årsdagen firade vi en hel helg, 2-års-dagen blev inte sämre den och jag som inte är någon bakerska av stora mått gav mig på att göra en biltårta. Det tog en herrans tid och jag gör gärna inte om det en gång till. Nu har dock sonen gett mig en svår nöt att knäcka, han vill nämligen ha en tårta som är god! Problemet är bara att han inte gillar tårta och absolut inte grädde. Själv älskar jag gräddiga tårtor så jag gissar att det kommer att bli två olika, en god (?) och en med grädde.

    Har ni några tårtfavoriter?

    Bild: På förra årets biltårta, hemlagad prinsess, med färska hallon...

    en Favorit


    Jag såg den först hos Helena och jag gillar den också. 349:- på Indiska, kalaspris...

    körsbärstomater och frysta ärtor...

    image907
    Igår lyste det rött i tomatplantan på balkongen, jag som nästan hade glömt bort den plockade in den sista skörden. Den lilla plantan har bjudit på tomater hela sommaren och tomaterna har sonen fått. Han äter inte godis men bjuder man på körsbärstomater och frysta ärtor blir han salig, det senare förstår jag faktiskt inte...

    Bild: På de sista tomaterna...


    ingen morgontur i dimman...

    Jag försöker ofta lura mig själv och på kvällen säga "jo men i morgon då ska jag kliva upp tidigt (innan mannnen åker till jobbet) och bege mig ut på en uppfriskande joggingtur. Hur käckt som helst och det är nästan så att jag tror mig själv på kvällkvisten men eftersom jag är en znoozmästarinna  så är det mycket svårt att lura mig själv före tuppen gal klockan 7. Självklart blev det ingen morgonjoggingtur i dimman denna dag heller, får bli ikväll istället.
    Godmorgon alla ni, hoppas att allt är bra?

      Chunky yarn knit coat large view
    Bild: Jag gillar modellen på denna lilla jacka från Anna Sui. Hmmm kanske skulle damma av symaskinen ändå och fixa en liknande i mörkt brunt eller svart. Denna hittar man på
    net-a-porter i alla fall.

    katten är (var) hemma igen...

    Efter ett envist lockande från balkongen kom han fram, stannade i 10 minuter, glufsade i sig käk och drog ut igen. Aningens osocial för tillfället måst jag säga, fast det är väl lika bra att passa på att vara ute för när det är kallt gillar han inte att vara ute.
    Borde väl inte erkänna men jag glor på TV ikväll igen, Grey's eftersom jag sett hela första säsongen av Heroes klart. Ha en go kväll...
    image906
    Bild: Å inte vill han vara med på bild heller...


    höst och saknad katt...

    image904
    Hösten har inte kommit på riktigt ännu tycker jag, igår var det för varmt med sommarjackan, det blommar fortfarande i balkonglådan och de flesta bladen på träden är fortfarande gröna. Vi har varit ute här på förmiddagen, mestadels letade vi efter katten som inte varit hemma på ett tag. Det var bara den halvlömska bästisen grannkatten som dök upp när jag lockade med en rasslande kattmatskartong. Hoppas min kattprins dyker upp snart...

    Bilder: Från dagens promenad...

    målinriktad och mutad...

    Jag har ett litet personligt system för att uppnå diverse mindre mål som jag satt upp för mig själv. Systemet är väldigt enkelt och går helt enkelt ut på att jag belönar mig själv när målet är uppnått. Kan vara en liten resa, en happening eller pryl som jag vanligtvis inte köper till mig själv men som är önskvärd. Snart har jag uppnått ett sådant mål, jag har dock ännu inte bestämt mig för vad jag ska belöna mig med...
    CHECK SILK SCARF
    Bild:
    Burberryscarves

    hur gör man?


    Så fort jag slängde ned kycklingen i wokpannan kom jag ihåg varför det var så länge sedan jag wokade...
    För att jag inte kan helt enkel, vet inte vad jag gör för fel? Kanske att jag har för mycket i pannan, ingen aning. Istället för några snabba rykande wokminuter blev allt ett enda slabbigt långkok. Förvisso inget fel på smaken men nästa gång slänger jag ned allt i en vanlig gryta och kokar skiten, jag blir sur när det inte går som jag tänkt och helt seriöst, jag ska aldrig woka igen. Eller så väntar jag väl så länge att jag glömt hur kass jag är på denna kokkonst...

    det var inte så svårt...

    image902
    Både Helen och emmzy hade rätt men mest rätt hade
    violin som så observant såg att där var en krage under frukosthjärtat. Ett frukosthjärta som ramlat ned på Feminatidningen och som tillsammans med de övriga i skålen denna dag blev min lunch, i gott sällskap med både yoghurt och hjortronsylt. Nu ska det wokas kyckling, var jättelänge sedan. Inga övriga överraskningar för ikväll fortsätter burktittandet, närmast DH.
    Ni då? Vad har ni för er?

    mer kärlek till folket...

    image901
    Jag bjuder på ett hjärta idag, mer hjärtan och kärlek till folket! 
    Ser du vad det är på bilden?

    tisdagstema

    image900
    Gammal, gammal, vad är gammalt egentligen? Hur gammalt ska något vara för att vara gammalt. Sonen blir snart tre år gammal, då blir det ett stort kalas och vi skall fira livet, hans liv och att han stannade hos oss. Jag vill att han ska få ett långt liv, leva länge och bli gammal, ibland önskar jag dock att han fick vara liten och bara tre år för alltid. Han är så omedveten om att världen utanför och omkring oss inte alltid är så god och lätt att leva i.
    Jag tycker att gamla människor är vackra, de bär på så många hemligheter och information. En gång när jag var liten intervjuade en reporter min mormor om livet förr i tiden. Ååååja, sade hon, jag är ju inte så gammal men när jag var liten... Och så började hon berätta och jag lyssnade fascinerat på. Min mormor var rädd för att åldras men jag tror inte hon var rädd för att dö, hon ville bara hinna med lite till, hinna se sitt barnbarnsbarn, min son. Hon hann inte det kära mormor, men jag hann tala om hur mycket jag älskade henne innan hon lämnade oss eftersom att jag gjorde det så ofta.
    Men nu är det ju bara en gammal handgjord lackväska jag har valt att visa i denna veckas tisdagstema. En väska från Maid Marion, vet inte hur många år den har på nacken men gissar att den gjordes långt innan jag föddes i alla fall. Jag har använt den vid några tillfällen, senast på min mormors begravning och nu i skrivande stund undrar jag vad den bär på för historia. Den som har ägt den innan har i alla fall varit rädd om den för den är i mycket gott skick.
    Den är gammal och vacker tycker jag.
    Denna veckas
    tisdagstema är som ni säkert förstått gammal....

    tv kväll...


    Kunde inte låta bli att titta på VB programmet på 4:an igår. Och jo hon har massor med pengar, kan faktiskt skratta, har paparazzis flåsande i nacken dygnet runt och är inte bara helt självupptagen hela tiden, inget som förvånade mig, hon är väl en människa hon med. Lite småroligt kvällsnöje och jag kunde inte låta bli att förundras över kvinnans sköra och vingliga intryck. Därefter roade jag mig med Heroes men inte hela natten. Himla massa TV men så kan det bli ibland. Men innan hade jag sprungit en joggintur i alla fall och den fick mig som förutspått på lite bättre humör.
    Såg ni programmet om Victoria igår?

    surtjurig...

    Har röjt upp i gossens rum, torkat golv och annat superkul. Jag blir alltid surtjurig när jag städar så trots att jag känner mig lite småhängig ska jag bege mig ut och springa. Då kommer jag i alla fall att springa bort lite sura miner och skina som en sol ikväll.
    Himla bra tycker jag.
    image899
    Och så var det visst
    någon som letade långärmade klänningar till sötaste prinsessan. De på bilden från Nanoou och Plastisock tycker jag är hur fina som helst, bilder från Babyshop.

    vad pysslar jag med om natten...

    Sova är ju viktigt men ingen i vår familj verkar vara intresserad av det just nu. Vi är lite trötta och kinkiga men vägrar sova ändå. Nu har sonen som vanligtvis inte vilar på dagen äntligen slumrat till. Den annars så smidiga nattningingen rubbades totalt efter sjukhusvistelsen och vi har inte lyckats hitta tillbaka ännu, men det kommer...
    Själv sitter jag nu framför smurfburken med mitt enda botemedel mot tröttheten-kaffekoppen.
    Och varför är jag trött då? Helt och hållet mitt eget fel så jag klagar faktiskt inte. Har blivit totalt Heroesbesatt och ligger fascinerat och spanar på hjältarna nattetid.

    Bara ett avsnitt till, bara ett avsnitt till, lite till... Ooooops nu kommer jag att vara död i morgon och inga hjältar kommer att hjälpa mig dagtid. Och jag blir hemskt bekymrad om Peter Petrelli inte får ordning på sina krafter snart.

    Bild:
    Googlad

    favoritdofter

       
    Många har visat upp sina doftfavoriter och jag gör så även jag. Jag använder ofta och gärna parfym, inte mycket dock och doften ska bara anas. Inget parfymmoln svävar runt mig, överdosering är bara  vidrigt och dessutom hänsynslöst mot allergiker och andra.
    Jag "snöar" nästan alltid in på en doft i taget och nu är det Euphoria som gäller. Har fått många kommentarer om att jag doftar gott när jag använder den.

    Bild: Euphoria, Calvin Klein, Gucci envy me 2, Clean och DKNY Delicious. (Bilderna är googlade)

    morgon...

    Tröttare än tröttast men laddar upp med motgiftet kaffe. Tillvalsbeställningen är skickad och klar och jag känner mig nöjd över våra val och att det nu är färdigt. Idag har vi inget inbokat, ska bara mysa denna måndag. Ja röja undan lite så klart också.

    Bild: På  favoritkrukan och den frisserade blomman som faktiskt lever fortfarande...

    färger...

    image897
    Ett virrvarr av tapeter och färger gjorde att vi till slut valde en ljusblå tapet till sonens rum och en ljus med vita blomrankor till gästrummet som ingår i tillvalet. Resten kommer att målas i Stockholmsvitt och så sätter vi själva upp de fondtapeter som faller oss i smaken. De tapeter som byggföretaget hade att erbjuda var verkligen inget vidare.
    Men vi har haft en trevlig eftermiddag med fika på fik och besök hos vänner som själva var i ombyggnadstagen hemma.
    Ha en härlig söndagskväll...

    tapeter...

    Mår lite bättre idag men planerar att bara ta det lugnt här hemma.  Det enda som måste fixas är en riktigt god frukost och senare ta en tur till Alviks Måleri och välja tapeter/färg till lägenheten. Här är några favoriter som jag ska spana in lite närmare. 
    image896


    gamla godingar, halsont och feber...

    Vad glad jag blir när "gamla" godingar lämnar kommentarer här, ibland "tappar" jag bort några av er men hittar tillbaka igen när ni hejar på mig här. Kanske skulle ta och länka till lite bloggfavoriter ändå, vi får se. Min vapendragare och min vän Svägerskan är den enda i nuläget som jag har stående på länklistan.
    image895
    Idag blev det inte mycket gjort, jag som trodde att jag skulle klara mig har denna morgon drabbats av förkylningen. Ont i halsen och feber, mindre kul men min plan är att jag snart ska gå och lägga mig i förhoppningen om att sova bort febern, det brukar funka ibland. Det måste gå för jag har som vanligt inte tid att vara sjuk, vem har det egentligen.
    Vad ska ni göra denna lördag?

    Bild: Botkier på rea hos Fåfäng, inte min färg dock men någon annan kanske blir sugen...

    bilder från igår...

    image893
    Det är sällan jag lyckas med allt som läggs upp på tallriken, alltid är det något som varit inne i ugnen lite för länge eller som blivit kryddat för lite.
    Igår blev dock allt lyckat och smakade smaskens. Sparris kokad i buljong, rödvinsås, oxfilé, ugnsbakade rödbetor med chevréost och honung, till detta tärnad timjanpotatis.

    vänner...

    Vännerna, vännerna, vännerna...
    Tänker på er hela tiden, kram och ni vet ju att vi finns här hela tiden, så himla nära.

    Älskar er, så mycket..........

    en underbar dag, det är ju faktiskt fredag...

    125198-892
    Vi har väl inte direkt krupit bland buskarna utomhus idag men en härlig promenad blev det i alla fall och varmt var det också. Vi är så tighta jag och sonen så därför skriver jag oftast vi, ska försöka sluta med det och finna min egen person. Någonstans gömmer hon sig bakom bladen, den där människan med nyklippt lugg och rynkor kring ögonen som inte kan maskeras med skönhetsprodukten
    Too faced Wrinkle Injection .
    Nu är det bara maken och sonens far som saknas här hemma, det väntas rödbetor med honung och chevré, oxfile, sparris, rödvinsås och en och annan liten potatis.

    Ha en underbar kväll

    Bild: Det är ju jag:)

    matte...

    image890
    Lite shoppingsugen börjar jag allt bli och med tanke på att jag har rabattcheckar på både Åhléns, HM och Lindex så borde jag ju kunna hitta något billigt. I morgon får det bli en liten budgetshoppingtur tror jag, om jag hinner det efter tapetval och annat som ska fixas.

    -Ett plus ett blir?
    (jag)
    -2 (sonen)
    -Ett plus två blir? (jag)
    ........Lång paus........
    -Tolv! (sonen)
    Och som vanligt är han inte helt ute och cyklar den lille...

    Bild: Eget collage med bilder från Lindex, hoppas de ej blir tjuriga....

    och vi är inte pingstvänner heller...

    image888
    Lillmonstret sover en stund, sovtiderna har blivit helt tokiga sedan sjukhusvistelsen så jag är glad att han kan vila en stund nu så att han blir på bättre humör.
    Det börjar återgå till det normala här hemma (vad nu det är? Något man känner igen i alla fall) och precis som vanligt dimper tidningen från Pingstkyrkan ned i brevlådan.
    Varför vi får den vet jag dock inte, jag har aldrig varit pingstvän och har inga som helst planer på att någonsin bli det heller. Jag har dock slutat bli förvånad när den kommer, förut tänkte jag, men vad? Och varför? Borde väl ha slagit en pling till Pingstvännerna för länge sedan och stoppat det hela, en tidning mindre i pappersinsamlingen, men det blir liksom aldrig av, en annan dag...

    Bild: Roligare tidning än denna får gärna ramla ned i min brevlåda...

    vi kallar det inte fredagsmys, gör ni?

    Det blev ingen kvällssolning igår men däremot en springtur i regnet och jag blir fortfarande förvånad över att jag klarar av att springa i 40 minuter utan att svimma av.
    Men idag är det fredag och jag hoppas att vi får en fin dag, inga större planer och ikväll gissar jag att vi gör som de flesta andra med kids hemma, myser, tänder några ljus och äter något gott. Många kallar det fredagsmys men där går min gräns, tycker det låter så mesigt. Kanske ännu nördigare att haka upp sig på ord men det är så typiskt mig, jag myser gärna men vägrar kalla det för fredagsmys och skulle maken börja använda sig av det ordet skulle jag titta på honom som en fågelholk och undra vad som gått på tok.

    Ha en mysig morgon alla ni

    det blänker...

    image887
    Mitt köksbord i ek blänker och jag känner mig lite smått lycklig denna dag. Nu är det ju alldeles nyinoljat och så här fint kommer det inte att vara länge till. Det är dock inte bordets glans som får mig till lyckorus utan små saker man annars så lätt tar för givet. 
    Idag är första dagen hemma sedan vistelsen på sjukhus som sonen är riktig pigg och snart kan vi ta en tur utomhus, det var så länge sedan och det är lycka det. Lycka över en son som blivit friskare, så pass att vi kan gå ut och andas frisk luft tillsammans, det värmer och sprider ro i hjärtat.

    -Men vad är det för en färg på en pinne? (sonen)
    -Den är brun. (Jag, förvånad över den väl genomtänkta frågan)
    -Jaa (sonen)
    -Vill du gå ut idag? (Jag)
    -Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! (sonen)

    mina favoritprodukter

    Hittade en utmaning hos Mi...

    Vilka är dina favoritprodukter?
    Svara på frågorna och så ska du även lägga in bilder på några av produkterna.
    125198-333
    Schampoo: Bra budgetshampo i serien Phc
    Duschkräm: Diverse men använder ofta duschkräm från Victoria´s Secret Garden collection
    Bodylotion: Har ingen speciell favorit faktiskt
    Sminkprodukter: Model co facebace, Mac puder, YSL concealer, Dior vit ögonpenna, Smashbox Cream Eye Liner, Diorshow mascara, Lancome rouge och Dior läppglans
    Hårprodukt: Diverse inpackningar, märke varierar
    Skönhetsprodukt: Rengöring från Apoteket
    Favorit parfym: Euphoria, Calvin Klein
    Favorit nagellack: Gillar Essies lack

    skabbig...

    Den senaste tidens minst sagt pressade situation har satt sina spår på många vis. Allt är ju så mycket bättre, vi är ju hemma och det är riktigt bra men själv ser jag ut som skräp. Sliten och trött, skabbig helt enkelt med mörka ringar under ögonen.
    Jag mår inte bra av att se ut som en rugguggla och måste helt klart göra något åt det.
    Tror jag ska lägga mig i syntetsolen (jag vet att det inte är hälsosamt med solariesol men jag gör det ytterst sällan) en liten stund ikväll och planera något avkopplande inför helgen. En liten weekendresa längre fram kanske när allt lugnat ned sig lite.
    sampar
    Kanske Sampar skulle kunna hjälpa mig, vem vet och i nuläget får jag inget svar på det för jag planerar ingen shopping den närmaste tiden utan ska lägga slantarna på inredning. Men för er andra som känner er sugna så kan ni titta in här...

    inredningsinferno...

    Nästan all inredning till lägenheten är nu vald, med 5 minuter kvar av mötet skulle tapeter väljas. Jag var då tvungen att bryta och meddelade att det var omöjligt att i all hast bestämma vad som sitta uppe på väggarna. I vissa rum lär det dessutom bli till att tapetsera själva eftersom byggbolaget inte sätter upp annat än Boråstapeter. Men jag hänger inte upp mig på det även om jag kan tycka att det är lite märkligt, jag är glad att vi lyckades bestämma oss nästan färdigt i alla fall.
    Ek, grafitgrått, vitt och rostfritt är väl grundtemat i vårt nya hem.
    Denna natt har jag drömt om inredning, kakelregn, rappliga lådor i kök, spotlights eller inte. Vi kan ändra oss tom måndag sedan är det stopp.
    Gomorron därute...

    snålgratäng

    image874
    Gjorde en mycket nyttig fiskgratäng härom dagen, inget smör, ingen ost och ingen grädde. Jag tyckte väl att den blev sådär men sonen och maken gillade den i alla fall. Kalorisnålt värre.

    Men ingen banting här inte för efteråt smarrade vi vuxna (sonen hade gått isäng) på blåbär/krusbärspaj med smör i smeten och toppat med grädde, slurp...
    image886
    Nu bär det iväg, inredning ska väljas denna dag, lite nervös faktiskt. Ha det gott...

    så fina...

    image885
    Jag som tycker det är lite svårt med bra och snygga höstskor förtjusas lätt av höga klackar, inte vidare praktiskt men ack så snyggt.
    Dessa
    YSL skor skulle jag gärna trippa runt i, dock är det ett par höga stövlar som jag är ute efter, inte det lättaste eftersom jag tydligen har vader som timmerstockar från urskogen.

    Bild: Spana in länken ovan.

    i´m a lynette

    image884
    Oooo så bra DH var igår, nu är det höst och de goa serierna bara dundrar på under vardagskvällarna. Finns inte en chans att jag hinner se alla men Desperate Housewives missar jag inte.
    Gjorde det nya testet och jag blev Lynette, vilken "hemmafru" är du?
    Här kan du göra The Dh Quiz...

    fönstersfluktare...

    image883
    Godmorgon, här vaknar vi tidigt men jag är inte människa förrän jag fått i mig minst två muggar kaffe. Igår vågade jag mig på att öka längden på min joggingrunda och det gick finfint, lite smånöjd över det. Mindre nöjd över valet av runda kanske bästa vännerna är för jag joggar numera så nära deras vardagsrumsfönster att det är omöjligt att låta bli att snegla in. Tror faktiskt att de såg mig igår, jag såg dem i alla fall. Nåja de får allt skylla sig själva att de flyttade så nära;)
    Önskar er alla en fin dag idag.

    Bild: På förnsterfluktaren själv direkt efter rundan...


    badet...

    image882
    Vi börjar ha bestämt oss för hur badrummet ska komma att se ut, ungefär som på bilden men med en grå fondvägg och på höger sida kommer det att vara skåp, tvättmaskin och torktumlare. Vill du också leka badrumsinredare kan du göra det
    här. Nu ska det spanas på DH alldeles strax.


    hemmafruar...

    image881
    Ikväll kl. 21.00 bär det iväg till Wisteria Lane och favvoserien Desperate Housewives på 5:an, äntligen...

    Spanar ni in hemmafruarna ikväll?

    vi har det bra...

    Idag är en bra dag och det börjar flyta på till det bättre på många vis. Jag har även hunnit beta av en hel del som jag legat efter med och jag börjar känna mig rätt så tillfreds igen...
    image879
    Dagens lunch blev en superenkel och god smoothie av frysta svarta vinbär, hallon och lättmjölk, till detta en nudel/linsgryta med broccoli. Gott och snabblagat.

    Hur har ni det?

    tisdagstema

    image877
    Vi har ofta olika gäster hemma hos oss, de flesta är välkomna men inte denna lilla varelse som skiftar i många olika nyanser av grönt. Morgongästen som påminner om en bärfis tittade in tidigt i morse eftersom fönstret stod på glänt. Jag som har insektsskräck skärpte mig ett ögonblick inför sonen, lät honom titta på den en stund och sedan släppte vi ut den.

    Denna veckas
    tisdagstema är olika, bilden är tagen denna morgon och således mitt bidrag. Ha en fin dag alla ni...

    Uppdatering: Detta är helt klart en taggbärfis  (Acanthosoma haemorrhoidale)
    som hälsade på hos oss i morse,
    självklart ska man alltid bli lite misstänksam när mr Gloom (Semper idem) yttrar sig, höll faktiskt på att glömma det:)

    torky min torky

    image875
    Jag har alltid gillat hushållspappershållarna
    torky men har inte haft någon själv hemma i köket för att jag tycker att hållarna är så fula. Men så hittade jag denna på ICA för några dagar sedan och kunde inte låta bli. Lite stirrig färg, inte lika bra som de väggfasta men helt OK och nu har jag äntligen min egen torky i en liten tygbag som går att hänga på en krok.

    Godmorgon där ute...

    norrländsk skogkatt

    125198-873
    Tittut säger katten Klovis i fönstret och det är väl det enda han gör hos oss på dagarna. In för att äta mat och sedan ut igen, men på kvällen kommer han in, sussar gott hela natten och så vill han gå ut tidigt igen. Hade fått för mig att kattdjur var nattdjur men så är inte fallet för min kattprins.

    Själv har jag idag lagat en kalorisnål fiskgratäng och därefter dragit ut på joggingrundan, det gick bra trots ett längre uppehåll, så pass bra att jag måste uttöka jogginturen lite till. Kul i alla fall att det gick bra tycker jag.

    Bild: På min katt som även han är norrlänning och inte
    naken längre

    inte bara en plats för nummer 2


    Badrumsboken 2007 landade på hallmattan, varför beställde jag den.? Nu blev det med ens ännu svårare att välja. Det är som ett skämt, så kort om tid och så en velmaja som jag, ingen bra kombo. På onsdag ska vi ha bestämt oss, omöjligt enligt mig.
    Vi får väl se och jag återkommer med rapport om hur det gått...

    Bild:
    Svedbergs

    Birkin, Dior, Chanel mfl...

    image872
    Jag fick ett mail från
    Shop Star Style, ett imponerande utbud, en märkesorgie för alla väskfreaks och 25% rabatt. Vad tror ni? Skulle man våga shoppa från denna sida?
    Jag är superfeg och vågar bara handla från säkra kort som andra rekommenderar. Denna webshop har jag aldrig hört talas om, ni då?

    Bild: Klicka på länken ovan

    hemmafruns höstpanna

    125198-871
    Igår lagade jag en riktig middag igen, första gången på ca 2 veckor så nu börjar det bli mer som vanligt här hemma. Det bjöds på en helgod "allt i ett gryta" med höstsmaker. Egentligen behövs ingen sås till eftersom alla grönsaker tillsammans med köttet efter 40 minuter i ugnen bjuder på en smakrik sky. Jag gjorde dock en kall yoghurtsås med vitlök till. Varianter på denna "panna" kan varieras i all oändlighet, man tager vad man haver helt enkelt...

    1 hel Fläskfilé
    1 rödlök
    potatis
    morötter
    2 äpplen
    kantareller
    några vitlöksklyftor
    olja
    salt, peppar, paprikakrydda, favoritörtkryddor.
    lite flytande honung, (finns inte flytande så fungerar det att köra vanlig i micron i några sekunder och ringla över)
    lite balsamvinäger

    Putsa filén, krydda (jag delade den i 4 delar, behövs ej) och lägg den i smord (matolja) form. Skiva potatis och morötter i stora bitar, klyfta äpple (behåll skalet på) och lök och lägg ned allt i formen tillsammans med köttet. Skala några vitlöksklyftor och lägg i dem hela, peta ned kantareller eller annan svamp. Ringla över lite honung och balsamvinäger samt lite olja (gärna olivolja), krydda med salt och örtkryddor. Jag använde min
    favoritkryddblandning men torkad timjan fungerar lika bra. 200° i ca 40 minuter, tills potatisen är färdig.

    Hela familjen gillade denna middag, tror vi alla har saknat riktig hemlagad mat...

    silverfat...

    125198-870
    Min mammas förråd är som en skattgömma, alltid hittar man något kul där. Denna sommar fick jag med mig ett litet silverfat som låg och dammade i en låda. Jag vet bara inte riktigt var jag ska ha det och vad jag ska ha det till. Just nu ligger det frukt i fatet men har funderat på att kanske ha ljus i det. Vi får se, jag gillar det i alla fall.
    Tack Mami...
    BloggRegistret.se

    gomorron alla gangsters...


    Godmorgon.
    Det börjar bli pinsamt för mig att hyra film, denna gång skyller jag på filmbutikens filmtopp. Inte ens Persbrandt kunde lyfta den ett snäpp. Urusel, ett sömnpiller och på tok för lång. Jag skulle ha stängt av men har jag väl börjat se en film så har jag svårt att låta bli att se slutet.

    söndagsmiddag...

    Coeur de filet provencal
    Allt har varit ett enda virrvarr, det som hänt oss och tiden på sjukhus har kommit ikapp mig. Jag är inget vidare rationell för närvarande och känner att det inte är läge att fatta en massa beslut just nu. Ska ta och hitta tillbaka till vardagen igen, en smarrig middag denna dag är en bra början tror jag.
    Kött är jag sugen på och allt i en form är perfekt en söndag som denna. Jag kommer att använda fläskfilé, morötter, potatis, rödlök och äpplen i en långpanna i ugnen. Enkelt snabbt och höstsmarrigt...

    Vad äter ni till middag idag?

    favorittröja

    image869
    Har köpt en tröja/tunika som kommit att bli en riktig favorit. 249:- på HM nästan helt i viscose, pyttelite polyester också. Naturmaterial i all ära men det är faktiskt inte alls något fel på viscose när det gäller stickade toppar. Viscose är en konstfiber men framställt av cellulosa så riktig syntet som polyester och akryl är det ju inte. Det är rätt så svårt att få snyggt fall med bara bomull och ull är alldeles för varmt att ha direkt på kroppen enligt mig. Nu har jag inte hunnit tvätta denna men det borde inte bli några problem.

    heroes


    Igår såg jag avsnitten som jag missat,  vilken serie! Jag gillar den hur mycket som helst.
    Tittar ni på Heroes?

    inte så inspirerande

    125198-867
    Nästa vecka gäller det och jag vet i alla fall vad jag inte vill ha-originalinredningen som går att spana in i en uppbyggd inredningsbod. Annars går det bara finfint här hemma, allt är i ensalig röra och jag som gissar att vi får besök idag struntar fullständigt i stöket. Ingen har haft tid att städa och hålla undan de senaste veckorna. Men det kommer väl tid och ork till det med här framöver, nu ska jag sova hade jag tänkt försöka med.

    Ha en fin lördag...

    hemma igen

    125198-868
    Waoooo vi är hemma igen! Sonen som egentligen inte ville åka från sjukhuset blev riktigt nöjd direkt när vi kom hem, speciellt eftersom han fick en alldeles egen helikopter. Middagsmaten fick han välja och så klart blev det då makaroner och korv. 
    - Det var väl ganska bra att komma hem ändå? (Jag)
    -Jaaaaaaa och vi är inte sjukiga! (Sonen)

    Kvällslycka på hög nivå.
    Ha det bäst alla ni...

    röda sulor

    Man hinner fundera mycket när man befinner sig på sjukhus, när timmar känns som dagar och ett dygn känns som en vecka. Men inte snurrar bara elände i mitt huvud under dessa tillfällen, nej då jag har kommit till en insikt, jag måste verkligen se till att min craving efter de röda sulorna upphör. Galet, ja kanske, men har man en gång trampat omktring i riktigt dyra skor är det kört. I alla fall för mig och sedan är jag så självgod att jag till fullo tycker att jag är värd dem. Måste bara betala kakel, vitvaror och annat tillval till lägenheten först...
    Capretto shoe
    Bild: På "mina"
    skor, kanske inte att det blir denna modell vi får se framöver...


    sista dagen på sjukhuset

    Skyddssymbol Röda KorsetIgår började det och idag känner jag igen mig själv, tack och lov!  Direkt när sonen blev friskare hoppade jag så klart högt av glädje men tröttheten gjorde sig påmind ordentligt, all ork var bara slut. Jag fick panik över känslan att känna mig helt äckligt slutkörd.
    Det enda jag längtade efter var att få sova och att tjuta illa med en riktigt ful min för mig själv. Jag avskyr verkligen att gråta inför andra och det är bara på TV/film som människor är vackra när de gråter.
    För att slippa böla inför okända höll jag mig de senaste dagarna undan alla goa "sjukhusmänniskor", sådana där som ser allt och bara vet att "hon den där mamman är rätt så ledsen och slutkörd", sådana där empatiskt rara som inte låter bli att fråga hur man mår. Jag gillar dem alla dessa människor,och det finns gott om dem speciellt bland sköterskor av olika grad. All respekt till vårdpersonalen, det är faktiskt de som ser till att allt fungerar på avdelningarna på sjukhus.
    Jag uppskattar så vartenda fint ord men har inte haft kraft att bemöta allt gott, bara för att jag inte orkar med mig själv "liggandes i en blöt pöl" inför människor som jag inte känner.

    Idag är sista dagen på "Karro" och det ska bli så gott att komma hem... 
    Bild:
    Googlad

    tror det blir bästa fredagen i morgon...

    125198-866
    Pust vilken pärs men nu är det över, i morgon åker vi hem. Idag har sonen bara flirtat med alla doktorer och sjukvårdpersonal. Enligt honom ska vi flytta till sjukhuset, gissar att all uppmärksamhet gjort sitt, han älskar att vara i centrum och har koll på vad alla som jobbar på avdelningen heter och om de andra barnen gråter eller är glada.
    Jag längtar efter att allt ska bli som vanligt, att kunna vara utomhus, "motionera" på andra ställen än i kulvertarna på Karolinska.
    Mest av allt är jag så lycklig över att sonen äntligen piggat på sig. Han är sig minst sagt lik igen och har bråkat på mig över en timme vid läggningsdags.
    Nu ska jag spana in första Heroesavsnittet, har inte hunnit se ett enda ännu...

    Hur är läget hos er?

    nu är det verkligen bättre...

    Underbart, idag är allt verkligen bättre på alla sätt och vis, det betyder inte att vi får komma hem idag men till helgen i alla fall, kanske. Hjärtat hoppar högt av glädje och jag ska snart köpa mig något gott att äta, fortsätta bläddra i tillvalskatalogen som jag inte kommit sams med ännu. Att det ska vara så in i norden svårt att välja. Shoppingsugen är jag i alla fall och sonen vill ha presenter, en stor helikopter, självklart kommer han att få en sådan får se om maken kan fixa en idag efter jobbet.

    Ha det bäst alla ni...

    tisdagstema

    image854
    Det får bli en arkiverad bild eftersom vi befinner oss på sjukhus. Vi har nära hem men det känns ändå så långt bort. Sonen har blivit allvarligt sjuk och vi har varit inom sjukhusets väggar i drygt en vecka. Sjukhuset ligger relativt nära vårt hem men det känns ändå så avlägset eftersom vi inte kan vara tillsammans hela familjen. Dagarna är upp och ned, igår var förmiddagen inget vidare men kvällen toppen. Idag är det bättre igen och jag börjar se ljuset i tunneln, jag saknar kvällarna hemma, lugnet och tryggheten.
    När vår son blir dålig kommer jag och maken varandra ännu närmare, vår värld sluts till en liten bubbla, där det är bara vi som tillsammans med sjukvårdpersonal kämpar med all ork som både finns och inte för att allt ska ställas till rätta igen. Vi uppskattar alla som hör av sig men har ingen energi att höra av oss själva, tack för att ni finns allihopa.

    Denna veckas
    tisdagstema är nära...

    Bild: En sensommarbild utanför vårt hem

    sovrummet

    image865
    Kommer eventuellt att ha dessa färger på väggarna i sovrummet, en färg på varje vägg. Ekparkett på golvet och så har vi överkastet på bilden och Malmensängen från IKEA i ek...

    suck...

    Nu vet jag varför jag tycker att läkare är så in i norden läskiga. De springer omkring, håller på med sitt och meddelar inte vad de vet eller inte vet. Antingen är de tysta för att de ruvar på någon hemlig information som de av okänd anledning inte vill dela med sig av eller så kniper de igen för att de faktiskt inte vet vad som felas. Jag blir hur som haver hur osäker som helst. Det kryper i kroppen av att behöva vara där vi är men sonen har fått tillbaka febern igen, jag hoppas att det bara är en tillfällig formsvacka och att allt ska bli bra snart. Personalen har beställt lunch och middag till i morgon så vi lär inte åka hemåt på ett bra tag.
    Suckelisuck...

    pling i kassan

    image864
    Mitt i all turbulens har vi försökt att komma framåt vad gäller tillvalen till lägenheten. Köket är nästan färdigbestämt, ekparkett (ingår), vita luckor, utdragsådor, långa liggande handtag, vitvaror i rostfritt, blyertsgrått kakel. Det blir nog en ekskiva trots att jag är tveksam till ek och vitt. Vad vi ska ha på väggen svarar vi "vet inte" än så länge, målad yta i alla fall. Är sugen på en underlimmad diskbänk med skiva istället för en vanlig men över 12000:- för detta. Det tickar på och plingar i kassan ju mer man tittar i tillvalskatalogen...

    natt...

    Det är helg även på sjukhus, inga läkare som ger direkta besked. I morgon är det måndag, då kommer det att rondas och vi kommer att få besked om när de tror att vi får åka hem. I morgon är det vardag igen, mannen ska jobba och jag kommer att vara hos sonen på sjukhuset hela dagen. Vi (jag och min man) är hemma båda två denna natt och det känns hur konstigt som helst, men läget är så pass stabilt att föräldrar inte sover kvar på avdelningen, hoppas han sover hela natten den lille. Nu är jag inte orolig för att något hemskt ska hända, bara över att han ska vakna och bli ledsen. Älskar mitt lilla sockergryn så.

    Go natt...

    lugg igen...

    125198-863
    Man ska ju aldrig klippa sig när man befinner sig i kris, medveten om detta gjorde jag så ändå denna dag, dessutom är det kritiska läget faktiskt över tack och lov.
    Det hela började med att jag idag skulle ta mig en snabb shoppingrunda i Västermalmsgallerian i syfte att skingra tankar, hittade inget utan begav mig ut utan paraply i ösregnet. Tunga tankar i ösregn är inte helt fel faktiskt, men jag hade helt fel kläder på mig och helt plötsligt körde en bil förbi alldeles för fort och stänkte ned precis hela mig. I vanliga fall skulle jag ha blivit rasande men började istället småflina åt förbipasserande gångare som förskräckt tittade på mig. Eftersom jag de senaste dagarna faktiskt trott att mitt barn inte skulle överleva så kan jag lova er att vatten från en bil inte rör en ryggen annat än att det är obehagligt att vara dyngsur från topp till tå.
    Jag gick förbi en rad frisörer och helt plötsligt hade jag lust med lite förändring och så fick det bli, hos en frisör med en tyskliknande brytning som pratade hur roligt schom helscht.
    Å så nu tar vi schpräääääj, jaaaa, zeeee zåååå fint. Avkopplande som alltid när någon annan tvättar håret och upplyftande eftersom jag fick 100 komplimanger av frisstanten under hela klippningen, jag gissar att min look när jag kom in bidrog till detta.
    En look som garanterat ropade "Hallå kan en allmänt smådeppig dränkt katt med sömnbrist och tunga tankar och få klippa sig här eller?"

    Ha det gott ikväll, hoppas ni bara har det fint...

    ensam hemma...

    Såja nu börjar det ta sig, natten har varit kanonlugn och idag har sonen varit feberfri så vi kommer nog hem snart. Fy 17 vad jag längtar tills vi får vara hemma hela familjen tillsammans.
    Idag har jag har vi varit tillsammans alla tre på sjukhuset, annars har vi (jag och maken) varvat dag och natt för att orka.

    Nu är jag hemma och ska chilla en stund, hmmmm verkar som om det är hårdrock på TV, inte helt fel...

    norrlandsgodis...

    125198-849
    Mandelpotatis, Småbränna tunnbröd, Västerbottenost, hemlagad hjortronsylt, hallonsylt och lingon. Olika sorters hemlagad saft. Frysta Krusbär, vinbär, hallon&vinbär i portionspåsar perfekta att bränna av med mixern till en smarrig smothie. Allt detta norrlandsgodis och lite till (allt fick ej plats på bild) skickade makens och min mamma med oss när vi åkte från norr.

    Tack säger vi och uppskattar presenterna hur mycket som helst.

    Nu ska jag dra iväg igen, ha en härlig fredag:).

    värst på nätterna

    Helt otroligt vad ett enkelt förkylningsvirus kan ställa till det. Även om det är mer stabilt och att vi flyttats från intensiven till en avdelning så är det rätt så "stökigt" periodvis. Värst är det på natten när den lille ska sova och denna natt har varit tuff med lite sömn som gör att han inte hinner hämta tillräckligt med kraft och energi.
    Själv är jag ett nervvrak efter att ha vakat över sonen med hökögon i 3 dygn. Har väl sovit som mest tre timmar i sträck, ätit syltkakor till frukost och struntat i lunch för att därefter inta något konstigt till middag. Nu har dock kroppen protesterat, eller i alla fall min hjärna som inte fixar att hålla sig vaken längre.

    Maken har tagit över och även om jag inte har koll på hur allt kommer att gå så känner jag mig trygg eftersom han är är där med den lille...

    Gonatt igen då och tack alla ni som peppat mig:)


    stabilt...

    image862
    Jag åkte baklänges i bussen hem från sjukhuset idag och det passade mig alldeles utmärkt eftersom jag känner mig lite baklänges. Vet knappt vilken dag det är och jag ska snart lägga mig och försöka ta igen lite av förlorad sömn. Sonen har kämpat på och blev aldrig lagd i respirator, idag har han ätit 2 mackor, druckit lite och det känns som att det är på väg åt rätt håll.

    Sova var det ja, god natt:)

    Bild: Från Umeåresan

    lägesrapport...

    125198-440
    Det var så länge sedan att vi nästan inte kommer ihåg hur det kändes men nu är vi där igen på barnintensiven eftersom sonen har svårt att andas. Inatt har det kämpats och även idag för att han inte ska bli tvungen att läggas i respirator. Så är livet på en pinne för en familj med ett barn med andningproblem när en simpel, enkel förkylning drabbar liten gosse...
    Läget är i alla rätt så stabilt, bättre än igår och jag känner mig lugnare så pass att jag kan gå ifrån och andas själv en stund. Tror det kommer att gå finfint, han är envis, tjurig och stark vår lille hjälte...

    Hoppas ni alla har det toppen, kramis


    cultkruka, snygg häck och noppad växt

    image857
    Måste ju så klart visa en bild på min första Cult Design kruka, speciellt med tanke på att jag tjatat om dessa så. Bästa vännerna som passat katten när vi var bortresta blev inte heller utan fick en med i grått och svart.

    Skulle ju skaffa en blomma till krukan innan plåtning, köpte en som jag inte var riktigt nöjd med eftersom jag gärna vill kunna ha ljuset tänt utan att orsaka brandsvåda. I blomsteraffären frågade jag om man kunde "noppa" blommman som jag ansåg var för yvig, jag fick inget vettigt svar men smått konstiga blickar från floristen. (Ungefär samma blick som när jag på en promenad förra sommaren käckt  förmedlade en husägare i närheten som klippte häcken att "Det var minsann en grann häck du har").
    Väl hemma började jag dock leka Bonsaimästare, tog fram saxen och började frissa min nyinköpta krukväxt . Vi får se om en månad eller två om jag blir mrs Bonsaimästare eller bara en simpel växtmördare. 
     
    Före                           Efter
    Vad tror ni? Kommer den att överleva?

    en riktig norrlänning?

    image860
    Ja två veckor i norrland denna sensommar räckte visst inte och 16 år i Stockholm har gjort sitt. Uhuuuu jag är ingen riktigt norrlänning längre.
    Blingbling har gjort testet och ni då? Hur står det till med norrlandskunskaperna? (Mr Silver,lärarinnan och Biibii ni bara måste!)

    Testa här.

    svart/vit

    125198-861
    Älskar svart/vita foton, speciellt porträtt och på byggnader. Jag väljer dock att visa en gammal bild, en bild som jag motivet till trots bara gillar. Det sista paketet vars innehåll jag mosade och förevigade på bild i slutet på juli och fotot representerar faktiskt inte elände, KOL och död. Tvärtom eftersom maken varit så otroligt duktig och låtit bli sina giftpinnar. Jag är stolt och inte ett dugg ledsen över att jag inte får slänga pengar på en sliskigt dyr designerväska. För det var det som till slut blev den avgörande moroten.

    "Röker du en till så klickar jag hem en Marc eller en Chloé eller en MiuMiu direkt" Hotet har fungerat och ingen är lyckligare än jag över det:))))

    Gissar att andra förmedlar lite trevligare svart/vita än vad jag gör i veckans
    tisdagstema...

    snabba bud

    image856
    Hjääääääääääääälp! Tillvalstanten ringde idag, stopptiden för tillval till bostadsrätten har gått ut men vi skulle få två veckor att bestämma oss i alla fall.
    What the F, vi har inte ens fått en katalog eller annan information om detta, damen menade att det ej gått att få tag på oss, att vi ej varit hemma!?!
    Ja vi har varit bortresta i två veckor, men det finns ju mobiltelefoner och så vitt jag vet fungerar den vanliga posten än så länge. Tror faktiskt att det är så att bostadsföretaget haft lite för lång semester själva och att det är byggsnubbarna som nu trycker på.

    Så på två veckor ska det alltså bestämmas hur väggar/dörrar ska flyttas, inredning i köket, tapeter, kakel, klinkers, duschen mm. Shit jag blir alldeles snurrig och det enda som faktiskt är bestämt är vardagsrumstapeten, en fondvägg, den som ni ser som bakgrund här på bloggen.

    Visst man kan verkligen ha värre bekymmer men jag hade nog allt önskat att få välja i lugn och ro utan hets och stress.

    bruna fina väskan...

    image855
    Nu är det inte läge att lägga ett endaste öre på dyra väskor men titta får man ju, eller hur?
    En brun Mulberryväska i skinn och stor size skulle jag faktiskt inte ha något emot att äga. Har ju dock fått för mig att jag inte passar i Elgin men den är fin hur som haver. Men den chokladbruna Maxi Mabel gillar jag nog bäst för närvarande.

    Ni då? Har ni någon önskebag som ni gärna skulle vilja ha?

    Bild:
    Mulberry

    ikea top 5 favoriter

    image853
    Jag blev utmanad av
    Jennie, utmaningen går ut på att lista sina topp 5 produkter på IKEA. Jag som bor så nära detta varuhus är där titt som tätt och för mig är detta en superenkel utmaning...

    Malmserien gillar jag, har själv en sängavel och planerar att köpa till byråer som förhoppningsvis borde passa i det nya sovrummet.

    Har länge avskytt bokhyllor och försökt hitta på andra lösningar, till slut gav jag upp eftersom det inte gick att hålla ordning. Av alla hyllor skaffde vi oss IKEA-klassikern BILLY i mellanbrunt med glasdörrar. Våra gäster förvånas över att det verkligen är en BILLY som ser riktigt elegant ut i vardagsrummet.

    Ljus i alla de former köper jag alltid när jag besöker varuhuset.

    Älskar ramarna RIBBA

    Och så slutligen den sista favoriten som under inga omständigheter går att bortse från. IKEAS köttbullar är guld värda och enda anledningen till att sonen så snällt följer med på shoppingtur. Han älskar att äta på restaurang och på IKEA får man alltid köttbullar, han är snart tre år och kan läsa IKEA alldeles själv. Hmmmm vi kanske har dragit med honom för ofta till Kamprads värld...

    Utmanar så klart alla er IKEA-fans där ute att lista era 5 favoriter

    Bilder: Från IKEA

    läget är rätt så lugnt...

    image854
    Sonen är fortfarande lite krasslig men läget är i alla fall under kontroll. Idag blir det rätt så lugnt här hemma, vi ska bara planera och fixa lite med diverse. Maken har ju semester även denna vecka och  tidigare hade vi tänkt snurra iväg lite söderöver, men som läget känns nu så vill jag i alla fall bara ta det lugnt och inte resa bort igen, jag är rätt så mätt efter 2 veckor i norrland.

    Bild: Gårdagskvällens sken och kameran bråkade inte

    hoppla och så var hösten här...

    image852
    Så tröga vi kan vara ibland vi vuxna som oftast är beredda på det mesta. Men denna gång tog vi inte till oss en endaste signal, sonen var extra gnällig, trött och sa att han frös. Vi hajade dock inget utan begav oss på våffelkalas, promenerade hem efter att vi mumsat och väl hemma inser vi att gossen har feber och är sjuk. Att jag inte grepade detta direkt ger mig hur dåligt samvete som helst och jag känner mig verkligen urusel.

    Så självklart att allt han sa stämde och så dumt att man inte lyssnar på en liten kille som är så klok. Hoppas att allt flyter på lugnt och att det går över snart. Än så länge är det ingen fara och vad var det jag sa, välkommen hösten. Jag ska i alla fall plocka fram den där boken som blivit liggandes, koka en kopp te, tända ett värmeljus och bara försöka ha det lite gott ikväll.

    Ni då? hur är läget hos er?

    Bild: Men det blommar ännu, i alla fall i norra Sverige

    snabbaste festmaten

    125198-848
    Kan man laga en god festmåltid för 2 på 20 minuter? Nästan i alla fall, 25 minuter tog det igår och det var potatisen som tog tid på sig.

    Slå på ugnen på hög värme och grill. Borsta av skal och koka potatis, riv sallad (ruccola och isberg) och släng i ett durkslag tillsammmans med körsbärstomater, skölj. Duka och lägg upp salladen på tallrikarna, skvätt över lite balsamvinäger eller citron. Krydda och stek köttbitar (entrecote) hastigt på hög värme, lägg köttbitarna i smord ugnsfast form, häll i lite vatten i stekpannan låt det fräsas kort stund och häll över skyn på köttet. Smula lite Gorgonzolaost över köttet och in i ugnen tills osten fått färg.
    Skiva lite färdigkokt potatis och lägg på salladen, lägg på köttet och några skedar av skyn. Så klart och tar inte mer än ca 20-25 minuter...

    bra budgetschampo...


    Har ju berättat om mitt trista hår denna sommar och jag har faktiskt lyckats hitta ett budgetschampo som jag verkligen gillar. Phc finns bla att köpa på KICKS och fortsätter det att kännas lika bra tänker jag fortsätta köra med det. Annars får jag leta rätt på något hårsalongsdyrt för jag har nog testat alla budgetvarianter som finns tror jag...

    Vad har du för favoritschampo?
    image847
    Bild: En egen och från KICKS


    mysfilm...


    Äntligen lyckades jag hyra en riktigt bra film som både jag och mannen gillade. Helmysig bara och har du inte sett den så se den tycker jag.

    Bild: CDON

    ok jag får ge mig

    125198-850
    Nu är hösten här och jag som kämpat för att bibehålla sommaren får ge mig. Enda enledningen till att jag kämpat är för att så många tjatat om hösten sedan mitten på sommaren. Men nu är det september och jag som gillar hösten välkomnar den.
    Jag ska mysa med tända ljus, läsa alla böcker jag inte hunnit med och försöka att inte oroa mig för alla eländes förkylningar som hösten drar med sig. Jag ska fortsätta med mitt joggande och ta tag i diverse som känts jobbigt under sommaren men som nu känns helt OK eftersom jag gillar att höstplanera.

    Jag ska sortera, rensa och planera inför kommande flytt. Jag ska smurfa runt och jaga den perfekta soffan, kökslampan och lusläsa tillvalskatalogen till bostadrätten. Inredning och form kommer att ligga mig varmt om hjärtat denna höst. Efter att ha fått andas frisk luft i norra Sverige, fått byta miljö och träffat dem som verkligen älskar och tror på oss har jag fått mer kraft, mer energi och jag tror att allt kommer att bli bättre.

    Bra va:)

    Bild: På min katt som börjar likna sig själv igen...


    lite jobbigare men det gick!

    image846
    Jag begav mig motvilligt ut på en joggingrunda idag, lite lugnare tempo, kändes lite jobbigare, lite ont i halsen, lite håll och lite kissnödig men jag klarade hela rundan utan att stanna för att gå!
    Fantasktiskt tyckte jag själv som var rädd att formen skulle ha hamnat på botten igen efter nästan 2 veckors uppehåll. Mannen tyckte nog att jag var lite fånig som trodde så men vad vet väl jag, har aldrig varit en sportig typ så vadå man vet ju aldrig. Skönt var det i alla fall efteråt, mest för att det gick rätt så hyfsat trots diverse "hinder".

    Ikväll har vi promenerat över till vännerna som passat katt och lägenhet medans vi var i norrland. Vi surrade och jag insåg hur mycket jag saknat dem alla, barnen lekte, vi överlämnade en present och jag kunde inte låta bli att bjuda in oss själva till dem i morgon igen.  Därefter gick vi hem, lade liten, åt en sen middag, mannen gick tillbaka till vännerna och jag sitter här hemma och bara myser smurfandes framför datorn sneglandes på TV samtidigt. 

    Hoppas ni har det riktigt gott ikväll... 

    Bild: Kvällbild över Umeå ungefär vid denna tid för några dagar sedan, ljuset är vackrare där uppe sommartid men det blir mörkare även där..

    vid havet...

    image843
     
    "Terrar" er med några norrlandsbilder till för det är verkligen vackert utanför Umeå, vid havet och Obbola/ Holmsund närmare bestämt. Denna tur var inte jag med på utan det är maken som fotat och eftersom svägerskan också var med så har även hon identiska bilder. Jag har alltså inte snott hennes, jag lovar.

    Nu ska jag snart bege mig ut för en joggingrunda, har inte använt springskorna på över en hel vecka och jag bävar för hur det kommer att gå, har även lite ont i halsen. Jag får väl skylla på halsontet och allt onyttigt vi vräkt i oss om det går uruselt.

    Ha en härlig lördag, för visst är det lördag idag, tja jag blir alldeles dagvill när vi semestrar som mest.

    Hemma igen!

    image842
    Igår kom vi hem, bilfärden gick rekordsnabbt men kändes ändå så lång, när man vill hem så vill man hem direkt. Jag har blivit mätt på min hemstad för denna gång och det är skönt att vara tillbaka i Stockholm, skönt att sova i sin egen säng och bara vara.

    Innan jag lämnade Umeå hann jag med lite shopping, jag brukar vara bra på att hitta sommarskor på rea, som dessa oprovade raringar för halva priset. Funkar ett tag till och kommer att bli perfekta även nästa sommar. Ser mig själv skutta fram i dem på båten...
    Nu har vi ju ingen båt men om vi hade haft en skulle jag garanterat använt dem på däck, de fungerar alldeles utmärkt en hel vanlig dag på promenad eller i sandlådan också.

    Hur har ni det?