Fredag igen

Den här veckan har susat iväg, kälkhockey med sonen för första gången - en succe, så roligt. Pysselkväll på skolan, styrelsejobb och så snö i massor. Jag har alltid varit förtjust i snö men det har kommit att ändra sig eftersom det är näst intill omöjligt att ta sig fram med sonens rullstol eller rullator när det inte är plogat på trottoarer eller skolgård.
Tankarna går på högvarv hur vi ska fixa detta denna vinter, något ska jag komma på hoppas jag.

Ikväll blir det Fredagslull med bästa vännerna, det ser vi fram mot. I morgon ska jag på tjejfest och på Söndag blir det mer kälkhockey och så ska jag se Bo Caspers.

Trots snön så har vi det riktigt bra nu, kram alla♥

Wao vilken lördag

Min goa väninna ville tacka ordentligt för att jag designade och tillverkade hennes brudklänning för en tid sedan. Och tack har jag minsann fått denna dag, med besked.

Förmiddagen började med en ljuvlig klassisk helkroppsmassage på Centralbadet, bättre start på dagen är nog svårt att slå.
Därefter kikade vi in på Gynning x2 utsällningen (nästan varenda tavla var såld) och så käkade vi en helt fantastisk lunch på Zink Grill där även Lena PH och OddMolly-mannen satt och mumsade lunch.
Efter detta strosade vi runt i diverse trevliga butiker, pratade konstant, köpte årets första tulpanbukett för att sedan gemensamt åka hem.

Mysdag, nu väntar jag på att maken skall slänga ihop en kantarellpizza och ikväll ser vi favoritprogrammet "Så mycket bättre".
Gissar på att det blir en myskväll med.

Ni då?


Morgonfunderingar

Det har varit en bra vecka med mysiga morgonsamtal tillsammans med sonen som funderar kring det mesta. Denna morgon blev det ett djupsinnigt tema med frågor om vad ondska egentligen är och hur man är när man är ond.
Han börjar bli stor den lille och det är väl hög tid att dela med sig om att allt och alla faktiskt inte är snälla och goa.

För några dagar sedan konstaterade 6-åringen att jag var den bästa och finaste mamman men att Biibii (svägerskan) kom på stark andra plats. Sonen meddelade även att det inte gör något att han inget syskon har för att han har en egen kusin som är den sötaste i hela världen.

Så här har samtalen rullat på hela veckan och ikväll ska vi träffa en idrottskonsulent, en vuxen som sitter i rullstol, detta ser sonen fram mot mycket eftersom han ofta känner att det bara är han som har rullstol.

Ha en fin dag där ute, en riktigt härlig Fredag.

När får man klä granen?

SNÖVITA Dekoration, fågel silverfärgad Diameter: 8 cm Antal i förpackning: 2 styck  SNÖVITA Dekoration, fågel silverfärgad Diameter: 8 cm Antal i förpackning: 2 styck
Hela familjen längtar efter jul, sonen har skrivit önskelista, vill shoppa julpynt och undrar när man får klä granen egentligen. Mannen planerar julklappsinköp och önskar fårbog på julbordet detta år. Jag längtar jag med, har köpt färdigt klappar till mor (fast det blir nog gågon fler) och ser verkligen fram mot 1:a advent då stjärnor och annat skall plockas fram.
Nu är det den mysigaste tiden på vintern och igår inhandlades värmljus i massor och så prinsfåglar från IKEA som kommer att hängas i granen när den väl kommer upp.

Hoppas ni har det gott där ute♥

Bild: IKEA


Favoritklänning?


Favoritklänning (i alla fall på bild) från HM i silke och viscose, 299:-.
Nu Fredag, fullt upp både idag och hela helgen. Ikväll blir det familjemys, i morgonkväll tjejmiddag, på Söndag Farsdag och barnkalas.

Sex---

Vilken tur att jag inte gick och såg denna på bio, verkligen inget för mig som både gillar serien och förra filmen. Nope denna rulle hade de kunnat strunta i att göra enligt mig, en menlös fånig film helt enkelt.

Ikväll spanar jag nog lite slött på Greys innan läggdags, kanske tar en pepparkaka eller två och fantiserar om tapeter ordning och reda, one day, one day...

Bild:
CDON

Snökaos 2010

Vilken tur att vi flög hem igår och inte idag, snökaos, oväder, vargavintern och vad man nu säger här när första snön faller till ordentligt.
Ikväll hoppas jag på att maken tar sig hem ordentligt, huvudstaden "tycker sig vara bäst på det mesta" dock inte när första snön kommer, rätta mig om jag har fel men visst är det så att det snöar varje år om vintern? 

Höstmiddag blev det idag,
rotsakspytt med lax å liiiiiiiiiiiiiiite aioli, mums.

Uppdatering: Mannen kom hel hem, ovanligt lugnt i stockholmstrafiken denna kväll, nu blir det glöggpremiär, mys i soffan å så lite DH samt Cougar...

Härlig weekend i norr

Vi har varit i Norrland över helgen, hos svägerskan i mysiga huset, ugglat uppe om nätterna, pratat, bastat, badat, gått på barnbio, ätit godaste maten, träffat bardomsbästisen, mor och svärmor och tagit familjeporträtt nere vid älven en solig Söndag. (Tack Janne för proffsig fotografering, ska bli så spännande att se fotona.)

En helg att minnas, men det känns minst lika bra att vara hemma igen, vi gosar in oss, tänder husljusen och "wannabe-kaminen".

Jag är inne i ett gott flow just nu och jag hoppas att det smittat av sig en aning på höstmörkertrötta vänner och bekanta upp i norr. Kram på er...

Bild: På senaste inköpen av lyktor, husen från Bruka och jättelyktan från Lagerhaus.

Det blir alltid bättre

Det var som om jag försvann ett tag efter sega och tunga veckan, ja inte på riktigt men här på bloggen i alla fall. Nu är jag tillbaka igen, med bättre kraft och mod. Det blir alltid bättre, så är det bara.
Allt är åter så bra som det kan bli och vi har hunnit med både kalas (sonen var bjuden och jag hängde på), en tur upp till globens topp och andra trevligheter.

Idag börjar höstlovet för lillens del och vi drar till Tekninska museét ett tag, sonen hoppas på att få se en skymt av "Myror i brallan Jonas" som är favoriten näst efter Brittney Spears.

Ha det gott så länge.