näe nu är vi lite lediga



Oooo hej och hå, "att göra listor" stressar mig, har aldrig använt mig av det systemet förut, jag började alldeles nyligen för att testa om det skulle bli bättre koll på det som göras skall.

Jag ska stanna kvar vid systemet ett litet tag till men i nuläget blir jag som sagt bara stressad, men om jag sparar mina listor kan vi vuxna här hemma tävla om vem som vinner. Frågan är bara om vinnaren är den som gör mest eller den som är gladast. Tål att tänkas på...
Nu är det i alla fall kväll, sonen som vaknat så tidigt kommer att missa majbrasan ikväll. Själv struntar jag för kvällen i allt vad listor heter och ska försöka pusta ut en stund.

Ha en underbar afton och visst vet ni var era ungdomar håller hus en kväll som denna? Om inte, bege er ut en sväng och möt upp dem där de är.
Tusen kramar...

Bild: Massor med svart/vita fina från Forever21

omvänd lappsjuka

image1427
Den omvända lappsjukan har avtagit lite men bara lite. Jag hade så gärna idag trängts på gågatan i
stan där alla går så långsamt att man näst intill står stilla, där man alltid träffar någon man känner vid en ingång till en affär och bara måste stanna precis där och stoppa upp för alla som vill in och ut. 
Jag hade inte tackat nej till att sitta och äta Sveriges godaste mjukglass (vanilj/blåbär från Frasses) och samtidigt spanat in folk man känner igen. Jag skulle ha kunnat tända en majbrasa i mammas stuga, gosat längre med Elicia och skvallra en stund med hennes mamma. Tiden i hemstaden var alldeles för kort, men vi ska ju dit igen om inte så fasligt länge.

Nu ska jag fortsätta beta av min "monsterlista", tvätta står närmast på tur.

Godmorgon på er, läget?

vill tillbaka...

Näe det var inget vidare att komma hem, här är det så mycket att fixa med att jag knappt hinner tänka. Veckan har knappt börjat och jag har världens längsta lista med verkligen måste grejer att fixa. Alla bollarna som jag vanligtvis brukar kunna hålla i luften samtidigt känns som om dom attackerar mig hårt från en tennisbollkanon. Aj, aj.

Jag vill tillbaka till norrland, eller varför inte till en solig strand med en Piña Coalada i min hand.
Nu gillar jag inte Piña Colada men själva tanken "lixom" och så en vit klänning, solnedgång, doften av salt hav, ljumma vindar och kinder som stramar en aning efter en dag i solen. Får ni inte rätta känslan av min beskrivning så kan ni kika in hos
 Mira så förstår ni direkt. Helt klart är det hennes tjusiga semesterfoton som fått mig att längta bort, igen.

Jaja, vilket gnäll, ikväll är det favoritserien på femman klockan 21. I morgon är det en ny dag, ikväll är jag ensam i huset. Killarna är ute på uppdrag och kanske hinner jag tänka en stund ikväll.
Jag behöver det.

Hur har ni det? Ha det gott i alla fall...

tisdagstema - fyrkantigt

image1426
Massor, massor, massor att göra, vill bara vara ute, inte inne. Med alla måsten känns livet ibland rätt så fyrkantigt. Jag har slarvat med att skriva in alla mina måsten, möten och att göra i den fyrkantiga kalendern och nu börjar det straffa sig, hopa sig. Mindre bra ordning och hel del snurr i hjärnkontoret.
Liten gosse är inte förtjust i alla måsten som mamma har för sig, vill hellre vara ute och gräva, leka, leta sniglar som sover. Men siffrorna gillar han i alla fall och att två tvåor blir tjugotvå det vet han.

Veckans tema i
tisdagstema är fyrkantigt, min kalender och alla fyrkantiga måsten är mitt bidrag denna vecka.

party

Det är sällan jag och mannen kommer iväg på fest tillsammans, men så i lördags var det dags, mannens bror och fästmö slog till med gemensamt födelsedagskalas. Party hela natten lång, en kort rapport avges här, roligast att läsa för dem som var där men ni andra får stå ut ändå...

FESTKVÄLLENS:

Godaste: Rödingsoppan, västerbottenostbrödet och patén tror jag, fast allt var gott, mums.

Märkligaste: Dansen med hovslagaren, allt i en dans på en och samma gång, jag höll på att skratta ihjäl mig.

Största skandal: Gifta kvinnan som kom ut från toaletten med en karl.

Oooops: Men den gifta kvinnan var ju jag och karln var min egen.

Aja baja: Till "denne" ryktesspridare som utelämnade rätt så viktig fakta.

Coolaste killar:
Förutom födeledagsbarnet så var det alla i bandet som inte spelade de utlovade två timmarna utan hela natten, wao vilken insats.

Sötaste: Svägerskan så klart.

Outfit: Mycket lyckad, Asosklänning, Louboutins, röd lackväska, Snöarmbandet. Inbringade så många komplimanger att jag blev hiskeligt generad.

Bästa låten:
Silent Lucidity och bandets version var sååååå bra.

Mest pinsamma gräl: Inget, inte en enda människa var på dåligt humör, inte illa.

Största tack: Till bästa paret som ordnat allt så toppen, maten, lokalen vid älven, musiken. Det roligaste jag varit med om på länge, ett minne för livet. En underbar samling gäster av alla de slag, skitkul. Nu är det bara att se till och gifta er så vi får samlas igen, eller hur...

gröna stockholm

image1425
Oj vad grönt det har blivit i Stockholm medans vi varit borta, otroligt vad snabbt det går, bara över en helg. Nu är det dags för möte med banken och senare måste jag ju bara rapportera lite från norrlandsfesten.

Ha det gott så länge.

Hemma igen efter en toppenweekend i Umeå

image1424
Allt gick fantastiskt bra, höjdpunkten för sonen var så klart flygplansturen och att få vara hos mormor. Sonens glittrande ögon, kommentarer och prat under hela turen i luften var obeskrivlig.
Höjdpunkten för de vuxna i familjen var lördagens tillställning, vilket party. Svägerskan med fästman kan verkligen ordna till kalas. Jag säger bara wao och tack, helt klart ett minne för livet.
Trevliga människor, fantastiskt god norrlandsbuffé, liveband och dans tills det ljusnade. De enda som var lite ledsna dagen efter var mina egna tassar, dans till det ljusnar i 10 cm klackar hör ju inte till vanligheterna så de förlåter mig nog snart.

Helgen gick fort, nu är det vardag igen och en fullspäckad vecka väntar.
Hur har ni haft det?

Bild: På Baccara brudarna, nääääääe på sötaste svägerskan och jag.

oiiiiiiiiiiie så spännande

image1423
Jag är stirrig, första gången med flyg med den lille sonen, tidigt i morgon. Det vankas palt hos morbror, fika hos svärmor, middag hos mormor och så värsta partykalaset.

Så hör ni inget från mig här så vet ni att vi kommit oss iväg... Ooooooooooo så spännande och jag borde gått och lagt mig för länge sedan.

Gerda, jag har mailat dig, kram kram...
Tack alla för era kommentarer, ha en toppenhelg och håll tummarna för att allt går bra för oss på flyget...

Bild: på del av packningen, galonisar, varma kläder och bra skor följer också med

skräddarsnack

Har man begåvats med kortaste armarna måste nya kavajen fållas upp, men hur går det till mån tro? Den kanske fållar upp sig av sig själv, eller tar sig en promenad på egen hand till skräddaren och säger, 5 centimeter kortare tack.

Nehepp inte det, men vilken tur att det finns en skräddare här hemma. Fållandet är klart, tråkgöra men klart. En helt OK sommarkostym är det i alla fall och jag ska låtsas att jag inte vet om hur HM "fuskar" med sömnaden i sina kavajer. Det fungerar ju ändå, de lyckas ju få en snygg slutprodukt och för det priset ska man verkligen inte klaga.
Hur som helst behöll mannen bara den svarta, den beige var alldeles för stor trots att det var samma storlek.

Bild:
HM

konversation

-Men mamma hur ser hela världen ut?
Han förvånar mig ofta min lilla treåring, så även när han ställde denna fråga under gårdagens lunch
Tålmodigt lyssnade den lille på min alldeles för långa förklaring och jag avslutade med...
-...och vi ser alla olika ut, talar olika språk, kan olika mycket men vi är alltid lika mycket värda, alltid..
-Jaaaaaa mamma det är vi.

Min goa unge:)
Ha en go morgon där ute...

playboy beauty

image1420
Läppstift/läppglanset från PlayboyBeauty är jag rätt så nöjd med förutom doften/smaken som påminer mig om mormors gamla läppstift som hon använde någon enstaka gång per år.
Annars helt OK stift, diskret färg, mjukgörande men smaken är ett stort minus, jag kommer att använda det men det är väl mer tveksamt ifall jag kommer att köpa det igen, njaeee tror inte det.

härliga dagar...

image1422
Gårdagen blev även den en toppen sådan om än fullspäckad. Sol, utomhusaktiviteter, besök hos sjukgymnast, ärenden på söder, middag på restaurang, joggingrunda, DH på TV.
Sonen är på topp och jag önskar att vi skulle åka nu, men det är inte så många dagar kvar och jag bara hoppas att detta håller i sig så att vi verkligen kommer oss iväg på mintrippen till norrland.

Nu en ny dag, vi håller oss i krokarna, solen skiner, kaffet smakar mer

Bild: Adresslapp från
Inreda

lovely

image1421
Vädret är så härligt, vi har varit ute på förmiddagen, ätit lunch på balkongen och ska snart iväg ut igen.
Läppglanset från playboy har dykt upp, vad jag tycker om det meddelar jag senare ikväll

Ha en fin dag ni också:)

Bild: På dagens lunch i solen.

tisdagstema - naturmaterial

image1419
Ute i naturen har de slingrat omkring, jag tycker att de är läskiga levande och likaså när de olevandes hamnat som i detta fall på en väska och ett par skor. Min kära mor är den "skyldiga" till att jag äger vintageväskan och skorna på bilden, jag fick dem i present.
Naturmaterial är temat för veckan i tisdagstema. Naturmaterial i form av ormskinn är mitt bidrag denna vecka.

skoförvaring

Smart skoförvaring är något jag är i behov av, har inte den ordning jag önskar och favoritskorna tenderar att hamna i en stökig hög i den lilla hallen. Lådorna från Inreda verkar vara smarta men frågan är om de är stapelbara.

Annars håller det vackra vädret i sig, ska greja inne en stund sedan drar vi ut, i solen...

Bild: Inreda

ge syrrorna vad de vill ha

Utan sjuksystrarna fungerar ju ingenting inom vården, ge dem den höjning de vill ha tycker jag, det är de alla värda. De gör ett fantastiskt jobb, har koll på allt, är ofta mer insatta än de ansvariga läkarna på avdelningarna runt om i landet.

en härlig måndag

image1418
Vilken  bra dag, inte bara toppenvädret utan en del praktiska lösningar som ordnat sig riktigt bra denna dag. Det är bara att passa på att vara ute i solen en dag som denna,
Hoppas ni har det riktigt gott alla ni...

blått och vitt

image1417
Strålande sol denna morgon och jag hoppas den stannar hela dagen. På bygget går det framåt, huset skall få fasad och har klätts i tältliknande tyg. Vitt kommer det att bli och det dröjer väl inte allt för länge tills vi kommer att få oss en första titt.

bra


Barfota uppkrupen i skinnsoffan, en skål med godis och med solkyssta kinder efter dagens utomhusvistelse har jag denna kväll sett på film.
En bra sådan, den andra Hussfilmen.
Nu ger jag upp om denna underbara söndag, den bästa på länge. Sängen väntar, en ny vecka komma skall och jag tror att den kommer att bli bra, riktigt bra.

Godnatt...

Bild:
CDON

Oooooo Ljuvliga vårdag...

image1416
Senaste nytt från Grodskogen: 
Grodorna hade gömt sig, äggen inte kläckts men den stackars ensamma gräsanden vars fru bitits ihjäl av en hund hade fått tag på en ny flamma. Kanske hinner de till och med få till en kull ungar, vem vet. Eller så går de samma öde till mötes igen för i Grodskogen struntar hundägarna att koppla sina hundar, dåligt tycker jag.

Men vi har haft en toppendag utomhus, våren har verkligen kommit till stockholm nu.

Vad har ni hittat på idag...


massor av grattis

image1415
Största grattishugsen till goaste
svägerskan på hennes stora dag idag. Grattis, grattis, grattis hoppas du får en underbar dag och massor av fina presenter.

20% större läppar utan ingrepp!

image1414Märken som ej testar på djur
Läppglanset "Lip Injection" från Too Faced utlovar 20 % större läppar, Jag gillar glosset, både konsistensen, glanset, doften och att det sitter kvar länge. Men om läpparna blir större är väl tveksamt, jag tycker nog att det har en lite plumpande effekt. Mannen håller inte med, men svägerskan tycker som jag. Ni får själva avgöra, bilden till vänster är före, den andra efter.

Är man ute efter stor och plutig mun är det nog bara en riktig spruta som gäller, själv nöjer jag mig med glosset.
Utfärdar dock en liten varning för att pussa andra som inte är intresserad av biverkningarna.

-Men uaaaaaaaaaaa vad är det som händer! (mannen, efter att ha fått en smaskig puss)
-Hahaha, men det är ju mitt läppglans
(jag)
-Uaaaaaaaaa det kliar, bränner men varför har du detta på munnen, kan inte vara nyttigt (mannen).

Bild: före/efter

underbara oasisklänningar

Oasis Oriental Print Bandeau Silk Dressimage1413
Idag när jag var inne på Oasis i Souk Gallerian fick jag helt plötsligt ett oerhört overkligt sug efter att umgås med
svägerskan.
Efter en stund kom jag på vad detta berodde på, jag stod ju och fingrade på hennes favoritklänning (den till vänster). Hade hon varit med hade hon säkert slagit till, eller kanske på den vita med svart rosett som också helt klart är en "Biibiiklänning".


Bild: Asos, Oasis

mannen väljer färg

Min man fick ett annorlunda uppdrag igår.
Jag meddelade att han till mig skulle köpa hårfärg, den jag önskade fanns inte varpå jag sa att han fick välja en färg själv, men att det skulle vara en nyans som liknar min egen naturliga, dvs mörkare brun än vad jag nu hade.
image1412
Jag är imponerad, han klarade uppdraget galant och jag blev nöjd med den nya färgen som känns mera jag. Nu ska jag laga lunch tillsammans med mitt barn och sedan bege mig in till city och uträtta diverse ärenden.

Ha en lovely lördag, vad hittar ni på idag?


kom hem nu...

image1409
Men mannen, kan du inte bara komma hem nu, vi längtar ju efter dig och tänkte försöka vara riktigt snälla, båda två.
Älskar dig...

Och till er andra säger jag bara ha en riktigt härlig fredagskväll...

ljuvligt gott chiliflingsalt

image1411
Har ett nytt favoritsalt, flingsalt med chili från
Koloni Garden. Sanslöst gott och jag fick det i present av en go väninna, tack, tack. Jag fick även ett salt med lavendel i men det vet jag inte riktigt vad jag ska använda till.

Ha det fint idag...


en hit

Nämen det blev en hit, beställningen från ASOS. Klänningen passade perfekt och var precis så som jag hade önskat att den skulle vara. Förutom urringningen som var i djärvaste laget, hade boobsen varit fyllda med syntetiskt material hade det nog inte varit några problem. Nu är de ju inte det så det blir att skaffa mig en dundersäker BH så de inte smiter iväg.

Playboy Beauty Stiiletto Lip Shine
Och så har jag beställt ett porrharestift, kanske piggar upp en aning. Att klänningen passade piggade iaf upp en dag som denna.
Bild får jag bjuda på senare framöver.
Ha de gosegott...


paketet har anlänt...

image1408
Jag är spänd av förväntan, ska premiärbeställningen från ASOS bli en hit eller miss? Kommer
klänningen att passa? Eller måste jag i helgen bege mig ut på partyoutfitsjakt.

Återkommer senare, här ska provas...

nätshoppa lite bara

Vilken slitig vecka, lilla "stinkbombens" mage fortsätter bråka men jag är glad att han är pigg i alla fall. Själv känner jag mig urgnällig och less, 2 dygn instängda har känts som 3 veckor. Jag ska tröstshoppa på nätet en smula, kanske piggar det upp mitt ruttna humör och får mig att få en uns av den goa fredagsfeelingen som brukar infinna sig denna dag.
Toni&Guy Model.Me Helena Super Hydrating ShampooToni&Guy Model.Me Helena Super Hydrating Conditioner
Bild: Toni&Guy shampo & balsam som jag är sugen på att testa, är det någon som redan gjot det?

dofta gott, i alla fall tills i morgon bitti


Har skurat golv och överdoserat denna doft efter den egna duschen och det är enbart den som doftar nu, tack och lov. Sonen piggade på sig efter eftermiddagens tupplur, men magen kom igång ordentligt också. Puh vilken dag, jag brukar inte vara känslig men denna dag har gjort mig minst sagt illamående. Hua, jag håller tummarna för att det inte ska vara så illa med den lilla magen i morgon.

Uäk, uäk och go natt där ute...

lillprinsen...

Lillprinsen sover, magen har lugnat ned sig, men han får sova på nu så att han blir pigg igen. Han är verkligen ingen dagvilare så om han är på bättringsvägen kommer han att somna sent inatt, mycket sent. På golvet har vi byggt en stad med tågbana, bilgarage och hus där bara bilar bor, inga gubbar får vara med. Bara en elefant som vaktar bilarna.
image1407

lite stirrigt

Godmorgon, här är det lite stirrigt, men bara för att jag är så ovan att sonen är loj och lite småseg. Det brukar ju vara full fart annars och magsjuka har han tidigare klarat sig från. Lika bra att detta hände nu för inför nästa helg måste alla vara på topp, speciellt den lille, annars blir det ingen flygtur till norrland.

Jag hoppas så att det verkligen ska bli av...

nej, nej å nej

image1405
När hua vilken dag, stackars lilla gossen, dålig i magen, sur, trött och tjurig så klart. Jag har mest gått omkring och fått säga nej, nej, och nej, eftersom han konstant hittat på allehanda pysselhyss.
Jag är helt slut och hoppas han mår bättre i morgon. Jag ska lägga mig supertidigt ska ladda för att ha tålamodet på topp i morrn.

Hur är läget borta hos er?

Bild. På Orkidén som fått fler blommor.

suck

Men fy vilken trälig dag, ingen ingen höjdare att behöva stanna inomhus, får nog lov att dra ut i alla fall innan hela hemmet går i bitar. 

Hoppas ni har det lite muntrare.

Bild:
Mango

superdjupa funderingar...

Hmmm vi stannar nog inne idag, sonen är inget vidare i magen, hoppas det går över fort. Han är pigg och glad men som sagt risig i kistan.
Och istället för att fördjupa mig vidare i det ämnet kan jag meddela att jag funderar på nytt läppglans, detta:
Too Faced Lip Injection
eller detta:
Playboy Beauty Stiiletto Lip Shine
eller kanske båda två, vi får se.
Har ni några favoriter?

Bilder: Eleven

gammal favorit

image1404
Jag hittade en gammal favorit i badrumsskåpet, den gamla Tigerbalsamburken som inhandlades på Bali för typ 10 år sedan.
Att springa på asfalt sliter på en aning och det var riktigt skönt att smörja på med salvan från den lilla burken.

Annars var gårdagskvällen toppen, DH var riktigt bra.
Denna morgon har sonen vaknat alldeles på tok för tidigt, vi får se hur dagen blir, lär nog bli rätt så gnälligt här hemma gissar jag...
Hur är läget hos er...

de desperata hemmafruarna är tillbaka

image1403
Nu ska jag ladda för att springa en runda, regnet öser ned så är jag inte vidare sugen. Men, men det är bara att klä på sig ordentligt.

Och ikväll börjar det, redan klockan 20.00. Desperate Housewives, dubbelavsnitt, så jag vet var jag kommer att sitta, inte helt fel...

Vad pysslar ni med ikväll?

Bild:
Härifrån

skogsskvaller och grodor som glor

Jag trivs så i området där vi bor, lite söder om Stockholm, så nära stan men ändå nära till naturen. Idag mötte vi en upprörd farbror i skogen. Någon hade inte hållt sin hund kopplad varpå den bet ihjäl fru and, man riktigt ser hur ensam den är den stackars andhanen.
image1400
Och så var det de fridlysta grodorna, någon hade håvat in grodäggen och farbrorn hade satt upp en gul lapp om att de faktiskt var fridlysta.
Jaja man kan helt enkelt stöta på goa gubbar i skogen och grodorna vaktade sina ägg så gott de kunde.
image1402
Behöver jag säga att vi har haft en härlig dag i skogen, nu ska det badas bort lite lera. Ha en go eftermiddag alla ni goa.

Enkla tortellinigrytan


Bönor och broccoli tillsammans med tortellini och kyckling. En enkel, snabblagad och vad jag tror nyttig gryta.
Koka 1 pkt färsk tortellini och broccoli.
Fräs 1/2 hackad lök och 2 stora kycklingfiléer i mindre bitar i lite olja, pressa över lite vitlök, saft av en 1/2 citron, torkad chili, lite honung, svart och vitpeppar, timjan och en skvätt vatten. Släng i tortellini, 1 burk kidneybönor och broccoli i grytan, värm upp, klart. Riv ev över lite parmesan, "pricken över".

Till och med mannen som inte gillar bönor mumsade på denna och tog helt frivilligt med sig i lunchlådan,


tisdagstema - himmel



Tisdagstemat denna vecka är "himmel" och jag bjuder er på min, utanför fönstret bara för några minuter sedan. Så ljus att den nästan inte går att titta upp mot är min himmel denna morgon, hur ser din ut?
Var med du också...

tända ljus klockan 21.00

image1394
Svetten rinner och vanligt vatten har aldrig smakat så gott. Efter en veckas uppehåll från att springa gick det bättre än någonsin denna kväll. En skön känsla nu när rundan är avklarad, en feeling som för ett år sedan var alldeles otänkbar.

Nu dusch, sen natta liten gosse med nylånade böcker från bibblan och därefter Cashmere maffia.

Och klockan 21.00
tänder jag ett ljus för Engla i fönstret, gör ni det?

film


Irene Huss filmerna har jag helt missat, igår såg  jag den första och gillade den mycket. Huss är en cool polis, har familj med tonårsdöttrar och svart bälte i Ju-jutsu.
Toppenskådisar, spännande, superbra. Jag vill skyndsamt se den andra filmen som finns i videobutiken.

Bilder: Iene Huss

Bild: Framsida första filmen, CDON

hemklickat...

Här har det nätshoppats, klänningen och så blev det till slut båda kostymerna i beige och svart. De var superfina, kavajen något liten i storleken så maken var tvungen att ta en storlek större än vanligt. Helt klart verkar linnekostymerna gillas av flera eftersom det var urplockat i butik, men på nätet fanns de kvar idag i alla fall. 

Ha en toppendag...

hemskt

image1393
Svårt att tänka på annat än stackars
Engla, hennes familj och anhöriga. Ruskigt, grymt och jag kan inte låta bli att bli upprörd över vilken slapp syn det är på brott mot kvinnor och barn med sexuella inslag. Våldsutövarna får ofta korta straff och när de suttit av sin tid upprepar de ofta de sexuella brotten som dessutom då blir grövre och råare. I detta fallet miste en kvinna och ett litet barn livet. Hemskt.

Nu ska vi göra oss i ordning för att möta denna dag, det är kyligt men solen kanske tittar fram snart i alla fall.

underbart armband

image1391
Helt underbart armband från Snö of Sweden fick jag igår av min goa väninna. Jag älskar det och kommer att använda det ofta. 

Tack väninnan, lärarinnan, men mest tack för att du finns.
Nu är det vår, vi har massor med kul att hitta på, bubbla i bad, massa biofilmer som vi ännu inte sett, kanske vår tur att smita iväg med barnen på utflykt, spana mattor, dricka "kaffelattor", jaja utbudet finns ju i denna stan, det är bara att ta tag och göra slag så att allt blir av.
Snart ses vi igen, tusen kramar.

yesterday's news

image1390
Hade en toppenlördag igår, familjemys hela dagen och på kvällen kom väninnorna över på middag. God mat, presenter och massor med tjejsnack, härligt. Söders uteliv fick sig även ett besök av oss under kvällen, trevligt det med.
En toppenlyckad kväll.

Godmorgon på er

Inte bästa vädret idag, men det är ju lördag i alla fall. Nu ska det fixas en god helgfrukost, därefter gör vi lite hela-familjen-tillsammans-grejer.

Fick ju frågor om var bokstavslådan kommer ifrån, jag vet inte vilken butik, säkert någon leksaksbutik i norrland. Märket på leklådan är i alla fall från "Play 2 learn". Rolig leksak men varning för magneterna, inte vidare bra om de hamnar i lilla munnen,

engla

Usch och fy, jag blir helt galen på all ondska och allt elände. Jag har hoppats så och trott att hon skulle vara tillbaka nu.
Tiden går,
kan vi inte bara bestämma och
tillsammans hålla hundra tummar för att lilla Engla får vara i livet och snart komma hem till sin mamma.

Låt henne komma hem nu...

härlig fredag och röda accessoarer

image1389
Underbara fredag, solen skiner och det har varit härlig vår utomhus. Dagens inbokade möte gick över förväntan mycket smidigt.
Nu längtas det efter mannen, kvällen, film och lite mys.
Vad hittar ni på nu då en fredag som denna?

Bild: På kalasaccessoarerna i rött.


morgonidé och en orkidé

image1387
Godmorgon alla goa,
speciellt Lotta för du skriver så rara kommenterarer till mig,
och vi ska göra precis så, ta den gula (eller om den blir röd för han ska få en ny) och röja runt på gatorna i stan. Tusen Kramar till dig och hoppas du får en underbar helg...

Igår fick jag blommor igen, av mannens yngsta lillebror som var på hastigt besök. Alltid trevligt när han kommer och nu börjar han dessutom på att bestämma sig på riktigt.
Ni förstår, norrlänningar kan prata i år om att "de ska flytt, å flytt, å flytta till storstan, men nu verkar det som det verkligen blir av. Efter semestern är det nu sagt.

Jag vet några som inte tycker att det ska bli så kul att han flyttar men vi är jätteglada och vet ni Stockholm är stort, flytta med ni också.

Vilken toppenidé, jaaaaa så gör vi:)

unga vs äldre mammor

Unga mammor eller gamla mammor, vad är för ungt och vad är för gammalt? Vem bestämmer det? Jag blir lite småtjurig över korkade återkommande resonemang bland diverse mammabloggar som handlar om "gammal" vs "ung mamma".

Irriterande trams enligt mig och ställer mig helt oförstående över hur man efter sina egna åsikter tycker att man har rätten att döma ut mammor enbart på grund av ålder.

Varför skulle man inte orka leka med sina barn för att man är över 30? Varför skulle en ung mamma förstöra sitt eget och sitt barns liv bara på grund av sin ringa ålder. Kan inte bara vara jag som tycker att alla dessa diskussioner är urfåniga.

Själv känner jag både mammor som fick barn tidigt och senare i livet, de har klarat sig galant i sin föräldraroll och barnen har inte tagit någon skada av vare sig det ena eller andra.
Alla är vi olika och blir föräldrar vid olika tidpunkter i livet. Att ge barnet kärlek, respekt och god omvårdnad är väl ändå det viktigaste, inte mammans egna ålder.

Så nu har jag själv slutat tjura och bjuder er på lite mellanmål istället...

bara att bege sig ut och shoppa

image1385
Då så mannen, inga gamla trasor på kommande fabfest, absolut förbjudet. Bara att bege sig ut i shoppingdjungeln. Orkar du inte kan du ju göra som jag,
klicka hem.

♥Klickeliklick inte det minsta jobbigt, jag lovar♥

Bild: HM

äntligen

image1025
Biljetterna är bokade, allt det praktiska löste sig, detta är spännande. Hela familjen på flygtur till släkten i norrland på storkalas, en seger.
Tidigare har sonens hälsotillstånd hindrat turer med flyg, att han nu klarar av och har fått OK från ansvarig läkare att flyga betyder att han är mycket stabilare än tidigare.
Lycka lycka lycka lycka...

Bild: Från tidigare flygtur, dock satt jag då ensam i planet, på väg hem och funderade säkert en aning på om och när vi någonsin skulle kunna resa hela familjen tillsammans.
Nu kan vi det, äntligen.


stockholm gick om

Näe jag tror inte Skåne "regerar", längre. Ni mina fina goa läsare verkar vara spridda över hela landet, från södra till norra Sverige och till och med utanför landets gränser. Riktigt kul tycker jag. Annars har jag släkt lite var stans i Sverige. Längst upp i Luleå har jag coolaste kusinen som kanske får sig ett besök i sommar, de flesta bor i Umeå men några har även dragit sig ned till Dalarna och Halland.

Jag är i alla fall glad över att ni har hittat hit allihopa och vill passa på att tacka er alla för era kommentarer. Ha en mysig morgon och finaste dagen.

Skåningarna regerar

Vad kul att ni är så många som delat med er om var ni bor någonstans. Men hoppsan jag hade visst alldeles fel för här verkar majoriteten vara från Skånetrakten.
Se där, se där, jag som knappt varit i Skåne. Det blir dessvärre oftast uppåt landet som vi beger oss när vi åker bort.


Bild: På exilnorrlänningen boendes i Stockholm sedan 15 år tillbaka...

norrlänningar eller göteborgare?

Jag inbillar mig att de flesta av er som läser/kikar in här är Göteborgare eller Norrlänningar, föredetta eller nu boendes.

Rätta mig nu om jag har alldeles fel, var i landet bor ni någonstans?
*Nyfiken*

gårdagen


Jag hamnade i något slags födelsedagsrus under gårdagen och kunde nästan inte ta in all den uppvaktning som faktiskt skedde.
Blommor levererades, telefonen gick varm, besök av vänner. Presenter skickades från nära och kära från hela landet. Helt otroligt speciellt med tanke på att jag inte ens fyllde jämt.

Jag känner mig mer tillfreds i jämförelse med förra året, sonen har blivit så stark och stabil. Jag är rik på goa vänner och ska själv bli en bättre sådan, tack för att ni finns.
Jag är ett år äldre men 15 kilo fattigare än förra året, mår bättre och känner mig piggare och betydligt starkare än vad jag faktiskt kände mig vid samma tidpunkt för ett år sedan.

Förra året var ett rätt så tungt år, sommaren var inte direkt upplyftande. Detta år kan bara bli bättre och jag ser fram mot allt vad livet har att erbjuda. Det vankas festligheter, kortare resor, en efterlängtad semester, ny lägenhet. Det flyter på nu och det känns som om det även gör det för många i min omgivning.

Och om det är så här trevligt att bli ett år äldre så har jag inga problem att fylla nästa gång.

Och mannen tack för att du gjorde min dag till en alldeles speciell dag, du är bäst...

tisdagstema - mat

image1380
Måste ju vara med på dagens
tisdagstema som innehåller temat mat.

Jag bjuder på min födelsedagsmiddag denna dag. Löjrom med tillbehör till förrätt, flundra, vit sparris, potatisbakelse och kall räksås till huvudrätt och så slutligen en bit prinsesstårta.

Varsågoda.

mina louboutins

image1379
Nu är de äntligen mina efter lång tids spanande, en klassisk modell, lär nog aldrig bli omoderna.
I´m in love, både i skorna och snälla maken som givit mig dom.

Tack mannen
♥♥♥

mera presenter

image1378
Jag fyller ju inte jämt så gissa om jag blev glad när jag fick presenter direktlevererade av brevbäraren denna morgon.

Så gulligt, rart och tack snälla snälla ni...

Och
Mira idag har du verkligen överraskat mig och gjort mig jätteglad:))) Puss på dig.

min födelsedag

image1377
Efter ett par år med släng av åldersnoja och totalt ointresse av den egna födelsedagen känns denna dag mycket bra. Det är mycket som är så mycket bättre detta år i jämförelse med det förra att jag både känner mig yngre, lättare och mer tillfreds.
Frukost och och superglassiga presenter har levererats denna morgon. I eftermiddag äter jag och sonen tårta och när maken kommer hem mumsar vi på någon smarrig middag. På lördag har jag lyckats sammanstråla alla mina bästa väninnor för en riktig tjejmiddag med utgång.

Jag är så glad idag på min egen födelsedag...

Bild: På morgonruffsigt födelsedagsbarn, present och godaste kaffet...

skumma snubbar

Jag hann springa ut och komma in innan programmet började. Det var dock mörkt och jag såg "skumma" snubbar i huvor överallt. Näe jag kommer inte att springa i mörkret själv igen.

För många år sedan blev jag jagad av en riktigt skum typ, hade han fått fatt i mig och om det inte den där andra killen som jag mötte hade jagat bort honom så hade utgången varit rätt så självklar. Det sitter i fortfarande och ändå hände det inget, men flåsandet i nacken glömmer jag aldrig, inte den där rånarhuvan heller, usch och fy.
Tycker det är bedrövligt att man inte ska kunna känna sig säker själv utomhus.
Jaja men nu ska jag strax gå till sängs.

Gooooooooooooooooooooo natt alla goa.

hinna springa innan det börjar


Mjaha maken dröjer så det verkar inte vara brått att umgås med 35-åringen denna afton. Jag väntar mest på att få bege mig ut och springa, har ingen lust alls men om det så blir mitt i natten så ska jag ut på en svettig runda.

Ikväll blir det Cashmere Mafia klockan 21.00. Jag spanar gärna på diverse serier som börjar vid niosnåret, tycker det är perfekt att skingra tankarna en stund och fly iväg i en låtsasvärld en timma. Kanske kommer det aldrig en lika bra serie som Sex And The City igen men i brist på annat får CM duga. Lost, Heroes och Desperate Housewives hör annars till favoriterna på dumburken...

Följer ni någon serie på TV eller gör ni något annat mer vettigt om kvällarna?

Bilden: är
googlad

35-åringen

Denna sista dag som 35 känns helt OK, jag är pigg och tycker att jag varit effektiv, näst intill präktig. Middagen är redan klar för att värmas upp senare när vi kommer hem.
Snart ska vi bege oss iväg ut på diverse ärenden och så ska sonens sjukgymnast besökas.

Maken som vid något tillfälle meddelade att han tycker att "kvinnor är som vackrast när de är i 35-årsåldern,  att de utstrålar en självsäkerhet som bottnar i att de vet vad de vill och vet vilka de är" får allt ta och skynda sig hem efter jobbet.
I morgon är det kört, då är frugan icke trettiofem längre och det är bara att hoppas att det duger det lika bra det med:)

Bild: På 35-åringen som vare sig är desperat eller självgod, jag lovar....

röda accessoarer

image1374
Ett rött armand känner jag ett starkt behov av och skulle inte tacka nej till något av dem på bilden. Rött piggar upp, jag har så länge jag minns alltid gillat färgen.

Idag känner jag mig faktiskt piggare än på länge, så skönt att tröttheten äntligen släppt greppet.
Ha en toppendag där ute:)

Bild:
ASOS, COCOO, Kyss Johanna

skitig köttfärs kanske smakar smaskens

I gårdagens DN läste jag om att ICA återkallat 16 ton köttfärs som inte höll kvalitetskraven. "Djuren kan ha varit smutsiga vid slakt" och trots att ICA kallat tillbaka färsen så menade de att det inte är någon fara för konsumenten att äta produkten och att det bara gäller inpackad färs med utgångsdatumet den 8/4.

I förrgår storhandlade mannen, bland annat en jätteförpackning köttfärs från ICA, med utgångsdatumet 2008-04-08.
Toppen tycker jag och känner jag mig verkligen sugen på att mumsa köttfärssås och annat läckert tillagat på kass nötfärs där djuren varit skitiga vid slakt.
Yummieeee...

Annars är allt toppen, igår retade jag mig lite på färsproblemet, idag struntar jag i det. Idag är det sista dagen som "35-åringen" och då vill jag bry mig om annat än malt kött.
 Idag ska jag bara ha det bra.

gratisshopping

image1373
Igår shoppade jag gratis med en check från HM, hårspännen med röda rosor, ett rött diadem och så solbrillor. Jag fick till och med tillbaka pengar och brillorna får duga så länge de håller.
Ahaaaaaaa nu kikar solen fram också, trevligt...

bara räkor

image1372
Godmorgon, här í huvudstaden är det lite mulet idag, men solen verkar vara sugen på att titta fram, allt är bara bra här. 

Igår önskades det räkor till middag, jag hade ingen lust att sitta och pilla räkor á la 80-tal så jag trixade till en middag på enbart räkor men i olika varianter. Kalasgott och annorlunda.

Bild: På gårdagens middag, avocado med cremefraiche, rödlök och räkor, en skål med en chiliräkcocktail, smördegsbakade räkor med creme cheese, en miniräkpizza och ett räk och olivspett.

nämen vad gör björnarna

image1371
Försökte dra mig kvar en stund i förmiddags under täcket men det gick inget vidare, säkert bara för att jag för en gångs skull hade möjlighet. Jaja men medans killarna roade sig på Skansen strosade jag runt på stan, shoppade gratis med diverse checkar, spanade på folk och åt yoghurtglass i Gallerian. En mysig dag, alldeles själv. Nu ska vi äta supersen middag, räkor tillagade på olika sätt, tror det kommer att bli smaskens.

Önskar er alla en toppenkväll.

Bild: På gullkillarna och på... Ja björnarna på Skansen som inte bryr sig om att barnen tittar på...

jag smörar så bra...

image1370
Tjohoooooooooooo det blir nog en premiärtripp med flyg ganska snart. Det blir nog så att vi alla kan närvara tillsammans på storkalaset i norrland. Kul för alla i hela familjen, bara några praktiska detaljer att fixa först.
Men operation övertalning är avklarad i alla fall, "jag smörar så bra" (läses i Linda Bengtzing schlager melodi).

Sonen och maken har åkt iväg med goa vänner till Skansen, själv klurar jag på om jag ska krypa ned under täcket igen eller om jag ska passa på att åka in till stan direkt.

Vad hittar ni på idag.

Bild: Himla fin liten röd från Marc Jacobs

jaha och hur var det här då?

Vi har precis kommit hem från goda vänner, blev bjudna på middag, så gott och trevligt, tack tack. (Lärarinnan om du läser så kan jag meddela att ena halvan av din familj mår super och det vankas Skansen i morgon).

Dagens återbesök på sjukhuset gjorde inte mig det minsta klokare. Var det bra eller blä? Helt ärligt så vet jag inte riktigt. Sonen var i alla fall en stjärna, gjorde konster, började klättra upp själv på stolar och visade sig från sin absolut bästa sida.

-Doktorn titta på mig, titta vad jag kan?

Både lite roligt och i samma stund lite tragiskt att det ska behöva vara så, att man som funktionshindrad hela tiden måste bevisa och visa vad man faktiskt klarar av hela tiden.

Nästa gång åker jag inte på denna typen av återbesök själv utan sonens pappa, han har åtmonstone inte den minsta tillstymmelse av läkarskräck vilket jag själv lider av.
 
Nu är det fredagskväll, nu ska jag försöka umgås med mannen en stund innan jag dunar in.

Ha det finemang och en trevlig kväll allihopa.


godmorgon

image1369
Gårdagskvällen blev precis som planerat, joggingturen gick bra, 3 minuter snabbare runda, träningsvärk. TV-tittande och så en relativt tidig insomning.

Idag är det dimma ute, händer inte mycket just nu, i eftermiddag bär det iväg på återbesök på sjukhus för sonens del. Jag avskyr dessa återbesök, man vet aldrig vad man kommer att få serverat, kan både vara bra och blä.

Jag hoppas att allt ska vara lugnt i alla fall och ska sysselsätta oss nu under tiden. Närmast är det en tur i bokstavslådan som gäller.

Hur är läget hos er då?

Bild: På favoritleksaken för närvarande.

effektivt sätt att få uppmärksamhet


Såg denna film för någon vecka sedan, hur bra som helst, rekommenderas varmt.

Jag väntar på att maken ska komma hem så att jag kan bege mig iväg på joggingturen.
Ikväll blir det bara att glo på burken, Spårlöst, Medium och sura kocken på 5:an.

Men nu ska vi ut och stjäla lite uppmärksamhet i väntan på att mannen och pappan ska komma hem. 
En mamma + en treåring + en knallgul minirullator på en trottoar = blickfångsmagneten nr 1

Ni då vad hittar ni på?

Bild:
CDON

vårtröttast

Vet inte vad det är med mig men denna vår är jag tröttare än någonsin. Trotsar dock mitt trötta jag och har återupptagit joggandet igen. En halvmil några gånger i veckan blir det i alla fall och bäst är känslan när jag kommit in efter rundan, känner mig lite duktig och bra då.
Skorna funkar bra fortfarande de med. 

Är ni fler som är vårtrötta?

Enkelt middagstips

image1366
Jag håller på att rensa från frysen och fixar till middagar av vad som finns där.
Hittade en liten bit oxfilé som jag gjorde grillspett av och grillade i ugnen, några minuter i 200°, direkt på gallret med en plåt under. Superenkelt, det som tog tid var så klart den bakade potatisen men den sköter sig ju själv där i ugnen i ca en timme på samma gradantal.
Till detta serverades en kall vitlökssås.

Numera bakar jag alltid mindre potatisar, inte de stora som i butiken är avsedda för just det. Jag tycker de är för stora, tar för lång tid att bli klara och är oftast inte så fräscha heller.

Av de potatisar som blev över gjorde jag dagen efter en enkel sallad med bakpotatis och kesoröra.

så fin


Godmorgon allihopa.

Igår lyckades jag lägga mig tidigt, det är mitt senaste projekt att ro i land, att försöka få mig i säng så pass att jag sover innan spöktimmen slår sina slag. Igår lyckades jag men inte känner jag mig sprudlande pigg idag för det, jaja man kanske måste fortsätta ett tag för att det ska ge något.

Dagens blad i agendan är blank och jag klurar på vad vi idag ska hitta på för att smita från städning och annat tråk. Jaja vi får se, vad har ni för er idag?
Bild:
Dagmar
Ebba hade den på bloggminglet och var så tjusig i Dagmarklännigen, jag gillar den helskarpt.

En tävling

Tävling hos Hannah, kort "bäst före datum", tävlingen avslutas redan i morgon, kika in här.

glassiga brills

image1365
Dagens möte gick bra tror jag, det kändes då så i alla fall.
Har annars haft en soft dag idag, mycket sol och
glajjer från Gucci hade inte suttit fel, sååå fina. 
Jag ska dock försöka hitta mig ett par billigare som jag trivs i och öva mig på att inte tappa brillsen i marken, att inte sätta mig på dom, att inte trampa på eller tappa bort  solisarna. Klarar jag detta en säsong kan jag ju se till att skaffa mig lite glassigare glajjer framöver. Jag är verkligen sämst på att hålla koll på glasögonen, både de som jag måste ha för synens skull och de som skyddar mot solens ljus.

Vilka solglasögon har ni, eller planerar ni att köpa?

Bild: Gucci


våren är här

image1364
Utomhus bland kottar och vattenpölar har vi idag tillbringat vår förmiddag. Dessvärre träffade vi inte på några ugglor eller andra spännande djur enligt sonens önskemål men väl en trast och en närgången gammal hund. Våren har nog kommit för att stanna nu, solen skiner, härligt.
Vi ska fräscha till oss en aning, bege oss iväg igen. Biblioteket och därefter ett möte som jag hoppas ska gå bra, håll tummarna.

Hoppas ni alla har en lika go dag som vi....

fjäderklädda gäster vid café opera

image1363
Efter en kortare vinterperiod under påsken verkar våren åter vara tillbaka. Igår var det för varmt att ha yllekappan och mössan på, idag vet jag inte riktigt men det ser ut som om solen är lite sugen på att kika fram genom dimman. Cityfåglarna nedanför Café Opera har denna vinter fått sig en glassig terass där det bjudits på diverse godsaker.

Själva har vi fått glädjande besked, vi kommer inte att flyga som en fågel men väl i flygplan. Sonen har blivit så pass stabil att vi inte behöver släpa omkring på akututrustning i form av syrgas, vilket innebär att att det är fritt fram för oss att låta den lille flyga flygplan. Sonen vill flyga till mormor...

-Jag har blivit så stor att jag får flyga flygplan! Åsso vill jag ha en resväska med hjul, en svart.

Ytterligare en positiv milstolpe, vi passar på att suga på den karamellen. Denna vecka är det dags för fler återbesök och man vet aldrig vad som kommer upp då, kan vara både positivt och negativt.

Ha en härlig förmiddag därute och nu kikar den fram, solen:)

vad vore väl en bal på slottet

image1362
Det vankas festligheter i slutet av månaden, jag som längtat så efter att få shejka loss är minst sagt sugen på att kunna gå på storkalaset i norrland tillsammans med maken. Mycket skall dock klaffa för att det ska fungera och i nuläget ser det inte vidare ljust ut för att hela familjen skall kunna närvara. Men jag har ännu inte gett upp hoppet, outfiten om jag nu skulle komma mig iväg är redan "fixad" i tankarna.
Operation övertalning och superduperplanering krävs dock,
hopppelihoppas...
Och skulle nu festligheterna bli av kommer klänningen att beställas och självklart kommer jag innan utförd beställning ställa frågor till 
Engla om Asos storlekar och fraktkostnad, hon har nog aldrig fått dessa frågor förut...

Bild: HM, ASOS, Kyss Johanna, Chanel och Louboutin

present som bara väntar på att öppnas...


Känner ingen vidare ångest över nalkande födelsedag, inget jämt år, inget storkalas och inga större överraskningar är inplanerade. Jag vet till och med vad jag kommer att få i present. Men det gör minsann inget för det är något jag suktat efter bra länge. 

Ni som hängt här tidigare förstår nog vad det är om jag berättar att presenten är svart, har röda sulor och höga klackar. Nu ligger de inpackade och får inte öppnas förrän om si så där en vecka... 

Ha goa dagen alla ni där ute:)

nakenchock igen

image1360
Katten chockerar grannar och förbipasserande igen. Ingen vidare tjusig syn men han mår så bra nu av att slippa alla tovor, förutom ajabaja från trimtjejen så fick jag tips om lavendelspray för att lättare kunna kamma pälsen framöver.
Naken i bara skinnet myser katten och kurrar hela dagarna, så fort stråna börjar växa igen ska jag sätta igång med att kamma, denna gång tänker jag inte ge mig...


hur har ni haft det?

image1359
Alla ni som har blogg.se har ju också haft bloggpaus om än en ofrivillig sådan. Hur har det känts då? För egen del har det gått alldeles utmärkt att pausa. Men nu är det kul att vara igång igen. Allt är mer än toppen här, jag har hunnit med en hel del som jag tänkt, dock har jag inte fyllt år ännu och inte färgat håret till min egen naturliga hårfärg, men jag hinner väl med det med gissar jag.

Nu vill jag veta hur läget är borta hos er?

Bild: På dagens frukost och på paketet som i denna stund befinner sig på planet på väg mot liten prinsessa i norrland...