Gott nytt år

Gott nytt år alla läsare.
Vi har varit ute idag på en lång promenad hela familjen, trotsat både duggregn och blåst och lyckades få iväg två thailyktor varav den ena höll på att fastna i ett nybyggt dagis och sedan i närliggande skogsdunge. Som tur var tog den fart och flög iväg utan större dramatik.
Mat, mat, inga middagsgäster men väldigt god mat. Halstrade pilgrimsmusslor och en sikromsbakelse.
Baconlindad marulk och en rödbetsrisotto som hade räckt till alla grannar i hela trapphuset.
Och avslutningsvis en pannacotta, choklad, vanilj toppad med farmors glögg-gelé. Lyckad matlagning, lyckad tajming med alla barn och sysslor men det var nog tur att vi inte hade några utomstående på plats då jag mellan alla rätter fick slänga fram boobsen till lillan som så klart också ville käka nyårskrubb.
Nu pustar vi ut ett slag tills den minsta lilla chefen skall till att vakna igen.
 
Önskar er en tipptopp nyår...

God ny morgon

Helt ärligt dolde jag en lite besviken min när jag såg någon slags termos i julklappen från mannen, tänkte men varför ännu en till termos. Nu visade det sig vara en mjölkkokare, en alldeles underbar sådan som skummar mjölken om man vill och kaffet blir precis så där gott och hett som jag vill ha det. En fantastisk liten pryl helt enkelt som jag använder minst en gång om dagen, I löv it.
 
Mina ungar har varit på strålande morgonhumör båda två och jag har både hunnit med desserten och förrätten till ikväll. Nu tycker maken att jag ska gå och vila så jag orkar med fram till 12-slaget. Svårt att vila på beställning, är superpigg just nu trots att lilla loppan hade magont och lät därefter inatt. Vi får väl se om jag får till en paus idag. Kram så länge...

Nybäddat

Ja men nu sover bebis, 8-åringen krånglar en aning och vägrar somna men annars är allt lugnt. Det är nybäddat i sängen och jag är så himla nöjd med mina Happylights.

God Jul och allt det där

Hoppas att ni har haft en fin Jul, det har vi och finaste julklappen är så klart lillasyster under granen. Jag är så extremt lycklig just nu, är så stolt över min fina barn och njuter av ledigheten tillsammans med familjen.
 
Julgranen är fin men redan på juldagen vill jag slänga ut den, vi väntar till efter nyår i alla fall...
Och även detta år har jag Ernst i granen, ett tag till sedan ses vi nästa jul igen.
Och vem skymtades nere på gården...
Jo men tomten och vi fortsätter att tro att det var den riktiga även 2012...

Sjukstuga

Både sonen och maken har varit ordentligt däckade i förkylning och lilla bebbis klarade sig tills i förrgår. Minst sagt stressigt men nu hoppas jag att hon ska vara på bättringsvägen efter en ganska så tuff 2:a natt, håll tummarna.
Det borde vara förbjudet att vara så förkyld när man bara är 5 veckor gammal. Nu ligger hon och myser en av sina färgranna hemmagjorda filtar, något hon för övrigt är rik på.
Ha en nice lucia...

Här bits det inte ihop inte

Jojo, jag biter inte ihop hela tiden men när mina barn jämförs med utvecklingsstörda då... Ja men där går faktiskt gränsen, jag har förvisso ett funktionshindrat barn men han är på intet sätt lågbegåvad eller värd att jämföras med personer på institution. Suck jag blir bara så less, men biter ihop det gör jag inte längre och när jag säger ifrån så förklarar jag varför, att jag tar illa upp, att jag inte menar illa med att säga ifrån och så vidare. Jag tror och hoppas att det fungerar. Vi har trevligt också mellan varven, IKEA, köttsoppekok, glöggmyskväll mm. 
 
 

Mat

Å mat ska man ha, flera gånger om dagen till och med, jorå så gör vi här. Frukost, lunch å middag och så lite mellanmål på det.
Igår serverades det kalvstek, potatiskaka och vin/marmeladsås till middag. Ikväll blir det mozzarellasallad och kyckling. Yada,yada...

Nu kommer hon

Så var det dax igen, länge sedan sist men snart är hon här, kära svärmor. Ni som hängt med ett tag, eller känner oss väl vet att dessa besök inte alltid flyter på helt friktionsfritt. Hon vill så väl, jag vill så väl men vi är väääldigt olika helt enkelt.
Och så har vi "ohängde" maken förstås, han som i morse tyckte att det var helt OK att bädda sin mors säng utan att bädda, lägga på överkastet bara, det ser ju snyggt ut.
Kanske inte så trevligt att lägga sig sedan tyckte jag och bäddade ordentligt med påslakan, lakan och örngott, jaja alla tycker vi olika...
Håll tummarna nu gott folk.

Halo

Instängda och insnöade är vi här hemma, sonen och maken är sjuka fortfarande men vi tjejer är väl rätt så pigga, tja inte sjuka i alla fall.
När lilla prinsessan sover är hon larmad och jag kan sova utan skräck för att hon ska sluta andas. Tror jag delar "tänk om barnet slutar andas skräcken" med många nyblivna föräldrar och därför är det skönt med lilla "Snuza Halo" som fästes vid byx/blöjlinningen och larmar om bebis har för långa andningspauser. Lillasyster andas på bra, inget larm har tjutit än så länge. Annat var det med storebror, vilket ståhej, men då för åtta år sedan vara det sjukhuslarm och annat elände, tänk vad man orkade med då.
Jaja, idag ska jag och liten bege oss ut, det snöar mindre idag, kram.
 

Hallå där

Livet rullar på i rasande fart, den minsta i familjen är tydligen lik mig enligt min egen mor som inte kunde vänta till jul med ett besök utan kikade förbi från Norrland en sväng. Hon har åkt iväg hem igen och  vi bjöd henne på en förkylning från avgrundens djup, en present att ta med hem. Jag och den lilla har peppar klarat oss men sonen har varit hemmavid i snart två veckor, lunginflammation, inget vidare.
 
Och så har vi vinter i huvudstaden, kallt, snö och en hel del olyckor längs vägarna... Nu snöar det mera, vi passar väl på att tända lite ljus och mysa in oss i vanlig ordning, ha de.