Trevligheter mitt i veckan


Idag har jag varit på ett himla bra planeringsmöte med sonens sjukgymnast, diskuterade allt från läget just nu och 6-års/skolstart, detta har oroat mig tidigare men nu känner jag mig bara positiv och laddat.

På vägen hem köpte jag senaste ELLE och en himla smart grej, en minispray med handdesinfektionsmedel, mycket bra i förkylningstider, hoppas den går att fylla på för denna kommer att ta slut snabbt.

Annars är det full fart denna vecka, ikväll blir det Operan med
Hannah, i morgon slutar mannen tidigt och på Fredag kommer bästa barndomskompisen från Norrland med hela sin familj, på Lördag blir det eventuellt ett mässbesök med väninnan Lärarinnan medans norrlänningarna rusar runt på IKEA.

Snart time för fika och lek utomhus, kram på er.

Jo men vi törs


Åska inatt igen och en vacker kylig höstmorgon idag. Tänkte ta med sonen lite senare idag och uträtta några ärenden i city, om vi törs?

I Fredags gick det inget vidare i rulltrappan vid T-centralen.
Vi (jag och sonen som sitter i rullstol) åkte upp för rulltrappan, gullade, skrattade och pratade och så PANG! Rasade det en full gubbe med rullator baklänges, de framför oss flyttade på sig vilket resulterade att min lilla gullunge fick ta största smällen och fick gubbens rullator i ansiktet och överkropp på sina små ben.

Jag fick panik eftersom att gubben inte reste på sig utan låg kvar där gastandes med fötterna uppåt, själv kunde jag inte släppa taget om sonens rullstol men som tur var kom en handlingskraftig man och slet upp gubbskrället och vi klarade oss från att tippa baklänges nedför hela rulltrappan med rullstol och allt vilket skulle ha varit ett faktum om farbrorn ej kommit på fötter, det var på håret kan jag säga och jag blev så rädd.

Lilleman fick lite ont på kinden där rullatorn landat men annars gick det bra, lite rädd bara. Jag tröstade sonen och mig själv en stund och därefter ser jag gubbjäkeln skrattandes vingla vidare. Jag var så nära att gå fram och skälla ut fanskapet men hejdade mig, gubben var packad, jag var så arg att jag kokade och skulle nog bara ha skrämt min egen son ännu mer så det fick vara, vi gick iväg och hade en trevlig dag istället. Helt sanslöst att man ska behöva hålla koll på vilka som åker några trappsteg framför en också.

Jaja vi överlevde ju i alla fall och tusen miljarders tack till mannen i grå kostym som slet upp fyllot i rulltrappan, tack.

Bild: Goaste lilleman förra året


Mystiskt

Min kamera lyckades av någon mystisk anledning smita över från min Dior till Hannahs LV i Fredags, så där är den fortfarande.
På Onsdag ska vi ses igen och då får jag tillbaka den, lite pix från i Fredags kan ni spana på
här.

Småsugig dag har det annars varit idag, sonen på tjurhumör och själv är jag lite snuvig igen, hoppas på en bättre dag i morgon, mycket bättre.

Hur har ni det då?

Toppenhelg


Denna helg har verkligen varit supernice. Suraste tjurgubben försvann spårlöst i Fredags, så skönt och nu är min trevliga man åter på plats, precis som det ska vara.
I Fredags träffade jag även söta
Hannah och vi hann med lite bubbel och en massa surr under några timmar. 

Igår var det stora städdagen på gården och till och med det var trevligt, kul att träffa alla grannarna, uppslutningen var stor, jag slapp skura soprummet, oljade in bänkar och bord istället.

Efter många timmar utomhus fortsatte pysslandet hemma, Mr Big byggde databord, sonen byggde lego och jag sydde nya köksgardiner.

Bilder: Från köket och datahörnan i gästrummet

God morgon


Ja god morgon där ute, för det är det väl, en god morgon? Här är det bra i alla fall.

Gör:
Dricker kaffe och lyssnar på Vakna med the voice

Veckans motion: Må, Ti, On, To (PW eller långsam jogging) och tveksamt om jag hinner idag.

Ska: Städa, hämta sonen från dagis, köpa grårandigt gardintyg på Bruka, handla mat.

Imponerad: Av förra veckans torgrosor som står sig fortfarande

Sista måltiden: Pilgrimsmusslor först och köttbit med maffig sallad sedan och blir inte den stora surgubben på bättre så slutar jag engagera mig i denna numera Fredagstradition, då går jag och den lille glada på restaurang istl.

Trött på: Allt prat om Ankan

Ikväll: Ska jag på dejt med en mycket trevlig bloggerska.

Känner på mig: Att denna kväll kommer att bli en toppenkväll





Småseg dag

Idag är vi trötta både jag och sonen, den lille för att han vaknade klockan fem i morse och jag för att det varit ett  evigt gnällande från den lille prinsen. Nu har jag bjudit oss på blåbärssmoothie och hoppas den ska pigga på oss en aning.

När min man kommer hem sticker jag ut på en joggingtur, jag håller löftet att bege mig ut, varje vardag en PW eller joggingrunda, borde väl komma i bättre form så småningom. Mannen följde till och med ut på en sen kvällsrunda igår, inte illa.


Vi bakar


Det regnar, vi har bakat vaniljpinnar och därefter tände vi ljus och fikade, myspys i regnet.

Ignorera mera


Idag är det en fixardag,hade tänkt göra höst på balkongen men får allt vänta lite till, sommarblommorna vill inte alls ge upp.
Och tänk vad olika det kan vara, Anna Anka planterar 100-tals rosor (i gårdagens Hollywoodfruar) medans jag engagerar mig i mina fyra blomlådor, men helt ärligt så vill jag då inte byta, fy vilket tråkigt liv människan verkar leva. Är det någon som sett serien och önskar att de hade det som hon? 

Idag är jag på bättre humör, ignorera mera är mitt nya motto, jag har lätt för att bli provocerad om jag blir bemött på så vis som jag inte tycker att jag förtjänar, går igång och blir alldeles slut. Jag som trodde att jag blivit bra på att välja mina fighter får helt enkelt tagga ned lite till.

Nog om detta, vill önska er en lovely Tisdag...

Bild: På två av mina balkonglådor denna morgon.


---

Omgivningens tjuriga humör påverkar mig och jag måste säga att det är riktigt surt eftersom jag egentligen borde vara på topp just nu, solen skiner, sonen mår fint, jag mår bra och gör det jag ska, trodde jag i alla fall.

Snart ska jag och sonen bege oss ut, kommer tillbaka vid middagstid och då hoppas jag att jag har lyckats skaka av mig den ruggigt muggiga känslan av dålig energi som påtvingats mig. Mmmm så får det bli, en trevligare eftermiddag och sura bitchiga typer tänker jag helt enkelt ignorera, de finns inte, inte alls...




Dagen som försvann

Jaha här sitter man och glor på Kommissarien och havet i alla fall trots att jag efter förra söndagens flopp lovade att inte se igen, så irriterande med de dubbade tyskarna. 

Denna dag har i alla fall varit dagen som bara försvann, konstig och stressig dag, till och med sonen blev förvånad när det redan var kväll. 

Ha det fint där ute, kram (å så en extravink till
Delinda, jag var så stressad idag, kul att träffa dig som hastigast)

♥♥♥

Tävling


En halvtimma kvar att tävla om bokhyllan hos
Engla, jag är med...

Ett öga rött och gårdagens shopping

Halvknepig shoppingrunda blev det till en början igår. Jag hade misslyckats med att glömma kvar daglinserna över natten, slet ut dem i panik på morgonen och blev jätteirriterad i ena ögat, visste ej om jag hade skadat det eller hade en linsbit kvar. Ögat tårades, rann och var ömt. Först begav jag mig till Spectsavers men min optiker ville ej undersöka mitt öga utan hänvisade till akuten? Jag drog in till city och Synsam på NK och där fick jag superbra service, inget fel på ögat kunde konstateras efter en noggrann undersökning, ögondroppar och inga linser på några dagar. Lättad minst sagt och jag kommer helt klart att byta optiker nästa gång det är dags för vanlig kontroll.

Nog om detta, med ett rött öga och några rabattkuponger köpte jag ett Chanelläppglans, fler Ittala ljuslyktor, en ryggsägg till sonen, mötte upp familjen senare på eftermiddagen, ögat kändes då bättre och hela Lördagen blev en riktig toppendag.

Nu har jag "Kiwi" lyktor (köp 4 betala för 2 på Cervera) så det räcker och sonen själv blev inte lika nöjd över nya ryggan som jag, nostalgi, jag hade en orangeröd när jag var liten.

Nu strax lunch.

Gårdagen


Godmorgon på er. Hoppas att ni också hade en trevlig gårdagskväll, min såg ungefär ut på detta vis:

Middag efter recept, 20 minuters piffning (klar före bästa maken), sockar och höstskor på. Taxi till ölfestivalen, massor av olika ölsorter, smart med smaka på slattar för 20:-, whisky, Calvados, handrullade cigarrer, ljuvlig choklad mm. Vi umgicks med mannens trevliga arbetskompisar, jag köpte med mig skotsk fudge som smakar precis som mammas julgodis. En rätt så "gubbig" tillställning men det var riktigt nice i alla fall.

Idag skiner solen igen och jag känner på mig att det kommer att bli en finfin lördag.


När mannen får bestämma


Jag har knappt pratat med min man denna vecka, han fastnade i en bok ("Flickan som lekte med elden") och har suttit med den så fort han kommit åt. Jag har inte påpekat hur tråkigt jag tycker att det är eftersom jag själv ibland då och då kan bete mig på precis samma vis. Nu har han läst ut den och tredje delen har han inte köpt ännu.

Ikväll är det i alla fall dags för mig och maken att hitta på något tillsammans, min man fick tidigare i uppdrag att bestämma vad och valde gladeligen Stockholm Beer & Whisky festival. Inget jag själv skulle ha valt, whisky dricker jag absolut inte men en öl eller två slinker nog ned. Det kommer att bli trevligt hur som haver att umgås. Och nästa gång när det är min tur att välja aktivitet så kanske jag drar till med Coco Chanel på bio eller något annat riktigt girlie...

Nu ska jag och sonen förbereda Fredagskrubbet, en variant av
detta kommer det att bli och sonen ser fram mot att banka kött alldeles själv. Välkommen hem My lovely Mr Big...

Vad hittar ni andra på ikväll?


Pink Roses

Jag kämpade mig ut i morse på en joggingrunda och det gick bättre än förväntat med tanke på att jag vanligtvis inte gillar att motionera på morgonen, träffade till och med på en bekant som roade sig på samma vis. 

Hur har det då gått med mitt projekt att bege mig ut och motionera varje vardag denna vecka månne? Jo rätt så hyfsat faktiskt, alla dagar förutom igår, då jag sov bort några timmar. Nu börjar helgen och några rundor runt området lär det inte bli.

Här i Stockholm är det fortfarande väldigt grönt, höstfärgerna väntar på sig. I vanlig ordning har jag köpt hem nya Fredagsblommor, denna gång rosa rosor, jag gillar att köpa blommor på torget...


Så kan det gå

När jag denna eftermiddag hade några timmar alldeles för mig själv eftersom mannen slutade tidigt var planen att jag skulle bege mig in till city och göra diverse ärenden och bara strosa runt lite. Det var planen som sagt men så slog en enorm trötthet över mig, luften gick bara ur och jag valde att stanna hemma och vila istället. Sov i 2 hela timmar och i efterhand var det nog lika så bra. En runda på stan kan jag slå till med  en annan dag när jag är piggare. Nu är denna Torsdag snart slut och jag längtar tills i morgon.

I morgon kväll har maken bokat in oss på en liten happening, inget som jag själv skulle ha valt men jag tror att vi kommer att få en trevlig afton i alla fall.

Miu Miu Nappa quilted hobo
Bild: Miu Miu väska från
Net-a-porter, himla fin, skulle gärna få hänga över min axel.

Nice morning

Lyssnar på Vakna med The Voice tillsammans med mitt morgonkaffe, den senaste tiden har jag faktiskt roat mig på detta vis, kaffe och "vakna gänget", man blir på bra humör av dem helt enkelt. Men nu har det varit ett himla tjat om kändisdjungeln, every morning faktiskt, är det någon som följer den serien? Jag har försökt men tycker programmet är uruselt.

Jaja, kaffet har jag druckit upp och nu börjar väl dagen på riktigt. Ha en nice morning där ute.

Läppglansfavorit?

Det är ett faktum, jag har blivit superdålig på att jogga, det går såååååååååååååå sakta, men jag gör det i alla fall, har precis kommit in efter en kvällsrunda och tanken är att jag ska komma i bättre form så småningom, bara att tvinga sig ut helt enkelt.

Spanar nu med ett öga på Idol, surfkollar med det andra.

I morgon slutar min man tidigt och jag ska bege mig in till city och köpa läppglans. Chanel, Juicy eller Mac, vi får se vad det blir. Har du någon favorit bland alla märken av läppglans? Själv har jag länge haft Too Faced Lip Injection som nr 1 men är nu less på stickandet i läpparna, mjukt och glossigt vill jag ha.

Ha det gott där ute.
Bild:
Strawberrynet

Strax dax

Strax dax för ett besök hos sonens sjukgymnast, ett uppskattat besök, han älskar att vara där. Och så spanade jag som hastigast igenom sommarens bilder och skrattade när jag såg detta.

Två huvudduksbärande kvinnor, hurra för Burka? Näe inte direkt, bara skydd för regnet på Madonnakonserten. Jag och väninnan, dax att ses snart igen kanske?

Dagsläget

Vädret: Sol och frisk härlig luft
Humör: Toppen, tröttare än tröttast i morse men nu känner jag mig pigg och glad.
Retar mig på: Styrelsen i bostadsrättföreningen som skrivit så detaljstyrda trivselregler att jag bara blir matt av att läsa eländet.
Shopping på gång: Har legat rätt lågt på shoppingfronten men ett nytt läppglans ska införskaffas denna vecka.
Missar jag inte på TV ikväll: True blood, så sjukt bra serie.
Tittar jag inte på: Kändisdjungeln
Längtar till: Helgen och egentid med självaste Mr Big, inte illa.
Motion: Varje vardag, gå eller springa, ut bara, slut på soffandet helt enkelt.

Jaja ha det gott så länge...


Läget?

Här hos mig har det varit ovanligt snålt med blogginlägg den senaste veckan, min mamma har varit här och åker hem ikväll, jag har vilat upp mig och segaste förkylningen är helt borta, har även på allvar kommit igång med mitt joggande igen, skönt.

Idag skiner solen och nu känner man att hösten knackar på dörren, vi har det bara fint, hur är läget hos er då? Ska kika in en snabbis hos några av er, kram/ Mia.

På benen

Lite bättre är jag även om det är segt i huvudet av diverse sådant som kommer med förkylningar... Nåja på benen är jag i alla fall och tänkte försöka få ut min kära mor bakom ratten denna soliga dag (hon vägrar köra bil i Stockholm) för en liten utflykt, vi får väl se hur det går...

Det gick hur som helst alldeles utmärkt att beställa armband från Blondinbella, de kom i tid och var precis så fina som jag hade tänkt, ett svart och ett vitt, det lila hade jag sedan tidigare...

Stängt på grund av sjukdom

Jag är så sjukt förkyld, hostar och snyter mig konstant, om det inte vore för att jag inte har speciellt hög feber så skulle jag kunna nästan kunna tro att svininfluensan hade varit här och hälsat på, jisses, kommer den då kolar jag väl.

Ikväll kommer i alla fall min mamma och jag hoppas verkligen inte att jag smittar henne, sonen har klarat sin förkylning betydligt bättre än vad jag gjort och tur är väl det, verkar mest vara jag som däckar av alla dessa dagisförkylningar. 
Här i bloggen uppdaterar jag när jag mår lite bättre, kram på er.

Hårfärgen

Idag hade jag tänkt hinna med en hel del, bland annat ett besök in till city, nu vaknade jag dessvärre med en riktigt tung förkylning (gissar att snuviga sonen har smittat mig) så jag får väl se hur det blir, kanske bäst att bädda ned sig en stund på eftermiddagen innan min man ska ut på äventyr med sina kompisar.
Nu ska vi i alla fall gå ut och köpa Lördagsgodis, kanske några salta och sura karameller kan pigga upp.

Och så här blev hårfärgen, inga stora förändringar, precis som jag vill att det ska vara, nästan som min egen färg med lite rött i...



Men ät då


Känns som om ni varit hemma hos mig hela dagen och piffat, tänkte därför fortsätta i samma stil och bjuda på lite käk. Recepten har jag med vissa svårigheter lyckats hitta på Nyhetmorgons hemsida, himla svårt att hitta det man söker efter där. Jaja, helt OK middagsmat... Eller riktigt smarrigt blev det med avocadosoppan, getostplättarna och honungs/citron filén.

I morgon visar jag mitt nyfärgade hår, lyckades hör och häpna hitta rätt färg till slut, nu ska det mysas med make som i morgon lämnar mig alldeles ensam.
Ha de.

Mera piff


Nu ska jag laga Fredagsmat efter recept (inte vanligt här hemma), Nils Emils avocadosoppa och därefter citronfläskfilé kommer att serveras, önskar er en trevlig eftermiddag...

Fredagspiff


Sonen har fått sin Fredagsglass och jag en bukett lila Gladiolus, piffade även till ljusarrangemanget på TV-bänken med plockade kvistar från en buske.

Ska försöka hinna med att piffa till mig själv en aning senare ikväll, håret ska färgas och nu hoppas jag verkligen att jag lyckats få tag i rätt nyans, men vi får väl se hur det går...

Ha det gott så länge, vad har ni för er en dag som denna?

Nya fodral

Fredag igen, underbart som vanligt och idag är första dagen som jag får lite höstkänslor, det är ganska varmt men blåser ordentligt.
Nu ska jag strax städa upp röran i detta hem, tänkte först bara vísa mina nya kuddar i soffan, tyckte att det såg lite mörkt och trist ut och ville ha mer färg. Lila helsilkesfodral och rosa i linnetyg blev det, var lite osäker om det verkligen blev OK men nu efter en dag så tror jag att de nya får bo kvar i soffan.



Efterlysning.

produktbild
Himla söta burkar (vet inte varför jag är så besatt av burkar) från
Elsas Hem.
Nu är jag i alla fall på jakt efter en  emaljerad hink med lock och skopa. Jag vill ha tvättmedel i exakt en sådan här fast som sagt emaljerad. Verkar dock vara helt omöjlig att hitta, någon som vet vad jag snackar om? I så fall hojta gärna till.

Ha fina
dagen trots regn nu...

Morgontävling


Har hoppat på en tävling, hos
Hannah, läppglans, du kan också vara med så klart.


Blondinbella kränger, jag köper...

Tokyo Jane Porcelain Bracelet i gruppen Accessoarer hos  (TJP-CRE-CREr)
Min man och jag, båda 30+, eller 40- om det nu känns bättre för dig, har precis shoppat på en
internetbutik som inriktar sig på ungdomar, nice är vi ungdomar nu?
Nåja, favoritarmbanden i de färger jag ville ha var slut på Åhléns och Blondinbella (erkänner att jag kikar in där då och då för att hänga med) tipsade om att de fanns för ett juste pris på egna shoppingsighten, vi slog till, jag valde färg och mannen betalade och jag tackar honom för den presenten.

I bloggvärlden som flirtar rätt ordentligt med den verkliga har mycket negativt sagts om denna unga dam, själv tycker jag att det är fascinerande att hon som är så ung har så mycket på gång på en och samma gång. Själv vimsade jag bara runt när jag var i hennes ålder, en cool tjej som får pinsamt, onödigt mycket skräp från dem som är i min egen ålder, från dem som faktiskt borde kunna bete sig mer vuxet...

Kram alla...

Bild: Se länkarna ovan

Minnen

Dagen D, har haft möte med sonens alla läkare, minst sagt ångestladdat inför detta möte, inte för att jag var orolig för sonens del, funktionshindret det är ju som det är och allt är ju så mycket bättre nu, men det är så många obehagliga minnen som åter väcks till liv när vi igen ska till samma plats där allt en gång började.

Minnena från sonens första månader på sjukhuset, samma läkare, rösterna, deras röster, ljuden, blickarna och sonen som hade så svårt att andas och inte fick rätt hjälp.
Hua, ryser bara jag tänker på det...

Men idag blev det inte alls så jobbigt,
nya ansikten, nya läkare, ny energi och trevliga vettiga människor. Ett helt fantastiskt positivt möte så nu firar vi en aning och nästa gång kommer jag nog inte alls att vara så stressad inför läkarmötet.

Svårt att beskriva ett lyckorus, men så är läget nu efter detta, halleluja...

Hoppas ni har det gott ni med?