Jullov

Nu har jullovet börjat, mor har anlänt och julstöket har kommit igång på riktigt. Laxen gravas, julgodis kokas, kakor och pastej bakas, spjällen rimmas osv. Ingen stress bara trevligt, denna jul blir vi inte många, klapparna växer dock i antal under granen.

Just nu försöker jag mig på att göra kolafudge med vit choklad och chili. Ha det gott där ute och vad pysslar ni med?


Granbestyr

Äntligen har sonen blivit helt frisk och är åter på plats i skolan. Julefriden och julmyset har under sjukdomstiden stannat av en aning men vi har klätt granen i alla fall. När jag var liten kläddes granen högaktningsfullt dagen innan julafton, här smygstartar vi en aning och vidare högaktningsfullt är det inte kan jag lova. Mer tjiv och tjaffs eftersom både mor och son har olika viljor om hur den ska se ut, precis som förra året.
Här är sonens bidrag:

Sedan med viss övertalning fick jag lägga mig i, inte helt lätt med det gick till slut.
Här är mitt bidrag:

Inga större överraskninar, dessvärre lyckades jag slå sönder ugglebebisen, annars väldigt lik
förra årets gran och de kulor jag försökte smyga in i granen igårkväll uptäcktes och sonen tjurade äver att han ej fått sätta dit dem.

Nytillskott i granskogen och nu är den klar i alla fall.

Jävligt obehagligt

Det finns en person från mitt förflutna som jag inte vill ha det minsta att göra med idag trots att det har gått 20 år. Det enda vi idag tillsammans delar är två versioner av svarta, skräckfyllda, smutsiga minnen fullspäckade av skam och skuld från tonåren. 
Jag försökte förlåta min plågoande en gång men det gick inget vidare. Vi träffades på ett café, det var obehagligt till en början men jag kände då att jag inget hade att frukta. Då kom de tillbaka igen, glåporden, hånflinen och hoten, jag reste mig för att gå, bord och stolar vältes och jag gick utan att vända mig om. Han hade fastnat kvar i det destruktiva spindelnät han själv skapat. Jag hade lyckats ta mig loss, jag var fri, trodde jag.

Min egen skuld och skam avtog, idag känner jag ingen, jag har förlåtit mig själv för länge sedan. Tiden har läkt de flesta fysiska spår, min näsa är fortfarande sned efter ögonblick av besinningslöst våld från den som jag då gav mitt naiva tonårshjärta till. Dessa spår påverkar mig inte idag men då och då likt sura illaluktande uppstötningar återkommer dock ögonblick från min djupaste och midnattsvarta minneslund. De stannar inte länge men bekommer mig en aning eftersom de påminner mig om att jag inte är helt fri.  

Genom åren har jag sällan befunnit mig i omgivningar där han figurerat. Tills nu, då även han funnit "skaffa dig 3 miljoner vänner och gilla-gilla-land", ingen överraskning, jag har väntat.

Jag noterar att en efter en av "mina vänner" blir hans, i gilla-gilla-land betyder kvaliteten ringa, kvantiteten regerar, jag vet det med. Men när min man kontaktades av personen i fråga, ja då tycker jag att det börjar bli jävligt obehagligt.
Obehagligt att han efter så många år visar intresse för att beblanda sig med min familj, min man. Detta är sjukt, respektlöst och smaklöst.

Jag gissar att ännu fler i min släkt och familj kommer att kontaktas, jag kan inte göra något åt det, annat än blockera " mina vänner" eller ta bort mig själv från forumet. 

Jag funderar en stund till medans obehaget kryper i kroppen och gör mig rastlös.

Tiden läker inte alla sår, döljer inte alla spår...3:e advent


Denna morgon förskräcks vi av terrrordådet vid Drottninggatan, jag kunde ha varit där igår, jag ändrade mig och stannade till vid lilla köpcentrumet i närheten istället. Mycket olustigt och bedrövligt olyckligt eftersom detta kommer att skaka liv i främlingsfientliga tongångar igen.

Annars har helgen har varit lugn och mysig, vi har julpysslat, pyntat och jag har bakat sanslöst många lussebullar. I eftermiddag blir det glöggmingel med grannarna. Sonen är piggare men febern återkommer då och då så jag gissar att vi blir hemmavid ett tag framöver.
Vi har det bra ändå, ni då?

Raserade pysselplaner

Jag hade ju stora pysselplaner igår men det blev inget av det alls. Sonen som vanligtvis brukar vara pigg när han är sjuk mådde inget vidare igår. Efter timmar av 40-41 graders feber gav jag upp och ringde sjukhuset, kom in hit bara, sa de så ska vi se vad som felas.

Maken kom hem från konferensen, skjutsade oss och väl på plats på Astrid Lingrens var sonen näst intill feberfri, mer vild än pigg, glad och full av energi - så typiskt...

Vårdpersonalen tyckte att vi skulle vända tillbaka igen, men vi stod på oss, meddelade att höga febern skulle återkomma och att det var något som var på tok. Vi hängde oss kvar, några timmar och prover senare så kom värdens bästa barnläkare som hittade det onda, skrev ut penicillin och var bara bäst.

-Känner ni er nöjda så här? Frågade läkaren hela familjen.
Jag svarade att vi var mer än nöjda och hindrade mig själv från att överfalla farbror doktorn med en riktig klängkram, tror inte att det hade uppskattats.

Väl hemma fick han tokhög feber igen men idag är det lugnare och jag är glad över att vi lyckades träffa just den läkaren igår.

Panodil och Lussekatter

Tur att vi inte bestämt oss för att åka på någon resa så här innan jul, vi är nämligen sjuka omlott hela familjen, ja inte Mr Big förstås, han blir ju aldrig sjuk. Men jag och sonen vi bjuder varandra på diverse förkylningar, först jag sedan han och så tvärtom, Panodil och Alvedon. Nu känner jag mig OK men sonen är jätteförkyld - igen.
Nåja nog om detta, vi fortsätter dagen med att pynta lite till och baka, minst 75 stycken Lussebullar har jag lovat att leverera till föreningens glöggmingel på Söndag, håll tummarna för jag är ingen vidare bakmästare.

Ha de gott i vinterkylan.

Corazon

Härligt med Fredag som vanligt och denna morgon fick sonen glad och nöjd bege sig till skolan, en lärare på plats i alla fall.

Så här på vintern vill jag bara mysa hemma, tända ljus och kura i soffan med filten på om kvällarna. Men denna kväll ska jag och maken släcka mysljusen, strunta i Idol på TV och bege oss ut i kylan för att gå på på dejt, det var länge sedan så det kommer att bli så nice bara man kommer iväg. 

Ha det gott så länge♥


Guilty


Har precis kommit hem från ett rätt så tufft möte som dock löpte väl ut tror jag, känner mig nöjd i alla fall.
Tänkte avsluta denna dag med ett positivt inlägg om min nya favoritparfym, Gucci Guilty som bara är så väldoftande. En god doft är verkligen en humörhöjare.

Nu surfar jag runt en sväng, sedan god natt♥♥

Upprörd, irriterad och frustrerad...

Har känt mig irritabel i flera dagar nu, går bara runt och retar mig och blir upprörd på allt möjligt, stort som smått. Mr Big har fått sig ett par törnar, men jag har bett om ursäkt i alla fall och försökt förklara att detta helt enkelt beror på PMS. Vilken jäkla åkomma, otroligt störande.

Detta retar jag mig på just nu, läs eller låt bli...

Upprörd:
Över att vårt rättssystem "rycker på axlarna" över anmälningar om dödshot av kvinnor. En mamma anmäler att exmaken hotat henne till döds samt misshandlat det gemensamma barnet (gårdagens Metro). Åklagaren anser detta ej vara så allvarligt, ett dygn senare är mamman mördad. Nu är åklagaren lite
ledsen, så fint då, själv är jag skitförbannad.

Irriterad:
Över daltandet om Niqab/burka, nej det är inte OK att undervisa barn i ett spökhuckle med hål för ögonen i detta land. Svep omkring i vad ni vill på fritiden, men på jobbet ska den av, punkt slut, hur svårt ska det vara?

Frustrerad: och besviken över att lärarna på sonens skola så ofta är sjuka eller "vabbar". Denna dag var ingen av de tre på plats och sonen kunde helt enkelt inte gå till sin skola, fick ta av sig jackan och stanna hemma, urtrist.

Irriterad: På folk som inte klarar av att skriva mail utan att vara otrevliga, gå en kurs eller ännu enklare skippa utropstecken i var och vartannat ord.

Irriterad: På att om jag nu måste drömma otrohetsdrömmar så varför i hela friden måste jag då i drömmen vara otrogen med Lasse Berghagen! Jorå det var värt ett utropstecken, ingen trevlig känsla efter den drömmen på morgonen, otäckt.

Nåt mer kanske? Nope inte just nu, det får räcka helt enkelt. Nu ska jag ha en riktigt härlig dag och önskar er detsamma.


Adventskalender

Sådan snö som det är nu, den gillar jag, hård, krispig och välpackad - då går det lätt att ta sig fram även med sonens rullstol. Vi har dock varit instängda ett par dagar, inte pga snön men för att sonen varit sjuk.
Nu är han frisk igen och vi är alla extremt glada över att bli utsläppta igen, som korna om våren efter en hel vinter inomhus ungefär.

Igår hann jag bli klar med adventskalendern, sonens lycka var obeskrivlig innan läggdags. Efter jubelvrål och massor av tjoande ja då förstod även en skeptisk pappa i detta hus varför det var svårt att låta bli att fixa en likadan kalender som
förra året.

Sonen var i morse väldigt nöjd över lilla bilen i första luckan, vi får se vad han säger i morgon om det lilla russinpaketet, förmodligen inte lika kul♥