På semester

Vi är fortfarande kvar i norr men har dragit från lugnet på landet, in mot stan i Umeå och så ut till svägerskan med familj vid skärgården. Har fotat i massor men visar bilder när vi kommer hem.

Svägerskan jobbar och står i, hon har önskat sig trerätters och det ska hon få, det är bara att komma hem och slå sig ned vid dukat bord.

Ha det gott alla ni. 

I morgon drar vi

Så nu är jag på mindre stressat och pressat humör, inte så mycket kvar på listan nu och jag har till och med hunnit ringa hem till stora byn vars invånare är ca 400.

-Spanar på er hemsida, stämmer det att Midsommarfirandet börjar klockan 13.00
-Jo men vääänt, he jer ju bra å kåååll, jo he stämm, klocka ett börja ne på Freda.
-Toppen, då ses vi snart, ska bara åka 74 mil först, trevligt.
-Jaha, men ååååååååååååj, se lååångt.

Mycket att fixa?

Själv tycker jag att jag har overkligt mycket att göra idag, helst vill jag bara ligga ute i solen och glassa men det blir svårt.
Packa, städa, tvätta, handla, fixa med diverse papper, osv. allt ska vara klart inför morgondagens tripp till Norrland.

Mr Big är lika avslappnad inför detta som vanligt, -"vad är problemet, bara att lägga i väskan".

Kanske är det jag som tänker fel, kanske borde jag bara lägga mig i solen, bada hela dagen och slänga ned något passande i väskan ikväll istället för att vara så oeffektiv och omständig? Kanske hinner man allt mellan åtta och nio på kvällen?
Mjae inte då jag i alla fall, tyvärr.

Vår bröllopsdag i bilder

Det har varit fullt upp här borta med diverse aktiviteter. Nu kommer en redovisning av vad man gör på sin bröllopsdag.
Vad andra gör vet jag inte men så här firade i alla vi i Lördags.
Vi dukade upp lite extra fint.

Åt sådant vi gillar, denna gång gravlaxtårta, västerbottensostsnurror och ljuvlig chokladmousse med hallon.

Vi svidade om, försökte göra oss snygga och begav oss ut på stan.

Vi slog oss ned på en trevlig restaurang, samtalade om året som gått och om hur vi skulle få nästkommande år att bli ännu bättre.

Vi åt lite till, skålade och firade att det är just vi två som älskar varandra. Därefter väntade tills vännerna kom förbi och dansade en sväng.
Sedan åkte vi hem och var aningens trötta dagen efter men det gick bra det med.

Det var det. Ett helt år kvar tills nästa bröllopsdag...

En prins rikare


Vi har också tittat, har ni? Tjusigt, underbar klänning. Grattis Prins Daniel och Kronprinsessan Viktoria.
Grattis till oss själva med, nu ska jag fixa mig i ordning inför våra egna festligheter.

Bröllopsdagen


Vi har mumsat mackor med hemgravad regnbågslax till frukost, moet´n är på kylning och chokladmoussen likaså.
Strax ska jag förbereda middagen och sedan beger vi oss ut hela familjen. Först måste jag röja upp i köket, jag har verkligen slabbat och kladdat denna morgon.

Solen skiner idag, det är vår 11:e bröllopsdag idag.


Uppladdning inför morgondagen

För tio år och trehundrasextiofyra dagar sedan var det dagen innan vårt bröllop. Vi laddade också precis som Vickan å Danne allihopa men dock i vår mindre fashionabla våning om två rum söder om söder.

Alla gör vi olika men ändå gör vi detsamma dagen efter när vi väl slår till och gifter oss.

Jag säger bara wao och grattis till en fenomenalt tjusig, vacker, tårfrämjande och underbar uppladdning inför Daniel och Kronprinsessans bröllop. Barnkören i slutet var ju helt sjukt magisk.

Under barnkörens framträdande påminde jag maken om vår egen "dagen innan final" och det är helt klart ett minne för livet.

Sena kvällen innan bröllopet: Svärmor är aningens sur och pressad (det låter om henne då), snyggsvågern vimsar runt och undrar vem som ska stryka frackskjortan, blivande maken försöker via telefon peppa nedstämd toastmaster och försvinner utomhus, jag försöker måla naglarna, lillsvågern är liten och kommer undan, svägerskan håller lång monolog om att hon minsann inte har för vana och inte besitter kunskap om strykning av frackklädsel, svärmor fortsätter sin beklagan med strykgärnet i högsta hugg, slipsar och annat ska visst också strykas osv...'
Jag ger upp, naglarna har inte torkat, jag greppar ett stadigt tag om ostkroksskålen och ber alla lyssna.
-Nu går jag in i sovrummet, jag ska gifta mig i morgon, det är min dag i morgon och jag vill nu ha lugn och ro en stund.

5 minuter senare sitter alla där runt sängen, svärmor, maken, svåger 1 och 2 och så bästa svägerskan. 
Underbara ljuvliga familj, jag vet än idag inte alls vad ni då ville mig där precis just då, det kom lixom aldrig fram, ni bara var där hela ligan. Idag är detta ett minne för livet och jag älskar er alla, hela ligan mer än ni någonsin kommer att förstå. 

I morgon är det vår bröllopsdag, det elfte året, för Daniel är det det första och Silvia det 34:e...

Porriga skor


God mat idag, rotfruktsgratäng och fläskfilé som marinerats i vin mm. Champagnefärgade rosor visste man inte vad det var här i "förorten" men blomsterhandlarna (5 st blev visst inblandade) skickade med mannen rätt färg i alla fall och passade samtidigt på att dela med ett par röda.
"Man kan blanda"
Jodå visst kan man det. 
Själv ser jag mest ut som Pippi Långstrump idag samtidigt som jag försöker sälja mig själv för att få de
porriga skorna av maken. Han tycker att det jag säger låter aningens promiskuöst, helt OK för mig, jag fortsätter, alla vinner. Jag vill verkligen ha dem, får se om jag lyckas...

Vi har en bra Fredag här, ni då?

Så fina


Riktigt bra jobbat Josefin, fantastiskt fina, hur ska jag kunna låta bli dessa röda raringar. Hoho, mannen, jag tror att storlek 39 borde passa.
Här kan man shoppa loss.

Premiär

Igår premiärbadade jag och sonen i utomhuspoolen, härligt, dagen bara försvann. Idag har det faktiskt varit bra att vädret inte varit på topp, har bränt av merparten av "to do listan" redan på morgonkvisten och nu är det bara trevliga sysslor kvar, som tex att införskaffa champagne, blommor och mat inför den stora dagen i morgon.

Härligt med Fredag, denna helgen skall bli lovely.

Gott till grillat


Tipsar om smarrigt enkelt tillbehör till grillade köttbiten.
Parmesanostsmör: riven parmesanost, smör, timjan och eller andra favoritkryddor. Bara att klicka på köttet och färskpotatisen, ingen sås behövs, supergott.

För vår del är det grillförbud på balkongen igen, jag förstod att det skulle sluta så, men vi hann i alla fall grilla ett antal gånger innan styrelsen korrigerade förbudet mot kolgrill på balkongerna.







Solsken


Sonen har tagit sig en ordentlig sovmorgon till halvnio, rekord tror jag. Passar perfekt nu på sommarlovet, hoppas bara det håller i sig till vår semester, men förmodligen återgår han väl till sina gamla vanor och slår upp de blå vid 6-7 tiden.

Nu ska jag vattna blommor på balkongen, sedan gör vi oss i ordning och går ut i solskenet.

Yada yada

I ett äktenskap kan man aldrig gömma sig...

Ranelid får alltid fram briljanta, tänkvärda ord var gång han syns eller hörs, inget undantag denna förmiddag i TV-rutan. "I ett äktenskap kan man inte gömma sig". Så sant, så sant.

För egen del blir det bara yada, yada svammel idag, tex om att jag gillar knallblå ögonskugga ibland trots att jag inte riktigt passar i det samt att jag funderat över att Make Up Store torde gå back på denna produkt eftersom den räcker i typ 300 år. Ja om man inte råkar välta burken med lös ögonskugga förstås. Yada, yada solen kallar.

Ha det gott där ute.


På tur i huvudstaden


Idag  har vi fortsatt, precis som
igår med att leka turister i vår egen fina stad. Stockholm är verkligen toppen denna årstid. Vi började vid Strandvägen och mot Gallärparken på Djurgården (nära Junibacken) där det bjöds på gratis ballonger, godis samt diverse aktiviteter för de minsta.

Sedan fortsatte vi  till Wasamuseet och jag som själv aldrig varit där tidigare tyckte att det var riktigt mäktigt att snurra runt det gamla fartyget Wasa faktiskt.

Sedan blev ett rätt makabert avslut, speciellt eftersom sonen varit inne en hel del om samtal om döden, skelett och hur man ser ut när man är död. Jag hade ingen aning om att det låg ett gäng 300 år gamla skelett längst ned i museet.
Sonen delade med sig av några illvrål precis vid upptäckten men kunde inte låta bli att spana in de namngivna skelleten Adam, Gustav och allt vad de nu hette.

Nu är det skeletten han minns mest och han vill att jag i detalj ska berätta när och hur de dog. En lyckad dag för mamma och son,  om än med dödligt avslut.

Ha det gott där ute.

Tisdagstema - Matdags


Favoritplatsen när det är matdags är helt klart balkongen, bland syrenträdet, jordgubbsplantan och andra blommor och blad.

Skaldjur är inte fel, men även annat står på menyn när det är dags för mat. Temat i veckans
tisdagstema är "Matdags".

Bilderna: Är fotade av mig för ca 2 veckor sedan.


Igår


Igår begav vi oss ut till havs.

Ja inte så så lång, bara på Djurgårdsfärjan och till skansen, en heldag bland svårfotade favoritdjur (ugglor) och närgångna fikatjuvar (påfåglar).

Avslutade med picknick nedanför kaknästornet. Nu en ny dag, sonen är urless på att vänta, jag förstår honom.

Love Stockholm


Idag har jag och sonen strosat längs efter Skeppsbron mot Kungsan och spanat in arrangemanget
Love Stockholm. Idag var där ingen vidare action men det lär väl bli framöver. Sonen var helnöjd i alla fall, måsungar i massor, mängder av poliser & polisbilar, utdelning av flaggor och ballonger och så Grand finale - en utställning av Volvobilar.

Nöjd gosse= nöjd mamma.

Väl hemma har 5-åringen tillverkat egen glass (semifreddo) som ligger i frysen. Snart ska vi mumsa middagsmat, härligt med Fredag som sagt.

Hur har ni det? Vad gör ni? Hittar ni på ikväll/ i helgen? Nyfiken...

Fina Fredag

Igår kväll morrade jag, röjde och städade själv, muttrade och svettades, kastade veckors samlande av reklam och kartonger, muttrade lite till och sedan gick det tjuriga över.

Konstigt med denna dag, det är som om någon sjunger "joddeladijoddeladi hoppsan vilken dag" i mitt huvud så fort det blir Fredag. Idag är jag även nöjd över att jag fixade det mesta av gårdagens morrpyssel så jag slipper idag.

Det blommar för fullt i syrenträdet på balkongen, ute hellregnar det. Vi (jag och sonen) avvaktar en stund med att bege oss ut, men lättar det inte blir det regnkläder på och ut bara.

Ha en fin fredag ni med, vad hittar ni på?


3-4 dagar

Sedan sist då? Här har vi firat nationaldagen med pompa och ståt, flaggan hissades på gården (någon duktig granne sköter det). Frukost och sedan hängde vi i parken hela dagen, gick till skogen och åt därefter en mumsig svärdfisk & jordgubbar.

Vi i vår familj har inga speciella traditioner på nationaldagen, lite synd. Har ni det?

I måndags var det avslutning på sonens lekis, både roligt och vemodigt på samma gång. Lekiskompisen med samma namn som min son råkade ramla på tårtan så det bara blev mos, han blev olycklig, hans mamma likaså men tårtan smakade lika gott i alla fall. Ett fint avslut på en tid som utveckats så fint. Nu sommarlov, därefter 6-års.

Igår röjde sonen i lekparken hela dagen. Idag har vi inga stora vida planer, men ikväll blir det lilla kursen. Jag har äntligen tagit tummen... Det ska börjas med körkortet, jag vet sjukt sent men nu ska jag sätta igång i alla fall, vi får se hur det går och hur lång tid detta kommer att ta.

Ha det gott så där ute.

Deluxe, sol och Jimmy Choo


Efter några lata timmar i solen och läsning när molnen seglade förbi känner jag mig redo och klar för fler utflykter.

Nu ska vi
smaka på Stockholm i Kungsträdgården, känns som en minisemester detta veckoslut och jag uppskattar så att få mysa med familjen hela helgen. Och inga nasala "norrlands-spjut" eller Silvers kan för ett ögonblick tro att de kan sno min man ikväll, no no.

Igårkväll


Vi hade en superduper trevlig kväll igår.
Middag i kvällssolen och även om den bara sneglar på grannarna som begåvats med uteplats i västläge så är det så nice att hänga där om kvällen.

Därefter blev det några drag med locktången, klackar och klänning på och sedan begav vi oss ut jag och mannen, bara vi. Det var länge sedan vi hade så roligt tillsammans, dansade loss till och med. Själv är jag väl ingen stjärna på att dansa men min fina fina man var helt taktlös och obeskrivligt rolig, en upplevelse i sig. På Eken hamnade vi i alla fall, bra musik, ljuvlig utsikt, trevligt folk och jag ville aldrig gå hem. Fast det gjorde vi ändå i skaplig tid så jag är inte alls vidare trött idag.

Ibland är det bra att åka bort själv en stund, för allt blir så mycket roligare när man kommer hem sedan igen.


Rosa lack


Nytt lack, är förtjust i rosa, kanske kan det komma att bli en favorit. Om det sitter med än en dag i alla fall så, för så himla roligt är det ju inte att lacka.
Ikväll tar jag klackarna på och drar med mig Mr Big ut en sväng, efter balkonghäng, räkor och lite annat smått och gott.

Vackraste buketten


Nu är vackraste blommorna alldeles gratis, jag var och plockade mig en till bukett i morse men det höll på att bli ett riktigt dyrt fång med liljekonvaljer.
När jag kom in upptäckte jag nämligen att jag i "plockivern" hade tappat min favoritmobiltelefon i skogen. Skyndade mig tillbaka, hade tur och hittade den igen.

Allt är bra här, hos er då?

Snusk, sol, vatten och lite annat.

Jag har klarat mig från snusk idag, efter att "flaggan i topp" smset med foto skickades till min telefon fick jag strax ett nytt (dock utan bild) med ett löfte om att han skulle lägga av, sjuka människor det finns överallt.
Jag kollar dock till en extra gång när det ringer eller messar i mobilen, men än så länge inget ovälkommet.

Nu ska blommorna på balkongen få sig lite vatten, jag med samt kaffe och en aningens sol. Jag ska också försöka lugna ned mig en aning, intala mig att mitt nya uppdrag kommer att gå finfint. Att vara med i bostadsrättsstyrelen verkar vara ordentligt tidskrävande, tänkte inte på det när jag tackade ja till förfrågan. Men nu är det gjort och det blir väl bra det med, som allting annat.

Ha en fin dag där ute♥

Inget snusk tack

Fick riktigt vidriga sms i förmiddags, så pass att jag efter att ha funderat en stund anmälde till polisen, förmodligen kommer väl inte anmälan att leda till något men man vet aldrig, kanske fler som anmält samma nummer.
Sjukt äcklig typ hur som haver och hemska tanke om min son hade knappat på telefonen denna förmiddag.

Hemma igen

Åter hemma efter en fullspäckad men soft weekend i Norrland.


Har haft en toppenhelg, tack bästa svägerskan. Passar även på att slänga in en *vink vink* till Lena på flygplatsen.

Det är gott att vara hemma igen förutom att jag drabbats av en för mig helt okänd människa som skickar vidriga sms till mig, har ingen aning om vad jag ska göra, så j*vla äckligt.