lördagsplaner?

Jaha och vad ska jag blogga om idag då? Kanske om gårdagnattens drömmar som resulterade i att jag kände mig smått olustig till mods hela dagen? Nej det är inte vidare spännande att lyssna på/läsa andras drömmar, det blir aldrig lika spännande eller läskigt när drömmen återberättas.

Inatt har jag i alla fall sovit gott, mannen & sonen ska snart bege sig iväg på utflykt och själv ska jag in till city och snurra. Gissar att jag kommer att besöka heminredningsbutiker, något café, HM, NK. Det har även talats om att vi eventuellt är bortbjudna på middag ikväll? Detta låter i alla fall som om lördagen kan komma att bli riktigt trevlig.

Godmorgon på er, vad har ni för lördagsplaner?

Jag lurar mitt barn

Jag lurar min son att äta broccoli som han annars vägrar, men "grönt mumsmos med mest potatis" går bra. Jag yppar inte ett ord om att det faktiskt är hälften potatis och hälften broccoli där i. Jag gillar själv detta mos mer än vanligt faktiskt.
Broccoli, potatis, lite smör, salt, peppar och mjölk eller matlagningsyoghurt, enkelt och bra.

Trevlig kväll...


Tänk att det är Fredag redan i morgon, veckorna rusar iväg. Nu fixar den lille och den store middag här hemma.
Passar på att önska er en trevlig kväll.

Bild: Senaste tulpanbuketten.

Soft


Soft lunch med både relativt nyttigt först och onyttigt efteråt, en tidning och gott kaffe.
Jag har det bra, Ni då?

Inte singelmamma längre...

Oihii, mannen är hemma igen, så mysigt.
3 dygn ifrån varandra har varit mycket bra.
Jag vet precis vad jag ska sluta gnälla över.
Allting gott, slutet gott och guh vilket jobb alla singelmammor och
singelpappor gör varje dag. Efter 3 dygn som "singelmamma" så känner jag att jag nöjer mig så, stannar nog gärna kvar som fruga ett bra tag till;)

Natti natti...

Himla bra i spartider...


Jag gillar Ittala och
Fabriksbutiken i Gustavsberg där man kan köpa lite av varje till ett lite billigare pris, helt klart värt en tur. Jag ringde dit innan för att försäkra mig om att de hade det jag var ute efter. Glasen har jag suktat efter ett tag och lyktorna kändes så få och ensamma att jag kompletterade med några fler och även om kalaset kostade så tyckte jag mig tjäna hundralappar, himla bra.

Mer snö tack...


Känner mig småseg idag, stannade uppe lite för länge och spanade på Lipstick Jungle, går "lixom" inte att sluta se när man väl har börjat. Nåja en kopp kaffe till så kanske man kommer igång.
Annars är det lugnt på torpet, vi vill ha mer snö så att vi kan åka pulka, bygga snögubbe och en snöracerbil. Jag är sugen på att beställa vårjacka från HM, jag längtar efter mannen och så tycker jag att det vore hemskt roligt att få åka till Göteborg i slutet på Mars.
Ha det gott där ute...

kväll...

Kväll här, vi har haft det bra idag, busat och lekt i skogen, tja om man nu kan kalla det skog då den ligger bara några meter från E4:an.
Nu kväll, glo lite på burken och sedan i säng tidigt, blir inte blir det roligare än så...

Bild: Hej mannen, vi klarar oss bra men längtar efter dig, jag fryser, har din kofta på och som du ser är den gigantiska högen med ren tvätt fortfarande kvar och har växt på sig lite till.
Har du tur är den borta vid hemkomst.
Lövja...

Tisdagstema - vardagsliv


Länge sedan jag var med i
Tisdagstema men nu blir det i alla fall ett bidrag innan läggdags. Vardagsliv för mig som anhörigvårdare till min son består mestadels av lek. Vi tränar mest hela dagarna men gömmer träningen i leken, vi har det väl som folk har det som mest men ändå annorlunda. Vi har det bra och uppskattar varandra.
-Mamma du älskar mig... och jag älskar dig.
 Sade sonen vid middagen som bjöd på blodpudding och bacon denna dag, vem behöver mer? Inte jag i alla fall, hjärtat smälter.
Här på bilden ser ni Maxi och Rorri, en av sonens favoritbilar.

Ta hand om varandra och ta hand om dagen, vem vet vad morgondagen bringar...

Min Lotus

Första dagen som "singelmamma" har susat snabbt förbi utan svårigheter och lillen har inte trotsat det minsta. Aningens trubbel vid läggdags men bara på så sätt att han inte hade lust att somna. Näe nu ska jag ta en snabb bloggsväng, sedan natti och ni som spanar in här får se min fina Lotus som jag har på badrumshyllan.

Natti natti.

Sovrumsgardiner

Persiennförsäljarna har varit ivriga sedan vi flyttade in i vårt nybyggda hem, men vare sig rabatter eller snabb service har lockat mig till köp. Jag är inte vidare förtjust i persienner och tänkte mig andra lösningar för att slippa dem. Sonen har fått hissgardiner med mörkläggningstyg i och nu är gardinerna i vårt sovrum klara. 

Takskena "Kvartal" och blå/vitrutiga tyget "Berta" från IKEA har jag använt. Vanlig bomullsväv användes till panellängderna som dras för om kvällen.
Rätt så nöjd med resultatet faktiskt, men vi får väl se om vi verkligen klarar oss utan persienner när vår och morgonsolen kikar fram.

Nu är jag singelmamma

 
Vi är sällan ifrån varandra en längre stund jag och maken och även om jag försöker låta bli så gnälls det och gnäggas en hel del här hemma om sådant som egentligen är onödigt.
Ordning, effektivitet, jämlikhet har sitt pris och jag kan tycka att det ibland är svårt att hitta en bra balans. Nåja, nu har i alla fall mannen dragit iväg till Luleå på kurs vilket innebär att jag får pröva på att vara "singelmamma" i 3 hela dygn. Jag tror att detta är bra för mig och bara sonen håller sig frisk så kommer nog detta att gå strålande. Började redan bra i morse med sovmorgon, glad gosse, i tid till lekis.

Bild: Provade denna jacka på
HM igår, ångrar att jag inte slog till, jättefin till våren.

dagsrapport...

En toppendag trots typiskt vinterväder i Stockholm (tur att vi passade på att åka pulka igår), vilket så klart innebär regn, slask och vattenpölar. Mitt val av skor, ett par skyhöga ankelboots var väl inte det bästa valet men det gick det med. Klackarna byttes ut för en stund till ett par svettiga låneskor (uäk).

Vi drog i alla fall iväg till HeronCity och bowlade hela familjen, väntetiden för att få sig en bana var enorm, vuxna människor försökte till och med tjata sig till att få smita förbi kösystemet. Men det var värt att vänta för när det äntligen blev vår tur så blev allt bara så där guldkantat som vi hade förväntat oss.
God mat har vi hunnit med, ugnsstekt rösti och fläskfilé fylld med chévre och parmaskinka, ingen sås, behövdes inte alls till denna rätt. Sovrumsgardinerna är på G, nu ska jag nog bara mysa med mannen en stund.

Ni då godingar, vad görs?

"Nya hårfärgen"


10 minuters-färgen fungerade mycket bra, enkel att applicera och jag gillar att håret ska vara fuktigt innan man börjar färga. Resultatet blev en jämn färg, täckte det som behövdes men blev väldigt mycket mörkare än vad jag hade tänkt, håret känns friskt och näst intill nyfriserat.

Sedan hur bra det håller efter detta datum, det får jag återkomma till senare. Jag köpte i alla fall färgen på Coop för 110:- och så fick man ett schampo på köpet.

Lördagsmorgon

Godmorgon där ute i Cybern, någon vaken? Här är det som vanligt full fart sedan en timma tillbaka, sonen pysslar med modellera och jag ska strax färga håret med ny 10 minutershårfärg från Loreal, låter smidigt i alla fall. Återkommer senare med info om hur det fungerade.

Product Image
Bild: Lånad härifrån

Ja men idag är det ju i alla fall Fredag

Ja men nu är det ju verkligen Fredag, inga större planer för kvällen, ska passa på att spana in ett avsnitt av den för mig nya favortserien Lipstick jungle medans maken nattar sonen. En serie helt i min smak för att fördriva tid och skingra tankar, påminner en hel del om Sex And The City men ändå ingen kopia. Den var aningens trög att komma in i men efter några avsnitt är jag helt såld... (Biibii, helt klart nåt för dig)

Vill önska er en riktigt nice Fredag...

Bild: Fredagsjag (och ser ni B och M vi har äntligen satt upp bröllopspresenten på väggen) och så Lipstick

om 4 veckor är jag skitsnygg


Självklart behövde jag tomma flaskor från MUJI som jag har fyllt med ansiktsvatten och rengöringskräm och så ett ansiktsserum (Boots nr 7), tänk så ung och vacker jag kommer att se ut om 4 veckor...

Ett stycke lammkött har kastats in i ugnen, sonen har lekt med sin farbror i timmar, lite senare blir det lammstek och potatisgratäng och så hade jag tänkt mig en tidigare kväll än vad det blev igår...

Läget borta hos er då?


Uppdaterat

Myser hemma för mig själv i känslan av fredagssus, jo den där Fredagsfeelingen har inte avtagit (jag gillar). En trevlig shoppingrunda hann idag jag med och fick med mig lite smått och gott som jag förmodligen inte behövde men spanat på ett tag... Eller jo visst 17 behövde jag. Tillexempel dessa mysiga ljuslyktor från Åhléns (lärarinnan jag har plockat bort Å lapparna), de är ack så sköra, hade bara en enda kvar men nu har jag uppdaterat mig.

Vi får långväga nattgäst denna natt, han är efterlängtad och omtyckt av stora och små och kommer nog att skämmas bort en aning.

Kram kram.

Känns som Fredag idag

Näe det är verkligen inte Måndag idag, Onsdag närmare bestämt. Lite stressig vardag kan tyckas och alla hanterar vi stress på olika vis.

Jag gillar när det är action, massor att göra och jag tänker man gör det man hinner och det som inte hinns med kan man göra en annan dag...  
Jag är i en period där jag känner mig pigg och stark, hoppas att det ska smitta av sig på mina närmaste.

"Att känna tacksamhet och inte uttrycka det är som att slå in en present i ett paket men utan att ge bort det."
Källa: 
William Arthur Ward

Japp så var det med det, nu ska jag in till stan och helt ogenerat bränna lite pengar...
 
Ha det fint där ute

Bild: Cult Design

(Mån)dagen som försvann

Ops vad denna dag snurrat förbi snabbt, än är den dock inte slut och jag har tvingat min bättre hälft till ett byggvaruhus. Snart kommer han hem, snart kväll, senare en bloggrunda.

Hoppas ni har det gott där ute.

Måndag

Måndag, lite tröttare än vanligt men ser fram mot en vecka med full fart, en riktig fixarvecka med tapetsering, snickarhjälp, gardintillverkning, skåp som ska upp och så får vi besök av mellansvågern från norrland.
Om allt faller på plats så borde vi komma mer i ordning här hemma efter denna vecka.

Kram på er och så önskar jag er en härlig veckostart.

Kär i bär


Man skulle kunna tro att jag är kär i bär, bär är förvisso gott men just nu är det trångt i frysen och det är bär av alla de sorter som tar alla plats där.
Igår hade vi en efterlängtad middagsgäst och jag smög ned mina bär i både huvudrätt och efterrätt. Vinbär & hallonpajen med marängtäcke blev riktigt lyckad och huvudrätten smakade mycket. Denna helg har varit en riktig ätarhelg, till veckan tar vi det lite lugnare på den fronten, nog om mat nu...

Nu är det strax dax för IKEA, jo det går faktiskt att bli lite trött på det varuhuset, jag tänker hålla mig undan därifrån ett bra tag efter detta besök.

Bild: Gårdagens middag, tomat & olivfylld fläskfilé, ungsstekt potatis, små färska chorizo, friterad rotselleri och sötsur sås gjord på vin och krusbärsmarmelad.

Som vanligt ha det riktigt godisgott.

Årets första


Har spanat ett tag men inte köpt några, igår kom mannen hem med årets första bukett. Jag älskar krispiga, frasiga tulpaner.

Hoppas läget är under kontroll hos er alla.

Vem är jag

Långa versionen: Ja vem är jag egentligen som bloggar på här? Har fått ett par mail till bloggmailen som fått mig att tänka att det nog är dags att klargöra små ting för alla er nyfikna. Först och främst så vill jag meddela att jag inte är någon bortskämd hemmafru som desperat strör pengar omkring mig och försöker shoppa mig till lycka.

Jag är utbildad socionom (har även en skräddarutbildning sedan tidigare) men är anhörigvårdare till min makalösa och underbara son så länge hans funktionshinder kräver det. Livet blev inte riktigt som jag hade
planerat men jag är alldeles utomordentligt nöjd ändå. Glad över livet, kärleken och lycklig över att jag lärt mig att ta vara på och uppskatta varje dag.

Det finns alltid dem som har det värre men jag gräver inte ned mig i andras olyckor, jag kan dock förfäras över dem som egentligen har allt men lyckas med att vara missnöjda och olyckliga i alla fall. Vi har alla ansvar över våra egna liv och vi kan alla välja hur vi vill vara mot andra.
Jag väljer att inte vara ett offer, ibland måste jag strida de tuffaste strider, ibland vinner jag, ibland förlorar jag.  Jag väljer lyckan, anser att allt är möjligt och går det inte kan man alltid göra på ett annorlunda sätt. Jag bloggar om mitt vardagsliv, om matlagning, om mina favoritmärken, om kläder, skor och inredning och ibland om precis ingenting. Jag bloggar för att det glädjer mig och har ingen intention om att detta skall inbringa mig någon inkomst. Jag håller på så länge jag har lust. Några av mina närmaste vänner känner till denna blogg och några nya underbara vänner har jag fått bara genom att blogga.
Så tack ni rara läsare för att ni kikar in och lämnar avtryck, det är så många gånger som just ni har gjort min dag.

Och jo jag blir lite lyckligare av att då och då trippa omkring i ett par Louboutins eller Gucci. När livet inte är perfekt så är det bara så nice att kunna gå omkring i den perfekta skon för en stund.

Den korta:
Gift (firar 10 år i sommar), skräddare, socionom, anhörigvårdare, bloggar helt onischat om upp och nedgångar, om sådant som jag gillar- allt från mode, skor, smink, mat, foto, inredning. Jag är lycklig, jag blir ofta arg på den vård sonen får när han blir sjuk (tack och lov att det nu sker så sällan), jag blir frustrerad på människor som inte kan uppskatta livet och det de har. Jag är ödmjuk men vass på en och samma gång.
Jaja nu får det räcka...

Och Carpe Diem för f*n:)


Morrn morrn

Igår en som vanligt lugn och trevlig Fredagskväll, vi åt mest tycker jag, trerätters, smarrigt. Ikväll blir det tre rätter igen tillsammans med en väninna, kul, kul.

Romtoast, baconkyckling & pasta, yoghurtkräm med nötter och hjortronsylt...

Den passade

Jag skulle ha lagt mig för läääääääääänge sedan, men så hände något. Vi (jag och mannen) pratade och pratade, en gammal låda plockades fram, tystnad och på tio år har den inte provats men så ikväll skedde det. Jag som numera har en rätt så bra koll på hur det står till på kroppshyddefronten visste att jag skulle komma i den igen. Mannen var mer tveksam (tänk att jag poppade på mig 20 kilo efter giftemål och annat som tiden gav med sig), men självklart kunde jag hoppa i min gamla bröllopsklänning igen, den passade, kändes dock helskumt att flumma runt i den en fradagskväll.
 
Om jag törs visar jag bilder i morgon.

Go natt där ute...

Två snabba klick

Två snabba klick och bra många tusen fattigare, hmmm jo det vore just något. Skulle i alla fall inte tacka nej till vare sig en Miu Miu att slänga över axeln eller ett par Louboutins.

Nope, tillbaka till verkligeheten, vinterkängorna på och ut i solen och kylan.
Ha en lovely Fredag där ute.

Bild: På dagens jag, Luoboutins och Miu Miuväska från
Net-a-porter

70-tals trasa


Ett tandläkarbesök, en son som vaknat på tok för tidigt och varit surtjurig större delen av dagen samt en storstädning av moi här hemma denna dag har gjort att jag inombords mest bara morrat och känt mig som den där Desperata Hemmafrun som jag verkligen inte är och inte vill bli.

När jag städar blir jag alltid lite surtjurig och är helt säker på att jag inte gör annat än att laga mat och serva allt och alla. Och så blir jag smått förskräckt när jag kommer på mig själv med att tänka att dammsugaren är min bästa vän bara för att den är så lättfotad (läs lättrullad), snygg, suger så bra och näst intill overkligt effektiv (har nyligen köpt en ny superduperbra).

Då tänker jag på att jag måste "släppas ut" härifrån, komma bort, åka på spa, resa till solen, eller bara göra något vettigt som inte har det minsta med housewifeuppgifter att göra. Frustrationen stiger men så blir det klart, hemmet strålar en aning, i morgon är det Fredag och jag kommer till insikt om att jag har rätt så enkla triviala bekymmer en sådan här dag som idag Torsdag min alldeles egna "städaredag".

Bild: Mannen köpte trasor idag, denna variant har jag inte sett sedan jag var liten. Näe ni ser ju hur tragiskt det börjar bli här borta, i morgon skriver jag om Miu Miu väskor och Louboutin istället, Det är ju fredag för F i morgon...

Kram på er gonatt

5 år igen

Så där, äntligen var besöket hos tandläkaren avklarat och det är alltid värst före, otäckt vid bedövning, påminnelse om att andas under ingreppet och därefter krampaktigt ihopknäppta händer tills de domnar av.
Väl liggandes där halvt upp och ned i tandläkarstolen kände jag mig som fem år igen och efteråt blev jag automatiskt sugen på en present, spanade mot presentlådan och kom på att det nog faktiskt inte var något för mig i alla fall. Men senare idag ska jag köpa något mer lämpligt i presentväg till mig själv.

Men det går bättre nu, tandläkarskräcken är inte så farlig längre och nu hoppas jag verkligen att den onda tanden ska ha blivit bra igen.

Ses...

Motorklassiker

7 kilometer blev det (kändes som 3 mil), väl hemma igen, nu spanar jag på Motorklassiker (läs Persbrandt) på 4+ kanalen. Nästa runda känns nog aningens lättare.
Micke Persbrandt Foto: TV4
Ha det gott, i morgon vankas träningsvärk och en runda till. Visst kommer vi igång med motionerandet nu tjejer (ja ni killar med för den delen så klart), ut å träna. Kram kram.

Bild: TV4.se


Brrrr ut i kylan

Näe nu biter jag ihop ordentligt, ut i mörkret, reflexvästen på och så årets första joggingrunda. På tiden, det bär emot, det är kallt och det är mörkt men denna gamla kroppen håller på att säcka ihop så det är bara att knyta dojjorna.

Ni då? Vad har ni för er i kvällsmörkret?
Ha en trevlig kväll hur som haver...


Bild: Dagens middag och dagens jag.

Snålbloggat

Snålbloggat var det här, kommer väl igen så småningom. Allt är bra i alla fall och jag längtar efter att kunna bege mig ut på en riktig shoppingrunda.
Badrumsskåpet behöver sig en påfyllning och jag själv behöver en "renovering". Jag längtar efter att få komma ut och springa igen, längtar efter helgen, våren och att allt ska lösa sig till det bästa för mina norrlandsdarlingar.
No7 Protect & Perfect Beauty SerumBoots No7 Protect & Perfect Eye Cream
Ha det fint där ute.

Bilder: Eleven, Kicks

Lugnt i Huvudstaden

Det är väldigt fridfullt att spana ut genom fönstret och se rådjuren vila strax utanför. Det syns inte alls vidare bra men vid den stora tallen finns de, 2 stycken.

Jag har vänner lite här och var i vårt avlånga land, då och då kan några av dem inte låta bli att på ett smått raljerande vis uttala sig om Stockholm, att de aldrig skulle kunna tänka sig att bo här, att Stockholmare är dryga, att stressen tar över allt och att det är så anonymt.
Själv gillar jag Stockholm, jag tycker om lugnet i det område där jag bor och med 15 minuter med tunnelbanan får jag ta del av den där farten inne i city som jag har kommit att tycka om.  Stockholmare är verkligen inte drygare än andra och vad gäller strressen så beror det ju på var man befinner sig, självklart är det ju stressigt på T-centralen och abslut förbjudet att stå på vänster sida i rulltrappan. Men man behöver som sagt inte åka långt från citykärnan för att se rådjuren vila intill en tall...

Ha en fin dag idag.

Award


*Det är med en stor ära som jag tilldelar Dig den här Awarden!
Jag älskar att läsa Din blogg!
Tack för att jag får följa Dig i Din vardag! 
Du har en underbar Mammablogg! Be Proud!*


Jag har fått en award, tusen tack
Mezzie. Den ska skickas vidare till de "mammabloggar" som jag gillar så här kommer några av dem:

Biibiis, min bästa, min vapendragare, vacker och stark, stolt över att vara hennes vän. Hoppas att bloggen uppdateras snart.
Hannahs, läppglans, djup, singel-mingelmammaliv, märkesväskor- allt i en perfekt bloggblandning.
Miras, familjeliv, hjärta, kärlek och tokigheter, en ljuvlig människa som jag fått äran att träffa och hoppas att jag kommer att få träffa igen om inte allt för länge.
Bettans, en underbar gammal vän, som bara är, love u.

Och så Gerdas men den är lite hemlig så jag länkar inte, synd va.

Ni ovan får skicka vidare ni också. Självklart är det fler bra bloggar som jag följer, men jag får länka dessa en annan gång. Kram kram...

Skådespel utanför fönstret


Igår gick det inte att komma in på blogg, nu fungerar det igen och ni får ta del av morgonens skådespel utanför vardagsrumsfönstret. Igår städades julen bort, tänk att det är så mysigt när allt plockas fram och så befriande när det plockas bort.

Idag får vi finbesök, min tjejkompis och hennes dotter, så kul och jag funderar på att baka något tillsammans med min fyraåring.

Näe en snabb bloggrunda sedan startar vi dagen...

Nu visar jag min...


Duktigt
Mr Silver, tack för Bloggmiddagen och snabbast var du, här är  min Fredagsmiddag. Mannen är mutad och nöjd med menyn som dock inte innehöll körsbär utan röda krusbär (inte lätt att se i en påse i frysen).

Kött & gratäng är ett eget recept (eller påhitt för att bli av med diverse från frys och kyl) med lite tips från coachen. Efterrätten, en hallonparfait från denna sida men grädden byttes ut mot lättkesälla och så smälte jag de där chokladbitarna från Aladdinasken som alltid blir över (körbärslikörpralinerna), mycket delikat måste jag säga.

Nog tuggat om min middag här nu, ha bästa kvällen...

Visa din


Så där ja, lite kajal på och sonen frågar om jag har gjort mig fin, gullungen där.

Nu ska vi bara iväg och handla en snabb sväng men krubbet är förberett så nu utmanar jag
Mr Silver på en bloggmiddag, visa din så visar jag min.

Ha goa kvällen alla ni andra...

Mannen ska mutas

Härliga Fredag (min absolut bästa dag), idag känner jag mig utvilad och glad. Ikväll mutar jag maken som jobbar sent med god mat, tända ljus och mycket kärlek och hjälper inte det mot trött- och tjurigheten ja då låses han helt enkelt in i gästrummet.

Hoppas ni har en toppendag, vad hittar ni på ikväll?

FREDAGSMENY

Förrätt

En puss eller 2

Huvudrätt
Körsbärsmarinerad filé med ädelostgratäng.

Efterrätt
Hemlagad hallonparfait

Minus 417

Ja inte var det meningen att få folk att snyfta till en smula på lunchrasten, sorry Stjärnan Tärnan. Här kommer ett mer lättsamt inlägg.
Aromatic body peeling "Ocean"
Vill tipsa om min absolut topp 1 produkt i badrummet just nu, en bodypeeling från
Minus 417, massor med olja som doftar godisgott och skrubbande salt från Döda havet.
Jag gillar den massor & kommer att shoppa mer från den serien nästa gång jag befinner mig i Täby Centrum (bara där som jag stött på detta märket).

Och nu snöar det och i eftermiddag lär det väl bli en tur till pulkbacken.

Bild: Se länken.

Lycka när solen skiner


Har ni märkt att det börjar bli ljusare på morgonen? Att morgonsolen bjuder på skimrande färger bakom kalla granar? I morse märkte jag det i alla fall och kom att tänka på hur lycklig jag är trots allt.
Vad jag menar med "trots allt" är att jag kom att tänka på hur eländigt och omöjligt jag tyckte att allt var för drygt 4 år sedan när sonen föddes. Det som skulle bli det absolut lyckligaste ögonblicket blev bara trauma och mörker.
När vi då stod inför det faktum att sonen föddes med funktionshinder så trodde jag helt ärligt att jag aldrig skulle kunna känna glädje igen. Då när den första chocken lagt sig var min enda önskan att dra täcket över huvudet och aldrig mer se solens ljus. Jag tyckte synd om mig själv och mitt underbara sköra lilla barn, tyckte att livet var orättvist och inte värt att leva.
Men så låg han ju där, det lilla barnet och kämpade och det kunde han ju inte göra alldeles själv. Min man lämnade kvar mig i sängen och sade.
-Vila du, men vår son behöver oss, så jag går till honom.
Jag låg ofta kvar en stund men bara några minuter, sedan följde jag efter, gick med hasande tofflor genom de långa sjukhuskorridorerna, andades in den där doften som bara finns på sjukhus, kände ångesten i korridornernas väggar. Jag gick till mitt barn, till min man, till min familj.
Vi kämpade alla tre tillsammans, vi övervann och segrade över döden som så ihärdigt jagade oss den första tiden. Minuter blev timmar, timmar blev dagar, därefter veckor, månader och till slut fick vi komma hem.

Det har varit en lång väg, först bara överlevnad, därefter att vänja sig vid allt det nya och att vänja sig vid att bara vara en "vanlig" familj.
Vi kommer aldrig att bli en vanlig familj, men det gör ingenting, min största livskris har kommit att bli min största lycka. Självklart önskar jag att sonen sluppit både andningsproblem och sina svaga ben men nu är det inte så och mitt barn är den absolut lyckligaste människa jag känner och han har lärt mig så mycket.

Jag har lärt mig att njuta av det lilla, att vara tacksam för varje dag vi får tillsammans och att verkligen ta vara på de dagar som så snabbt susar förbi. Jag tar inget eller ingen för givet, jag är så tacksam för de fina vänner vi har, för familj och släkt som ställt upp för oss, som trott på oss och som lyssnat i timmar på allt det tunga som vi varit tvugna att förmedla.

Jag har lärt mig att uppskatta livet på ett helt annat sätt än tidigare, jag deppar inte över det friska barn jag aldrig fick, jag glädjs istället över de framgångar han gör. Vi kämpar vidare, jag är redo för de hinder vi kommer att möta och är bara så glad att jag märker att solen skiner.

Hoppsan vilket långt inlägg detta blev, så kan det gå när solen skiner, egentligen ville jag bara önska er en lovely dag, så till alla er som mäktat med att läsa ända hit så önskar jag er en toppendag...


Vintern har kommit

Nytt år och slut på diverse helgdagar, skönt tycker jag konstigt nog med tanke på att jag började denna vardagsvecka med ett besök hos tandläkaren. Tandläkarbesöket gick dock rätt så bra, två lagningar som jag redan bokat in tid för men annars så var det helt OK på tandfronten.

Vintern har äntligen kommit till Stockholm, solen skiner, det är kallt och det knarrar så där frasigt under fötterna när man går på snön.

Ha det gott där ute & ta hand om varandra.

Vad gör ni?

En alldeles för soft näst intill seg förmiddag, nu våfflor med grädde & hemlagad sylt, sen vet jag inte & i morgon börjar vardagen igen.
Ni då vad har ni för er denna helgdag?




Matplatsen & lite mat


Äntligen har vi landat en aning i vårt nya hem. Det har varit utflytt, inflytt, julafton, flyttstädning, nyårsafton och först idag känner jag ett slags inre lugn. Vi har inte bråttom och egentligen inga måsten, vi har det bara gott nu och trevliga bekymmer, såsom idag när jag inte trivdes med de röda julgardinerna, testade ett par ljusare som redan fanns hemma och genast kändes det lite trevligare.

Mysmiddag har intagits och nu ska vi visst sätta upp lite konst på väggarna...

Jag önskar bara att de som jag bryr mig om som mest hade det lite goare just nu, nu är det inte så men jag tänker på er, önskar att livet var lite lättare och enklare. Vi finns dock här för er, precis som ni funnits för oss när vi inte haft det lika muntert.

Kramar...

Före & efter...


Periodvis gillar jag att fixa, har haft en rätt så ivrig sådan period ett tag och en ful, svart, skabbig gammal TV-bänk från IKEA gjorde jag om till...

En av sonen mycket uppskattad barnmöbel, vitmålad med en grå väg som alla bilar kan köra på. Jag byggde på med en vägghylla och jag använde vattenbaserad färg från Clas Ohlson som fungerade utmärkt, näst intill doftfri och hållfast, 3 varv vitt, dekormålning och vattenbaserat lack över. Tog lite tid med alla strykningar men så här efteråt tycker vi alla att det var värt det.

Katterna flyttar till skellefteå


Har tänkt på min katt varje dag sedan den var tvungen att skickas till "Skellefteå". Det känns fortfarande inget vidare att det blev som det blev och det stinger till lite då och då, som exempelvis när man ser grannens katt som acklimatiserat sig, eller när man går förbi kattmaten i mataffären, när man utan att glädjas över det faktum tänker på att man visst kan skaffa sig ett vitt överkast för att det inte kommer att bli smutsigt av små tassar eller när man bara förväntar sig att se katten på sin favoritmöbel.

Hur som helst så har jag dragit mig för att berätta för sonen om kattens öde och när jag var liten så visste nog inte min mormor vad hon skulle säga när jag undrade vart alla kattungar tog vägen varje år (mormor hade en bondkatt som fick ungar titt som tätt). Några fick andra familjer ta hand om men de allra flesta flyttade till Skellefteå. Himla trevligt ställe det där Skellefteå, tänkte jag när jag var liten.

Har ingen aning om när och vad jag tänkte då när jag kom på nödlögnen från mormor som annars aldrig drog till med lögner.
Igår var jag i alla fall tvungen att berätta för min son om vad som hänt katten eftersom han tyckte sig se kissen på våningen ovanför och tänka sig att detta bara slank ur mig.

-Näe vet du, jag måste berä... eller, hmmm, du förstår våran katt har också flyttat. Han har flyttat till Skellefteå...


Jag är utvisad till gästrummet

Mannen har trixat med datorna hela dagen, fixat med sådant som jag inte har någon aning om, men surfat har jag inte alls gjort förrän nu, precis innan läggdags.

Sitter i gästrummet och gissar att jag blir kvar här inatt, har drabbats av en rethosta som slår till ordentligt under natten, höll visst kära maken vaken en hel del under den förra.

Jaja, helt OK ändå, en soft dag, en rätt så vanlig familjesöndag bara och så har jag lärt mig att hårdvaxolja på händerna enkelt går att ta bort med olivolja,
man lär sig något nytt varje dag...

Bild: Jag i röriga gästrummet med proppfulla Billybokhyllor i bakgrunden.

Lite om det där med ålder

Jag och min underbara väninna har haft en hel del samtal den senaste tiden om ålder, om små rynkor som helt plötsligt dykt upp och om sådant som inte sitter riktigt som det gjorde som förr längre. Vi köper lite Boots nr 7 och andra produkter i förhoppning om att det i alla fall kanske kan hjälpa en liten aning, vi deppar väl inte ihjäl oss för det faktum att även vi blivit äldre, men gnäller lite, jo det gör vi nog. Men idag hade jag en dialog med en kassapersonal som garanterat lyfte mig mer än vad en botoxkur skulle göra.

-Har du leg?
-Njae nästan inte, det är trasigt.
-Men vadå, tror du att du är pensionär eller?
-Ja nästan faktiskt.
Jag visar mitt leg, ett gammalt pass vars viktigaste del är helt löst och hon fortsätter.
-Eeee, jaha, ursäkta men du det är faktiskt inte så himla lätt att se din ålder.
-Du, inget att be om ursäkt för, du har gjort min dag, tackar.

Ha goaste kvällen där ute...


Sovmorgon i ett hem som ekar

Mannen hade planerat en välbehövlig sovmorgon, detta är dock i princip omöjligt i ett nytt hem som ekar tomt eftersom inte så mycket kommit upp på väggarna ännu. Så sovmorgonen blev det inget av med men jag och sonen har haft det mysigt och kul här på morgonkvisten.
Här hemma har vi bra skruvdragare i olika storlekar, regelsökare och annat för diverse hemmafix så det är bara att dyka ned i lådorna för att få prylarna...

Denna lilla smidiga skruvdragare fick jag i julklapp, perfekt att skruva ihop IKEA-möbler med och mycket greppvänlig för dem med lite mindre händer.

Bild:
Clas Ohlson

Igår film, nu morgonkaffe

Godmorgon, lite vitt på marken är det ute efter gårdagsnattens lilla snöfall, men inte så pass att det blir någon tur med pulkan.
Igår fick mannen tag på en film som fungerade, jag gillar verkligen ARN filmerna, superduperbra.

Bild:
CDON

Tillfälligt avbrott

Precis när vi hade myst ned oss i soffan för att se filmen så fungerar den inte. Mannen har tjurigt traskat iväg till videobutiken för att förhoppningsvis få tag i en som fungerar, risken är väl stor att det blir en annan film. Jag poppar popcorn och hoppas att vi kommer att få se den vi önskat.

Bild: På årets gran i äkta plast, tänker mest på när jag ska få plocka ned den. Jag var så positiv innan men måste erkänna att det är tusen gånger trevligare med en riktig gran. Ha det gott ikväll.

Läppglans

Idag testar jag vad tomten kom med i sin säck, "Cliniques Full Potential Lips Plump and Shine". Jag gillar det, 30% fylligare läppar vet i 17 men det glossar på bra och sitter länge.

Snart äter vi löjromstoast och därefter spätta med smörsås av äpple/curry och citron. När sonen har somnat så ser vi på ARN 2.
Vad hittar ni på ikväll?


En liten titt

På förra årets sista dag hittade jag den försvunna kameran, när jag stoppade handen i fickan i den gamla pälsen så låg den där. 

Så välkommen in till mig på en liten sneak peek, vi är inte alls färdiga här hemma men en vägg är helt klar med tapeter, TV och bänken Bestå från IKEA är på plats. Kiwilyktorna från Ittala är bara 3 i antalet ännu men fler kommer de att bli.

Just nu håller jag på med att tvätta, gillar vårt badrum och saknar faktiskt inte badkaret det minsta, att ha egen tvättmaskin är toppen, så mycket enklare även om jag inte har någon plats att hänga upp tvätten på ännu.

Bilder: På gamla pälsen/kameragömman och moi från nyårsafton. På vardagsrumsväggen och badrummet.

God fortsättning

Klicka f�r att st�nga bilden
God fortsättning på er alla där ute. Vi hade en toppentrevlig nyårsafton (här ser ni dukningen hemma i vårt kök) tillsammans med dessa trevliga människor. Finns även lite bilder på maten samt en minst sagt osmickrande bild på mig om ni följer länken.

Snart lunch och därefter beger vi oss in till stan en sväng tror jag.