Hemmafruoutfit


Många provoceras av hemmafruar i verkliga livet, men ikväll är vi nog många som tittar och gillar Hemmafruarna på femman. Jag kommer i alla fall att placera mig i soffan 21.00, kanske med en kopp te och fixandes med naglarna...

Ser ni på Desperate Housewives ikväll?

Bild: Mrs H Tritoni UGG Diadem Essielack och kopp från Inreda.


Ett steg

Rianna
Så där ja då var lägenheten uppsagd och nu är det bara tre månader kvar till inflytt. Det kommer att bli toppen, helt ny bostadsrätt, vitt, grått, ek och så slipper vi vår hyresvärd. Har bott hos denna värd så länge jag kan minnas och han med följe är verkligen hopplösa...

Och så var det detta med att hitta foträta skor, snubblar bara in på höga klackar ovsett om jag kollar i butiker i stan eller surfar. Dessa från J. Simpson är ju superfina, klickas hem från Nelly. Men nu var det ju inte sådana jag skulle ha...

Bild: Klicka på länken ovan

Å detta är ju också viktigt

Preciiiiiiiiis när mina naglar växt till en lagomt bra längd och det är dags för lack, japp då går de av, skivar sig och alla måste kortas ned igen.

Nu ska jag testa om klorna blir starkare med hjälp att detta lack, jag återkommer och berättar om det funkar.

Hoppas ni har det bra där ute...

prioritera


Denna helg blev inte som jag hade planerat, inte alls och jag gissar att det inte blir sig särdeles likt ett bra tag framöver, kanske aldrig. Men det är i mitt verkliga liv, här i bloggen kan jag göra som jag vill och här känns det viktigast att skriva om ett par strumpor, visst är de fina. Inköpta på Lindex för förtionio och femtio.


Det är svårt att krysta tillbaka om skiten redan är i byxan. (
Mira)


Snuggles


Sonen ser på Dr Snuggles och själv sitter jag och småler eftersom både jag själv och sonens pappa älskade programmet som barn.
Nu är det sonens tur att ta del av galenskaperna i Dr Snuggles värld...

Ha en toppenlördag där ute.

chokladjakt...


Jakten på den perfekta chokladbruna hårfärgen fortsätter, har inte hittat den ännu. Nästa gång det blir dags så testar jag den på bilden.

Ha en toppenfredag där ute i landet var än ni nu befinner er:)

nytt projekt på gång


Denna höst är det massor av festligheter på gång. På NK inspirerades jag av en klänning som jag blev lite kär i. Så pennan plockades fram och vips har jag nu ett nytt litet projekt på gång, denna gång har jag inget tyg hemma utan får bege mig ut på jakt.
Små projekt som skingrar tankarna gillar jag...

Ha det gott där ute och vad hittar ni på ikväll?


fredagsfluff


Myskatten har fluffat till sig och är åter igen snyggast på gatan. Kommer ni ihåg hur han såg ut för ett tag sedan? 
Naken och eländig. Nu kammas det febrilt och jag ska verkligen försöka allt vad jag bara kan att hålla efter tovorna denna vinter.

Igår köpte jag ett nytt halsband igen, tja folk verkar plocka bort dem han har på sig, kanske för att läsa vem han tillhör. Det nya halsbandet kommer dock inte att åka på, känns inte vidare säkert med en scarves (såg inte att det var en sådan vid köpet) som kan fastna både här och där.

Jaja god förmiddag där ute...

Humörhöjare


Nya stora mataffären var inte efterlängtad av bara oss, det var en låååååång kö av förväntansfulla områdesgrannar bara för att få komma  in. 
Och butiken var helt OK, vi kommer garanterat att handla där framöver och speciellt den närmaste tiden eftersom vi nu har presentcheckar att använda upp. Elen tog dock slut väl där inne och det blev ordentligt mörkt periodvis bland alla ivriga matshoppare, men det gick bra även det.

Bild: På en humörhöjare, vänta inte på att någon ska ge dig blommor, köp själv istället bara för att det är så nice med färska fina snittblommor. Nu har jag begåvats med en rar man som faktiskt rätt så ofta ger mig blommor, men jag köper gärna till mig själv också bara för att jag blir lite glad då. 

Hoppas ni har det bra där ute...


lack på tassarna...


Hittade faktiskt ett par gamla promenadvänliga skor (som inte är gympadojjor) i garderoben, så nu tar jag dem och traskar iväg till områdets stora nyhet.
Nyheten är en stoooooooooooooor mataffär, en sådan har varit saknad länge så jag har även stooooora förhoppningar om att den ska vara bra.
Så lackisar på och mannen möter upp oss.
Ha de så länge...

En bra dag


Det är fina höstdagar nu, solen skiner och det är varmt.
Vi har samlat in lite löv och tanken är att sonen skall göra en hösttavla när löven torkat lite.
Vi hade tänkt bege oss ut nu igen men sonen kliar sig i ansiktet och jag har upptäckt ett gäng småprickar, hmmmm undrar om det kan vara de omtalade vattkopporna som går på dagis månne...

Annars har vi det bra, ni då?

kedjan


Jag behöver lite flyt nu och behöver förflytta mitt fokus och min energi där den borde vara. Det händer så mycket bra, sonen är helt fantastiskt duktig på det mesta han tar sig för och det är egentligen det enda viktiga. Men det praktiska runt i kring som också bara måste fungera flyter inte på något vidare, bara krångel, inget nytt samma repriser om och om igen.
Känslan av maktlöshet har givit mig en hård törn denna höst och nu kämpar jag för att komma igen. Jaja jag kommer nog tillbaka snart och turhalsbandet har åkt på igen, en kedja som envisas med att gå av är utbytt. Kanske kan mitt "fånga dagen" halsband ge mig lite tur nu...

En dos Persbrandt

Äntligen får jag en dos Persbrandt, självklart sitter jag bänkad ikväll klockan 21.00, kanal 4.

12 avsnitt, tror det kan bli mumsigt värre, ha goa kvällen där ute...

Bild:
TV4

dagisskor

Och jag försöker hitta vardagsskor som är bra att lunka fram i denna höst, hittar bara sådana här. Himla tjusiga men inget vidare promenadvänliga och inte alls vidare praktiska för en snabb morgontur till sonens dagis.
ASOS Leather Heavy Gladiator Sandals
Bild: Asos

Riktigt bra tävling


En tävling hos
Hannah, om du vinner får du inte bara ett fint smycke utan stödjer även Barncancerfonden. Jag är med, va med du med...

Tisdagstema - Barnslig


Om inte så länge fyller sonen äntligen 4 år, vi båda verkligen älskar småkakor och har roat oss med att baka ett gäng den senasate tiden. Här har vi en lagomt barnslig kaka i form av en fyra, det svåraste är inte att göra den även om det är lite pilligt utan att nu låta den vara ifred fram till kalaset. 

Tisdagstemat denna vecka är barnslig...

Måndag måndag


Hmmm inget vettigt att förmedla till någon idag, en bild bara, inte så munter kanske men jag gillar den. Ha en go kväll därute...

Bild: Eget foto

ingen favorit

Njae reklammascaran var inget vidare, en rätt så mesig mascara och man får borsta på mååååååånga ggr innan det känns klart. Mascaraborsten är irriterande stickig  och någon vidare volym kan jag inte påstå att det blir. Men, men jag lyckades få min för 50:- med rabattcheck så jag tjurar inte över detta. Kommer att använda den ett tag för att därefter köpa favoriten som alltid funkar, Diorshow, dyr men himla bra...
 

skabbig häxa

-Oj du ser trött ut idag (dagisfröken).
-Mmmmmm, jag är himla trött med (jag).

Japp, jag vet, jag ser ut som en risig, gammal häxa. Nu har i och för sig
hon fuskat ordentligt men jag kan bli smått störd över att en snart pensionerad tanta ser piggare ut än en själv.

Jaja vad vore väl en bal på slottet, ha det gott därute...

toppensöndag

Fullt upp idag med massor av trevligheter. Promenad längs strandvägen, några timmar på Junibacken, en snabb sväng på NK, Zara, Gallerian, lite sedvanligt krångel i leksaksaffären och tysk korv i tält vid plattan.
En riktigt fin dag, snart ska vi se på film och därefter ladda inför kommande vecka med en god natts sömn.

Hur har er helg varit?

Bild: Lånad från
Junibacken

Ljus i höstmörkret


När jag mår skruttigt i själen ser jag till att tvinga mig till saker som jag tror att jag blir gladare av. Helst hade jag bara velat stänga in mig idag, dra täcket över näsan och inte följa med (inlägget innan), men jag skärpte till mig, jag hakade på och blev därefter myyyyyyycket gladare.

Tända ljus i höstmörkret piggar upp mig och ett äpple i vas med vatten är urfint. Jag lyckas så klart inte fånga mitt lika vackert som
Sara, men å andra sidan blir allt alltid så mycket vackrare genom hennes lins. Men det gör inget, här hemma i vardagsrummet är det äppligt och mysigt värre.

Snart är jag nog på banan igen, ha det loveley där ute...

en promenad genom stan


En promenad genom stan, Gamla stan, middag på restaurang med familjen, en väst (jag sa ju att jag förmodligen snart skulle skaffa en) och en billig mascara... Små ting som fick mig på lite piggare humör, en trevlig eftermiddag helt enkelt.

Ha det gott ni med.

Bilder: Mina egna så klart.

Funktionshindrat barn har ej rätt till samma vård...

Att funktionshindrade barn inte får samma vård i Sverige är för oss en verklighet.  Sjukhusets läkare menar dock att detta även sker för andra, att vi inte är ensamma och förmodligen sades det som om det skulle vara någon tröst. Jag hade aldrig lust att bli någon förespråkare för att ändra på detta fenomen. Min tid räcker inte riktigt till för det, men nu när vi bor i staden som verkar ha Sveriges sämsta barnsjukvård för dem som redan har det tuffare än andra så får jag plocka fram stridaryxan - igen.

Senaste sjukhusvistelsen förra helgen gjorde mig smått deprimerad. Att sonen får en sådan urusel hjälp på barnsjukhuset känns orättvist, grymt men mest overkligt. Overkligt, både för mig, sonens pappa och för alla i vår närhet som vi berättar om eländet för.

-Tyvärr vi kan inte hjälpa barn med andingshandikapp på den här avdelningen och på de andra är det fullt.

Läkarens ord gnager mig i sidan, sonens händer för öronen när vi pratade om den undermåliga vården på sjukhuset hugger mig i hjärtat och sorgen när jag krävde att personalen omedelbart skulle ta bort sonens dropp för att vi då när ingen vård fanns att tillgå istället skulle åka hem är obeskrivlig.

Detta tynger mig och jag har svårt att komma vidare. Nu ska jag försöka rycka upp mig, hänga med min familj ut. Striden får vänta till nästa vecka, i helgen ska vi bara vara en familj som har det bra tillsammans.

gratis make up

Jaha då så fiskar även jag efter lite gratis presentkort från KICKS, man samlar poäng, kostar inget, tar några minuter bara och om ni går in här :
http://www.gratismakeup.se/Register.asp?r=124408
Så får jag poäng och du blir medlem och kan även få presentkort du med.
Tack svägerskan för poängen:)

Roligaste nyheten denna morgon

Jag kan inte begripa att jag missat detta, svägerskan har redan gjort det och nu har även bästaste väninnan har gått och blivit med blogg.
Hahaha riktigt roligt och hörrni hoppa in
här och välkomna min underbara norrlandsprinsessa till bloggosfären.

Ja vad vore livet utan bästa vännerna, rätt så färglöst tror jag...

En grön


En grön kommer jag att beställa framöver, tror att jag blir gladast av grönt och idag äger jag inte ett enda plagg i den färgen.
Godmorgon på er och vilken färg skulle ni ha valt?

Bilder: ONLY

Bloggnördar


Förra fredagen såg det ut så här hemma hos oss, inte direkt lika mysigt denna kväll men helt OK ändå. Mannen är på festligheter, jag äter sips, surrar i telefon och nördar runt bland bloggar och diverse tramssidor. Gillar att vara ensam hemma ibland.

Ni då, är ni också här och snurrar? Eller är det bara jag som är bloggnörden i Cyberland ikväll?

Lite mobbad


När jag var liten blev jag lite mobbad för att jag envisades med att ha på mitt favorittplagg, en illrosa Betty Booptröja. Bara för det blev jag sugen på att skaffa den på bilden. Visst den fin, bomull, 200 spänn och så fraktfritt, kanske slår till ikväll när mannen är på kalas ikväll hos "Mr bjuda-med-respektive-vägrare".

Lärarinnan gissar att du är hemmavid ikväll med:)

Blåbär på ögat

Lumene Blueberry Mascara
Är i behov av en ný mascara och efter att ha bombarderats av reklam om den på bilden har jag fått för mig att testa den.
Är det någon som köpt den redan och vet om det är en OK mascara eller inte?

Bild:
åhléns

Fredagsmorgon

Lillen är på dagis, men det går vattkoppor nu, gissar att även han snart kommer att begåvas med kliande prickar. Ojoj, det blir en tuff höst för liten gosse som är rätt så infektionskänslig, men han älskar sitt dagis och är så söt att man skulle kunna äta upp honom när han förväntansfullt går in till samlingen.
Jo ni alla som känner oss, han har blivit kanonduktig på att gå alldeles själv med sin rullator, så motiverad och bestämd. Utomhus kör han rullstolen (helst själv) och inne går han med rullatorn...

Ha en fin fredag...

Personlighetstest



Har gjort testet jag med, stämmer väl rätt så bra tror jag. Socialarbetare är jag i alla fall. Ha goa dagen och testet kan du göra
här.

morgon

10 dagar kan gå riktigt fort, min mami åkte hem nu på morgonen. Jag hade tänkt fixa med massor när hon var här men det fick vara både pga diverse omständigheter.
I morgon tror jag att det blir dags för sonen att besöka lekis igen. Allt känns precis som vanligt idag.

Ha en fin morgon:)


snygg repris


Vissa plagg som återkommer hoppar jag gärna på igen. Korta upprullade jeans kan jag inte med men västens återkomst gillar jag så jag gissar att det inte kommer att dröja allt för länge innan jag skaffar mig en.

Nu middag, sedan måste jag bege mig ut på en joggingtur, kan ju inte bara såsa i soffan.

ha goa kvällen...

Bild: Lindex

Utmaning 5 saker

   Utmaning

Jag har fått denna utmaning av
Åsa


Fem saker i min frys:

Kylklampar
Köttfärs
Kycklingfilé
Bär
Euroshoppers wookgrönsaker (bästa)

Fem saker i min garderob:

Svarta favoritklänningen
Den rosa klänningen
Svarta favoritbrallorna
Skärp
Svarta favoritkoftan

Fem saker i min bil:

Mannen som kör
jag där bak
sonen bredvid
DVD spelaren
och handväskan... Så nu kan vi åka


Fem saker i min handväska:

Börs´n
Läppglans
Sue Ellenspegeln
Mobilen
och en hel del skräp i botten


Fem personer jag nu utmanar att svara på dessa lätta frågor:
Mira

Biibii


Kerstin

Samira


Jessica


Fina färger


Denna skugga från Isadora är jag sugen på att testa. Strax dax för en liten shoppingtur tror jag.

Bild::
Isadora


hallonhjärtan


Hallonhjärtan till frukost, hmmm jag skulle ju låta bli födelsedagsbake var det ja men jag tog bara en. Nu ska jag låta bli.

Godmorgon på er.

Tvära kast var det ja


Tvära kast som sagt, idag har varit en toppendag och något spår av sonens hastiga insjuknande märks inte det minsta (peppar peppar). Vi är så lyckliga över detta allihopa och sonen och mannen är mina hjältar. Vi är fortfarande lite tagna över det som hänt och hade faktiskt trott att läkarna skulle ha lyssnat på oss sedan förra svängen för drygt ett halvår sedan. Nu blev vi varse om att så inte var fallet och mottagandet och hjälpen från sjukhuset hade försämrats avsevärt.

Vi ältar dock inte mer om det hela för närvarande men kommer självklart att gå vidare med detta ordentligt denna gång.

Livet tuffar på, jag ska låta bli födeledagsbaket och nu ska vi se på Idol (spelade in det eftersom det sker mitt i nattning:)

Ha det gott där ute...

lugnt och nygräddat


Mormor bakar bullar, jag förbereder middag, chevrélax i ugn. Allt är som vanligt idag. Skönt tycker jag och funderar på om jag till och med ska bege mig ut på en joggingtur ikväll. Hmmm naaaäe det får nog bli i morgon istället.

Hur är läget hos er?

det är gott att vara hemma

Det gick bra, sonen mår fint och vi gjorde helt rätt i att strunta i övervakningsdygnet på avdelningen där ändå ingen vet vad som skall övervakas och vi själva i ett rum vakar och vårdar vårt barn.

Det är skönt att vara hemma igen och jag tror att allt kommer att bli som vanligt snart, det låter i alla fall så på treåringen här hemma.

var god dröj... vi kan i nuläget inte hjälpa barn med andningsproblem

Både glad och ledsen och rädd idag. Superglad för att sonen blivit tvärpigg, så pass att han kan andas, äta och dricka själv vilket han inte kunde igår.
Ledsen för att Astrid Lindgrens Barnsjukhus vägrar ge vårt barn den hjälp han behöver när han blir sjuk. Eländiga diskussioner om platsbrist på avdelningar för barn med andningsproblem avslutades med att sonen höll för öronen och att jag bad personalen koppla bort droppet så att vi då kunde åka hem istället.

Så nu är vi hemma i alla fall, sonen är pigg och glad och sover fint. Jag är fortfarande orolig eftersom jag inte riktigt återhämtat mig från sonens andningsuppehåll i lördags, rädd att det ska hända igen. Jag är mycket rädd för den människosyn som råder bland de ansvariga beslutsfattare på Astrid Lindgrens Barnsjukhus gällande patienter med andningsproblem som kronisk grundproblematik. Jag är
rädd att Hugo Lagerkrantz har alldeles rätt och jag kommer att vara obeskrivligt rädd nästa gång mitt barn får svårare att andas eftersom att vi enbart kan vända oss till just detta sjukhus när det krisar.

God natt där ute och så passar jag på att tacka för era kommentarer i inlägget innan, tack tack det värmer.

Förbannade Barnsjukhus

Nu är jag så där djävulskt arg igen... Kokar, kokar över, idag har jag varit så förbannad att jag inte ens kunnat prata. 

Sonen blev akut sjuk, ambulans, Astrid Lindgrens Akut och fick därefter inte komma hem och så börjar det igen, samma
gamla visa. Fel avdelning, ingen plats för andningsvård, helg = snålt med läkare, personal som håller sig undan de morrande föräldrarna (vi). 

Min son har blivit ännu mer medveten sedan förra sjuhusvistelsen och i morgon skall jag bråka med läkarna för att de skall släppa fram oss till rätt avdelning.

Jag har kvällen på mig att komma på något, har roat mitt barn i 12 timmar, nu tar mannen nattpasset. Underbaraste stunden idag var när sonen fick en efterlängtad "Mack lightening Mc Queen" lastbil. Han skulle egentligen ha fått den på sin födelsedag, men med tanke på att jag för ett ögonblick inte trodde att han skulle få uppleva den så fick han den nu istället.
Vårt liv har dramatiskt tvära kast, nu är det stabilt, lite strul med andningen, hög feber. Allt kommer att bli bra, jag ska bara stångas med läkarna i morgon först.

Hoppas ni har det lugnt bort hos er, ha det gott.

Bild: Lånad härifrån

lugn shoppingstund

En lugn shoppingstund på NK är helt omöjligt med vildaste tråringen i rullstol som ideligen hittar på bus. Men vi var där i alla fall och jag tror att det bara var en som blev påkörd av gossens rulle.

- Jaha vad är det här för affär då? (min mamma)
-Den heter Dagmar. (Jag)
-DAGMAAAAAR DAGMAAAAAAAR! DAGMAAAAAR! (vrålar sonen skrattandes)
-Neee men inte skrika så där inte (jag)
-DAGMAAAAAR DAGMAAAAAAAR! DAGMAAAAAR! (ja ni vet vem)
-Hmmm vi går vidare tror jag... (Jag)


Jag hann i alla fall klämma på Mulberryväskan, den var fin men inte riktigt my cup... Lika bra det, jag har ändå inga slantar över att lägga på lite för dyra väskor....

Bild:
Mulberry

Äntligen

Härligt med Fredag idag och jag tror att min eländes förkylning äntligen börjar ge med sig. Med facit i hand så borde jag begett mig till Vårdcentralen men "dumenvis" som jag är så blev det inte så. Har känt mig sååååå trött och sliten under dessa sega veckor, men nu så hoppas jag att min energi snart ska återvända igen.

I eftermiddag släpar jag i alla fall med mig mami till NK eller om det är tvärtom, hon vill kolla på
KRISS och självklart måste hon få det.

Äh ha en god morgon där ute...


nervöst värre

Haha ja det är omöjligt att vara tjurig när man ser på Idol, tror det kommer att bli en bra säsong och så gillar jag juryn. Om jag bara ska få gnälla lite så blir det bara så gubbsliskigt när vuxna  män kallar sextonåringar för "men lilla älskling, lilla hjärtat och kom hit och så en kram och en puss".
Men annars så gillar jag konceptet och tycker inte alls att de är så elaka som det påståtts i media...

Och så är det fredag i morrn, det gillas det med.

Gonatt där ute.

åskmuller och stjärnsmällar

Ja vad säger man, livet rullar vidare även om man inte är på topp. Jag har fullt upp nu, mycket att hålla koll på, nästan mer än vad jag fixar i skallen (speciellt med tanke på att den är fylld med snor).

Igår hade både jag och min mami missat att det eventuellt kunde vara
jordens undergång på gång vid halvtiotiden.
-Hmmm och här har man lämnat sonen på dagis medans världen kanske försvinner....

Näe det blev så klart inget Big Bang och det enda stjärnsmällar som kan anas här hemma är väl mitt eget trista humör, shit vilket dåligt sådant jag är på.
Näe ni mera kaffe, en bloggrunda och därefter massa ärenden som ska fixas. Och sedan ska jag planera in något kul, miljöombyte, en weekend. Svägerskan here I come...

Ha det gott

läget

Idag har min lille kille varit alldeles ensam på dagis, han har haft roligare än någonsin och saknade inte mig det minsta. Det kommer att gå bra detta med lekis och jag är så glad att vi äntligen nått det målet.

Nu ska det städas en aning innan kära mami kommer. Ska bli så skönt att ha henne här, hon vet nog inte om det själv men hon är verkligen en glädjespridare, i lagom dos förstås, 1 och en halv vecka stannar hon och det är perfekt.

Med mig är det väl sådär men försöker att inte känna efter så noga, har helt klart bihåleinflammation men väntar några dagar till för att de om det går över av sig själv. Har kollat runt lite på nätet och det verkar inte vara tvärfarligt i alla fall.

Hur är läget hos er då?

kalashelg

Vilken kalashelg och när man har trevligt rasar tiden iväg så fort att man nästan inte hinner med. Igår midag med vänner och utgång/dans hela natten lång med tjusiga lärarinnan. Idag en låååång sovmorgon och så 5-årskalasn hos J&J. Sonen som inte är så van med kids i stora samlingar hade det toppen och ville inte åka hem när det var dags. 

Nu slappa i soffan, i morgon lekis och så kommer min mami. Ser fram mot kommande vecka, kan omöjligt bli lika dryg som början av denna.

Ha det gott där ute...

jag blev rädd

Min man skrämde mig igår när han berättade att han till nya jobbet måste införskaffa sig ett par tofflor.

-Hmmmmmmmm jag vet inte men jag har lite svårt att ta män som går i Birkenstock på allvar (jag)
-Ingen fara jag hade tänkt mig ett par Crocs (mannen)

Tystnad och med håglöst stirrande ögon kom jag förfärat på att om mannen införskaffar ett par Crocs så kommer jag aldrig att få av honom dem...

-Ta det lugnt jag skojar bara (mannen)

Puh jag klarade mig ett tag till, frågan är nu vilka som är värst, stinkande Birkenstock eller plastiga Crocs...

Birkenstock Arizona - Vit birkoflor (herr)
Bild: Havetohave och Crocs

Godmorgon, är det någon vaken där ute?


Vilken härlig morgon, här har vi alla sovit gott. Idag vankas det lördagsgodis, shopping till sonen, eventuellt middagsgäster och utgång med väninnan lärarinnan för den desperata hemmafrun.

Sonen har bestämt att han ska ha en Pippiryggsäck och jag hoppas verkligen att jag hittar en sådan idag, tror han är enda ungen på dagis som inte har en egen rygga och så får det ju bara inte vara.

Hoppas ni alla får en fin dag, vad ska ni hitta på månne?

Bild:
Ellos


sen premiär


Röda monster på en tallrik.

Västerbottenostpaj, sallad, romsås och glada bubblor i ett glas. Kräftpremiären blev lite senare än vanligtvis men bättre sent än aldrig. Sedan var det ju det här med min specialare till dessert (barnförbjudet), hmmm. Det sket sig men det gör inget för det är så sällan vi får besök av självaste Mr Silver, så kul att du tittade förbi. En lovely kväll helt enkelt....
Godisgott å gonatt...

stulen bit återfunnen igen...


Jag vill önska er alla en underbar fredag. Idag sänder jag även cyberblommor speciellt till både Gerda (finns bara en så ja det är du) och
Mira (ni får dela systerligt på buketten) bara för att jag diggar er...

Det har varit en synnerligt tungrodd vecka, inte bara för att vi är/varit sjuka utan även lite annat som "spökar" igen. Vårt liv är ju dessvärre så, att det ibland fungerar mindre bra lite då och då. Vad som ändå är bra är att jag hanterar det på ett mycket bättre vis jämfört med tidigare då jag kunde bli helt sänkt av motstånd och problem skapat av andra.

Generellt är jag helt enkelt mycket gladare nu för tiden, rent av lite lyckligare och jag tror faktiskt att den där biten livsglädje som tidigare stals från mig, åter har funnit sin plats.

En liten bit i taget har smugit sig hem igen, jag märkte det inte först men nu känner jag i hela kroppen att jag återhämtat mig. Jag är starkare, gladare än på mycket länge trots diverse omständigheter.

Härligt med fredag med, vi ska äta kräftor. Vad ska ni hitta på?

Bild: På Cyberbuketten

Senaste it-smycket


Har ni sett vackrare halsband?
Näe så klart att ni inte har och jag fick det igår. Härliga juveler i form av djur och det bästa är att det kan matchas till precis allt, ingen färg är bortglömd tror jag.

Självaste designern hade dock åsikter om hur det skulle bäras under gårdagen, precis hela dagen och så skulle jag ha det på och dansa med pappan när han kom hem från jobbet.
Jag bara älskar goa ungen som äntligen knåpat ihop ett halsband till sin mamma... 

intervjuad

Det är absolut inte alls hela världen men så klart lite retfullt att bli felciterad i tidning. Igår utanför Astrid Lindgrens barnsjukhus lyckades (eller snarare misslyckades) jag bli stoppad av en reporter från gratistidningen Metro. Bara en fråga skulle det vara och jag började babbla på gladeligen om mina åsikter i ämnet, men ångrade mig lika snabbt eftersom jag förstod att inte ens hälften av vad det jag bubblade om skulle komma med, samt att det garanterat skulle bli felvinklat.

Frågan jag fick: Är det bra med privata barnsjukhus?
Jag svarade:
Att jag tyckte både ja och nej. Ja om det innebär en mindre belastning för Astrid Lindgrens barnsjukhus där det ibland kan vara svårt att få hjälp eftersom trycket där är så stort. Själva skulle vi inte kunna vända oss till privat vård för sonens del eftersom vi behöver den breda kompetens som finns på Karolinska.
Nej om det blir ett sjukhus som bara gagnar bättre bemedlade barn och att inga förändringar sker på det befintliga barnsjukhuset.

På detta vis stod det inte i artikeln, men vi var rätt söta på bilden i alla fall, jag och min goa prins i sin rullstol.
Så om nu någon sett mig och sonen i papperstidningen och tänkt "men vad i hela friden säger människan", så vet ni som hänger här i alla fall att jag inte uttryckte mig som det står tryckt i Metro.
Och jo jag har redan fått förklara för både lekisfröknar och sjukgymnast.  

dagisgnägg

Med förkylningen från H-vetet drog vi iväg tidigt i morse till dagis i alla fall, har varit hemma i över en vecka så våra bassilusker smittar inte.
Det var kul, på lekis, skönt att träffa de andra barnen och sonen försöker i vanlig ordning smita från att städa undan tillsammans de andra.
-Meeeeeeen jag är ju för liiiiiiiiiiiiiiiiten. Talade han om men insåg snart att den valsen inte fungerade något vidare.

Alla barnen på detta lekis är verkligen hur gulliga och snälla som helst, vet inte riktigt vad jag väntat mig men de välkomnar min lille prins som har särskilda behov på ett fantastiskt, näst intill rörande vis.

Jaja nog om detta, ha det gott så länge...

snygga

Inte mycket nytt som händer här, men i morgon hoppas jag att vi är som folk igen. Men vi var visst inte ensamma om att vara krassliga för på dagiset befann sig bara halva gruppen denna morgon, resten är också hemmavid och snyter sina små näsor.

Härligt med höst, tjoho, jo jag gillar faktiskt hösten men inte alla förkylningar. Och om jag hade begåvats med nättare vader skulle ett par underbart höstlika stövlar som dessa pigga upp mig avsevärt.

Ha det nice där ute...
Tall Platform Brown
Bild: MrsH

Inte det minsta trofast

Just nu skulle jag kunna byta liv med nästan vem som helst, är så sjukt less på att vara inhomhus och på att torka snor, både mitt eget och sonens (mannens slipper jag tack och lov), trött på att hosta mig till sömns och less på att känna mig mer död än levande.
Allt har bara varit hemskt idag och mitt hjärta stannade, hela livet stannade för ett ögonblick när min son fick för sig att leka mounteverest med hyllan "
Trofast". Utgången blev som väntat, pladask i golvet med huvudet först, 4-åringen överlevde dock utan en endaste skråma, för egen del stannade hjärtat som sagt och jag ångrar att jag någonsin tyckt att hyllan var toppen. Funderar starkt på att slänga ut den, livsfarlig helt enkelt och namnet trofast, vilket hån...

Näe nu snurrar jag runt i andras (blogg)liv en stund, slänger kanske iväg några kommentarer och återkommer när livet känns lite lättare (och mindre snorigt).


Snygg-grannen förvandlades till ett balkongmonster

Sent igårkväll blev det stor dramatik på vår annars så lugna gata. Grannarna gick man ur huse och höll nästan på att hoppa på en stackars gammal inhyrd kommunarbetare som tidgare ordnat en slags lam festival i parken i närheten.

På vår gata parkerar alla lite som de vill och ingen lappande Lisa brukar hänga här i krokarna om kvällarna, men nu är det nog slut på det och det var därför herrarna i huset var så upprörda.
Kommungubben som skulle hämta tillbaka festivalrekvisita, högtalare och annat kraffs kom inte fram med sitt släp eftersom en bil stod parkerad över infarten till platsen där arrangemanget ägt rum.

Gubben hörde sig för med alla förbipasserande, men ingen kände igen bilen, därefter ringde han flertal samtal och berättade för "snygg-grannen" att nu skulle bilen bort och alla felparkerade skulle lappas. Det skulle han inte gjort för snygg-grannen förvandlades helt plötsligt till ett galet monster som hoppade upp och ned på sin balkong, skrek svordomar, ramsor om sossepack och diverse könsord. Bevakningstjänst var på plats så jag tror att det var därför som gubben klarade sig med enbart hot om käftsmällar från min uppretade granne.
Själv stod jag på min egen balkong och tittade på skådespelet och förundrades över de upprörda känslor som svallade över.
Ingen bil lappades dock denna kväll men jag gissar att vi får passa oss framöver och att det hädanefter är slut på cowboy-parkeringarna på lugna gatan.